Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Politicienii europeni trebuie să vadă că România nu înseamnă numai Dragnea și Dăncilă

Politicienii europeni trebuie să vadă că România nu înseamnă numai Dragnea și Dăncilă

România va deține pentru 6 luni președinția Consiliului U.E. Este un eveniment extrem de important pentru români. Suntem în postura în care coordonam activitățile din U.E și este momentul în care putem să ne facem PR-ul de țară, putem să legăm relații mai strânse între funcționarii noștri și cei europeni, putem să ne creștem influența.

Chiar dacă în această perioadă suntem reprezentați de un cuplu toxic Dragnea-Dăncilă, avem noroc că, totuși, în instituțiile statului sunt mulți profesioniști care și-au făcut temele și care, probabil, vor duce aceasta președinție la capăt, cu bine.

De multe ori, despre oamenii care asigură suportul tehnic nu se vorbește deloc. Știrile pozitive nu fac rating, iar de obicei, în lumina reflectoarelor ies doar șefii puși politic. Ei, profesioniștii, vor duce greul acestor luni și, probabil, ei vor fi cei mai supărați când vor vedea cum un om politic dă cu bâta în baltă.

Politicienii europeni  care vin la București știu foarte bine care este situația actuală. Au cunoștință despre demersul guvernului PSD de a opri lupta anti corupție, au aflat despre ciuntirea legislației penale, despre discursul anti european, despre naționalismul promovat în ultima vreme de către Dragnea.

Politicienii europeni trebuie să vadă că România nu înseamnă numai Dragnea și Dăncilă. Aici, este datoria noastră a tuturor celor care cred în valorile europene, ale celor care vor un stat de drept, să arătăm că România poate fi parte a marii familii europene, indiferent dacă la acest moment este condusă de o gașcă care vrea o Române mai degrabă apropiată de stilul lui Putin.

Cum putem face asta?

Este foarte simplu: trebuie sa fim mai informați, mai implicați și să facem alegerea corectă, să mergem la vot. Nu vom schimba lucrurile prin revoluții, nici doar cu ajutorul protestelor de stradă. Putem schimba cu adevărat lucrurile votând. Nu mai vreți sa fiți reprezentați de Dragnea și Dăncilă, alegeți altceva. Ați fi vrut ca în anul în care România deține președinția Consiliului U.E., să fie reprezentată de un politician decent? Probabil, că da. Dar dacă n-ați fost la vot, e și vina voastră pentru faptul ca acum avem în fruntea Guvernului o persoana ca doamna Dăncilă.

1 comentariu

  1. Tonul dvs este extrem de decent si il apreciez foarte mult. O observatie: in ultima fraza repetati o asertiune vehiculata ca o mantra in spatiul public, anume ca prezenta masiva la vot ar fi determinat alegerea altor politicieni decat cei din categoria Dragnea-Dancila. Or, adevarul-adevarat este ca nu putem sti. In lipsa unei cercetari sociologice temeinice, care sa tinteasca fix, dar fix electoratul care NU a fost la vot si sa masoare ce anume ar fi votat acesta, daca ar fi votat, NU putem sti care ar fi fost rezultatul. Desigur, nu vreau sa spun ca nu e important votul fiecaruia, si ca oamenii nu trebuie incurajati sa isi exercite acest drept. Vreau sa spun ca este o concluzie falsa, sa contabilizezi absentii in vreo tabara, oricare ar fi tabara.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: