Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
România cu parola ”Dragnea”

România cu parola ”Dragnea”

Ce s-a întâmplat duminică la Târgoviște, la mitingul PSD, nu are corespondent nici măcar în nebunia de pe vremuri a lui Ceaușescu. Pe vremea comunismului, existau așa numitele ”orașe închise”, orașe în care nu puteai să-ți stabilești rezidența sau să-ți găsești loc de muncă, decât dacă aveai buletin emis de autoritatea locală. Ceea ce a făcut Dragnea e, de departe, mult mai grav. Practic, pentru câteva ore, nimeni n-a mai avut voie să intre în oraș, dacă nu era posesorul unei ”parole” dată de partid. Totul, cu complicitatea poliției din județ, care, cu siguranță, ar trebui să dea niște explicații la Parchet, laolaltă cu ministra Internelor, Carmen Dan.

Nicio măsură de siguranță nu justifică închiderea unui oraș întreg. Nu-i poți împiedica pe locuitori să se deplaseze de la serviciu acasă (așa cum s-a întâmplat în Târgoviște) doar pentru că un partid organizează un miting, cu oameni aduși cu forța din alte localități ale județului.

Episodul nu este unul izolat, determinat de obsesia lui Dragnea cu comandouri care umblă după el să-i huiduie. El prefațează intențiile totalitare ale PSD, de a supune toate instituțiile statului și de a înregimenta toți cetățenii, pe baza unor parole.

10 august, jandarmii care gazează protestatarii pașnici, controalele ANAF ului la publicațiile ostile regimului, politizarea totală a instituțiilor, înființarea Secției Speciale de anchetă, prigonirea procurorilor cinstiți, ocuparea funcțiilor din magistratură cu oameni obedienți. Toate acestea sunt manifestările dictatorului de Teleorman. Statul ocupat, pus în slujba partidului. Niciodată, în istoria postdecembristă, nu s-a ajuns la o asemenea încălcare a principiilor democratice, nu s-a creat imaginea unei țări care ignoră cetățeanul și conduce prin forță, cu ajutorul unor instituții obediente, care își depășesc atribuțiile.

Mâine, vei avea nevoie de parolă de la PSD să votezi. Poimâine, un polițist îți va cere parolă să circuli pe drumurile publice. Dacă vrei să aplici pentru un post în administrație, doar parola de la partid îți poate da o șansă.

Asemenea abuzuri se întâmplă și azi, doar că mult mai voalat, dar, mâine, Dragnea va oferi o parolă mântuitoare pentru fiecare român, în schimbul loialității și acceptării politicilor sale scelerate. Cei care nu vor avea parola, vor fi dați afară de la locul de muncă, vor fi supravegheați, hărțuiți, bătuți de jandarmi, căutați pe-acasă de bodyguarzii lui Dragnea. Parola lui Dragnea va deveni ceva mult mai hidos decât carnetul de partid pe vremea comuniștilor. Acela îți asigura niște privilegii (care în țările civilizate se numesc drepturi). Parola lui Dragnea îți va da dreptul să mai respiri în România.

Cu sentința care-i suflă în ceafă, Dragnea se poartă ca un dictator în faza ultimă a demenței. Un scor bun pentru PSD – duminică, și un complet de judecată timorat – luni, îl vor învia pe Dragnea, care își va pune în aplicare planul de înregimentare a întregii țări. Ce-a fost până acum va părea un joc de copii. Toată țara va deveni o Târgoviște închisă, în care accesul la instituții, drepturile elementare vor putea fi garantate numai pe baza unei singure parole dată de partidul unic: ”Dragnea”.

Lasă un răspuns