Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Externele au eșuat!

Externele au eșuat!

De multe ori partidele și-au pus speranța în oamenii aduși din Externe. Fie că erau diplomați de carieră, fie că erau oameni care au lucrat în domeniul externelor – SIE – au fost promovați și s-a încercat construirea unor ”personaje” care să aducă voturi. Sunt multe exemple. Am avut candidați la președinție, Mircea Geoană, am avut premieri puși după ce activaseră în Externe, Răzvan Ungureanu sau președinți de partid, identificați ca persoane salvatoare și aici mă refer la Cristian Diaconescu. Teodor Baconschi a fost și el un diplomat de succes, care a intrat în politică și la un moment dat se conturase un proiect privind construirea unei alternative în jurul lui, când PDL intrase în vrie. Toți cei enumerați au avut o carieră de succes în domeniul lor, dar nu s-au descurcat la fel de bine în politică.

Scandalul provocat de Rareș Bogdan, atacul făcut la adresa lui Bogdan Aurescu ne arată că și ultimul personaj venit din lumea externelor nu este asimilat de către partidul care l-a susținut pentru acest post.

Dar, mai arată un lucru, faptul că Bogdan Aurescu nu a știut să reacționeze și să se poziționeze în relația cu un opozant din propriul partid. Chiar dacă pe fond avea dreptate, chiar dacă declarația lui Rareș Bogdan era din genul celor ”explozive”, Aurescu a greșit când în răspunsul lui a introdus paralela cu Sputnik și referirile la ”frustrările personale”.

”Nu mă intereseaza părerile lui Rareş Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri şi frustrări personale” a declarat Aurescu.

În momentul în care a avut acest tip de răspuns, Aurescu s-a situat pe același palier cu Rareș, a dat o declarație explozivă, a escaladat conflictul. Nu a făcut altceva decât să dea prilejul oamenilor apropiați de Rareș Bogdan să îl atace. În loc să răspundă elegant și să îl lase în offside pe Bogdan care a declanșat un scandal total inoportun pentru PNL, Aurescu a pus gaz pe foc.

O declarație care dovedește inabilitate politică. Majoritatea oamenilor proveniți din externe și pe care i-am enumerat mai sus au avut cam același tip de abordare. S-au crezut superiori partidului, s-au bazat pe relația pe care o aveau cu președintele în funcție și au crezut că realizările lor profesionale trebuie apreciate permanent și țin locul muncii pe care trebuie să o facă un om politic într-un partid. Un om politic ce își dorește să fie în conducere trebuie să aibă relații bune cu filialele, cu șefii de organizații, cu cât mai mulți actori cu influență în partid.

Mihai Răzvan Ungureanu s-a bazat pe faptul că partidul va lucra pentru el, că va ține guvernul lui în funcție, credea că sprijinul lui Băsescu e totul, Geoana n-a înțeles că PSD e un organism prea complex și că dacă nu îl conduci cu adevărat, te folosește și atât. Iar aici cel mai bun exemplu e candidatura de la Primăria Capitalei când rețeaua îl sprijinea pe Oprescu. Diaconescu a pierdut partidul din mână în doar câteva luni.

Dacă facem o comparație, vedem că sunt oameni politici mult mai puțin dotați intelectual, care au rezistat și au avut mai multe succese în plan politic decât oamenii proveniți din externe.

11 comentarii

 1. „…diplomati de cariera…”///Adrian Năstase: Vizita lui Klaus Iohannis în Japonia a fost inutilă
  (Scris de newsreporter in 14 martie 2023 la 11:03, in Politics)
  Fostul premier Adrian Năstase face o analiză scurtă, dar tăioasă a vizitei lui Klaus Iohannis în Japonia. Plăcută pentru familie, dar inutilă pentru țară, scrie Newstand.___—-___desi mai putin diplomat, aici, AN face -in sfarsit!- un serviciu public, adica spune adevarul si arata ca-i (sau „i-ar”) revine ortodocsia vertebrala, s-ar putea sa-si fi amintit ca tatal sau a fost Ofiter in Armata Regala…Altfel, o mare liniste s-a asternut in presa romaneasca, nimeni nu spune nimic despre”marile realizari” ale acestei vizite, si despre cost, probabil, un milion de euro, in timp ce aprox. 25% din gradinite si scoli, cat si 25% din populatie, nu au acces la apa curenta si canalizare, adica acest iohanis isi bate joc de romani, exact cum „vrea muschii lui”…

 2. Si inca ceva: chiar nu are nimeni curajul si onestitatea si profesionalismul sa faca o analiza completa a situatiei, in care sa spuna clar si costul acestei vizite si scopul, cat si sa afiseze o lista cu ziaristii(media), care l-au insotit pe individ in aceasta mini-vacanta asiatica ?

 3. BOR cere ca religia să devină materie de examen la Bacalaureat: ”Propunerea este logică şi justificată de realitate” …///2-BOR: Obligația de a promova „diversitatea sexuală” în școli este „total abuzivă și nocivă…”___—-___ probabil ca nici cei mai obtuzi romani nu vor sustine aceasta aberatie” logica”, ca si cum in religie(mai ales ortodocsismul romanesc care a falsificat si Biblia) sa existe ceva logic…iar despre „diversitate”, dimpotriva, aceasta idee (generala) ar trebui expusa si dezvoltata permanent( de la o anume varsta , inclusiv „diversitatea sexuala”), in fond, diversitatea este esenta lucrurilor pe Pamant si -poate- in Univers…

 4. „…oameni politici mult mai putin dotati intelectual…:___—-___nsasi faptul ca seful statului isi permite sa arunce 2 milioane euro, in 2 saptamani, pe plimbari extravagante si inutile(si fara a fi tras la minima raspundere), dovedeste ca, coruptia la toate nivelele, este pe cai mari, mai mult-chiar- decat intotdeauna, pentru ca aceasta plaga a fost permanenta si in regimurile trecute(chiar in istorie), insa -la zi- este cosmetizata si vanduta ca si „democratie originala”, iar sansa de normalizare este (nu redusa, ci) nula,atata timp cat statul creste zi-cu-zi, in detrimentul celor care muncesc si care pleaca din tara, cea mai subtire estimare spune ca peste 5 milioane de romani tineri si adulti, sunt plecati din tara, si aduc profit altor tari, desi, si Romania are profitul ei, in ultimii ani, acesti diasporeni, au trimis in tara , zeci de miliarde de euro, sume concurentiale cu investitiile straine, in Romania…Dar-tragand linie- Romania NU se poate redresa decat printr-o adevarata revolutie, adica prin reducerea masiva a statului(central si in teritoriu), iar aceasta se poate obtine doar prin reducerea nr.-lui de judete la 10, a parlamentului la max. o suta membri, a reducerii armatei cu peste 75%, a scoaterii popimii de la plati bugetare, a reducerii numarului de ambasade si consulate si a retragerii finantarii pentru diverse „fundatii” si alte fantasmagorii, cat si reducerea numarului membrilor academiei romane, la un numar suportabil(cel mult 30-40 capete), si alte masuri prin care ” se taie macaroana”, imenselor grupe de paraziti, esalonate si ierarhizate, mai bine decat insasi structurile oficiale, oricum impanzite de acesti paraziti…Insa cu asa sef de stat(complet idiot si ultracorupt) si cu lingai(chiar mai idioti si la fel de corupti) precum tandemul ciuca-ciolacu, NICIODATA…

 5. Din nou despre religie in scoala(Ciprian Cucu)”…ci doar să-i înregimenteze în cultul propriu….”*___—-___ Exact ce spune chiar Biblia(complet falsificata de danaila cel belzebut & ciracii:” De ce credeti ca vor ei sa va dezlipeasca de langa noi si…”, asa cum peste 90 la suta din oitzele ortodocse NU stiu(si nu cred daca le spui), ce zice Biblia in „Osea 6:9(si in alte locuri). Ceata preotilor este ca o ceata de talhari care sta la panda, savarsind omoruri pe drumul Sihemului; da, se dedau la miselii.”___—___ Asta este adevarul cel mai obiectiv-obiectual, popimea /popii sunt kk-i pe ei pana peste semnele de arma (de pe sub patrafire-o treanta mizerabila, cu sens de simbol al sfintirii!) ca se vor trezi fraierii si nu le vor mai da zeciuiala, asa ca ar cam trebui sa-si puna salele la munca si sa nu mai ceara, cerseasca, amenintze , santajeze…Totusi, sfarsitul lor nu este chiar apropape, atata timp cat un gunoi ca iohanis, este ayatolah peste ortodocsi, desi nici el si nici danaila cel belzebut nu sunt ortodocsi, ei au fost „unsi” in asa dregatorii la cererea fostei securitati si nomenclaturi, pentru a continua mentinerea in obscurantism a populatiei, cu scopul de a fi manipulata si exploatata fara probleme…(* popimea ortodocsa este cea care a adus comunismul in Romania, ei sunt cei care i-au vandut pe catolici, pentru a le prelua averile-fapt- si tot ei sunt cei care au distrus istoria Romaniei, distrugand milioane de documente, tocmai pentru a da satisfactie nomenclaturii si securitatii comuniste, care voiau sa arate ca lumea a inceput cu ei, si -plus- sa se stearga faptul ca tot ce a avut „epoca de aur” a fost doar mostenire de la vechiul regim, cu mici cosmetizari, care insa au distrus tot ce era bun in mentalul romanesc, de unde si rezultatele epocii si la zi- in neocomunism- adica DEZASTRU MULTILATERAL DEZVOLTAT..)

 6. Premierul polonez anunță posibilitatea unei aderări rapide a Republicii Moldova la UE (…)___—-___ Logic, normal, acest anunt ar fi trebuit facut de partea romana, insa nici in asa caz-se vede- Romania nu este vioara I, cu un premier precum gusatul ciuca si pres-edinte precum capatzanosul ihan, nu te poti astepta la nimic bun din partea lor, ei sunt preocupati sa nu taie pensiile speciale, cat si sa legifereze un prag cat mai inalt, pentru abuzul in serviciu, desi acesta trebuie sa fie zero…Exact cum sunt ei…

 7. Președintele Klaus Iohannis, turneu în țări exotice chiar de Paște! (…)___—___ s-ar cam potrivi cu titlul, insa nici chiar asa, externele doar au fost incorporate in functia prezidentiala, desigur pentru momentele de spleen, cand sabotorul national are pofta de o excursie la piramide sau la Tara de Foc, etc. vorba ceia, „cu ajutorul vointei nationale, totul este posibil”, adica acest individ nebun(cat-de-cat!*) ii scuipa -din nou- pe romani direct intre ochi si ei zic „Iar da dumnezeu ploaie, si inca de primavara”…Si totusi nu pleaca chiar de paste, ci dupa, probabil ca vrea sa fie pe pozitie cand se anunta bilantul betiilor, violurilor si omorurilor, ” de paste!”…( *daca ar exista macar cateva persoane din inaltele anturaje, care sa inteleaga ce face acest individ, acestia l-ar astepta la intoarcere, cu mandat de arestare si cu catusele, pentru ca asta face acest individ (si merita), consuma imense fonduri pentru placerile lui, capetele de acuzare abunda, denigrarea tarii si sabotarea economiei nationale, ca sa enumaram numai doua situatii bine documentate…)

 8. Clotilde Armand: RTV a încasat 274.183 lei de la primăria Sector 1 pentru „minciuni și intoxicări”(…)—-___—-Romania, ca si „democratie” este total esuata, a fost esuata din zorii ei, primul pres.-edinte a fost un inalt personaj din structurile comuniste, iar actuala situatie este si mai ‘democrata”, adica total contrar a ce vrea sa fie democratia(prin prisma reprezentarii), Romania este condusa -oficial- de o persoana apartinand unei duble microminoritati, etnice si religioase, iar cooptatul la conducere-neoficial, altfel bine insurubat- conducatorul ortodocsilor( peste 85 la suta din populatie), NU este ortodox, iar practicile acestora sunt total dictatoriale, chiar daca legiferate( de ei, desigur!), precum in cazul transparentizarii cheltuielilor secretizate, facute de acesti indivizi… Si, la fel, singura persoana care -constant- lupta pentru o reala democratie si justitie, apartine -deasemeni- unei microminoritati nationale(in Romania, francezii), romanii -din toate sferele- sun ocupati cu mica sau marea invarteala, baza „progresului” secular, in Romania…Iar ultima isprava a lui ohan, arata clar ca individul este pus pe scoaterea Romaniei din structurile europene si NATO, cat mai repede posibil dupa reinstalarea lui Lula (in Brazilia), un socialist convins, si reintrarea Braziliei in totalitate in BRICS, ohanis s-a grabit sa-l viziteze(Argentina si Chile sunt doar popasuri turistice pure), pentru a media si intrarea Romaniei in BRICS*, iar aceasta pentru ca individul vrea sa se razbune pe occident, vuvuzelele lui (cel cu mintea rara si alinuca cea divortata ) au lansat idea ca individul este pe o lista scurta pentru sef NATO, iar pentru ca Jmecheria nu a prins (occidentul nu „a muscat”!), individul vrea sa se razbune, scotand Romania din aceste organizatii, pentru ca si el si danaila cel belzebut sunt cu inima spre est, unde practicile dictatoriale sunt la ele acasa, iar ciucalaul de Plenita este al treilea cu mustarul sarit, doar ce a numit intr-o functie inalta un batran securist miliardar(per total- si doar din salariu !), mesajul celor 3 este ” romani, va apasam bocancul pe gat cat vrem noi, si voi nici nu crintiti, doar scrasniti”, iar noua nu ne pasa…(* atentie USA, si Mexico are asa intentii!, asa cum Izrael trebuie sa fie cu toate motoarele pornite si in maxima alerta, reconcilierea Arabiei Saudite cu Iran**, are un scop nedeclarat(insa clar), pentru ca -in ciuda la dezghetarea relatiilor dintre Izrael si AS- ” camasa este mai apropape decat haina”, adica A.Saudita va fi de partea Iranului, in mare, toti fiind islamisti…/// ** la care se adauga distantarea AS de USA, si apropierea de China si Rusia, iar India-desi dusman istoric al Chinei, inca nu este decisa sa fie de partea USA, probabil se vor trezi cand -din trupul Indiei- va lua nastere un nou Pakistan sau Bangladesh, Kahlistanul, in Nord)…

 9. Comentariul zilei 06.10.2018 Autor: CdH*(Partidul Monarhist)

  Veto
  Pentru cei ce ne întreabă, cine va fi pe tronul României?Tremură politicienii de frica dreptății divine. Dar nu vă faceți griji fiindcă și în Monarhie trăiesc partidele politice. Dar cu un Rege nu mai avem alegeri prezidențiale repetate. Avem continuitate și un garant.
  Înlocuim un președinte fără putere, cu un Conducător cu drept de decizie și veto regal.///

  2- Comentariul zilei 10.03.2022 Autor: CdH

  ***Ursitoare***
  De la polul nord nu recoltăm banane și la tropice nu înoată pinguini.
  Și totuși credem în minuni.____——____desi are dreptate in primul comentariu-macar partial(„continuitate si garant)**- individul spera la minuni, il anunt ca una chiar s-a produs, pinguinii chiar inoata si la tropice, exceptia speciei(care traiesc „exclusiv” in emisfera sudica si polar sudica, in special) fiind pinguinul de Galapagos…(*acest individ -evident cu o cultura generala limitata prea mult raportat la ifosele pe care le afiseaza- probabil o unealta ” stearsa”a fostei securitati si nomenclaturi comuniste, , nu numai ca mi-a interzis comentariile pe pagina sa, dar a sters si pe cele vechi, de aproape un an, de inteles, asqa a fost ordinul…** vorbind despre „divin”, dovedeste -in plus- ca este un escroc inregimentat si in interesul hoardelor popesti, pentru a exploata cat mai bine si cat mai usor si „safe”, populatia romana, careia ii trage barbi grotesti, precum ca ” politicienii tremura de frica”, te apuca si rasu’ de cata frica au acesti politicieni, frica de cine, de justitie(?) care este hartia lor higienica?!

 10. „…2 advocati, folosind IA… amendati $ 5,000 si mustrati…”(cronica.ro) ____–-___ iar aceasta doar pentru eventuale agregari de striri false, iata cum stau lucrurile in Romania, pentru cele mai grave acte, sclavagism si folosirea copiilor in exploatare:”: Zeci de traficanți de minori scăpați de răspunderea penală de cele mai înalte instanțe din România. Cum se vede „marea prescripție” de la Washington – Departamentul de Stat al SUA critică „marea prescripție” Zeci de traficanți de minori scăpați de răspunderea penală de cele mai înalte instanțe din România. Cum se vede „marea prescripție” de la Washington -:critica vechementa- 5 mii de dosare penale inchise…”___–-____ marii stapani de sclavi( asa-zisa justitie -si inca la varf- este in actiune , „la datorie”…

 11. „…deficitul bugetar…” ____––____Iar banii sunt mancati de alde iohanis/ciolacu si clientela lor, pe la Monaco, America de Sud, etc., etc.,, iar acest deficit s-a accentuat in ultimii a-la modul fulminant- de cand iohanis s-a facut sluga pesedeului, si -evident- a noului talhar, e’sisi (ciolacu), ajuns si el, in fruntea bucatelor../// – România e la un pas de a scăpa de sub control datoria externă. Posibilele sancțiuni UE s-ar putea ridica la 1.3 miliarde de euro(…).2-Aroganța lui Ciolacu privind pensiile speciale. Pozează în reformator, însă el a fost cel care a introdus aceste beneficii pentru parlamentari în 2015

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: