Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Unde sunt cocktailurile Molotov, domnilor jandarmi?

Unde sunt cocktailurile Molotov, domnilor jandarmi?

După ce în ultima vreme s-au înmulțit dovezile care arată că jandarmii au făcut exces de forță, că au bătut persoane pașnice, că nu au respectat regulamentele de intervenție, Laurențiu Cazan, șeful dispozitivului de ordine publică din acea seară de 10 august, iese în cadrul unui interviu și încearcă să justifice o parte din faptele camarazilor săi.

Aflăm cu această ocazie că lucrurile puteau să degenereze și mai rău, că de data aceasta huliganii au adoptat altă tehnică, nu au mai venit în grupuri mari, ci în grupulețe și s-au poziționat în spatele protestanților pașnici. Dar, mai mult de atât, aflăm și că:

“Pe timpul restabilirii ordinii publice, (…) modul nostru de acțiune a fost direcționat în principal către zona Titulescu – Buzești. Tot acolo am avut și principalele probleme cu acea baricadă, acele incendii (…) Pe zona Ion Mihalache, (…) în momentul în care colegii noștri acționau pentru a îndepărta persoanele turbulente, (…) a fost observată o mașină cu sticle incendiare, i-am văzut pur și simplu când se aprovizionau din acea mașină pentru a acționa”

https://www.g4media.ro/laurentiu-cazan-coordonatorul-jandarmilor-la-protestul-din-10-august-am-descoperit-o-masina-cu-cocktailuri-molotov.html

Așadar, au existat cocktailuri Molotov în piață. Cred că în acest moment se nasc câteva întrebări legitime, mai ales după comportamentul pe care l-au avut comunicatorii jandarmeriei, care au întreținut ”povestea” cu jandarmerița bătută de protestatari și care se află în stare gravă. Unde sunt cocktailurile, domnule Cazan? Au fost reținuți cei care le transportau? A fost identificată mașina în care se aflau?

Teoretic, dacă la fața locului exista o mașină plină de cocktailuri Molotov, acesta era unul dintre cele mai grave lucruri, care putea pune în pericol atât forțele de ordine cât și demonstranții. În acest caz, forțele de ordine trebuiau să se concentreze imediat pentru înlăturarea pericolului, să aducă forțele necesare, să îi aresteze imediat pe posesorii acestora și să blocheze utilizarea mijlocului auto. Jandarmeria este obligată să vină și să lămurească acest subiect imediat. A confiscat cocktailurile și i-a reținut pe posesori sau nu? Dacă nu au făcut-o, atunci avem de a face cu o gravă neglijență a forțelor de ordine.

După ce colonelul Paraschiv a spus că în zona Springtime din Piața Victoriei s-a acționat în forță, în urma unui telefon primit la 112. Am văzut că au apărut înregistrări video care arată că protestatarii erau pașnici, iar acțiunea Jandarmeriei a fost din nou excesivă. Practic, înregistrările apărute, https://www.g4media.ro/video-cum-arata-de-fapt-situatia-in-zona-springtime-invocata-de-colonelul-paraschiv-drept-motiv-pentru-interventia-in-forta-a-jandarmilor-oamenii-strigau-fara-violenta-iar-dubel.html ne arată că domnul Paraschiv nu a făcut altceva decât să mintă, încercând astfel să justifice acțiunea jandarmilor. După un astfel de caz, venit de la vârful Jandarmeriei, este normal să punem sub semnul întrebării declarațiile lui Cazan.

Am văzut jurnaliști bătuți, am văzut turiști străini scoși din taxi și bătuți, am văzut oameni nevinovați gazați, deși stăteau pe caldarâm și nu erau agresivi, vrem să îi vedem și pe cei care se plimbau cu cocktailurile prin Piața Victoriei. Dacă există, dacă nu există, vom mai pune pe răboj o nouă minciună în dreptul jandarmilor, care cred că pot, cu astfel de elemente, să justifice acțiunea lor din ziua de 10 august.

Sursa foto: Europa FM

1 comentariu

  1. nu cred o boabă din ce debitează Danjarmeria lui Dragnea, că de la incendierea autobuzelor din ’90 am văzut și auzit multe „producții” marca FSN
    iar dacă acest Cazan a fost șăf al dispozitivului, de ce alți colonei manevrau jandarmi?
    sînt atîtea întrebări (pistolul unde-i?) la care nu cred că vor dori să găsească răspunsuri nici procurorii
    că-n țara asta strîmb făcută, penalii-s puși să ne conducă! 🙁

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: