Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Cum va arăta PNL după 25 septembrie?

Cum va arăta PNL după 25 septembrie?

De când a început cursa internă pentru alegerea președintelui PNL, am putut observa cum declarațiile liderilor celor două tabere ajung din ce în ce mai contondente. Dacă la începutul cursei, aveam săgeți aruncate dintr-o parte și din alta, acum vedem că se ajunge uneori la sânge pe pereți. Mai mult de atât, am avut și un incident total dezagreabil, aducerea unor bodyguarzi la alegerile din sectorul 4, care în prima fază l-au împiedicat pe președintele partidului în funcție să urce pe scenă.

În fiecare weekend, asistăm la un război al declarațiilor și la o creștere a tensiunilor. Evenimentele interne ale PNL care se desfășoară la finalul săptămânii aduc în presă noi atacuri. Tensiunea a început să crească și mai mult în momentul în care au început alegerile interne din filiale. Lupta de la național s-a translatat în local, pentru că cine câștigă filialele are mai multe șanse să își desemneze delegații la Congres. Așadar, un prim pas pentru câștigarea Congresului de către Orban sau Cîțu este câștigarea conducerii filialelor județene. Au început scandaluri în județe precum Timiș,  Argeș, Vaslui, Constanța, sector 4.

Se uzează toate mijloacele, amenințări cu pierderea slujbelor de la stat, încercări de racolare în schimbul primirii unor sinecuri, aducerea unor membri fictivi, făcuți peste noapte pentru a vota, blocarea alegerilor pe motive statuare, aducerea grupurilor de ”bodyguarzi” pentru intimidare.

Este o luptă dură. Orban luptă pentru supraviețuirea politică. Cîțu vrea să preia conducerea și are în spatele său un grup care de câțiva ani vrea să îl detroneze pe actualul președinte. Tabăra din spatele lui Cîțu are nemulțumiri care s-au agravat în timp, sunt frustrări care s-au acumulat, iar acum toate acestea se revarsă într-un război în care singura regulă e ”nicio regulă”. Fair-play-ul dezbaterilor interne e suspendat. Soluțiile celor două tabere privind politica PNL în următorii 4 ani sunt aproape inexistente.

 

Este greu de afirmat la această oră cine va câștiga președinția.

 

Cîțu pare că are prima șansă. Într-un timp scurt, am văzut că greii filialelor au trecut de partea lui. Președinți de filiale puternice au optat pentru susținerea actualului premier. Dacă ne uităm la poziționările celor doi actori, Orban și Cîțu, pare că avem un lider mai mult în defensivă – Orban și altul care pare sigur pe câștig, ușor detașat – Cîțu. Premierul beneficiază de mai multe ”guri de tun” de oameni care duc lupta în locul lui – Rareș Bogdan, Alina Gorghiu, Florin Roman, Emil Boc, în timp ce Orban pare că nu mai are o echipă în jurul său.

Chiar dacă după ce se ”vede” în presă, unde pare că premierul are prima șansă, faptul că avem un Congres cu 5000 de delegați poate încurca jocurile. Președintele PNL este agreat la baza partidului, în rândul militanților, a celor care votează. Controlul delegațiilor este mult mai greu de realizat în condițiile unui for atât de larg.

 

Ce se va întâmpla însă cu PNL după 25 septembrie, după alegerea președintelui:

 

Scenariul 1

 

În cazul în care va câștiga Orban, vom avea un partid aproape ”rupt”. Chiar dacă actualul președinte își va păstra mandatul, ”greii” din conducerea centrală vor rămâne în opoziție. Practic, principalii lideri, principalii comunicatori ai partidului vor fi obligați să conviețuiască cu Orban. Nu se va putea face o împăcare peste noapte, pentru că atacurile de acum, faptul că se trec anumite granițe roșii, vor duce la crearea unor falii adânci. Chiar dacă Orban va reuși să treacă anumiți oameni din tabăra lui Cîțu în tabăra sa, tot nu va putea conduce partidul în mod optim.

Vom avea 4 centri de putere: Orban, Cîțu din postura de șef al executivului, președinții de filiale plus ”greii ” din tabăra pro Cîțu și președintele Iohannis.

Va fi extrem de complicat de gestionat un PNL rupt în două. Procesul de guvernare va fi și el extrem de complicat, cu un premier învins în alegeri interne, cu parlamentari împărțiți la rândul lor și cu două viziuni politice diferite între tabere, cu unii care ar prefera o alianță  pe sub masă cu PSD, nu la vedere și cu alții care ar dori păstrarea actualei coaliții.

 

Probabil, în cazul în care va câștiga Ludovic Orban, acesta nu va putea să ducă la bun sfârșit mandatul. După primul eșec electoral, alegerile europarlamentare, va fi schimbat printr-un Congres Extraordinar.

 

Scenariul 2

 

În cazul în care va câștiga Florin Cîțu, zbuciumul intern va fi mult mai mic. Acesta va avea susținerea președinților puternici de filiale, a principalilor comunicatori, va reuși să își facă o echipă de conducere la nivel central care să îi asigure liniștea. Este clar că Florin Cîțu nu va avea suportul militanților pe care l-a avut Orban la preluarea președinției. Este un tip necarismatic, lipsit de experiență politică, destul de șablonat în comunicare și pare ușor distant de ”talpa partidului”. Este profilul de ”lup singuratic”, ce nu poate juca în echipă.

Cîțu ar avea un suport mult mai mare din partea liderilor principali ai PNL, dar și al președintelui Iohannis, ceea ce îi va oferii posibilitatea să se concentreze mai mult pe actul guvernării.

Chiar dacă Florin Cîțu nu va avea în interiorul PNL susținerea populară pe care a avut-o Orban la preluarea președinției, acest lucru nu va avea efecte mari pe termen scurt, între alegeri, atunci când partidul are mai puțină nevoie de activul său.

Vorbind cinstit, partidul nu va fi condus de Cîțu, ci de tabăra care s-a format în jurul său. O tabără neomogenă, unii veniți doar pentru a-i face pe plac președintelui, unii pentru a-i plăti lui Orban polițele trecutului și alții doar pentru că simt că așa vor avea mai multă putere.

Poate cel mai mare câștig pentru Florin Cîțu și pentru PNL va fi faptul că va avea un partener la Palatul Cotroceni.

PNL nu se poate dezlipi și nu poate juca împotriva lui Iohannis. În acest moment, liberalii au nevoie de președinte pentru a gestiona cu bine guvernarea, pentru evitarea unor viziuni diferite și abordări opuse între palate. Iohannis rămâne politicianul cu cea mai mare cotă de încredere, la nivelul PNL nu este alt lider care să îl bată.

PNL poate rămâne la un scor bun în sondaje doar dacă va avea o guvernare de succes, dacă va evita certurile interne și dacă va reuși să scoată la timp un prezidențiabil.

 

După 25 septembrie, vom vedea pe ce drum va intra PNL și cât de mari vor fi faliile dintre tabere după această campanie internă dominată de tensiuni. Liderii celor două grupări ar trebui să se gândească că mai ”există viață și după alegeri” și că tot ce se întâmplă acum nu va fi ușor de șters cu buretele. De asemenea, nu poți arăta astăzi electoratului imagini ca cele prezentate în această campanie, iar peste puțin timp să îi ceri acestuia să aibă încredere în PNL și în liderii săi.

16 comentarii

 1. „…PNL nu se poate dezlipi și nu poate juca împotriva lui Iohannis…”____—–____ acesta este destinul in cele mai multe republici, tatucul natiei devine indispensabil pentru grupul de la putere, iar caderea unuia dintre ei(inclusiv prin terminarea mandatului) aduce mari dereglari si derapaje, in toata activitatea economica si sociala nationala, situatie care poate fi prevenita-este arhicunoscut- prin reantoarcerea la o Monarhie autentica…
  „China, America și Capcana lui Tucidide
  Aniversarea a 100 de ani de la crearea Partidului Comunist Chinez i-a dat prilejul lui Xi Jinping să-şi reafirme controlul absolut asupra ţării şi să reitereze ambiţiile globale ale Chinei.

  (Alexandru Lazescu-06.07.2021)”…Cu Xi Jinping s-a revenit la modelul liderului absolut, pe viață, așa cum a fost și perioada lui Mao…”___—-____practic, conducatorul Chinei este un Imparat nedeclarat, iar formarea unei dinastii este abolita in favoarea unei alte idei si practici la fel de vechi, anume „numirea regilor” , precum in vechiul Israel…Asa cum spuneam si despre Rusia, NU toate tarile pot fi conduse democratic prin sistem republica, CELE MAI MULTE pot fi (si sunt) conduse prin varianta dictatura , si mult mai putine prin Monarhie, insa referitor la calitate, ultma varianata surclaseaza masiv, sistemul republican…Practic -in lume- exista cel mult 30 de tari care sunt si republici cat si democratice, iar cea mai intinsa democratie din lume(India), este si cea mai mare anarhie(si cu multe si imense probleme), China-evident- ramane o dictatura , poate tocmai pentru ca mimeaza o Monarhie, pe care in declaratii si parte din practica o dezavueaza, asa cum -chinezii- sunt cei mai ferventi critici ai USA, dar -altfel- fura tenologie la modul urias, din aceasta tara, si -mai nou- de unde se poate, si astfel China se poate mentine in pozitia SPRE paritate cu USA, insa nici USA si nici Japonia, UK(etc.) nu sunt incremenite in timp, ele isi continua dezvoltarea , decalajul Chinei, ramanand o constanta…

 2. Test reusit pentru Pentagon. Statele Unite, prima tara care are in dotare rachete supersonice cu focoase nucleare. Viteza incredibila pe care o atinge .(…)___—-___exact ce spuneam o zi in urma, nu mai amintim de portavioane, China are doar doua, al doilea o copie dupa primul, cumparat -nefinisat-de la fosta URSS…

 3. 40 la suta din locurile noului parlament votat in Republica Moldova vor fi ocupate de femei. Ce varsta are cel mai tanar deputat(…)____—–____am mai zis eu odata (la un articol care implica ceva despre „tehnic”), ca RM pare a fi deasupra Romaniei (nu doar pe harta), aeasta stire este definit ilustrativa, cetatenii RM sunt mai destupati la minte decat cei din Romania( tara mama!!!) in care talibanii si popimea fac legea, unde desigur, ” femeia trebuie sa stea la locul ei”, tra-la-la si tra-la-la, in sfarsit(fumuri mioritice, de doi bani!), cred ca RM ar face o greseala sa se alipeasca Romaniei retrograde, cel mai bine sa intre in Europa pe propriile picioare, eventual poate sa ne faca si noua un hatar, sa forteze uniformizarea limbii romane, sa fim precum Germania cu Austria, doua state, doua tari, dar cu limba comuna, si nu cu accente f. detasate de limba originala…

 4. Practic ,la acest capitol(discriminare pe baza de gen), RM sta mult mai bine decat cele mai multe tari, iar aceasta dovedeste starea generala de educatie civica, pentru ca (totusi, este posibil) ca cei mai multi votanti sa fi fost barbatii, cea ce impune concluzia ca nu curentul feminist , alaturat Maiei Sandu, este cea mai mare parte a bazei acestei votari, adica populatia generala s-a saturat de „marii barbati de stat”(gen si iohanis-!!!) si intelege ca femeile pot fi chiar mai bune conducatoare, asa cum cateva tari( si Monarhii si republici) au chiar la varf si in structurile f. inalte…Din pacate -IN Romania- nici curentul feminist nu se evidentiaza, in a o sustine viguros pe Clotilde Armand, care -evident- vrea sa schimbe soarta Romaniei, pornind cu „partea” ei, care acum este doar un sector din capitala…

 5. Dragnea: România, dictatură feroce, în care libertatea de exprimare e în pericol(…)///

  2-„Ce alte dosare penale „grele” îl mai așteaptă pe Liviu Dragnea. Fostul lider PSD este deja trimis în judecată pentru trafic de influență.”____—-____ desi a fost eliberat anticipat si nu merita, totusi, dragnea are dreptate in aceasta declaratie, cu doua amendamente, primul nu cred ca Romania este o dictatura FEROCE(atunci cum este in N.Korea?), insa este o dictatura care se pliaza perfect pe smecherismul mioritic, adica este o dictatura LARGITA , la un numar IMPRESIONANT DE mici dictatori(totusi infim, raportat la intreaga populatie), as aprecia cam la 200 de mii de indivizi angrenati in aceasta dictatura mai greu de devoalat(si chiar f. greu de dezmembrat).Si doi, are dreptate cand gaseste ca libertatea de exprimare este in pericol, cazurile abunda ,inclusiv si pe virtual, unde idea de baza era ca oricine chiar poate sa spuna ce vrea…Si revenind la citatul adis de mine, gasesc ca desi individul mai merita ceva ani de puscarie(totusi , ramane de dovedit daca da/nu) metoda folosita de asa-zisa justitie romana, este aceiasi pe care au folosit-o si in cazul nastase – si am denuntzat-o la vremea respectiva(desi, si el a facut puscarie meritata)- anume HARTUIREA si CRUDITATE, pentru ca daca un individ este la puscarie pentru ceva si i se imputa si alte lucruri SAVARSITE TOT INAINTE de a fi incarcerat( si deja in procesare), este o hartuire murdara si o cruditate patologica(sau viciozitate subanimalica) sa-l lasi -pe individul in cauza-in libertate si apoi sa-l incarcerezi din nou, in acest caz(si altele, asemenea) justitia (asa -zisa!) Romana , trebuia sa urgenteze aducerea in instanta si a celorlalte cazuri si -daca condamnat- respectivul ar fi executat un surplus de ani sau luni, etc.. Insa in aceasta ipostaza, asa-zisa justitie romana dovedeste cat este de neprofesionala si -probabil- face totul la comanda altor mari granguri, cand este vorba de cazuri ca acesta, politice…Si -as cam garanta- aici este bagat membrul posterior-stanga, al lui iohanis…

 6. Asasinatrea presedintelui haitian(…)///

  2-Cum s-a ajuns la anarhie, jafuri și un masacru cu peste 200 de morți în Africa de Sud. Scânteia: condamnarea fostului președinte
  Condamnarea la închisoare a fostului președinte sud-african….violente , masacre si distrugeri materiale de miliarde…”____—-____iar aceste acte se vor mai „intampla” si in alte tari, chiar si in Romania, pesedeul este totusi o organizatie puternica si cu miliane de sustinatori, iar odata cu terminarea mandatului(if!0 a lui iohanis, acestia il vor aduce in fata instantei (pe drept) pentru masacrele silente comise impotriva romanilor, dar si alte capete de acuzare(unele mai vechi decat presedinta), inclusiv defaimarea si sabotarea activitatii statului roman…iar 9si) cu aceste exemple la zi, romanii ar trebui sa inteleaga ca doar o conducere stabila9si in timp) la varf, poate rezolva imensele probleme pe care le mentine permanent, setea de putere politica, care divizeaza natia si consuma resurse fantastice…

 7. Doar 39 din 3228 de localități îşi susţin cheltuielile din taxele şi impozitele încasate local. „Regionalizarea astăzi nu este posibilă, până nu modificăm Constituţia”(…)///
  2-Salariile din BNR au crescut în pandemie. Mugur Isărescu a câștigat din pensie și salariu aproape 20.000 de euro lunar.(…)___—-___ „Normal”, sa fie asa, atata timp cat nici 1% din populatia tarii(„elitele”!) detin toata averea tarii, prin salarii si pensii total nemeritate, plus diverse afaceri(la care nu platesc taxe, sau platesc doar partial= evaziune fiscala), existente si in cea mai mica comuna si -deobicei- apartinand ‘edililor” locali…Si-hop!- cu gaselnita, „trebuie modificata constitutia”, act care este doar o idee, iar daca se va materializa vreodata, va fi peste ani si ani, iar rezultaele(prin plebiscit) raman la discretia interpretarii tot a celor din varf…Iar aceasta in timp ce -la modul urgent- se pot implementa reforme f. constitutionale, adica terminarea imensului parazitism institutionalizat, insa catzu si iohanis NU vor, pentru ca nu vor mai putea ei primi peschesuri de la clientela din teren, care suge toata plusvaloarea creata de milioanele de romani…Grafic, Romania poate fi ilustrata prin 2 piramide-in 2 culori diferite- una cu baza in jos(si varful in sus-adica cea normala), pe care o numim PIRAMIDA MUNCII, in care -evident- cu cat urci mai sus, cu atat se munceste mai putin, INSA, a doua piramida (onumim PIRAMIDA CASTIGURILOR), este plasata invers, adica cu baza in sus si cu varful extrem de subtire, in jos… iar al doilea titlu-cel cu ‘ugur ‘sarescu, este extrem de ilustrativ-si realistic-marii paraziti si -in acelasi timp- si imens incompetenti(practic cei care au distrus tara) castiga prin salarii si pensii aberante, intr-o luna, cat castiga un muncitor calificat , IN CATIVA ANI!…

 8. Rusia, sub valul patru al pandemiei: peste 25.000 de cazuri noi si 764 de decese în ultimele 24 de ore.(…)///2-Ministrul Sănătăţii: Valul patru al pandemiei va fi al nevaccinaţilor(…)/// 3-Franța, în a treia zi consecutivă cu peste 10.000 de cazuri COVID-19. Aproape 900 de bolnavi sunt la terapie intensivă(…)/// 4- Relaxare în Anglia deși numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere. Scolile se inchid nai devreme(…)/// 5-Coronavirus România. 46 de cazuri noi și un deces. Ușoară creștere a internărilor la ATI(…)____—–____aparent, se pare ca vaccinul rusesc ar fi apa de ploaie, insa faptul ca in Franta si (mai ales) Anglia nu s-a folosit acest vaccin(nici in Romania), denota ca de fapt mai toate vaccinurile NU confera protectie impotriva acestei variante, Delta, care a devenit dominanta, pentru ca-garantat- mai sunt si alte mutatii, insa inca nedepistate sau inca nebotezate…Iar aceasta situatie , spune clar ceva, anume ca aparitia si a altor noi variante imune -ele insele- LA vaccin, este doar o chestie de timp si de identificare, de unde -devine clar, macar acum- ca cel mai bun mijloc de contracarare nu este masura specifica, ci profilaxia generala, bazata pe dezinfectii planetare sincrone si -in continuare- distantarea sociala si purtarea mastii, chiar dubla, in spatii inchise si aglomerate…Ca vor fi mai multi bolnavi(in acest „val”) din grupa nevaccinatilor, este posibil, insa situatia este inca in derulare, abia la inceput, asa ca ramane de vazut…Iar o alta latura proasta a acestei campanii de vaccinare, este faptul ca f. multe persoane refuza vaccinarea prin injectare, solutia ar fi ca, companiile producatoare sa vireze productia spre vaccinare cu aerosoli sau pe cale orala, „o bomboana, un vaccin”…

 9. Anticorupția, un eșec românesc previzibil
  Corupția nu poate fi combătută decât de o justiție independentă, curățată de propriii corupți și eliberată de presiunile politicienilor.

  (Rodica Culcer-20.07.2021) „…Această soluție contravine însă intereselor politicienilor…”România rămâne săracă și înapoiată…”____—-____Iar politicienii se trag unii din altii(si mai toti din vechile structuri comunisto-securiste), fie direct(cazul orban, etc.) , fie prin mezalianta (ihan, satrapul) fie prin rude, fie prin tineri crescuti special pe banii poporului(cazul catzu, anca dracul, etc,) , furati de clasa politico-administrativa, practic este imposibil sa vezi un progres serios in Romania, in special cand-este total evidentiat- insasi (asa-zisa) justitie , functioneaza pe acelasi calapod, singura sansa a Romaniei este intoarcerea la Monarhie cu PrinT Englez( sau cu Casa Regala de Armor), si „importul” a cateva mii de specialisti( inclusiv in justitie) din occident, f. multi dintre ei fiind chiar romani, plecati de copii si care -prin munca si cu capul si cu bratele- s-au evidentiat excelent in bransha lor, care vor avea curajul si chiar interesul sa distruga acest model neocomunist (cu adevarat toxic), prin reformele pe care le propun de ani si ani…PS-acest PS este despre un alt PS (la ultimul articol) , inserat la un scurt comentariu, amandoua NU au fost postate(si este deja o saptamana-idem la articolul lui A.Damian, in problema R.Moldova ). nu cred ca autoarea (R.C.) a anulat postarea, oricum PS-ul era o decenta replica la agresiunea unui oarecare birth…(?), unde-i spuneam -simplu- ca un individ civilizat doar sare peste postarile de la comentatori pe care deja i-a catalogat, eu fiind „comunistoid”, cea ce nu este corect, eu aspiram ca perceptia sa fie ca as fi comunistul comunistilor(!!!), in sfarsit, atucul era evident de natura securistoida…///Iar referitor la Romania „saraca si…”, mai jos un comentariu , facut cateva zile in urma:”Doar 39 din 3228 de localități îşi susţin cheltuielile din taxe…(…)///
  2-Salariile din BNR au crescut…”

  1. Notez-si sunt obosit, observand mereu acelasi lucru- ca exista tot soiul de critici facute din orice unghi(lucru bun), INSA nu vad nicio propunere-concreta, fezabila, radicala- de rezolvare a imenselor probleme a Romaniei, iar daca aceste probleme sunt extrem de multe si f. grave si intinse in toata tara, concluzia este clara, sistemul este de vina si trebuie schimbat…Desigur ca tocmaii marii si micii pioni din sistem(care sunt doar o mica fractiune din populatia tarii) NU vor acest lucru(ar ramane fara privilegii, iar multi ar ajunge la ocna), insa populatia si clasa intelectualilor ar trebui sa realizeze acest lucru si sa gaseasca solutia , care de fapt este prezenta si viabila (si total vibranta) in ACTUALELE MONARHII(inclusiv Japonia si monarhiile africane) si iata ca, destinul national(adica dumnezeu, pentru cei care cred) sau pura intersectare de situatii , NE DA din nou sansa sa devenim o tara prospera si cu adevarat democrata, prin intoarcerea la MONARHIE, cu aceasta Clotide Armand si sotul ei, 2 persoane care si in trecut si in prezent, dovedesc ca sunt oneste, curajoase si pledeaza prin si pentru lege si binele poporului, asa ca barna, ciolos si alti zmei politici , ar trebui sa fie primii care sa sustina acest PROIECT SALVATOR, cea ce chiar si lor le-ar aduce benficii personale (numiri ca pm, etc.), insa ori sunt patologic de gelosi pe acest cuplu, ori sunt cele mai infame infiltratii ale fostei nomenclaturi si securitati, rolul lor fiind sa mentina Romania in acest nefast status, pana la erodarea completa si -practic- distrugerea statului si natiei romanesti…

 10. Naționalismul de tarla al lui Dragnea și veșnic susținătorii săi
  Naționalismul de tarla este un fenomen periculos, o acumulare de spaime, irațional, resentiment și violență reprimată care poate fi oricând exploatată de politicieni populiști și iresponsabili.

  (Cristian Campeanu-20.07.2021)”…popi prost educati…”___—-___ biserica-chiar prin definitie si istoric milenar- este stat in stat, asa ca este evident ca actualii popi sunt „educati” de cei care fabrica alti popi, „dupa chipul si asemanarea lor”*, asa ca nicio sansa, asa cum si in cazul politicienilor si administratiei, la fel, solutia doar ce am readus-o in discutie la art. d-nei R.Culcer… Iar despre dragnea, un comentariu facut chiar pe aceasta pagina, dar care nu a aparut, desi a fost postat chiar la titlul care vestea eliberarea lui dragnea si declaratiile sale: „Dragnea: România, dictatură feroce, în care libertatea de exprimare e în pericol(…)/// 2-„Ce alte dosare penale „grele” îl mai așteaptă pe Liviu Dragnea. Fostul lider PSD este deja trimis în judecată pentru trafic de influență.”____—-____ desi a fost eliberat anticipat si nu merita,…”
  (* iar ei, popimea-ba se pare ca noi toti!- suntem facuti(cum spune Biblia)- „dupa chipul si asemanarea lui dumnezeu”, e adevarat ca -tot Biblia zice- ” dar v-am pus putintel deasupra animalelor”!!!/// cat despre „cum va arata PNL…”, se pare ca va iesi cu paruiala intre cei doi fosti „2 boabe intr-o teaca”, si la discretia lui ihan, care acum ii vrea la cutite, tocmai pentru a se arata el, din nou, marele invingator, dupa aceste alegeri, se va debarasa si de amaratul de catzu…:”Orban: Cine folosește resurse publice pentru campania internă a PNL să plece de la Palatul Victoria.”

 11. klus iohannis l-a decorat pe Patriarhul Daniel cu Ordinul „Steaua României” în grad de Colan|22.07.2021.”… cu ocazia implinirii a 70 de ani…”____——____mai mare si mai fatzisha bataie de joc , la adresa oricarui minim bun-simtz si a oricarei minime decente, NICI CA EXISTA… Practic dracii si-au strans mainile -in semn de sustinere reciproca- in fata natiunii, tocmai pentru a arata ca au ingenunchiat-o si o exploateaza dupa bunul lor plac…Intr-un stat normal, prosper, bazat pe respectarea drepturilor fundamentale ale omului, etc., ce legatura poate avea statul cu biserica?! Iar acest iohaniis, permanent arata ca este o tarfa a umanitatii, coborandu-se atat de jos incat sa terfeleasca un simbol suprem al Romaniei, acordandu-l unui fost colaborator al securitatii ( ca si predecesorii sai) si unui individ -in general- retrograd, care direct(uneori) sau indirect, lupta permanent impotriva chiar a statului…Pentru ca nu poate fi vorba de „recunoasterea unor merite”(dimpotriva!), aici este vorba de o chestie extrem de personala(implinirea a 70 de ani-de ticalosii) , iar aceasta reprezinta cel mai dracesc lucru, posibil…cred ca aceasta stire chiar va face inconjurul lumii si mapamondul va intelege ce „profesor de fizica” este acest impostor pupincurist nemaintalnit…

 12. Patriarhia Română anunță că „a luat act cu îngrijorare” de recentele încercări de implementare a educației sexuale în școli.(…)___—–___ daca parafrazam Biblia , cu „cantatul cocosilor a treia oara”, putem zice ca” nici nu a ragait porcul (porcii)de 3 ori”(probabil ca au baut sampanie cu sifon!!!) si iata un alt exemplu al bor-ului,de a sabota initiativele pozitive ale societatii si statului…Ceace trebuie sa fie pe placul „profesorului de fizica”!!!

 13. Ministrul Claudiu Năsui: Românii sunt săraci pentru că plătesc sinecurile și pensiile speciale(…)___—___ in sfarsit cineva din sistem, cu (oarece) onestitate, dar ca ministru al finantelor ar trebui sa interzica aceste plati de sinecuri si pensii speciale…Chiar daca si-ar pune tot stabilimentul in cap… Introducerea taxarii PROGRESIVE -IN ACEASTA ECUATIE- este cel mai bun medicament, extinsa la taxarea pe avere si NU doar pe venit, sunt zeci de mii de indivizi care au averi fabuloase fara sa munceasca si fara sa plateasca taxe…Nu sunt de acord cu taxare zero pe „minim salariu”(se creaza discriminare) aceasta masura trebuie aplicata doar pensiilor minime si disabilitatilor, insa pentru salarii minime, taxe minime, macar1% , iar daca respectiva persoana( familie) nu are si alte venituri(cu adevarat saraci si in nevoi), crearea (daca nu exista) de programe sociale de ajutorare cu ceva cash si cartele de o anume valoare pentru a putea cumpara doar mancare si nici aceasta de la restaurant, etc., ci doar in forma bruta…

 14. Despre monarhie:”Spania a fost cel mai prabusit stat posibil (ca si republica) , revenirea la Monarhie a repus Spania intre marile puteri ale lumii…Cat despre republici bune, da, exista, insa cifrele nu mint niciodata, sunt 200 tari-aprox.- (pe mapamond), din care peste 150 republici si -din care cel mult 20 sunt cu adevarat societati umane(cam 15 la suta) , restul sunt parcurl de distractie al diavolului, in schimb peste 90% din Monarhii, EXCELEAZA, chiar si acolo unde resursele naturale si situarea geografica sunt f. aspre, cazul Iordaniei si -mai ales- al Japoniei… iar legile nu cad din cer, sunt facute de si pentru oameni, iar Monarhiile actuale sunt dovada f. ilustrativa ca esafodajul ierarhic conteaza enorm, chiar si marile republici dovedesc -prin contrast- ca STABILITATEA SI CONTINUITATEA LA VARF( desi inguste, numeric) sunt baza dezvoltarii economice care sa asigure prosperitate pentru toti subiectii, care -la randul ei(printre altele) mentine frictiunile sociale (individi/individ, grup/grup, individ sau grup/autoritati), la nivel minim, cea ce este permanent un nou punct de crestere economica si armonizare sociala…In sfarsit, exemplele actuale(care dureaza de sute de ani), sunt ilustrative, insasi romanii s-au reorientat spre Monarhiile europene, de unde -imediat dupa „89- destinatiile preferate au fost Italia , Germania si Franta, tocmai pentru ca romanii nu aveau habar despre cum se traieste intr-o Monarhei ” unde cetatenii sunt sclavi”, in sfarsit , ” un sistem retrograd si depasit istoric”, si alte formule propagandistice ale „maretei republici socialeste”( si in general ale sistemului republican socialisto-comunist), care s-a prabusit teribil de rusinos, iar sistemul abia mai are cativa adepti, unde se traieste ca in iad… Iar -in Romania- seful tarii incearca IRANIZAREA tarii, folosind la modul cel mai abuiziv, prerogativele functiei, in relatia cu biserica…

 15. Tribunalul București i-a refuzat accesul lui Clotilde Armand la finanțele Romprest.”…reziliere de contract….nu a fost cvorum, consilierii PNL și PSD absentând…”____—–____ cea mai „democratica” forma de sabotare a intereselor comunitare, in favoarea grupurilor de interese, mafiotii din penele si-au dat mana cu cei din pesede(oricum, toti cu radacini in fesene si pecere), dar si acum (precum si cu instituirea starii de urgenta) CA va triumfa, pentru ca orice firma, organizatie publica, etc., are obligatia sa fie transparenta, in special cand ‘lucreaza’ cu banul public, iar CA tocmai asta cere, RESPECTAREA LEGII, pentru ca si in Romania , legea spune acelasi lucru, NUMAI CA mafiotii chiar din interiorul justitiei blocheaza aceasta cerere, pentru a da timp acestui romprest sa mai sustraga si/sau sa falsifice acte, pentru ca furtul sa fie cat mai mic, la zi CA spune ca aceasta firma ar fi FURAT peste 50 MILIOANE euro…Si-este cel mai probabil- la sapaturi mai adanci, se va dovedi ca suma este mult mai mare, o parte din acesti bani fiind ” donati” „oamenilor” din justitie, tocmai pentru a-i apara pe mafiotii din prima linie..

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: