Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
George Simion și spionul rus

George Simion și spionul rus

Ieri, Anatol Șălaru a dezvăluit faptul că SIS ul moldovean a avut informații despre G Simion că s-a întâlnit cu rezidentul FSB din Cernăuți. Un contact cu un agent al unui serviciu de informații nu înseamnă automat că ai fost și recrutat. Poate ai avut o întîlnire în care doar ai discutat politică sau ți s-au dat niște idei sau ți s-a promis sprijin financiar. Există prezumția de nevinovăție, poate nici nu știai cu cine te vezi.
Simion neagă că s-a întâlnit cu spionul rus. E și normal.

Dar să vedem cum a început totul și când s-au produs primele acte care au dus la interdicția lui Simion în Republica Moldova.

Anul 2015. Atunci a primit prima dată interdicție. 13 mai 2015.

„La 13 mai 2015, în baza art. nr. 55 din Legea 200 din 16 iulie 2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, Simion George-Nicolae a fost declarat persoană indezirabilă pentru o perioadă de 5 ani. În perioada respectivă, George Simion nu are dreptul de a intra in Republica Moldova. Decizia a fost adusă la cunoştinţă contra semnătură. Instanţa de judecată, care a examinat contestaţia străinului, a suspendat executarea deciziei, până la examinarea cauzei în fond. Curtea de Apel, prin decizia din 30 noiembrie 2015, a casat încheierea instanţei de fond şi a respins solicitarea de suspendare a deciziei de declarare a persoanei indezirabile.”

În 2018 George Simion a fost declarat persoanaă indezirabilă:
” George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova în baza „estimărilor și analizei riscurilor” făcute de fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari. Cel puțin, așa se arată într-un răspuns semnat de actualul director al SIS, Alexandru Esaulenco, la o interpelare făcută de deputații Lilian Carp și Iurie Reniță.”( sursa Ziarul Național)

Hai să vedem ce se întâmpla în 2015.

În primul rând era un an cu o instabilitate politică foarte mare. În acel an au fost două guverne, Guvernul Gaburici-18 februarie-30 iulie 2015. Guvernul Streleț 30 iulie-20 ianuarie 2016.
Amândoi premierii veniți erau din PLDM, nu erau din partidul lui Plahotniuc. PLDM era partid pro european, a fost cel în timpul căruia s-a semnat Acordul de Asociere cu UE și se semnase regimul de vize. Moldovenii puteau să circule în UE.
Premierul Vlad Filat fusese înlăturat de la putere, picase și Guvernul Leancă, în 18 februarie 2015.
Se aflase de furtul miiardului. Un sistem de credite neperformante, pe modelul Bancorex din România, care funcționa de mulți ani, cu politicieni din toate partidele implicați, un ajutor plătit din bani publici pentru a astupa paguba, bani care au dispărut și ei.
În același timp, rușii încercau să prăbușească sistemul bancar din Republica Moldova. Era o situație critică.

În acel an erau proteste în stradă aproape zi de zi. Igor Dodon voia să câștige de pe urma protestelor. Andrei Năstase se lansa și el, era sponsorizat de doi oligarhi fugiți în Germania, care aveau interesul să se răzbune pe Plahotniuc. Situația era extrem de tensionată.
Partidele pro europene erau decridibilizate. Igor Dodon era noul star al politicii.
Maia Sandu încă nu era atât de cunoscută și nu își crease partidul.
A fost un moment în care nu știai dacă poți ține Republica Moldova pe drumul spre Vest și abia se semnaseră acordurile cu UE.

În toate acele evenimente a apărut și Simion care propovăduia unionismul, cu acțiuni de stradă. George Simion era liderul Acțiunii 2012.
Simion a făcut acțiuni de protest în Chișinău de tot genul, de la mitinguri, la blocat Piața Mare, pus corturi. Unioniștii din Republica Moldova au făcut de multe ori proteste, încercând să îl susțină pe Simion, acuzând regimul de la Chișinău de abuz.

Acum, ce mai trebuie să știți, mulți români au făcut opoziție activă în Chișinău la regimul Plahotniuc. Participau la mese rotunde, la emisiuni tv, niciunul nu a avut de suferit, nu a primit vreo interdicție în Republica Moldova. Erau oameni cu mult mai multă greutate decât Simion. Așadar, afirmațiile lui Simion că a deranjat regimul Plahotniuc sunt false. Sau nu asta a fost motivul real.

A fost folosit în orb de către ruși în ”războiul hibrid”? A fost parte a unui joc? Sau au fost doar acțiuni de profilare politică? La acest moment, nu se poate dovedi exact. Dar, cine știe, poate aflăm mai multe în viitor.

7 comentarii

 1. „…nici nu stii cu cine te vezi.”///2-AUR mai pierde un deputat: ”Este important să fii ferm în convingerile tale politice şi să îţi urmezi viziunea” deputatul de Arad, Vasile Nagy…”____—-____daca GS isi va scrie vreodata memoriile (si va fi onest), vom afla daca a fost o intalnire cu adevarat revelatorie in caz de spionaj si /sau macar propaganda prorusa, insa este destul de clar ca tipul are inclinatie spre asa ceva, poate in mod natural(convingeri personale), poate platit, etc., insa -iar se pare- ca nici barca lor de aur nu prea mai rezista la prea multa greutate, este probabil -cu toate fumurile lor- ca acest grup sa devina irelevant pe scena politica romaneasca, multi cetateni probabil ca s-au dezcustat de minciunile sale, cand a renuntat la actiunea de suspendare a lui ihan, adica individul este total duplicitar si in mare foame de bani…

 2. „…rusii incercau sa prabuseasca sistemul bancar din R.Moldova….”___——- ma mir ca nu au reusit!///”Cum a aparut criza bancara din America…”(A.Lazescu)___—___crizele financiare nu prea mai au rezonanta in USA, nu mai suntem la 1930, sistemele sociale de protectie sunt solide, cei care pierd in asa circumstante sunt cei f. bogati, care -daca stau bine cu duhul- nici nu se sinchisesc, au de unde pierde si niciodata nu pierd tot, iar recuperarile sunt pe drum, in noul ciclu… Mai degraba o criza politica poate crea ceva meandre, prin acuzarea oficiala a lui D.Trump (chiar si nepoata lui, psiholog, o spune *), pentru ca este ceva fara precedent in cea mai solida democratie a lumii, asta era si „profetia „** din „Religia, dusmanul credintei.Religiile , parintii urii”(pag . 85) anume ca in republici( mai ales cele neocomuniste***, ultimul presedinte risca inchisoarea, daca la putere vin rivalii…Iar despre DT, specific, am spus(si pe aceste pagini), inca din 2016, ca va regreta amarnic ca s-a bagat in asa joc…Care nu mai este joke!(*Mary L Trump @MaryLTrump It’s official: Donald Trump is the: 1st man in the Oval Office to be impeached twice 1st man in the Oval Office to incite an insurrection 1st to lose the popular vote TWICE and now . . . the first to be INDICTED. ..”///** ” Cine nu are profeti, sa-si cumpere”, insa stim bine ca „Niciun profet nu este bine primit in tara lui”/// In Romania toti fostii presedinti, pm-stri si alte cateva duzini de indivizi (si individe), sunt perfect legal de a fi acuzati si incarcerati, iar ultimul , cu varf si indesat…Chiar nu exisista si in Romania UN SINGUR OM AL LEGII? CARE SA AIBA CURAJUL SA APLICE LEGEA?

 3. Ciocoii din revoluție
  Num-opinca, sărăcuța,

  Numai ea nu ne-a-nșelat,

  Numai dînsa, ea micuța,

  Numai ea nu ne-a trădat;

  Dar ciocoii gulerați

  Sunt la inimă spurcați.

  Ei intrau să fure sume

  Și la ruși să-și facă rost.

  Ca să-i spui pe toți pe nume,

  Voi nu-i știți cîți au mai fost?

  Nu știți că au fost spurcați

  Toți ciocoii gulerați?

  Că eu bine-am spus, săracu;

  Eu v-am spus numaidecît

  Că n-ai să te-mpaci cu dracu,

  De i-ai face orișicît:

  Toți ciocoii gulerați

  Sunt la inimă spurcați.

  Ba c-om face, ba c-om drege,

  Ba s-avem și pe boier;

  C-o fi bun de-l vom alege

  Pin guvern, pin minister.

  Dar ciocoii gulerați

  Au fost, cum am zis, spurcați.

  Că-ncepur-a face fracții

  Ș-a lega pe opincari:

  Într-o lună,-n trei reacții,

  Ne-au scăpat ăi măcelari.

  Că ciocoii gulerați

  Sunt la inimă spurcați.

  Și noi, tot cu evanghelii

  Din balconuri predicam;

  Tot spuneam parascovenii

  Și-i iertam, ne împăcăm;

  Dar ciocoii gulerați,

  Ei rînjeau că-s rău spurcați.

  Cînd venir-apoi muscalii, –

  Agi, spătari și controlor!

  Alții — mîrleo! fug cu banii.

  Turcii pradă și omor.

  Și ciocoii gulerați

  Rîd de noi că stăm legați.

  Toat-opinca-n pușcărie;

  Toți legați, săraci lipiți,

  Zac în ploaie pe ghimie,

  Pribegesc proscriși, goniți,

  Iar ciocoii gulerați

  Rîd de noi că-i credem frați.

  Num-opinca, sărăcuța,

  Numai ea nu a furat;

  Numai dînsa, ea micuța,

  Numai ea nu a trădat.

  Iar ciocoii gulerați

  Sunt spurcați și veninați.

  Cezar Boliac,Brașov, 1848, 10 decemvrie

 4. „…folosit de rusi…”___—___ daca Rusia pierde in Ukraina, cel mai probabil ca GS va fi facut (politic) oale si urcioare, daca nu cumva sufera si de cameleonism…///In asteptarea contraofensivei ucrainene(Armand Gosu)”… Bahmut a devenit un simbol…”___—-___ in multe situatii, distrugerea simbolurilor echivaleaza cu o cadere morala serioasa, probabil ca si aici se sconteaza pe acest lucru, demoralizarea armatei ukrainiene, iar faptul ca Ukraina asteapta mai multe arme si munitie (din occident), este un alt punct slab in aceasta ecuatie, asteptarea neamplinita(sau prea tarziu), are -la fel- efecte dramatice…Si -in final- cred ca intreaga conjunctura ii va obliga pe rusi sa folosesca armament „murdar”, cei care au inceput acest razboi( nu poporul rus), nu prea mai au ce pierde, prin 2 elemente esentiale, anume prin varsta si 2), prin faptul ca invinsi, perspectivele lor (ca si indivizi) sunt extrem de sumbre…

 5. George Simion, despre acuzația că s-a întâlnit cu oameni din serviciile secrete rusești: „Eu vorbesc limba română și engleză” (…)___—-___Imbatabila logica!!! Plus, un mesaj criptic(demn de Mata Hari!), se poate crede ca nu a fost(este) spion rus, fie pentru ca nu vorbeste rusa, fie pentru ca vorbeste Engleza, fie pentru ca vorbeste romaneste, cel mai credibil!

 6. Desi nu cred ca simion este un spion rus(poate ca este prea simpatizant),totusi, citind articolul de mai jos, cred ca s-ar ptea sa-i „treaca cheful”, cu totul…”Banditul și tiranul. Rusia, fără soluții. Tragedia unui „popor-momâie”
  Rusia este captivă în propria neputință de a produce soluții decente pentru ea însăși. O societate invizibilă.(Valentin Naumescu)Un alt articol TRAZNET, sper ca cineva care-l apreciaza pe autor, sa trimita copiile articolului, la cat mai multe ambasade occidentale, este un articol care trebuie reprodus de marile ziare ale lumii, ziare americane, engleze, nemtesti, etc., etc. Cat despre „Hedonismul” rusesc, -bine punctat- se poate face referire la mai toate societatile needucate(ca si cea romaneasca-tinute in mod voit in obsucantism), unde umplutul burtii si alte mici placeri , sunt in scop esential si national, de unde deriva si marea hipocrizie si lasitate, iar despre Romania inca NU cred ca chiar NU exista si in Romania , macar cativa inalti ofiteri din politie, armata, cativa procurori si cativa judecatori, care sa nu stie si nu aiba dosare deja formate cu dezastrele comise de conducerile tarii, in specail -adus- la varful actual si sa porneasca o actiune legala impotriva acestor gangsteri politici(iohanis/ciolacu +,+,+) si realmete sa comita ceace se numeste lovitura de stat, altfel Romania se prabuseste sub povara uriasa a datoriilor externe si generale, facute doar pentru a plati cu salarii de lux si pensii speciale, cel mult 2% din populatia tarii, in spetza este vorba de fosta securitate si nomenclatura, care macina -lunar- miliarde, desi -cei mai multi- ar trebui sa fie la inchisoare cu munca zilnica si silnica, pentru a se mai recupera ceva din marile lor talharii, din ultimii 50-60 de ani…Iar daca nu exista aceste grupuri si nu se actioneaza, Romania, ca, tara, natie si stat, este in pericol…

 7. Legătura între propaganda AUR și a lui Viktor Orban. Unde intervine Rusia(Bianca Iosef) „Planul Aurora”___–___suna frumos si au si ei dreptate, din punctul lor de vedere, asa cum Romanii avem dreptatea noastra, in special de cand o instanta internationala s-a si pronuntat in speta, si chiar mai important, istoria ( inclusv a lor)s-a pronuntat, in cartea lor de capatai(Gesta Hungarorum= Faptele Ungurilor- scrisa la 1200,deci nici la 400 ani de cand ei se asezasera in Campia Panonica), celebrul „Torna, frate, torna!”, recunoaste ca in Transilvania se vorbea -de mult timp- o limba de provenienta latina…Cu toate acestea, la zi, Ungaria are sanse sa-si „recupereze” provincia, datorita a doua lucruri esentiale, perseverenta lor titanica la acest subiect, si IMENSA tradare si delasare a politicului romanesc, care -deja- a indus si in populatia romaneasca locala, idea ca „ubi bene, ibi patria”, adica populatia este satula de jefuitorii romani si mai bine s-ar acomoda in Ungaria, unde ordinea si disciplina austro- ungara fac ca soarta populatiei sa nu fie chiar la cheremul banditilor politici, ca in Romania…Totusi, pentru realizarea acestui deziderat sunt necesare cel putin 2 conditii, Rusia sa castige in Ukraina , iar UE sa se destrame sau macar Romania sa fie aruncata pe scari, sau-macar- sa ramana in continuare piatra de moara agatata de gatul UE, ceace va face sa continue nepasarea UE (mai ales Austria si Germania*) la soarta Romaniei…(* care -„pe sub masa” au deja semnata „pace separata”, cu Ungaria, in caz de…Si probabil ca si Franta ar fi de acord, iar Rusia va aplauda)///
  -II-SFV- Sic fata volunt-pana si regina consorta si apoi care a asigurat regenta fiului sau, asupra Transilvaniei)Isabelle Jagueline(catolica si -normal- educata in latina), a scris celebrul ei motto(SFV), in latina, limba(cu modificarile inerente oricarei coabitari si infuzii linguistice) care era mult mai raspandita in tinuturile Transilvaniei si unde ea a devenit pionier in cea ce se numeste toleranta religioasa, semnand(pe la 1550) un edict al libertatii religioase, care nu includea insa si ortodocsismul, pentru ca ortodocsismul s-a coagulat(institutional) tarziu, mai intai in celelalte provincii romanesti si niciodata nu a avut mare succes in Transilvania, mai mult impunandu-se in mod total neortodox, ca si la zi, dealtfel…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: