Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Cadoul făcut de Tăriceanu lui Dăncilă

Cadoul făcut de Tăriceanu lui Dăncilă

Suntem aproape de finalizarea unei telenovele politice, începute acum două luni. Călin Popescu Tăriceanu a reușit să îi facă un cadou nesperat lui Dăncilă. S-a retras singur din cursa pentru președinție, a retras partidul de la Guvernare și și-a dat și demisia din funcția de Președinte al Senatului.

Nu știu care au fost planurile lui Tăriceanu, ce și-a închipuit că obține, având această poziției, făcând aceste gesturi. A încercat un șantaj, fără să realizeze că nu are armele necesare în mână. A fost exact ca un jucător de poker care încearcă o cacealma, dar este prins de adversarul său.

Într-adevăr, și Dăncilă a jucat bine. Nu s-a panicat, a tras de timp, a căutat breșele în interiorul ALDE și le-a găsit. Nici nu era greu să găsească breșele, într-un partid format din oportuniști, care fac politică doar din dorința de a se îmbogăți.

Dăncilă a păstrat-o pe Ramona Mănescu, a reușit să îl pună pe Meleșcanu șef al senatului și a desemnat miniștri interimari din rândul ALDE. Mesajul e clar: Rămâneți lângă PSD, aveți de câștigat. Plecați cu Tăriceanu, plecați de la putere, pierdeți toate beneficiile.

După ce a desemnat noii miniștri din interiorul ALDE, după ce grupul de la Senat s-a desființat, șansele ca PSD să obțină un vot pozitiv în Parlament cresc.

 

Criza provocată de Tăriceanu i-a adus lui Dăncilă câteva lucruri:

1) I-a dat prilejul să arate că poate menține partidul la guvernare, a putut arata electoratului PSD că poate să își facă treaba în funcția sa.

2) I-a asigurat vizibilitate în această perioadă, când este extrem de important să te profilezi pentru cursa din Noiembrie.

3) Dispariția din cursă pentru prezidențiale a lui Tăriceanu o ajută pe Dăncilă. Îi cresc șansele acesteia să intre în turul 2.

Tăriceanu putea fura voturi chiar de la Dăncilă. Eliminarea lui, înseamnă o șansă în plus pentru candidatul PSD, de a lua cât mai multe voturi de la votanții partidului.

4) Dăncilă a avut un ”război” pe care l-a și câștigat. Este prima victorie politică a acesteia și a PSD din ultima perioadă de timp.

 

Dăncilă a primit un cadou nesperat, iar Tăriceanu a demonstrat încă odată că nu este nici pe departe un geniu politic. A reușit să piardă într-o lună aproape tot. E greu de crezut că fostul șef al Senatului va mai reprezenta ceva în viitorul apropiat.

3 comentarii

  1. Taică-său, în anii 90, spunea: „da, știu, e prost, dar e prostul meu și trebuie să mi-l asum”. Afirmație făcută de Amedeo Lăzărescu într-un Comitet Național restrâns, după crearea PNL-AT.

  2. daca rationamentul din articol este corect, devine inevitabila concluzia ca acest taratzeanu nu mai este sanatos mental, fie este lovit de dementa timpurie, fie nu a primit un tratament corespunzator sau complet, pentru sifilisul tertziar, cert este ca , da, individul a actionat intro cascada dezastruoasa , nu numai pentru alde dar si pentru el personal, practic este o dovada de reala nebunie…Si , peste 95% cred ca narativul articolului este corect si se va confirma, insa las cateva procente si pentru o alta mare cacialma, iar aceasta stiind ca cei 3( acest porc batran, veorika si ponta) sunt 3 scursori sociale si sunt in stare de orice numai sa-si atinga scopurile( intre care si pleznirea lui ihanis), deci- in extremis, de acord- s-ar putea ca cei 3 sa se reuneasca la un moment mai propice, pe care ei l-au studiat si pe care il asteapta…Totusi , la acest moment, aparentele spun fara echivoc ca taratzeanu a dat intr-o forma de nebunie cu dorinta de sinucidere…

  3. Încercări de salvare personală

    Călin Popescu Tăriceanu i-a trimis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care îi cere să nu îi numească pe noii miniştri propuşi …

    „Stimate domnule preşedinte Klaus Iohannis,…”_____—–_____Scrisoarea confirma cele de mai sus, dar subliniaza si cat de dezgustator este acest taratzeanu, prin pupincurismul aratat…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: