Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Cum va arăta PNL după 25 septembrie?

Cum va arăta PNL după 25 septembrie?

De când a început cursa internă pentru alegerea președintelui PNL, am putut observa cum declarațiile liderilor celor două tabere ajung din ce în ce mai contondente. Dacă la începutul cursei, aveam săgeți aruncate dintr-o parte și din alta, acum vedem că se ajunge uneori la sânge pe pereți. Mai mult de atât, am avut și un incident total dezagreabil, aducerea unor bodyguarzi la alegerile din sectorul 4, care în prima fază l-au împiedicat pe președintele partidului în funcție să urce pe scenă.

În fiecare weekend, asistăm la un război al declarațiilor și la o creștere a tensiunilor. Evenimentele interne ale PNL care se desfășoară la finalul săptămânii aduc în presă noi atacuri. Tensiunea a început să crească și mai mult în momentul în care au început alegerile interne din filiale. Lupta de la național s-a translatat în local, pentru că cine câștigă filialele are mai multe șanse să își desemneze delegații la Congres. Așadar, un prim pas pentru câștigarea Congresului de către Orban sau Cîțu este câștigarea conducerii filialelor județene. Au început scandaluri în județe precum Timiș,  Argeș, Vaslui, Constanța, sector 4.

Se uzează toate mijloacele, amenințări cu pierderea slujbelor de la stat, încercări de racolare în schimbul primirii unor sinecuri, aducerea unor membri fictivi, făcuți peste noapte pentru a vota, blocarea alegerilor pe motive statuare, aducerea grupurilor de ”bodyguarzi” pentru intimidare.

Este o luptă dură. Orban luptă pentru supraviețuirea politică. Cîțu vrea să preia conducerea și are în spatele său un grup care de câțiva ani vrea să îl detroneze pe actualul președinte. Tabăra din spatele lui Cîțu are nemulțumiri care s-au agravat în timp, sunt frustrări care s-au acumulat, iar acum toate acestea se revarsă într-un război în care singura regulă e ”nicio regulă”. Fair-play-ul dezbaterilor interne e suspendat. Soluțiile celor două tabere privind politica PNL în următorii 4 ani sunt aproape inexistente.

 

Este greu de afirmat la această oră cine va câștiga președinția.

 

Cîțu pare că are prima șansă. Într-un timp scurt, am văzut că greii filialelor au trecut de partea lui. Președinți de filiale puternice au optat pentru susținerea actualului premier. Dacă ne uităm la poziționările celor doi actori, Orban și Cîțu, pare că avem un lider mai mult în defensivă – Orban și altul care pare sigur pe câștig, ușor detașat – Cîțu. Premierul beneficiază de mai multe ”guri de tun” de oameni care duc lupta în locul lui – Rareș Bogdan, Alina Gorghiu, Florin Roman, Emil Boc, în timp ce Orban pare că nu mai are o echipă în jurul său.

Chiar dacă după ce se ”vede” în presă, unde pare că premierul are prima șansă, faptul că avem un Congres cu 5000 de delegați poate încurca jocurile. Președintele PNL este agreat la baza partidului, în rândul militanților, a celor care votează. Controlul delegațiilor este mult mai greu de realizat în condițiile unui for atât de larg.

 

Ce se va întâmpla însă cu PNL după 25 septembrie, după alegerea președintelui:

 

Scenariul 1

 

În cazul în care va câștiga Orban, vom avea un partid aproape ”rupt”. Chiar dacă actualul președinte își va păstra mandatul, ”greii” din conducerea centrală vor rămâne în opoziție. Practic, principalii lideri, principalii comunicatori ai partidului vor fi obligați să conviețuiască cu Orban. Nu se va putea face o împăcare peste noapte, pentru că atacurile de acum, faptul că se trec anumite granițe roșii, vor duce la crearea unor falii adânci. Chiar dacă Orban va reuși să treacă anumiți oameni din tabăra lui Cîțu în tabăra sa, tot nu va putea conduce partidul în mod optim.

Vom avea 4 centri de putere: Orban, Cîțu din postura de șef al executivului, președinții de filiale plus ”greii ” din tabăra pro Cîțu și președintele Iohannis.

Va fi extrem de complicat de gestionat un PNL rupt în două. Procesul de guvernare va fi și el extrem de complicat, cu un premier învins în alegeri interne, cu parlamentari împărțiți la rândul lor și cu două viziuni politice diferite între tabere, cu unii care ar prefera o alianță  pe sub masă cu PSD, nu la vedere și cu alții care ar dori păstrarea actualei coaliții.

 

Probabil, în cazul în care va câștiga Ludovic Orban, acesta nu va putea să ducă la bun sfârșit mandatul. După primul eșec electoral, alegerile europarlamentare, va fi schimbat printr-un Congres Extraordinar.

 

Scenariul 2

 

În cazul în care va câștiga Florin Cîțu, zbuciumul intern va fi mult mai mic. Acesta va avea susținerea președinților puternici de filiale, a principalilor comunicatori, va reuși să își facă o echipă de conducere la nivel central care să îi asigure liniștea. Este clar că Florin Cîțu nu va avea suportul militanților pe care l-a avut Orban la preluarea președinției. Este un tip necarismatic, lipsit de experiență politică, destul de șablonat în comunicare și pare ușor distant de ”talpa partidului”. Este profilul de ”lup singuratic”, ce nu poate juca în echipă.

Cîțu ar avea un suport mult mai mare din partea liderilor principali ai PNL, dar și al președintelui Iohannis, ceea ce îi va oferii posibilitatea să se concentreze mai mult pe actul guvernării.

Chiar dacă Florin Cîțu nu va avea în interiorul PNL susținerea populară pe care a avut-o Orban la preluarea președinției, acest lucru nu va avea efecte mari pe termen scurt, între alegeri, atunci când partidul are mai puțină nevoie de activul său.

Vorbind cinstit, partidul nu va fi condus de Cîțu, ci de tabăra care s-a format în jurul său. O tabără neomogenă, unii veniți doar pentru a-i face pe plac președintelui, unii pentru a-i plăti lui Orban polițele trecutului și alții doar pentru că simt că așa vor avea mai multă putere.

Poate cel mai mare câștig pentru Florin Cîțu și pentru PNL va fi faptul că va avea un partener la Palatul Cotroceni.

PNL nu se poate dezlipi și nu poate juca împotriva lui Iohannis. În acest moment, liberalii au nevoie de președinte pentru a gestiona cu bine guvernarea, pentru evitarea unor viziuni diferite și abordări opuse între palate. Iohannis rămâne politicianul cu cea mai mare cotă de încredere, la nivelul PNL nu este alt lider care să îl bată.

PNL poate rămâne la un scor bun în sondaje doar dacă va avea o guvernare de succes, dacă va evita certurile interne și dacă va reuși să scoată la timp un prezidențiabil.

 

După 25 septembrie, vom vedea pe ce drum va intra PNL și cât de mari vor fi faliile dintre tabere după această campanie internă dominată de tensiuni. Liderii celor două grupări ar trebui să se gândească că mai ”există viață și după alegeri” și că tot ce se întâmplă acum nu va fi ușor de șters cu buretele. De asemenea, nu poți arăta astăzi electoratului imagini ca cele prezentate în această campanie, iar peste puțin timp să îi ceri acestuia să aibă încredere în PNL și în liderii săi.

48 comentarii

 1. „…PNL nu se poate dezlipi și nu poate juca împotriva lui Iohannis…”____—–____ acesta este destinul in cele mai multe republici, tatucul natiei devine indispensabil pentru grupul de la putere, iar caderea unuia dintre ei(inclusiv prin terminarea mandatului) aduce mari dereglari si derapaje, in toata activitatea economica si sociala nationala, situatie care poate fi prevenita-este arhicunoscut- prin reantoarcerea la o Monarhie autentica…
  „China, America și Capcana lui Tucidide
  Aniversarea a 100 de ani de la crearea Partidului Comunist Chinez i-a dat prilejul lui Xi Jinping să-şi reafirme controlul absolut asupra ţării şi să reitereze ambiţiile globale ale Chinei.

  (Alexandru Lazescu-06.07.2021)”…Cu Xi Jinping s-a revenit la modelul liderului absolut, pe viață, așa cum a fost și perioada lui Mao…”___—-____practic, conducatorul Chinei este un Imparat nedeclarat, iar formarea unei dinastii este abolita in favoarea unei alte idei si practici la fel de vechi, anume „numirea regilor” , precum in vechiul Israel…Asa cum spuneam si despre Rusia, NU toate tarile pot fi conduse democratic prin sistem republica, CELE MAI MULTE pot fi (si sunt) conduse prin varianta dictatura , si mult mai putine prin Monarhie, insa referitor la calitate, ultma varianata surclaseaza masiv, sistemul republican…Practic -in lume- exista cel mult 30 de tari care sunt si republici cat si democratice, iar cea mai intinsa democratie din lume(India), este si cea mai mare anarhie(si cu multe si imense probleme), China-evident- ramane o dictatura , poate tocmai pentru ca mimeaza o Monarhie, pe care in declaratii si parte din practica o dezavueaza, asa cum -chinezii- sunt cei mai ferventi critici ai USA, dar -altfel- fura tenologie la modul urias, din aceasta tara, si -mai nou- de unde se poate, si astfel China se poate mentine in pozitia SPRE paritate cu USA, insa nici USA si nici Japonia, UK(etc.) nu sunt incremenite in timp, ele isi continua dezvoltarea , decalajul Chinei, ramanand o constanta…

 2. Test reusit pentru Pentagon. Statele Unite, prima tara care are in dotare rachete supersonice cu focoase nucleare. Viteza incredibila pe care o atinge .(…)___—-___exact ce spuneam o zi in urma, nu mai amintim de portavioane, China are doar doua, al doilea o copie dupa primul, cumparat -nefinisat-de la fosta URSS…

 3. 40 la suta din locurile noului parlament votat in Republica Moldova vor fi ocupate de femei. Ce varsta are cel mai tanar deputat(…)____—–____am mai zis eu odata (la un articol care implica ceva despre „tehnic”), ca RM pare a fi deasupra Romaniei (nu doar pe harta), aeasta stire este definit ilustrativa, cetatenii RM sunt mai destupati la minte decat cei din Romania( tara mama!!!) in care talibanii si popimea fac legea, unde desigur, ” femeia trebuie sa stea la locul ei”, tra-la-la si tra-la-la, in sfarsit(fumuri mioritice, de doi bani!), cred ca RM ar face o greseala sa se alipeasca Romaniei retrograde, cel mai bine sa intre in Europa pe propriile picioare, eventual poate sa ne faca si noua un hatar, sa forteze uniformizarea limbii romane, sa fim precum Germania cu Austria, doua state, doua tari, dar cu limba comuna, si nu cu accente f. detasate de limba originala…

 4. Practic ,la acest capitol(discriminare pe baza de gen), RM sta mult mai bine decat cele mai multe tari, iar aceasta dovedeste starea generala de educatie civica, pentru ca (totusi, este posibil) ca cei mai multi votanti sa fi fost barbatii, cea ce impune concluzia ca nu curentul feminist , alaturat Maiei Sandu, este cea mai mare parte a bazei acestei votari, adica populatia generala s-a saturat de „marii barbati de stat”(gen si iohanis-!!!) si intelege ca femeile pot fi chiar mai bune conducatoare, asa cum cateva tari( si Monarhii si republici) au chiar la varf si in structurile f. inalte…Din pacate -IN Romania- nici curentul feminist nu se evidentiaza, in a o sustine viguros pe Clotilde Armand, care -evident- vrea sa schimbe soarta Romaniei, pornind cu „partea” ei, care acum este doar un sector din capitala…

 5. Dragnea: România, dictatură feroce, în care libertatea de exprimare e în pericol(…)///

  2-„Ce alte dosare penale „grele” îl mai așteaptă pe Liviu Dragnea. Fostul lider PSD este deja trimis în judecată pentru trafic de influență.”____—-____ desi a fost eliberat anticipat si nu merita, totusi, dragnea are dreptate in aceasta declaratie, cu doua amendamente, primul nu cred ca Romania este o dictatura FEROCE(atunci cum este in N.Korea?), insa este o dictatura care se pliaza perfect pe smecherismul mioritic, adica este o dictatura LARGITA , la un numar IMPRESIONANT DE mici dictatori(totusi infim, raportat la intreaga populatie), as aprecia cam la 200 de mii de indivizi angrenati in aceasta dictatura mai greu de devoalat(si chiar f. greu de dezmembrat).Si doi, are dreptate cand gaseste ca libertatea de exprimare este in pericol, cazurile abunda ,inclusiv si pe virtual, unde idea de baza era ca oricine chiar poate sa spuna ce vrea…Si revenind la citatul adis de mine, gasesc ca desi individul mai merita ceva ani de puscarie(totusi , ramane de dovedit daca da/nu) metoda folosita de asa-zisa justitie romana, este aceiasi pe care au folosit-o si in cazul nastase – si am denuntzat-o la vremea respectiva(desi, si el a facut puscarie meritata)- anume HARTUIREA si CRUDITATE, pentru ca daca un individ este la puscarie pentru ceva si i se imputa si alte lucruri SAVARSITE TOT INAINTE de a fi incarcerat( si deja in procesare), este o hartuire murdara si o cruditate patologica(sau viciozitate subanimalica) sa-l lasi -pe individul in cauza-in libertate si apoi sa-l incarcerezi din nou, in acest caz(si altele, asemenea) justitia (asa -zisa!) Romana , trebuia sa urgenteze aducerea in instanta si a celorlalte cazuri si -daca condamnat- respectivul ar fi executat un surplus de ani sau luni, etc.. Insa in aceasta ipostaza, asa-zisa justitie romana dovedeste cat este de neprofesionala si -probabil- face totul la comanda altor mari granguri, cand este vorba de cazuri ca acesta, politice…Si -as cam garanta- aici este bagat membrul posterior-stanga, al lui iohanis…

 6. Asasinatrea presedintelui haitian(…)///

  2-Cum s-a ajuns la anarhie, jafuri și un masacru cu peste 200 de morți în Africa de Sud. Scânteia: condamnarea fostului președinte
  Condamnarea la închisoare a fostului președinte sud-african….violente , masacre si distrugeri materiale de miliarde…”____—-____iar aceste acte se vor mai „intampla” si in alte tari, chiar si in Romania, pesedeul este totusi o organizatie puternica si cu miliane de sustinatori, iar odata cu terminarea mandatului(if!0 a lui iohanis, acestia il vor aduce in fata instantei (pe drept) pentru masacrele silente comise impotriva romanilor, dar si alte capete de acuzare(unele mai vechi decat presedinta), inclusiv defaimarea si sabotarea activitatii statului roman…iar 9si) cu aceste exemple la zi, romanii ar trebui sa inteleaga ca doar o conducere stabila9si in timp) la varf, poate rezolva imensele probleme pe care le mentine permanent, setea de putere politica, care divizeaza natia si consuma resurse fantastice…

 7. Doar 39 din 3228 de localități îşi susţin cheltuielile din taxele şi impozitele încasate local. „Regionalizarea astăzi nu este posibilă, până nu modificăm Constituţia”(…)///
  2-Salariile din BNR au crescut în pandemie. Mugur Isărescu a câștigat din pensie și salariu aproape 20.000 de euro lunar.(…)___—-___ „Normal”, sa fie asa, atata timp cat nici 1% din populatia tarii(„elitele”!) detin toata averea tarii, prin salarii si pensii total nemeritate, plus diverse afaceri(la care nu platesc taxe, sau platesc doar partial= evaziune fiscala), existente si in cea mai mica comuna si -deobicei- apartinand ‘edililor” locali…Si-hop!- cu gaselnita, „trebuie modificata constitutia”, act care este doar o idee, iar daca se va materializa vreodata, va fi peste ani si ani, iar rezultaele(prin plebiscit) raman la discretia interpretarii tot a celor din varf…Iar aceasta in timp ce -la modul urgent- se pot implementa reforme f. constitutionale, adica terminarea imensului parazitism institutionalizat, insa catzu si iohanis NU vor, pentru ca nu vor mai putea ei primi peschesuri de la clientela din teren, care suge toata plusvaloarea creata de milioanele de romani…Grafic, Romania poate fi ilustrata prin 2 piramide-in 2 culori diferite- una cu baza in jos(si varful in sus-adica cea normala), pe care o numim PIRAMIDA MUNCII, in care -evident- cu cat urci mai sus, cu atat se munceste mai putin, INSA, a doua piramida (onumim PIRAMIDA CASTIGURILOR), este plasata invers, adica cu baza in sus si cu varful extrem de subtire, in jos… iar al doilea titlu-cel cu ‘ugur ‘sarescu, este extrem de ilustrativ-si realistic-marii paraziti si -in acelasi timp- si imens incompetenti(practic cei care au distrus tara) castiga prin salarii si pensii aberante, intr-o luna, cat castiga un muncitor calificat , IN CATIVA ANI!…

 8. Rusia, sub valul patru al pandemiei: peste 25.000 de cazuri noi si 764 de decese în ultimele 24 de ore.(…)///2-Ministrul Sănătăţii: Valul patru al pandemiei va fi al nevaccinaţilor(…)/// 3-Franța, în a treia zi consecutivă cu peste 10.000 de cazuri COVID-19. Aproape 900 de bolnavi sunt la terapie intensivă(…)/// 4- Relaxare în Anglia deși numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere. Scolile se inchid nai devreme(…)/// 5-Coronavirus România. 46 de cazuri noi și un deces. Ușoară creștere a internărilor la ATI(…)____—–____aparent, se pare ca vaccinul rusesc ar fi apa de ploaie, insa faptul ca in Franta si (mai ales) Anglia nu s-a folosit acest vaccin(nici in Romania), denota ca de fapt mai toate vaccinurile NU confera protectie impotriva acestei variante, Delta, care a devenit dominanta, pentru ca-garantat- mai sunt si alte mutatii, insa inca nedepistate sau inca nebotezate…Iar aceasta situatie , spune clar ceva, anume ca aparitia si a altor noi variante imune -ele insele- LA vaccin, este doar o chestie de timp si de identificare, de unde -devine clar, macar acum- ca cel mai bun mijloc de contracarare nu este masura specifica, ci profilaxia generala, bazata pe dezinfectii planetare sincrone si -in continuare- distantarea sociala si purtarea mastii, chiar dubla, in spatii inchise si aglomerate…Ca vor fi mai multi bolnavi(in acest „val”) din grupa nevaccinatilor, este posibil, insa situatia este inca in derulare, abia la inceput, asa ca ramane de vazut…Iar o alta latura proasta a acestei campanii de vaccinare, este faptul ca f. multe persoane refuza vaccinarea prin injectare, solutia ar fi ca, companiile producatoare sa vireze productia spre vaccinare cu aerosoli sau pe cale orala, „o bomboana, un vaccin”…

 9. Anticorupția, un eșec românesc previzibil
  Corupția nu poate fi combătută decât de o justiție independentă, curățată de propriii corupți și eliberată de presiunile politicienilor.

  (Rodica Culcer-20.07.2021) „…Această soluție contravine însă intereselor politicienilor…”România rămâne săracă și înapoiată…”____—-____Iar politicienii se trag unii din altii(si mai toti din vechile structuri comunisto-securiste), fie direct(cazul orban, etc.) , fie prin mezalianta (ihan, satrapul) fie prin rude, fie prin tineri crescuti special pe banii poporului(cazul catzu, anca dracul, etc,) , furati de clasa politico-administrativa, practic este imposibil sa vezi un progres serios in Romania, in special cand-este total evidentiat- insasi (asa-zisa) justitie , functioneaza pe acelasi calapod, singura sansa a Romaniei este intoarcerea la Monarhie cu PrinT Englez( sau cu Casa Regala de Armor), si „importul” a cateva mii de specialisti( inclusiv in justitie) din occident, f. multi dintre ei fiind chiar romani, plecati de copii si care -prin munca si cu capul si cu bratele- s-au evidentiat excelent in bransha lor, care vor avea curajul si chiar interesul sa distruga acest model neocomunist (cu adevarat toxic), prin reformele pe care le propun de ani si ani…PS-acest PS este despre un alt PS (la ultimul articol) , inserat la un scurt comentariu, amandoua NU au fost postate(si este deja o saptamana-idem la articolul lui A.Damian, in problema R.Moldova ). nu cred ca autoarea (R.C.) a anulat postarea, oricum PS-ul era o decenta replica la agresiunea unui oarecare birth…(?), unde-i spuneam -simplu- ca un individ civilizat doar sare peste postarile de la comentatori pe care deja i-a catalogat, eu fiind „comunistoid”, cea ce nu este corect, eu aspiram ca perceptia sa fie ca as fi comunistul comunistilor(!!!), in sfarsit, atucul era evident de natura securistoida…///Iar referitor la Romania „saraca si…”, mai jos un comentariu , facut cateva zile in urma:”Doar 39 din 3228 de localități îşi susţin cheltuielile din taxe…(…)///
  2-Salariile din BNR au crescut…”

  1. Notez-si sunt obosit, observand mereu acelasi lucru- ca exista tot soiul de critici facute din orice unghi(lucru bun), INSA nu vad nicio propunere-concreta, fezabila, radicala- de rezolvare a imenselor probleme a Romaniei, iar daca aceste probleme sunt extrem de multe si f. grave si intinse in toata tara, concluzia este clara, sistemul este de vina si trebuie schimbat…Desigur ca tocmaii marii si micii pioni din sistem(care sunt doar o mica fractiune din populatia tarii) NU vor acest lucru(ar ramane fara privilegii, iar multi ar ajunge la ocna), insa populatia si clasa intelectualilor ar trebui sa realizeze acest lucru si sa gaseasca solutia , care de fapt este prezenta si viabila (si total vibranta) in ACTUALELE MONARHII(inclusiv Japonia si monarhiile africane) si iata ca, destinul national(adica dumnezeu, pentru cei care cred) sau pura intersectare de situatii , NE DA din nou sansa sa devenim o tara prospera si cu adevarat democrata, prin intoarcerea la MONARHIE, cu aceasta Clotide Armand si sotul ei, 2 persoane care si in trecut si in prezent, dovedesc ca sunt oneste, curajoase si pledeaza prin si pentru lege si binele poporului, asa ca barna, ciolos si alti zmei politici , ar trebui sa fie primii care sa sustina acest PROIECT SALVATOR, cea ce chiar si lor le-ar aduce benficii personale (numiri ca pm, etc.), insa ori sunt patologic de gelosi pe acest cuplu, ori sunt cele mai infame infiltratii ale fostei nomenclaturi si securitati, rolul lor fiind sa mentina Romania in acest nefast status, pana la erodarea completa si -practic- distrugerea statului si natiei romanesti…

 10. Naționalismul de tarla al lui Dragnea și veșnic susținătorii săi
  Naționalismul de tarla este un fenomen periculos, o acumulare de spaime, irațional, resentiment și violență reprimată care poate fi oricând exploatată de politicieni populiști și iresponsabili.

  (Cristian Campeanu-20.07.2021)”…popi prost educati…”___—-___ biserica-chiar prin definitie si istoric milenar- este stat in stat, asa ca este evident ca actualii popi sunt „educati” de cei care fabrica alti popi, „dupa chipul si asemanarea lor”*, asa ca nicio sansa, asa cum si in cazul politicienilor si administratiei, la fel, solutia doar ce am readus-o in discutie la art. d-nei R.Culcer… Iar despre dragnea, un comentariu facut chiar pe aceasta pagina, dar care nu a aparut, desi a fost postat chiar la titlul care vestea eliberarea lui dragnea si declaratiile sale: „Dragnea: România, dictatură feroce, în care libertatea de exprimare e în pericol(…)/// 2-„Ce alte dosare penale „grele” îl mai așteaptă pe Liviu Dragnea. Fostul lider PSD este deja trimis în judecată pentru trafic de influență.”____—-____ desi a fost eliberat anticipat si nu merita,…”
  (* iar ei, popimea-ba se pare ca noi toti!- suntem facuti(cum spune Biblia)- „dupa chipul si asemanarea lui dumnezeu”, e adevarat ca -tot Biblia zice- ” dar v-am pus putintel deasupra animalelor”!!!/// cat despre „cum va arata PNL…”, se pare ca va iesi cu paruiala intre cei doi fosti „2 boabe intr-o teaca”, si la discretia lui ihan, care acum ii vrea la cutite, tocmai pentru a se arata el, din nou, marele invingator, dupa aceste alegeri, se va debarasa si de amaratul de catzu…:”Orban: Cine folosește resurse publice pentru campania internă a PNL să plece de la Palatul Victoria.”

 11. klus iohannis l-a decorat pe Patriarhul Daniel cu Ordinul „Steaua României” în grad de Colan|22.07.2021.”… cu ocazia implinirii a 70 de ani…”____——____mai mare si mai fatzisha bataie de joc , la adresa oricarui minim bun-simtz si a oricarei minime decente, NICI CA EXISTA… Practic dracii si-au strans mainile -in semn de sustinere reciproca- in fata natiunii, tocmai pentru a arata ca au ingenunchiat-o si o exploateaza dupa bunul lor plac…Intr-un stat normal, prosper, bazat pe respectarea drepturilor fundamentale ale omului, etc., ce legatura poate avea statul cu biserica?! Iar acest iohaniis, permanent arata ca este o tarfa a umanitatii, coborandu-se atat de jos incat sa terfeleasca un simbol suprem al Romaniei, acordandu-l unui fost colaborator al securitatii ( ca si predecesorii sai) si unui individ -in general- retrograd, care direct(uneori) sau indirect, lupta permanent impotriva chiar a statului…Pentru ca nu poate fi vorba de „recunoasterea unor merite”(dimpotriva!), aici este vorba de o chestie extrem de personala(implinirea a 70 de ani-de ticalosii) , iar aceasta reprezinta cel mai dracesc lucru, posibil…cred ca aceasta stire chiar va face inconjurul lumii si mapamondul va intelege ce „profesor de fizica” este acest impostor pupincurist nemaintalnit…

 12. Patriarhia Română anunță că „a luat act cu îngrijorare” de recentele încercări de implementare a educației sexuale în școli.(…)___—–___ daca parafrazam Biblia , cu „cantatul cocosilor a treia oara”, putem zice ca” nici nu a ragait porcul (porcii)de 3 ori”(probabil ca au baut sampanie cu sifon!!!) si iata un alt exemplu al bor-ului,de a sabota initiativele pozitive ale societatii si statului…Ceace trebuie sa fie pe placul „profesorului de fizica”!!!

  1. La stirea (de la „Actualitati”-Revista 22), despre decorarea ayatolahului danaila cel Belzebut cu medalia suprema a tarii(desigur de catre seful suprem, al tarii, la pura sa discretie), am postat un comentariu care a aparut cateva zile mai tarziu(cea ce NU a mai reprezentat o actualitate), insa intrebarea suprema ramane, cum de marii „patrioti'( si „filozofi” ai neamului) ‘ndrei ‘lesu, g. ‘iiceanu, m. ‘artarescu, etc., nu au avut nicio parere despre aceasta tentativa de IRANIZARE a Romaniei, pentru ca asta doreste i-hanul, pentru a-si dilua inca odata responsabilitatile (si legale si morale), oricand, el va sustine ca „asa a primit dispozitie de la ayatolah”, ca si in Iran, el fiind doar vuvuzeaua acestuia…Este o absurditate ca cel mai inalt simbol al tarii sa fie acordat unui fost colaborator al securitatii si unui obstructionist in calea progresului Romaniei, pe motivul ca acesta ” a implinit 70 de ani”(de ticalosii), adica -practic, iohanis a vandut tara unei singure figuri fara nicio valoare sociala, doar pentru a ajunge el cu nasul si papaturile in koor-ul „preafericitului”, care chiar asa trebuie sa fie, avnd in vedere ca o tara si un popor ii sunt depuse la picioare…Dar -la acelasi articol- imediat a aparut si un sustinator, care zice ca ar trebui sa mi se instrumenteze un proces de defaimare, desi nu pot, cica, pentru ca nu-mi stiu numele (si adresa) real, insa pe aceasta cale, dau dezlegare paginii ca sa ma desconspire, daca aytolahul mioritic sau vuvuzeaua saseasca, vor sa ma actioneze in instanta, cea ce mi se pare corect, in sensul ca numai prin procese publice si transparente, se poate ajunge la adevar, cazul C.Armand este ilustrativ, eram sigur ca va castiga dreptul de a verifica documetele romprestului, unde -cum ziceam- se poate dovedi ca acestia NU au furat doar 50 milioane euro, ci mult MAI MULT, iar o parte din bani i-au directionat spre buzunarele a ceva grei CHIAR DIN justitie, pentru a-i apara pe ei, mafiotii din prima linie…Pentru ca -asa cum este tema articolului- CORUPTIA supraextinsa si cronica, din Romania este rezultatul coruptiei LA VARF, din justitie si politicul romanesc…

 13. Ministrul Claudiu Năsui: Românii sunt săraci pentru că plătesc sinecurile și pensiile speciale(…)___—___ in sfarsit cineva din sistem, cu (oarece) onestitate, dar ca ministru al finantelor ar trebui sa interzica aceste plati de sinecuri si pensii speciale…Chiar daca si-ar pune tot stabilimentul in cap… Introducerea taxarii PROGRESIVE -IN ACEASTA ECUATIE- este cel mai bun medicament, extinsa la taxarea pe avere si NU doar pe venit, sunt zeci de mii de indivizi care au averi fabuloase fara sa munceasca si fara sa plateasca taxe…Nu sunt de acord cu taxare zero pe „minim salariu”(se creaza discriminare) aceasta masura trebuie aplicata doar pensiilor minime si disabilitatilor, insa pentru salarii minime, taxe minime, macar1% , iar daca respectiva persoana( familie) nu are si alte venituri(cu adevarat saraci si in nevoi), crearea (daca nu exista) de programe sociale de ajutorare cu ceva cash si cartele de o anume valoare pentru a putea cumpara doar mancare si nici aceasta de la restaurant, etc., ci doar in forma bruta…

 14. Despre monarhie:”Spania a fost cel mai prabusit stat posibil (ca si republica) , revenirea la Monarhie a repus Spania intre marile puteri ale lumii…Cat despre republici bune, da, exista, insa cifrele nu mint niciodata, sunt 200 tari-aprox.- (pe mapamond), din care peste 150 republici si -din care cel mult 20 sunt cu adevarat societati umane(cam 15 la suta) , restul sunt parcurl de distractie al diavolului, in schimb peste 90% din Monarhii, EXCELEAZA, chiar si acolo unde resursele naturale si situarea geografica sunt f. aspre, cazul Iordaniei si -mai ales- al Japoniei… iar legile nu cad din cer, sunt facute de si pentru oameni, iar Monarhiile actuale sunt dovada f. ilustrativa ca esafodajul ierarhic conteaza enorm, chiar si marile republici dovedesc -prin contrast- ca STABILITATEA SI CONTINUITATEA LA VARF( desi inguste, numeric) sunt baza dezvoltarii economice care sa asigure prosperitate pentru toti subiectii, care -la randul ei(printre altele) mentine frictiunile sociale (individi/individ, grup/grup, individ sau grup/autoritati), la nivel minim, cea ce este permanent un nou punct de crestere economica si armonizare sociala…In sfarsit, exemplele actuale(care dureaza de sute de ani), sunt ilustrative, insasi romanii s-au reorientat spre Monarhiile europene, de unde -imediat dupa „89- destinatiile preferate au fost Italia , Germania si Franta, tocmai pentru ca romanii nu aveau habar despre cum se traieste intr-o Monarhei ” unde cetatenii sunt sclavi”, in sfarsit , ” un sistem retrograd si depasit istoric”, si alte formule propagandistice ale „maretei republici socialeste”( si in general ale sistemului republican socialisto-comunist), care s-a prabusit teribil de rusinos, iar sistemul abia mai are cativa adepti, unde se traieste ca in iad… Iar -in Romania- seful tarii incearca IRANIZAREA tarii, folosind la modul cel mai abuiziv, prerogativele functiei, in relatia cu biserica…

  1. Reacția unui ONG față de incidentele feroviare din România: ”Orice încercare de redresare a CFR va eșua cât timp la fiecare 3-6 luni este adusă o nouă echipă managerială”(…)___—–____unul din sutele de exemple ce pot fi date (in spetza Monarhie vs.republica), cu atat mai rau cand vorbim despre tara, natie, popor,unde aceste 3-4 luni sunt translatate in ani, si chiar zeci de ani, este total dovedit ca, CONTINUITATEA la varf , este marele factor in orice ecuatie in care este cuprins conceptul de natie,iar in Romania, nu numai directorii, etc., de la diverse companii( de stat, in special) se schimba extrem de des, dar insasi minstrii , sunt schimbati aproape anual, nu mai amintim de „seful” cel mare, care -exclusiv- nu are nicio experienta pentru functie, iar daca are, are una dezastruoasa, el provenind din personalul uneia din aceste firme de stat, sau din alt sector , la fel de dezastruos…

 15. Tribunalul București i-a refuzat accesul lui Clotilde Armand la finanțele Romprest.”…reziliere de contract….nu a fost cvorum, consilierii PNL și PSD absentând…”____—–____ cea mai „democratica” forma de sabotare a intereselor comunitare, in favoarea grupurilor de interese, mafiotii din penele si-au dat mana cu cei din pesede(oricum, toti cu radacini in fesene si pecere), dar si acum (precum si cu instituirea starii de urgenta) CA va triumfa, pentru ca orice firma, organizatie publica, etc., are obligatia sa fie transparenta, in special cand ‘lucreaza’ cu banul public, iar CA tocmai asta cere, RESPECTAREA LEGII, pentru ca si in Romania , legea spune acelasi lucru, NUMAI CA mafiotii chiar din interiorul justitiei blocheaza aceasta cerere, pentru a da timp acestui romprest sa mai sustraga si/sau sa falsifice acte, pentru ca furtul sa fie cat mai mic, la zi CA spune ca aceasta firma ar fi FURAT peste 50 MILIOANE euro…Si-este cel mai probabil- la sapaturi mai adanci, se va dovedi ca suma este mult mai mare, o parte din acesti bani fiind ” donati” „oamenilor” din justitie, tocmai pentru a-i apara pe mafiotii din prima linie..

 16. Încă o angajare cu iz scandalos la BNR: Tudor „Tudy” Ionescu a ajuns consultant de strategie și va fi coleg cu Viorica Dăncilă.(Joi, 29 Iulie 2021, ora 18:28).”… viceprimar din partea ALDE…”____—-____ veorika angajata pe baza de freza, i-han -satrapul, aduce ofranda intreaga tara la picioarele ayatolahului mioritc, acum si aceasta angajare( NU pe baza de concurs), dovedesc clar un lucru, fosta nomenclatura si securitate se regrupeaza intr-un ritm intens si fara ocolisuri si ascunzisuri, cea ce denota ca stiu pe ce se bazeaza, pe imensa lasitate a unui intreg popor, dar mai ales a asa-zisei clase de intelectuali, plus (f evident)” armata e cu noi”…

 17. Grecia intră în zona roșie: regulile pentru cei care se întorc în România.(…)___—–___iar ridicarea a mai toate restrictiile, in Romania(in ultimele luni), si in pofida vaccinarii, este doar o chestie de 3-4 tulpini, adica de cateva luni sau doar 3-4 saptamani, pana se va ajunge la tulpina invicibila, adica asupra careia, vaccinul nu mai are nici cel mai mic impact…Deja , persoane sub 40 ani, sanatoase si vaccinate complet, au facut boala si au decedat, se pare ca exista -deja- mai multe tulpini f. agresive, care doar nu au fost identificate, solutia nu mai este de lupta individuala( nimeni nu se poate vaccina la fiecare 2-3 luni, cand apare o noua tulpina) , ci de grup organizat, adica ori toata populatia planetei este vaccinata la modul OBLIGATORIU, ori aplicarea planetara a masurilor pe care le-am emis de zeci de ori, si -la nivel de individ- purtarea dublei masti ( in aglomeratii), distantarea sociala si dezinfectantele personale si folosite frecvent, vor salva pe cei care inteleg situatia…

 18. Maia Sandu a urcat pe vârful Moldoveanu. Mesajul postat de președinta Republicii Moldova pe contul de Instagram(…)___—-___mesajul scris este sanatos, insa mesajul subliminal este f. important, alegand acest varf, cel mai inalt, vrea sa ne spuna ca va candida la functia suprema a Romaniei reantregite…Succes!

 19. Are Iohannis calitățile necesare să conducă NATO?
  (Sabina Fati (DW) , jurnalist Deutsche Welle-Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 11:30)(…)///
  2-Dezvăluirile unui faimos amiral american despre tactica inconștientă a Rusiei în Marea Neagră: „Ne provoacă să tragem noi primii”(…)____—-____ i-ha-nul patriei a dovedit ca nu este in stare de a conduce o tara mica/medie, singura lui abilitate poate(poate-poate!) fi ca sofer pe noile autobuze electrice, unde nici viteza nu o mai schimbi, singurul lucru de facut, trebuie sa nu adormi la volan…Iar amiralul USA are perfecta dreptate, asta am notat si eu de mult timp, lucru ce deriva din faptul ca Putin imbatraneste accelerat(are 68 ani), si politic(ca putere) sau chiar biologic, poate iesi din scena , in urmatorii ani…Iar situatia arata ca el nu vrea sau nu poate sa stabilizeze Rusia , prin intoarcere la Monarhie, fie ii este teama de reactia populara, fie -din surse sigure- stie ca majoritatea rusilor, nu doresc acest lucru, asa ca singura sa optiune pare a fi un showdown de dimensiuni epice(translatat, apocaliptice), cu NATO, mai degraba cu USA , via NATO, iar aceasta LA ORICE PRET, iar apetitul creste cu inaintarea in varsta si sudarea mai adanca a aliantei cu China… In final, NATO stie ca -pana la urma- aceasta confruntare va fi in urmatorii ani(sau si mai curand), provocarile din ultimele luni nu lasa loc altei interpretari, si ei stiu ca Rusia -orice ar face- NU poate atinge USA, asa ca , „calul de bataie”(carnea de tun- teritoriul teatrului de razboi, dar -mai ales- spatiul aerian) va fi european, iar Westul are mijloace de contracarare destul de eficiente, asa ca nu exista alta optiune , decat o tara din est, la periferia Europei*… Pentru aceasta este si i-ha-nul adaugat pe pista respectiva, in caz ca ceilalti vor refuza, ei stiu ca natangul criminal, va accepta imediat si -apoi- va face tot soiul de declaratii belicoase, cea ce va atrage marea batalie asupra Romaniei, probabil ca toate oraselee din Moldova si Dobrogea vor fi distruse, cat si capitala, si -ca o extensie strategica- Deveselul…Singura solutie este impedicarea acstui scenariu, iar marele PARAZIT (danaila cel Belzebut) are in mana aceasta mutare, iar daca nu o face si scenariul de mai sus se va desfasura, el insusi va deveni responsabil pentru dezastru, deci ( ce poate face ACUM) , el trebuie sa RETURNEZE imediat Steaua republicii, si in acest fel il discrediteaza pe i-han**, altfel- cum il stim pe acesta ahtiat dupa medalii- sperand la o medalie de la NATO, chiar poate devini precum in descrierea de mai sus, in special ca el a dovedit permanent ca este un antiroman convins, iar aceasta situatie ii poate da sansa sa loveasca Romania , la modul cel mai groaznic, iar el nici macar nu ar mai putea fi tinut raspunzator, cu siguranta (precum merarul, cu catzeaua legata de carutza), se va muta cu „catzel si purcel”, la Brussel, unde nu poate fi atins de nimic…(*-In ultimii 30 de ani, NU a existat nicio vizita la nivel f. inalt, intre Rusia si Romania, dimpotriva, declaratii belicoase , garla, din ambele parti, concluzia este ca stabilimentul politic de varf de la Moscova NU inghite deloc actiunile Romaniei, iar situatia din R.Moldova, aduga gaz pe foc… ** Iar odata facut acest gest, populatia -si partidele politice- amandoua catelusi cumintei ai patriarhiei, vor cere suspendarea lui i-han si -poate- chiar inceperea unei urmariri penale, oricum compromiterea totala a banditului…)

  1. China și Rusia, demonstrație de forță: Armată comună de 10.000 de militari, în premieră, avertisment pentru SUA (…)—–____—— intr-adevar, o premiera, insa predictibila…

 20. Discuțiile lui Dan Barna cu patriarhul Daniel privind campania de vaccinare. „În măsura în care lucrurile ajung într-o situaţie delicată, vom lua măsurile necesare”
  Liderul USR PLUS, Dan Barna, i-a făcut o vizită luni, 2 august…”____—-____ Extraordinar! Nici n-au ragait cei doi porci de 2 ori,si-pac!- ditamai catzeelusul s-a si repezit la poalele caftanului aytolahului de Romania…Am mai zis eu ca acest dulap( tot de Sibiu), este un milog cu ifose de nici nu-l mai incap in piele…Ce legatura poate avea o formatiune politica autointitulata progresista, cu un popa imbatranit in talharii, fost colaborator al securitatii? Raspunsul trebuie sa fie , se „intampla ” asa, pentru ca mai toti sunt facuti din acelasi rahat…

 21. Cultura nelegiuirii la români
  După cum bine știm, „peștele de la cap se împute”; tot astfel, cultura nelegiuirii de la elitele economice și politice pornește.

  (Rodica Culcer-03.08.2021)”…un act de trădare a interesului național,…”___—–___ f. corect, nici o mie de alde Ilie de la scularie, la un loc si total viciosi, nu pot comite acest suprem act, aceste acte pot fi -si sunt- comise doar de personaje sus si foarte sus-puse…Iar ultima fraza(f. elocventa) , ne spune clar ca responsabilii pentru nelegiuri sunt chiar cei din varf, atunci nu trebuie schimbat intreg esafodajul, intreg sistem, adica intoarcerea la Monarhie cu Casa Regala de Armor, care este f. nationala, o institutie care ar trebui sa concentreze cele mai importante functii in mainile a 3 personaje, adica Regina si Regele sa isi asume si conducerea MAI, al MAE si educatiei, iar PM, pe cel al finantelor… ce spuneti, d-na Rodica?…///Mai jos 2 comentarii, care nu au aparut la ultimul art., cel cu „anticoruptia”…(ultimele 2 comentarii, cel cu i-ha-nul si cel cu barna)…

 22. Președintele Iohannis sau conjurația plagiatorilor?
  Dezinteresul rectorilor și al Consorțiului Universitaria față de subiect a fost perceput, probabil, de Sorin Cîmpeanu ca un semn oficial de complicitate.

  (Melania Cincea-03.08.2021) „…klaus iohannis… a cerut „măsuri concrete și coerente…”___—-___”Sa creasca productiie, to’arosi!”, exact asta foloseste i-ha-nul patriei, limbajul de lemn, adica generalitati aiuristuce , fara a puncta nimic concret(daramite „coerentza”!), ca si cum nu ar avea dreptul si/sau obligatia (personal sau institutia prezidentiala) sa propuna masuri concrete, mai ales ca el insusi a fost piesa activa in invatamant/educatie…Este insa posibil ca el insasi sa lucreze la o teza de doctorat-in fizica- probabil el a descoperit antigravitatia, prin observatii naturale de genul „para malaiatza”, daca Newton s-a inspirat din caderea marului, in fond amandoi sunt fizicieni, nu?! Point-ul ramane, adica „pestele de la cap se impute”, acesta este cazul Romaniei, in general…

  1. Dan Barna :” In aceste conditii ar trebui sa ne retragem de la guvernare, dar poporul ne-a cerut…”///2- Dan barna:” Am decis amanarea reformelor dupa Septembrie…”///3-Cîțu recunoaște că a condus băut în SUA: A fost o greșeală acum 20 de ani. Am plătit o amendă uriașă(…)___—–____Iata , se probeaza (pentru a cata oara?) ca, „cainele nu pleaca niciodata de bunavoie, de la macelarie”, iar „amanarile” au intrat deja in narativul romanesc, orice formatiune politica uzeaza din greu de ele, inclusiv si justitia, cine-si mai aminteste (ca ex.) de dosarul si de Lenutza de la Plescoi”, nu mai amintim de dosarele antice, precum mineriadele, , dosarul Flota, etc.,.Cazul catzu, incepe a se limpezi, cel mai probabil nici nu este vorba doar de alcool CI -mai degraba- despre intregul DUI sau intregul OWI( exceptand medicatia), adica folosire de droguri „serioase”, insasi foarte marea amenda(in special pentru 20 ani in urma) spune asta, iar marea intrebare tot nu are raspuns, cine a platit studiile acestui submediocru , la acea universitate( 3 ani, aprox. 150 mii dolari), plus , avea si o masina pe care a vandut-o -la mare ananghie- cu o mie de dolari, cea ce presupune ca cel mult un an in urma, acea masina valora cel putin 3- mii dolari, si nici nu cred ca acest catzu si-a luat si o slujba (oricare), in paralel cu scoala, asa cum fac cei mai multi studenti autohtoni si chiar si altii, insa veniti din tari unde munca este cu adevarat respectata?!Romania este PUTREDA, LA VARF, singura solutie este cea radicala, ceruta si explicata de mii de ori…

 23. Imperiul secret al lui Tito sau cum a reușit maharajahul Balcanilor să prostească întreaga lume
  (Tom Gallagher ) „…Însă formula sa a fost construită pe iluzii care nu puteau supraviețui după moartea sa…”—–___—– exact asta am sustinut de zeci de ori, Yugoslavia ar fi ramas intacta si mult mai prospera, daca un nou Tito ar fi ajuns sa conduca Yugoslavia, situatia este f. explicita, stabilitatea,continuitatea si persuasiunea , la varf, reprezinta baza succesului unei natii, iar in cazul Tito (probabil unic, chiar si pentru viitor) dictatura a fost de bun augur, in fact Tito a fost un Monarh mascat in presedinte…Ca a avut diverse caderi, era aproape inevitabil(in contextul perioadei, „al timpurilor”), insa Yugoslavia lui Tito era f. aproape sa depaseasca (ca nivel-GENERAL- de trai) multe tari europene…Recent am urmarit un documentar turistic, facut in 2010 de Rick Stevens, cel care face asemenea filme pentru audienta americana (si -poate -nu numai), practic tipul a calatorit si filmat mai in toata lumea, cu siguranta in tarile cu interes turistic…In acel episod -dedicat actualei Slovenii- a prezentat si resedinta lui Tito, in Slovenia, si -intr-adevar- il numea dictator, dar la un interviu, o femeie de peste 50 ani a spus:” Imi place situatia actuala, dar mi-a placut si cea din perioda Tito… Da, Tito a avut ceva magic, eram numiti socialisti, insa eram speciali, aveam toti locuri de munca, FREE MARKET si calatoream oriunde voiam” In Mai, 1980, cand a murit , multi sarbi(probabil nu numai sarbi, dar asta era termenul general pentru yugoslavi) aflati in Timisoara(cu bisnitza!), realmente au plans , cand le-a ajuns vestea la urechi, stiau ca este suferind si banuiau ca regimul dupa el, nu mai poate fi cum a fost…Asa cum s-a si „intamplat”…Tito a avut guts dar si wisdom, nu precum ceausescu, sadam hussein sau gaddafi, alti 3 dicatori, insa pornit pe activitati antiumane, ceausescu, impotriva propriului popor, hussein impotriva unei minoritati nationale, iar gaddafi, implicat in terorism international…Tito este si acum plans de cetatenii fosteYugoslavii, care chiar separat, o duc bine, ce s-a ales de Romania, Irak si Libia, este bine stiut…

 24. Cum se poziționează progresiștii americani față de protestele din Cuba
  Când țările în care se aplică politicile socialiste ajung în ruină economică și la proteste reprimate brutal, falanga progresistă ne explică că motivul este că nu se aplică cu adevărat socialismul.

  (Alexandru Lazescu-03.08.2021)”…Tinerii sunt în proporție masivă, 72%, favorabili naționalizării industriilor importante…”____—–____nimic altceva decat seductia Fetei Morgana, numai un dus cu apa glaciala poate sa-i trezeasca la realitate, iar acest dus, ar fi trimiterea unora dintre ei, sa traiasca in acele tari -PE PROPRIILE PICIOARE, NU CU BANI DE ACASA- cativa ani, exact cum spunea regizorul Roman Polansky ceva decade, in urma:” Sa traiesti cativa ani in Polonia, si apoi sa vorbesti de socialism”…Iar diferentele f. vizibile dintre cele doua sisteme, s-au vazut f. recent SI IN SPORT, USA este campioana absoluta la Medalii, iar in primele 10 locuri figureaza tot mai multe tari capitaliste(exceptiile fiind China, Rusia=ROC ),iar daca luam in calcul cei doi mari factori (in acesta ecuatie), China este practic in afara top-ten, poate fi plasata cateva pozitii mai bune decat India(locul 48), singura tara comparabila ca si BAZA DE SELECTIE(primul factor), altfel, al doilea factor (PUTERE ECONOMICA LA MODUL INDIVIDUAL), China* a reusit -chiar prin dictatura- sa devina o mare putere economica, este comparabila usor cu USA, insa China are o baza de selectie de cel putin 4 ori mai mare decat USA, sau de cel putin 10 ori decat Japonia…(China, economie puternica, CA SI STAT, prin regim autoritar, India, cea mai intinsa democratie, insa paupera-la nivel de individ- datorita -paradoxal- excesului de democratie, ajuns la gradul de ANARHIE)

  1. Noul tren Virgin Hyperloop revoluționar: New York – Washington în doar 30 de minute, mai repede decât cu avionul VIDEO
   Noul tren cu levitație magnetică denumit Virgin Hyperloop construit și testat în Statele Unite ar putea reprezenta o adevărată revoluție în transportul feroviar din întreaga lume. El ar…
   2-
   SUA au dezvoltat arme secrete care pot distruge orice din spațiu. Rusia și China, alertate de forța americană VIDEO
   2 – SUA au dezvoltat arme secrete care pot distruge orice din spațiu. Rusia și China, alertate de forța americană VIDEO(…)___—-___doua informatii care probeaza ca USA este cu mult mai avansata, aceste stiri ar fi trebuit postate la ultimul articol(cel cu „stagnarea tehnologica”), practic trebuie sa existe mult mai multe proiecte f. avansate, insa USA admite, pentru public, din-cand-in-cand, accesul la unele dintre ele, tocmai pentru a atentiona China, etc., ca este mai bine sa stea in banca lor…

 25. Val de angajări pentru militarii voluntari. Cîțu: „Vor fi înfiinţate 8.400 de posturi noi”___—–____ acest „catzu-cel- nebun”. este la fe de bandit, el si i-ha-nul de Sibiu, ar trebui arestati imediat, amandoi au pus siguranta nationala sub risc, nu poate exista o functie importanta , care sa aiba procese si/sau datorii la alte state, este evident ca este un urias conflict de interese, acest catzu-cel-nebun, devine usor santajabil, insa tocmai asta-i place i-ha-nul-ul, sa discrediteze cat mai mult Romania, pentru a deveni si mai usor s-o faramitzeze…Jegurile de la asa-zisa armata, ar trebui sa faca ce trebuia facut de mult, la alte sute de motive oferite de guvernantii tarii, adica sa-i aresteze pe toti si sa conduca -macar 6 luni- tara, pentru a restabili ordinea si disciplina, iar primul lucru ce ar trebui facut, este AVERILE LA CONTROL, si astfel statul poate recupera macar 250 miliarde euro din cele 999 + miliarde euro, devalizate, dat ei insasi(precum si „inaltii” judecatori, magistrati, etc.), sunt la fel de putrezi si talhari, asa ca Romania nu prea mai are sanse, decat interventia NATO sau ONU…Iar asa-zisa armata romana (adunatura de potarnichii si iepuri-la varf) trebuie urgent redusa cu peste 75%, aceasta institutie extrem de parazitara, s-a dovedit a fi si antiromaneasca, practic armata romana este doar o hartie igienica folosita de jeguri precum i-ha-nul de la Sibiu, etc.

 26. Toleranta Zero( Gabriel Liiceanu)
  …M-am bucurat enorm să le spun lichelelor noastre istorice, pe 31 ianuarie 1989, că sunt lichele, așa cum acum mă bucur să-i spun peședintelui nostru ales (inclusiv de mine) că, aburindu-ne cu „România educată” pentru care vreme de șapte ani n-a făcut NIMIC, se înșală crezându-ne idioți…”___—-___Desi i-ha-nul este o nulitate multilaterala, totusi, la acest capitol NU se inseala, pentru ca cifra de 7 ani(or fi sfinti?!) , este edificatorie, voi care CREDETI ca nu sunteti idioti, NU ati facut nimic , iar cel mai simplu lucru ar fi fost descotorosirea de acest malai-mare cu ifose de neamtz, dar l-ati votat din nou, desi de 5 nu facuse TOT nimic…Ce vad eu si mai grav decat aceasta imbecilitate( la filozofii=filfizonii natiei) este criminalitatea inactiunii, nu vad de ce aces ‘iiceanu si cei ca el, nu initiaza un nucleu (unde sa cuprinda si patrioti din armata, politie, etc.) si sa sune -apoi- surlele pe „toate drumurile”, pentru a schimba radical lucrurile, iar aceasta se stie deja cum s-ar putea, insa acest ‘iiceanu nu este alceva decat un alt jmecheras republican, cine stie, poate asteapta momentul potrivit sa candideze chiar el la pres-edintie…

 27. „Ce urmeaza in Afganistan ? ” Dupa retragerea americanilor… rusii, chinezii…”___—-___As cam paria ca Rusia -care s-a oparit odata cu ciorba afgana- va mai incerca ceva f. vizibil, insa -iarasi cred- China nu va lasa neexplorata aceasta pista, ei isi permit acest lucru din orice punct de vedere, plus, se suprapune perfect peste planurile lor de Chino-mondializare*, Africa este pe un curs serios in chinizare, si -se stie- multe alte guverne si natiuni mici, sunt masiv indatorate Chinei…(* doar ce au decretat dreptul de a avea si al treilea copil, iar densitatea populatiei in China este f. mare, deci ceva sute de milioane, trebuie sa-si gaseasca un loc, undeva pe aceasta planeta, in urmatorii 20 de ani… e vorba de vechiul concept „Spatiu Vital…)

  1. Retragerea americană din Afganistan: întrebări, posibile răspunsuri, consecințe
   Evenimentele din Afganistan vor avea efecte globale majore. Vom asista oare la unul dintre acele momente de cotitură din istorie care anunță începutul sfîrșitului unei lumi?

   (Alexandru Lazescu-31.08.2021)”…A fost retragerea neapărat necesară? …”____—–____ nu numai necesara dar si prea tarziu, orice razboi trebuie privit ca cel mai mare afront adus evolutiei, solutia natiilor „left behind”(practic, de ei insasi) trebuie rezolvata prin izolare ermetica si -in interiorul granitelor- ei singuri sa-si rezolve problemele, fiind apanajul lor cum si ce…Totusi, cei fugiti din acel viespar, trebuie primiti in alte tari si integrati, dar daca nu vor, trebuie trimisi inapoi, „fuga” lor a fost doar de conjunctura , obligatia lor fiind sa lupte pentru drepturile lor, in tara lor si nu sa exporte „life style” al lor, bazat pe dictatura , pana la detalii… Sunt de acord ca, China nu va rata momentul oportunitatii…2-Joe Biden, la 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie: „Trebuie să invadăm toate locurile unde se află Al Qaida şi să lăsăm acolo trupele noastre? Să fim serioşi!”
   (Duminica, 12 Septembrie 2021, ora 09:23)(…)___—–__ Exact, iata ca si J.Biden vede kucrurile cam la fel, fiecare natie trebuie sa-si rezolve problemele singura SI IN interior, „jandarmul” mondial (care ar trebui sa fie ONU) trebuie sa intervina in cazuri bine definite si sa intervina la modul f. complet, radical, sau sa mandateze alte forte nationale sa o faca, desi aceasta ultima varianta conduce(inevitabil) la resentimente directe si adiacente/internationale…In cazul specific al Afganistanului, este evident ca noii conducatori nu sunt doar dictatori corupti, insa sunt realmente personaje primitive, car -in scurt timp- se vor macelari intre ei, asa ca ONU trebuie sa fie pregatita pentru o interventie majora, in toate planurile…

 28. „..USR PLUS merge mai departe
  Taberele rivale din USR PLUS se comportă mult mai civilizat decât cele din PNL și tensiunile care vor fi existând în partid nu se reflectă în mod vizibil la nivelul guvernării.

  (Rodica Culcer-31.08.2021)

  În ciuda intoxicărilor lansate pe posturile TV „de știri”, Dan Barna și Dacian Cioloș….”____—–____acest barna inca mai poate face ceva bun, pana acum a aratat ca este doar un pampalau care amana o adevarata lupta, insa despre ciolos, mi se pare ca i se atribuie niste merite, in realitate acest ciolosvec este unul dintre cei mai mari tradatori a Romaniei, el, ca si comisar european pe agricultura, a fost cel care a clocit legiferarea vanzarii pamantului catre entitati straine, desi nimeni nu i-a fortat mana, cele mai multe tari din UE au legislatie protectiva in domeniu, insa acest natang cu ifose de mare business man si mare capitalist, a vrut sa arate lumii cum -dintr-o singura miscare- face o mare afacere…Practic acest individ este unul dintre putinii din primul pluton de executat, care ar trebui impuscat de 2 ori, odata ca si pm, si inca odata, pentru aceasta imensa tradare a intereselor antinationale, caci ce poate fi mai destructiv decat vanzarea pamantului tarii ? Singura care are si idei si curaj, ramane aceasta
  venetica”, pe care realii dusmani ai poporului(ciolacu, iohanis, , cei doi de mai sus, etc.) vor sa o suprime…
  Clotilde Armand: Prim-ministrul României a dat foc coaliţiei de guvernare pentru lupta internă din PNL. A ales prostPrimarul Sector
  2-Clotilde Armand, despre criza coaliției: „Problema nu este domnul Cîţu. Problema este domnul preşedinte Klaus Iohannis”

 29. Horațiu Buzatu, antreprenor și membru PNL Craiova, mesaj dur față de Iohannis și Cîțu: „E timpul ca PNL să găsească resursele necesare și să scape de cele două căpușe”___—–____ total de acord, numai ca numarul capuselor -de frunte- este mult mai mare, iar cei doi pot fi adnotati, ma degrba ca doi limbrici….///
  2- Ludovic Orban: „Un personaj foarte important a zis să decreteze ca Orban să nu mai fie preşedinte al PNL. Înțelegerea era ca Florin Cîțu să fie șeful BNR””_____—–____ probabil ca acest „personaj este un vip(de la vipera cu coarne), adica i-ha-nul-talibanul sasomioritic,care a adus Romania inapoi, in Evul Mediu3- Primul magistrat condamnat în Moldova pentru îmbogățire ilicită. A inclus în declarațiile de avere date eronate
  Fostul președinte al Judecătoriei Chișinău, sectorului Râșcani, Oleg Melniciuc, a fost condamnat la șapte ani de pușcărie cu executare,…”___—–____ daca este „efectul Maia Sandu”, atunci este binevenit, numai sa aiba grija ca individul sa serveasca macar 75% din total, altfel doar mimeaza Romaniaa…

 30. Criza de guvern: Consecințele mini-puciului lui Cîțu împotriva lui Stelian Ion
  (Cristian Campeanu)”…Comportamentul său autoritar și lipsa abilităților politice… Viitorul PNL, cu un Cîțu capabil să facă aceleași lucruri pe care le făcea și Dragnea…” 2-Cătălin Drulă, atac virulent la premierul Cîțu: Iresponsabil și incapabil….”_____—–_____ toate spuse bine, insa cheia rezida in ce a afirmat Clotilde Armand, anume ca „PROBLEMA ESTE IOHANIS”, insa superlasii din armata romana continua sa doarma in bocanci, iata ca pana si in Guineea (cateva zile in urma), armata l-a „detronat” pe pres-edintele-wannabe-king, pentru ca modificase constitutia , tocmai pentru a putea accede si la al treilea mandat si -astfel- sa fie ferit de rigorile justitiei, probabil ca i-ha-nul sasomioritic doreste acelasi lucru, insa banuieste ca nu-i va iesi, asa ca incearca sa-si fixeze catelusii cei mai obedienti, in posturi inalte, din care sa-l protejeze pe el…Romania este in a mia situatie de acest fel , care demonstreaza ca -in primul rand- sistemul este de vina, adica republica NU se potriveste cu mentalitatea romaneasca, care are nevoie de o autoritate permanenta si stabila, un „far calauzitor in ceata”, si evident, aceasta este Monarhia care asigura cele mai multe ingrediente ale succesului conducerii, inclusiv( si mai ales) , OMOARA SETEA DE PUTERE A MITOCANILOR(fara exceptie si cretini, dar infumurati si criminali), care -la zi si de peste 70 de ani- constituie si au constituit BAZA DISTRUGERII TARII…///

  „…agreată de Cîțu, … ineficiență, abuzuri și corupție…”____—–____cea ce era si de asteptat, ce pretentii poti avea de la un betivan si drogat, plus , dator la late state ? Norocul lui este ca seful cel mare il protejeaza, amandoi fiind construiti din acelasi rahat… In mod normal mai-marii justitiei ar fi trebuit sa investigheze daca serviciile au stiut de incidentele lui catzu(normal, trebuiau sa fi stiut) si daca l-au informat pe i-ha-nul patriei, iar daca da, si catzu si i-han, trebuie demisi imediat…///Horațiu Buzatu, antreprenor și membru PNL Craiova, mesaj dur față de Iohannis și Cîțu: „E timpul ca PNL să găsească resursele necesare și să scape de cele două căpușe”___—–____ total de acord, numai ca numarul capuselor -de frunte- este mult mai mare, iar cei doi pot fi adnotati, ma degraba ca doi limbrici…./// 2- Ludovic Orban: „Un personaj foarte important a zis să decreteze ca Orban să nu mai fie preşedinte al PNL. Înțelegerea era ca Florin Cîțu să fie șeful BNR””_____—–____ probabil ca acest „personaj” este un vip(de la vipera cu coarne), adica i-ha-nul-talibanul sasomioritic,care a adus Romania inapoi, in Evul Mediu… Catzu la BNR?! Adica lupul , paznic la stana… Bravos, natie!

 31. Rectificarea bugetară, darnică cu partidele. Premierul Cîțu a mai dat 90 de milioane de lei partidelor politice, deși promisese că le taie subvențiile.(…)___—–___tipic sobolanului semiumanizat, prins in cursa, incepe sa imparta favoruri unor minoritati(grupuri) din banii tuturor, pentru a se salva, dizgratia acestui catzu-cel-nebun-bandit-jegos, va fi fara precedent…

 32. Mesajul lui Carmen Iohannis la deschiderea anului școlar: „Să nu ne încurce pandemia, să scăpăm de ea”///2- Klaus Iohannis solicită spitalelor să acționeze prompt în valul patru. ”Pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat”(…)____—-____Aha! Asta este liantul celor doi, sunt mai „destepti ” si mai „subtili”, unul decat altul… In ambele cazuri, limbaj mai de lemn ca acesta( si mai aiurit) , chiar ca nu exista…PS cel putin i-ha-nul samsaro-saso-mioritic (impreuna cu gheorghe cel cazon) si-au asumat si rolul de cobe nationale…

 33. „De ce eșuează coalițiile „de dreapta” în România?
  Din păcate, istoria ne arată că PNL, odată aflat la guvernare, acționează cu mijloacele PSD și a torpilat toate alianțele de dreapta.(Cristian Campeanu)…Din păcate, istoria ne arată că…”____—-____ aceasta ultima intreaga fraza, este ilustrativa pentru „daca sta ca o rta, macane ca o rata,etc.,inseamna ca este rata”, acelasi lucru si aici, acest penele(si chiar orice alta formatiune „de dreapta”) nu sunt nimic altceva decat pesede vopsiti diferit, adica toti sunt filati( si filtrati) din fesene , mostenitorul direct al pecere-ului…Mai concret, numarul membrilor de varf (si chiar al celor de la alte nivele, inclusiv baza) cu adevarat umanisti (compresiunea pentru pozitiv), sunt extrem de putini, IMENSA MAJORITATE, sunt doar niste mici dictatori ahtiati dupa putere si capatuiala rapida si -deobicei- indivizi limitati mai in toate, de unde nici in profesia de baza nu au excelat sub nicio forma , posibil un alt motiv sa vireze spre politica, unde delatiunea este norma si unde se pot „realiza” prin minciuna, inselatorie, santaj si orice altceva ilegal si/sau imoral…Practic, scursuri ale umanitatii…

 34. Lustrație cu dedicație
  Nefiind în stare să facă o lege a lustrației, statul decide să aplice lustrația unui singur cetățean, pentru că s-a certat cu un alt cetățean.(Madalin Hodor)”…Evident, în România… o bătaie de joc generală, cam ca orice subiect serios la noi…”____—-____ exact asta spuneam (la un alt articol) ca, din ce in ce mai evident, mapamondul percepe societatea romaneasca -chiar daca mai ales LA varf/si prin prisma varfurilor- o adunatura de indivizi neseriosi, care orice fac, este facut doar de mantuiala si pentru scopuri f.personale si imediate…Daca am merge pe un fagas mistic, am putea spune ca Romania este o tara blestemata, insa stim bine ca nu exista blesteme care sa functioneze, decat daca cel/cea/cei/cele care fac blestemele SI actioneaza pentru a se indeplini, iar acum, putem spune ca cel putin 90 %* din intreaga populatie a tarii actioneaza in acest sens, iar rezultatele se noteaza zilnic, insa apogeul nu este inca atins, s-ar putea ca o eventuala(previzibila) noua pandemie, sa conduca la anarhia generala(in Romania) , cea ce va submina economia si intreg socialul romanesc, la un nivel inca necunoscut…Practic, special umana poarta si exprima permanent samanta autodistrugerii, insa Romania exceleaza la acest capitol, desi -paradoxal- chiar s-a format si dezvoltat intr-un centru de civilizatie (Europa) , plus lauda (cat de cat, bazata pe realitate) , ca avem o istorie de peste 2 mii de ani…Insa realitatea arata ca nu neaparat vechimea defineste o natie ci -mai degraba- efortul individual si cumulat, de a iesi din statusul de animalitate…(*doar o alta coincidenta ca procentul se suprapune peste numarul de „credinciosi” ortodocsi…)

 35. referitor la titlul articolului d-nei Rodica Culcer (de mai sus): Se pare ca si penele merge -inainte- chiar in forta:
  „Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine”(…)///2- iohanis indeamna romanii sa joace golf(…)—-____—–nu a fost deajuns ca satrapul /iha-nul(patriei) si-a batut joc de romani si de umanitate , oferindul dracului cel batran cea mai inalta distinctie posibila, acum(cred ca) l-a imboldit pe catzu-nebunul -cel-tanar, sa-i ofere si el daruri lui belzebut, pentru a arata -inca odata- ca ei sunt monolit cu bor, in exploatarea si oprimarea romanilor sifac ce vor ei , indiferent cat de mult este lovita Romania si romanii… Iar banditul cel mare, se imbraca precum pinguinii, adica precum un chelner/servitor la pomeni de lux, probabil ca-si rumega placerea cand va servi la pomana tarii… Acesti cativa indivizi, care realmente saboteaza Romania (pentru ca o urasc), ar trebui stonizati cu pietroaie de populatie, avand in vedere ca (asa-zisa) justitie romana, armata, etc., etc., sunt doar hartie higienica, pentru „marii” politicieni ai Romaniei…

 36. Valul patru al pandemiei, mai brutal ca cele precedente. Măsurile anunțate de ministrul interimar al Sănătății(…)____—-____ iar aceasta situatie (care va deveni supecatastrofala in lunile reci) este indusa si modelata de conducatorii -total incompetenti si criminali- ai tarii, netrebnicului de i-han ii trebuie golf, in timp ce zilele la mii si mii de romani, sunt numarate de la 10 in jos…. Iar in Martie(anul trecut, 2020) si cu alte ocazii, la art. „Administratia locala trebuie sa se implice in dotarea spitalelor…”, spunem de ce nu este posibil, lucru perpetuat la zi, FURTUL LEGALIZAT a miliarde de lei din visteria tarii …:
  LevSt.
  31/03/2020 la 19:16
  „aplatizarea curbei…”—–_____— , numai vremea BUNA (calda si uscata) va aplatiza aceasta curba, insa „dupa ploaie vine toamna” s.a.m.d., sunt f. multe de facut in cateva luni, iar TOTUL se face doar cu bani, iar acesti bani SUNT in tara, trebuie doar impus MORATORIU pe salarii si pensii(la stat) si este un moment f. bun ca armata sa o faca, fiind declarata starea de urgenta…Dar nu cred ca o vor face, ” mai bine piara natia, decat sa nu mai castige ei”, chiar si fara sens, toti fiind -deja- milionari..///.2-Scrisoare de la parteneri: „având în vedere incompetența, prostia și FURTURILE din țara Dvs., credem că ar fi inutil un astfel de ajutor”!____—–____ concret, scurt si la obiect, asta am spus si eu de zeci de ori, insasi corpurile diplomatice vestice (acreditate in Romani)- si , poate, nu numai- ar renunta pe loc la slujbe, avand in vedere cu ce incompetenti talhari si farisei au de a face , adica cu partea romana, indifferent ca’s pesedisti sau penelisti…Insa au si ei obligatii contractuale, trebuie sa-si respecte slujba si -pana la urma- trebui sa-si castige si ei painea lor…Asa ca fierea pamantului s-a milogit degeaba la cele 5 ambasade, iar bietul catzu, trebuie ca s-a desumflat total, de cand el visa la un ajutor(UE) de 2% din PIB, adica ceva peste 3 miliarde euro, si s-a postat doar un milliard, din care ceva sute de milioane au si fot „cheltuite”, adica retinute pe daraveli mai vechi…Cat despre a fi „tinuti penal”, cei 3 capi de mafie institutionalizata( ihan, catzu si orban), este o mare diferenta intre AR TREBUI si a se face , efectiv, cine sa-i tina responsabili, aceasta criza este -de fapt- un moment prielnic pentru a se sterge o gramada de datorii si responsabilitati, este ca in vreme de razboi, marii sacali castiga, toata populatia saraceste…Sigur ca in multe tari (civilizate) nu va mai fi asa, insa Romania nu prea are sanse la acest capitol, desigur pentru SIMPLUL FAPT ca, conducerea suprema a tarii, este formata din cei trei, plus alte cateva mii, la centru si in teren, adica sub 0,1 % din populatie, dar care -totusi- fac doar ce le trece lor prin cpatzani, cea ce -in circumstanta prelungirii acestei crize- chiar va pune Romania pe butuci si va crea calea spre separatii teritoriale…Exact ce vor superromanii ihan, orban) si catzaitul lor de serviciu…Este posibil ca multa lume sa o regrete pe veorika cea barbata, macar asta iesea imediat in calea virusului cu constitutia, biblia si drapelul(adica doar cu sare)…” Noi punem steagul romanesc, pe crancena reduta”…Crancena va fi, daca nu vine primavara, repede si uscata…

  1. Pandemia influențează consumul de știri
   Pandemia a generat experiențe noi în relație cu mass-media, ușor de accesat și ușor de părăsit datorită facilităților oferite de noile tehnologii. //
   (Brindusa Armanca-31.08.2021)”De cand a dat peste lume Covid-19…”____—–____intr-adevar, s-au produs alteratii in consumul de informatii al pubublicului, insa -strict referitor la pandemie- „expresia „a dat peste”, este -aparent- doar o forma literara, insa-in realitate- aici rezida intreaga tragedie, anume ca omul continua sa minimalizeze radacina problemei, adica INTALNIREA dintre om si virus, mergandu-se pe ‘rezolvari” paliative, si prost(anarhic) si defazat si incomplet, implementate, de unde fatalele intalniri devin tot mai frecvente…Aceasta situatie poate fi curmata-simplu- prin simpla intrerupere/stopare a acestor intalniri(om -virus) iar vaccinarile (valoroase in alte cazuri) deja sunt dovedite ca -la asa caz- nu rezolva mare lucru, singura solutie este cea pe care am explicat-o inca din primele luni de pandemie, din 2020, iar aceasta solutie necesita bani corect folositi si o actiune planetara impusa de organizatiile mondiale, care si la acest moment, se lasa asteptate… Iar vremea acea unde viroza isi cam toceste dintii , a trecut, urmeaza ceva si mai dur decat toate valurile de pana acum…

 37. Criza guvernamentală și gaslighting-ul ca formă de artă politică
  (Raluca Alexandrescu-14.09.2021) „…Nebunii ar fi, de fapt, cetățenii.//.” 2-„Pestele de la cap se impute”(Rodica Culcer) ____—-____ sigur din diverse si multe motive R.C. nu o zice pe sleau, adica , „capatzana imputzita” este chiar seful statului, asa si aici, autoarea nu-si permite sa fie prea dura, se stie ca romanii mai usor accepta a fi facuti nebuni decat imbecili, asa ca „nebunii(imbecilii)” AR FI… , sunt de fapt o multime, deloc neglijabila, de cetateni, care accepta orice de la criminalul suprem si gasca, probabil ca au inceput sa joace si golf! ///2- „iohanis la New York: pandemia poate fi o noua sansa pentru pace!”___—-___nici ca se putea mai mare platitudine, aceasta idee este o guma de mestecat luata din colbul drumului, de acest papa-lapte care o morfaie si el, practic este folosita la orice eveniment si chiar ca rutina, inca de la formarea ONU…Sper ca romanii vor intelege -prin noile valuri de decese, prin Covid- cine este adevaratul vinovat de starea natiei, si-l vor termina pe acest individ total destructiv pentru Romania si romani…Individul nu este o problema ca apartine unei minoritati etnice, nu este o problema ca aprtine unei microminoritati religioase( desi asta spune multe), problema este ca acest individ este reprezentantul unei grupari sociale, al unei caste exploatatoare si opresoare, el este reprezentantul fostei nomenclaturi si securitati si-mai nou- al popimii, care s-a infratit cu politicul in distrugerea natiei…

 38. Fiul miliardarului George Soros, întâlnire la New York cu Maia Sandu, președinta Republicii Moldova
  (Joi, 23 Septembrie 2021, ora 22:05)____—–____ s-ar putea ca aceasta intalnire sa fie preambulul unui eveniment major, adica o reeditare a relatiei „Contesa Walewska si Imparatul Napoleon’, doar ca rolurile sunt inversate9 (nu in total), cei doi pot forma un cuplu, cea ce ar insemna un salt -al R.Moldova- mai spectaculos decat al Germaniei si Japoniei, la un loc, dupa al DRM, pentru ca investitii strategice , bine gandite si efectuate, de chiar numai -8-10 miliarde euro, ar transforma R.Moldova (in cel mult un an) intr-o Mecca economica planetara, iar multi cetateni plecati in lume, s-ar intoarce in mare graba, in tara…La fel, unirea cu Romania, ar deveni un deziderat si mai important, numai ca -acum- Romania va face antecamera, pe langa R. Moldova…

 39. Șefa DSP București sustine ca „n-am alocat cazurile din lipsă de personal, dar nu le-am ascuns”.(…)

  2-Cum a explodat incidența COVID în București: de la 653 la 2.559 de cazuri într-o zi. “Minunea de după congresul PNL!(…)
  3-Orban: presedintele a incalcat constitutia!(…)///Are si orban odata dreptate, dar nu-i mai foloseste la nimic! Mai mult, toti trei(plus ministerul sanatatii si cel de interne) au pus la mare risc sanatatea/viata a milioane/mii de romani, practic s-au pus bazele unui nou genocid medical, beneficiar a toate avizele oficiale…Este evident ca datele respective pentru cele 3 zile ale congresului penele, NU au fost INTENTIONAT publicate , numerele erau inca intre niste limite si nu crescusera de ordinul trilioanelor, unde ar fi fost nevoie de personal in plus, pentru a reseta calculatoarele, etc.Mereu ma tot intreb, „Cat mai rabda romanii, pe acesti reali dusmani viciosi ai poporului?!” Este evidentca poate deveni o realitate cea ce spuneam candva, anume ca daca o criza nemaicunoscuta va lovi tara(si omenirea), i-ha-nul si gasca, chiar sunt in stare sa foloseasca armata si sa impuste populatia*, pentru a-i face conserve, sa supravietuiasca ei…(*s-a mai „intamplat” , la 1907 , doar ca nu pentru conserve, ci pentru a le da-„mujicilor”- o lectie, lectie data chiar de PNL, si de regele(tot) neamtz, cat si de un mare „patriot” roman, autonumitul maresal antonescu…)

 40. Diana Șoșoacă cere condamnarea lui Raed Arafat, scoaterea României din UE și demiterea tuturor autorităților statului. Cum arată proiectul delirant al senatoarei
  Diana Șoșoacă cere condamnarea lui Raed Arafat, scoaterea României din UE și demiterea tuturor autorităților statului. Cum arată proiectul delirant al senatoarei(…)___—–____cu exceptia iesirii din UE, zeita vanatorilor are dreptate, insa restrangerea listei la arafat, este f. partinica, trebuie aruncati in puscarii-pentru minim 30 ani,-cel putin cateva mii de actuali si fosti mahari….

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: