Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Își doresc partidele cu adevărat alegeri anticipate? Sunt posibile sau nu?

Își doresc partidele cu adevărat alegeri anticipate? Sunt posibile sau nu?

Republica Moldova se află de la sfârșitul anului trecut într-o criză guvernamentală. După ce Igor Dodon l-a pus pe Ion Chicu să își dea demisia, mica republică are premier interimar și un guvern nefuncțional din care au plecat mai mulți miniștri, care și-au lăsat portofoliile baltă, tocmai pentru a îngreuna și mai mult procesul de administrare a țării.

PSRM împreună cu Igor Dodon au încercat să transmită public faptul că demisia Guvernului Chicu e un prim pas spre anticipate. În fapt, aceasta este o motivație care ține strict de PR, fostul președinte moldovean dorind în realitate să întindă o cursă Maiei Sandu, pentru ca aceasta să își asume o guvernare cu toate răspunderile care vin și cu o susținere minimă în Parlament.

Alegerile anticipate avantajează un singur partid parlamentar, PAS-ul Maiei Sandu. În rest, absolut toate partidele parlamentare au de pierdut. După câștigarea președinției de către Maia Sandu, este foarte clar că dacă ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, s-ar produce un efect de contaminare și votanții lui Sandu ar alege să opteze pentru Maia Sandu.

Celelalte partide, care își spun de dreapta, aflate în opoziției cu PSRM, Platforma Da, Pro Moldova și PDM-ul condus de Filip nu ar mai intra în Parlament.

Andrei Năstase clamează sus și tare că susține alegerile anticipate, dar trebuie sincer acesta este doar un discurs pentru public. Niciun președinte de partid nu își dorește să intre în alegeri în momentul în care există un risc major să nu treacă pragul. Ipocrizia nu ține loc de procente, iar întotdeauna trebuie să ținem cont de faptul că discursul politic poate fi diferit de acțiunea politică.

Pe partea stângă, PSRM nu are cum să mai obțină același număr de parlamentari pe care l-a obținut la alegerile din 2019, când a luat un scor politic de 31,15, obținând 35 de mandate de deputați (alegerile de atunci au fost în sistem mixt).

PSRM nu are cum să mai obțină același număr de mandate după o guvernare proastă, ce l-a tras în jos și pe Igor Dodon, care a suferit o înfrângere categorică în prezidențiale și după ce a aruncat țara în haos, prin acțiunea de retragere a lui Chicu.

Orice lider rațional din PSRM știe că alegerile anticipate făcute în acest an ar însemna o catastrofă pentru partid și un cadou nesperat pentru concurentul de pe partea stângă, Renato Usatîi, care ar putea să își bage partidul în parlament.

Există o singură ipoteză validă care ne-ar putea face să credem că PSRM vrea cu adevărat alegeri anticipate. Să îi asigure fostului președinte un loc de deputat, o tribună publică și imunitate, dar partidul ar trebui să fie conștient că face prea mult pentru ”un cal mort”. Sacrificiul PSRM-ului ar fi prea mare pentru un lider care este deja consumat.

Shor ar putea avea un recul mai mic, o pierdere mai mică de procente, dar nici partidul său nu poate fi sigur că ia același număr de mandate.

Așadar, observăm că dintre toate partidele parlamentare avem un singur câștigător și mai mulți pierzători. Chiar dacă mesajele tuturor politicienilor de la Chișinău converg spre aceeași direcție, anticipate, este mai mult decât probabil să vedem în zilele viitoare, atunci când va trebui să se treacă de la vorbe la fapte, că mulți lideri se vor repoziționa, vor nuanța mesajul, vor introduce condiționalități.

În acest moment, este clar că Maia Sandu trage de timp și nu are o soluție magică pentru a ajunge la alegeri anticipate. Cadrul constituțional este foarte strâns. Parlamentul poate fi dizolvat în două situații:

1) în cazul imposibilității formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni

2) dacă nu a acceptat votul de încredere pentru formarea Guvernului, în termen de 45 de zile de la prima solicitare și numai după respingerea a cel puțin două solicitări de învestitură

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu a dat semne că vrea să intre într-un joc politic și să forțeze desemnarea unui premier, care să se prezinte în fața Parlamentului pentru obținerea votului de încredere. Probabil, frica cea mare a Maiei Sandu e să nu se pomenească la a doua solicitare ca PSRM să nu îi voteze guvernul și să se rateze anticipatele, iar ea să își asume că va administra țara cu un guvern minoritar, ce ar putea fi oricând demis de majoritatea parlamentară formată în jurul PSRM.

PAS-ul ,condus încă de facto de Maia Sandu, a declanșat un demers la Curtea Constituțională prin care ar dori să vadă dacă există posibilitatea ca parlamentul să se autodizolve.

Curtea a emis Hotărârea nr 31 din 1997, în care este specificat foarte clar că: ”Dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova înainte de expirarea termenului de 4 ani este posibilă numai în condițiile prevăzute la art . 85 din Constituția Republicii Moldova”.

Așadar, există o decizie exprimată pe o speță similară și ar trebui să vedem un răspuns de același gen, dar în Republica Moldova am mai văzut decizii ale Curții Constituționale schimbate sau ”ciudate”, ultima fiind chiar anul trecut după alegeri, când a ieșit un întreg scandal.

Alegerile anticipate sunt încă departe și greu de realizat. Chiar dacă vom avea în zilele următoare încă o variantă constituțională posibilă pentru dizolvarea Parlamentului și anume auto-dizolvarea, vom vedea dacă va exista o majoritate parlamentară care să își dea demisia ca să facă posibilă procedura. Cu alte cuvinte, vom vedea daca parlamentarii PSRM, PPDA, PDM, PRO Moldova și cei ai lui Shor vor demisiona. Probabil că nu.

Am spus încă de anul trecut că nu cred în varianta alegerilor anticipate ca fiind posibilă și realizabilă. Indiferent de jocul politic și de rezultatul final, liderii responsabili de la Chișinău trebuie să realizeze că Republica Moldova nu poate trăi din ”criză în criză”, iar un stat nu poate fi gestionat de un guvern nefuncțional.

Din păcate, Maia Sandu nu are la îndemână soluții ”curate” pentru realizarea unei majorități care să susțină un guvern de dreapta. Nu are la îndemână soluții constituționale pentru dizolvarea parlamentului. Pentru realizarea unei coaliții, depinde de voturile unor parlamentari toxici, cum ar fi cei de la Shor sau Pentru Moldova, iar pentru demararea procesului de dizolvare a Parlamentului depinde de PSRM. Este între ciocan și nicovală,

cu pârghii executive puține. Chiar dacă are marile puteri de partea ei, SUA, UE, tot va trebui să găsească singură calea pentru a ieși din această paradigmă.

44 comentarii

  1. „…pentru un cal mort…”____—–____ elegant zis( in loc de „caine mort”), iar -astfel- mananca si cainele basset o paine, prin a „umbla dupa potcoave de cai morti”… ba poate fi valabil si pentru i-han, care ar fi trebuit sa aiba inspiratia sa O INVITE IMEDIAT pe MS, in Romania, a facut-o presedintele Ukrainei, f. frumos din partea sa, insa Ukraina Nu poate substitui NICIODATA rolul Romaniei , in procesul ce se vrea, fie de reunificare, foie de intrare in UE…///
    -II-
    Exista cenzura pe Facebook? ( Daniel Nica-Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 19:00) Zilele acestea, odata cu suspendarea permanenta a contului lui Donald Trump de catre Twitter si cu blocarea sa temporara de catre Facebook, …”___—-___ ar fi culmea ca inca sa mai existe cineva(normal, adica cu !Q rezonabil si constiinta onesta) sa creada ca NU exista cenzura, aceasta face parte din „cultura” omului, adica „bagatul pumnului in gura”, sau ” tacerea e ca mierea”, etc., ultima, o forma de cenzura , auto-cenzura, in care subiectul este ” convins” pe cai indirecte ca este mai bine sa-si tina gura( mai ales pentru el- zice-se!).iar -personal – am fost scos de pe FB , cativa ani in urma(prin „mijloace” colaterale, datorita cererilor unor „inalti” demnitari, probabil , cereri facute deloc oficial)…Iar la acel moment s-a largit razboiul impotriva mea, pagini serioase(in aparenta) mi-au interzis accesul, iar unele au sters comentarii mai vechi si de un an, exemplu „Flamura verde” si ( partial) pagina economistului universitar cristian paun, de fapt la acel timp am fost interzis chiar si pe aceasta pagina, iar recent nu am mai putut comenta pe „Anonimus.ro” iar pe „oradea press” si AM Press, au fost sterse absolut toate comentariile. pe multe luni in urma…Pana nu exista o lege extrem de bine definita -in acest sector media- cat SI O MODALITATE de a avea acces la justitie impartiala, problema nu se va rezolva, dimpotriva, se raspandeste si la nivelul micilor operatori de internet, pe simplul motiv ca fiecare face ce si cum vrea, mai ales daca castiga si ceva( bani, protectie, anularea santajului,etc.), desigur la cererea mai-marilor zilei, care se simt vizati de comentarii dure (si pertinente, adevarate)..

  2. Maia Sandu publica, in premiera, cat a costat vizita la Kiev: „A fost cel mai ieftin dupa bani si timp”
    Aproape 30 de mii de lei moldovenesti, aproximativ 7.000 de lei romanesti,…”/// -II-Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmarit penal alaturi de Dragnea. A fost facut de PSD consul al Romaniei la Bonn pentru rolul de „finantist” din intalnirea cu Trump(…)____—–____poate pricepe ceva si megalomanul de la bucuresti, desi -mai degraba- pricepe ceva din al doilea titlu, s-ar parea ca justitia din Romania vrea sa-si intre in atributii, aceasta noua inculpare a lui dragnea, ar dovedi acest lucru, plus ca -sigur- este un mesaj pentru „partenerul” taratzeanu, care -destul de probabil- va ajunge si el sa fie tuns si dezinfectat, despaduchiat, etc., cand va fi „internat”…Iar daca si al doilea personaj in stat (pres-edinte la senat) ajunge la ocna, de ce nu si primul personaj, tara nu putea fi distrusa(cum este) fara vointa malefeica a acestor 3(+) naparci, in primul rand, in planul doi exista cateva sute -chiar mii- care trebuie inculpati pentru distrugerea tari(spus doar in 2 cuvinte)…

  3. Guvernul a aprobat oficial finantarea centrelor de vaccinare. Cati bani incaseaza medicii de familie pentru fiecare pacient imunizat(…)///2-15 medici si asistente medicale din Vaslui si Bacau, condamnati dupa ce au eliberat adeverinte false(Vineri, 15 Ianuarie 2021, ora 14:03)(…)///3-Cazul primarului bagat in fata la vaccinare, sanctionat drastic. Ce amenda a incasat medicul de familie care l-a programat fara niciun drept.(…)____—–____ un abuz si o noua aberatie, vaccinarea este un act medical DE RUTINA, care nu ar trebui platit extra, practic este o forma de santaj, pe care un guvern corupt o accepta…In realitate- in asa circumstante- PERSOANELE CARE SE VACCINEAZA TREBUIE PLATITE, tocmai pentru a creste rata vaccinarilor si -prin aceasta- sansa de a scurta si/sau termina cu aceasta pandemie…Cat despre potlogarii din celelalte titluri, ar trebui pusi la ocna si nu „cu suspendare”, iar pentru eficienta si siguranta sistemului si a publicului, INTERDICTIA PERMANENTA de a a mai lucra in sanatate(anularea diplomelor), acestia sunt un pericol public EXTREM DE GRAV…

  4. Cine este Pavel Abraham, retras de Maia Sandu din Comisia pentru selectarea candidatilor la postul de judecator la CEDO
    (Alina Toma-Sambata, 16 Ianuarie 2021, ora 12:36)…”Daca va intrebati ce mai face Pavel Abraham, militianul anilor ’80-’90, cadrist in MAI pe vremea lui Ceausescu, apoi ciomag al PSD in politie, avocat al interlopilor si stalp al anti-reformelor pe Antene TV, aflati ca fericeste Republica Moldova ca membru in comisia care va selecta judecatorul lor la CEDO. Maia Sandu vrea sa-l scoata, dar se opune cu ghearele si dintii partidul socialist pro-Kremlin, in special fostul ministru de Justitie Fadei Nagacevshi, aflat in dragoste mare cu Abraham al nostru”, a scris Sorin Ionita____—–____ cel putin pana acum, SI este unul dintre cei care stiu ce scriu, nu vad ce ar avea personal cu acest pavel, deci consider ca Maia S. a luat o decizie buna, insa apare a doua intrebare, anume daca ea are un nume rezonabil si verificabil, pentru aceasta misiune, o misiune f. importanta, mai ales in perspectiva ca RM vrea sa mearga da solo , spre integrarea in UE…

  5. Mike Pompeo a acuzat din nou China ca ascunde originea reala a Covid-19. „Beijingul continua sa nu ofere informatii vitale de care oamenii de stiiinta au nevoie”
    (Alina Toma-Sambata, 16 Ianuarie 2021, ora 08:16)(…)____—-____Inca nu este dovedit ca asa ar sta lucrurile, insa comisia respectiva a OMS (care s-a deplasat in China, pentru investigatii) a ajuns acolo cam tarziu, pentru ca A FOST REFUZAT ACCESUL acesteia(initial), semn ca -da!- China are ceva de ascuns, chiar daca nu este precum N.Korea, China inca uzeaza de trucuri diplomatice si de orice natura, pentru a mistifica adevarul, care -macar in asa circumstante, de sanatate publica MONDIALA- ar trebui cat mai bine cunoscut, pentru a se impune conduita cea mai eficienta…iar China, prin marime si putere economica, a ajuns sa nu mai poata fi tinuta responsabila prin niciun fel de sanctiuni, unilaterale( din partea USA si -eventual aliatii),, nici macar din partea ONU…

  6. Maia Sandu, intalnire cu Laura Codruta Kovesi: Un prim pas pentru combaterea contrabandei si a spalarii de bani(…) ____—–____ aparenta este ca ,da!, „Romanul este frate cu Codruta”!, numai i-hanul patriei nu se intalneste cu LCK, nu prea ar sti ce sa zica, stiind ce declaratii demagogice facea si -apoi- cum a aruncat-o sub autobuz, pe LCK! Iar Maia Sandu, daca ia in consideratie si sfaturi dezinteresate, s-ar putea sa devina Maia East( pe „scena ” politica), adica un fel de Mae West, cotata cea mai inteligenta actrita de la Hollywood…///
    -II-Adevarul.ro: Ciolaniada liberala:Guvernul Citu porneste morisca nepotismului de stat
    Impartirea functiilor in interiorul PNL arata ca, dincolo de promisiunile privind numirea pe baza de competente si merite,…”///

    b-Olguta Vasilescu: Guvernul PNL trebuia sa recalculeze trei milioane de dosare de pensie. Nu s-a recalculat nici macar unul. De ce?…///

    c-Rares Bogdan cere demisia lui Ludovic Orban de la sefia PNL si anunta ca il sprijina pe Florin Citu pentru a conduce partidul: I s-a umflat capul…”____—-____ pe scurt, s-a infaptuit rotirea talharilor, Romania va fi terminata curand, si -revin la MS- mai degraba apelez la ea sa fie o femeie patriot si desteapta(si la propriu si la figurat), sa forteze unirea RM cu Romania, cu conditia ca ea sa devina presedinte , cu sigurranta ca este si mai inteligenta si muuuult, muuuult mai onesta decat i-han si -in consecinta – va avea si curajul sa produca reale reforme in Romania, care -la baza- trebuie sa aiba eliminarea PARAZITITZMULUI INSTITUTIONALIZAT, cat si o recuperare de sute de miliarde de euro, iar relatia cu LCK o poate ajuta enorm , la aceasta operatiune…

  7. Maia Sandu, dupa intalnirea cu Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei Europene: „Am subliniat ca cetatenii mi-au oferit un mandat puternic anticoruptie”(…)/// 2 Viorica Dancila anunta ca publica o carte in care vorbeste inclusiv despre relatia ei cu Liviu Dragnea(…)——___—– MS arata bine cu asa intalniri si declaratii, sa speram ca nu o sa cada in „sindromul iohanis”, adica palavrageala hard si actiuni soft sau nothing…Cat despre ” veorika neichii draga”, mai bine ar salva ultimul capitol pentru a-l scrie cand va fi trimisa in ” statiunea” Ocnele Mici( o ajuta la scurtarea programului!), dupa cum s-a miscat justitia in ultimele zile , normal ar fi ca si ea sa fie luata la purificat, chiar daca distrugerile facute de ea sunt datorate purei imbecilitati si infatuari …

  8. Un sofer care a condus baut si a accidentat mortal un pieton, declarat nevinovat. Cum justifica judecatorul decizia
    ( Alina TomaMarti, 19 Ianuarie 2021, )”…achitat, desi a condus baut, cu o alcoolemie de 0,6 la mie. Victima avea, la randul sau, o alcoolemie de 2,6 la mie….”Constatarea incalcarii unei dispozitii legale referitoare la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice nu este suficienta insa pentru a retine culpa in producerea accidentului si, implicit, referitor la rezultatul letal produs, fiind necesar sa se analizeze in ce masura incalcarea respectivei dispozitii legale a influentat producerea accidentului rutier”,..”____—–____ Nu se spune cine este soferul, insa daca este din zona Calarasi, devine descifrabila „logica” acestui „judecator”, mai ales ca a fost rumegata(cotizatie anuala?) 7 ani sfinti(accidentul , produs in 2014).Acest individ ar trebui scos din randurile magistratior si anulata diploma, plus (daca se dovedeste ca a primit bani, plocoane,etc.) sa fie el pus la ocna, „logica” sa este total aiurea, el nu ia in considerare cele doua elemnte definitorii, anume ca victima (beata sau nu), mergand chiar pe mijlocul unui drum public, punea in pericol sanatatea, integritatea corporala, sau viata SA, si doar la modul exceptional aducea prejudicii traficului, pe cand un sofer beat(si chiar cu cel mai usor vehicul), chiar si cu 5 km/ora, poate omora o persoana sau UN GRUP, in sfarsit, acest „judecator” NU pricepe ca soferul trotilat NU avea -sub nicio forma- ce sa caute pe un drum public( ca sofer) si ca in timp ce victima se punea in pericol doar pe sine, acest sofer a pus in pericol sute de alte persoane, care treceau -in alte autovehicole- pe sensul opus, sau chiar pe acelasi sens, pe trotuare,etc.Plus, victima s-a pedepsit singura, iar acest „judecator’ il pedepseste si a doua oara, prin nepedepsirea vinovatului principal, care a incalcat unul dintre cele mai importante reguli ale sofatului, iar actiunea sa, a devenit fatala, pentru alta persoana…

  9. Ce să fie mai întâi: școala sau vaccinul?
    Polemica privind redeschiderea școlilor față în față se suprapune cu aceea legată de vaccinare, ceea ce nu contribuie la concordia socială, ci divide și mai apăsat spațiul public.

    (Raluca Alexandrescu-19.01.2021)”…profesorii nu se inghesuiee la vaccinare…” —-____—- poate ca nici nu mai este cazul(clasificarea „pandemie” este explicativa suficient), pentru ca asa cum spuneam ceva asemanator in Iulie , 2020, iata ca acum s-a ajuns la situatia in care se cheltuiesc multi bani pentru nimic(probabil se incaseaza comisoiane negre, din tranzactii), adica pe teste, deci am ajuns la acel stadiu in care aceste teste nu-si mai au rostul (decat selectiv), acum trebuie sa se efectueze teste ANTICORPI, pentru ca -fara sa stie si fara sa aiba dovezi- o mare majoritate a populatiei a TRECUT PRIN BOALA (cei m. multi, inaparent) si au deja anticorpi(in diverse titruri) sau chiar doar alte forme de biomarkers, iar daca optiunea a fost ” prin vaccinare” si nu prin atingerea naturala a „imunitatii de turma”, atunci trebuie vaccinati imediat si in acelasi timp cele 3 grupe de cei mai susceptibili sa poarte (si sa transimita) virusul, iar prima categorie este absolut tot personalul medical , INCLUSIV auxiliar, pentru ca -nu se poate altfel- spitalele chiar cu parcarile si inca zeci de metri inconjuratori, au devenit cele mai intense focare de infectie, practic atmosfera respirabila din aceste perimetre NU POATE sa fie necontaminata…,2) oamenii strazii, care nu le pasa de nimic si care imprastie virusul oriunde si 3) lucratorii postali, care -prin definitie- intra in contact apropiat cu f. multe alte persoane…///(LevSt. 13 iulie, 2020 at 05:24) din pacate faza pe tari a trecut, este nevoie de o actiune PLANETARA: OMS: Focarele de coronavirus se răspândesc precum un ”incendiu forestier”. Trebuie să luam în calcul măsurile de izolare(…)___—-___cand am scris despre situatie, de multe ori am pus cuvantul “pandemie” intre ghilimele, cu sensul ca inca nu era chiar o pandemie, dupa toate canoanele, adica si difuziune geografica planetara cat si numar mare de imbolnaviri severe si -mai ales- decese…cateva zile in urma, insa acest numar(decese) a trecut de 0,5 milion, iar zonele neinfectate sunt mici insule sau enclave continentale, care insa pot fi “lovite” oricand, pentru ca virusul nu tine cont de bornele de frontiera, si foloseste ca si taxi, orice, animale salbatice, ape, dar -mai ales- vantul si -desigur- chiar unii oameni, care circula aiurea, fie ca nu cred in existenta acestui agent fie ca nu le pasa,etc. Situatia a devenit grava, motiv pentru care in 8 Jiulie am trimis o scrisoare catre OMS, in care ceream interventia hotarata, si anume SINCRONIZAREA PLANETARA a interventiei, o formul de 3/3/3, adica o DEZINFECTIE PLANETARA, adica 15 zile absolut toata planeta sta acasa( exceptiile de rigoare, spitale, politie, energie, etc.), in primele 3 zile armata si garzile civile, dezinfecteaza si cea mai izolata rezidenta din varf de munte, se asteapta 3 zile(timp in care se recolteaza probe, precum si inainte de inceperea dezinfectiei), alte 3 zile de dezinfecti cu 3 zile astepatre si ultimele 3 zile de dezinfectie, si -garantat, toate probele finale (din aer, apa, sol, suprafete, animale de companie, nasul oamenilor, etc.) vor demonstra eficienta dezinfectiilor, si de aici, se trece la o deschidere DAR tot cu precautie( masti, distanta, sanitatie speciala de grup si individuala), iar unde apare un singur caz, repetarea actiunii, local sau regional…NUMAI TOATA PLANETA pusa in linie , in aceasta actiune, va da rezultate, altfel totul este doar impingerea zonelor infectate dintr-o parte in alta, cu reveniri periodice in mai toate locurile… Cum am zis, am trimis acea scrisoare la OMS la 4 adrese, chaib@who.int, harism@who.int, jasarevict@who.int si lindmeierch@who.int, am primir raspuns numai de la ultimul…Sa speram ca sugestia mea va fi analizata, cred ca actiunea este singura-la zi- care poate salva situatia…

  10. Ce să fie mai întâi: școala sau vaccinul?
    Polemica privind redeschiderea școlilor față în față se suprapune cu aceea legată de vaccinare, ceea ce nu contribuie la concordia socială, ci divide și mai apăsat spațiul public.

    (Raluca Alexandrescu-19.01.2021)”…profesorii nu se inghesuie la vaccinare…”____—–____poate ca nici nu mai este cazul, avnd in vedere situatia(expresia „pandemie” este suficient de explicativa), pentru ca asa cum spuneam ceva asemanator in Iulie , 2020, iata ca acum s-a ajuns la situatia in care se cheltuiesc multi bani pentru nimic(probabil se incaseaza comisioane negre, din tranzactii), adica pe teste, deci am ajuns la acel stadiu in care aceste teste nu-si mai au rostul (decat selectiv), acum trebuie sa se efectueze teste ANTICORPI, pentru ca -fara sa stie si fara sa aiba dovezi- o mare majoritate a populatiei a TRECUT PRIN BOALA (cei m. multi, inaparent) si au deja anticorpi(in diverse titruri) sau chiar doar alte forme de biomarkers, iar daca optiunea a fost ” prin vaccinare” si nu prin atingerea naturala a „imunitatii de turma”, atunci trebuie vaccinati imediat si in acelasi timp cele 3 grupe de cei mai susceptibili sa poarte (si sa transimita) virusul, iar prima categorie este absolut tot personalul medical , INCLUSIV auxiliar, pentru ca -nu se poate altfel- spitalele chiar cu parcarile si inca zeci de metri inconjuratori, au devenit cele mai intense focare de infectie, practic atmosfera respirabila din aceste perimetre NU POATE sa fie necontaminata…,2) oamenii strazii, care nu le pasa de nimic si care imprastie virusul oriunde si 3) lucratorii postali, care -prin definitie- intra in contact apropiat cu f. multe alte persoane…///(LevSt. 13 iulie, 2020 at 05:24) din pacate faza pe tari a trecut, este nevoie de o actiune PLANETARA: OMS: Focarele de coronavirus se răspândesc precum un ”incendiu forestier”. Trebuie să luam în calcul măsurile de izolare(…)___—-___cand am scris despre situatie, de multe ori am pus cuvantul “pandemie” intre ghilimele, cu sensul ca inca nu era chiar o pandemie, dupa toate canoanele, adica si difuziune geografica planetara cat si numar mare de imbolnaviri severe si -mai ales- decese…cateva zile in urma, insa acest numar(decese) a trecut de 0,5 milion, iar zonele neinfectate sunt mici insule sau enclave continentale, care insa pot fi “lovite” oricand, pentru ca virusul nu tine cont de bornele de frontiera, si foloseste ca si taxi, orice, animale salbatice, ape, dar -mai ales- vantul si -desigur- chiar unii oameni, care circula aiurea, fie ca nu cred in existenta acestui agent fie ca nu le pasa,etc. Situatia a devenit grava, motiv pentru care in 8 Jiulie am trimis o scrisoare catre OMS, in care ceream interventia hotarata, si anume SINCRONIZAREA PLANETARA a interventiei, o formul de 3/3/3, adica o DEZINFECTIE PLANETARA, adica 15 zile absolut toata planeta sta acasa( exceptiile de rigoare, spitale, politie, energie, etc.), in primele 3 zile armata si garzile civile, dezinfecteaza si cea mai izolata rezidenta din varf de munte, se asteapta 3 zile(timp in care se recolteaza probe, precum si inainte de inceperea dezinfectiei), alte 3 zile de dezinfecti cu 3 zile astepatre si ultimele 3 zile de dezinfectie, si -garantat, toate probele finale (din aer, apa, sol, suprafete, animale de companie, nasul oamenilor, etc.) vor demonstra eficienta dezinfectiilor, si de aici, se trece la o deschidere DAR tot cu precautie( masti, distanta, sanitatie speciala de grup si individuala), iar unde apare un singur caz, repetarea actiunii, local sau regional…NUMAI TOATA PLANETA pusa in linie , in aceasta actiune, va da rezultate, altfel totul este doar impingerea zonelor infectate dintr-o parte in alta, cu reveniri periodice in mai toate locurile… Cum am zis, am trimis acea scrisoare la OMS la 4 adrese, chaib@who.int, harism@who.int, jasarevict@who.int si lindmeierch@who.int, am primir raspuns numai de la ultimul…Sa speram ca sugestia mea va fi analizata, cred ca actiunea este singura-la zi- care poate salva situatia…

  11. Ce să fie mai întâi: școala sau vaccinul?
    Polemica privind redeschiderea școlilor față în față se suprapune cu aceea legată de vaccinare, ceea ce nu contribuie la concordia socială, ci divide și mai apăsat spațiul public.

    (Raluca Alexandrescu-19.01.2021)”…profesorii nu se inghesuie la vaccinare…”____—–____poate ca nici nu mai este cazul, avnd in vedere situatia(expresia „pandemie” este suficient de explicativa), pentru ca asa cum spuneam ceva asemanator in Iulie , 2020, iata ca acum s-a ajuns la situatia in care se cheltuiesc multi bani pentru nimic(probabil se incaseaza comisioane negre, din tranzactii), adica pe teste, deci am ajuns la acel stadiu in care aceste teste nu-si mai au rostul (decat selectiv), acum trebuie sa se efectueze teste ANTICORPI, pentru ca -fara sa stie si fara sa aiba dovezi- o mare majoritate a populatiei a TRECUT PRIN BOALA (cei m. multi, inaparent) si au deja anticorpi(in diverse titruri) sau chiar doar alte forme de biomarkers, iar daca optiunea a fost ” prin vaccinare” si nu prin atingerea naturala a „imunitatii de turma”, atunci trebuie vaccinati imediat si in acelasi timp cele 3 grupe de cei mai susceptibili sa poarte (si sa transimita) virusul, iar prima categorie este absolut tot personalul medical , INCLUSIV auxiliar, pentru ca -nu se poate altfel- spitalele chiar cu parcarile si inca zeci de metri inconjuratori, au devenit cele mai intense focare de infectie, practic atmosfera respirabila din aceste perimetre NU POATE sa fie necontaminata…,2) oamenii strazii, care nu le pasa de nimic si care imprastie virusul oriunde si 3) lucratorii postali, care -prin definitie- intra in contact apropiat cu f. multe alte persoane…///

    (LevSt. 13 iulie, 2020 at 05:24)
    din pacate faza pe tari a trecut, este nevoie de o actiune PLANETARA:
    OMS: Focarele de coronavirus se răspândesc precum un ”incendiu forestier”. Trebuie să luam în calcul măsurile de izolare(…)___—-___cand am scris despre situatie, de multe ori am pus cuvantul “pandemie” intre ghilimele, cu sensul ca inca nu era chiar o pandemie, dupa toate canoanele, adica si difuziune geografica planetara cat si numar mare de imbolnaviri severe si -mai ales- decese…cateva zile in urma, insa acest numar(decese) a trecut de 0,5 milion, iar zonele neinfectate sunt mici insule sau enclave continentale, care insa pot fi “lovite” oricand, pentru ca virusul nu tine cont de bornele de frontiera, si foloseste ca si taxi, orice, animale salbatice, ape, dar -mai ales- vantul si -desigur- chiar unii oameni, care circula aiurea, fie ca nu cred in existenta acestui agent fie ca nu le pasa,etc. Situatia a devenit grava, motiv pentru care in 8 Jiulie am trimis o scrisoare catre OMS, in care ceream interventia hotarata, si anume SINCRONIZAREA PLANETARA a interventiei, o formul de 3/3/3, adica o DEZINFECTIE PLANETARA, adica 15 zile absolut toata planeta sta acasa( exceptiile de rigoare, spitale, politie, energie, etc.), in primele 3 zile armata si garzile civile, dezinfecteaza si cea mai izolata rezidenta din varf de munte, se asteapta 3 zile(timp in care se recolteaza probe, precum si inainte de inceperea dezinfectiei), alte 3 zile de dezinfecti cu 3 zile astepatre si ultimele 3 zile de dezinfectie, si -garantat, toate probele finale (din aer, apa, sol, suprafete, animale de companie, nasul oamenilor, etc.) vor demonstra eficienta dezinfectiilor, si de aici, se trece la o deschidere DAR tot cu precautie( masti, distanta, sanitatie speciala de grup si individuala), iar unde apare un singur caz, repetarea actiunii, local sau regional…NUMAI TOATA PLANETA pusa in linie , in aceasta actiune, va da rezultate, altfel totul este doar impingerea zonelor infectate dintr-o parte in alta, cu reveniri periodice in mai toate locurile… Cum am zis, am trimis acea scrisoare la OMS la 4 adrese, chaib@who.int, harism@who.int, jasarevict@who.int si lindmeierch@who.int, am primir raspuns numai de la ultimul…Sa speram ca sugestia mea va fi analizata, cred ca actiunea este singura-la zi- care poate salva situatia…

  12. Rusia ataca virulent anularea legii care confera limbii ruse statut special in Republica Moldova
    (Alina Toma-Vineri, 22 Ianuarie 2021, ora 20:50)(…)___—–____de inteles, insa fiecare tara are dre[tul la autodeterminare in orice, totusi daca se crede ca vorbitorii de l.rusa ar fi in numar f. mare, se poate organiza un plebiscit , cea ce este cel mai democratic scenariu…

    -II-Ce să fie mai întâi: școala sau vaccinul? Polemica privind redeschiderea școlilor față în față se suprapune cu aceea legată de vaccinare, ceea ce nu contribuie la concordia socială, ci divide și mai apăsat spațiul public. (Raluca Alexandrescu-19.01.2021)”…profesorii nu se inghesuie la vaccinare…”____—–____poate ca nici nu mai este cazul, avnd in vedere situatia(expresia „pandemie” este suficient de explicativa), pentru ca asa cum spuneam ceva asemanator in Iulie , 2020, iata ca acum s-a ajuns la situatia in care se cheltuiesc multi bani pentru nimic(probabil se incaseaza comisiane negre, din tranzactii), adica pe teste, deci am ajuns la acel stadiu in care aceste teste nu-si mai au rostul (decat selectiv), acum trebuie sa se efectueze teste anticorpi, pentru ca -fara sa stie si fara sa aiba dovezi- o mare majoritate a populatiei a TRECUT PRIN BOALA (cei m. multi, inaparent) si au deja anticorpi(in diverse titruri) sau chiar doar alte forme de biomarkers, iar dara optiunea a fost ” prin vaccinare” si nu prin atingerea naturala a „imunitatii de turma”, atunci trebuie vaccinati imediat si in acelasi timp cele 3 grupe de cei mai susceptibili sa poarte (si sa transimita) virusul, iar prima categorie este absolut tot personalul medical , INCLUSIV auxiliar, pentru ca -nu se poate altfel- spitalele chiar cu parcarile si inca zeci de metri inconjuratori, au devenit cele mai intense focare de infectie, practica atmosfera respirabila din aceste perimetre NU POATE sa fie necontaminata…,2) oamenii strazii, care nu le pasa de nimic si care imprastie virusul oriunde si 3) lucratorii postali, care -prin definitie- intra in contact apropiat cu f. multe alte persoane…///(LevSt. 13 iulie, 2020 at 05:24) din pacate faza pe tari a trecut, este nevoie de o actiune PLANETARA: OMS: Focarele de coronavirus se răspândesc precum un ”incendiu forestier”. Trebuie să luam în calcul măsurile de izolare(…)___—-___cand am scris despre situatie, de multe ori am pus cuvantul “pandemie” intre ghilimele, cu sensul ca inca nu era chiar o pandemie, dupa toate canoanele, adica si difuziune geografica planetara cat si numar mare de imbolnaviri severe si -mai ales- decese…cateva zile in urma, insa acest numar(decese) a trecut de 0,5 milion, iar zonele neinfectate sunt mici insule sau enclave continentale, care insa pot fi “lovite” oricand, pentru ca virusul nu tine cont de bornele de frontiera, si foloseste ca si taxi, orice, animale salbatice, ape, dar -mai ales- vantul si -desigur- chiar unii oameni, care circula aiurea, fie ca nu cred in existenta acestui agent fie ca nu le pasa,etc. Situatia a devenit grava, motiv pentru care in 8 Jiulie am trimis o scrisoare catre OMS, in care ceream interventia hotarata, si anume SINCRONIZAREA PLANETARA a interventiei, o formul de 3/3/3, adica o DEZINFECTIE PLANETARA, adica 15 zile absolut toata planeta sta acasa( exceptiile de rigoare, spitale, politie, energie, etc.), in primele 3 zile armata si garzile civile, dezinfecteaza si cea mai izolata rezidenta din varf de munte, se asteapta 3 zile(timp in care se recolteaza probe, precum si inainte de inceperea dezinfectiei), alte 3 zile de dezinfecti cu 3 zile astepatre si ultimele 3 zile de dezinfectie, si -garantat, toate probele finale (din aer, apa, sol, suprafete, animale de companie, nasul oamenilor, etc.) vor demonstra eficienta dezinfectiilor, si de aici, se trece la o deschidere DAR tot cu precautie( masti, distanta, sanitatie speciala de grup si individuala), iar unde apare un singur caz, repetarea actiunii, local sau regional…NUMAI TOATA PLANETA pusa in linie , in aceasta actiune, va da rezultate, altfel totul este doar impingerea zonelor infectate dintr-o parte in alta, cu reveniri periodice in mai toate locurile… Cum am zis, am trimis acea scrisoare la OMS la 4 adrese, chaib@who.int, harism@who.int, jasarevict@who.int si lindmeierch@who.int, am primir raspuns numai de la ultimul…Sa speram ca sugestia mea va fi analizata, cred ca actiunea este singura-la zi- care poate salva situatia…

  13. Igor Dodon vrea sa aduca in Republica Moldova vaccinul anti-COVID produs de China
    (Vineri, 22 Ianuarie 2021, ora 12:03)___—–___cel putin sustine un titlul mai vechi,”Dodon nu este inca infrant!”, numai ca acum ataca prin invaluire uzand de spectrul inamicului public nr. 1, la zi…

  14. Rusia ataca virulent anularea legii care confera limbii ruse statut special in Republica Moldova
    (Vineri, 22 Ianuarie 2021, ora 20:50)(…)____——____iara ajutorul „nesperat”(?) -dimpotriva, f. asteptat- nu a intarziat , razboiul este hibrid…
    -II-Ce să fie mai întâi: școala sau vaccinul? Polemica privind redeschiderea școlilor față în față se suprapune cu aceea legată de vaccinare, ceea ce nu contribuie la concordia socială, ci divide și mai apăsat spațiul public. (Raluca Alexandrescu-19.01.2021)”…profesorii nu se inghesuie la vaccinare…”____—–____poate ca nici nu mai este cazul, avnd in vedere situatia(expresia „pandemie” este suficient de explicativa), pentru ca asa cum spuneam ceva asemanator in Iulie , 2020, iata ca acum s-a ajuns la situatia in care se cheltuiesc multi bani pentru nimic(probabil se incaseaza comisiane negre, din tranzactii), adica pe teste, deci am ajuns la acel stadiu in care aceste teste nu-si mai au rostul (decat selectiv), acum trebuie sa se efectueze teste anticorpi, pentru ca -fara sa stie si fara sa aiba dovezi- o mare majoritate a populatiei a TRECUT PRIN BOALA (cei m. multi, inaparent) si au deja anticorpi(in diverse titruri) sau chiar doar alte forme de biomarkers, iar dara optiunea a fost ” prin vaccinare” si nu prin atingerea naturala a „imunitatii de turma”, atunci trebuie vaccinati imediat si in acelasi timp cele 3 grupe de cei mai susceptibili sa poarte (si sa transimita) virusul, iar prima categorie este absolut tot personalul medical , INCLUSIV auxiliar, pentru ca -nu se poate altfel- spitalele chiar cu parcarile si inca zeci de metri inconjuratori, au devenit cele mai intense focare de infectie, practica atmosfera respirabila din aceste perimetre NU POATE sa fie necontaminata…,2) oamenii strazii, care nu le pasa de nimic si care imprastie virusul oriunde si 3) lucratorii postali, care -prin definitie- intra in contact apropiat cu f. multe alte persoane…///(LevSt. 13 iulie, 2020 at 05:24) din pacate faza pe tari a trecut, este nevoie de o actiune PLANETARA:- comentariu pe aceasta pagina-

  15. Estimari sumbre ale presedintelui consiliului stiintific COVID din Franta: Daca nu inasprim masurile, ne vom regasi in luna martie intr-o situatie extrem de dificila
    consilierul stiintific principal al guvernului de la Paris, Jean-Francois Delfraissy, relateaza agentia Reuters.

    ‘…nevoie sa intram din nou in lockdown”, anticipeaza responsabilul …a indicat Delfraissy, sugerand ca noul noul lockdown, care ar fi al treilea in Franta de la inceputul pandemiei, …”—-______—- corect, insa la ce folos, daca nici tarile vecine nu executa acelasi plan,in realitate si aceasta actiune va fi doar de prelungire a bolii, lockdown-ul TREBUIE SA FIE nici macar doar european ci COMPLET MONDIAL….
    IAR la ZI, sunt si mai convins ca aceasta este singura actiune salvatoare, si -cum am mai spus- ONU(si OMS) ar trebui sa impuna CEL PUTIN 4 SARBATORI INTERNATIONALE, adica cel putin 4 asa actiuni, planetare(dezinfectii, cel mai eficace, DDD), care -facute dupa un plan „beton”, nu vor tine populatiile in casa mai mult de 1-2 ore, in ziua declarata,cheia succesului rezida in actiunea perfect sinergica (chiar la minut), in acest fel NU I se da sansa respectivului virus( dar si altor microorganisme, distruse neselectiv) sa „zboare” dintr-un loc in altul, ca acum, practic se plimba pe planeta, singurele tari care au succes(in aceasta combatere) sunt insule si mici enclave continentale, care INSA sunt excelent guvernate (la orice capitol), insa costul este inalt, iar -in timp- sunt-poate- chiar mai vulnerabile…

  16. Tușele viitoarei administrații Biden
    Ce transmit cele mai recente nominalizări făcute de Joe Biden?

    (Octavian Manea-19.01.21)
    „…pledând inclusiv pentru mecanisme de sancționare a membrilor care subminează valorile fundamentale…”____——____sanctionare cu atat mai drastica A MEMBRILOR autohtoni, iar aceasta actiune impotriva lui RG este doar un preambul, si inca pe latura civila, marile lovituri urmeaza, exact cum spuneam la postarea (si pe aceasta pagina, undeva) de la un articol de pe Hrituc.ro…///”-26 Ianuarie, 2021- Avocatul lui Trump, Rudy Giuliani, dat in judecata pentru 1,3 miliarde de dolari dupa „marea minciuna” a fraudarii alegerilor.(…) /// (LevSt.07/01/2021 la 00:54) Haos in Washington. Sustinatorii lui Trump au intrat cu forta in cladirea Capitoliului. O femeie a fost impuscata.(…)____—–____ parafrazand titlul, putem zice „Giuliani, de la extaz la agonie”, pentru ca „insurectia” nu are nici-un sortz de izbanda, iar -in prima faza- marele shifonat si sifonat, va fi Rudy Giuliani…///
    -II-„…accent pe „democracy-first”…”___—-___exact cum trebuie, atat in relatiile cu alte mari puteri, dar si pentru a nu „da idei”( si avant) micilor sau marilor dictatori, prezenti sau in devenire, macar wannabe…-II-„…Relatia cu Cina va avea toat atentia administratiei Biden”___—-___Nici nu s-ar putea altfel, China galopeaza vijelios in spatele USA, si castiga teren, insa pentru ca uzeaza de unele tertipuri, legate de democratie, asa-zisa in China…

  17. Fostul senator PSD, Ilie Nita, condamnat la opt ani de inchisoare cu executare(…)///-II-Procurorul DNA cere pedeapse de 12 ani de inchisoare pentru Elena Udrea si Ioana Basescu, in procesul finantarii campaniei electorale din 2009.(…)___—–___Justitia romana produce noi momente de extaz, desigur daca si cererea din al doilea titlu va fi aprobata de ultima instanta, cele doua merita chiar mai mult, insa si 12 ani sunt rezonabili si acceptabili, iar aceasta si prin prisma a doua lucruri care nu par a avea legatura directa cu cazul in sine, este vorba despre urata imagine creata de udrea Romaniei, ca ministru, care cere azil politic in alta tara( si se intoarce in Ro. cand i se termina banii de trait in lux, probabil pentru a dezgropa valizele pline cu milioane, ingropate prin cavouri, etc.), iar baseasca, pentru ca a profitat de pozitia ei ca fiica de sef de stat si a incalcat toate regulile …Pana la urma ” funia se apropie de gat”, trebuie sa vina un moment cand insasi ex-pres.-edintele basesc va fi actionat in instanta, si impreuna cu el, ex-ministresa justitiei, monica machiavella, impreuna, au adus un prejudiciu inegalabil Romaniei, de cel putin zeci de miliarde de euro…

  18. Ar fi un plus, la nivel individual (ca si leader care cares!) pentru M.Sandu, cat si pentru populatie si economie, daca ea ar cere aplicarea unei asa masuri si in RM: „A growing number of large chains are offering their workers incentives to get vaccinated against the coronavirus. ALDIS PAY EMPLOYEES TO VACCINATE (TODAY illustration) Right now, retailers including Dollar General, Trader Joe’s and Aldi have announced plans to pay employees who receive the vaccine. Shopping service Instacart has shared a similar plan… more than 375,000 people across tens of thousands of locations…”___—–___iata ca idea este deja aplicata, nu se va imbogatzi nimeni cu inca 50-60 sau 80 de dolari, insa -precis- va face ca cei suspiciosi si nehotarati sa ia decizia cea buna, adica sa se vaccineze, pentru ca (asa cum spuneam la un alt comentariu si pe aceast site), pe langa cele 3 grupe enumerate a fi vaccinate imediat, trebuie adaugate si a celor ce lucreaza in retail, a politistilor si a altor grupe care -prin natura profesiei- intra in contact strans cu populatia…Si inca o idee, la acest stadiu, ar trebui cheltuiti bani pentru teste anticorp, pentru ca f. multa populatie, a trecut deja prin boala, fara sa stie(adica inaparent) si -f. probabil, au castigat imunitate, posibil chiar mai solida decat prin vaccinare…

  19. Iulian Bulai, după ce a fost amendat cu 5.000 de lei de CNCD: Nu am vrut să jignesc pe nimeni. „…Fecioara Maria, mama surogat,…”—-___—-este de notorietate publica ca acest bulai este unul dintre cei mai perversi PARAZITI, pentru ca este -probabil- cel mai tanar, practic individul nu a muncit nici o singura ora in intreaga sa viata si -iata- a ajuns deja, la grad de parazit inalt , un fel de VIP…TOTUSI, in aceasta situatie , amenda este abuziva, oricine are dreptul sa spuna orice despre situatii si personaje create de imaginatia speriata si/sau bolnava a oamenilor unor timpuri…La fel de urat pare a fi faptul ca individul este „catolic practicant”, nu cumva a fost „baiat de altar” si acum este in „recuperare”?

  20. Noua administrație Biden nu va fi o epocă a marii reconcilieri
    Biden își începe mandatul cu promovarea agresivă a unei agende mult prea „progresiste”, mult prea la stânga ca să susțină o autentică reconciliere națională.

    (Cristian Campeanu-19.01.2021-Revista 22)”… USA,extravaganțe bugetare…”____—-__ poate fi numita si asa, insa continutul conteaza, adica este important daca o tara isi permite asa ceva, iar USA isi permite (si nu este neaparat singura care) pentru ca NU banii (in sine) coteaza , practic nu au valoare, ce conteaza este productia, si in special cea agricola si energetica, iar acestea(si colateralele, precum industria prelucrarii, etc.) functioneaza f. bine, pentru ilustrare putem folosi declaratia Condoleezzei Rice (secretar de stat , 2005-2009), care la un discurs (referitor la foametea cronica si reacutizata din N.Korea), a zis :”Un moment f. bun pentru a scapa de miile de tone de carne congelata, din depozite”, adica sa o faca „cadou” umanitar N.Koreenilor, desigur avand si substrat si castig politic, pe scena internationala…Iar in primele saptamani ale declansarii pandemiei, presa „neutra”-din toata lumea- a prezentat mii de imagini cu rafturile goale din magazine, desigur voind sa induca idea ca „iata si in USA se moare de foame”, in realitate problema a fost doar de transport, de aprovizionare, situatie care -destul de repede- s-a si stins, USA are stocuri impresinante de hrana , si produce -in continuare- la maximum posibil, la fel si cu sectorul energetic, benzina(initiatorul cresterii preturilor) a fost -intreg anul- f. ieftina si chiar stabila, si nu se prevede o criza majora in domeniu, in sfarsit, USA poate tipari trilioane de dolari pentru a-i colecta prin extrem de bogatul si divers retail de produse si servicii, ba chiar-acelasi lucru- si la scara internationala, este la fel, pentru ca o economie puternica si care este jucator de varf in sistemul de finantzare, castiga si cand dolarul este „mare” asa cum castiga si cand este ” devalorizat”, tocmai pentru ca va vinde mai mult, in timp ce stocurile de produse, se improspateaza cu aceiasi viteza…Problemele vor fi in tari precum Romania, unde se importa masiv(inclusiv hrana) SI INCA PE BANI IMPRUMUTATI…

  21. Cum a ajuns Maia Sanda sa fie mentionata de Jennifer Aniston pe contul de Instagram. „Schimbarea a avut loc oricum”___—–___Cool!/// -II-Premierul catu, vizita la „Matei Bals”: Indiferent cine sunt vinovatii, vor plati cu functiile”___—-___principalii vinovati sunt el, orban si mai ales i-han, dar-pariez- nu-si vor pierde functiile, eventual isi vor mari salariile…///-III-Raportul devastator facut dupa incendiul de la Piatra Neamt: 71% din saloanele de terapie intensiva n-au sistem de ventilatie mecanica.___—-____ „nimic nou sub soare!”, situatia este generala , cu accente si mai tragice (adica criminale), cum spuneam, sistemul de „sanatate „din Ro., este un fel de sistem- abator pentru oameni…

  22. Joe Biden vrea sa dubleze salariul minim in Statele Unite. „In cea mai bogata tara din lume, cand muncesti 40 de ore pe saptamana nu ar trebui sa traiesti in saracie”… o adevarata revolutie sociala,…”___—-___ in primul rand numai cine insista munceste 40 ore/sapt, norma a devenit si 34 ore/sapt.( adica cu toate beneficiile), iar despre ‘saracie”, eu sunt din cei care traiesc in ‘saracie”, dar nici vechii regi (si chiar actuali), NU traiesc mai bine decat mine…Fara exagerare! Iar masura este binevenita, mai ales economic USA -prin definitie si factual- este cea mai consumerista societate, mai bine sa cumpere cineva si al doilea pui rumenit, chiar daca va mai manca doar un sfert din el (pt. ca are mult mai multi bani), decat sa fie aruncat la gunoi de restaurant, pentru ca a doua zi (datorita superproductiilor foarte ieftine), se pregatesc altii , fresh…

  23. Marturia cutremuratoare a tatalui bebelusului mort dupa slujba de botez: „Daca vezi ca are gura cascata si plange, nu-l scufunzi de tot in apa, nu?”(…)/// 2-Reactia Arhiepiscopiei Sucevei, in cazul bebelusului care a murit dupa botez: „Dumnezeu ne-a certat prin aceasta intamplare, pentru a ne lumina mintea si a indrepta viata noastra”(…)___—–____ avand in vedere ca NU este primul caz „intamplat”, situatia trebuie tratata ca si CRIMA cu PREMEDITARE chiar CONSPIRATIONALA(desi-aparent- este vorba de grava neglijenta), iar popalaul respectiv aruncat in inchisoare pentru ani multi, acelasi lucru merita si familia bebelusului, insa s-ar simti usurata daca este pedepsita(pentru ca stie ca merita), asa ca lasarea lor in libertate va fi o pedeapsa si mai grea… Cat desptre „reprezentantii …”(mai degraba ai cioclilor), este doar abureala pentru fraieri, oricum, ceva tot razbate din mesaj, anume ca dumnezeu( in cazul ca exista) , este un criminal vicios, care nu are niciun sens al justitiei, practic omoara prunci nevinovati, pentru a aduce indrepatare unor imbatraniti in rele si talharii???!!!

  24. Elitele de la Davos și noul război cultural global
    Închinându-se slugarnic în fața Chinei, elitele corporatiste și culturale occidentale anunță că sunt dispuse la orice compromisuri pentru a-și prezerva în continuare beneficiile globalizării.

    (Alexandru Lazescu-02.02.2021)”…Deloc surprinzător, Xi Jinping a lăudat virtuțile globalizării și multilateralismului…”___—–___parafrazand ceva din Biblie( ” din gura, miere ii picura, iar din ochi ii tzashnesc fulgere…”) putem zice ca este cel mai la indemana oricui(dar mai ales a fariseilor rodati) sa glorifice ceva care „va veni”, dar care trebuiee sa fie ” dupa chipul si asemanarea noastra”, de unde de „n” ori am spus ( si cred), ca globalizarea este inevitabila, dar este -evident- de preferat ca ” maestrii de ceremonii” sa fie Anglia, USA si aliatii, si NICIDECUM China,etc., care -amandoua grupele- au demonstrat-deja, si chiar secular, ca timp- si acasa si la nivel international, cum vor ei aceasta noua lume, globalizata…

  25. Uitare sau confruntare? Elitele republicane după Trump
    Gruparea „uitării” și facțiunea „confruntării” vor intra în ample dispute în următorii patru ani.

    (David Jimenez-02.02.2021)”…ci mai degrabă capacitatea puterii conservatoare de a-și păstra poziția împotriva oricărei amenințări existențiale la adresa democrației liberale …”___—-____ cea ce este notabil , si mult mai important cand privim lucrurile la scara si mai mare(nationala), de fapt asta am spus si la un articol mai vechi(aproape un an), ca America are resurse de orice fel, pentru a depasi orice criza… Si nu inteleg de ce acest comentariu( de mai jos) a fost ori sters , ori nepublicat(nu sunt sigur, de una sau alta), oare pentru ca faceam paralele cu „vajnica ostire romana?! ///” (LevSt.-19/05/2020 la 12:13) Este America un stat eșuat?. (David Jimenez–19.05.2020) – de la art. „De ce a refuzat Dodon ajutorul romanesc? De ce i-a fost frica?” -Si -apropos de Dodon- se pare ca ” de ce i-a fost frica, nu a scapat!”…

  26. 100 de ani de la premiera filmului „The Kid” – primul lungmetraj semnat Charlie Chaplin
    (Ioana Moldovan | 02.02.2021)
    „..Un critic al vremii remarcă fără exagerare că Charlie Chaplin întră în grupul super select al personalităților de care toată lumea a auzit, ceilalți doi protagoniști fiind Isus și Napoleon….”____—–____ in primul rand laude pentru acest articol compresiv-realist si rolul culturalizant, educativ, cat si o necesara aducere-aminte, iar despre Isus/Napoleon, este -la fel- adevarat, pentru ca la acea data inca nu aparuse John lennon, care -intre timp- a devenit cea mai cunoscuta persoana de pe planeta, inclusiv in lumea muslim, hindu, etc…Mai jos o parte dintr-un comentariu, din Aprilie 2020, , initial facut pe pagina „avocat.net”(la un articol extrem de sarac in informatii, despre filmul „Dr. Zivago”), insa a fost rapid sters, de fapt dupa ce am pus (la un aricol al Brandusei Armanca) ceva despre aceasta si de pe aceasta pagina,(sesizati, probabil) ei au schimbat sistemul de comentarii, trebuie sa fii autentificat(inregistrat), ba chiar au sters si butonul de „aprecieri”, pentru ca incepusera -anumite pesoane, realiste si cu bun-simt- sa-mi dea mie like-uri si -evident- deranja…(probabil ca, catzelusii paginii jubileaza ca nu mai postez acolo, pagina, cu titlul pompos, este condusa de o adunatura de indivizi care cred ca Legea le apartine…vai de capul lor!)(LevSt.-18/04/2020 la 20:15)”…”Doctor Jivago”, ecranizat in 1965, si din pacate- nu in Rusia,nu de rusi si in limba rusa(cat surplus de autenticitate ar fi avut!- cu cele mai multe filmari in Spania(***), acest film -absolut istoric- a devenit unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor, geniul regizorului Englez( David Lean) a stralucit din nou, iar clasa internationala si internationala si ca origuni, a distributiei, deasemeni a stralucit…Desi personajul principal nu este jucat de Alec Guinness(el e fratele mai vartsnic), acesta dovedeste -pentru a cata oara?- ca este nr. 1 in actorie(2***) , iar multele staruri care sunt alaturi( Inclusiv neamtzul cel „nebun”, Klaus Klinski) aduc toata productia la nivelul de inegalabil…Dar- apropos de dr Zivago- Omar Sharif care joaca briliant, este (dupa mine) cel mai reusit exemplar mascul al speciei umane, la sectia octogenari…La 83 ani(cand a murit), acest franco-egiptean actor- cu origini imediate in Libia,- cel putin fizionomic arata precum perfectiunea umana, visata de marii artisti….(***-asa cum multe alte filme – in special western si , si mai in special , western-uri spaghetti, au beneficiat de „fantasticele”-foarte reale- decoruri naturale, oferite de Spania…///2***Sigur ca eu il adnotez ca Number one, insa „Este unul care este deasupra tuturor”(3***), acesta este Ch. Chaplin( si fiica sa joaca in Doctor Zivago, rolul cel mai sensibil si jucat pe masura), MARELE MONSTRU SACRU al cinematografiei planetare, acesta a produs capodopere si in perioada filmului mut si cea cu audio, si a „fost de toate”, actor, regizor , scenograf, etc., INCLUSIV compozitor, ” Acesta este cantecul meu” este o piesa care poate sta alaturi de orice piesa de top, din orice gen…///3***- asa cum in muzica contemporana, poti face diverse clasamente, cu diversi candidati, insa si aici este cineva deasupra tuturor, care nu are nevoie de nr.1, acesta(aceasta) este trupa Beatles, care desi a activat putini ani, ei au prelungit acea stare de gratzie chiar si peste limitele vietilor lor, iar aceasta datorita carierelor individuale, absolut fantastice( si fabuloase- de unde „cei 4 Fabs”), pentru ca natura( sau D-zeu?) a avut inspiratia sa puna la un loc 4 genii muzicale…)

  27. MAE solicita anularea calatoriilor in Mexic(…) ///2-Investitor in turism, despre situatia romanilor blocati in Mexic: „Principalele probleme sunt legate de imigratia ilegala in SUA”(…)/// 3-Politia Nationala Spaniola, venita sa asiste la mai multe perchezitii in Romania. Ce dosar complex au urmarit anchetatorii iberici(…)___—-___doua titluri care spun ca Romania nu mai are niciun credit in lume, practic aceasta criza medicala este -in acest caz – un pretext bine gasit si binevenit, in realitate imigratia ilegala si bandele de hoti romani, in special prin furtul de la bancomate ( si e ste vorba de SUTE DE milioane $ !!!), a facut ca USA sa puna presiuni pe autoritatile din Mexic, care -pana la urma- au si ei problemele lor, nu mai au nevoie si de cele create de altii…iar faptul ca politia spaniola vine sa verifice actiunile politiei romane, denota acelasi lucru, ca nimeni nu are incredere in regimul de la bucuresti…

  28. Emmanuel Macron, declaratie comuna cu Maia Sandu la Palatul Elysee: „Vizita dumneavoastra nu este pentru noi una intamplatoare”(…)___—-___tres, tres cool! MS are sanse mari sa devina o stea in Europa, are multe insa de facut, dar daca se ‘tine bine”, va reusi…

  29. Ce spune impertinența lui Claudiu Năsui?
    „Și?”-ul impertinent al tânărului Năsui ne spune că actuala coaliție este eterogenă și inegală la capitolele profesionalism și moralitate publică.
    (Rodica Culcer-02.02.2021)(…)___—-__impertinenta lui nasoi nu este nimic altceva decat un fel de retestare si aducere aminte, practic turnesolul clasei conducatoare romanesti, care -pe drept- stie pe ce se bazeaza,anume pe faptul ca realele jocuri (de culise , de fond) sunt facute tot de vechea nomenclatura comunista si bratul ei de fier, securitatea, exemplarele gen nasoi, sunt jerbe aruncate la suprafata, cu scopul de a atentiona si a mentine populatia sub un grad de teroroare si control…Si-la fel de evident- sa transmita si retransmita mesajul, „tot noi suntem la conducere”, cea ce este evident, doua foste ministrese ale (asa-zisei) Justitiei, odrasle de securisti cu grad mare, i-han, ginere de asemenea grad inalt si sute de alte cazuri la diverse nivele si bine si echidistant arondati in teritoriu, pe scurt, Romania nu are nicio sansa sa iasa din paradigma fanariotilor modernizati, dimpotriva, numarul parazitilor institutionalizati ramane-in cel mai „fericit” caz- acelasi, desi este total si absolut evident ca aceasta forma legala de devalizare a bugetului( prin salarii uriase si pensii la fel, DE la stat) sunt groparul economiei tarii…

  30. Pacient din California, reinfectat cu o noua tulpina COVID-19, cu toate ca trecuse deja prin boala. „Incarcatura virala a fost foarte ridicata”—-___—– exact ce am spus de zeci de ori, inca din primele luni ale situatiei, „intalnirea” dintre om si virus este riscanta prin definitie, pentru ca de cele mai multe ori-in atare scenario- , batalia se va da in interiorul „cetatii”(corpul omului) , cea ce -teoretic -da sanse de 50/50 pentru ambii combatanti, insa este statistic dovedit, ca cei care se intalnesc cu o colonie imensa (incarcatura virala mare) de virus, si se infecteaza si pe cale respiratorie cat si conjunctiva oculara si pe cale bucala, chiar f. puternici fiind, ajung la terapia intensiva, de unde -statistica arata – ca rata de supravietuire nu este prea mare (leziunile pulmonare sunt intinse si grave), nici in tarile bine dotate la acest capitol, si (pentru a continua comentariile pe acest subiect) solutia cea mai buna, cea mai eficienta, ramane scaderea dramatica a incidentei „intalnirii” dintre om si virus, iar aceasta se poate obtine doar prin alinierea intregii planete-chiar la minut- la o serie de dezinfectii practic nemaiantalnite, deci la nivel planetar, care vor distruge acest virus (si nediscriminativ , multi alti germeni), iar cei rezistenti(si ramasi) vor fi chiar putin-sau mult- debilitati-virulenta atenuata-, asa ca la eventuala intalnire cu omul, nu vor mai fi atat de periculosi…

  31. Africa de Sud isi suspenda programul de vaccinare anti-COVID cu AstraZeneca. Un studiu a dezvaluit eficienta „limitata” impotriva mutatiei sud-africane
    Africa(…)/// -II-Cand se va sfarsi pandemia? Bloomberg: Ar mai putea dura 7 ani, la rata de vaccinare actuala(…) ____——____ tulpina engleza, sud africana, braziliana, etc.(pt. ca vor mai aparea si altele) confirma o versatilitate excesiva a acestui virus, cea ce spune ca vaccinarile vor deveni desuete(in acest caz), deci solutia este lupta „oarba” impotiva acestei boli, anume prin acele dezinfectii PLANETAREA , PERIODICE SI SINERGICE, care -intr-adevar- pot face o diferenta uriasa, posibil-si chiar probabil- o diferenta totala…Altfel, se contureaza cea ce spuneam in Aprilie, anul trecut:(22/04/2020).___—-___ asta numai viitorul ne va confima(sau nu), sa speram insa ca nu este precum in proiectia,” Suntem in anul 2140 si -inca- cea mai bine vanduta carte(din ultimii 20 de ani si) a tuturor timpurilor, ramane tot nr. 1 la vanzari…Este- desigur- vorba de cartea „O SUTA DE ANI, CU CORONAVIRUS”.!

  32. Florin Cîțu: Deficitul bugetar pentru 2021 este estimat la 7,16%. Nu sunt divergențe în coaliție
    (Laurentiu Gheorghe | 10.02.2021)—-_____—–Minte si acum , asa cum mintea si un an in urma cand vorbea(si „promitea lucruri fantastice”) de max. 4%, iar eu sustineam si sustin ca acest deficit va fi-in cel mai bun caz- putin sub 10%…Mai jos, comentariile de anul trecut si 2 ANI , IN URMA, pe aceasta pagina:”(LevSt.-18/12/2019 la 23:09) Catu: dublarea alocatiilor copiilor, nu va afecta cresterea deficitului…(…)///2-Citu: Un deficit de sub 3% din PIB in prezent ar fi insemnat o frana prea puternica pentru economie___—–____ catzule, eu cred ca esti nebun, doar 24 ore in urma declarai invers, …”///-II- (LevSt.-22/02/2020 la 17:55) ” Leul e in picaj, Orban si Citu ne spun sa stam fara griji: Anticipatele vor aduce scaderi de pret si dobanzi aproape zero (Joi, 20 Februarie 2020, ora 23:06) Deprecierea usoara a leului este corelata cu deprecierile din regiune, in conditiile in care zlotul si forintul s-au depreciat in urma unor miscari de fluxuri internationale, considera ministrul interimar al Finantelor, Florin Citu. … Fiti fara grija. Dobanzile vor continua sa scada si increderea investitorilor va continua sa creasca in guvernarea PNL. Cu cat avem anticipate mai repede cu atat mai repede vom putea reveni la scaderi de preturi si dobanzi aproape de zero”, a scris ministrul joi seara pe pagina sa de Facebook. Si Ludovic Orban…. „Nu exista niciun motiv de neincredere, de panica. Situatia economica este foarte stabila. Uitati-va la evolutia dobanzilor. Comparati cu cat s-a imprumutat Guvernul nostru raportat la dobanda cu care s-a imprumutat guvernul PSD. E o diferenta semnificativa de un procent la dobanda”, a spus premierul. „Am incredere in Banca Nationala, am incredere in stabilitatea monedei nationale si a cursului de schimb”, a mai spus Ludovic Orban.”___—–____iata o forma de Jmecherie de doi bani,acest catzu vrea sa spuna -in final- ” daca e sa ne ia dracul, nu suntem singuri”, sau ca…”///-III- (LevSt.-24/02/2020 la 01:35) Florin Citu: Am promis lucruri fantastice si asta facem! Economia confirma (Duminica, 23 Februarie 2020, ora 14:11) „Dobanzile SCAD pentru ca investorii…” ___—-___ FOLOSIREA SUPERLATIVELOR SUPREME , MA FACE SA CRED CA ACEST CATZU NU PREA MAI ESTE IN TOATE MINTILE, PROBABIL ca daca ar mai avea pe inca unul in echipa, s-ar declara 2nd set de „The Fab Four”, asa insa raman la tripleta „catzu-Numidu, S.Hungaricus si mai-marele lor, Bubalina albinotica de Sibiu…”…

  33. Diana Sosoaca a fost exclusa din AUR. Reactia incredibila a senatoarei (…)___—–___Parafrazand „Profetul, aurul si ardelenii”, putem zice „Sosoaca , AUR-ul si moldovenii”, desi nu prea sunt semne „mari si tari” ca moldovenii ( din R.M.) chiar ii intereseaza mesajul suprem al AUR, adica unirea, stim insa ca aceasta Diana( vanatoare de aur!), se visa presedinte al tarii, insa a ajuns f. repede precum canarul din piesa Phoenix-ilor, poate ca este norocul ei (aceasta excludere), cine stie in ce potlogarii se baga, daca-in continuare- se simtea tot pe cai mari…Acum, a ramas doar cu refrenul:”Adu’ caii Simioane,/Si curatza-i pe picioare…”

    1. Anunțul-surpriză făcut de George Simion la o zi după ce Diana Șoșoacă a fost dată afară din AUR: „Mulți au venit să mă influențeze” ( Petre Dobrescu, Joi, 11 februarie 2021, 18:01.) La o zi după excluderea senatoarei Diana Șoșoacă din partid, copreședintele AUR George Simion reacționează public. Și își anunță susținerea pentru aceasta, în ciuda despărțirii…”—___—Se pare ca acest AUR nu este deloc curat, este un aliaj format cu multe metale ordinare si lustruit doar, sa para „de AUR”…

  34. – Parlamentul din Republica Moldova a respins investirea unui guvern condus de Natalia Gavrilita, candidata propusa de Maia Sandu.(…)____—–____Iar „Nu e pace sub maslini”, nu m-ar mira ca dodon sa-si fi reamprospatat puterile si joaca chiar si mai inteligent, prin interpusii legali si supremi…

  35. Toti cei 700 de angajati ai Senatului Romaniei incaseaza „spor de antena”. Anca Dragu: „Nu am gasit sporuri incorecte” (Vineri, 12 Februarie 2021, ora 16:50)(…)/// -II-Liderii PNL se reunesc sambata pentru a valida propunerile de numire a 42 de secretari de stat(…)///-III-De ce considera un bugetar ca salariile de la stat nu sunt „gigantice” comparativ cu lefurile din privat: „E o prostie colosala”
    (Teodor Serban-Vineri, 12 Februarie 2021, ora 17:54)”…Nu doar ca in general in Europa media salariilor este mai mare la stat, dar asa a fost dintotdeauna in tarile dezvoltate …”____—-____ trei titluri care spun clar ca devalizarea si ciolaniada continua si chiar se intetzeste, numarul de secretari de stat este de’a dreptul gigantic, pentru o tara ca Romania, in special pentru (asa-zisele!) performante economice si -in general- sociale…Si incepe sa faca sens , de ce la biografia acestei anca dragu(nu cumva se scrie cu „c”?) se incepe si se termina cu ea, nu are tata nu are mama, probabil- si in cazul ei-unul dintre parinti a fost prin nomenclatura comunista ceva bagator de seama, iar ea este -ca mii si mii- doar o infiltrata a fostei nomenclaturi si securitati, tocmai pentru a le prezerva privilegiile si a-i exonera de crimele de genocid si sabotare a economiei nationale, tocmai si pentru acest lucru, la numire, ea „s-a dat tare”( se vede ca doar cu gura), la sistemul de devalizare a societatii prin numar de parlamentari exacerbat, etc., etc., a zis ca imediat vor incepe analizele, apoi a amanat pentru 1 Februarie, si iata ca intra in reversie, NU mai gaseste nici macar „sporuri incorecte”,precum cel de”antena(telefon mobil, etc.)” care -dupa „gandirea” ei- ar trebui sa-l primeasca si un copil , caruia parintii i-au cumparat telefon mobil …Si- evident- apar ” oamenii de stiinta”, care o sustin cu analize fara noima, precum acest ” cercetator” (dan sandu), care are 3 puncte in analiza (plus inca o tona de care nici nu mai aminteste!), el sarind chintesenta lucrurilor, desi -inconstient- se faulteaza singur , cand spune „tari dezvoltate”, iar aceste tari dezvoltate ISI PERMIT, cea ce NU este cazul Romaniei, iar aceste real tari dezvoltate s-au dezvoltat pe baza unui capitalism autentic((munca, inovatie, economii si reinvestire), in timp ce „capitalismul” romanesc(absolut de cea mai josnica cumetrie) se bazeaza pe impartirea bugetului statului( banii populatiei, prin taxe) intre -cel mult- cateva mii de mafioti, cat si prin VANZAREA resurselor naturale, in general in forma bruta, catre entitati straine, SI LA preturi derizorii, in respectivele „tranzactii”, pentru ei, a fost MULT MAI IMPORTANT, comisionul nedeclarat, primit pe sub masa…Si -total evident- printr-un numar GIGANTIC de functionari publici, inclusiv armata, popime, fundatii, ambasade si consulate fara sens, etc.etc.,care au salarii si pensii de super lux si care-si fixeaza salariile si inventeaza sporuri bine platite, la care se aduga doua lucruri esentiale fanariotismului bine inradacinat (in Romania), supraplata(spagile) luata de la populatie pentru orice serviciu, si -f. important- tocatul de frunze la caini, slujba celor mai multi(luat pe o zi) se poate face in cel mult 3 ore, de unde necesitatea reducerii birocratiei cu mult peste 25%, cu peste 75% reducerea armatei, scoaterea popimii de la plati bugetare, etc., si toate celelalte masuri, enumerate de sute de ori, pe scurt, ELIMINAREA PARAZITITSMULUI INSTITUTIONALIZAT, iar aceasta se poate obtine -IMEDIAT- pe langa masurile de mai sus si prin, INTRODUCEREA TAXARII PROGRESIVE si aplicarea unui MORATORIU PE SALARII SI PENSII(la stat), unde salariul cel mai mare sa fie de 3X mai mare ca cel mediu(oricum, vin multe si diverse alte avantaje , prin natura functiei, inclusv direct monetare) si de 2, 5 X, a pensiilor , dar si recuperarea banilor deja distribuiti in aceste pensii, in special cele „speciale”…Ce se (intampla” in Romania(adica de peste 70 ani!), este CRIMA DE GENOCID LA NIVEL NATIONAL, doar ca, calaii se schimba intre ei, la functii, in sfarsit , celebra rotire a cadrelor…

  36. Cum a explicat o judecatoare eliberarea din arest a unui violator care a terorizat timp de 8 luni o copila de 13 ani: „Faptele inculpatului nu sunt de o asa gravitate”
    (Laurentiu Sirbu-Vineri, 12 Februarie 2021, ora 19:42)Judecatoarea Cristina Coarna(Braila) a eliberat si alti infractori din arest, cu motivari la fel de incredibile…”___—-___ cand citesti aberatiile acestei judecatoare, te pufneste rasul, desi-real si nu este normal- este un lucru teribil ca o asa creatura sa functioneze ca judecator…Probabil ca individa ori este total incompetenta mental( MR-mental retardation), ori este pe statele de plata ale sindicatului mafiilor romanesti ( si roade din interior justitia), ori a fost ea insasi violata -poate chiar de la 7 ani- si i-a placut , deci nu intelege ce este rau in asta…///
    -II-Sebastian Lazaroiu, despre sursa de instabilitate in guvernul de coalitie: „Apetitul pentru reforma statului la liberali tinde spre zero”(…)___—-___ exact ce spuneam mai sus, pentru ca oricare ar fi partidul la conducere, se ” intampla” acelasi lucru, mimarea perfecta a i-hanismului, adica inainte de inscaunare , numai vorbe mari despre reforme nemaiantalnite, etc.,etc., ca mai apoi, sa inceapa sa-si adune sacii in caruta, populatia si tara , ramanand tot de izbeliste ba chiar ceva mai saracite, inclusiv in forta de munca(tanara, cu viitor) cali- si necalificata, pentru ca exodul romanilor continua, tocmai datorita acestor otrepe , care distrug -zi de zi si ceas-de-ceas- Romania…

  37. Florin Citu, atac la liderul PSD, pe tema bugetului: „Tovarase Ciolacu, cand ai timp, da-mi un telefon!”(…)///-II-Ciolacu: Cîțu și-a luat palme peste ochi la Bruxelles și își varsă frustrările pe toată lumea.(…)///-III- Citu, despre constructia bugetului pe 2021: „Reparam dezmatul facut de PSD. Nu putem suporta in buget acele nenorociri -IV -Liderii PNL s-au reunit sambata pentru a valida propunerile de numire a 42 de secretari de stat. Orban: „Am mers pe continuitate”____——____ „continuitate”… adica nu vor fi fost mai breji pesedistii, decat noi, penelistii, care am sechestrat denumirea unui partid istoric, exact pentru a arunca praf in ochii populatiei si a comunitatii internationale, altfel suntem chiar mai neocomunisti si securisti, decat pesedeul…Tovarosii catzu si ciolacu ar trebui sa inchirieze o sala si sa se ia -fizic- la pumni, asa arata ca niste gloabe care incearca sa se sperie- unul pe altul- cu niste racnete jalnice, mai mult suna a haraituri de caini sugrumati…Totusi, catzu este in si mai mare rahat, exact aceste „amenintzari” le profera si inca bine, peste un an in urma, cand se dadea zmeu ca va trimite pesedistii la puscarie si va recupera banii, nu mai vorbim de promisiunile „fantastice” facute( cu imprumuturi si dobanzi, zero, cu deficite de sub 4 %, si alte miorlaieri de individ cam nebun), si iata ca veorika scrie carti si face si mai multi bani, si-nu numai pesedistii- dar toti rechinii politici prospera, chiar si numai prin CONTINUITATE adica salarii si pensii uriase, DE LA stat, iar el si ei, absolut nimic cu MORATORIU PE PENSII SI SALARII( la stat), cu TAXARE PROGRESIVA, cu REDUCEREA ADMINISTRATIILOR CU CEL PUTIN 25%, a armatei CU CEL PUTIN 75%, etc., etc.Practic, continuarea dezastrului este singura asigurare , cu acest si acesti indivizi, la carma natiei…

  38. Atac dur al sotului Serenei Williams la adresa lui Ion Tiriac dupa victoria cu Simona Halep: Un clovn.”___—-___nu vad nicio jignire, dimpotriva tziriac a jignit-o -TOTAL nejustificat- pe Serena, iata ca aceasta a dovedit ca nu este nici prea batrana si nici grasa, daca a batut-o mar pe o sportiva mult mai tanara si nici macar una de pe locul 76 sau 34 , ci chiar cea de pe locul 2, care a fost si locul intai(putea fi oricine, nu Simona H.)…Pentru tzriac, aceasta victorie ar trebui sa fie o lectie, dar nu cred ca la varsta si mentalitatea sa, o mai poate asimila, insa MAREA LECTIE este pentru intreaga omenire, anume ca varsta nu trebuie sa fie mai mult decat un simplu numar, in orice, inclusiv sport(poate, mai ales), iar Serena tocmai asta a si demonstrat , ca -de fapt- motivatia si puterea mentala sunt mult mai importante decat varsta, adica a demonstrat ca fiinta umana inca poate trece multe alte bariere, considerate imposibil de trecut…

  39. Boris Johnson sustine incheierea unui tratat global referitor la pandemie, intre toate puterile mondiale, pentru a asigura transparenta informatiilor(…)—-___—– este un inceput, s-ar putea ca aceasta idee sa aiba legatura cu SCRISOAREA PE CARE I-AM TRIMIS-O (si) lui BORIS JOHNSON- in 24 ianuarie, a.c.- scrisoare pe care am trimis-o -incepand cu Iulie, 2020- la OMS, apoi catre D.Trump, A.Faucci, Joe Biden, PM-lui Japoniei, catre o societate medicala franceza(postata si pe revista ” VARIETY”), in sfarsit, se pare ca cineva a inteles ca „pandemia” impune internationalizare in toate aspectele, de la A la Z, dar -mai ales- in modalitatile de combatere si -MAI ALES- de preventie… Raman la idea ca setarea unor dezinfectii( si mai bine, a triadei DDD), PLANETARE si SINCRONE, de cel putin 4 ori/an vor face cea mai mare diferenta posibila, urman ca in planul 2 sa fie folosite vaccinarile(daca mai e cazul), insa si aici OMS-ul a gresit colosal, OMS-ul trebuia sa fie sigur care dintre marile firme producatoare ( de vaccinuri), au cel mai eficace produs si -prin intermediul ONU- sa plateasca corect catre castigator pretul de cost si profitul, DAR sa impuna ca acel vaccin(tehnologia, etc.) sa fie preluat de toate unitatile producatoare DIN LUME, si toate acestea sa fi produs (ASAP) cal putin 1 MILIARD doze, si abia atunci inceputa vaccinarea CU ADEVARAT , DE MASA, PLANETARA,urmand ca ,cu neantreruptele productii de vaccin, intreaga omenire sa fi fost vaccinata in max. 2-3 luni, in acest fel, nici 2 ani nu cred ca vor fi de ajuns…Mai mult, in acelasi timp, tot OMS-ul trebuia sa impuna ca toate facultatile de medicina din lume, studentii din ultimii 3 ani, sa faca saptamanal practica pentru vaccinari, la fel si cu scolile sanitare(licee si post-liceale), elevii din anul terminal sa faca acelasi lucru, si impreuna si cu cadrele medicale din fortele armate, politie, etc., ar fi devenit suficienti lucratori bine calificati (pentru acest act) , incat sa poata fi vaccinati chiar un miliard /saptamana, in intreaga lume…

  40. Donald Trump si Rudy Giuliani, dati in judecata printr-un proces civil pentru violentele de la Capitoliu.___—-___ exact ce spuneam cateva saptamani in urma, pacat de imaginea lui Giuliani, care -se stie- ca primar al NYC , a curatat orasul de mafie…

  41. Maia Sandu i-a retras lui Vlad Plahotniuc distinctia „Ordinul Republicii”: „O persoana care a furat tara nu se poate bucura de distinctii de stat”.”…care a furat tara…”___—-___ un act de minima justitie, insa este atat de minim incat nu cred ca are vreun impact, mai degraba ar cere extradarea acestuia, pentru a fi anchetat si -eventual- trimis in judecata pentru respectivele furturi si -probabil- mult mai multe capete de acuzare…

  42. Adevarul.ro: Bugetarii de lux. „Abuzul” de Consilii de Administratie umple buzunarele politicienilor(…)///2 – Pensii speciale obtinute pe usa din dos. Fenomenul fostilor procurori si judecatori care revin in magistratura pentru pensii de mii de euro(…)///3-Citu: „Pensiile speciale vor disparea odata cu reforma sistemului. „Vom rezolva problema acestor doua Romanii: unii care sunt speciali si unii care nu sunt speciali”(…)///4-
    Pensie de 7.000 de euro lunar pentru un judecator din Cluj. Este de 43 de ori mai mare decat cea mai mica pensie din judet(…)___—-___doar cateva titluri care abunda in ultimele zile, semn ca -macar- unii din cei care scriu si vor sa fie formatori de opinii juste, au inteles si s-au raliat la planul meu expus de peste 10 ani, cred ca este momentul sa fac apel la acestia si la multi altii SA URLE(adica insistenta masiva) catre conducerea tarii aceste doleante, numai asa Romania poate prospera, CU PLATI DE LA BUGET ECHILIBRATE si cu O INTINSA CLASA DE MIJLOC adica de adevarati producatori, de bunuri si servicii, insa trebuie ” batut fierul cate este cald”, stim naravurile acestor neocomunisti, se apuca de ceva si nu termina nici in 10 ani, deci trebuie organizate chiar manifestatii de sustinere a masurilor enumerate de mii de ori, REDUCEREA ADMINISTRATIEI, MORATORIU PE SALARII SI PENSII la stat, TAXARE PROGRESIVA pe total venit, si toate celelalte enumerate de mii de ori… Iar terminarea pensiilor speciale nu inseamna justitie, inseamna doar prevenirea abuzului, adevarata Justitie trebuie sa tinteasca spre RECUPERAREA PREJUDICIULUI, adica dati banii inapoi, fiind considerati( pe drept) ca si ‘ PRIMIREA SI FOLOSIREA IN SCOP PERSONAL SI NELEGITIMA, DE BUNURI SAU BANI”…

  43. 3,9, cea mai mare rată din țară, în Timiș. La Nițchidorf a trecut de 13 la mia de locuitori
    De
    (Timis Online-Oana Bocanici-20 februarie 2021 14:21)(…)____—–____
    pentru cei care au acces la primarul Timisoarei, transmiteti-i acest mesaj:” Domnule Fritz, avand in vedere ca jud. Timis are cea mai inalta rata de infectare, ca un german cu simtul ordinei si disciplinei , cred ca ar trebui sa instituiti si sa efectuati un test unic, referitor la acesta viroza, mai ales ca datele planetare arata ca situatia este anarhica, in combatere…Deci-impreuna cu seful judetului si al DS, cereti de la guvern (si de la UE si chiar de la Germania) aprox. 5 SUTE MII doze vaccin (un milion, daca e din cel cu rapel), faceti un lockdown pentru 2 saptamani , atat pentru judet, cat si pentru localitatile din judetele vecine , pe o adamncime de un km, si cu toate fortele, intr-o saptamana, vaccinati toata populatia eligibila si nu ne ramane decat sa asteptam rezultatele si (” de e una,/ de e alta”) astfel vom sti ce se intampla si ce trebuie intreprins, daca tot mergeti pe izolari de comune, etc., viroza se intoarce in cateva saptamani si costurile (si prin decese cat si economice) vor fi mult mai mari… Succes!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: