Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Fuziunea PAS-PPDA. Este momentul?

Fuziunea PAS-PPDA. Este momentul?

În PPE se vorbește despre ideea unei fuziuni între partidele de opoziție din Moldova, PAS și PPDA, care fac parte din blocul ACUM.

Traian Băsescu a spus într-o emisiune tv că el ar recomanda realizarea unei fuziuni și că, dacă s-ar realiza, PPE ar ajuta această forță politică.

”Vor crea o structură politică solidă și nu o alianță mai mult sau mai puțin conjuncturală. Probabil vor crea un singur partid la un moment dat, ca să nu mai fie o conducere bicefală, o soluție care permite și despărțiri. Trebuie să se securizeze această construcție politică printr-o fuziune”, a afirmat Băsescu.

Ieri, Maia Sandu a afirmat că PAS încearcă să se consolideze în acest moment, să aducă oameni noi și că nu este pregătit să facă o fuziune. Referindu-se la acest proces ea a spus:

”Este un proces foarte complicat și puteți să analizați Partidul Național Liberal care a trecut prin fuziune. Trebuie să ai suficient timp pentru că urmările, diferențele se repară într-un timp îndelungat”, a declarat președinta PAS.

 

Este bună o fuziune între cele două forțe? Este momentul acum?

 

Fuziunea între două forțe politice poate aduce foarte multe beneficii, dar dacă este realizată în anumite condiții. În primul rând trebuie demontat un mit. O fuziune, chiar și reușită, nu înseamnă că imediat după realizarea ei, forța politică nou constituită va avea suma procentelor celor două forțe.

În politică, 1 plus unu nu fac doi neapărat. Explicația este foarte simplă, o parte din electoratul unuia dintre cele două partide poate fi deranjat de această asociere și poate respinge ideea. Un elector care a votat PAS nu va mai dori să voteze pentru noul partid fuzionat, din simplu motiv că respinge ideea de a se identifica și cu PPDA (un bun exemplu în acest sens poate fi rezultatul din alegeri, Năstase ia mai puțin ca ACUM).

O fuziune, de obicei, se face între partidele care au cam același electorat, tocmai din ideea de a nu pierde voturi, ca cele două forțe să nu se canibalizeze. În momentul în care electoratele sunt diferite din punct de vedere strategic, e mai bine să mergi cu două forțe distincte, pentru a putea obține un scor mai mare. Cele două partide pot obține separat mai mult decât ar obține un singur partid.

PAS și PPDA au mers până acum într-o alianță politică. A fost cea mai bună formulă pentru a obține maximul posibil. Chiar dacă electoratele celor două partide sunt ușor diferite, participarea la bătălia politică într-o alianță a făcut posibilă obținerea unui scor bun, a dat senzația electoratului că există o forță unită.

În fond, în momentul în care mai multe partide politice reușesc să se unească într-o platformă, să dea impresia unei forțe politice mai mari, atunci reușesc să atragă și acel electorat mai sceptic, care nu vede posibilă o victorie și care se demobilizează crezând că votul său este inutil. Apariția unei forțe puternice poate crește gradul de optimism al alegătorului, poate fi acel element mobilizator care să ducă la mărirea scorului.

În mare, cam acestea ar fi elementele care trebuie luate în calcul atunci când pregătești o fuziune. Desigur, mai sunt și elementele ce privesc viață internă a partidelor. Într-un singur for, deciziile vor fi mai ușor de luat, dar vor fi mai greu de implementat, cel puțin la început. PAS și PPDA au un avantaj. Au conlucrat în câteva rânduri de alegeri. Echipele celor două partide, chiar dacă nu s-au iubit, s-au tolerat reciproc și au încercat să tragă la aceeași căruță.

După alegerile locale, se vede clar că a existat o mare dezamăgire provocată de eșecul lui Năstase. Cele două forțe politice par acum că nu mai acționează unitar. Cei doi actori politici mari, Năstase și Sandu, ies separat la declarații. După cum vedem, se vorbește de întărirea PAS nu de întărirea blocului ACUM.

Am spus-o și o repet, Andrei Năstase este un lider consumat. Nu mai are potențial de creștere. Oamenii au înțeles ce tip de lider este, iar dezvăluirile despre el, atitudinea duplicitară pe care acesta a avut-o, au dus la prăbușirea lui. Năstase a supraviețuit politic în ultima vreme tocmai datorită faptului că a stat în umbra Maiei Sandu. Aceasta a fost ca o umbrelă de protecție pentru Năstase. Mulți dintre votanții lui Sandu, probabil, au închis ochii și l-au votat mai mult în silă pe liderul PPDA.

Fuziunea dintre cele două partide, la acest moment, ar presupune crearea unui mecanism cu o conducere bicefală. Doi copreședinți, Năstase, Sandu și un birou politic mixt.

Din punct de vedere electoral, consultanții, sociologii celor două forțe, după ce analizează foarte bine profilul votantului fiecărei forțe, trebuie să spună dacă mișcarea de ”fuziune” ar duce la crearea unei forțe mai puternice sau nu. Personal, înclin să cred că nu, din cauza faptului că nu văd electoratele celor două forțe ca fiind extrem de compatibile.

Problema mai gravă este însă alta. Existența unei vulnerabilități majore, care oricând se poate transforma într-un punct slab ce ar putea cauza pierderi enorme. Președintele Igor Dodon a spus că:

„Andrei Năstase a încercat să ia o parte din schemele lui Plahotniuc, știe jumătate de oraș. Eu i-am spus și Maiei Sandu când era prim-ministră că sunt probleme la MAI, cu schemele de contrabandă”

 

sursa: https://www.ziarulnational.md/dodon-spune-ca-nastase-ar-fi-incercat-sa-devina-noul-plahotniuc-iar-ambasadorii-stiu-acest-lucru-ar-exista-si-video-in-care-acesta-ia-bani-de-la-cineva-reactia-consilierului-municipal-dodon-de-ce-ti-e-frica-de-aia-nu-scapi/

Dodon face niște afirmații grave, el fiind genul de lider care de multe ori lansează ”fumigene”, care își permite să mintă cu ușurință. Cu toate acestea, îți permiți să nu iei în considerare o astfel de ipoteză, mai ales când, dacă te uiți în trecutul lui Năstase, vezi că a devenit din anchetator, finul anchetatului?

În cazul în care ar avea loc fuziunea, iar Năstase ar fi copreședinte alături de Maia Sandu, explozia unei astfel de dezvăluiri ar lovi aproape mortal.

Cu cât Maia Sandu ar fi mai ”aproape” de Năstase în acel moment, cu atât ar putea avea mai mult de suferit.

Dacă acum, sunt două forțe separate iar Maia Sandu ar putea să se prevaleze de acest lucru, să diminueze din impact și să încerce să treacă cu bine peste o astfel de criză, în cazul în care cei doi ar fi în același partid politic, rezultat în urma unei fuziuni, atunci o posibilă astfel de criză ar fi greu de gestionat și s-ar lăsa cu grave prejudicii de imagine.

Dacă Dodon are astfel de înregistrări, atunci le va scoate la momentul oportun. Nu acum, când nu există o mare miză. Se apropie alegerile prezidențiale și atunci miza va crește.

Așadar, la acest moment, există o vulnerabilitate majoră. O fuziune acum, cu un Andrei Năstase pus în biroul de conducere, poate însemna pentru Maia Sandu mărirea unei vulnerabilități, înainte de alegerile prezidențiale.

Năstase va fi oricum o piatră de moară legată de gâtul Maiei Sandu. Acum este important ca el să nu ajungă bolovanul care poate face explozie.

 

surse: https://deschide.md/ro/stiri/politic/57897/VIDEO–Traian-Băsescu-confirmă-dorința-PPE-ca-PAS-și-PPDA-să-fuzioneze.htm

https://deschide.md/ro/stiri/politic/58267/Maia-Sandu-PAS-nu-este-pregătit-pentru-o-fuziune-cu-Platforma-DA.htm

10 comentarii

 1. „…să dea impresia unei forțe politice mai mari,…”///2-Orban si-a asumat raspunderea pe trei legi si a tras un semnal de alarma: Bugetul nu mai suporta!…”/// 3– Reuters scrie despre cresterea masiva a pensiilor, asumata de Guvernul Orban: Va face Romania vulnerabila in urmatorii ani.(…)/// 4-Consiliul Fiscal avertizeaza ca bugetul e in stare „foarte incordata”, iar estimarea veniturilor din accize e prea optimista.(…)///-5- Ciolos vrea un pact national pe educatie(…)____——_____ „impresia” este tot ce conteaza in tari precum Romania si sora mai mica , R.Moldova…Iar despre Maia. S., mai degraba cred ca steaua ei a apus chiar inainte de a straluci, este absolut normal( si chiar drept) sa ai asa rezultate cand nu produci o actiune de cea mai inalta magnitudine, jucand cu zecimi( nu jumatati sau sferturi) de masura, este calea sigura a dezastrului…Ca si in -la zi – Romania, Orban trage semnale de alarma ca bugetul nu mai suporta, insa nu face nimic pentru redresare, iar redresare nu inseamna 3%( asa cum -in general- se crede), ci o tara cu un buget bun , confortabil si imbietor pentru in vestitori mari, este max. 0,5%, cat mai apropae de zero( sa nu visam chiar la surplus, desi este posibil), iar in context, se poate rezolva si imensa datorie externa, care insa nu trebuie adusa la zero, ci pe la 3-5 miliarde dolari, adusa la zero , declanseaza un risc pentru eventualele cereri de imprumut, neavand „history”, dobanzile si garantiile vor fi mult mai severe…iar -la zi- amandoua aceste deziderate se pot obtine rapid, dar nu prin pacte pe departamente( cum arunca acest ciolosvek petarde si fumigene, sa vaza lumea ce interesat si interesant este el!), care -pana la urma- toate depind de banii alocati, Romania, are nevoie de acel pact explicat, un MORATORIU pe salarii si pensii( la stat) macar pentru un an, si -astfel- se pot rezolva toate aceste mari probleme…Iar acest pact, chiar ca ar suna ca unul national si ar da masura solidaritatii si coeziunii sociale, de care orice natie responsabila are nevoie in momentele critice, si -trecand peste interesele mici, meschine, personale- produc aceasta solidaritate si salveaza natia…

 2. Pas înainte al Executivului de la Paris (12 decembrie 2019 13:00) „A venit timpul pentru sistemul universal. Cel al regimurilor speciale s-a încheiat”, a afirmat premierul, făcând referire la numeroasele „regimuri speciale” care le permit în prezent angajaţilor din anumite profesii din Franţa să iasă mai repede la pensie,…”_____——_____iata si un exemplu de urmat pentru Orban, sau el nu (mai ) este francofon acum? ( Ca tot ne laudam cu o francofonie seculara, insa greu de demonstrat, mai degraba ne englezim si inca in allegro vivace…)

 3. Judecatorii CCR, alesii locali si parlamentarii vor putea sa cumuleze in continuare pensia cu salariul de la stat – Ministerul Muncii
  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le-a prezentat membrilor Executivului, vineri seara, propunerile sale…”///-2Ministrul Muncii a anuntat ca Inspectia Muncii nu are bani pentru salariile din noiembrie: Managerii vor raspunde
  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru,..”____—–____pare ca Romania a scapat de dracu; si a dat peste tac-so, adica a scapat de pesede si a adus la putere alti tembeli, care vad bine de unde se trag problemele financiare(si de aici mai toate), insa merg inainte cu jaful, precum cu acest „drept” de a cumula pensii cu salarii, desi -in primul rand, cei pensionati ar trebui sa-si vada de pensie, sa lase locul de munca pentru miile de someri, plus ca- f. important- „expertiza” lor( acesta trebuie sa fie motivul mentinerii la post) este dovedita si paradovedita a fi extrem de paguboasa, pe scurt ei au fost si sunt o rotita in imensul mecanism de spoliere si devalizare a statului…

 4. Edictele lui iohannis si votul ecunemic.(ziarul Azi)”…semnificatie din perspectiva religioasa…”____—-____ Ba bine ca nu! Este absurd sa elimini aceasta posibilitate-probabilitate, este o realitate(deobicei diabolic mascata) , iar aceasta se „intampla” exact de cand au aparut religiile(adica primul escroc a intalnit primul fraier), indivizii lenesi si constienti de incapacitatea lor mentala pozitiva (pentru a se promova social) au apelat la aceasta delatiune( religia), asa si acest i-hann, vrea sa demonstreze -in paralel- ca chiar si religia lui f. minoritara este mai buna decat cea a ortodocsilor( aici, cu binecuvantarea deplina a lui danaila cel Belzebut!)….Cat despre martin luter, acesta a facut parte din grupul de asasini ai unuia din geniile timpului(MIguel Serveto= Michael Servetus), alaturi de calvin, care l-au executat pe M.S.( ardere pe rug), desi cei doi, calvin si luter se dusmaneau intre ei, insa au cazut rapid de acord sa-l asasineze pe geniul MS, care a dat o imensa sansa omenirii, daca cele 7 volume medicale ale sale ( in special despre circulatie , inima, etc.) nu ar fi fost distruse( exceptie, unul singur) omenirea nu ar fi ajuns in aceasta situatie, in care bolile de inima (si de circulatie) au ajuns cele mai frecvente si care dau cele mai multe decese, prematur…Iar i-hann, as garanta ca se crede cine stie ce trimitere divina, asa si pres-edintele N. Koreii, ala se arata calare pe un cal alb, i-han ar trebui sa apara pe o bivola albinotica, insa nu e nevoie, se subantelege..

 5. iohannis va primi premiul Charlemagne…”…Ce este premiul si cine l-a mai luat Premiul Charlemagne (Karlspreis) este acordat anual din 1950 de municipalitatea din Aachen (vestul Germaniei)…”___—-___ dar de cine este acordat acest premiu, spune tot! Adica cativa ani in urma, ziaristii germani il gaseau -pe drept- pe i-hann a fi diletant si ageamiu in orice, iar acum -imediat dupa castigarea unui nou mandat in protectoratul intereselor austro-germane, pac cu premiul! ,care probabil are si o dublura monetara, care va fi depusa in aceleasi conturi secrete, ale lui i-hann… ” Ce-au dorit acel apus?/ De pe muntii plini de aur si de fier,/ A padurilor esente, dorea orice temnicer…” Iar acest i-hann a ajuns seful temnicerilor Romaniei, din care populatia inca apta de mers pe picioare, evadeaza in fiecare zi..

 6. Filme educative pentru copii(…)-avocatnet-///____——____si apoi se duc la scoala(scoala publica) unde li se spune ca nimic nu conteaza si nu are valoare, decat daca crezi in dumnezeu, te duci la biserica si -bineanteles!- dai zeciuiala…Singura educatie -de fond- care ar trebui data de orice parinte rational , care traieste in realitatea existenta, trebuie sa fie educatia ateista si vegetariana ( ca hranire) acestea doua anuleaza din start toate marile probleme(emotionale sau sufletesti cat si cele organice) , iar tot aceasta educatie, garanteaza ca si persone nascute din parinti si bunici morti de tineri-inainte de 60 ani-( de cancer, atac de inima, cerebral, etc.) vor trai o viata activa si placuta, pana peste O SUTA DE ANI…

 7. Iohannis: O rusine profunda ma copleseste. La 30 de ani de la Revolutie, calaii acelor zile se plimba inca liberi.(…)—–___—–Rusine?! Vrea sa zica NERUSINARE, chiar si in perspectiva retrospectiva ca nu este ginere de grad inalt al securitatii ceausiste( pana la urma asertiunea mea bazata pe un zvon scris, nu a fost niciodata confirmata sau infirmata, se pare ca nimeni nu are curaj sa spuna adevarul in aceasta problema, semn ca ar fi adevarat si socru-sau este inca in cine stie ce functie importanta), el a avut 5 ani + la dispozitie- in functia suprema- sa faca ceva pentru tara, NU a facut nimic, absolut si in toate directiile, doar a defaimat tara si a furat( prin salariu nemuncit, bonusuri, alte servicii gratuite, vacante, una peste alta, etc.) cat a putut, si -in acelasi timp- a lasat si pa altii sa fure , per total, in acesti ultimi 5 ani, Romania a fost devalizata de cel putin 500 MILIARDE EURO, iar devalizarea continua, in timp ce el si mafiile plang (cu lacrimi de crocodil) ca , calaii se plimba liberi, ca si cum nu ar fi mana in mana cu ei…

 8. Un fost secretar de stat si-a negociat pedeapsa cu DNA: A recunoscut ca si-a ascuns veniturile si datoriile in declaratia de avere.(…)/// 2-Bugetarul cu cel mai mare salariu din tara a pierdut sefia Institutului de Silvicultura: „,,, 1,9 milioane lei/an…”!!!/// 3-Cum a ajuns Gelu Voican Voiculescu sa datoreze statului suma de 200.000 de euro, chiria pentru vila din Primaverii(…)///4-Gabriel Oprea, prin UNPR este dator la bugetul de stat cu 1.260.000 lei(…) ///5-(…), 6(…), 7(…) , 10.000(zece mii), etc.____—-____ Pentru ca -per total(1990-2020) sunt mult mai multe persoane,din toate conducerile momentului( centru si teren), care au tepuit bugetul de stat, inclusiv „imprumutand”( si milioane de euro) de la bancile de stat( care apoi le-au ster datoriile, sau s-au desfintat ele insele), sau prin arhicunoscutele imense salarii si pensii, total neavenite, chiar daca legalizate, dar legalizate tocmai pentru ca marii banditi si devalizatori ai tarii , au fost si sunt in cele mai inalte functii posibile( inclusive si mai ales „legislativul”, parlamentul), sunt dispersati in toate ministerele si structurile regionale, si -prin ” cotizatii” deja dovedite- isi primeau partea de la cei blagosloviti, pe diverse canale, asa ca nu este nicio exagerare ca Romania-in acesti 30 de ani- a produs (chiar si la modul nu prea efficient) , INSA plusvaloarea a fost jecmanita de acesti 15-20 -30 de mii de indivizi, care si-au impartit intre ei sute de miliarde si au permis(sau vandut pe nimic) si unor entitati straine sa scoata valori din Romania, de ordinul altor sute de miliarde….

 9. A.M.Press-Orban, întâlnire cu Majestatea sa Margareta, la Palatul Elisabeta. Ce „au pus la cale”.”…Orban a confirmat în context că PNL susţine proiectul iniţiat de senatorul liberal Iulia Scântei privind înfiinţarea Institutului pentru Memoria Regelui Mihai, aflat în dezbatere parlamentară.”___—–___ orban da semne ca are inclinatii spre „statul paralel” ( mai bine zis , subteran), este de o slabiciune greu de inteles, aceasta intalnire (a sa) cu falsii reprezentanti ai unei false familii „regale”,care nu pot reprezenta nimic in acesta lume, exceptie farfastacurile lor patologice de ” princese” si princi”(princiul duda, pe deasupra si fals colonel), de fapt acest cuplu extrem de parazitar, reprezinta apogeul duplicitatii, prin incercarea ca un autodeclarat monarh, incearca sa devina pres-edinte!!!Da, Romania are nevoie de Monarhie, pentru stabilitate si continuitate in proiecte nationale sau mai mici, insa are nevoie de o Monarhie prin sensul PRAGMATIC, si nu pentru a satisface patologia acestui duda, beizadea inepta, de fosti sustinatori ai nomenclaturii comuniste…Iar -pentru intelegere- chiar amandoi sunt doar 2 nulitati, niciunul nu a fost in stare sa aiba o profesie cat de cat productiva, el a fost un amarat de actoras de mana a 14-zecea, ea a lucrat pe la ONU ca marunt functionar, probabil impinsa de relatiile tarilor Monarhice, care -macar pentru un timp- au sperat ca ex-regele mihai este pregatit sa-si reia sceptrul, insa -este istorie recenta, deci imposibil de negat- tantalaul batran, a avut peste 40 de ani la dispozitie sa formeze un guvern in exil si sa vina in tara cu acesta si macar cu 2 -3 duzini de investitori seriosi si de mare calibru, insa el a revenit in Romania la plezneala, adica ” daca se poate, e ok”, daca nu -prin vechile sale perversiuni si milogeli- sa castige niste averi, care , CICA! i-ar fi apartinut…Nu mai vorbim de imensul numar de morti-in razboi-, datorat incapacitatii sale, sau de faptul ca de fapt el A ABDICAT , NU a fost fortat, si a abdicat pentru bani si pensii speciale inclusiv de la Rusia…Din nou, Romania are nevoie de Monarhie, insa numai cu aport Englez la varf, o Monarhie care este permanent centrul balantei politice mondiale, si care a demonstrat ca stie sa modeleze o natie( si chiar lumea- unde a fost posibil) in mai bine de O MIE DE ANI!!Cat despre tuta de iulia scantei( probabil taciuni fumegand acru) din ce am citit scris chiar de ea ( „… am fost pentru părinții mei, răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunile lor…”… Iar alfabetul mi-a fost deslușit de primul învățător, un preot monah din Munții Mănăstirii Sihla, din județul Neamț. Am învățat să citesc la doar 5 ani, cu duhovnicul Paisie Olaru, sub stânca Peșterei Sfintei Teodora…”), este clar ca este psihopata sau o escroaca cu inalta clasa,cel mai probabil a fost abuzata sexual de copila( de catre popi)- dar nu recunoaste , pentru ca -cinstit- i-a placut- si la fel de probabil nici nu este casatorita si ori se masturbeaza din greu, ori umbla -de mica- cu salteaua in spinare( daca este „educata” de „sfintii parinti”!!!)…iar acum a gasit ca ea ar fi cea mai buna sa-i care papucii „princesei margareta”, adica este parte din acei „monarhisti” care deja au vizualizat morcovul regal, adica cine stie ce functii extrem de bine platite( adica extrem de parazitare), in cazul in care cele doua caricaturi (duda si margareta) ar ajunge rege si regina,…Sa-ti fie rusine orban ca ai decazut atat de rapid , incat sa faci temenele unor impostori inepti, esti exact ca si dragnea si taratzeanu…Vai de capul vostru, dar vai de Romania, cand este condusa de asa paparude…
  -II-
  Războiul hibrid împotriva propriului popor (Marian Voicu decembrie 16, 2019 ) „…Securitatea a câștigat puterea, a construit „capitalismul original” și a plasat oameni șantajabili în pozițiile cheie ale statului. Dar acum vrea ceva mai mult – vrea ca istoria să consemneze că Securitatea a fost de partea Poporului, că a reprezentat Binele. Iar asta e miza cea mai mare. Călăii au o slăbiciune pentru istorie. …In primii ani de după Revoluție, sătenii din Nucșoara s-au împotrivit ridicării unei troițe închinate partizanilor uciși de Securitate și o priveau în continuare strâmb pe tanti Tuţa(Elisabeta Rizea). Le amintea de propria lașitate. Românii au eșuat apoi în a-i ridica Elisabetei Rizea un monument – ar fi fost un monument al Adevărului…”___—-____Amandoua asertiunile sunt f. corecte, de fapt lasitatea satenilor din Nucsoara este bine dublata de cea nationala, practic lasitatea a devenit fibra poporului roman, si mai pregnant a intelectualitatii( asa-zise!) ca nici in Nucsoara nu ar fost acea opozitie daca nu s-ar fi dat semnalul de la primarie, postul de jandarmi, directoratul scolii, etc…. Practic noi romanii, ne uram adevaratii eroi( fiind deasupra noastra moral si in fapte) si incercam sa-i desfintam, cat si sa construim eroi de mucava, exact cazul cu acest ex-rege mihai, care a trimis la moarte zeci de mii de romani, caruia nu i-a placut nici sa traiasca si nici macar sa moara in Romania, mai mult le-a bagat-o pe gat si pe „regina ana”, o individa care niciodata nu a fost regina, si care nu a avut niciodata-nici in clin, nici in maneca- de’a face cu romanii, dar au adus-o si ingropat-o intr-un loc special, somptuos, tocmai pentru a consolida o minciuna uriasa si a da impresia romanilor ca avem eroi de marca…Asa ca Orban ( si Catzu) daca chiar vreti sa nu ramaneti in istorie ca doua carpe de sters bocancii lui i-hann, treceti peste poftele lui si porniti adevarate reforme salvatoare si pentru stat si pentru natie, iar cea mai importanta este MORATORIU pe salarii si pensii( de la stat) si-in paralel- negocieri cu Casa Regala Engleza ( nu cu milogul parazit , duda), pentru a forja o alianta intima si imbatabila, de departe cu mult mai multe avantaje pentru partea romana…

 10. C,Iohannis: nu este oportuna reducerea TVA-ului(…)///2- Citu avertizeaza parlamentarii ca se joaca cu focul: Deficitul sare la 5% daca e redus TVA si sunt dublate alocatiile. Nu fac rau PNL, ci Romaniei.(…)___—-___Catu are dreptate, insa numai in cadrul actual, daca ar introduce acel MORATORIU pe pensii si salarii (la stat) ar fi bani mult mai mult decat suficienti, practic si pensia minima si salariul minim ar putea creste -fara nici cel mai mic risc- cu cel putin 300 lei/ angajat si luna, si tot vor ramane sume uriase pentru investitii autohtone… Mai mult, cei nemultumiti, se vor indrepta spre economia particulara, vor deschide afaceri, etc., cea ce va impulsiona si mai mult economia si n-au decat sa castige 5-10-15 sau 20 salarii medii / luna, dar nu dijmuind bugetul, adica acceptand furtul din taxele celor care muncesc…Cred ca i-hann -ca deobicei, pe sub masa- instiga la ” nici pomeneala, de asa ceva!” (adica MORATORIU respectiv) , pentru ca deja se simte umilit si „furat”, adica cat munceste el, sa nu merite macar 5-6 salarii peste cel mediu?!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: