Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Dodon va juca rolul pro europeanului. Până când?

Dodon va juca rolul pro europeanului. Până când?

Igor Dodon și-a schimbat discursul și atitudinea față de România. În ultima perioadă, președintele moldovean încearcă să transmită, prin mesajele sale, că vrea o relație cât mai bună cu statul român. Dacă în urmă cu câțiva ani sabota Ziua României și nici nu călca pe la ambasadă, dacă încuraja gesturi precum cel al deputatului socialist Bătrâncea, care a rupt harta României Mari sau afirma deschis că țara noastră dorește ”lichidarea Moldovei”, azi se adresează cu ”frații de peste Prut”.

Foarte mulți ar putea să creadă că această schimbare de atitudine este una normală, naturală și că Dodon chiar crede în aceste lucruri.

Din păcate nu este așa. Cine l-a urmărit de-a lungul vremii știe că este ”un cameleon” politic, că poate sări dintr-o extremă în alta, că n-are rușine să se poziționeze fix la 180 de grade, doar pentru a câștiga capital politic.

Ani de-a rândul a folosit Acordul de Asociere cu UE drept sperietoare. A amenințat, înainte de turul 1 al alegerilor prezidențiale trecute, că îl va rupe dacă ajunge președinte. Între tururi și-a schimbat discursul, pentru a câștiga electorat și a devenit mult mai soft în discurs.

Ziariștii de la Ziarul de Gardă au făcut un material despre inepțiile pe care le-a propagat Dodon. De la faptul că Acordul de Asociere cu UE n-a adus niciun beneficiu și până la faptul  Moldova ar putea pierde Transnistria, sunt teze lansate de Dodon. Atenție, președintele moldovean are expertiză, este asistat de Moscova, are consultanți buni. Nu se pune problema că a făcut aceste afirmații în necunoștință de cauză. Nu! Le-a făcut conștient. S-a jucat cu mintea moldoveanului în funcție de interesul de moment. Dodon l-ar putea păcăli până și pe Iuda dacă ar vrea să își atingă scopul.

https://www.zdg.md/editia-print/politic/top-4-mituri-ale-presedintelui-r-moldova-depsre-acordul-de-asociere-ue-rm

 

De ce și-a schimbat Dodon atitudinea față de România?

 

Dodon a folosit ”România” ca subiect și teren de confruntare cât timp a fost în opoziție și a vrut să își țină electoratul rus mobilizat în tranșee sau cât timp a fost în funcția de președinte, dar avea Guvernul Filip la butoane.

Dodon nu mai tipărește ziare în care să promoveze legenda ”jandarmului român care pălmuiește moldoveanul”, ci ține discursuri în care folosește expresii cheie, încercând să semnaleze că vrea încălzirea relațiilor.

Acum Dodon are responsabilitatea totală a guvernării. Este ”noul țar”, cu Guvernul său, cu președintele parlamentului, cu serviciile de forță.

Dodon dă semnale de deschidere și către UE și către România. Premierul Chicu la fel. Ai putea spune, dacă nu le-ai cunoaște trecutul, că au fost pro europeni de când s-au lansat în politică.

Toate aceste lucruri vin acum în contextul în care și SUA și România și UE transmit același mesaj: vom sprijini financiar Moldova, doar dacă reformele vor merge înainte. Este evident că reforma Justiției se va opri. Toată lumea face declarații, dar toată lumea încearcă de fapt să câștige timp. După ce pactul ruso-german a fost încălcat, după ce alianța pusă la punct de cele două mari puteri – alianța PSRM-ACUM – a fost destrămată, UE caută să vadă ce soluții mai poate avea. Este de menționat că Bruxellesul nu a dat niciun comunicat, nu a prezentat nicio poziție oficială, de asemenea, România nu a salutat instalarea Guvernului Chicu. Doar nemții au dat un comunicat nervos, în care au încercat să își arate nemulțumirea într-un mod evident.

Acesta este contextul pe care vin declarațiile lui Dodon. Și el știe că UE, SUA și România sunt nemulțumite de ce s-a întâmplat. România a atras atenția că se va ajunge la această situație. Germania a crezut că deal-ul cu Rusia va fi pe termen lung. Dar, s-a înșelat.

Dodon nu poate spera la ajutor financiar de la Moscova. Moscova nu dă împrumuturi. Moscova nu dă bani voluntar, nu face cadouri. Moscova încearcă tot timpul să câștige de pe urma oricărei înțelegeri.

Dodon vrea să adoarmă vigilența UE, vrea să adoarmă vigilența României, să câștige timp atât pentru el cât și pentru Moscova. Deși deține toate pârghiile puteri, Igor Dodon știe că nu deține încă puterea. Are nevoie pentru timp ca Moscova să-și așeze toată infrastructura pentru a putea lupta cu vestul.

Joacă rolul actorului rațional. Vrea să țină departe vestul ca să poată să își facă jocul în interior, să treacă de alegerile prezidențiale de la anul. Și Dodon știe că nu poți să te bați singur cu vestul. Fie vorba între noi, cred că a învățat ceva din epoca Voronin, din îndepărtarea acestuia. El nu poate lupta cu vestul, dar Rusia poate!

Chiar dacă acum Moldova are bani la buget pentru a-și plăti toate dările, tot nu se poate dezvolta. Moldova poate doar supraviețui, nu se poate dezvolta. Fără bani din vest, Moldova cel mult poate să își târâie zilele de pe azi pe mânie. Exodul va continua. Migrația se va mări, țara se va depopula și inevitabil criza se va adânci.

Președintele moldovean vrea să obțină  momentan banii europeni, banii românești, liniștea din vest, pentru a ține Moldova sub guvernarea PSRM dar mai ales a Rusiei.

Tocmai datorită acestor motive, o să vedeți încă un an de zile cel puțin, un Dodon pro european, un democrat, un diplomat, iar dacă o să îi puneți și o biblie în mână fiți sigur că o să jure pe ea că iubește România”.

13 comentarii

  1. dodon este macar pragmatic, daca i s-au promis bani NUMAI daca reformele merg inainte, imediat s-a bagat in hora, cat va ramane este ceva de urmarit, dar la acest moment stie pe ce carte sa joace… Nu ca amarata de Maia, vai de capul ei… Pana si barna este ca, la fel, nu a vrut sa intre la guvernare pe niste motive idioate, iar acum da din nou cu busteanul in balta:”Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat sâmbătă că pensiile speciale ale parlamentarilor pot fi eliminate, în timp ce ale magistraţilor şi ale militarilor nu, …”///2-Aversiunea reciprocă dintre Iohannis și Dăncilă se poate datora asemănărilor lor esențiale Dăncilă și Iohannis sunt personaje lipsite de imaginație, comparabile cu un administrator tipic de bloc…” (de Tom Gallagher )____——____am banuit eu ca acest barna este un alt pradator(animal inferior de prada) si ca reprezinta interesele unor grupuri, dar lumea deja stia ce-i poate blana, nu in zadar si Veorika, l-a batut chiar la Sibiu..Orban si Catzu-E.-Ness, disociativa de acest individ, este periculos…Pensiile speciale trebuie desfintate odata pentru totdeauna, trebuie stipulat si in constitutie(la fel si cu pensionari anticipate), iar cei care le-au primit, trebuie sa dea banii inapoi( esalonat), pentru ca s-au facut complici la exploatare si la primirea de foloase necuvenite, chiar daca -apparent- legale, dar si legile lui ceausescu , ale Apartheid-ului, etc., erau tot legale…Justitia nu inseamna intotdeauna o anume legalitate, mai ales cand vorbim de o justitie sociala, pentru masele de oameni….///2- desi strain acest T.G. vede mult mai bine lucrurile decat multi care locuiesc in Romania si chiar in capitala, este exact ce am spus chiar eu, diferenta incompetentei este data doar chronologic, i-han a dovedit-o in 5 ani, veorika doar in mai putin de 3, oricum, macar corpul educational al tarii ar trebui sa protesteze impotriva mentinerii in orice functii, a celor 2 mameluci, amandoi au insultat si batjocorit corpul profesoral al scolii romanesti…

  2. Liviu Dragnea, mesaj pe Facebook de 1 decembrie: Tara mea draga, am renuntat la libertate de dragul tau.(…)///2-Klaus Iohannis, la sedinta liberalilor: PSD a incasat-o de 3 ori in acest an. Romanii doresc o Romanie fara PSD(…)___—-___ „Uite schioapa, sare groapa si schipoiu’, musuroiu'”, cam asta este dragnea si veorika, master-ul nu s-a putut abtine sa devina mai ridicol decat pupila-veorika, care a apelat-absolut aiurea- la simboluri patriotice supreme, acum si dragnea, practic amandoi sunt doar niste patriotarzi siroposi, ale caror tanguieli nu cred ca le mai accepta nici pesedistii, practic ei sunt 2 din cele cateva persoane care nu aveau decat ” doar cu mana , ori cu ochiul, semn a face” pentru a muta si muntii din loc, in schimb ei s-au incrancenat in lupte partinice, uitand de tara, pe care au tratat-o ca pe o mosie personala, de importanta secundara…Iar cum stim, ” cine nu este in star esa tina lucrurile mici, nu va fi pus peste cele mari”, asa ca amandoi si-au pierdut orice credibilitate si inca la cel mai dizgratios mod, veorika ramane sub amenintzarea unei anchete penale si poate avea soarta lui dragnea…2- individul asta este chiar tampit, tot mai bine pentru el daca-si tinea fleanca, vorbind , dovedeste ce ” gandire” are, de mardeias primitiv, si chiar in esenta este gresit, atata timp cat -doar ce s-a dovedit- pesedeul inca are 3 milioane de suporteri..Iar perseverenta sa in ” o tara fara pesede”, dovedeste o obsesie radicala din care nu mai poate iesi, probabil ca acest cliseu ii va marca al doilea mandat…

  3. Iohannis: Devotamentul diasporei trebuie recunoscut prin creșterea numărului de parlamentari(…)___—-____individul chiar ca este un gangav mental, dupa mintea sa, daca la viitoarelel alegeri( anticipate, etc.) cele 5 judete pro-pesede( acum) vor vota peneleul(sau alianta) , imediat trebuie sa le marim numarul de paraziti de varf, nu? In loc sa pledeze pentru un parlament de max. 300( desi O SUTA este arhisuficient), asa cum a cerut vointa populara si cum a fost ratificat de toate autoritatile, el vine cu prouneri tamplite, ca si cum diaspora ar avea cu adevarat, nevoie de mai mult de UN SINGUR reprezentant…In realitate el vrea sa plateasca regeste-si sa recompenseze- alti cativa agenti de ai lor, care au facut propaganda si jocul la aceste votari…

  4. Începe procesul în care Oprea este judecat pentru moartea polițistului rutier Bogdan Gigină.”…Conform DNA, accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării de către Gabriel Oprea, Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi – activitatea de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul lui Oprea, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul firmei şi administratorului acesteia…”____—–___S-ar putea zice „mai bine mai tarziu, decat niciodata”, insa nci asta nu se stie, pentru ca poate, pe rol, va fi doar un simulacru de justitie, adica va fi pus carul inaintea boului, altfel zis, vor fi gasiti vinovati(sau , mai vinovati) cei responsabili cu lucrarile, si nu oprea, in realitate , circumstantele arata clar, anume ca semnalizata (sau nu) groapa respectiva era o necesitate in procesul de lucru, si era acolo zi si noapte, insa antemergatorii lui oprea NU trebuiau sa fie acolo, din orice punct de vedere, administrativ, legal , moral, etc., este clar ca oprea a supus la diverse riscuri (pe langa folosirea ilegala de fonduri si „soldati” in timpul programului, de care putea fi nevoie stringenta in alta parte) o multime de personal cu grade inferioare, la modul cel mai discretionar posibil…In consecinta oprea trebuie sa primeasca pedeapsa maxima, pentru ucidere din culpa si folosirea abuziva de fonduri si personal public, iar -SEPARAT- o curte militara, trebuie sa-l gaseasca vinovat de parasirea uni camarad grav ranit, pe campul de lupta , desi nimic – dar absolut nimic, de fapt, chiar dimpotriva-nu impunea fuga sa de la locul faptei…

  5. Carmen Iohannis a postat o imagine de la Palatul Buckingham: Klaus si bradul de Craciun.(…)-i-hanul asta aminteste de oamenii de la munte- pe vremuri-, cand iarna-primavara coborau la campie sa vanda mere, pere, etc…Tot timpul erau cu catzeaua legata de carutza…Iar daca guvernul plateste aceasta deplasare( adica si a ei), Orban este deja in fault …PS -daca Dodon era mai devreme si mai tare in clantza, era si el invitat la Londra, asa ca trebuie sa mai astepte un tur, sau poate niciodata, poate nici nu este interesat, cu adevarat…

  6. Jefuirea ţării prin decizii politice. De ce beneficiază preşedintele Curţii de Conturi mihai busuioc, președinte al Curții de Conturi, cu apartament în București, venituri și conturi de sute de mii de euro, locuiește într-o casă RAAPPS, la care nu plătește utilitățile sau decorarea și reparațiile. Sunt decontate din bani publici…. ioan aurel pop este în același timp președintele Academiei Române, cu sediul în București, și rectorul Universității Babeș-Bolyai, de la Cluj, face naveta, are trei salarii și două case, ambele imobile fiind la Cluj, iar una este închiriată, potrivit declarației de avere…”___—–___

    bataie de joc la adresa a cea ce inseamna uman, conducatorii tarii continua sa considere masele sclavi si animale de povara…Si nu se va schimba mare lucru, Orban si Catzu nu cred ca au nici macar o minima intentie de a aplica acel MORATORIU PE SALARII SI PENSII( la stat) pe macar 3 ani, asa cum l-am explicat intr-un alt comentariu, dimpotriva, cred ca numarul parazitilor bugetari va creste, insa s-ar putea ca si Orban si Catzu sa fie printre cei care vor plati -cu varf si indesat- si oalele sparte de altii, atunci cand populatia ajunsa la limita, se va revolta…Practic , cei doi, nu au decat o singura iesire pentru a face platile de salarii si pensii(una singura , pe langa cea de mai sus), anume noi imprumuturi, care vor pune Romania intr-o situatie si mai dificila…

  7. ca deobicei, o mica „iesire in decor” … de fapt , iesire din decorul obisnuit, adica comentarii „la subiect”…SECURIST si TURNATOR,Motto:” Cea mai mare inselatorie a diavolului a fost sa convinga lumea ca el nu exista” Mai jos o scurta spicuire din art.”Victime? Faptasi? Sau victime-faptasi? Pitesti la 70 de ani( Petre M.Iancu) „…Cat de putin se stie, de fapt, s-a vadit cand discutia istorica, stiintifica, despre aceasta „reeducare” a la Pitesti, care a debutat acum exact sapte decenii, a zguduit recent mica lume intelectuala romaneasca. Implicati in reevaluarea pe cat posibil obiectiva a ceea ce s-a petrecut la Pitesti, unii istorici si jurnalisti resimtiti ca tradatori ai mitologiei si martirologiei nationale s-au vazut tintuiti la stalpul infamiei, criticati, vituperati, condamnati. Ba chiar intimidati prin amenintari cu moartea… Or, istoriografia romaneasca a cam batut pasul pe loc. E timpul ca, in interesul memoriei si democratiei romanesti, sa recupereze, (prin cercetare si gandire libera, la adapost de mitologii, intimidari si amenintari) ce-a pierdut fata de istoriografia occidentala…” ____—-____acest articol , solid si bine punctat, imi readuce in actualitate o cerere, o sugestie pe care am mai facut-o (tangential) dea lungul timpului, insa pe care -azi- o fac la modul definit, subliniat si scris in majuscule , si anume NECESITATE ca cineva sa scrie o carte transanta , directa despre MAREA, IMENSA, URIASA MISTIFICARE pe care -dupa „89, SECURITATEA ( si fosta nomenclatura, dar in principal securitatea) au aruncat-o pe piata romaneasca, anume ca „diavolul nici nu a existat”, transferand inca odata in mod abuziv, propriile responsabilitati, pe seama turnatorilor/ informatorilor…Insa aceasta carte cu un titlul f. apelativ (anume ” SECURIST SI TURNATOR”) TREBUIE SCRISA DE O PERSOANA care a dovedit macar in acesti ultim 30 de ani probitate morala si -in plus- una dintre acele persoane care a avut si are acces la arhivele securitatii(si militiei) , pentru a demonta odata pentru totdeauna si a puncta faptul ca singurii vinovati de dezastrul romanesc sunt doar 2 entitati, sECURITATEA comunista si nomenclatura, care au reusit sa se faca nevazuti, din vizorul public, lasand ca si cal de bataie „turnatorii”, in estimp, ei, au ridicat imperii financiare (chiar prin folosirea/ si din salarii si pensii uriase, NEMERITATE)continuand sa oprime si exploateze populatia tarii, pe care prin tertipuri bine stapanite, au mentinut si mentin aceiasi populatie, in confuzie si stare de de aversiune impotriva informatorilor ei, desi ei , securistii, sunt cei vinovati…In realitate orice natie trecuta sau actuala, are o securitate si informatori, este singurul mijloc de a preveni(partial) si combate tot felul de crime, chiar si la zi , Romania are un numar imens de cetateni subscrisi sau amatori, ca informatori, insa NU aceasta este problema, ci faptul ca fostii oficiali ai securitatii( nu le putem zice ofiteri, Ofiter implica si un anumit dozaj de Gentleman), de orice grad(dar mai ales grade inalte si NU superioare, si -implicit- mai ales securistii imbatraniti in functii) erau prin definitie ( si „constiinta”) politruci si politie politica, ei -practic- faceau si au facut acelasi lucru, fie cu, sau fara informatori, de multe ori, imitand scrisul-de mana- al informatorilor, au masluit declaratii foarte dure, oricum neconfirmate de nimeni, in fond toata ierarhia securista si a nomenclaturii se baza pe minciuna si intelegere mutuala sau explicita a diverselor trepte si functii existente…Mai mult, multi informatori au fost neutri in informatii sau chiar au aparat persoanele „suspectate” de catre securitate ca ar fi ” dusmanoase statului”, insa daca politrucii securisti aveau nevoie de „carne”, o obtineau oricum, pentru ca nu era necesara confirmarea unei informatii din alte surse (cat mai neutre si mai diverse), practic ei nu erau interesati decat de a produce noi „dusmani ai poporului si oranduirii socialiste”, doar pentru a-si multumi superiorii si pentru a-si mentine posturile bine platite si cu multe alte avantaje, pe langa…De acord ca anumiti informatori trebuie sa fi participat voluntar la diverse actiuni( f. multi informatori insa, au fost santajati/ constransi sa semneze adeziunile) care sau soldat cu inchisoare (pentru „tinte”) sau macar diverse sicane , iar aici trebuie sa facem diferenta dintre real „turnator” si „informator”, turnatorii trebuie redusi la cei care realmente coabitau cu victimele, adica colegi de birou, de munca , etc., un caz aparte il fac cei din inchisorile oficiale( altfel intreaga Romanie a fost o imensa inchisoare, unde 99% din populatie a resimtit cumva rigorile lagarului), si trebuie exonerati de responsabilitati ( a fost o chestiune de supravietuire), insa nu si cei care au participat efectiv la actiuni impotriva altor detinuti politici , precum in cazul ing. Ursu, unde -INCA- autorii morali, adica cei reali ( gradele-sa nu le zicem ofiteri- de la securitate si militie- total responsabile de acel asasinat, sunt inca in libertate si traiesc in lux, prin pensii uriase, datorita exact aceluiasi fapt, anume ca prin investirea acelor salarii si pensii, in diverse activitati legale( dar si ilegale) batranii securisti( care, e adevarat, scad in numar, fiind octogenari) au creat o mafie care tine nu doar populatia sub teroare dar insasi justitia…Practic noii securisti nu trebuie neaparat cutati in noile istitutii(SRI, SIE, et.- care se pare ca au inteles ceva din istorie) acestia sunt , direct dar mascat, fostii securisti si nomenclaturisti, dar mai ales asociatii lor (rude sau prieteni- toti, mai tineri) infiltrati in toate formele de conducere centrala si teritoriale, inclusiv( si , mai ales) in media scrisa sau virtuala, prin care -in forme total antijurnalistice, inclusiv -si mi ales- triviale si vulgare, ataca pe oriicine mai indrazneste sa critice vechea sECURITATE si nOMENCLATURA comunista…Recent, am gasit un articol despre cum un amiral , ar fi criticat „realizarile” lui hann, ca apoi sa se descopere ca nu acel individ ar fi scris textul impricinat, ci un individ de la pagina „altfel”, care a si recunoscut, iar respectivul amiral ar fi amenintat cu proces de defaimare, pagina care a facut respectiva dezvaluire,..Treaba lor, ramane de vazut deznodamantul, dar eu am intrat pe pagina „altfel”(sa vad ce si cum) unde am descoperit ca un alt comentator( care se tutuia cu autorul si proprietarul paginii) l-a numit pe acesta (de cel putin de 2 ori) „domnule amiral”, insa el ripostand ca pe acea pagina nu exista niciun amiral si niciun domn( conform cu maxima depre armata romana” Un civil poate fi oricand militarizat, un militar, niciodata civilizat”), de acord , individul este doar un manelist cu ifose de intelectual, de fapt ura sa(permanent declarata) impotriva lui ihann, poate avea si acest motiv la baza, si acest individ a scris „carti”( sub anonimat? -din cauza temei ESENTIALE?), si probabil- ca nu s-au vandut, asa cum s-a intamplat cu cele ale pres-edintelui, despre care i-am explicat ca nu este favoritul meu, insa departe de al acuza de homosexualitate si pedofilie, iar ” poporul roman va dispare pentru ca este de partea lui hann, adica iubitor de homosexuali si pedofili”), daca este homo., e treaba sa, iar daca a fost-este- pedofil, nu cred ca chiar nu l-ar fi acuzat macar o singura familie/ persoana, la modul oficial…Ca a participat la tranzactii de adoptii (catre persoane din tari straine) , este credibil, dar cred ca la modul legal, deci o alta defaimare non-sens, hann-ul de Sibiu trebuie pus sub acuzatie de neandeplinirea sarcinor oficiale(pentru care este platit regeste), urmarile fiind distrugerea economiei nationale si chiar a natiei, deci hann trebuie acuzat de inalta tradare de tara si sabotarea planificata si conspirativa a economiei nationale, doua crime usor de confirmat de realitate…Dar despre individul respectiv, amiral sau nu, cred torusi ca a fost cadru militar comunist( obligatoriu, el insusi declarand ca este pe aproape de 100 ani-ca varsta), si -ca mai toti- a fost un intens ABUZATOR al drepturilor elementare ale soldatilor( si chiar grade mai inferioare- asta era in armata roamana,” cine este mai al dracu'”- asta voia sa arate fiecare) dar si ale civililor, deci individul era un securist in „constiinta”sa, si probabil(avand peste 85 ani) nascut prin 1925-29-30) trebuie sa fi fost -de copil- „copil de trupa” si a suferit el insusi abuzuri din partea trupei, de unde ura sa impotriva homsexualilor si pedofililor, mai mult , facand pe eroul, si tinandu-se batzos, el spera ca niciunul dintre cei abuzati de el, nu va indrazni sa spuna adevarul, de altfel in Romania s-a instaurat (mai abitir ca inainte de „89) „Sindromul Stockolm”, care ar trebui redenumit in Sindromul Romania, este greu de inteles cum o intreaga natie, se lasa tinuta in noroi, cu bocancul acestor falsi inelectuali(daca au scris ei si carti!!!-ehe-he!), asupra lor.Adica , exact de oprimatorii si criminalii pe care-i stiu, dar -cu care- au fraternizat, la un anumit nivel…Dupa varsta, individul a fost un adevarat ostean al partidului si chiar al lui ceausescu, posibil sa fi iesit la pensie chiar inainte de asa-zisa revolutie, daca nu, l-a scos la pensie speciala iliescu, care -chiar inainte cu o ora- l-a facut grad inalt( sa nu zicem superior si nici ofiter, Ofiter implica si o doza de Gentleman),asa cum a facut sute de alte gradatii militare, tocmai pentru a-l sustine pe el si a exonera( sau musamaliza) crimele securitatii si nomenclaturii comuniste, plus spolierea bugetului prin mii si ZECI de mii de salarii si pensii astronomice, NEMERITATE, rezultatul fiind crearea celei mai mari mafii de pe mapamond, o mafie institutionalizata la nivel national, infiltrata in toate structurile administratiei, politicului, educatie,etc., sustinuta de acesti politruci care -poate nu au fost nici securisti cu grade si nici informatori- dar care sunt cei mai perversi continuatori ai securitatii, inca odata, acestia nu trebuie neaparat cautati in randurile SRI, etc., ei sunt dispersati oriunde si in orice structura sociala, oficiala , sau nu…Mai mult respectivul individ , a dovedit nu doar ca este un manelist de duzina dar si un santajist murdar, m-a amenintzat ca nu-mi mai da voie sa postez( si sterge postarile anterioare) daca mai scriu ce scriu , si daca nu raspund la intrebarile sale, de ex.(vorbind despre Monarhe) sa-i raspund ” de ce?”, lucru care dovedeste ca este incult, daca mai pune o asa intrebare, toate circumstantele specifice Romaniei dar si cele mondiale, trecute si prezente, raspund singure la intrebare, inclusiv faptul ca din Romania (lui) sunt plecat 5 milioane de romani( sa zicem doar 4 milioane), si se stie clar ca cel putin un sfert dintre acestia( adica macar un milion) traiesc in cele 6-7 Monarhiii europene(mai intinse), iar multi dintre acesti romani, s-au reorientat spre aceste Monarhii, dupa ani de trait in Italia, Germania, Franta, etc., iar-continuand- restul de 3 milioane traiesc in „lumea larga”, adica in cele aprox. 150 de republici…Concomitent cu amenintzarile individului( cea ce denota ca daca a fost cadru militar-chiar amiral- orice caprar needucat ii dadea clasa, adica individul nu este doar incult, dar si plin de fandoseli si agresiv, dictatorial) am notat ca si alti catezelusi de serviciu***( daca nu o fi fost chiar el!) au inceput sa scrie sub diverse nume, insa folosind ideii si exprexii care-mi apartin, pentru a da impresia( catre auditoriu) ca eu as scrie sub mai multe nume, cu scopuri oculte, ori aceasta tehnica este specifica lor, noilor securisti, care mint, oprima si exploateaza romanii…Notand toate astea, i-am spus individului ca nu este mai mult decat un excrement triplu fermentat si am evitat sa mai scriu sau sa citesc pagina sa, mare mirare sa nu fi pornit o adevarata cavalcada de defaimari si injurii, impotriva mea…( *** ca si el, acesti catzeii de serviciu-deobicei cazati si inregimentati pe sub platforme de gunoi si balegar, sunt dintre cei carora „le-a pus dumnezeu mana in cap”, adica sufera de jigodie, turbare si sunt invadati de treponeme cu cruciulitze la gat…)

  8. Turcan: PNL a decis anularea pensiilor speciale, cu excepția celor militare și ale magistraților

    „Am luat decizia ca PNL să susțină anularea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militarilor și magistraților care deja au o decizie a CCR. În felul acesta se elimină o inechitate crasă în sistem. Sunt aproape 9 miliarde de euro pe an care sunt cheltuite de statul român cu pensiile speciale”,…’
    2-Orban, detalii despre proiectul PNL de eliminare a pensiilor speciale: Singura exceptie vizeaza militarii, nu si magistratii(…)____——____lasam la o parte ca cei doi nu se potrivesc in declaratii, dar daca turcana stie ce spune,, adica despre ” 9 miliarde euro/an”, intelegem cat de mare este tragedia,pentru ca in Romania inca sunt sute de mii de adevarati muncitori pensionati( oriunde)care nu au nici o mie de lei/luna(sau putin peste), adica cel mult 300 euro/luna, deci -cu buna indulgenta- cel mult 4 MII euro /an,iar cel mult 100 mii de indivizi total declasati( in primul rand, talhari, mincinosi, lasi, ihfatuati etc. adica cea ce a reprezentat elita politica si altfel) au pensie-fiecare- de cel putin 6-7 mii euro/luna,.. Iar expresia „discriminare” este abuzata, in sensul ca vrea sa dea impresia de ajungere ;la o echitate sociala, insa discriminarea se pastreaza, si inca in favoarea (chiar si numai-Orban zicere) a armatei, armata romana, este -de departe- marele tradator de tara si neam, acestia ar trebui toti degradati si trimisi la ajutor de somaj limitat, insa devine clar ca Orban& comp., sunt tot pioni ai vechii nomenclaturi si securitati, mentinand privilegii pentru anumite grupe sociale, si inca pentru cea mai bicisnica, posibil…Iar de economisit , pare a fi ceva , insa nu este de ajuns, Romania trebuie sa instaureze acel MORATORIU pe pensii si salarii( de la stat) si -astfel- se va putea misca ceva inainte…Chiar si numai un singur an-nu neaparat 3 ani de moratoriu, cum am cerut initial- ar permite tarii o dezvoltare fara precedent, desigur , alaturi si de celelalte masuri enumerate…

  9. -scurta schimbare de macaz: „A murit solista duetului Roxette”:Toata lumea „stie” ca marile dive ale muzicii moderne sunt Celine Dion Mariah Carey, Madonna si alte cateva nume, si -zicem- pe drept, pentru ca acestea au un volum(numar) impresionant de hit-uri care au trecut examenul timpului…TOTUSI, daca ne referim la muzica in sine , care -dintotdeauna- a fost data de voce(si apoi instrumentele), cea mai BUNA voce feminina nu apartine celor enumerate, ci artistei italiene ALICE ( Carla Bissi sau Alice Visconti), ilustrata (din pacate doar intr-un singur hit) in piesa Una Notte Speciale( desi are si o alta piesa Noapte de Noiembrie) insa pentru ca nu a avut si versiunea in Engleza(si alte circumstante comerciale) , piesa nu este larg audiata, insa vocea acesteia este -de departe- inegalabila…Si inca odata din pacate, ea nu a avut sansa de a compune sau a avea compozitori care sa-i produca alte piese in care sa-si poata etala adevarat ei valoare, adica o voce muzicala unica, pe care o exerseaza fara contorsionari de gat sau „umflari” de piept, etc., ci cu o usurinta egala cu naturalul…Insa daca facem diverse clasificari bazate pe orice aspect muzical, Marie Frediksson are cea mai FEMININA, CEA MAI DULCE SI CEA MAI SUAVA voce, chiar daca The Look-ul ei personal este de o pankista draguta, insa prin aceasta clasificare( ad-hoc) ea este cea mai buna, iar moartea ei prematura fiind inca o dovada ca nu exista un dumnezeu atotputernic si drept si intzelept, etc., altfel nu ar fi lasat ca un asemenea inger sa sufere atatia ani in sir si sa moara prematur, chiar si raportat la media universala si nu la standardul national suedez, care este unul dintre cele mai bune, in lume…Sa speram ca macar exista un suflet care zboara in eter si ca fiecare suflet desprins de trup, poarta cu el amintirile cele mai intense, iar pentru MF, acestea nu pot fi decat ingerestile ei cantari….

  10. Orban anunta un amplu audit al institutiilor guvernamentale(…)____—–_____sa speram ca va fi ceva serios, pana acum orban a dovedit ( cu „scurta la mana, semnand demisii”) mai degraba vedetism si vendetism politic, iar cei demisi au fost inlocuiti cu „ai nostri”, adica „zero” economii la buget, se pare ca si acest guvern aluneca in retorici desarte si populism ieftin, singura iesire a Romaniei la liman, este o actiune ULTRARADICALA, adica scoaterea de la buget a cel putin 50 MII de angajati, si acel MORATORIU pe pensii si salarii la stat(fara nicio exceptie), pentru macar UN singur an, daca 3 sau chiar 2, sperie prea tare…

  11. Academia Romana propune un set de masuri dupa rezultatele proaste obtinute de elevi la testele PISA(…)____—–___ barlogul idiotilor nationali tine mortzis sa dovedeasca , ca , pe langa faptul ca(ei) sunt cretini, sunt si lasi, am citit tot articolul si toate propunerile, NICI MACAR UN SINGUR cuvant despre religia in scolile publice, care , de departe, este CEL MAI MARE SABOTOR SI INAMIC, al educatiei, iar acest inamic este fatis si nu poate scapa neobservat de nimeni, doar de cei care au interes sa mentina natia in obscurantism, tocmai pentru ca ei sa primeasca salarii si pensii speciale, de zeci de ori mai mari decat cei care muncesc, si sunt singurii care o fac, cei de la asa-zisa academie de stiinte( uhhhh!!!!) si altii se spetesc-si ei- dar furandu-i , pe cei care muncesc…

  12. Guvernul a schimbat prefectii din aproape 30 de judete
    (Miercuri, 11 Decembrie 2019, ora 13:16)

    „Au fost propuse si adoptate mai multe hotarari ale Guvernului privind eliberarea din functie a unor prefecti si subprefecti si numirea altor persoane in aceasta calitate”,…____——_____, E clar, Duminica Orbanului a fost doar o alta Duminica a Orbului, iar Catzu-E.-Ness, suna mai realistic, Catzu-E._Nasol, daca au schimbat prefectii, IN LOC SA DESFINTEZE 30 de judete(administrativ), altfel, „numirea altora” aduce chiar un surplus de cheltuieli, de la buget…Chair asa, acest Orban este cu adevarat un alcoolic, si el si catzu par a „gandi” cu talpile sau cu glanda uropigee…

  13. Guvernul va imprumuta 177 de milioane de euro pentru construirea a doua penitenciare.(…)____—-____chiar si pentru scopuri productive si directe, un imprumut este impovarator, dar mai ales in asa caz si -mai ales-in cazul Romaniei, care -culmea!- are mult mai multe sute de milioane decat acestea, insa sunt impartite(devalizare) de insasi guvern, in salarii si pensii uriase, total nemeritate, catre cel mult 1% din populatia tarii…Oare de ce orban si catzu nu se gandesc la acel MORATORIU pe salarii si pensii de la stat, macar pentru un an?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: