Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Daul și Merkel, la fel de vinovați ca Maia Sandu!

Daul și Merkel, la fel de vinovați ca Maia Sandu!

Moldova este din nou într-o criză politică. Guvernul pro-occidental condus de Maia Sandu a fost demis, după ce aceasta și-a asumat răspunderea pe Legea Procuraturii.

Gestul pripit al Maiei Sandu, asumarea răspunderii în condițiile în care știa că nu are o majoritate în Parlament, a dus la căderea Guvernului și la crearea condițiilor pentru ca socialiștii să pună mână pe putere, să își învestească guvernul lor.

Am vorbit zilele acestea despre gestul pripit al Maiei Sandu, despre faptul că aceasta nu are simț politic și nu reușește să vadă mai departe de ”discursul anti-corupție”. Este clar că ea are o vină imensă în această criză. Însă nu este singura. Mai sunt câțiva actori extrem de vinovați, care acum se ascund în spatele comunicatelor de presă amenințătoare. În final, alianța blocului ACUM cu PSRM s-a făcut sub garanțiile UE cu Germania pe post de actor principal.

Încă din prima zi a anunțului Maiei Sandu privind asumarea răspunderii, am scris o a analiză în care am prevăzut faptul că socialiștii o vor demite pe aceasta, dacă vor primi verde de la Moscova:

http://www.hrituc.ro/2019/11/06/maia-sandu-arunca-guvernul-in-aer/

Tot în această analiză am scris și faptul că suntem în momentul în care Moscova poate încălca pactul pe care l-a avut cu Germania în privința Moldovei, deoarece condițiile s-au schimbat. Dodon și-a întărit puterea, a preluat toate structurile de forță, a câștigat alegerile în Chișinău, a obținut mai mulți primari decât blocul ACUM în alegerile locale, a mai achiziționat câteva instrumente de presă, a reușit să creeze senzația că el este și la putere și în opoziție, vorbind pe limba poporului.

După câteva zile de la asumare, Ambasada Rusiei a transmis un comunicat de presă care avea același mesaj ca cel susținut de PSRM. Trebuie respectat cadrul constituțional:

https://deschide.md/ro/stiri/politic/56580/Ambasada-Rusiei-pe-aceeași-poziție-cu-Dodon-Compromis-dar-cu-respectarea-Constituției.htm

Din acest moment, mi-a fost clar că Dodon nu va ceda și va merge înainte. Momentul în care Rusia transmitea acest comunicat trebuia să fie momentul de alertă, atât pentru consultanții Maiei Sandu, pentru liderii ACUM dar și pentru actorii care au garantat această alianță, în speță Angela Merkel și Joseph Daul, liderul PPE.

Era momentul în care aveai varianta să suni la Moscova, să încerci să îl tragi pe Putin de mâneca și să îi zici: Am avut o înțelegere! În paralel, trebuiau deschise negocierile cu partidele din Parlament, care pot să îți aducă voturile necesare, ca să încerci o securizare a poziției.

Nu știm încă ce s-a întâmplat în aceste zile în spatele ușilor închise. Putem vedea însă efectele. Guvernul Maia Sandu a căzut.

Reacțiile nervoase ale lui Joseph Daul, liderul PPE, cel care a susținut deschis această alianță și care a militat activ pentru ea, transmite un comunicat de presă prin care ne spune:

Este îngrijorător să vedem că procesul de reformă a justiției s-a oprit și, în final, a fost blocat de socialiști. Acum este clar că angajamentele lor de reformă nu au fost niciodată autentice și nu au avut niciodată intenția de a curăța sistemul sau de a oferi cetățenilor o justiție independentă și transparentă. Este o altă trădare a socialiștilor, a cetățenilor, a țării și a generațiilor viitoare”

Domnule Daul, cum adică….acum este clar că angajamentele de reformă nu au fost niciodată autentice și nu au avut niciodată intenția de a curăța sistemul?

Este doar o formulare proastă a mesajului sau chiar asta ați crezut? Liderul PPE și colaboratorul apropiat al Angelei Merkel ne spune acum că ați fost păcăliți? Acum vă este clar că PSRM nu avea în intenție să facă reforma Justiției? Ați venit în vizită în Moldova și ați vorbit din clădirea Guvernului moldovean. Ați transmis mesaje de încurajare și ați explicat că această alianță era singura posibilă. Chiar ați crezut că Moscova vrea reforme la Chișinău?

Domnule Președinte, practic, acum recunoașteți că ați fost duși de nas de Rusia, care și-a făcut treaba cu mâna voastră, a obținut puterea total în Moldova. Nu pot să cred că ați trădat și v-ați înțeles pe sub masă cu Rusia încă de la început. Tind mai degrabă să mizez pe lipsa de expertiză pe care ați avut-o pe această zonă.

Cum să crezi Rusia când aceasta dezmembrează țări, aruncă în aer dreptul internațional și mecanismul ce reglementează sistemul relațiilor internaționale postbelic?

Nu este prima oară când liderii influenți care conduc UE greșesc flagrant în privința Moldovei, au ma făcut-o și în alte dăți iar România a venit să repare după ei.

Comunicatele prin care amenințați cu stoparea fondurilor nu ajută cu nimic acum. Uitați-vă ce ați făcut în Moldova, vedeți unde s-a ajuns!

Acum se poate vedea foarte clar că alianța contra naturii: PSRM – ACUM a fost o greșeală. Rușii au jucat ce știu ei mai bine, intră în casa la tine și după aia îți spun pistolul la tâmplă. Au avut o acțiune ”blitzkrieg”. În 6 luni au câștigat ce n-au avut în 15 ani.

Înțelegeți că PSRM nu a decontat nimic din punct de vedere politic și era normal să fie așa, doar ACUM a decontat. Uitați-vă la rezultatele alegerilor din locale, vedeți realitatea, vedeți opțiunile oamenilor? Toate acestea sunt rezultatul acțiunilor voastre, Maia Sandu, Joseph Daul, Angela Merke. Lipsa de expertiză v-a adus aici, din păcate.

Pactul Germaniei cu Rusia s-a făcut peste capul României. Cât timp România a gestionat dosarul Moldova, au fost niște progrese uriașe. De bine de rău, așa cum am mai spus, cu bune cu rele, s-a ajuns ca Moldova să aibă Acordul de Asociere cu UE, s-a liberalizat sistemul de vize, s-a pus la punct sistemul bancar, s-au făcut primele reforme în domeniul economic. România a gestionat timp de 10 ani zona.

Germania a reușit ca în 6 luni să piardă tot aici. Nu vreau să spun cuvinte dure, nu cred că a fost neapărat o trădare, poate mai degrabă… au fost efectiv păcăliți.

Încă nu este totul pierdut. Guvernul a căzut, dar asta nu înseamnă că trebuie renunțat la ideea păstrării unui Guvern pro european. Maia Sandu trebuie să renunțe la ”obsesia” Plahotniuc. Trebuie să înțeleagă că în politică faci compromisuri, important e să nu te compromiți! Ea a făcut un compromis uriaș aliindu-se cu Dodon și s-a compromis. Nu mai poate spune că nu face alianță cu PD-ul condus de Filip, când a făcut alianță cu Dodon, omul Moscovei, corupt până în măduva oaselor.

Suntem în al 12 ceas și ea trebuie să deschidă canale de comunicare cu Filip și să încerce formarea unei alianțe cu PDM. În Moldova trebuie păstrat echilibrul de putere. Dacă Dodon reușește să își pună și guvernul lui, atunci tot ce s-a construit în ultimii 15 ani se duce pe apa sâmbetei.

Planurile cu Maia Sandu președinte sunt puerile. Republica Moldova este republică parlamentară. Poate ajunge Maia președinte, dar în 5 minute rămâne fără atribuții. Susținătorii aceste idei ori sunt idioți utili, ori pur și simplu nu înțeleg nimic din Moldova. Să se uite în istoria recentă și să vadă cum se juca Plahotniuc cu Dodon. Cum îl suspenda câte o zi ca să își treacă legile.

Trebuie făcut tot ce este posibil din punct de vedere politic, ca Moldova să rămână cu un guvern pro european.

Este momentul ca rațiunea să învingă emoția. Este momentul ca Germania să înțeleagă că a greșit, este momentul ca Sandu să înțeleagă că a greșit și trebuie ca lucrurile să fie îndreptate. Este momentul să renunțe la consilierii ”occidentali”, la agenții de influență ai națiuni civice și să se întoarcă acolo unde ar fi trebuit să fie de la început: la România și expertiza ei pe Republica Moldova. Poate ar fi util să vadă ce spun și partenerii tradiționali ai României și cei care ne garantează noastră securitatea, SUA:

„În pofida regretabilei demiteri a Guvernului Prim-Ministrului Maia Sandu, prioritățile Statelor Unite în relațiile noastre bilaterale cu Republica Moldova rămân neschimbate. Îndemnăm reprezentanții aleși ai poporului Moldovei să lucreze pentru edificarea unui viitor mai echitabil, democratic și prosper pentru toți cetățenii țării. Populația Republicii Moldova merită lideri care vor lucra pentru binele țării și o vor elibera de corupția care îi limitează potențialul”.

9 comentarii

 1. Poate e mai bine că au evoluat lucrurile astfel. Comuniștii trebuie să ajungă la putere, să aibă tot: președinte, guvern, parlament, Chișinău. Apoi, stopată orice finanțare internațională, inclusiv România, iar situația economică să se degradeze cu fiecare lună care trece sub conducerea socialistă. Poate așa vor înțelege o mai mare parte a cetățenilor Moldovei ca viitorul lor are sens doar alături de România. Nu știu dacă România are puterea și priceperea să gestioneze o astfel de strategie, dar alta mai bună nu cred că există. Evoluția poate fi periculoasă dacă Rusia e lăsată de capul ei, dar cu o implicare puternică a SUA cred că lucrurile pot fi ținute sub control.

  În opinia mea, Reunificarea trebuie să fie singurul obiectiv al României (sper că este și în practică!), iar dacă acest deziderat nu poate fi atins cu argumente sentimentale poate îl atingem cu argumente rațional-economice. Păcat că nu am reușit să avem o bunăstare mai mare, o modernizare mai accentuată, o forță economică și politică mai ridicată, poate ar fi fost mai ușor.

 2. or fi cei doi vinovati, insa ei NU au nicio responsabilitate, nici macar morala, totul cade asupra acestei maia, care , realmente, ” n-a cantat decat o vara”, a crezut ( precum veorika) ca nu mai este nimeni ca ea, cea ce dovedete ca degeaba au trecut anii peste ele,nici proverbul acela nu mai este valabil,” o fi ea batrana si nu mai este frumoasa, dar macar le stie pe toate”…///Orban:O provoc pe Dancila la o dezbatere publica(…)/// 2- Ludovic Orban o asteapta pe Nadia Comaneci la Palatul Victoria (…)///3-_ihanis: in ultimiiani nu am fost in vacante, am stat sa pazesc Romania, de PSD(…)_____—–_____cel putin 2 declaratii de „Juke Box Hero”, individul vrea de la prima cantare sa prinda tot, in primul rand este o manipulare ieftina de a-l scuza pe ihanis de a intreprinde cea mai democratica obligatie( dezbaterea publica cu adversarii) , iar Nadia Comaneci nu are nevoie de premieri de la fiecare nou premier sau pres-edinte ,este ca si cum ,DEJA, acestia ar fi rezolvat imensele probleme ale natiei si incep sa se felicite si sa imparta daruri…Individul este grotesc, am inteles ca ar fi alcolic, pare sa confirme, iar stapanul sau,ihanis depaseste orice minim standard de bun simt,dupa ce ca acest maldar de grasimi rancede este de o lasitate incomensurabila, este si mincinos….Banuiesc ca veorika nu a aflat de mesajul meu, sau l-a ignorant, inca odata, singura ei sansa-personala dar si ca partid- este declansarea unei lupte fara preceent pe mapamond, inclusiv cu acea dezbatere publica, cu caricatura reptiliana a lui ihanis…

 3. Citu dezvaluie ca PSD a condus tara ca Al Capone, dupa doua bugete, unul pentru parlament, altul pentru baroni: Luam in calcul formularea unei plangeri penale.(…)____—-____ramane de vazut daca daraua este mai mare ca ocaua, insa Catu este istet, stie ca o compartie suprema, valoreaza cat mii de dovezi-inca-nedezvaluite , adica are impact serios, lucru pe care veorika nu-l prea intelege, ea joaca(inca) rolul matusicii blande si impaciuitoare, ” are rabdare cu dl .Iohannis”, e adevarat ca, ” cu rabdarea se trece marea” (desi nicidecum in cele mai multe cazuri), insa asteptarea ei este mai degraba „a incerca marea cu degetul” si -mai degraba- ” boala lunga, moarte curata”,adica intorcand si celalalt obraz la ihanis, acesta nu o va palmui, ci-i va trage un pumn in plina figura incat o va azvarli la „marii rechini albi”…In sfarsit , sintetizat, veorika -pare- ca sufera si de o alta calitate, este incapatzanata( nu accepta sfaturile dezinteresate), e treaba ei, dar trebuie remarcat ca exista si un substrat obiectiv in aceasta timorare, anume, crapaturile serioase in „monolitul” pesede, produse de panica generala a pierderii posturilor si -adica- a salarilor umflate si nemeritate, plus ce curge pe langa ele, in virtutea functiei…Totusi , veorika inca mai are timp sa-si foloseasca loviturile de tun, pe care -indiscutabil-ca munitie, le regaseste in „activitatea” lui ihanis…

 4. Cum am ajuns sa o subestimam pe Viorica Dancila. Inedita strategie ad-hoc care o propulseaza (de Magda Gradinaru-ziare.com)____—–____ nu aduc niciun citat din acest excelent articol, cu a carui introspectie sociala si a individului , nu poti sa nu fii de acord, ba chiar si razi la anumite idei, care sunt -insa- la fel de corecte.TOTUSI: sa nu uitam ca in narativul romanesc expresia „astia sunt oamenii, cu astia defilam”, este o realitate seculara, insa sunt „oripilat”(***nu de acest articol) de faptul ca dupa ce s-au separat apele( adica procentajul dintre ihanis si viorika este atat de mare incat pare imposibil de rasturnat) multi scriitori cu pertinenta, au inceput s-o atace pe veorika la modul barbar, cea ce mi se pare nu numai de prost-gust, dar poate deveni contraproductiv…Pe veorika am „articulat-o” de zeci (sau sute de ori), si chiar daca in aprox. 3 ani de ocopare a functiei de pm(prima sau a doua, in stat) putea sa rastoarne muntii, uitam ceva si mai important, si anume ca , candidatul ihanis are 5 ani de activitate ca PRIMA functie in stat, cea mai potenta, desigur daca nu o lasi sa-ti scape printre degete, sau o impingi tu insuti, la cosul de gunoi…Si aici se regaseste intreg raspunsul in refuzul lui ihanis de a avea o dezbatere in doi cu contracandidatul ultim, asa cum trebuie sa aiba inainte de turul I, chiar mai multe dezbateri publice, cu TOTI candidadtii…Iar aceasta pentru ca realizarile lui ihanis -PENTRU TARA- sunt ZERO, singurele realizari sunt cele personale(vacante si excursii in tara dar mai ales internationale -pe gratis- cat incape, carti vandute la fraieri, salariu umflat, bonusuri si diverse alte avantaje, etc.)…Da, veorica nu este sub nicio forma potrivita pentru decizii publice, nici la nivel de comuna, insa ihanis este la fel, chiar „si mai si”, avand in vedere cheltuielile personale la care a supus bugetul, dar si murdara si usturatoarea palma data Romanie( si ne prefacem ca o uitam)i, spunand ca „Romania nu este capabila de presedintia UE”( care -ulterior- s-a dovedit a fi fost ceva peste OK), nu mai amintim(in detalii) de profilul sau „moral”, ex. ilustrativ,demiterea nejustificata chiar abuziva a LKC(altfel, prietena cu el), care -si ea- ulterior a dovedit-PENTRU INTREAGA EUROPA- ca este mai mult decat OK, in prima functie de acest fel, in Eu.(vom vedea pe parcurs, cum se descurca)…(cont.)(*** in realitate nu sunt deloc oripilat -nici macar socat- de campania anti-dancila, eu insumi am pleznit-o de zeci de ori, insa incrementul paramount de dejectii, venin si ura , impotriva ei, au crescut exact la momentul cand ea avea tot dreptul sa-l intrebe si sa-i puna intrebari- fata in fata, la modul cel mai public- candidatului principal, care si-a regasit un imens sprijin in aceasta hoarda de indivizi deveniti masiv pupincuristi, desi orice minim bun-simt, ne spune ca aceaste dezbateri sunt absolut necesare, chiar daca obligativitatea nu este legiferata)….
  -cont- Iar acesti ” mari ziaristi, formatori de opinie”, etc, uita ca daca la 1947 s-ar fi tinut un corect scrutin popular, comunistii nu ar fi castigat, sau ( sa zicem) ar fi castigat cu 51%, insa asta i-ar fi obligat sa accepte ca cealalalta JUMATATE a tarii nu este de acord cu ei, insa refuzand si ei dezbaterea publica, au dat impresia( si apoi au impus-o) ca toata lumea este pentru ei, exact ce se intampla acum, ihanis(si mafia sa) vor sa dea impresia si in tara si international, ca nici nu exista -sub nicio forma- alternativa pentru el si ai sai, desi chiar voci din penele au spus public ,ca este o mare eroare neacceptarea dialogului public…iar -tot acesti mari „ziaristi”- daca-i citesti, notezi cum se dau de ceasul mortii cand scriu despre principii, insa cand a devenit situatia(si inca una de importanta maxima) sa respectam principiile, uitam de ele si ne facem pres la piciorele celui care pare a iesi invingator…Iar aceasta – ca sa inchei- este cu adevarat preludiul si antecamera dictaturii, chiar daca in „democratia” romaneasca, s-a gasit mijlocul ca acaeasta dictatura sa nu mai fie personala, ci a unui grup ceva mai largit, tocmai pentru a mima democratia…De retinut:Adevarul iese la iveala numai din contradictii, concurenta si lupta ideologica, INSA dusa onest si la modul cel mai transparent si public, si nu prin canalizari, cum forteaza ihanis..

 5. avand in vedere mascarada de (asa-zisa!) campanie electorala-dar trebuie considerata si mascarada generala- si fundatura in care s-a ajuns, in eventualitatea ca veorika nu va indrazni sa tina respectiva dezbatere cu caricatura iohanisa( propusa) sau cu o holograma a acestuia, ea si absolut toti ceilalti candidati(***) trebuie sa ceara si sa forteze ANULAREA INTREGULUI PROCES ELECTORAL, si reluarea de la zero, timp in care ar trebui aduse cateva modificari necesare si folositoare procesului, enumar trei: reducerea la jumatate(si chiar mai jos) a numarului de semnaturi pentru a intra in cursa, iar aceasta va da posibilitatea angajarii in cursa a unei baze mult mai largi, cea ce va insemna o reala sansa de a gasi candidatul potrivit, 2- taierea oricaror subventii de la buget pentru orice candidat (si/sau partid), persoanele doritoare de functie trebuie sa-si gaseasca singure sponzorii, grupurile cu care rezoneaza, etc., si in acest fel programul cel mai atractiv pentru populatie, poate fi inaintat in proces( iar aparitiile TV si Radio-ca timp-, trebuie sa fie egale pentru orice candidat) , si 3-pe langa economisirea a acelor 150 milioane EURO(deja cheltuite, sau pe cale de epuizare) guvernul poate face un mic profit de 10-15 milioane euro, DACA tot procesul se va face prin CORESPONDENTA, guvernul emite doar formularele, pe care votantii le vor cumpara la un pret absolut minimal( 2 lei= 0,5 euro/ bucata) si -tot guvernul-prin posta va emite niste timbre speciale, care -desigur- vor avea o supravaloare, si astfel, oricine va cheltui 4-5 lei, va putea fi realmente mandru si satisfacut ca ajuta si nu izideste,nu arunca in vant, „banii guvernului”, care -de fapt- sunt propiile taxe, care pot fi foloste pentru spitale, scoli, etc .(***- la situatia actuala, este evident ca ihanis a insultat intreg poporul roman, toate nationalitatile conlocuitoare si toata diaspora, pentru ca intre candidati s-au regasit si persoane de alta etnie cat si rezidenti/( si cu cetatenie dubla), in alte tari, aici nu mai este chiar deloc o ecuatie cu ihanis/dancila, este vorba de principiu, care daca nu este respectat, situatia nu poate avea urmari pozitive pentru natie si nici macar pentru stat…)/// 2-
  Viorica Dancila se gandeste sa dea buzna la „dezbaterea” lui Iohannis.(…)___—-___ in primul rand , rusine magarilor care sunt gazada unei asemenea „dezbateri”, probabil ca invitatii sunt alesi pe spranceana, nimeni sa nu puna vreo intrebare incomoda…Doi si f. important, veorika va comite o imensa eroare daca se va duce la respectivul eveniment(va arata ca si ultima miloaga), dimpotriva , ea trebuie sa-si organizeze pe al ei insasi, si -cum ziceam- sa formeze un „dialog” cu caricatura, holograma sau sosia( sau un impersonator) al lui ihanis, iar la intrare, un „Bine ai venit, Iohannis”, personal cred ca actiunea ii va aduce simpatie si suport nu numai in tara dar si din partea opiniei publice (si politice) internationale, pentru ca mai in toata lumea, aceasta regula(dezbaterea publica intre candidati) se respecta, iar evidenta arata clar ca ihanis este cel care o ocoleste…

 6. „…La sfârșitul secolului 19, mii de italieni și familiile lor au venit în regiunea Dobrogea. Regatul României fusese înființat în 1881, …Dobrogea devenise un „El Dorado” pentru italieni,…In 1899, aproape 1400 de italieni locuiau în Dobrogea, iar numărul acestora a crescut la 2.000 în 1928. În total, se aflau peste 8.000 de italieni în România în 1901, iar numărul acestora a ajuns la 60.000 în 1930, notează digi24.ro, citând publicația italiană Moondo…”_____——_____ cred si eu, Romania era o Monarhie prospera, nu ca republica pestilor prajiti, incepand cu ceusescu si terminand cu acest nenorocit, ihanis…Daca aceasta Maia ar fi ascultat de sfatul meu, forta unirea cu Romania, insa numai ca Monarhie cu aport Englez, iar ea ar fi ajuns Lady Sandy May, cu un titlu de baronesa si post de PM , peste o tara cu adevarat mare ., insa se pare ca ea este dancila Moldovei, asa ca mare minune daca nu va fi chemata si pe la tribunale, cum se va intampla cu veorika, care va plati si oalele sparte de altii…

 7. Dancila, propria dezbatere.(…)___—-___ Desi dezbaterea intre cei doi ar fi cea care poate limpezi niste ape, tot e bine si asa, insa numai daca merge pe lucruri si fapte reale si nu pe chestii emotive, xenophobe, etc. INSA: PENTRU CA S-A AJUNS PE ULTIMA SUTA DE METRI -SPER- TOATA LUMEA INTELEGE CA TARA ESTE F. DIVIZATA, iar aceasta nu doar din cauza unei singure parti, tara este divizata si retrogradata( pentru ca -real- este retrograda) in egala masura din cauza pesede-ului( mai spre sfarsit implicit din cauza veoricai) dar si a lui ihanis care a avut 5 ani de zile la dispozitie sa faca ceva bun si progresist, pentru tara, insa el este cel care a coabitat bine-merci cu pesedeul, insasi veorika este -cumva- creatia lui, el a acceptat-o fara sa clipeasca, iar -ulterior- a avut cel putin O MIE de ocazii( adica, macar, una /zi) sa o trimita la plimbare, insa lasitatea sa devenita legenda, l-au retinut, in schimb a demis persone care -si inainte si ulterior- au demonstrat ca au valoare, cazul LKC, iar aceasta tocmai pentru a face pe placul pesede-ului si veorikii…Deci ajungandu-se pe acesti ultimi metri, SPER(din nou) ca fruntasii parlamentului au inteles ceva si anume toxicitatea celor 2 personaje si -gandindu-se doar la tara- toti, isi vor da mana si vor tine o sedinta fulger in care sa-i demita pe cei doi mameluci, din orice functie publica(politica sau admnistrativa) fara drept de a reveni in urmatorii 10 ani , si sa se inceapa o noua campanie de la zero…dar daca animozitatile de la forul suprem nu vor permite nici macar acest ultim remediu, SPER(inca odata), ca macar in tara, se regasesc adevarati patrioti (inclusive primari, etc.) care vor sabota masiv si total alegerile, si -in parallel- sa obtina semnaturi pentru demiterea definitiva a lui ihanis si dancila, si pregatirea pentru o reala campanie , pentru noi alegeri…Iar daca tot se va( s-ar) face asta , oamenii ar trebui intrebati daca nu cumva chiar le-a iesit pe nas, republica, si daca nu cumva doresc si ei sa traiasca in liniste si prosperitate, precum in toate Monarhiile Europene, cele Arabe si Japonia?

 8. normal ar fi ca primii care se gandesc serios la idea de mai sus( daca nu cumva au avut-o ei insasi), sa fie marii perdanti din turul I, adica Barna Diaconu si Paleologu dar si toti ceilalti, Cumpanasu, etc., pentru ca astfel chiar vor avea o sansa la aceasta cursa…Dar cei mai multi (ca numar) care sa imbratiseze idea, ar trebui sa fie cadrele si oricine lucreaza in educatie, adica de la cea mai tanara educatoare de la grupa mica, de la gradinita, pana la cel mai batran si respectat academician(ca trebuie sa existe si asa ceva), adica profesorii, cum li se spune generic, pentru ca ei ar trebui sa se simta cei mai afectati, avand in vedere ca cele doua loaze(ihanis si veorika) sunt „profesori”, pentru ca oricine zice:” daca ASTIA doi sunt cei mai buni( pentru ca au ajuns nr1 si 2 , pe tara) atunci cum sunt restul?!

 9. „Iohannis: ori eu, ori PSD!”____—–____ ihanis nu este chiar atat de cretin sa nu inteleaga ca punctul critic poate fi atins fara sa sesizeze, si masinaria sa se intoarca impotriva sa, deci este evident ca se bazeaza pe ceva atuu-ri, cand se manifesta asa de radical, pentru ca declaratia sa despre presedintia Romaniei la UE, disprespectul pentru public de a nu sustine o dezbatere cu veorika, vacantele aiurea, etc., etc. toate acestea au creat -deja- o anume rezerva (cel putin) in mintea alegatorilor, iar radicalizarea discursului sau, ii poate deveni fatala, deci-inca odata- se bazeaza pe ceva (poate real, poate doar in mintea sa) imbatabil, care odata evidentiat, expus, va face ca scepticii si chair cei impotriva sa, sa zica :” a avut dreptate!”…Faptul ca „Cei 3 amigos”( Barna, ciolos si Paleopogu) il vor vota pe ihanis, faptul ca pesede vrea sa-l spulbere pe Catu din functie si toata mascarada de pe ultima suta de metri, conduc la concluzia ca asul de pe maneca (al lui ihanis) este ministrul de finante, Catu-E-Ness, care a facut (anterior) diverse dezvaluiri despre cum pesede a furat( ar fi furat) banul public( adica , ca in codru!) iar aceasta trebuie sa fie garantia data lui ihanis ca el a descoperit(acum, avand acces la toate documentele) dovezi zdrobitoare despre respectivele devalizari si -ceva nou- ca insasi veorika este implicata si ca este impsibil sa nu devina -si ea- penala, alaturi de teodorovici si altii, posibil chiar dragnea se va pricopsi cu un nou dosar penal…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: