Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Iohannis, de la Președinte Monah la Președinte Șef de Stat

Iohannis, de la Președinte Monah la Președinte Șef de Stat

Criza generată de Covid-19 este una dintre cele mai grele crize de la al doilea război mondial. A lovit pe două paliere, sanitar și economic. State puternice au avut dificultăți cu gestionarea crizei sanitare, dar și a celei economice. Suntem departe încă de a spune că am trecut cu bine peste aceste momente grele.

Criza a lovit și România așa după cum era de așteptat. Până la această oră, dacă ne uităm la cifre, stăm mult mai bine decât alte state, dar și față de așteptările noastre. Chiar dacă nu am reușit să realizăm un număr de teste mult mai mare și poate exista un dubiu privind situația reală a numărului de infectări cu noul coronavirus, avem însă un indicator care arată că situația este mult mai bună comparativ cu cea a altor state. Sună cinic, dar astă este adevărul, numărul de decese este mult mai mic în România, comparativ cu Italia, Spania sau SUA.

Ieri, Președintele Iohannis a făcut o evaluare de etapă. Au apărut discuții online referitor la prestația acestuia. Au fost mulți care au remarcat o îmbunătățire a comunicării acestuia, alții au criticat faptul că a politizat și a adus acuzații la adresa PSD, alții îl consideră în continuare ”foarte puțin empatic”.

Eu vreau să remarc faptul că:

Iohannis a ieșit din rolul pe care l-a jucat în primul mandat, Președinte-Monarh și a intrat în rolul de Președinte-Șef de Stat.

Este drept, în primul mandat a avut un Guvern ostil și un Parlament ostil. A fost o luptă cu Dragnea și PSD, uneori inegală, au fost momente în care vedeam că atribuțiile președintelui se limitează. Sunt cunoscute aspectele acelei bătălii, nu detaliez. Atunci, Iohannis a stat mai mult în poziții defensive, a încercat să fie cel care nu intră în războaie politice de uzură și de aceea i s-a pus și eticheta de Președinte Monarh.

Acum, în vremuri de criză, cu propriul Guvern, dar în continuare cu un Parlament ostil, Iohannis și-a asumat rolul de comandant în această bătălie. Premierul a intrat în plan secund, restul miniștrilor la fel.

Președintele iese și anunță deciziile importante, el are frecvent întâlniri cu membrii guvernului pe care le prezidează. Ai putea spune că a intrat în rolul Prim-Ministrului.

Este foarte bine că și-a asumat acest rol, chiar dacă la final el va încasa și efectele negative ale unor greșeli făcute de aparatul guvernamental.

Președintele și-a asumat rolul de comandant în cea mai grea criză cu care se confruntă România și nu trebuie să uităm câteva lucruri esențiale:

 • Statul român este încă un stat nereformat, cu un aparat greoi. Multe instituții au fost politizate. Au fost aduși oameni neprofesioniști, doar pentru că aveau carnet de partid.
 • Sistemul sanitar este la pământ de mulți ani. Nu s-au realizat spitalele regionale promise, a fost un exod al medicilor în străinătate, sunt încă multe spitale în care șefii acestora sunt adevărați baroni, ei decid cine se angajează și cine nu, ei decid cine operează și cine nu.
 • Administrațiile locale sunt încă, în marea lor majoritate, conduse de primari social democrați și am văzut cu toții că de multe ori, primarii încearcă să își facă jocul lor, să exploateze în plan mediatic criza, fără să țină cont neapărat de politica centrală. S-au aruncat bani pe diverse acțiuni, mulți primari deși au în parohia lor spitalele orășenești au început să facă jocuri politice, au refuzat să aloce bani din bugetul local, în timp ce criticau Ministerul Sănătății că nu acordă sprijin.
 • Criza a lovit în momentul în care România avea în fruntea sa un guvern nerodat, o echipă guvernamentală nouă, care abia descoperea chichițele ministerelor. Între altele, trebuie spus că în Guvernul Orban sunt mulți miniștri fără experiență politică, oameni din eșalonul doi, fără anvergură. De altfel, s-a văzut pe parcursul crizei că au fost multe gafe în zona guvernamentală, iar Iohannis a ieșit și a încercat să stopeze imediat efectele acestora. Am avut și un ministru schimbat, am avut și critici dure venite din partea președintelui la adresa unor membri ai executivului.
 • Parlamentul este încă ostil. Suntem în situația în care PSD vrea să impună măsuri populiste, exploatează orice moment. Și ei știu că bugetul este la pământ, dar nimic nu îi oprește în a propune măsuri populiste. Ei nu au responsabilitatea actului guvernamental. Nu au responsabilitatea implementării măsurilor pe care le propun.
 • România a fost vulnerabilizată în ultimii ani, din punct de vedere economic. Toți experții economici au atras atenția asupra deficitului, au criticat măsurile luate de PSD de-a lungul anilor, care au dus la o creștere nesustenabilă a cheltuielilor. Dar atunci conta doar ”cumpărarea” de voturi, pentru ca românii să închidă ochii atunci când apăreau reglementări precum OUG 13.

Acesta este contextul în care România a fost lovită de criză. Nu suntem un stat puternic, nu avem un sistem sanitar pus la punct, avem încă o clasă politică care cade pradă tentațiilor populiste, care se uită mai degrabă la sondaje decât la ce trebuie făcut.

S-ar putea spune că este normal că Președintele a preluat total frâiele. Dar, așa cum sunt desenate atribuțiile constituționale, Iohannis putea sta pe o poziție mult mai retrasă, putea să lase guvernul în prim plan, putea să îl lase pe Orban să fie cel care conduce ostilitățile, cel puțin în planul percepției publice.

Iohannis și-a asumat rolul de comunicator principal. El a făcut apel către populație pentru respectarea măsurilor luate și a încercat să insufle faptul că lucrurile sunt sub control, că autoritățile își fac treaba pe deplin. Era nevoie de “impunerea autorității” pentru ca românii să respecte planul de măsuri.

Nu suntem un popor disciplinat, avem încă probleme mari în privința respectării regulilor de igienă, iar scuipatul pe jos este încă un sport național. Sunt niște minusuri pe care ar trebui să avem puterea le recunoaștem.

 

Cred că în aceste vremuri, personalitatea lui Iohannis, stilul lui de comunicare, au fost atuurile potrivite. Faptul că președintele pare dur, autoritar, grav, puțin empatic, ”stilul nemțesc”, au contribuit din plin la impunerea măsurilor dure. Românii au înțeles că nu e de joacă, că situația este gravă și că impunerea măsurilor este soluția ideală.

Stilul serios și dur a ajutat la crearea imaginii că țara este condusă cu mână de fier și astfel imaginea negativă pe care o are statul român cu instituțiile sale a fost estompată. Personalitatea unui ”neamț ” a ajutat în acoperirea unui sistem ”balcanic”, ceea ce a dus și la crearea unei speranțe că vom putea depăși cu bine această criză.

Au fost și greșeli guvernamentale. Vor mai fi. Probabil, criza economică va fi mai greu de gestionat. Dacă acum a trebuit să ”stăm acasă”, iar statul a trebuit în special să gestioneze în primul rând acest lucru, al impunerii disciplinei, în perioada următoare, statul va trebui să dovedească că este capabil să lucreze, să facă politici publice, să găsească soluții.

 

Concluzionând, la acest moment, într-o primă evaluare de etapă, putem spune că s-a depășit cu bine această criză. Chiar dacă au fost și multe gafe, chiar dacă peste câteva luni o să observăm că au fost date multe ”tunuri”, putem spune că suntem peste așteptări.

În mare parte este meritul românilor care au respectat măsurile restrictive, dar și al președintelui care nu a lăsat conducerea pe mâna unor politicieni ce nu pot ieși din jocul ”goana după voturi”.

16 comentarii

 1. „Parlamentul este inca ostil… populism…”____—–____ cred ca parlamentul este -in esenta- plin de idioti cu ifose care sunt f., f. usor de manipulati de cativa din varf, exact ca mai jos.(Asta nu inseamna ca nu pot fi tinuti complet responsabili, pentru voturile pe care le dau):”Ţinutul Secuiesc, foarte aproape de împlinirea visului autonomiei. Alianța Ciolacu, Ponta, Tăriceanu, Hunor…
  „…Conform ultimelor mișcări pe scena politică, PSD, Pro România, ALDE și UDMR au bătut palma pentru numeroase proiecte care dau peste cap ordonanțele guvernamentale liberale (în plină epidemie de coronavirus), iar proiectul UDMR privind autonomia face parte din înțelegere…”-II- Iohannis: Marele PSD se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor!(…)___—–____ As vrea sa fiu eu profetul mincinos*** si ihan sa fie de buna-credinta, pentru ca -evident- de data aceasta are dreptate, numai ca aceasta „turta” se coace de peste 8 ani, criminalul cu mutra mongoloida (practic de retardat mental) , ponta, este artizanul lucrarii, asa ca pentru el si taratzeanu , justitia (daca exista) si chiar serviciile, trebuie sa reactiveze toate vechile lor dosare musamalizate, si acesti doi indivizi trebuie scosi din orice ecuatie publica si pusi la inchisoare pe minim 10 ani..Probabil ca va fi mai greu pentru noua bestie antiromaneasca, acest gunoi ciolacu, insa daca se fac sapaturile corecte, precis si tipul este un mare corupt…Singurul pe care nu-l poti blama este hunor, el „isi apara saracia si nevoile si neamul”, iar revenind la ihan, cred ca -totusi- iar joaca la 2 capete, insa -declarativ- are dreptate, timpul ne va spune adevarul…Numai ca timpul poate fi si fatal, statului roman, cat si intregului popor…(*** exact cum spun de ani si ani, numai ca iata -acum- insasi seful statului spune acelasi lucru, si nu cred ca nu are acces la informatii corecte si concrete)

 2. O maxima zicea,”Acesta este inceputul sfarsitului”- cam asta s-ar putea sa fie cazul pentru Romania, pentru ca inca o maxima(si inca biblica!) zice” orice imparatie va fi distrusa din interior”, exact cazul cu parlamentul „Romaniei”, daca mai crede cineva ca acest parlament( si mai toata conducerea tarii) mai lucreaza pentru interesul romanesc…

 3. Proiectul cu autonomia Ținutului Secuiesc va fi respins azi de Senat și NU se va aplica.”… a fost adoptat tacit, de deputati…”___—___Ca ” a trecut tacit”, mi se pare chiar mult mai periculos, raportat la prima si suprema indatorire a forului legislativ, adica mentinerea integritatii teritoriale a tarii, a statului, etc., exact cum spun si cer si primele articole din constitutie…Iar aceasta „tacere”(tacit), arata clar ca, acest parlament nu este nici macar competent tehnic, sa nu mai amintim de patriotism, practic a lasa o asa problema sa se dezvolte cu gandul ca altii o sa-i puna capac, este egal cu tradare nationala si nu cred ca este o exagerare daca inaintez idea ca in acest parlament al atrocitatilor politice, totul se face pe santaje si cumparari, bisericute si razbunari, etc.(adica toate mizeriile umanitatii), cred ca multi parlamentari „romani” au primit macar cate o mie euro(fiecare) , tocmai pentru a adopta acea pozitie de „tacit”…

 4. Legea…NU a trecut(…)—–____—-deci -in final- nu a trecut, problema insa nu este inchisa, de vreme ce unul din forurile legislative i-a dat unda verde (la modul tacit), asta presupune(la sigur) ca acolo este o fermentatie putrida, iar speranta ca „altii(senatul) o sa-i puna capac’, poate nici nu a existat, ci -dimpotriva, a existat speranta ca si senatul va face acelasi lucru(tacere) asa ca -cred- multi l-au catalogat pe ihan ca iesit din limitele functiei (cu declaratia” despre ” luarea Ardealului”, pana una alta, trebuie sa creditam ca implicarea sa(poate doar declamativa si patriotarda) a avut imppact, si tradatorii din senat si-au arata mai degraba lasitatea, decat fidelitatea , chiar si pentru cei doar o mie( sau 2? fiind senatori!) de euro, care trebuie sa fi curs si in randurile lor…

 5. Dăncilă cere demisia lui Ciolacu: Este jenant pentru România și pentru Parlament, dar și pentru PSD.(…)____—–_____cine a citit declaratia completa, a notat 3 lucruri, primul este ca veorika este mult mai coherenta, apoi ca -pe deasupra!- are si dreptate si 3, practic ea este total de accord cu ihan-chiar daca nu o spune direct- lucru care nu prea s-a intamplat cat ea a fost” la butoane”, cand ea insasi s-a pierdut in chestii de tot felul, mai toate magarii de ale lui dragnea, si mai toate doar pentru a scapa el de ocna, cea ce nici macar nu s-a intamplat…

 6. Astazi, Ziua Infanteriei Romane( AM Press)—-____—–Asta este cea mai nationala zi a Romaniei si romanilor, care prin definitie- si natura- au fost infanteristi chiar si in timpurile moderne si recente…
  2-( pentru descretirea gushilor, fruntilor extralate, etc., etc.)
  Britney Spears Says She’s Lost Weight From Missing BF Sam Asghari .”.amid the coronavirus quarantine…”____—-____ vorba cea si blonda si frumoasa , mai rar ( se zice- totusi este doar un cliseu), pentru ca a inceput cariera fiind blonda, frumoasa si cu „glas”, dar este desteapta, daca dupa 20+ ani de entertainment isi mentine statusul de vedeta, deci nu este doar „Lucky”-lucky, oricum dacopatilor le revine o bila alba, e clar ca si B S. trebuie sa aiba radacini stravechi( ca mai tot mapamondul, nu?!) in Romania, pentru ca prea este in tiparul popular romanesc” Anicutza neichii draga,/Toata lumea ma intreaba,/ De ce esti neagra si slaba!- „Sunt blonda de felul meu,/ Si slaba de dorul tau…”

 7. si inca o usoara ” deraiere”, desi -pana la urma- in politica romaneasca , virusul a devenit cel mai fierbinte subiect, iar minciuna, cel mai vechi si cel mai folosit…: „Minciunile, la fel ca virusii, sunt contagioase(…)____—-___Intr-un film (devenit-de mult- clasic) si in care sunt reunite 3 dintre stelele franceze care INSA au facut cariera LA Hollywood exista o linie(in dialog), care spune cam asa :” E adevarat ca parizienii fac tot timpul dragoste?” Raspunsu:” Numai mincinosii fac tot timpul dragoste”…( E vorba de filmul „Gigi”, cu Leslie Caron -***-, 1/2 frantuzoaica, 1/2 american, , Louis Jourdan-2***- si Maurice Chevalier-3***///***-LC, una dintre cele mai placute si atractive dulcinee, desi are dinti ” de iapa”, despre care -real- bunicul sau a zis, catre mama sa(cand a aflat ca vrea sa o faca balerina):”Asta vrei sa faci din fiica ta , o curva?!”-2 LJ, cel care a jucat si intr-un Dracula, considerat printre cele mai fidele ecranizari, raportat la carte, si a jucat si intr-un film regizat de marele regizor roman, Jean Negulesco-3-MC, unul dintre marii chansonetisti francezi, care a dat o maxima excelenta” A fi batran , nu este chiar atat de rau, considerand alternativa…”- Totusi, nr. 1 -dintre francezi, ramane Charles Aznavour, care interpreteaza intr-o Engleza perfecta, -pentru filmul „Hustle”- celebrul sau hit ,” Yesterday, when I was young”…-preluat de zeci si zeci de alti artisti, in timp…

 8. mai jos o compilatie care poate rezolva marele mister, anume daca tatal lui C.I. a fost sau nu a fost securist,, pentru ca -conform articolului de pe „visele nu au termen limita”(Matei Robert Mihai- o pagina neutral scrisa, bazata pe evenimente istorii regionale-as zice un lucru demn de lauda), la aceasta concluzie obliga respectivul articol, in special pentru ca este f. sistematic si are o bibliografie intinsa(20 surse), din care multe surse de anvergura nationala-cumva oficiale-(capital. ro, digi24,, calea europeana. ro, media fax, etc.)…Totusi, incluzandu-ma in grupa „master of suspicion”( fara pretentia de a fi alaturat celebrului trio), ma intreb de ce o fiica iubitoare de parinti , nu a ripostat vechement, atunci cand au aparut(si persistat) „zvonurile”respective, la fel si sotzul ei, care – se presupune- a avut un mare respect pentru socru-sau, fie ca a fost simplu blanar(permanent), fie ca a intrat in structirile securitatii, oricum, un alt comentariu ( postat pe aceiasi pagina cu cel de mai jos -apartinand la Lady X-), spunea ca in „89, zestrea lui C.I. ar fi fost de 100 mii dolari, ceace nu putea fi valid (la acel timp- adica in dolari) decat pentru „alesi” si nicidecum chiar si pentru un mestesugar de valoare… Daca Lady X citeste cumva acest comentariu, este rugata sa intervina cu detalii, pana la urma aceasta poveste persista de prea mult timp, si este timpul trecut, deci trebuie rezolvata, adica lumea trebuie sa stie adevarul, iar daca socrul lui iohanis nu a fost securist, atunci cei care credeam( credem ) asta, sa putem sa ne cerem sincere scuze …Tacerea lor este -totusi- cu semn de intrebare, nu mai amintim de actiunile lui klaus, de la cap la coada, securisto- nomenclaturiste…/// „20 DE LUCRURI PE CARE NU LE ȘTIAI DESPRE CARMEN IOHANNIS -PRIMA DOAMNĂ A ŢĂRII___—–____probabil ca acesta este adevarul, notand sursele bibliografice oficiale( si -cred- destul de credibile), tatal lui CI NU A FOST SECURIST (si inca ceva grad mare), asa cum au fost zvonuri, chiar eu am citit declaratia(Pe virtual!!!) a unei doamne, care zicea (vreo 10 ani in urma) „Am 58 de ani si sunt din Sibiu si stiu ce vorbesc, anume ca ioan lazurca a fost blanar, dar -mai tarziu- a fost un porc de securist…” Practic, femeia poate are dreptate, in ultima instanta chiar „Tzarul Ivan si-a schimbat profesia?”..Sa fie adevarul pe undeva pe la mijloc?!

 9. Ce avere are Piedone. Edilul-condamnat nu va plăti niciun leu victimelor de la Colectivmai puțin de jumătate din pedeapsa de 8 ani și 6 luni la care fusese condamnat în Dosarul Colectiv, CI NU va plăti nici măcar un leu cu titlul de despăgubiri civile, în solidar cu ceilalți inculpați din dosar. Potrivit declarației de avere completate în 2020, acesta deține o casă în București, 5 mașini de colecție, 4 terenuri în Bragadiru, și puțin peste 50.760 de euro în bancă. Lista bunurilor deținute de Cristian Popescu Piedone, potrivit declarației de avere depuse în 2020 o casă de 73 mp în București moștenită în 2003 și schimb cu fratele; un cont de peste 50.0000 de euro; un teren de 416 mp în Bragadiru, Ilfov, cumpărat în 2008; un teren de 439 mp în Bragadiru, Ilfov, cumpărat în 2008; un teren de 540 mp în Bragadiru, Ilfov, cumpărat în 2008; un teren de 538 mp în Bragadiru, dobândit în 2009 prin act de vânzare-cumpărare; un autoturism Mercedes din 1996; un autoturism OLDSMOBILE din 1959; trei autoturisme Cadillac din 1968, 1973 și 1974.____——____destept acest piedone, a cotizat anticipat (avea de unde!*) la buzunarele judecatorilor, asa ca va executa (in regim de lux) cel mult 2 ani, si ramane cu milioanele „muncite”!!!( * cine crede ca ‘declaratia de avere” este si realistica, se insala, indivizi ca asta (adica vreo 300 mii, politicieni, popimea, armata , adiministratia , etc.) au la modul subteran, averi cel putin duble, fata de declaratii…Si -desigur- evaziune fiscala la o scara si mai mare…)///
  -II-Familia Biden o susține pe Meghan Markle pentru postul de președinte al SUA: ”Ar fi un candidat excelent”(…)____—–____ ceva sanse are, insa ar fi fost un avantaj fantatstic daca s-ar fi urmat calea propusa de mine(„… scrita manent”), M.M. si Printul Harry, intronati ca Rege si Regina, in Romania…Practic, Romania ar fi avut imediata si totala protectie si ajutor( de orice fel) de la cele mai „tari” si importante tari de pe glob…

 10. O nouă lovitură pentru credibilitatea României: Riscul de țară a crescut și mai mult(…)/// 2-Doar 24 la suta dintre romani cred ca presedintele iohanis este respectat de liderii occidentali, iar 37 la suta considera ca NU este respectat de acestia iar restul intrebati, nu au o parere formata(…)///3-România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”(…)/// 4-Anunț de ultimă oră al BNR. La cât a ajuns datoria externă a României… a crescut cu peste 720 de milioane de euro în primele 3 luni ale anului…”///5-G4media:Pensionari din Armată și Poliție, pe Fb: Rasiști, xenofobi, antisemiți, misogini, anti-NATO(…)____—-____ in final, cum am spus de multe zeci de ori, „cresterile economice”, pot fi doar iluzii, puterea de cumparare locala este turnesolul veridic al acestora, iar in Romania, situatia este asa, pentru ca orice reala crestere economica este -AUTOMAT- absorbita de salariile si pensiile de lux ale oricui „lucreaza”(trandaveste) la/sau este pensionar de stat(majoritatea), in special marii paraziti-armata-(si imensi, ca si numar), care dovedesc ca sunt si inculti, garantat ca ar intoarce armele impotriva NATO, oricand, tocmai pentru a se reveni la sistemul in care nimeni nu-i ntreaba pe ei de nimic, in sfarsit , pot sa paraziteze in continuare, nestingheriti, pana la sfarsitul timpurilor…Iar celelalte titluri dovedesc ca noua formula de conducere, taraste Romania in groapa, cel putin-se pare- f. multi romani incep sa vada realitatea despre incompetenta cosmica si criminalitatea acestui pres-edinte…

 11. „-acest guvern căruia lui îi datorăm în primul rând, nu lui Putin, și inflația, și sărăcia de azi și de mâine. //___—-___exact ce am mai spus, lichelele au gasit un cal de bataie, si o „ratiune” pentru a subjuga la max. natia , armatei de paraziti (armata, etc.), acesta este cazul de mai jos, acest ‘arcel „olacu, a devenit aliat de nadejde al lui iohan(bivolul balan) si ciuca(bot-de-maciuca), declaratia de mai jos este DOAR UN TEST ( si -mai tarziu- un pretext) administrat populatiei, sa vada daca mai are putere sa se ridice impotriva la asemenea samavolnicie* , practic este egal cu ” a trecut intai o boare…”, adica pregatirea populatiei pentru fapt… Desigur ca iohan va nega „vehement” ca are intentii imperiale, insa trebuie sa fim convinsi ca chiar asta si vrea, sa mai stea ” la carma” inca un mandat si, apoi, inca unul si inca unul, in ultima instanta, idea aceasta le vine mai la toti republicanii dictatori sau din fostele tari comuniste(care se cam suprapun), exact cum spuneam in 1993-1994( In „Religia, dusmanul credintei.Religiile, parintii urii”- pag. 85), ca acesti indivizi sunt -de fapt- regi neancoronati, insa cu puteri discretionare, cu mult mai mari decat ale oricarui Rege sau Imparat actual….(* asa s-a intamplat si ultimele alegeri, individul a incalcat cel mai democratic protocal al alegerilor, infruntarea directa intre candidati, sustinut de vreo 16 terchea-berchea, platiti(sau de la natura idioti) , sa-i faca jocul satrapului, evident fiind-si atunci, si acum- ca , la „realizarile” sale, chiar si veorika l-ar fi facut praf, in fata alegatorilor…. : „Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”

 12. Iohannis, reacție pe legile securităţii naţionale: Cineva, şi ştim bine cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. Nu-şi doreşte nimeni o restauraţie a vechii Securităţi…”Avem acum un draft pe aceste legi care nu e destinat publicului larg….Personal mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă corespunzătoare timpurilor noastre să fie corectat. Aceste îngrijorări nu sunt necesare sau dacă mai sunt îngrijorări care rămân în picioare trebuie aduse la cunoştinţa legiutorului pentru a fi corectate….” ___—-____ adica ” eventualele corectii” sunt facute tot de grupuri mafiotice(politice), pe care -in final- el le va rezolva(„armoniza”) la modul „personal”(precum alinierea cu pesede!), tocmai pentru ca nu trebuie restaurata „vechea securitate”, pentru ca -de fapt- vechea securitate si nomenclatura , au fost permanent prezente in decizia politica, direct sau doar din spatele scenei… Mare minune ca Romania sa mai scape de aceasta plaga(securitatea si nomenclatura comunista), singura sansa ar fi restauratia Monarhiei, ori cu „print strain”(echidistant, prin definitie), ori cu cineva national, dar care a dovedit -IN ZECI DE ANI- ca este integru, curajos, cu IQ inalt, etc., etc.- iar sansa ne ofera acest cuplu, Clotilde si sotul el, care au dovedit deja, ca au toate ingedientele necesare pentru a transforma Romania…///

  2-„…Chestionat dacă e de părere că ar trebui să fie limitată durata mandatului şefilor de Servicii, şeful statului a replicat: Este o discuţie care se poartă şi în final când vom avea proiectele în forma care va fi prezentată publicului, atunci vom vedea. Nu vreau să mă pronunţ acum…”___—-___ absolut, nu se pronunta pentru ca actualul sef al serviciilor, este „omul” sau si-i tine ascunse toate talhariile si toate deciziile secrete, care -in realitate- sunt atac la suveranitatea nationala si forme de sabotare a economiei nationale…Cred ca societatea civila ar trebui sa intervina imediat si in forta(prin organizatii, ONG-uri, etc.) si sa ceara ca imediat Emilia Sercaia si Melania Cincea sa fie numite in posturile de ministru al internelor si sef la servicii, amandoua au dovedit ca sunt integre si au maturitate politica, insa chiar si daca toata tara ar iesi in strada pentru aceste numiri, iohan nu ar accepta, el stie ca aceste doua femei l-ar aresta in primele 12 ore ale mandatului lor, indiferent de imunitatile autoservite, de el si ceilalti banditi din guvern, parlament, etc.

 13. Iohannis este acuzat de 45 de ONG-uri de un „atac direct la libertatea presei.(…)___—___un semn ca societatea civila nu este moarta, insa actul este insuficient, aceste ONG-uri au -DEJA SI DE ANI DE ZILE- toate dovezile despre incompetenta si criminalitatea acestui impostor, de acea trebuie sa mearga pe masuri radicale, scoaterea populatiei in strada si demiterea individului din functie…Este clar ca acest neghiob este si putin la minte, iar de cand s-a impreunat cu pesede si a inceput sa fie calarit de ciuca, situatia a devenit dezastruoasa (mai ales prin prisma finantelor), pentru a fi inteles cat mai bine de masele religioase, zic, ca parca in ihan, ciuca si dancu, a intrat dracul, iar acest drac este nebun..

 14. Mesaj la adresa „președintelui în exercițiu” Klaus Iohannis: „S-a dovedit un ticălos fără scrupule”. Protest anunțat în Piața Victoriei.”… Oana Gheorghe…Tudor Chirila…”___—-___in sfarsit, cineva din Romania, ii spune tare si in public, ce este , acest pres-edinte…Insa nu cred ca va avea si un efect practic, populatia tarii este prea indoctrinata si/sau prea fricoasa , pentru a iesi MASIV, , la proteste…Iar in „caz de”, a se merge iarasi pe satisfacerea unor cereri f. specifice, nu reprezinta niciun succes, sistemul romanesc (si „oamenii”) trebuie schimbat radical, altfel puterea -intotdeauna- se repliaza si chiar iese si mai intarita, in detrimentul intregii natiuni…Practic, sintetizand, NU exista decat o singura optiune, si nu „o noua revolutie”, CI „O ADEVARATA REVOLUTIE”…

 15. Statul paralel, între realitate și propagandă(Ciprian Cucu)”…un atac la ordine si legalitate…”___—-___ leit-motivul folosit de dictatori( sau in devenire), in fapt suprapunerea dorintelor si actiunilor lor , criminale, peste nevoile statului, iar acceptarea ideii este total gresita , reala optiune este separatia puterilor in stat si transparenta, insa -in prima si ultima instanta- primul individ(functie) a tarii are rol urias in schema, iar aparitia pe eshicherul politic al unui individ ca ihan, este perfecta dovada a faptului ca dictatura ceausisto-comunista doar s-a diluat si s-a cosmetizat, in realitate-in Romania- Statul Paralel- a existat de peste 70 ani, numai ca acest stat NU este deloc paralel, este IN interiorul statului oficial, pentru ca este compus -in proportie uriasa- de functionari oficiali, de diverse trepte, ceace face imposibila demantelarea sa, solutia este tot omul de la varf, asa ca Monarhia (cu conducatori -la varf-neimplicati in mizeriile mioritice) este singura care mai poate salva Romania….Iar acceptarea ideii de mai sus, are si impact istoric, acceptand-o, giram legitimitatea si a sclavagismului si a apartheid-ului, etc., pentru ca si ele aparau ordinea si statul…

 16. Drulă cere demisia directorului SRI: ”Pentru odioasele legi ale securismului naţional”(…)___—-___pana acum, acest Drula si C.Nasui au aratat consecventa, bun IQ, cat si curaj, sunt total de acord cu aceasta cerere, acest heving este -alaturi de ihan- marele dusman al romanilor, ei doi(plus dancu), sunt parte din planul lui Victor Orban( pe care-l inteleg, chiar daca nu-l aprob) de a recupera Transilvania si chiar mai mult(cat va fi posibil), ihan va fi guvernatorul Transilvaniei iar ceilalti doi nenorociti vor avea si ei sinecuri serioase, sunt convins ca -deja- primesc bani de la Ungaria, pentru a se preface ca nu vad ce se intampla…Din pacate nici Drula si nici Nasui(se pare) nu inteleg ca, chiar mutari serioase, nu au sansa sa schimbe Romania, numai o miscare radicala o poate face, iar aceasta este intoarcerea la Monarhie, cu Casa Regala de Armor si -concomitent- marile reforme, adica 10 judete, o suta parlamentari, defiintarea armatei, plafonarea salariilor si pensiilor total aberante(la stat) etc., etc….

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: