Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
AUR Moldova, un cal troian făcut ”cadou” de Rusia

AUR Moldova, un cal troian făcut ”cadou” de Rusia

George Simion a reușit să își creeze un vehicul politic în Moldova. A schimbat denumirea Partidului Popular Românesc cu AUR și a început campania de promovare.

Lideri ai AUR România sunt zi de zi la Chișinău, transmit mesaje, au întâlniri și semnează protocoale cu alte partide unioniste din Republica Moldova. Se încearcă acreditarea idei că AUR Moldova va avea succesul pe care l-a avut AUR în România și că acest partid va putea reînvia flacăra unionismului.

Într-un timp scurt, liderii AUR au găsit și câțiva politicieni precum Dorin Chirtoacă și Valeriu Munteanu gata să se urce în trenul supraviețuirii politice. Chirtoacă este fostul primar al Chișinăului, cel care a reușit la ultimele alegeri prezidențiale să obțină 1.20%. Performanțele politice ale acestuia din ultima vreme spun totul. Valeriu Munteanu a fost ministru din partea Partidului Liberal, fratele său a fost directorul adjunct al Serviciul de Informații și Securitate în vremea lui Plahotniuc. Nici el nu este vreun lider politic de prima mână, nu iese din marja de eroare atunci când îl sondezi la capitolul încredere. De aceea, și el și fostul primar al Chișinăului au sărit imediat în barca AUR, convinși că se vor putea relansa și vor obține un mandat în Parlament.

Într-adevăr, Chirtoacă a fost acum mai mulți ani o speranță. A câștigat primăria Capitalei, a primit ajutor din partea României, dar și-a dezamăgit alegătorii. Nu a făcut prea multe pentru oraș, în schimb liderii din partidul său au fost primii la capitolul afaceri imobiliare. A fost arestat într-un scandal de corupție, a fost eliberat și într-un final nu a mai reușit decât un scor mai mult decât modest în ultimele alegeri.

 

AUR nu este un partid nou, ci doar o ”umbrelă ”pentru Bilețchi, Chirtoacă, Munteanu sub bagheta lui Simion.

 

AUR Moldova este, însă, un cal troian făcut ”cadou” de Rusia. Acest lucru trebuie să îl înțeleagă unioniștii de bună credință din Republica Moldova. Dacă politicienii precum Chirtoacă, Munteanu, vor să se salveze și au interese personale, electoratul unionist de bună credință trebuie să fie extrem de atent și să analizeze tot parcursul acestei formațiuni politice, să urmărească mesajele și comportamentul liderilor AUR România și să se uite pe istoricul lui George Simion.

AUR Moldova, în cazul puțin probabil în care va intra în Parlament, va reprezenta principalul pericol la adresa ideii unioniste. Va fi actorul politic extremist care va promova exact discursul pe care și-l dorește Federația Rusă. Va fi catalizatorul spaimelor și al fricilor promovate de propaganda rusă, va fi dovada incontestabilă că ”jandarmul român” există și se manifestă. Dacă până acum PSRM și Federația Rusă foloseau legenda ”jandarmului român care îi bate pe moldoveni” doar ca exercițiu narativ, exploatând o percepție formată acum câțiva zeci de ani, fără a avea însă ceva palpabil, acum, odată cu apariția acestui partid, vom avea și actorul care își asumă acest rol. Va fi un joc în doi. Federația Rusă și exponentul său PSRM și AUR Moldova.

Așa cum Iurie Roșca a ieșit la un moment dat din adormire și și-a îndeplinit rolul solicitat, așa se va întâmpla și cu George Simion și partidul condus de el.

Am văzut de-a lungul timpului ce a făcut Simion în Republica Moldova. Sub masca ”unionistului” a venit, a făcut marșuri, dar în momente tensionate a încercat să provoace dezordine, să blocheze Piața Mare.

Trecutul său este mai mult decât dubios. Nimeni nu l-a întrebat pe George Simion de unde a avut banii necesari să își dedice câțiva ani din viață militantismului, de unde a avut fondurile necesare să facă o formațiune politică în România și să aibă o campanie în online atât de agresivă.

Cine i-a asigurat atâția ani finanțarea? Nu avea ce să ofere, nu era un politician cu acces la resurse, la putere, ca în schimbul banilor să ofere influență și contracte. Era un ”militant” care însă făcea mult zgomot, care executa operațiuni împreună cu membrii unei galerii de fotbal ce aveau ca scop dezordine socială și destabilizare.

Să ne amintim de scandalul de la cimitirul maghiar din Valea Uzului, scandalurile pe care le-a provocat în Republica Moldova, momentul expulzări, când a regizat și a mințit că ar fi fost bătut, sceneta de la frontiera, când sub pretextul că vine la înmormântarea marelui scriitor Nicolae Dabija a încercat forțarea graniței deși știa că are interdicție. De fapt, atunci a încercat doar să creeze un eveniment de răsunet, pentru că a doua zi trebuia să lanseze venirea AUR în Moldova.

Desigur că niciun ziarist sau analist politic nu vor putea dovedi cu acte că este un instrument al serviciilor rusești, dar modul său de acțiune, tipologia și faptul că de-a lungul anilor a fost promovat de Sputnik, ajutorul venit din online de la trolii Rusiei, ne arată că nu este un simplu ”idiot util”.

Temele pe care George Simion le-a promovat în ultima vreme în România au fost temele predilecte ale propagandei ruse. O simplă retrospectivă făcută și putem observa că principalele idei pe care pedalează Moscova se regăsesc și în discursul AUR. Fie că vorbim de promovarea naționalismului exaltat, a protocronismului, a semănării urii și a dezbinării, de demonizarea instituțiilor statului și cultivarea unei neîncrederi în acestea, mai ales în timpul unei crize precum pandemia și până la curentul antivaccinist și a discursului antieuropean.

Unioniștii din Republica Moldova trebuie să găsească puterea să nu fie seduși de Simion și echipa AUR Moldova. Au destule dovezi că această mișcare nu este ceea ce vrea să pară. De altfel, ar trebui să se gândească că statul român nu susține și nu va susține un lider de acest gen.

Este aproape imposibil ca Simion&Chirtoacă să ajungă la procentele necesare pentru a intra în Parlament, dar dacă acest lucru se va întâmpla, va fi 2-0 în meciul Rusia-România iar cele două goluri vor fi de fapt autogoluri marcate chiar de către noi.

38 comentarii

 1. „…de demonizarea instituțiilor statului și cultivarea unei neîncrederi în acestea, …”____—–____ AUR si-a cam pierdut timpul cu aceasta actiune, practic romanii nu au nicio incredere in stat, deocamdata inca il suporta, insa este adevarat ca roamnii sunt trup si suflet cu marii proprietari de sclavi, armata si biserica….Iar -tot la subiect- cred ca AUR-ul romanesc este inteligent, pare ca au o legatura serioasa-chiar daca nedecelabila- cu PSD, si impreuna, vor sa cucereasca RM: Marcel Ciolacu anunta ca PSD a semnat un acord de cooperare cu Partidul Democrat din Republica Moldova(…)///2-Bank of America will raise its minimum wage to $25 by 2025 ( Anneken Tappe, CNN Business)(…)____—-____si asta din „proprie” initiativa, semn ca bankerii inteleg f. corect mesajul lui Biden, iar ei stiu cel mai bine ca ESTE posibil fara efecte colaterale( inflatie, etc.), pentru ca productiile nationale* reclama o putere de cumparare mare, tocmai pentru a nu se ajunge la acel lucru( pe care l-am mai amintit), blocaj economic, pentru ca depozitele sursei de productie sunt pline, marile depozite de distributie sunt pline, si magazinele de retail, la fel, sunt pline, asa ca este mai intelept(practic, si factor in reluarea permanenta a ciclurilor) ca oricine sa-si permita sa cumpere un pui de 2 k( ramas dupa prajire) si sa ceara banii inapoi(sau sa primeasca altul pe gratis), pe motivul (imposibil de dovedit) ca asa, sau asa, inclusiv ca ” a avut un gust ciudat”, iar restaurantul respectiv nici nu va clipi dandu-i un alt pui, pentru ca si aceste ” pierderi”, sunt incluse in pret, iar preturile de productie in USA ( si alte cateva tari) sunt f. mici, prin eficienta economica, care are la baza(alaturi de alte elemente) si factorul politic, care nu este pus pe impus sute de taxe si devalizari uriase, precum in Romania( ca ex.)…(* plus, mai toate tarile mapamondului vor sa aiba produse pe piata USA, si inca trimit ce au mai bun, la preturi, chiar de dumping…)

 2. Simion…”idiot util…”___—___ nu ma pronunt pe caz, pana nu se stie ce legaturi are si cu bor-ul, daca este agent rus, trebuie sa fie de partea onanistului de Tomis, care a fost dibuit de „preafericitul”, ca umbla cu dracovenii, probabil si el banuieste ca individul vrea sa se desparta de bor, nu numai bisericeste, da cu toata Dobrogea…: Patriarhul refuză avansarea în grad a lui Teodosie: răzvrătire, sfidare, plagiate, facturi restante.( 20.05.2021) „…facturi restante…” „…admiterea la doctorat a unor candidați cu note sub 8,5…”” „…duh de indisciplină și de răzvrătire”.____—-____ cred ca asta il roade ce mai duhovniceste (si mai tare) pe danaila, „facturi restante”, de unde este posibil ca onanistul de Tomis sa fie chiar mai bogat decat danaila( ceace este o crima suprema!), cat despre „doctori” in teologie, este o bataie de joc la adresa NU a stiintei ci a simplului „stiut” si a celui mai subtire si elementar bun-simt, cand practic toata religia se bazeaza pe minciuni, in ce poti fi doctor?!Sa fim seriosi, macar cu „lucrurile sfinte!” Ei, dar cu ” duhul de razvratire”, e pusa bine, in fapt, acest duh este perfect suprapus(si perfect echivalent cu) peste INDRACIRE…Altfel, le uram celor doi, rozboi total, pentru ca, ce nu pot ( sau nu vor sa ) face procurorii , fac chiar cei doi, aici avand si ei dreptate cu Biblia:”Orice imparatie va fi distrusa din interior”!

 3. Teodosie îl sfidează pe Patriarhul Daniel: Doar Dumnezeu îmi poate da sancțiuni
  (21.05.2021)___—-___ O dicta dumnezeu sanctiunile, insa tot Dracu le aplica*, asa ca, barba slinoasa, o sa te ia Dracu, chiar din a altarului usa…(* plus ca mai face si dupa cum vrea el, adica isi baga coada in afacerile dumenzeiesti, asa ca te poate lua in coarne oricand, fara „incredintare”…)

 4. „…PNL și PSD executau ordinul „pe unitate” de a ataca USR PLUS …”___—–____ asta a fost si este realitatea, penele si pesede sunt 2 formatiuni politico-mafiotice, care vor tot cadavrul, asa ca usereul trebuie sa dispara, sau ” se da pe brazda”, desi nu cred ca este acceptat(nici in forma restransa) la masa marilor pradatori, care oricum, isi imaprt toate posturile serioase, si la centru si in teren…:” Cohorta dedinozauri politici la Banca Nationala a Romaniei
  Angajarea Vioricai Dancila la BNR, oricat de insolita, nu este in sine o premiera: Banca Nationala a Romaniei a ajuns un loc in care se retrag greii politicii romanesti din PSD si PNL,…”

 5. 30 de ani de la asasinarea savantului Ioan Petru Culianu. Misterele unei crime neelucidate pana acum.”…insa devine si o voce critica la adresa regimului comunist de pana in 1989 si, in special, la adresa regimului reprezentat de FSN si Ion Iliescu…””…In 1997, FBI a transmis autoritatilor de la Bucuresti ca „asasinul lui Culianu este in Romania”____—–____iata un moment in care adevaratii intelectuali si patrioti trebuie sa se uneasca si sa ceara regimului neocomunist din Romania sa elucideze ” misterul”, care -este evident- nu este niciun mister, I.P.Culianu a fost victima unei razbunari politice, insasi gunoiul tenebros (vadim tudor), il numea tradator de tara, insa el si cei ca el au tradat Romania, prin dezvoltarea si evolutia prof. I.P. Culianu -protejat al lui Morcea Eliade(cel mai cunoscut si respectat roman, din/in lumea academica si generala) romanimea ar fi primit un nou suflu si avant, plus ca ( reducand totul chiar la o crima obisnuita), este clar ca autoritatile romane ascund un criminal de anvergura( posibil cu un grad de psihopatie), practic oricine din Romania este in pericol , cand printre ei se plimba -liberi- asa criminali…Iar aceasta spune ceva EXTREM DE GRAV, iohanis este mana-in-mana cu fosta securitate, infiltrata, peste tot, in noile structuri., de orice sort..

  1. Si pentru a continua idea (deloc fantezista), cred ca asasinul fizic a fost premiat (cumva: inaintare in grad, trecerea sa in randurile armatei, pt, a se sterge urmele, protectie permanenta,pensie speciala, etc.) de insasi iliescu, care TREBUIE sa fi ordonat (sau acceptat operatiunea), mai ales ca doar ce incheiase cu succes alte operatiuni de tip mafiotic, isi asasinase fostul ‘tovaros”, pentru ca ceausescu (desi merita pe deplin executia) a fost asasinat politic( simulacru juridic, practic circ), plus ca iliescu s-a intors in vremea faraonilor egipteni, daca moare faraonul , atunci si sotia, animalele de companie, etc., trebuie sa moara(sunt ucise) odata cu el, practic elena ceausescu reprezinta ultima , cea mai inalta si cea mai perversa forma de razbunare politica individuala-PRIN JURIDIC- , probabil ca moral, si ea purta o vina serioasa in degringolada indusa in Romania, dar juridic, ea nu a avut nicio functie de decizie care sa o incrimineze, tot procesul a fost facut la dorinta(de razbunare) si incitarile lui iliescu, inclusiv de teama ca ceausescu i-ar fi desconspirat situatia sa, de agent al unei puteri straine…Culmea este ca nici la acesta data, nimeni nu indrazneste sa reabilitize( juridic) pe elena ceausescu si sa se spuna clar ca acel proces a fost doar un circ ieftin si criminal…Doi, iliescu doar ce ordonase chiar un restrans genocid , uman si cultural, chemand minerii in capitala, deasemeni pentru care nu a suferit nicio raspundere, practic individul abia isi formase mana pentru asa operatiuni, asa ca este evident ca si in asasinarea lui I.P.Culianu el a fost cel care a gandit/ a dat verde operatiunii, si -cum este total evident- structurile criminale de varf al tarii, l-au exonerat de orice vina si -in continuare- il protejeaza si ii asigura un comfort super, pentru ca si acest ultim pres-edinte a fost si este criminal, insasi apartenenta sa la fosta securitate, dovedeste acest lucru, este total absurd sa crezi ca un idiot ajuns dascal pe marci vest germane, reprezentant al unei microminoritati etnice si religioase, total sters intelectul si social, ar fi putut ajunge in asa pozitie, daca nu ar fi fost impins de de fosta nomenclatura si securitate, iar modelul se repeta cu un alt idiot si alcoholic, cretinul ludovic orban, deasemeni produsul direct al fostei securitati, care tocmai pentru asta si-a parasit slujba si profesia, pentru a intra in scena politica, de unde poate exonera de responsabilitati vechile structuri criminale si -de unde- poate prelungi (practic, permanent) privilegiile acelor structuri, desi -altfel- el si ei, declama tot felul de clisee, ultimul fiind cel emis de catzaitul la mine si la suflet(noul pm) care -si dupa 2 ani- pune aceiasi placa stricata , cu devalizarea banului public de patre pesede(altfel, adevarat), insa ei nu au facut nimic pentru rezolvare, dimpotriva au continuat actiunile, incat datoria generala a Romaniei(inclusiv externa) este -permanent- in crestere, desi masurile de stopare si inversare a situatiei sunt f. la indemana, adica reforma radicala in administratie, in armata, in cler, eliminarea pensiilor speciale (si recuperarea banilor deja risipiti in trecut), introducerea taxarii progresive si alte cateva masuri expuse si explicat de mine, de ani buni, insa in Romania nu se poate face nimic pozitiv, atata timp cat tara este condusa de banditi precum acest iohanis, catzu, orban, etc., singura solutie posibila ar fi initierea unei adevarate revolutii, care mai poate fi executata doar de diaspora(cu ajutorul UE si NATO), daca inteleg acest lucru, care ar trebui sa se intoarca in tara in numar de milioane si sa ia cu asalt, toate institutiile tarii, centrale si judetene si imediat sa aresteze si sa trimita in judecata, macar cateva mii de inalti diriguitori-actuali si trecuti-, actiune care daca ar fi fost facuta in 1990, Romania nu ar mai fi ajuns o paria a natiilor…

   1. Se merita -cred- pentru inregistrarea istorica corecta, ca sa fie aratate si opiniile celor care sustin dictaturile neocomuniste, marsand pe vechea idee, „denuntand’ capitalismul „salbatec”, unde lumea moare de foame, si de unde fuge pe capete(!!!) in tari precum Romania, Belarus, etc. mai jos un asa exemplu, adus de pe Revista 22:Titus – 05-22-2021

    Dle LevSt…… Știu, că în SUA e greu, că lumea moare de foame, n-au unde dormi, că aproape jumătate din populația statului California sunt fără adăpost, concentrați, în special, în L.A. și San Francisco; Bandele criminale din Los Angeles, organizația criminală MS 13, are efective de 10.000, de 2 ori cât poliția; civilii posedă 300 de milioane de arme, 105 milioane arme de asalt și încărcătoare de mare capacitate, și sunt nemulțumiri de Joe Biden, vrea să-i le scoată în afara legii; Texasul nu are apă potabilă, etc. …… Sunteți frustrați, vă cred, dar nu debitați prostii. Mergeți la biserică și vă rugați..”///LevSt.:”daca indivizii se duc la biserica , cam spune totul,. insasi aberatiile emise confirma ce capacitate de gandire si intelegere a lucrurilor au…Iar -inca odata, explicit- populatia USA traiese mai bine ca regii, cazurile de exceptie apar datorita indivizilor insasi, care fac pasiuni pentru droguri, alcohol , cat si/ sau alte diverse cauze, insa si pentru ei, statul(societatea) cheltuieste ZILNIC, cel putin o suta de dolari, pentru recuperare…Propaganda ieftina impotriva capitalismului NU mai tine, cred ca anumiti indivizi sunt cu adevarat frustrati, probabil si-au incercat si ei norocul si pentru ca nu au fost primiti cu limuzina si covor rosu, s-au intors cu coada intre picioare in Romania, desigur putand exista si alte cauze si mecanisme care-i fac pe asa indivizi atat de acri si mincinosi…

 6. Iulian Bulai, razboi deschis cu Vosganian si Uniunea Scriitorilor: Ati ramas in continuare un aparator de slugarnicie si comunism.”… indemnizatie de merit…”____—–____Sunt total de acord cu IB, in special pentru ca „indrazneste” sa spuna ceva de bun-simt SI impotriva academiei romane…Si -in mare- poetii, scriitorii(de orice gen), in general artistii, traiesc din ce produc(daca sunt cumparati), numai in Romania, statul(adica contribuabilul) trebuie sa plateasca aceasta imensa casta, cea ce este o alta forma de furt din banul public, asa ca si aceasta uniune a scriitorilor( precum ar trebui si cu popimea) trebuie scoasa de la ORICE plati de la buget, organizatia trebuie sa functioneze pe baza de cotizatii si donatii, si -asa- nu au decat sa aiba si 10 pres-edinti si 20 de vicepres-edinti, precum acest guzgan varrujegnian, care a fost dintotdeauna un antiroman, cerea – nici-mai-mult-nici-mai-putin- ca cei care cresc cateva gaini in curtea lor, sa plateasca taxa pe numarul de oua, presupuse ca le-ar oua gainile, si probabil , voia sa impamanteneasca idea si credinta ca romanii cresc numai gaini albastre (australiene), adica la intai Ianuarie ale fiecarui an, fiecare asa „fermier”, sa plateasca -in avans- taxa pentru 366+ oua…De fapt este de inteles, individul stiind cat este de intinsa clasa parazitilor ca el, trebuie sa inventeze orice noi taxe, altfel ei ar trebui sa se duca la munca, majoritatea nu au muncit niciodata, motiv pentru care s-au bagat in politica (de tineri) , parasindu-si slujbele pe care le obtinusera pe pile, avand si ei o diploma, obtinuta pe bani…

 7. mai jos, ceva chiar si mai si , adica aparitia imediata a idiotilor utili, utili chiar si pentru ei, probabil(in cazul 2), li s-a suplimentat numarul de parale, aruncate in scuipatoare:

  „Replica lui Vosganian nu s-a lasat multe asteptata.

  „Carmen Bendovski si Liviu Mihaiu dixit Cine are urechi de auzit, sa auda.

  Iulian Bulai socoteste ca,…N-are importanta ca la varsta la care el, vajnicul anticomunist, isi facea stagiatura la Ambasada Romaniei din … China, …

  Nu mai trebuie sa adaug nimic la comentariile pe care dl Bulai le-a primit pentru postarea sa necuviincioasa si care, daca ar avea putina smerenie, i-ar putea folosi drept o severa lectie. Evoc aici doar doua comentarii, pe care le redau in intregime, al doamnei Carmen Bendovski si al domnului Lucian Mihaiu.

  C.B.: „Domnule Bulai, …

  Academia, universitatile, institutiile de cultura, creatia in general trebuie sa fie libere de orice ingerinta doctrinara sau precept moral impus de terti. ”
  L.M.: ” … E ca si cd nu ti-ai vota guvernul pt ca tatal lui Orban a fost securist. Fix acelasi tip de logica…”___—-___dupa cum se vede, vorjegsnian nu a ramas fara replica, imediat a gasit si punctul ‘slab” al lui IB, stagiul in China, ca si cum a face stagiul respectiv undeva, poate avea vreo semnificatie…Absurd!(mai ales ca -este posibil- IB a fost trimis in China pentru ca vorbea chineza, ceace este un mare plus, pentru el) .cat despre cele doua proptele, cred ca CB este indreptatita sa intervina, fiind-banuiesc- de aceiasi etnie cu „marele taxator de oua”, si este o chestie naturala sa-i ia apararea, insa independenta academiei, etc, este buna doar pana la bani, altfel statul trebuie sa suporte sute de academicieni (din hartie crepunata) si sa-i plateasca regeste si total nemeritat, iar -in continuare- nu pot sa nu apreciez interventii mai vechi ale acestei doamne(CD), cand a avut curajul(inclusiv la televiziuni straine) sa denunte lasitatea guvernului roman, in a accepta ca genocidul armean a fost o realitate, iar daca nu au facut-o cumva intre timp, probabil ca acum(dupa ce USA a recunoscut faptul) , ca un catzelus cuminte, ihanul patriei, va admite si el acel genocid, comis de Turcia….Mai interesant mi se pare interventia avocatului l. mihaiu, de genul ” avocatul ne’ntrebat,/ ce manca numai rahat”, este f. perfida, desi contextul este picat la tanc, adica momentul cand orbanul fost pm, vrea la Cotroceni… In fine, zic „perfida”, pentru ca -dintr-un condei- acest avocat ne’ntrebat( s.a.m.d.) vrea sa impuna idea biblica, ca ” parintii nu vor mai manca agurida si copiilor li se vor strepezi dintii”, adica , ca acest orban vrea numai binele poporului si isi reneaga tatal fost securist cu arme, ori, PRIN TOT CE A FACUT SI FACE, acest ludovic orban, dovedeste ca se munceste din greu, pentru a continua statulul de privilegiati, al tatalui sau si a gastilor, plus , el, catzu, iohanis(si alte cateva mii), sunt noii privilegiati, in timp ce singura lor activitate este de destructurare a Roamniei ca stat si natie(inclusiv prin imprumuturi nejustificate- concret, in ultimele 15 luni, imprumuturi de 30 MILIARDE EURO!!!)…Asa ca „logica” lui mihaiu(contorsionata dupa interesul lor), nu prea este logica, probabil ca acest individ a fost loial lui ceausescu si sistemului, in fond cine facea o facultate de de drept( sau cinematografie, etc.) pe acea vreme, decat persoane „cu origini sanatoase”(sau -deja- din sistem), etc, putine exceptii au existat, insa -dupa aceasta interventie, se pare ca acest l. m., nu a fost…

 8. Alocatiile copiilor nu vor creste in acest an. Orban: „Nu exista resurse” ____—–____ cazul concret a si aparut, nu ca ar fi ceva rar, dimpotriva, realitatea existenta abunda de cazuri…orbanul are dreptate, de unde inca o suta sau doua(leiNU EURO!), pentru copii, cand el si cei ca el primesc -oficial si direct- pe langa 20 mii lei/luna, pe langa care mai beneficiaza de inca alte 20 mii, prin diverse facilitati venite cu pachetul functiei( masina si sofer, nutretz la pret redus la cantina partidului, devenita „a natiei”, mai precis a trimisilor, alesilor si „reprezentantii” natiei, nu mai amintim de
  micile talharii comise de acestia, sub acoperirea imunitatii, data de functie…Romania, este la toate capitolele TARA DE INCHIRIAT , PENTRU VANAT…Iar marii vanatori, sunt chiar „conducatorii” tarii…

 9. Procent ridicol inregistrat de AUR in Republica Moldova. Cat ar obtine partidul lui George Simion la alegerile de peste Prut
  (Alina Toma-Luni, 24 Mai 2021, ora 15:58)

  Procent ridicol inregistrat de AUR in Republica Moldova. Cat ar obtine partidul lui George Simion la alegerile de peste PrutAUR nu ar avea nicio sansa, potrivit sondajului FOTO Facebook / George Simion

  Studiul VOX Populi a fost realizat… cu exceptia regiunii transnistrene si are o marja de eroare de 3%.

  Un nou sondaj de opinie ii plaseaza pe Maia Sandu, Igor Dodon si Vladimir Voronin in topul celor de mai incredere politicieni(27,5% , respectiv 25,6%). … Liderul AUR George Simion nici macar nu apare cu vreun procent.

  AUR este cotat cu un procent de 0,6 la suta, mai mic ca marja de eroare a esantionului…”____—-____in primul rand, este evident ca dodon inca ii sufla puternic in ceafa, Maiei Sandu, motiv pentru care aceasta ar trebui sa se alarmata si sa-si intensifice actiunile gen intalnire cu A. Merkel, adica sa ajunga chiar si la Washington si Londra si sa se intoarca acasa cu ceva” Lapte’n tzatze, Drob de sare in spinare, Malaiesh in calcaiesh””,etc.,adica sa ceara niste ajutoare concrete si chiar substantiale, direct pentru populatie, un trick ieftin si populist, dar care nu a dat niciodata gresh…Cat despre Simion, vorba cantecului „Adu, caii Simioane…”(adica E pe cai mari!!!), si inca sondajul nu a cuprins si Transnistria…Oh! si iarasi Off!

 10. Klaus Iohannis: „Situatia avionului deturnat in Belarus – ceva nemaiintalnit; trebuie sa discutam despre sanctiuni, investigatii”(…)___—–___ exprimare de „om” de „stat”!!! Mai intai impune sanctiunile si apoi vede de ce!!! Probabil ca a afacut armata la granicerii lui ceausescu, mai intai tragi si apoi somezi…

 11. Un stat slab și o mitropolie în plus
  De-a lungul ultimului an, arhiepiscopul Teodosie a făcut spectacol și a transformat pandemia în rampă de lansare publicitară.

  (Raluca Alexandrescu-25.05.2021)”…stat incoerent si confuz…”___—___ statul, in sine, este un concept , chiar abstract, pentru ca nu ar exista fara persoane(chiar cu un minim IQ, precum in Romania), deci aceste personaje ar fi „incoerente si confuze”, dar mai degraba ele mimeaza si aceste negativitati, pentruca „interesul poarta fesul”, intr-o comunitate(tara) needucata in spirit umanist si rational, guvernul oficial conduce -mana-in-mana- cu a doua reala putere in stat, biserica, care -in istorie- a fost chiar si oficial, prima putere in stat…Iar perpetuarea situatiei dezastruoase este posibila datorita lasitatii clasei intelectuale(sau , asa-zise), multi din membrii ei de marca, bantuie ei insasi pe la manastiri „facatoare de minuni”, si participa la acte religioase, de fapt teatru ieftin si circ cu ceva paine,, pentru a-si asigura si ei existenta, la fel de parazitara…

 12. În realitate, atât ștaiful, cât și independența domnului Isărescu sunt doar un mit al tranziției.
  Pusă în context, dincolo de ironiile mai mult sau mai puțin fine și scurtele indignări ale unor politicieni și comentatori, numirea Vioricăi Dăncilă pe post de consultant la BNR nu are nimic excepțional.

  (Rodica Culcer-25.05.2021)”…și gentleman, domnul Isărescu…””…nu suntem siguri că actualul guvern îl va eradica, …”____——_____’sarescu gentleman?! Mai degraba GEANTAMARE , cu care a furat in nestire si prin tot soiul de inselatorii, a „distribuit” alte MILIARDE, catre clientela politica (si altfel) cu care -intotdeauna- a fost mana-in-mana, motiv pentru care intotdeauna l-am vazut pe acest bandit cu aere de mironosita, facand parte din primul pluton DE executat(alaturi de toti pres-edintii, pm-ii, etc.) in caz ca vreodata si in Romania s-ar face o reala Justitie(evident, o utopie),,,Iar despre „eradicare”, eu sunt sigur ca NU, insasi acordarea sinecurii veorikai, accentueaza acest lucru, in special cand ne amintim ca, inainte de a fi la putere, catzaitul la minte si orbetele national, o vedeau pe veorika la puscarie, insa dupa ce au ajuns la butoane, s-au calmat ca prin farmec, un lucru de asteptat, avand in vedere ca in Romania toate formatiunile politice sunt de sorginte fesenista, adica pecerista, „luptele” dintre ele sunt doar circ regizat-chiar prost, insa merge!- pentru a tine masele in confuzie si uluire, in timp ce ei le sterpelesc banii…Pentru ca aceasta este esenta societatii romanesti, de dupa 1947, UN IMPERIALISM INTERN, CANALIZAT EXACT IMPOTRIVA CETATENILOR TARII, SPECIFIC, IMPOTRIVA CELOR CARE CHIAR MUNCESC.///

  .2-Dosarul Revoluției, din nou de la zero. Aveți scuzele pregătite, doamna Scutea?
  Mai contează oare dacă de vină sunt puterea de după 1990, serviciile, procurorii militari, judecătorii, cadrul legislativ, securiștii, MApN? Încălzește pe cineva? Nu.

  (Madalin Hodor-25.05.2021)
  ___—___pentru natia romana (chiar plenar), se pare ca adevarul nu are nicio importanta, insa pentru istoria omenirii trebuie sa aiba, iar istoricii straini consemneaza aceste lucruri , chiar daca autoritatile ticaloase romanesti vor altfel, asa a fost si pe vremea comunismului…Cea ce pare chiar mai periculos acum, este faptul ca istoricii autentici actuali, vor fi trecuti in randul unor tradatori de tara, iar generatiile care vin, chiar vor crede acest lucru, avand in vedere ca prin (asa-zisa) educatie (inclusiv infectata cu teologia), se spala mintea copiilor, la modul cel mai intens si conscvent posibil…Mai mult, cazul Culianu, spune clar ca statul roman a devenit un stat terorist-de fapt e o continuare- si ca AU RESURSE pentru a anihila total pe cei care nu-i canta in struna, asa ca -am mai zis- acesti putini care se mai ocupa de dosare vechi, trebuie sa fie in garda permanent…Pentru ca (ex. actual) desi satrapul ihan plange(cu lacrimi de crocodil), situatia din Belarus, in realitate el este cel mai perfid animal politic, loveste pe la spate chiar si aliatii (ma rog, asa-zisi!)-cazul Codruta Kovesi- nu mai vorbim de „dusmani”(cazul ponta), practic el il aproba pe lukasenko (insa fiind las, nu o spune), care deja a intrat in spirala colonelului Gadaffi, este doar o problema de cateva luni , pana la disparitia sa, perfect motivata si legal si moral, individul a comis un act de TERORISM AERIAN INTERNATIONAL…Totusi, salvarea sa(biologica), poate veni daca arestatul PP va fi rapid eliberat, fara a fi fost abuzat prin torturi fizice sau psihice…

  1. Un europarlamentar USR PLUS sustine ca „un al soldat credincios al lui Daddy” a fost angajat pe „un salariu gras”
   ( Alina Toma-Miercuri, 26 Mai 2021, ora 08:01) „… carmen da fost ministru de interne… la Uniunea nationala a Notarilor…” „…Ne-a gazat, s-a angajat”___—-___daca este adevarat, coincidenta cu aceste 2 noi ahgajate , pare a nu mai fi chiar coincidenta, iar daca angajarile sunt facute la cererea lui dragnea, avem un complet tablou mafiotic – de – familie, in care ‘tatucul” comanda chiar si din spatele gratiilor, iar autoritatile il satisfac…practic veorica nu are nici cea mai mica calificare pentru post, pentru a fi consilier la o banca centrala trebuie sa fii macar conferentiar la o facultate de economie, sau macar sa fi scris niste carti/studii economice, care au fost dovedite a fi valide, ori veorika nici „tezele din Mai” nu a scris, iar carmen dan, realmente trebuie pusa sub acuzare de imens abuz in serviciu cu incalcarea drepturilor si libertatilor omului, plus cu raniri si alte prejudicii aduse multor persoane, in evenimentul 10 August, iar recompensarea ei, arata ca multe din autoritatile romane sunt -in fibra- demni urmasi ai ceausismului , sfidand orice urma de bun-simt…

   1. ceva scurt si la obiect, dar care-cel mai probabil- nu se va „intampla” niciodata, avand in vedere cine conduce tara: „Mugur Isărescu trebuie concediat de la conducerea BNR (MIRCEA MARIAN | 25.05.2021 – 14:36) Angajarea fosilelor pesediste Dăncilă și Mircea Pașcu la BNR este nuca de pe colivă. De 31 de ani, Banca Națională a României este moșia personală a unui ins care-și turna colegii la Securitate „…Acesta este personajul care conduce în anul de grație 2021 Banca Națională a României: un colaborator activ al poliției politice care a terorizat milioane de romani.” „Ani întregi, o presă ineptă i-a cântat osanale lui Isărescu, lansând false mituri și ignorând faptul că, în 1996, băncile pe care trebuia să le supravegheze au fost devalizate de foștii săi tovarăși de securitate. România a ratat falimentul la milimetru, în 1997, după ce Bancorex și Banca Agricolă fuseseră jefuite, între 1992 și 1996, în cea mai brutală manieră.”…

    1. Bâlbâielile lui Mugur Isărescu şi rezerva BNR de 35 de miliarde de euro!Cronica Romania de Azi-Mircea Batranu-29 iulie, 2010)
     Sondajele de opinie din ultimii zece-cincisprezece ani l-au avut mereu în frunte ca “personalitate de încredere” pe Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României. Un finanţist sobru şi cu o ţinută extrem de preţioasă prin apariţii rare şi răspunsuri scurte şi directe, recunoscut în lume, membru al Trilateralei!
     Din 2009 însă Mugur Isărescu se ascunde iar când apare se bâlbâie!…”
     Comentarii:
     …spune:’M.Isarescu vrea sa joace rolul lui Pilat, adica partas la crima prin neexercitarea atributelor pentru care a fost platit; sau un Rommel care cand a vazut ca se scufunda corabia lui Hitler, voia pace separata. Acest Mugur Isarescu, nici macar in ceasul al 14-lea nu are curajul sa spuna adevarul, umbla cu „discretii, subantelesuri, etc” , pentru ca , de 20 de ani, chiar daca nu a fost parte a stabilimentului politic in mod expres, totusi, s-a infruptat zdravan din cadavrul tarii. Asa ca daca va veni o zi a dreptatii, ar trebui si el intrebat cum de are vile si autoturisme de lux, in timp ce cei care au muncit si muncesc, fac foamea si sunt executati afara din case, de bancile supuse chiar lui Mugur Isarescu!!!

     … spune:
     30 iulie 2010 la 17:49
     Exact ca si cu cei care au fost impinsi afara, in strada din case, de catre banci: el nu semna nici o hartie(era prea mare pentru asa ceva!) in schimb ticluia protocoalele cu chichitele lor deceptive, cum sa-i scoata pe datornici afara din case, ” legal si politicos” cu iz de democratie si transparenta; iar in acest timp, el si acolitii sai isi mai tranteau cate o vila pe Valea Prahovei,in timp ce ei monitorizau construirea, din casinourile din Monaco!

     1. Academia Română a ajuns un cuib de fosile comuniste și securiste ( MIRCEA MARIAN)”…Dar nu mă miră prea tare faptul că Dan Voiculescu este publicat la Editura Academiei, cu girul unui alt turnător al Securității, Mugur Isărescu,…””…Nici acum nu este pe deplin lămurită situația lui Ioan Aurel Pop, al cărui nume a apărut pe o listă de colaboratori ai direcției de informații externe, din cadrul Securității….””…Instituția e stat în stat, necontrolabilă. Primește vreo 120 de milioane de euro pe an de la buget, deși administrează (netransparent…) și o avere proprie considerabilă…”___—-___din nou, scurt si la obiect, dar NU cred ca alde catzu, iohanis ,orban, anca dracu, dan barna,etc., dau doi bani pe asemenea realitati relevante, practic intreaga Romanie este total si profund capusata de cateva institutii mai mari si alte zeci (sau sute) mai mici, iar toate firele mafiotice duc spre cele 4 „capete inalte”, care -la zi- au devenit cei mai mari tradatori ai natiei, iar prin cum au „administrat” situatia sanitara, USOR, pot fi inculpati si cu genocid medical…Dar cine sa o faca, intreaga tara fiind sub bocancul lor?

 13. Pivotarea bidenismului către o viziune economică social-democrată
  Există tensiuni profunde între internaționalismul liberal aflat în centrul viziunii despre lume a lui Biden și intervenționismul economic intern.

  (David Jimenez-25.05.2021)”…beneficii țintite pentru săraci și clasa …””… ar reduce saracia in randul copiilor”…cheie în calea productivității mai mari, a eficientizării administrației publice și a creșterii economice…”___—-___In primul rand, articolul este scris cu simtul realitatii, iar vorbind de „saracie” trebuie facute macar 2 precizari, prima este ca daca referirea se face la cel mai bogat personaj din tara(din orice tara), cel putin 99,5% din populatia USA sunt saraci lipiti pamantului( in raport cu Jeff Bezos, B.Gates, etc.), insa daca se face raportarea la asigurarea continua si decenta a nevoilor de baza(hrana, caldura, etc.) TOATA populatia USA(si din alte tari capitaliste ) sunt f. bogate, in raport cu satisfacerea nevoilor de baza in cel putin 75% din tarile de pe glob…Mai mult, specific pentru USA, IMENSA MAJORITATE a populatiei nu este doar bogata, dar traieste chiar intr-un lux pe care multe alte tari dezvoltate nu si-l permit.Cel mai clasic exemplu este pretul benzinei, dar si comoditati de lux (total de duzina in USA), precum aerul conditionat in case, sau 2-3-sau 4 autoturisme per familie, inclusiv cele sarace(care detin una-sa zicem- dar totusi au mijloc de deplasare la discretie, ca ora sau ruta)…iar „cheia productivitatii”, este la fel, factor de baza in mentinerea economiei la cote f inalte, in special ca USA este binecuvantata -in mod natural*- cu resurse intinse si de mare valoare, pe care igeniozitatea uman le amplifica si le face si mai valoroase, cea ce conduce-in acest lant- la luxul indiscutabil in care traieste IMENSA MAJORITATE a populatiei tarii…(* spre deosebire de Japonia, care are o eficienta economica si mai inalta, dar unde generozitatea naturala este f. limitata, de unde si atitudinea pe care o au japonezii pentru resurse si -in general- procesul economic…)

 14. Pe înțelesul tuturor: Decizia CJUE din 18 mai 2021 privind România
  Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit că niciun stat nu își poate modifica legislația astfel încât să regreseze în privința statului de drept.

  (Cristi Danilet-25.05.2021) „…judecătorul trebuie să ignore decizia Curții Constituționale, având obligația de a aplica direct textul european (para. 247)…”___—___ Extrem de grav, in sensul derivat din ” ai intrat in hora , trebuie sa joci”, sau „daca suntem la Roma, mancam precum romanii”(proverb Englez), deci -pe scurt, dispozitiile forului superior (Curtea Europeana) sunt OBLIGATORII si nu facultative si de interpretat, de aici rezultand gravitatea situatiei, anuma ca o curte nationala( cea romana, aici), stie foarte bine acest lucru , insa nu se conformeaza, cea ce inseamna ca sunt ei insasi legati de actele antisociale(platiti de diverse mafii/vip-uri politice, etc, si-apoi- santajati) sau sunt atat de idioti incat nu inteleg ce li se spune, cea ce -automat- indica concluzia ca au fost „alesi” in respectivele functii nu pe baza de competenta profesionala si probitate morala ci la ordin si interes politic…Cea mai credibila versiune

 15. George Simion a spus că citează din Mihai Eminescu dar a recitat versuri de Marian Bamboi- ___—___ se intampla accidente si in parcurile de distractii, daramite in Marele Circ…///

  2-Terorism de stat marca Lukașenko
  În momentul în care cursa Ryanair a aterizat la Minsk, Roman Protasevici a fost condamnat la moarte.

  (Armand Gosu-25.05.2021)”… În același timp, Vestul și-a calculat prost pașii …” 2-” Drama familiei jurnalistului Roman Protasevici, arestat in Belarus. Parintii au fost nevoiti sa paraseasca tara datorita disidentei fiului…”3-„Sofia Sapega, iubita lui Protasevici, într-o înregistrare în detenţie.Cerere de ajutor internațional…” 4-„…Presedintele Belarusului, despre deturnarea avionului din Minsk: Am actionat legal. Occidentul duce un razboi hibrid impotriva noastra”____—–____ este o rusine pentru UE ca nu intervine energic si -probabil?- asteapta ca respectivul dizident sa fie ucis, ca sa poata face scandalul cat mai mare(de ochii lumii, efect puternic, etc.), iar NATO ar trebui sa-si lase la o parte manusile albe si sa trimita unitatile speciale pentru a-l salva pe PP(si altii), iar daca nu au capacitatea respectiva sa plateasca 40-50 milioane euro Mosadului si -acestia- in 24 de ore il aduc -legat fedeles- si pe martzofoiul de lukasensko…Si o alta chestiune, este posibil ca ” serviciile” sa-l tradeze pe acest dictator europeano-turcit(erdoganul Europei), insa daca PP este ucis sau abuzat, sanctiunile trebuie impuse la cat mai multi amici de-ai dictatorului, pentru ca il sustin , chiar daca planuiesc sa-l tradeze, pentru ca daca ar fi sinceri, l-ar termina pe dictator inainte de a mai produce vreun al rau, oricui..

  1. Inca un jurnalist a fost retinut la Belarus. Autoritatile sustin ca „a postat produse de informare recunoscute ca extremiste”(…)///
   2-Turcia l-a „repatriat” cu forta pe un nepot al clericului Fethullah Gulen, unul din principalii opozanti ai lui Recep Erdogan
   (Alina Toma-Luni, 31 Mai 2021, ora 14:26)”… dintr-o tara necunoscuta…”____——_____doi dictatori care -realmente- zburda sub indiferenta ONU, NATO, EU, etc…Nu este cazul pentru a se lua masuri serioase?

 16. Nicio fiinta umana nu le poate sti pe toate, asa ca , consider binevenit „obiceiul” lui J.Biden de a se consilia cu cat mai multi specialisti, pentru ca (in contextul de mai jos), pentru omenire, niciodata problema respectiva NU a parut/nu a fost acuta, insa sabia lau Damocles a atarnat si atarna permanent asupra umanitatii si chiar a Pamantului (ca planeta), la fel si asupra altor corpuri ceresti, locuite sau nelocuite, de forme biologice inteligente sau nu…Asa ca, sper ca cineva ii va pune pe agenda lui JB si aceasta problema si JB si Putin vor discuta si despre acest aspect, pentru ca -este evident- problema nu numai ca este de importanta planetara, insa rezolvarea ei NU poate fi efectuata doar de o singura natie, o asa intreprindere necesita RESURSE MATERIALE URIASE si de cea mai buna calitate, si -la fel- necesita canalizarea si concntrarea celor mai luminate minti, de pe intreaga planeta, pentru a gandi si pune in functiune planuri de aparare, dar si de contactare pasnica a eventualilor agresori extraterestriali, pentru ca este abusrd sa crezi ca intr-un sistem infinit(Universul), care -este dovedit- numara „un numar imposibil de numarat”(de la miliarde in sus) de corpuri ceresti, deci este absurd sa crezi ca unele din aceste corpuri nu sunt locuite si la fel de absurd este sa crezi ca toate civilizatiile presupuse , ar avea numai ganduri bune si pacifice cu/despre alte civilizatii…:

  „Un fizician celebru de la Harvard avertizeaza omenirea: Civilizatiile extraterestre sunt capabile sa distruga Pamantul”

 17. AUR anunta ca va vota motiunea de cenzura initiata de PSD. „Guvernul Citu trebuie sa plece, neaparat, cat mai repede”
  ( Catalina Sirbu-Vineri, 28 Mai 2021, ora 16:31)Se pare ca legatura „nedecelabila” (amintita la primul comentariu), devine vizibila si periculoasa pentr guvernare…///2-Ministrul Sanatatii anunta ca autoritatile se pregatesc de al patrulea val al pandemiei. Cat de intens considera ca o sa fie.
  Specialistii se asteapta la un nou val al pandemiei in toamna, intensitatea acestuia insa depinde de atingerea imunizarii colectve, fie prin vaccinare, fie prin trecerea prin boala.___—-___Aiurea cu „valurile”, pandemia nu s-a intrerupt, mai degraba este manipulata din cifre „oficiale”, iar intensitatea la ce va urma depinde de cei doi factori, numai daca boala evolueaza cu aceiasi tuplina, dar se pare ca diversele noi variante NU sunt sensibile la vaccin iar „trecerea prin boala” , nu este obligatoriu sa lase imunitate, mai ales ” pe viata”, cum deja sunt sugestii, ca si cum ar exista -deja- o statistica pe zeci de ani , dupa doar 2 ani de boala!!!Chintesenta lucrurilor ramane intreruperea INTALNIRII dintre virus si om(si uciderea virusului prin „infometare”), iar aceasta nu se poate obtine decat prin masuri la nivel mondial, SINCRONE, adica toata lumea sta in casa 2 saptamani, iar echipele destinate , dezinfecteaza intreaga planeta, inclusiv aerul din primele zeci de metri, in sus…

 18. Igor Dodon: “Mi-aș dori ca, economic si social, Republica Moldova să arate ca Belarus(…)___—–____Cred si eu! Iar el ar fi de 3 ori mai macho decat lujasenko…Dar ibtrebarea este, daca a fost atatia ani la control, de ce nu a facut R.Moldova, precum Belarus, macar „social si economic”?!

 19. Partidele de peste Prut intorc capul catre Bucuresti inaintea alegerilor din Republica Moldova. AUR si-a facut deja inamici la Chisinau
  (Iulian Birzoi-Duminica, 30 Mai 2021, ora 22:150

  „… AUR isi extinde influenta si peste Prut

  De cealalta parte, Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) nu a asteptat sa fie cautata si a mers la Chisinau pentru formarea unor aliante politice. Pana in acest moment, AUR a convins trei formatiuni mai mici, unioniste, de a participa la alegerile parlamentare de la Chisinau sub sigla AUR.

  Printre acestea se regasesc Uniunea Salvati Basarabia (USB), Partidul Popular Romanesc (PPR) si Partidul Liberal (PL), condus de catre fostul edil al Chisinaului, Dan Chirtoaca…”___—___ pana la urma- se pare- ca situatia nu este chiar atat de neagra, precum spunea un alt articol(citat mai sus), se pare ca acest Simion isi stie meseria, adica cu pasi mici, pana ajunge la un numar critic, si apoi-precum in Romania- peste noapte , IESE LA RAMPA…

 20. Fostul presedinte al Moldovei s-a intalnit recent cu Alexandr Lukasenko. „E o mare greseala sa dai mana cu un dictator sangeros”Franak Viacorka, consilier al liderei opozitiei belaruse Svetlana Tihanovskaia a vorbit intr-un interviu pentru TVR MOLDOVA despre…”____—-____ o ocazie buna pentru Maia Sandu si RM, sa-l mai scuture pe dodon, si -in acelasi timp- sa se evidentieze international, printr-o simpla mutare, invitarea in RM a liderei insasi, a opozitiei belaruse…///2-Noi restrictii impuse de regimul Lukasenko: cetatenii din Belarus nu mai pot parasi tara pe cale rutiera(…)—-___—- se zice (apropos de drumuri) ca „sarpelui cand i se face de cap, iese la drum”, iar istoria confirma cum au sfarsit cei mai multi dictatori din timpurile recente, dar chiar si din perioade f. vechi…Nu cred ca acest lukasenko va face exceptie…It’s just a matter of time…

 21. Uniunea Europeana anunta investitii masive in Republica Moldova. Planul de redresare de 600 de milioane de euro proaspat aprobat
  ( Alina Toma-Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 15:18)____—–____Excelent, si este de apreciat ca, consilierii Maiei S. stau cu antenele ciulite si pe internet, si proceseaza corect, sfaturi precum cele date de mine…

 22. Entuziasm fals: cresterea economica trambitata de Guvern e doar o „recuperare” conjuncturala
  ( Mircea Cosea, profesor universitar-Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 13:01)”…crestere economica… PIB-ul a scazut cu o,2%…”
  2-Florin Cîțu: Împrumuturile prin PNRR vor merge doar în investiții, nu în consum
  (Laurentiu Gheorghe | 02.06.2021)

  „…De ce luăm și împrumuturi prin PNRR? România are nevoie acută de investiții

  Împrumuturile prin PNRR sunt la o dobândă mult mai mică

  Reforma sistemului de pensii – vrem un sistem de pensii bazat pe sustenabilitate și vom face asta

  Reforma justiției – reparăm ce au făcut alții

  Reforma companiilor de stat – se va opri sifonarea banilor de la stat…”____——____ este clar ca catzu Cel Nebun pregateste o si mai mare tzeapa nationala, mai mare decat cea din Dosarul Flota, ilustrarea este facuta prin aceste declaratii imbecile( care se vor savante), toata lumea stie ca orice tara -chiar si tarile dezvoltate- are nevoie de investii, intrebarea este de ce nu se imprumuta la populatie, PRECUM JAPONIA, raspunsul este ca numai asa ei pot dijmui acesti bani, iar -in general- rezolvarea situatiei consta in „AUSTERITATE”* , pentru ei insasi si pentru max. 200 mii indivizi, primitori de salarii si-mai ales- de pensii speciale, iar la „reforma justitiei”, individul arunca un cliseu bolnav,( f. potrivit pentru el) deci el vrea stoparea sifonarii banului public, cheltuind alte zeci de milioane (evident, IMPRUMUTATE si inca cu dobanda), vrea reforma sistemului de pensii ADAUGAND alte zeci de milioane, tot prin imprumut cu dobanda, asa si cu administratia (si presupusa REFORMA!) desi oricine stie care este rezolvarea, parlament de max . O SUTA membri, max. 10 judete, reducerea administratiei cu macar 25% si a clasei parazitare , numita armata cu cel putin 75%, sistarea definitiva a salariilor( la stat) si pensiilor speciale si mari( fara acoperire prin contribuitei), dublate de RECUPERAREA BANILOR facuti cadou, la cel mult 2 sute mii de indivizi(adica nimic, pe langa cele peste 20 milioane) si toate cele explicate de mii de ori, inclusiv introducerea taxarii progresive, pe total venit, mai precis pe avere, multe persoane au averi uriase, fara venit, adica totul din furat, evaziune, etc.(*”aceasta „austeritate”, in realitate , pe ei, nu-i afecteaza nici cu 0,0001 la suta, pentru ca ei deja au milioane stranse(la vedere sau dosite)-sub diverse forme- singurul deranj ar fi ranirea ego-ului lor, un egou putred de bolnav, ei sincer cred ca sunt ceva semizei si nu pot trai decat plutind pe milioane, in realitate situatia lor este reminscenta de la animalele inferioare de prada, care nu pot sa-si roada prada decat in schelaitul de foame al celor multi, practic al poporului care este singurul care munceste si tot saraci lipiti sutn, oamenii acestui popor…)

 23. 500 de milioane de euro pentru firma unui apropiat al echipei lui Citu
  de Iulian BirzoiMiercuri, 02 Iunie 2021, ora 22:00
  „… Potrivit unor surse ziare.com, Comanescu este un apropiat al lui Vergil Chitac, unul dintre sustinatorii lui Florin Citu pentru sefia PNL.

  Concret, PNRR prevede doua proiecte pilot care sa demonstreze fezabilitatea economica si tehnica a hidrogenului….”Intrebat despre acest aspect, ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea a declarat in prezentarea PNRR ca nu stie despre ce este vorba si a aruncat responsabilitatea catre ministerul Energiei….”585 de milioane de euro, adica mai bine de o treime din suma totala alocata pentru Energie….”
  Ministrul Energiei Virgil Popescu este, la randul lui, unul din sustinatorii lui Florin Citu in alegerile pentru sefia PNL…”___—___deci nici nu facuse anuntul anterior, si prada fusese impartita, desi nici macar nu se stie cat vor primi (din cele 30 miliarde), vor mai trece 2 luni pana se afla,iar- in context- stim ca partea romana face numai planuri imbecile(daca nu este clar ca pot fura), care -deobicei- sunt refuzate sau returnate pentru modificari, totusi, in aceasta situatie cu pandemia, de mila si scarba,UE poate elibera mai usor , acesti bani…Problema este cu acest catzait la minte, ajuns -prim sustinerea imbecilului criminal suprem al natiei, iohanis- pm, acest catzu Cel Nebun, este in faza de preturbare, ar trebui „impuscat”(politic) inainte de a deveni complet turbat si va musca-la propriu, pe cineva…Auzi, studii de fezabilitate….Adica catzu Cel Nebun si gasca de banditi, vor sa inventeze roata, adica sa faca ei „analize , etc.”( si sa FURE banii), studiile respective sunt vechi si disponibile oricui, DE FAPT IN UNELE TARI, MULTE LOCOMOTIVE si alte motoare, functioneaza pe hidrogen, fie direct ca si combustibil pentru motoare cu ardere interna, fie in producerea de electricitate, deci motoare electrice….Iar acest bandit cu ifose de analist politic, etc. ghinea, nu este decat un alt porc , urcat in aceiasi troaca cu nenorocitul de catzu Cele Nebun, se preface ca nu stie nimic, asteapta parte din prada…///

  2-anca Dracu: In educatie rezultatele investirii banilor se vad foarte, foarte greu. Copiii nu voteaza si atunci aceasta investitie in educatie e foarte costisitoare(Teodor Serban-Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 21:37)___—___ ma si miram ca aceasta individa sa nu fie o alta tarfa a umanitatii* si la fel de imbecila ca si catu Cel Nebun, iohanis-satrapul idiot, si orban -orbetele-pamantului,cred ca vrea sa spuna ca daca copii nu voteaza NU exista presiune politica, altfel(toata lumea stie), educatia este costisitoare**, oriunde in lume, dar mai ales in Romania, unde teologia a ajuns disciplina de invatamant, in scoli publice…(* zic tarfa a umanitatii notand cum ducea tara cu zaharelul, sunt -deja- mai bine de 6 luni de canf vorbea de „parlament cu 300 capatzani”, nu a mai scos un singur cuvant despre subiect, incearca sa abureasca lumea cu idiotenii, nici macar nu stie ce spune dar o face , pentru a umple golul…Pe de alta parte, nu cred ca asemenea minus variante intelectuale si morale au ajuns in asa pozitii, fara a a performa si in alte pozitii, adica cred ca este din cele care a facut febra musculara la falci, si artroze la genuchi, jucand capra…** tipa trebuie sa se refere la ea insasi, adica statul a cheltuit sute de mii de dolari sa o trimita sa invete si ea ceva prin strainatati, iar ea s-a dus vaca si s-a intors tot vaca, poate bivola, sa fie pe placul „sefului statului”… degeaba!…)

 24. Presa de la Beijing: China trebuie sa se pregateasca pentru un razboi nuclear cu Statele Unite (George Titus Albulescu-Joi, 03 Iunie 2021, ora 01:21) (…)___—-___ poate fi doar o forma anticipata de intimidare, dar daca chiar asta intentioneaza China, atunci este departe de orice victorie, eventual ei ar castiga intr-un razboi f. clasic, pentru ca ei pot arunca in linia intai a frontului chiar peste 300 milioane de soldati, doar ca sa fie impuscati si -astfel- americanii raman fara munitie!!! Altfel, sunt cu ceva ani buni in urma USA, iar pozitia lor geografica are doua mari dezavantaje( ba chiar 3, cu cea demografica), daca chiar va fi un razboi atomic, ei niciodata nu vor putea trece de bariera aeriana construita de SUA, lupta se va da pe teritoriul lor, si 2) loialitatea Japoniei nu poate fi pusa la indoiala, asa ca automat si imediat vor fi loviti si din Japonia, iar 3, densitatea populatiei in orasele chinezesti, este extrema, orice bomba de mare putere, poate omora instantaneu , sute de mii de persoane…

 25. Farisei: liderii AUR votează respingerea propriei inițiative privind tăierea subvențiilor(…) 2-Dan Barna despre desfiintarea pensiilor speciale: „E un proiect pentru urmatorul an si jumatate, doi ani”(…)_____—–_____ncio diferenta intre AUR si acest barna, care sufera de orbaneala de nu-si mai vedi niciuna din barnele din ochi, nici nu ma asteptam ca sa se produca ceva serios, amanarile sunt norma politicii romanesti, in asa cazuri, si votari in regim de urgenta, cand e vorba de marit propriile salarii, acordat imunitati, etc.,,,De fapt, in 2 ani chiar barna poate iesi la pensie pe baza de stress, altcineva va prelua reduta si pensiile speciale vor imparati o mie de ani… Cel putin!(daca nu moare magarul, ca samarul, nici pomeneala sa fie pierdut !)

  1. Cîțu exclude creșterea alocațiilor de la 1 iulie: Pentru acest an a fost o singură majorare(…)___—-___trebuie sa fii ultraoptimist „ultraschimbist(s.a.m.d.)”, sa crezi ca un asemenea criminal , poate avea alta reactie, la subiect…Totusi, se pare ca „Acolo, sus… exista un dumnezeu” iar acesta nu bate doar cu nuiaua…

 26. Un pahar de vin consumat in fiecare zi nu mai este considerat „medicament”: „Trebuie sa ne oprim sa mai spunem ca este bun pentru inima”
  ( Iulia Vlaicu-Sambata, 05 Iunie 2021, ora 07:20)
  „…Alcoolul este responsabil pentru aproximativ 60 de boli.
  Consumul de alcool, indiferent de cantitate, reprezinta un risc pentru sanatate, potrivit unui raport al Institutului francez pentru sanatate si cercetari medicale (Inserm).(….)____—–____
  „Bastilia a cazut!”, cam asta s-ar declama , insa doar la prima citire, vinul(alcoolul) are o istorie prea milenara pentru a disparea peste noapte, precum magarul in ceata, totusi- cel putin- daca si francezii recunosc ce spuneam de multe ori, inseamna ca si exceptia pe care -deasemeni- o tot pomeneam, este bazata tot pe ce spuneam eu, anume pe chelatarea in tubul digestiv a moleculelor de alcool, chelatare datorata unui consum de alimente -sustenabil cantitativ si de 3 ori/zi-de cea mai buna calitate, chiar si grase…Deci PARADOXUL FRANCEZ nu mai poate fi invocat, avand in vedere cifrele avansate de acest institut francez…Iar noua gaselnitza, cu „resveratrolul”, deasemeni, „nu tine”, NU exista nici macar un singur studiu care sa spuna ca acest compus ar fi mai concentrat in vin, prin fermenare, asa ca cine „umbla” dupa acest compus al rejuvenarii, il gaseste -garantat- mai degraba in boabele de struguri, decat in juiceul lor…

 27. Clotilde Armand: M-am trezit cu anvelopele mașinii dezumflate, cu echipe de filaj în fața casei(06.06.2021)

  Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că „un întreg aparat de linșaj s-a activat” împotriva sa în scandalul cu Romprest(…)____—–____O persoana care nici macar nu este nascuta in Romania, se lupta pentru dreptul cel mai sacru al omului( al romanilor), dreptul la sanatate(dreptul la viata este la fel de sacru, dar lipsa sanatatii inseamna moarte in suferinta, precum animalele padurii), iar cetateni romani get-beget o indeamna ” sa o lase mai moale”, evident ca exista o mafie care santajeaza pe oricine, si o fac pentru ca stiu mafiotul suprem (iohanis) este de partea lor(intotdeauna a dovedit-o, PRIN FAPTE), asa si ceilalti 2-3 banditi din varf, orban, catzu, ana dracu, etc., practic, aceasta actiune( de stocare a gunoaielor pe strazi, langa locuinte) este( mai specific) UN ACT TERORIST SI ECOLOGIC, din asemenea situatii poate apare o NOUA PANDEMIE, nu intamplator varianta indiana a Coronavirusului este cea mai de temut…Personal, o consider pe C. A. singura persoana care imediat, ar trebui numita Avocatul Poporului, si -ulterior( mai ales daca este suspendat criminalul iohanis) , aleasa ca sef suprem al tarii..

 28. Ucigasul tacut” care face anual 400.000 de victime. Medic: Putem evita substantele toxice din alimente, dar pe cele din aer nu.”……”____—–____Iar efectele poluarii nu sunt datorate doar ei, in sine, dar si(probabil in peste 50% cazuri),eliminarii sistemelor NATURALE care atenueaza sau anuleaza efectele poluarii(prin absorbtie si reciclare naturala), iar aceasta (iin mare) este distrugerea „plamanului verde”, deci al padurilor…De acea-de multe ori – am vorbit despre cat de idioti trebuie sa fie avocatii din Romania si sa nu vada o imensa oportunitate baneasca( daca de sanatatea generala nu le pasa), in a formula CLASS LAWSUIT, in care sa incorporeze zecile de mii de victime moarte prematur( si cu afectiuni respiratorii preexistente-AGRAVATE PRIN POLUARE), si -asa cum am zis- IMPOTRIVA firmelor care au DEFRISAT Romania ( in special cea austriaca), si sa ceara despagubiri de miliarde (de euro) , de unde partea leului va fi a lor…Dar cred ca nu fac acest lucru , mai degraba pentru ca seful statului si ministrii de justitie actual, trecuti, inclusiv serviciile( specializate) au fost unse cu zeci de mii de euro( fiecare, in parte), tocmai pentru a tine sub control situatia…

 29. Cursa pentru conducerea PNL și dispariția liderului politic
  PNL nu este capabil să ofere în acest moment un lider politic de anvergura necesară reformării mult întârziate a României.(Rodica Culcer-08.06.2021)

  „…Pe scurt, PNL nu este capabil să ofere în acest moment un lider politic de anvergura necesară reformării mult întârziate a României. Faptul că un astfel de lider nu s-a afirmat nici în alte partide politice, nici în societatea civilă este măsura decăderii intelectuale și morale a clasei politice și a societății din România și o bună explicație a exodului românilor către alte zări, mai promițătoare. Pentru români se pare că traversarea deșertului nu s-a încheiat: se caută încă un Moise autohton. „///

  LONG LIFE, QUEEN MARIA & KING SERGIU!”___—–____ F. bine gasite aceste ultime 3 propozitii, insa Moise a cam fost tot timpul la fantana din Madian(Romania), insa populatia Romaniei( bine manipulata si insetata dupa baliverne) a preferat sa sarbatoreasca permanent celebra DUMINICA A ORBULUI, ei bine, avem si la zi un Moise, insa acesta este FEMEIE, este vorba de Clotilde Armand si sotul ei Sergiu Moroianu, care pare ca- el- nu are legaturi nenorocite(cu securitatea sau nomenclatura), de unde ochiul meu s-a oprit asupra acestui cuplu…Si anume ca REGINA SI REGE ai Romaniei, Monarhia este singura forma de stabilitate perpetua si singura forma de a seta puterea odata pentru totdeauna, aceasta lupta pentru putere fiind de fapt baza dezastrelor romanesti…In general, am notat ca exista o reticenta pentru Monarhie cu print strain, inteleg situatia(nu sunt si de acord), insa iata ca avem ocazia sa ridicam o CASA REGALA romaneasca, care -in timp- va face aliante la varf si intime cu Anglia, Spania, Norvegia, Japonia, etc.,garantia ca Romania va intra in cel mai select club posibil…Mai mult, Noua Monarhie Romana va fi mult mai operativa( si mult mai eficienta), cei doi ,Regele si Regina vor fi egali in orice, si IMPREUNA vor prelua si 3 dintre cele mai importante functii in stat, si anume ministerul afacerilor externe, pe cel al apararii nationale si pe cel de interne, oricum toate acestea 3 raporteaza totul sefului statului, in acest fel deciziile se vor lua si mai rapid, si -financiar- se vor economisi inca 20-30 mii euro /luna…Peste toate, va suna si frumos, „Casa Regala de ARMOR”, o combinatie profetica si sugestiva direct, de la Armand si Moroianu…NU stiu unde stau cei doi cu privire la Monarhie/ Republica, dar C.Armand -cred- ca stie perfect cat a pierdut Franta distrugandu-si Monarhia, republica a ajuns un circ, in care seful statului, este palmuit de orice betivan…Si indiferent, sper ca cei doi- si cei care-i apreciaza- inteleg necesitatea acestei intreprinderi, SINGURA SALVARE A ROMANIEI… ” Long Life, Queen Maria & King Sergiu!”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: