Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Statul paralel și instituțiile conduse de PSD

Statul paralel și instituțiile conduse de PSD

Înainte să plece într-o vacanță exotică, Liviu Dragnea a descins în studiourile Antenei 3 pentru a mai da o șarjă de mesaje împotriva companiilor străine, împotriva justiției și a instituțiilor de stat.

Deși conduce executivul statului român, deși are majoritatea parlamentară la picioare, Dragnea face din nou pe victima, pe eroul care se bate cu abuzurile. De când a câștigat alegerile, Dragnea și-a subordonat aproape toate instituțiile, a redus pârghiile constituționale ale președintelui, a pus DNA pe butuci și înclin să cred, după ultima moțiune de cenzură, că l-a prins inclusiv pe Orban în mrejele lui. Cert este un lucru, toată puterea executivă este la el. Dăncilă este o simplă executantă, care nu pricepe ce i se ordonă, dar execută, miniștrii sunt acolo doar pentru că au primit aprobarea șefului de partid, iar în punctele cheie se află doar oameni fideli.

În ultimii doi ani, Dragnea a folosit toate instituțiile statului pentru a-și urmării adversarii și pentru a-i presa. Ne aducem aminte cazurile când ziariștii de la Rise Project au primit controalele ANAF-ului peste noapte. Redacția Hotnews a fost asaltată atât de ANAF cât și de alte instituții de control. Gabriela Firea s-a plâns de faptul că instituții de control, precum Curtea de Conturi, au venit intempestiv, în control, după ce aceasta a început războiul politic cu șeful PSD.

Ministerul de Interne a acționat abuziv în 10 august, cu ocazia mitingului diasporei. Jandarmeria a acționat neprofesionist și a gazat mulțimea în masă. S-a încercat pasarea răspunderii către Speranța Clișeru, prefectul Capitalei din acele zile, doar pentru ca responsabilitatea să nu pice pe Carmen Dan, apropiata lui Liviu Dragnea.

Cu toate acestea, deși în funcțiile cheie, și la ANAF și la MAI, sunt oamenii lui Dragnea, liderul PSD acuză faptul că aceste instituții fac parte din ”statul paralel”.

”E o grupare de oameni din toate instituțiile, nu există instituții care sa nu aibă oameni, SRI, SIE, DIA, ANAF, Poliția de Frontieră, Doi și un sfert. Mult timp am făcut greșeala să spun că e o vorba de o inteligență malefică superioară. Nici vorbă, e un grup de oameni care fac parte din această structură para statală.”

Liviu Dragnea știe principiul enunțat de propaganda nazistă: o minciună spusă de o mie de ori devine adevăr. A construit expresia ”statul paralel”, a aruncat-o pe posturile tv de propagandă, a rostogolit-o și a introdus-o în mentalul colectiv. Mulți români au ajuns să o folosească fără însă a vedea ce înseamnă exact. Este sperietoarea necesară, pentru a justifica lupta lui Dragnea cu justiția, pentru libertate.

Dacă ne uităm doar la instituțiile enumerate de el, vom constata că ANAF, Doi și un sfert, Poliția de Frontieră și DIA sunt instituții în subordinea Guvernului PSD. Poliția de Frontieră și Doi și un sfert fac parte din MAI, minister condus de apropiata lui Dragnea, Carmen Dan. ANAF-ul este condus politic de PSD, iar DIA este structura Ministerului Apărării, minister condus tot de PSD. Până și la SIE este o un director civil, care provine tot din rândul PSD-ului.

Pentru a da bine la popor, pentru a-și ”consolida” lupta cu statul paralel, Liviu Dragnea enumeră cât mai multe instituții ale statului român, mizând, probabil, pe faptul că oricum nu toți românii cunosc atribuțiile acestor structuri sau cine le coordonează. Șeful PSD minte și se bazează pe trusturile de propagandă, care vor servi această placă, fără a ține cont de adevăr.

Dragnea minte cum respiră, creează scenariul necesar, povestea sa, pentru a avea justificarea acțiunilor sale. Ne-a anunțat de aseară că anul viitor este anul în care vor ”scăpa liberi”.

Acum, pe final de an, vine din nou și ne arată cum se bate cu statul paralel, pentru ca mai apoi, la începutul anului viitor, să vină și să ne servească amnistia și grațierea ca fiind una din armele necesare în această luptă.

1 comentariu

  1. incitant, deși postarea nu îmbracă toate derapajele și dezastrul adus de acest infractor
    dar vine ea, vremea, să dea socoteală pentru tot, începînd cu distribuirea discreționară de fonduri babane către primarii PSD plus cei racolați prin OUG 55/2014 (declarată neconstituțională de CCR și rămasă fără urmări!!!), prin ordine de ministru rămase secrete
    mulțumesc!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: