Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Administrația locală trebuie să se implice în dotarea spitalelor. Este timpul unei acțiuni în comun: Administrație Locală Guvern!

Administrația locală trebuie să se implice în dotarea spitalelor. Este timpul unei acțiuni în comun: Administrație Locală Guvern!

România se apropie de vârful crizei. În scurt timp, conform estimărilor specialiștilor, ajungem în perioada în care vom vedea dacă măsurile de izolare au avut efect, dacă le-am respectat sau nu, dacă panta curbei infectărilor se va aplatiza sau nu. Cert este un lucru, după Paște vom avea mult mai multe cazuri de infectări, dar toată lumea speră să fie un număr suportabil, astfel încât sistemul medical să nu crape.

Deja unii medici au început să își dea demisia, invocând lipsa materialelor sanitare de protecție. Poate unii dintre ei o fac din lașitate, dar nu este timpul pentru acuzații. Am prieteni medici care lucrează în continuare, unii și-au cumpărat singuri costume de protecție, alții se descurcă așa cum pot. Majoritatea medicilor sunt pe baricade și se luptă așa cum pot.

Cert este un lucru, dotarea spitalelor din România este la pământ. Și acest fenomen nu este de ieri de azi.

Nu mai contează cine este vinovat, nu mai contează că nu avem spitalele regionale promise în ultima campanie electorală. Acum suntem în criză și nu este timp de politică. Acum trebuie conjugate toate eforturile pentru ca românii să treacă peste acest moment. 

Trebuie asigurate cât mai repede materialele medicale necesare, astfel încât medicii să poată lupta eficient și să salveze cât mai multe vieți.

Guvernul nu trebuie lăsat singur. Administrațiile locale trebuie să se implice și să aloce banii necesari pentru echipamente, să ajute personalul medical, să facă tot ce este omenește posibil pentru sistemul sanitar, pentru doctori, pentru români.

Majoritatea spitalelor sunt în subordinea autorităților locale. 70% dintre spitalele din România sunt spitale orășenești sau județene. Se poate vedea acest lucru consultând lista aici.

Administrațiile locale, care au spitale în administrare, pot acorda banii necesari. În legea 95/2006 privind finanțarea spitalelor, la articolul 193 este prevăzută posibilitatea finanțării:

(1) Spitalele publice din rețeaua Ministerului Sănătății și ale ministerelor și instituțiilor cu rețea sanitară proprie, cu excepția spitalelor din rețeaua autorităților administrației publice locale, primesc, în completare, sume de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, care vor fi utilizate numai pentru destinațiile pentru care au fost alocate, după cum urmează:

a) de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății sau al ministerelor ori instituțiilor centrale cu rețea sanitară proprie, precum și prin bugetul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, pentru spitalele clinice cu secții universitare

b) de la bugetul propriu al județului, pentru spitalele județean 

c) de la bugetele locale, pentru spitalele de interes județean sau local.

De asemenea, administrațiile locale pot acorda ajutoare de urgență. 

Am văzut că în unele locuri, administrația locală s-a mișcat repede. La Reghin au alocat 200.000 de lei pentru paturi ATI și pentru cele necesare. Primarul și consilierii locali și-au donat salariile. În Ilfov, Consiliul Județean a alocat bani pentru materiale de protecție chiar și pentru medicii de familie, care nu intră în sfera lor de autoritate.

La București, Primarul General, a afirmat că a investit numai în aceste zile, 4 milioane de euro în aparatură și echipamente de protecție pentru spitalele din București. Deci se poate!

Există cadrul legal pentru ca primăriile și Consiliile Județene să sprijine acum, urgent, spitalele de pe raza lor teritorială. Mai trebuie spus că suntem la început de an. Toate administrațiile locale au acum bani în buget. Nu pot invoca o lipsă a banilor. Nu suntem pe final de an, când și-au cheltuit resursele. Pot face acum rectificări de buget, să ia din fondurile alocate pentru tot felul de evenimente, din fondurile pentru publicitate și să ajute spitalele pe care le au în raza lor teritorială. Ieri, Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a obținut aprobarea Consiliului Local pentru semnarea unui nou contract de publicitate de 5 milioane de lei. Contractele de acest gen trebuie să înceteze în aceste momente. Banii aceștia se pot investi în dotarea spitalelor. Chiar dacă Negoiță nu are niciun spital în administrare, putea găsi o formulă de parteneriat cu PMB, pentru a veni în sprijinul spitalelor din București, decât să arunce banii pe publicitate.

Așa cum am spus și la început, în aceste zile nu este timp de politică. Primarii și  președinții de CJ nu trebuie să aștepte totul de la Guvern și în niciun caz nu trebuie să aștepte ca aceștia să își rupă gâtul doar pentru că sunt de la PNL. 

Acum administrația locală trebuie să fie solidară cu administrația centrală. Trebuie să facă front comun, să lucreze împreună, să se completeze, pentru ca pandemia să fie învinsă. Primarii și președinții CJ trebuie să facă tot ce e omenește posibil pentru ca, în foarte scurt timp, să găsească soluții pentru asigurarea echipamentului necesar, până vin cele necesare de la Ministerul Sănătății. Am vrut cu toții descentralizare, mărirea autonomiei locale a primarilor și așa este corect: Ei sunt cei mai apropiați de nevoile locuitorilor, ei știu cel mai bine care este prioritatea localității pe care o conduc. Acum toți trebuie să avem o singură prioritate: salvarea vieților românilor.

37 comentarii

 1. „aplatizarea curbei…”—–_____— , numai vremea BUNA (calda si uscata) va aplatiza aceasta curba, insa „dupa ploaie vine toamna” s.a.m.d., sunt f. multe de facut in cateva luni, iar TOTUL se face doar cu bani, iar acesti bani SUNT in tara, trebuie doar impus MORATORIU pe salarii si pensii(la stat) si este un moment f. bun ca armata sa o faca, fiind declarata starea de urgenta…Dar nu cred ca o vor face, ” mai bine piara natia, decat sa nu mai castige ei”, chiar si fara sens, toti fiind -deja- milionari..///.Scrisoare de la parteneri: „având în vedere incompetența, prostia și furturile din țara Dvs., credem că ar fi inutil un astfel de ajutor”!____—–____ concret, scurt si la obiect, asta am spus si eu de zeci de ori, insasi corpurile diplomatice vestice (acreditate in Romani)- si , poate, nu numai- ar renunta pe loc la slujbe, avand in vedere cu ce incompetenti talhari si farisei au de a face , adica cu partea romana, indifferent ca’s pesedisti sau penelisti…Insa au si ei obligatii contractuale, trebuie sa-si respecte slujba si -pana la urma- trebui sa-si castige si ei painea lor…Asa ca fierea pamantului s-a milogit degeaba la cele 5 ambasade, iar bietul catzu, trebuie ca s-a desumflat total, de cand el visa la un ajutor(UE) de 2% din PIB, adica ceva peste 3 miliarde euro, si s-a postat doar un milliard, din care ceva sute de milioane au si fot „cheltuite”, adica retinute pe daraveli mai vechi…Cat despre a fi „tinuti penal”, cei 3 capi de mafie institutionalizata( ihan, catzu si orban), este o mare diferenta intre AR TREBUI si a se face , efectiv, cine sa-i tina responsabili, aceasta criza este -de fapt- un moment prielnic pentru a se sterge o gramada de datorii si responsabilitati, este ca in vreme de razboi, marii sacali castiga, toata populatia saraceste…Sigur ca in multe tari (civilizate) nu va mai fi asa, insa Romania nu prea are sanse la acest capitol, desigur pentru SIMPLUL FAPT ca, conducerea suprema a tarii, este formata din cei trei, plus alte cateva mii, la centru si in teren, adica sub 0,1 % din populatie, dar care -totusi- fac doar ce le trece lor prin cpatzani, cea ce -in circumstanta prelungirii acestei crize- chiar va pune Romania pe butuci si va crea calea spre separatii teritoriale…Exact ce vor superromanii ihan, orban) si catzaitul lor de serviciu…Este posibil ca multa lume sa o regrete pe veorika cea barbata, macar asta iesea imediat in calea virusului cu constitutia, biblia si drapelul(adica doar cu sare)…” Noi punem steagul romanesc, pe crancena reduta”…Crancena va fi, daca nu vine primavara, repede si uscata…

 2. ADOPTATE DE SENAT…”.”… sunt in dezbatere… asteapta votul decisiv…”___—-___ pana voteaz astia ” trece lupul dealul, si ursu’, valea”, adica epidemia chiar devine pandemie, trece prin toata lumea, asa ca iar -Romania- este depasita de evenimente…///”…Trece lumea pe lângă noi ca acceleratul prin halta…”___—-___ iar adevarul este ca Romania a pierdut toate trenurile, nu numai la figurat , dar chiar si la propriu, avand in vedere „viteza” cu care circula chiar si acceleratele, media de viteza este (parca asa am citit undeva) pe langa 50km/ora, cea ce spune cel mai mult despre starea liniilor ferate, decat despre locomotive…Insa problema cea mare este ca „omenirea este un furnicar, si nu-l poti pune la carantina”, iar carantina nationala a fost deja „sarita”, dimpotriva, decidentii au importat din greu purtatori de virus, exact din marile focare europene(Italia, Franta,Spania), pana la urma boala „va trece”, insa nu va disparea asa cum (am spus de multe ori) nicio alta boala nu a fost eradicata, decat(eventual pe arii restranse)redusa la cazuri chiar f. sporadice, asa si cu aceasta forma de gripa, pana la urma toata lumea va trebui sa treaca prin ea, unii cu simptome extreme de usoare, altii cu diverse grade si -in final- unii cu forme grave si chiar decese… Avand in vedere inca un lucru extrem de important si anume ca este iluzoriu sa crezi ca cineva va pune pe piata un vaccin efficient in mai putin de 8-12 luni, cat si faptul ca virozele nu au un tratament specific, ei bine, iese din nou in evidenta ca cel mai bun lucru ar fi fost de la inceput nicio ingradire in circulatie, EXCEPTIE carantina nationala, si mai toata populatia ar fi trecut prin boala cu tulpinile locale, iar daca imunitatea personala ar fi „suferit” o reanfortare(precum in comentariul cu „pui si curcani”-mai jos), boala ar fi evoluat mult mai usor, cu mai putine decese, iar cei mai puternici si-ar fi putut continua munca, neantrerupt…Marele hazard in asa situatie este dat de aglomeratie si -consecutiv- pasarea succesiva si repede a virusului, de la o persoana la alta, de unde posibilitatea cresterii virulentei acestuia, statul American Wayoming este exemplul clar, este singurul stat care nu are nici macar un singur deces(la zi) prin corona, iar aceasta tocmai datorita densitatii umane, de aprox. 40 de ori mai mica decat in Ro. pentru ca are o suprafata putin mai mare decat intreaga Romanie, insa nici 600 MII locuitori, deci densitate sub 3 persoane/kmp, Romania, aproape 90/kmp…Ecuatia este simpla, tinerea inchisa a scolilor, etc., liber la circulatie a celor care muncesc, acestia vor duce acasa si virusul, iara daca cei de acasa traiesc intr-un comfort special(precum in acelasi comentariu), atunci vor face si ei boala, dar in formele cele mai usoare si -probabil- vor dezvolta si o imunitate solida, naturala…///
  -II-Venituri asigurate pentru mii de angajaţi(…)___—-___ intr-o asa criza , toata populatia trebuie sa fie asigurata cu un venit de subzistenta, INSA, intrebarea este daca acesta rezolva problema, problema devine (cu fiecare zi ce trece) scaderea stocurilor de alimente, care -cum se stie – o mare parte vin din import…Asa ca , cumpararea de milioane de kit-uri, masti si alte materiale specifice, care au costat -probabil- o SUTA MILIOANE EURO- ERAU MULT MAI INTELEPT FOLOSITI(banii), daca se cumpara din USA cel putin 60 milioane de pui(sau curcan) , care sunt cei mai grasi si mai ieftini, din lume- cel mult 1$/ pui de peste 2kg, deja fasonat (un pui eviscerat si prajit la rotisor , inca ramane la 2 kg!), si la fel,cateva zeci de tone de vegetate proaspete(morcovi, pastarnac si telina , plus cateva milioane de lamai***), luate cam la acelasi pret, si apoi distribuite gratis la cele 3 milioane de familii(in nevoie) care au nevoie de o hrana super, in aceste saptamani, si astfel cele 12 milioane de romani(dezavantajati) ar fi mancat zilnic cate un pui gras, mult, mult mai folositor decat mastile, etc.care nu folosesc la nimic, insa da, felicitari S.Koreenilor care si-au vandut marfa si inca -banuiesc- la pretul lor. Pentru ca in cazuri de gripa( si mai orice boala de acest gen) o haranire superproteica si usoara( nu carne de porc, de palmipede, etc.) dublata cu vegetate proaspete, este mult mai de folos organismului…Si oricine stie ca un mujdei serios(heavy) de usturoi pe carne de pasare, este sanatate curata, asa ca reteta era si este simpla, puiul transat se fierbe 10 minute, apoi se lasa in continuare la fiert spinarea, ghearele , gatul si sectiunea distala a aripilor, iar „carnea”(pietul, copanele) se trece la un cuptor incins(sau gratar) si in 20 de minute toata masa este deja pregatita, la carnea la fiert se adauga morcov, pastarnac, ceapa si telina , incet, usor , la foc mic prajite, in parallel se face mujdeiul si ceva orez sau cartofi si mancand zilnic asa, macar 3 saptamani, coronavirusul este batut si combatut mult mai efficient decat alergand pe la spitale, unde -pe deasupra – te duci cu una si vii bolnav de 2 sau 3(*** la o asa supa sau ciorba, putina zeama de lamaie si putin hrean proaspat facut, cresc valoarea medicinala a preparatului, masiv)…

 3. O noua metoda de dezinfectare, in sectorul 6: Se pulverizeaza apa oxigenata cu elicopterul.”strazi spalate sub presiune, la 140 gr. C…”____——____ mostra perfecta de idiotenie, iar individul respectiv ar trebui arestat imediat , atat pentru a stopa actele incompetente , pe care le va mai decide( mai ales ca sunt si periculoase), dar si pentru ca in stare de urgenta, el risipeste non-sens resurse, doar pentru A FI BOMBASTIC, a arata ca face ceva „extraordinar”, in realitate actiunea este total ineficienta, in mai toata tara-la zi- UR este cel putin 70%, cea ce inseamna ca acel 1% al apei oxigenate, se transforma instantaneu -in cel mai bun caz- in o, 1%, adica frectie cu spirt medicinal indoit cu apa, la un picior de lemn putred…Iar curatenia strazilor nu are sens decat daca este facuta des si „umed”, pentru a nu ridica particulele in aer,iar temperatura inalta VOLATILIZEAZA mai orice substanta dezinfectanta, si devine iritanta pentru oricine, iar oamenii nu circula pe strazi CI pe trotuare si PE langa ziduri de cladiri, , deci-cum am spus- asta trebuie facut, dezinfectia prin spray-are si stergere manuala, a zidurilor, a stalpilor de orice fel, a trotuarelor, si oricine trebuie sa-si deschida ferestrele (pt. 1 min.) si sa faca acelasi lucru cu pervazele si ramele ferestrelor, etc., dar birocrtatia romaneasca este monumentala insa la o asa criza vor plati si ei, pentru ca virusul nu prea stie de adresa, functii, grade, etc., iar acest primar idiot NU vrea sa-si deranjeze subalternii (care oricum nu mai fac nimic) si sa-i scoata la smotru, cu el in frunte…

 4. chiar daca nu o sa ne intoarcem -OFICIAL- la Legile lui Manu( aprox. 2 MII ani in urma, scrise), persoanele constiente isi vor schimba regulile de convietuire sociala, chiar si in interiorul castei….Desigur ca BANUL (… ochiul dracului! eheeee!) va juca acelasi f. important rol, multi oameni vor renunta treptat la anumite rigurozitati initiale(post criza), tocmai pentru ca „obrazul subtire cu cheltuiala groasa se tine”, adica va fi prea scump, pentru foarte multa populatie…Cea ce presupune ca -dupa un numar de ani- va mai fi o alta criza, de acest gen…Asta, peste celelalte de orice alta natura!

 5. Firea nu stie cand incep testarile.”.. Kit-urile au fost comandate , dar…” „…Ne-am dorit sa facem si testarea asta, pentru ca sute de romani vin in tara zilnic. Nu s-a oprit acest val de romani care se intorc in tara si e normal, e dreptul lor, dar noi trebuie sa luam masuri”, ____—___acestea creatura( devenita din ce in ce mai abjecta) nu este doar cretina dar populismul ei este dea dreptul criminal si cineva (sa speram) ca, pe ea, pe iohanis, orban, mai marele armatei, etc. ii va acuza de genocid planificat si organizat, romanii care vor sa vina in tara -IN ACEASTA SITUATIE – nu au niciun drept de acest fel, insa cei amintiti si alte gunoaie ca si ei nu pot pierde momentul sa-si arate „dragostea” fata de diaspora( adica fata de voturi), in extremis, toate intrarile in tara trebuie impanzite -pe campii pustii- de corturi si acestia tinuti in carantina si izolare totala (pe banii lor), cel putin 3 saptamani…Altfel, TOTI participa la decimarea populatiei autohtone…

 6. Nu trimiti pompierul cu cisterna golita in flacari. Dar medicul trebuie sa fie erou? Cum poate Romania sa evite situatia Spaniei Interviu cu dr. Mihai Gafencu „… Sistemul medical romanesc, prin conducerile alternate rapid si numai dupa dorinte politice, este de fapt un non-sistem…”///-II-Zeci de mii de cadre medicale ameninta cu demisia, revoltate de „bonusul” de 500 de euro: Vrem echipamente si pensie de urmas pentru copiii nostri toata viata…”____—-____sistemele mari sunt facute din sisteme mai mici , asemanatoare, sau sistemele mici le copiaza pe cele mari, exact acesta este cazul Romaniei, si nu numai in sanatate se regaseste aceasta criminala aberatie, ci in orice, pentruca -IN FAPT- toata tara este in aceasta situatie, in asa republica NU poate exista stabilitate , consecventa, perseverenta pozitiva, etc., si – in generaL-ORDINE SI DISCIPLINA(EVIDENT , OPUSUL ANARHIEI= BAZA AUTODISTRUGERII), asa cum este evidentiat si prin faptul (de ras, desi e teribil) ca Romania este republica, dar suporta si o casa regala, iar in aceasta situatie, aberatia este dubla la dubla, practic armata a preluat conducerea tarii( pe cale amiabila) datorita „starii de urgenta”, asta inseamna CLAR , ca autoritatea civila a fost depasita de situatie, atunci de ce NU SUNT TRIMISI ACASA ( fara plata, sa se intoarca la meseriile de baza) intreaga conducere a tarii, (inclusiv ihan si orban***) si astfel va fi un singur cap care „gandeste” si se vor salva milioane de euro/ LUNAR!, bani cu care se potface multe in asa criza…Dar nu cred -nicio clipa – ca , cacanarii din armata romana( imbracati si ei mai acatarii-si inca pe gratis- si cu tot soiul de aparitii si iesiri firoscoase) macar gandesc la asa ceva , asta este doar o alta Jmecherie politica romaneasca, adica diluarea si disiparea responsabilitatilor, adica -vezi, Doamne!- daca nici armata nu a putut rapune inamicu’, si inca au folosit si elicoptere… Partea a doua este dea dreptul trista si desgustatoare,aceasta arata exact ” spiritual crestin” al romanilor, a venit momentul, pac! cu SANTAJUL, CA SI CUM SLUJBA MEDICALA NU AR FI FOST DE LA INCEPUT ARONDATA IN jurul bolilor si mortii, a bolilor oricat ar fi de grave si intinse…Ei santajeaza, in loc sa faca ce ar trebui sa faca SA CEARA IMEDIATA INSTITUIRE A MORATORIULUI PE PENSII SI SALARII ( la stat) si astfel ei pot fi PLATITI LA NIVELUL CELOR DIN VEST(pastrand raportul la puterea de cumparare nationala), plus sume immense pentru sistemul de sanatate, si -mai mult- trebuie sa ceara reforma din temelii a acestui system cu baza -si dezvoltat- pe PARAZITISM INSTITUTIONALIZAT, dar in loc sa ceara aceste lucruri, ei se aliaza cu parazitii politici, etc.Iar daca armata nu ar fi condusa si plina de cacanari, ar fi trebuit sa declanseze o investigatie, si cei care au initiat acest santaj si care au semnat, trebuie arestati si condamnati pentru nesupunere in stare de urgenta si incitare la omor prin dezertare( si alte capete de acuzare) , iar cei care s-au raliat, imediat concediati si suspendat dreptul de a profesa-PENTRU TOTDEAUNA- IN Romania SI IN ORICE ALTA TARA…dAR CUM Romania ESTE ALCATUITA DINTR-UN POPOR LAS (PRIN NATURA?) care-si aleg ca si conducatori, tot ce este mai declasat si pervers intre ei, ma mir daca se va lua macar o singura masura ( de mai sus), practic Romania se afla in pragul unei ANARHII NATIONALE, si nu cred ca va rezista…Numai „pronia cereasca!”( adica intamplarea) va mai face ca aceasta situatie sa nu ajunga la un sfarsit urat, razboi civil si faramitare teritoriala…

 7. -cont- *** atentie la ihan, daca lucrurile vor expoda, s-ar putea ca LASUL SUPREM, sa incerce sa-si ia talpasita, adica sa fuga in Germania sau Austria, pe diverse motive, dar mai ales , ca el insusi a cazut bolnav, fie fomeia, fie catzeaua nimphomana, etc., de acea trebuie sa stati cu ochii pe el(si pe orban si celelate loaze simandicoase) , sa nu reuseasca in acest plan, singura permisiune pentru tratament in gemania, etc., poate fi acceptata pentru paraplegie ireversibila, adica dupa ce este batut cu parul, pana ramane lat, pentru ca el ( si alde orban) au adus Romania in aceasta stare de pauperizare, de 6 ani de zile acest gunoi al umanitatii nu a facut nimc altceva decat sa consume masiv si sa arunce blamul pe altii…Practic el a intretinut aceasta stare de razbpoi intre partide si falii ale sociatatii, pentru ca scopul lui este de distrugere a Romaniei si exonerare -de vini criminale-a indivizilor precum socru’-sau…Iar daca tot este stare de urgenta, autoritatea respectiva ar trebui sa impuna si doua masuri de cel mai evident bun-simt, trebuie sa suspende (pentru 1,5-2 luni) SERVICIUL POSTAL, care este marele vector in colportarea infectiei, NU poti face acelasi lucru cu spitalele, care au DEVENIT SURSA de infectie…Si doi, tot temporar, trebuie interzise toate masinile pe motorina, iar viteza in lucalitati redusa cu cel putin 10 km/ora, iar aceasta pentru ca devine f. clar ca au fost -de la inceput- mai multe focare de boala, pe mapamond, iar aceasta -OBLIGATORIU- presupune ca acest virus si-a exacerbat virulenta pentru ca, conditiile I-au devenit favorabile, iar aceste conditii, este clar, tin calitatea atmosferei planetara, adica -concret- de POLUARE…

 8. Virusolog german: “Izolarea în încăperi este greșită. Aerul diluează virușii, iar soarele cu lumina UV îi ucide””…Epidemia de gripă din 2018, cu 25.000 de decese, nu a scos niciodată presa. Clinicile au avut de a face cu 60.000 de pacienți suplimentari, ceea ce nu a fost nicio problemă pentru clinici!—-___—- correct, dar cu „izolatul in casa, o greseala”, este ea gresita( cred eu), exceptand faptul daca societatea a decis sa „treaca prin foc si para”, de la bun inceput, altfel, da, statul la soare este benific si in asa caz, cu singura conditie sa ai propria gradina, larga si nu la intersectia a doua bulevarde, unde -pe fiecare minut- trec zeci sau sute de oameni(multi purtatori de virus) si multe vehicole, care imping aerul de pe strazi si in gradina ta…Sigur ca aerul dilueaza numarul de virusi, dar in marile aglomeratii tocmai asta este problema, oamenii respire acelasi aer, chiar daca stau la „distanta sociala” de 2 m, etc., iar UV distrug acesti virusi in ceva timp, nu in primele secunde(sau minute) dupa ce sunt expirati de purtator, nu mai amintim de zile fara soare, parti de strada aflate in permanenta umbra, de seri si nopti, etc. Daca o tara a optat pe sistemul izolare – carantina, este cel mai bine sa o duca la capat, adica pana la venirea deplina a verii, cand aceste virusuri vor deveni si mai putine si mai putin virulente, si o multime de persoane( care devin mai puternice) se vor ” imbolnavi” adica vor face boala chiar fara sa stie, si astfel apare imunitatea, pentru urmatorul sezon…Iar pentru orice boala , mai ales cu cauze si mechanism de producere neclare, izolarea bolnavului este cel mai bun protocol, mai degraba -prin metoda oarba- cei care-l ingrijesc, trebuie sa ia toate masurile sa nu raspandeasca boala, acel germen invizibil, de multe ori doar banuit, pana la clarificari definitive…///2- Profesor American, de epidemiologie:” Omenirea poarta acest virus de multi ani…”___—-___ absolut exact,acesta este doar un episod de recrudescenta, probabil ca aceasta s-a mai intamplat in istoria omenirii, uneori chiar a pus omenirea in genunchi sau la pozitia „restart”, dar nu exista nici internet(sa mediatizeze pana la isterizare, situatia) si nici macar -in timpurile preistorice- scrierea, prin care se transmit informatiile si peste mii si mii de ani…Altfel, situatia se va repeta, cu acest germen sau cu altul f. cunoscut sau cu unul nou, diferenta este ca omenirea a ajuns la acel grad de evolutie si cunoastere incat poate tine in frau chiar si o reala pandemie, adica ( prin final) cu zeci de milioane de morti, intr-un singur an, sau chiar intr-un singur sezon

 9. ZEII EXISTA, PENTRU CA NOI AM ALES SA CREDEM IN EI.(…)__—__

  bine punctat articolul, cine l-a scris dovedeste ca face parte din mica grupa a celor care pot fi numiti Oameni, exct acesta este adevarul , insasi starea de lucruri planetare ( mai ales dupa anul Zero!) dovedeste ca singura scuza a status-quo-ului lumii, este cea exprimata de Stendhal, prin „Singura scuza a lui Dumnezeu, este ca el nu exista!”, nu mai reamintim ca inaintea acestui Dumnezeu(unic!), au fost multi altii, dumnezeiti pe profesii si talente, etc, totusi un ADEVARAT Dumnezeu chiar exista, este cel de care vorbea V..HUGO( cred), CAND ZICEA” Cand este vorba de bani, toti avem acelasi Dumnezeu!”, insasi Biblia spune acelasi lucru”…Iar banul este raspunsul la toate!-Eclesiast 10:19)…

  -ii-
  Procurorul general G. Scutea: Infractorul nu e atins cu adevarat pana cand nu e atins la bani! ___—-____ nu stiu ce hram poarta aceasta femeie-procuror-general, insa in aceasta declaratie este f. corecta, numai ca sa o vedem la fapte, deobiceii marii devalizatori NU sunt atinsi la bani, decat la modul cosmetic, asa, de ochii lumii, toti acesti mari banditi au ramas cu milioanele furate, chiar daca au servit 2-3 ani de ocna, adica nici jumatate din cat au primit la condamnare…. Iar atinsul la bani, este la fel de adevarat si egal cu ” urmareste traseul banilor” si vei vedea cine este marele gangster, iar -in principiu- taierea „oxigenului” ( adica a banilor) este o metoda f. eficienta de a pune la punct chiar si crima organizata, nu doar indivizi, la modul sporadic…Nu-mi pun prea multe sperante ca aceasta G.Scutea o sa fie vreun Eliot Ness, doar timpul ne va spune…Numai ca in Romania „timpul nu mai are rabdare”, cu aceasta criza medicala, lucrurile se precipita si tara risca Marea Anarhie…..

  -iii-
  Cod galben de ploi si furtuni…(AM -press- FOTO).___—___Bine aleasa fotografia, face trimitere la celebra ilustratie „Aqualung”, si daca tot suntem aici, predictia mea este ca in 10-15 ani, cele mai vandute lucrari de arta vor fi cele ale lui Burton Silverman, batran( peste 90 ani?) al carui „pod” este plin de mii de lucrari, care -dupa moartea sa, se vor vinde precum aurul cel mai curat…

 10. Avem nevoie de un plan anti-coronavirus! Scrisoare deschisă adresată președintelui, premierului și Parlamentului României
  Printr-o scrisoare deschisă, un grup de lucru alcătuit din profesoare și profesori universitari, cercetători, experți în economie, antreprenori, cadre medicale, avocați, politologi, sociologi, artiști și activiști civici atrage atenția preşedintelui României,..Finantare:4.2. Plafonarea tuturor pensiilor speciale (prin impozitare) la nivelul a două salarii medii pe economie.

  4.5. Impozit de solidaritate pe timp de un an, aplicabil tuturor veniturilor (salarii, indemnizații, pensii, venituri nesalariale etc.) peste salariul mediu pe economie….”____—-____ iata ca un grup important ajunge la aceiasi concluzie/masura pe care eu am propus-o de mult timp, chiar zilnic in ultimele luni, insa propunerea lor este putin incompleta(jumatati de masura, antecamera esecului) NU trebuie mers pe plafonarea pensiilor speciale , CI pe anulare si pe recuperarea sumelor deja primite, pentru ca acestea au fost date/primite imoral si ilegal( dar legalizat -de cine?- de ei insasi!), adica au fost primite -in gaj si folosinta- bunuri(bani) nejustificate , dea dreptul furate , iar singurul remediu este -cel putin- recuperarea sumelor… Iar la punctul 4.5, acest „impozit de solidaritate” aplicat tuturor, este cam fara sens, suna precum ” celui care nu are , i se va lua si ce nu are”, pentru ca o imensa parte a populatiei efectiv lucratoare nu mai lucreaza, de acea venitul lor (salarii si pensii) nu vor mai fi de ajuns pentru subzistenta, singura solutie este IMPUNEREA MORATORIULUI PE SALARII SI PENSII (la stat) , masura careNU va afecta pe cei cu salarii si pensii mici(dimpotriva, le va creste), va ” afecta” doar pe cei care sunt , sau au fost parte din STRUCTURILE PARAZITARE ale societatii, adica politicul, adminstratia(de varf), armata , popimea, fundatii fantoma, exces de ambasade, etc.Avand INSA in vedre, pe mana cui este tara, sunt apropape convins ca nici macar aceste jumatati de masura nu vor fi luate in calcul…

 11. „…Alianţa Medicilor transmitea, încă din 15 martie, un apel către autorităţi să pregătească sistemul medical pentru „efortul uriaş”…”/// Klaus Iohannis somat sa plafoneze pensiile speciale pana la suma de 4.000 de lei, pana la sfarsitul anului Comunitatea Declic ii cere presedintelui Klaus Iohannis plafonarea celor peste 185.000 de pensii speciale pana la suma de 4.000 de lei, CEL PUTIN pana la sfarsitul acestui an…’///-II-In vreme de pandemie, Iohannis a promulgat legea care acorda aproape un milion de euro unui schit de pe Muntele Athos. (…)___—-____pot fi de acord ca au cerut ce au cerut din 15 Martie, insa NU este deloc in regula cand un mester incepe sa repare acoperisul cand vede ca furtuna este deja in plina forta, in jurul sau… De ce nu au facut acest lucru mult inainte, pentru ca „omul gospodar nu asteapta sa vina o iarna grea , pentru a-si face sanie”, adica ei ar fi trebuit sa fie permanent strasati de idea ca un cataclism medical poate apare oricand( dar ABSOLUT oricand) si ar fi trebuit sa se organizeze(plus ca sunt chiar si cativa medici in parlament) si sa porneasca-cu dezinfectia si deratizarea- de la baza, si nu de la etajul 7, adica sa fi cerut permanent ca banii pentru sanatate sa fie mult, mult mai multi, iar baza acestei proiectiuni nu se gaseste in tiparire de bancnota sau imprumuturi (prin natura lor, distrugatoare) CI prin reducerea masiva a clasei DE PARAZITI INSTITUTIONALIZATI, adica reducerea parlamentului, a numarului de judete, a anularii tuturor pensiilor si salariilor nesimtite( inclusiv recuperarea retro), reducerea armatei cu 75%, scoaterea popimii de la plati bugetare, etc., etc., in sfarsit , eficientizarea monetara a intregii economii, iar in ultimul an, chiar si simpla introducere a MORATORIULUI pe pensii si salarii ( la stat) ar fi asigurat un flux de bani fara precedent in sanatate…Dar ei nu au facut acest lucru, dimpotriva sunt asimilati diverselor bisericute politice (sau de alte interese), iar corpul medical si cel al dascalilor sunt singurii care pot declansa reale reforme, iar aceasta pentru simplul motiv ca -in Romania- cele doua grupe profesionale(istoric vorbind) au fost cele mai respectate in popor, si 2, pentru ca aceste grupe au si numar( deci si putere) , sunt singurele grupe care pot forma nucleele de actiune, intr-un spital mare se intalnesc si peste 50 medici/tura, asa cum in scolile mari(ca numar de elevi), in cancelarie se pot intalni cam acelasi numar de cadre, si de aici se poate incepe ceva, insa ei au optat sa bage pe dracu chiar in casa lor, adica au permis ca spitalele sa fie napadite de capele si chiar biserici(ca si cum grija medicilor ar trebui sa fie cum mor si sunt ingropati pacientii!), iar in scoli, dascalii au permis ca marele sabotor al muncii lor sa stea la masa cu ei, in sfarsit este ceva „demn” de filme halucinante, per total, Romania a avut o imensa sansa la progres(in 1989 si -zi de zi- dupa) dar a optat sa se intoarca in Evul Mediu…///Inteleg ca aceasta asociatie Declic, cere (deasemeni) ce cere, si nu-i rau, dar -iarasi- INTREBAREA este, de ce nu au cerut cu mult inainte acest lucru si -ca mai toata societatea romaneasca- asteapta sa ajunga drujba la os?! Altfel, este ca si cum ar fi copiat ce spun eu in ultimul an, adica reducerea pensiilor LA ANORMAL , macar pentru un an, dar deja MARELE RISIPITOR, a si inceput sa arunce cu banii aiurea, este iarasi, de noaptea mintii, cum este posibil ca o tara aflata in situatia Romaniei, sa arunce banii pentru a sustine o mana de paraziti viciosi, ca acestia sa traiasca in lux si desfatare, in strainatate? Raspunsul este simplu, acest dulap putred( de Sibiu) plin doar cu boarfe vechi, profita de orice ocazie pentru a mai da inca o lovitura distrugatoare, Romaniei…

 12. Politicienii romani,ruga catre D-zeu(…)___—__Gasesc o normalitate PENTRU Romania, ca politicienii sa-l invoce pe D-zeu(de ochii lumii, doar), practic circul cu ” separatia puterilor in stat”, este doar o alta Jmecherie mioritica, in Romania, istoric vorbind, daca religia nu a fost nr. 1 in stat, a fost cel putin nr.2, si -permanent- o curea de transmisie intre guverne si mase…Si , la fel- permanent- NICIODATA o actiune in favoarea poporului, dimpotriva, „lucrarea” lor a fost si este sa impileze si mai mult masele si sa le tina in intuneric, metoda sigura si paraverificata ca ei si politicienii ii pot exploata si manipula -pe romani- in continuare, fara probleme…///”Ionahhis sa le ofere o indemnizatie galacticilor…”___—–___Probabil ca insasi ihan se gandea la asta, la modul serios si concret,este o cale sigura de a-si pastra functia si -in acelasi timp- de a-si desavarsi slujba, adica de a mai da inca o lovitura economiei romanesti, doar ce a aprobat un milion de euro pentru trantorii de la schitul din Grecia si a marit cu suta la suta salariile la o grupa de bugetari, iar catzu a si inaintat idea(fapt) ca previziunile( si depasirile ) bugetare vor fi f. mari, e clar ca -economic- Romania nu se va mai putea reface nici macar in urmatoarele 2 cincinale…Iar mai jos, 2 titluri, care confirma expres, cea ce am spus si sugerat de la inceputul \”pandemiei\” …:Studiu Harvard: Fenomenul care creste semnificativ riscul de deces din cauza COVID-19 Bolnavii de Covid-19 din zone unde a fost inregistrat un nivel crescut al poluarii aerului inainte de izbucnirea pandemiei prezinta un risc mai mare de deces din cauza infectiei decat cei care…///-2Rafila: Spalarea strazilor cu detergent e suficienta. Cele mici, din apropierea blocurilor, sa aiba prioritate(…)

 13. „…Orban,un apel la romani, sa „mai reziste”… revenirea rapida la normalitate…”…____—–___ parca este ceausescu cand vorbea de palton in casa, si -in primul rand- avem de’a face cu doua „normalitati”, prima este cea acuta ( la zi), adica cea medicala, intrucat nu avem un precedent clar (si chiar daca, nu poate fi suta la suta adevarat), nu exista o garantie ca aceasta molima nu va continua si in sezon cald si /sau ca nu va face tururi pe emisfere si paralele…Doi, este vorba de criza economica a carei adancime-si efect- nu poate fi prognozata, dar nu se vede nimic roz, la orizonturile rosii, romanesti…

 14. Ordonanța militară 8: De azi se aplică unele permisii și restricții pentru anumite afaceri .(…)___—-___SITUATIA DEVINE TIPIC ROMANEACSA, PRECUM IN „DOUA LA PRIMARIE , SASE LA PREFECTURA”, SAU „IA CU O MANA si DA CU ZECE’, etc, adica s-au admis atat de multe exceptii , incat era MULT MAI EFICIENTc a de la inceput (asa cum am spus si eu ca ar fi mai bine) sa nu existe nicio ingradire in circulatie, intalniri, etc., se imbolnavea mai toata lumea si se trecea rapid prin „foc si para”, macar economia nu suferea, dar prin metoda care s-a ales( „grija fata de cetateni”- adica un populism ieftin si extrem de costisitor), iar caderea economica va atrage si prelungirea bolii si in sezon cald, cand -aparent- aceste boli afrigore, scad in intensitate si numar de cazuri grave si decese…///Val de procese impotriva ordonantelor lui Vela: „Cultiva blasfemia si delasarea religioasa” „Argumente(!):- Ideea ca Biserica, Casa lui Dumnezeu, ar putea fi un loc de contaminare cu COVID-19, cand de milenii se stie ca Biserica este un spital in care puterea lui Dumnezeu vindeca astfel de molime;… – Ca Sfintele Icoane ar avea nevoie de dezinfectie, desi credinciosii ortodocsi stiu de milenii ca ele sunt „dezinfectate” de lucrarea Duhului Sfant in ele; – Ca impartasirea de la acelasi Potir ar putea fi sursa de infectare, in ciuda faptului ca aceasta impartasire se practica frecvent in capelele spitalelor de boli infectioase(…)___—-____ ultima face sens(sustine) la declaratia mea anterioara, cum ca, „spitalele au ajuns SURSA DE INFECTIE”, altfel aceste procese au si o parte buna, societatea si -mai ales- stiinta- au nevoie de experimente la scara mare(pentru confirmare/infirmare), personal cred ca cererea ar trebui admisa si ca aceste evenimente ar trebui lasate sa se desfasoare dupa absolut „toate canoanele”, cu exceptia venire si plecarii de la biserici, biserica(si/sau primaria) trebuie sa asigure autobuze care sa-i ia de acasa si sa-i duca inapoi, la usa casei pe cei care vor sa participle la asa intruniri,iar rezultatele nu se vor lasa astepatate mai mult de 2-3 saptamani, intr-un fel, sau altul…

 15. Si inca ceva, referitor la faptul ca s-au blocat exporturile de cereale( f. bine) , daca nu vine o minune -si inca una cara sa tina nu doar 3 zile- lucrurile si „timpurile ” vor fi si mai dure, in sensul ca sarbatoarea Pastelui va fi cheia in difuzarea massiva a molimei in mediul rural(***), cea ce va duce la un val de imbolnaviri in aceste zone, de unde-probabil- nu vor mai fi muncitori nici sa insamanteze culturile de la acest timp, asa ca interdictia de a se mai exporta grane, este binevenita, s-ar putea sa fie precum in „cele 7 urgii” ale Egiptului, aici nefiind separate insa, ci decurgand una din alta…( *** bazat pe psihologia , datinile si obiceiurile populare, care -stim bine- chiar ca sunt sfinte, adica de necalcat, deci toata lumea de la orase si din afara tarii, vor da navala pe sate, stiind ei ca „nu se va intampla nimic”, desi , chiar recenta experienta ne arata ca nu exista nicio protectie divina sau de alta natura, decat evitarea aglomeratiilor si o sanitatie generala fara precedent…)

 16. ” Doua mii de oameni, inghesuiti pe aeroportul din Cluj……Orban…Iohannis, lasitate penibila…”—-___—- asta este esenta „caracterului” ihanic, de ce nu ar fi si al „locotentilor” sai (orban, catzu, etc,), care de fapt nu sunt decat niste caprari, ridicati in gradul de caprar, la apelul bocanilor…insa trebuie sa acceptam ca „scopul scuza mijloacele”, cei doi(macar) trebuie chiar sa joace si roluri de acest gen, acum scopul lor este sa goleasca economia romaneasca de toata suflarea disponibila,si asa, singura ramura ( agricultura- nu numai traditionala dar si superesentiala) va fi cu adevarat la pamant, dependenta tarii de firimiturile aruncate de Germania, etc., va deveni totala..///2-.USR insista pentru elimininarea pensiilor speciale dupa ce CCR a amanat discutiile pana pe 6 mai.(…)___—-___Amanarea, marele „remediu” , care functioneaza in toate sezoanele, eventual urmata de o alta Jmecherie, si -uite asa!- trece si criza molimei, si atunci la ce ar mai fi bun sa-„necajim” pe pensionatii speciali cu aceste „samavolnicii”, ca, oricum, banii ar fi fost buni in Ianuarie-Aprile, in timpul crizei…De altfel si cele doua entitati (declic si „marii semnatari”) care au cerut ceva asemanator, au lasat-o balta chiar de a doua zi, semn ca era doar parte din scenariul, prin care sa vaza lumea ca si in Romania exista „reala opozitie”, adevarati „ganditori umanisti”, etc…este cam precum cu detasamentul de candidati la presedintie, o schema de’a lui ihan, sa nu fie pus cumva in situatii penibile(chiar si de amarata de veorika!) asa ca au jucat cartea stiuta, si de atunci nimeni nu a mai auzit de ei…

  -II-
  In China, creste , din nou, numarul de infectari cu corona virus(…)///2- Multe persoane vindicate, s-au imbolnavit iarasi, de corona virus.(…)______—-_____Total de acord cu testarea cadrelor medicale si a noilor internati, insa realitatea (chiar si in istoria pandemiilor) spune clar ca , „LA UN MOMENT DAT, TOATA LUMEA VA TRECE PRIN BOALA”, deci solutia era de la inceput izolari( carantina) pentru anumite grupe de persoane, restul populatiei sa-si fi vazut -in continuare- de toate cele( mai ales de slujbe), si la aceasta data Romania ar fi avut -poate- 4-500 de morti, dar restul populatiei ar fi trecut prin boala***( unii cu sechele, cei mai multi cu imunitatea castigata), iar economia ar fi fost la parametri acceptabili, altfel, prin aceasta conduita, economia romaneasca (prin nefunctionare si cheltuieli MASIVE fara sansa de recuperare) ESTE IN PRAGUL COLAPSULUI… Repet, aceste „pandemii” trebuie gandite prin prisma a doua mari elemente si anume, AGLOMERATIA si gradul de educatie al populatiei(care include si sanitatia generala si specifica, individuala), care poate -sau nu- sa aplice ad literam, masurile prevazute, fie ca se merge pe o optiune sau alta…Insasi prima tara din lista(ISLANDA) dovedeste acest lucru, Islanda o tara f. educata si cu o DENSITATE f. mica(sub 4 loc/kmp- Romania, peste 85 loc/kmp), Italia nu a avut prea mult timp sa aplice ceva, in Italia a fost explozia initiala(europeana), Spania a gresit , nu a luat in serios amenintzarea, a fost relaxa, ca apoi sa intervina cu restrictiile care nu cred ca au facut mare lucru, idea principala este ca OMENIREA TREBUIE SA TREACA PRIN MOLIMA, MAI DEGRABA MILIOANELE DE EURO, ETC. S-AR INVESTI in obtinerea de vaccin si sisteme si metodologii de sanitatie generala de exceptie, care sa tina virusul la cote(numar) cat mai mici, fapt ce va duce ca intalnirea dintre virus si om(care poate fi fatala) sa fie cat mai rara, doar accidental, asa cum inca se mai intampla cu multe alte boli, unele care chiar au fost pandemii( precum ciuma)…(***-prin actuala conduit situatia se va prelungi multe saptamani, iar nr. deceselor o sa fie proportional, adica sa treaca de 5 sute, iar economia colapsata va adduce alte mari probleme…)

 17. Ipocrizii despre Diaspora (de Andrei Taranu, profesor universitarMarti, 14 Aprilie 2020, ora 00:00) „… Calatoria era un termen eufemistic, evident. Nu turismul si foamea de cultura a impins milioane de romani sa isi paraseasca tara si familia, ci SARACIA si lipsa de viitor dintr-o tara subdezvoltata, aflata la marginea civilizatiei occidentale…”_____——-_____ mai jos un comentariu de prin 2009(cu aceiasi idee), la unul dintre cele mai citite/afisate(daca nu cumva chiar cel mai citit, pe internetul romanesc) „articol” „The Game(Cu toate cartile pe masa), unde se poate revedea -din nou- „spiritul ” ortodoxo-mioritic, adica realul spirit de haita (sau de turma plus dovada ca multor romani „educati”, le place -la nebunie!- sa stea cu raturile insurbate intre bucile altora), cine are curiozitatea(si timp) poate rasfoi respectivul post, si va nota imediat cum viermii de hazna se metamorfozeaza rapid in sacali si hiene, schelaind si urland( poate si de foame!) ,care s-au facut zid comun impotriva Tigrului, care spoia peretii si tavanurile, cu ei…Acest PA intre timp si-a schimbat numele si la avatar l-a afisat pe tac-so, un tip de prin Mozambic, dar -poate am sa revin- se va nota -deasemeni- ca anumite personaje erau f. sensibile, tocmai din cauza ca erau in situatia cu hotzii care striga „hotzii!”….///PA, in sfarsit aratzi si tu ca mai ai putzin juice in bateriile… model vechi(cu plumb si vitriol!) Sau altfel zis, :” Sa te tzii drace, ca s-a trezit muflonul din el!” Ei bine , mio amico(!) ,ca deobicei tu te inseli singur in multe privintze(…dar nu esti singurul!) pentru ca eu despre tine stiu exact un lucru si anume ca esti membru din 2006 (de unde remarca ta cu arhivele, este pur gratuita) si asta pentru ca apare la toate postarile tale, ma crezi sau nu, daca nu m-ai fi interpelat la articolul sexual, probabil ca nu ash fi aflat de „existentza ta efemera”(nu ca ai fi vreun bibelou de portzelan, eventual terracota) si asta pentru simplul motiv ca atunci cand citesc aiureli ca ale tale , deobicei le dau pass, cu conditzia sa nu ma vizeze pe mine la modul insistent, constant, in cazul tau e dovedit ca este ceva sine qua non! Nu stiu chiar daca tu ma „citesti cu sufletul la gura” dar nu este exclus sa fii intr-un status de preconditzie! O „briosha calda” la micul dejun poate fi excelenta la gust, eu nu stiu…insa stiu pe cineva care stie gustul la toate!Plus ca eu cam sar breakfastul, deobicei dorm pana la 10 dim.si mananc un branch pe la 12, dupa tabieturile matinale, inclusiv plimbarea in parc, unde nu ma impiedic de statui demodate, chartiste, pe aici au fost topite si transformate in plugushoare, microfoane si aparate (s)karaoke!Altfel , merci pentru simpatia ce mi-o portzi, insa iarasi esti gresit cand afirmi ca eu te-am depictat trecand Dunarea fumand trabuce(trebuie sa fi fost din cele wasser-proof),iar pierderea amanuntelor cu valiza si camasea shahista, este o scapare acceptabila atata timp cat eu nu sunt – ca tine- un profesionist al detaliilor si bagatului de seama cand se scarpina altzii sub ultima vertebra! „Tras peste bot” , „cioban”… se pare ca nu te mai tzin nervii talica…Ti-am zis eu:”Ultimul birou, pastreaza-l pentru tine, desigur dupa ce l-ai acomodat in salon, iar acum este evident ca mai are nevoie de cateva extra accesorii, precum, la ferestre, gratii (din otezel de Tolido, japonez sau suedez, la libera ta alegere) cat si incuietori scolite la Yale, insa cu cifru si doar pe dinafara!Si tot la acest paragraf, pare ca dai dovada de adanca discriminare in campul muncii si aduci serioasa atingere morala catalogului profesiilor! Cioban si ciobania, este o profesie la fel de respectabila ca oricare alta, ba inca este una dintre cele mai vechi si sta la baza a multe altele! Plus ca dupa 2-3 decade potzi ajunge manager de stana…nu e de colea!Sincer, mi-ar place sa fiu „ciobanel,/ tras ca prin inel” insa nu mi-ar place sa „bag mioarele la muls,/Doar cu foaie de parcurs”, de unde mai bine le adun de pe „Pasunile Raiului” cu carligul lui Moise, pentru ca intotdeauna se gaseste o Se(mna)fora care e pe verde! Chiar ca m-ai shucarit ! Uite ma, al ciorilor (sa nu zic al dracului)- ne trebuie prajina cu prelungitor sa ne ajungem la nas-ne facem ca uitam ca totzi ne tragem de la rami si ca absolut totzi (inclusiv regii) avem in stramosii nostri, ciobani, vacari, porcari etc.,pana si Bucurestiul este ridicat pe locul stanei ciobanului Bucur! Si daca ar face misto de ciobani un japonez as mai intezelege, dar noi, romanii? Sa fim seriosi! Dar iata ca cu mult deasupra noastra sunt natzii de vacari(Olanda, Danemarca ,Argentina) sau ciobani (Australia si New Zeeland) in ultima , trebuie sa ai bani grei sau conditzii exceptzionale sa fii admis ca emigrant la „stana” lor! Asa ca pentru comentariul facut ai o bila neagra, sau altfel zis „Fitz-ar tarla de ras, sa-tzi fie!” Cu „inceputurile” , sincer, nu am avut nici o intentzie sa te perii (cu peria de curatzat bugii!) , insa dovedeste- cum am zis- ca esti afectat de o sensibilitate nefireasca pentru un batranel (altfel) linistit! Sunt , intr-adevar, de acord cu tine „cu suta”, dealtfel unul din modelele statuilor din parcurile tale, zicea :”o brazda de pamant este o investitzie”.Foarte corect! Dar „biroul cu vedere catre un bordel” nu ma satisface, prostitutzia trebuie sa fie legala la nivel de individ, nu institutzionalizata, cand devine automat sclavie! ( vezi articolul meu „There is no other way!” ; es tut mir leid, it’s not in Adolphel’s language!).Iar despre vederea spre sud, spre cantina saracilor , trebuie sa fie induioshatoare pentru un asha mare suflet ca tine, banuiesc ca lunar, arunci in contul lor 200 euroi! Din pacate, expunerea ta dovedeste ca in mintea ta, bogatzia materiala este totul, iar saracimea, ca si femeile cu o „sleahta de copii” ar fi paria, desi oricine stie ca nimeni nu ajunge prea bogat fara sa fure !( Cineva zicea :” Daca unul zice ca s-a imbogatzit din munca, intreaba-l: A cui?”) Se pare ca ai uitat de ce ai riscat sa fii mancat de pestii cu ferastraie din Dunare! Nu cumva tranzistorul din dotare, tocmai canta foarte popularul cantesc romanesc „M-a gonit foamea de’acasa?” Vorba lui Emil Constantinescu cand a ajuns mare pietrar al neamului ” Gypsanul cand a ajuns imparat, intai pe tacs’o l-a taiat”! Despre consoarta ta nu am facut nici o remarca, pareai a avea un dram de IQ, tocmai de acea si vorbeam de girl friend, etc.( fara sa mai citez invatzaturile biblice ale sfantului Paul -sectia stare civila-!)Cu pastorul de camile este OK,eu stiu un minister de dromaderi care se scapa pe el zilnic de parca in cele doua cocoashe ar avea doar gainatzi!(„insotzirile neingaduite”- sau contra naturii, pentru jumatatea atee a fritzului- o alta invatzatura biblica) asa ca , cu „gainariile” fii atent, s-ar putea ca urechea si timpanul sa fie la post si sa afle clotza ce zici, de unde te va lua in pene de o sa-ti mearga fulgii! Trebuie sa recunosc ca nu stiam ca parasutistele romance nu poarta in ranitza bastonul de mareshal , ci Spirochetele cu mutre anemice! Problema este ca faci tu ce faci si sfarsesti tot cu chestii sexuale, e clar, tie iti place vinul de pe fundul butoiului, adica drojdia! Si asta pentru ca tu supralicitezi partea (artificial creata) a laturii sexuale, altfel din orice punct de vedere, cel mai important lucru in aceasta lume! Iar pentru intzelegerea ta, bolile venerice sunt exact ca orice alta boala, numai incultzii( sau cei cu o oarecare spoiala de cultura) le considera”rusinoase , imorale”, etc. Cineva te numea pe aici, „doctore”(doctor poate fi oricine inclusiv popii!) daca se referea la medic, intzeleg ca ori ai facut scoala „pe bani”, ori mentalitatea, etica si educatzia profesionala ti- au ramas la nivelul de felcer incapatzanat si rauvoitor in a se instrui!Sper ca nu o iei ca pe un bobarnac, chiar daca un shut in tartitza este un progres spre naparlirea de vara! P.S. Doar ce am urmarit canalul despre vreme, calduri mari cam peste tot, trebuie sa fie si seceta…Asta e mai mult o concluzie prin derivare, pentru ca observ ca au aparut paparudele… cu straie traditzionale… de la brau in jos ierburi lungi si stufoase, pe cap si umerashi, acoperite cu boji… P.S.2 Pentru curiosii, curioasele, ce fac in viatza reala, exact ca si aici :F…t curioshii!(Romanian -portal.com- Forum- Discutii Generale-pag. 37)

 18. ciolacu :”Romanii asteapta o perspectiva clara”(…)///2-Iohannis:”cer guvernului sa lucreze cu celeritate”(…)___—–___ desi ideologic(!) cei doi sunt din tabere „diferite”, iata o legatura ligvistica care -ca si altele- dovedeste ca cei doi au radacini comune(adica pecere , via fesene) si chiar daca cronologic „marile declaratii” sunt inverse, ele fac parte din renumitul vocabular al limbii de lemn, adica folosesc cuvinte „clare” (si celeritate are si acest sens) tocmai pentru a nu spune nimic concret, sau doar pentru a imprastia si mai multa ceata…Asa ca noul minstru de interne a priceput mesajul si a purces la „pactul cu bor”(deobicei se spune-inclusiv de Al Pacino- ” pactul cu diavolul”), adica aceasta administratie/guvernare (la varf), se saboteaza singura dand ordonante stricte, ca tocmai ei sa admita tot soiul de exceptii si precedente, banuind ei ca nici virusul molimei nu ar indrazni sa nu le accepte razgandirile, sau poate-in acest ultim caz, cu „lumina sfanta”- ei sunt siguri ca politistii si jandarmii (plus !)insotiti de voluntari, sunt imuni si la a „primi” boala , fie a o transmite la altii, plus ca se comite si o discriminare raportat la culte, pentru catolici nu s-a admis nicio exceptie, desi nu cred ca acestia ar fi folosit-o , mai ales ca insasi papa de la Roma (” cu a lui trei „corona”…) a imprastiat lumina sfanta intr-o piatza goala, insa danaila & legiunile e musai -si de aceasta data-sa fie mai catolici decat insasi papa..

 19. Noi reguli…(…)___—–___ma mir ca nu se discuta si de ajutoarele de inmormantare (de metodologie, gropi comune,etc.), conform declaratiilor a doua capete mari-ale tarii- dupa Paste vor fi valuri de morti, indiferent pe cine crezi, numai ca blamul poate fi aruncat in acordanta cu ce crede fiecare, adica, ca ihan ori acest „patriarh”, ar fi insasi dracul…///ÎPS Teodosie: „Exprimarea lui Iohannis este ca un soi de blestem”-A.M.Press-(…) ___—-___Va imaginati cat de nemernic este acest „patriah”, cu infatisare draceasca? El vrea sa proiecteze evntualele( mai mult ca sigure) decese de dupa Paste, ca efectul unui blestem( aruncat de ihan), si ca -spune el , clar- daca ar fi fost admisa cererea lor, acestea nu s-ar mai fi intamplat…Mare nerusinare, dar in spatele unei barbi netasalate, se poate ascunde orice, desi ihan a spus -si el- un adevar (bazat pe rational) totusi ihan este un blestem pentru Romania, insa nu mai mare ca aceasta tagma bisericeasca care bleastama poporul roman de cel putin o suta de ani, tinandu-l in intuneric, doar pentru a-l exploata si impila…///-II–Iohannis ii da peste maini lui Vela(…)///2- Romania are 372 de decese de COVID-19. Vela modifica acordul dintre MAI si BOR(…)____—___ daca nu si-a dat demisia, sau nu a fost demis( desi multe guri au cerut-totusi, timpul e inainte), inseamna ca -de la inceput- a fost un set up, poate chiar ihan l-a ticluit, a zis:” Ca sa nu suparam biserica, zici ca ei, la inceput( adica pana ti se umfla velele, te faci frate si cu dracu;!) si apoi intervine orban, sau chiar eu, si mai rotunjim cate ceva, si asa si danaila va fi multumit , dar si populatia va zice ca avem si noi ceva sange in instalatie, bla, bla….

 20. Președintele României, critici dure la adresa celor care au distrus țara, uită și acum încearcă să profite de o nenorocire. ___—-___”Nesimtire!! Numele tau este ihan… Auzi la el, „altii au distrus tara”, deci el nu se simte vinovat cu nimic, de fapt el a distrus tara in ultimii 6 ani, prin faptul ca si-a VANDUT prerogativele si drepturile (obligatiile slujbei, etc.)de prim personaj al tarii, pentru a putea sa faca vacante si excurisii in toata lumea, pe banii fraierilor, din care -desigur- ca si-au tras partea lor si pesedistii, cand au inteles( f. repede) cu cine au de\’a face, adica un pampalau plin de ifose( \”mare scriitor!!!\”) care simtea el, ca merita chiar si aeronava prezidentiala… Cativa din marii dusmani ai romanilor ( dusmani din interior, din politic si guvernare) sunt la ocna, intrebarea este cand va fi pus si restul, inclusiv acest dulap de Sibiu, plin cu boarfe vechi …///-II-De ce românii sunt mai rezistenţi la Covid-19. Descoperirea cercetătorilor belgieni(…)___—-___ nici nu s-a terminat -macar- primul episod al acestui serial horror, si gata!, concluzii si inca care mai de care mai fanteziste…Totusi, daca este adevarat, raspunsul trebuie gasit in declaratia unui guvernator Mexican, si anume ca ” asa boli, nu se prind de oamenii saraci”… Si -iarasi- daca este adevarat, inseamna ca noi romanii am construit triada de aur a rezistentei: Rezistenta la corona virus, Rezistenta la foame si Rezistenta la mersul cu „masina sindicatului”, adica mersul pe jos…

 21. In Romania va fi folosit transferul de plasma cu anticorpi in tratamentul pacientilor de COVID-19.”… trebuie sa fie sanatosi…”—___—mai jos, parte din comentariul din 9 martie, de la art. cu Pavel Filip…Iurie…” , iar daca ar fi fost luat in consideratie, este foarte probabil ca nu am fi avut atatea decese, teoretic acest act este garantat , a mai si fost -in trecut- folosit, important este sa se tina evidente stricte ale celor doua parti( donator/primitor) pentru a se vedea unde este cea mai buna, cea mai eficienta imperechere…:ChIar daca nu a fost instituit la timP, orice lucru bun ramane bun oricand, sa ne imaginam insa ce ar fi daca Romania ar face ce spune Trimisul Domnilor( ca Dumnezeu este de fapt un plen de fiinte extraterestre mult mai evoluate decat noi) in legatura cu serul si vaccinul social, adica Moratoriu pe salarii si pensii la stat,reducerea judetelor la 10, parlament la max. 100, armata redusa cu 75%, etc., etc. , adica serumizarea si vacinarea sociala impotriva PARAZITISMULUI INSTITUTIONALIZAT… :”(9 Martie, 2020)P.S. am citit, alaturi, „…367 de internati, 3 in stare grava…”__–__ solutia cea mai eficace pentru starea grava este cererea catre cei care AU TRECUT (oficial si real) prin boala, cei mai tineri( sau „in putere”) posibil( si fara alte boli), -care trebuie platiti f. bine, pentru a dona sange care trebuie folosit integral( daca exista compatibilitate) la acesti bolnavi, sau doar serul, care chiar poate fi adnotat ca si clasicul ser folosit in focar, adica un vaccin care actioneaza imediat…

 22. iar pentru ca molima tinde sa devina si subiectul verii, pentru decompresare, sa ne amintim ca au mai fost molime, unele chiar putin false, poate ca aceasta este si cazul Romaniei, daca toata lumea ar manca 1/2 pui gras/ZILNIC, in mujdei de usturoi si doar cu 1/2 pahar vin total natural, nu ar mai fi atatia bolnavi si atatea decese…Sa ne amintim de filmul(si cartea) Doctor Zivago, unde-undeva- autoritatile spuneau raspicat ca este vorba de epidemia de tifos exantematic, insa dr. Zivago, are un raspuns profesional si transant , el spune ca este vorba doar de foamete…///”Doctor Jivago”, ecranizat in 1965, si din pacate- nu in Rusia,nu de rusi si in limba rusa(cat surplus de autenticitate ar fi avut!- cu cele mai multe filmari in Spania(***), acest film -absolut istoric- a devenit unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor, geniul regizorului Englez( David Lean) a stralucit din nou, iar clasa internationala si internationala si ca origuni, a distributiei, deasemeni a stralucit…Desi personajul principal nu este jucat de Alec Guinness(el e fratele mai vartsnic), acesta dovedeste -pentru a cata oara?- ca este nr. 1 in actorie(2***) , iar multele staruri care sunt alaturi( Inclusiv neamtzul cel „nebun”, Klaus Klinski) aduc toata productia la nivelul de inegalabil…Dar- apropos de dr Zivago- Omar Sharif care joaca briliant, este (dupa mine) cel mai reusit exemplar mascul al speciei umane, la sectia octogenari…La 83 ani(cand a murit), acest franco-egiptean actor- cu origini imediate in Libia,- cel putin fizionomic arata precum perfectiunea umana, visata de marii artisti….(***-asa cum multe alte filme – in special western si , si mai in special , western-uri spaghetti, au beneficiat de „fantasticele”-foarte reale- decoruri naturale, oferite de Spania…///2***Sigur ca eu il adnotez ca Number one, insa „Este unul care este deasupra tuturor”(3***), acesta este Ch. Chaplin( si fiica sa joaca in Doctor Zivago, rolul cel mai sensibil si jucat pe masura), MARELE MONSTRU SACRU al cinematografiei planetare, acesta a produs capodopere si in perioada filmului mut si cea cu audio, si a „fost de toate”, actor, regizor , scenograf, etc., INCLUSIV compozitor, ” Acesta este cantecul meu” este o piesa care poate sta alaturi de orice piesa de top, din orice gen…///3***- asa cum in muzica contemporana, poti face diverse clasamente, cu diversi candidati, insa si aici este cineva deasupra tuturor, care nu are nevoie de nr.1, acesta(aceasta) este trupa Beatles, care desi a activat putini ani, ei au prelungit acea stare de gratzie chiar si peste limitele vietilor lor, iar aceasta datorita carierelor individuale, absolut fantastice( si fabuloase- de unde „cei 4 Fabs”), pentru ca natura( sau D-zeu?) a avut inspiratia sa puna la un loc 4 genii muzicale…)

 23. „…Odata cu intrarea in vigoare a actualei legislatii…”___—___avand in vedere situatia demografica a tarii (adica o populatie imbatranita-si trebuie subliniat- prin fuga tinerilor si maturilor, din Romania), pana sa intre in vigoare legea, nici nu va mai fi nevoie de ea, intre timp „rezolva” lucrurile „ordonanta lui cercel” , ii pune pa batrani in renumitele hoteluri de sapte stele (verzi!) din Romania, unde mancarea – in marmide inalte- se serveste pe sub usa(precum in Papilon) , , cand se strecoara si cate un shoricel(„mititel” cat Chupacabra!),nu degeaba Golden Earring au si un hit „Twilight Zone”…
  („…Somewhere in a lonely hotel room there’s a guy/
  Starting to realize that eternal fate has turned its back on him…/)…///
  Avocatul Poporului, cu privire la izolarea bătrânilor: Astfel de „măsuri de tip totalitarist” nu vor fi niciodată o opţiune în România(…)___—____ Iar loveste ortodocsia comunista, probalbil ca acest cercel era unul dintre cei care semnau „statisticile” ca in Romania comunista nu exista, foamete, tuberculoza, SIDA, etc., a stiut mos iliescu (marele mafiot co- si neocomunist) pe cine sa promoveze, banuiesc ca cercel& asociatii cauta prin tara o stanca mai acatarii, unde sa-i puna pe doua randuri(ce coincidenta! , ca la aprozar!) pe cei mai batrani ca el, de la el incolo incep batranetile… La biografia lui, este exact ca si la a carmenitei de Sibiu, „NU are tata , nu are mama”/ nu cumva si parintii acestui cercel(macar unul dintre ei), erau cu grade mai inalte decat gardul?!
  Acest ardei, umplut pan la refuz cu kaka,/
  E mai destept chiar decat oaia (sau capra),/
  Si e strain de sociologie,/
  (La fel, si de microbiologie,/)
  Se vede ca este os din scoala lui pingele,/
  Doar ca s-a rebotezat: Mengele,/
  „El vrea cu osatura-i carpiana,tarsiana,/
  Sa ne impinga chiar de pe o stanca tarpiana,/
  Adica dupa ce ne-a lasat fara de tarini si patul,/
  Acum vrea sa ne dea si shutul cel final, in koor!/
  D’acea, noi toti „babetzii” si „moasele”, un singur glas,/
  Zicem: cercel, o sa-ti bagam si tie, un belciug, in nas!/

  1. Streinu Cercel, dupa ce a fost demis: Modul cum a fost discutat documentul este exemplu de fake news
   (Joi, 23 Aprilie 2020, ora 22:14)(….)___—–____ Iata ca se poate si „pe repede”(si individul a fost trimis in zona crepusculara) personal nu am nimic cu acest cercel, poate fi chiar bun profesionist, insa are deficiente la partea de integrare, probrabil inca nu gaseste nicio legatura intre microbiologie si sociologie, dar medicina sub absolut toate aspectele, ramuri, specialitati, etc., este profund legata de social, probabil ca individul este cam homofob, se va crede un fel de Nicolaie Paulescu, macar ala a avut un geniu in zona diabetului, despre acest cercel nu am auzit nimic de marca…Ca -dupa el cetire- totul este „fake news”, nu prea surprinde, nici cei prinsi cu mana pe/in fundul sacului(altora) , nu recunosc, pana la urma (daca se fac investigatiile corecte), cred ca asta este motivul, cineva s-a sesizat ca tipul e pus pe imbogatire rapida, prin prisma acestor achizitii necontrolate(vrea el) si fara nicio explicatie ulteriora, asa cum a si cerut, raspicat…

   1. „…sa fim prudenti,… vaccin…”___—-___Cat despre „prudenta”, trebuia sa o arate cand si-a dat acceptul de a fi adusi in tara, sute de romani din zonele cele mai critice din lume(Italia, Franta si Spania), practic el ar trebui sa inteleaga mult mai bine ca altii, ca INCARCATURA de germeni (in aer, etc.)este definitorie in aparitia acestor gen de boli( gripale), ori aducand in tara pe acei romani, nu s-a facut altceva decat sa se creasca logaritmic riscul ca aceia sa fi adus virusul in tara, chiar daca ei erau aparent sanatosi, iar pe autocarele si bagajele lor nu se vedea nimic, asta nu inseamna ca si aceste si multe alte suprafete nu au venit contaminate, in tara…Iar despre vaccin, ar trebui sa fim mai reluctanti, pana la urma omul nu poate suporta prea multe vaccinari,(chiar daca sunt bune), la un moment dat sistemul imunitar, asaltat de prea multi antigeni( unii f. diferiti) , nu va mai putea sorta proprile raspunsuri si o va lua razna, iar efectele vor fi si mai dezastruoase…Aceasta „pandemie” este una din acele boli care DE LA INCEPUT trebuia tratata ca „imunitate de turma”, adica trecerea a cat mai multa populatie prin boala, intr-un singur val si sortarea se facea natural(si nici economia nu suferea acest colaps), si -mai mult- aceste tipuri de virusi isi schimba -de la an la an- profilul, asa ca faci un vaccin pentru actuala tulpina, iar in toamna te loveste o cu totul alta, deci eficienta ZERO, a vaccinului…Plus ca rezerva de raspuns imunitar( a organismului uman) , trebuie sa fie disponibila pentru boli mai stabile si mult mai grave( gen antrax), in care vaccinarea este salvatoare…

 24. Magistratii cer CSM apararea Justitiei, dupa declaratiile lui Cercel si Arafat.”…Magistraţii arată că Adrian Streinu Cercel a declarat la un post de televiziune că: „După ce se termină bolâşniţa asta, pandemia, or sa vină alţii să ne tragă de mânecă: dar cum aţi realizat voi achiziţiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor”….”Potrivit FJR, instituirea stării de urgenţă nu înseamnă şi stabilirea unei stări de impunitate faţă de faptele de corupţie sau alte fapte penale în legătură cu achiziţiile de echipamente medicale, Comisia de la Veneţia statuând constant că „şi în cele mai deosebite stări de urgenţă, domnia legii trebuie să prevaleze”.___—-___ practic acest cercel( despre care am mai citit ca a mai participat la niste talharii, in trecut), vrea sa devina „stat in stat”, („nimeni sa nu se mai atinga de…”), este clar ca si el si arafat( precum oprescu si sorina pintea) sunt implicati in furt serios de bani( prin comisioane, ca sa cumpere un anumit produs de la o anume firma- cel mai la indemana exemplu) si aceasta situatie este cea mai buna pentru a se exonera-la gramada- o multime de talharii…Tocmai si pentru asta, asemenea discursuri sunt considerate naziste, pentru ca sub imperiul anxietatii create de situatie, multe gunoaie vor sa scape de probleme vechi, asa cum- este dovedit- in asa situatii, acesti indivizi „se trezesc” peste noapte, milionari…

 25. OMS avertizeaza ca lumea este departe de a scapa de noul coronavirus: Ne va insoti pentru ”mult timp”(…)___—-___ asta numai viitorul ne va confima(sau nu), sa speram insa ca nu este precum in proiectia,” Suntem in anul 2140 si -inca- cea mai bine vanduta carte(din ultimii 20 de ani si) a tuturor timpurilor, ramane tot nr. 1 la vanzari…Este- desigur- vorba de cartea „O SUTA DE ANI, CU CORONAVIRUS”.!

 26. Barbat impuscat mortal de Politie.
  „…Din primele rezultate, la vederea politistilor barbatul a devenit violent si i-a lovit pe politisti, ulterior FUGIND. A fost localizat la un etaj superior unde a INCERCAT din nou sa loveasca si a amenintat, motiv pentru care dupa somatie unul dintre politisti a efectuat foc de avertisment, iar ulterior a actionat asupra celui in cauza cu armanentul din dotare ranindu-l…”____—–_____ iata si cercelul pus PE FAPTE CONCRETE, aceste manifestari cu adevarat de tip nazist, vor prinde trend, daca molima nu va fi(cumva) stapanita, puterea abuzeaza si in „timp de pace”, daramite in situatii de urgenta, practic lupul turbat,din om, iese la suprafata, profitand de „intelegerea” unora…Mai sus(analizand) adica doi ditamai barbatii nu puteau sa-l puna la pamant pe unul singur, decat impuscandu-l? Iar daca „da” de ce nu l-au impuscat in picior sau intr-o mana? Tocmai pentru ca aceste animale inferioare sunt setoase de sange…Norocul lor ca au adepti si sustinatori, probabil ca asa-zisa justitie romana va fi de partea lor…Sa fie clar, consider politia(jandarmeria, etc.) adevaratii soldati ai tarii(chiar si pe timp de razboi, cum este acest timp) si consider ca trebuie bine platiti, etc. si chiar ca trebuie sa fie si in numar mai mare, de unde desfintarea armatei cu chiar 75% ar fi o ocazie win-win, prin trimiterea ofiterilor si subofiterilor disponibilizati, in randurile politiei si jandarmeriei ( cu pregatire la locul de munca-cu exceptii pentru pozitiile specializate), INSA aici este vorba de o crima murdara, cei doi militieni se stiu protejati de ‘starea de urgenta”, care confera autoritati si drepturi specifice si exacerbate, diverselor autoritati, inclusiv politia, practic „crima” victimei este o banala PROVOCARE de DEZORDINE PUBLICA, care nu poate avea un asa final, mai ales ca victima nu detinea o arma letala(si inca de foc- adica care poate ucide sau rani de la distanta), iar politistii erau 2 , contra unu’…Vorbind si alta data de aceasta problema, sugestia mea a fost ca IN PRIMUL RAND, politia si jandarmii NU ar trebui sa poarte arme letale, cu exceptia unor permanente grupe de interventii speciale , adica politistii si jandarmii trebuie sa fie -IN PRIMUL RAND- potriviti FIZIC, pentru slujba, adica permanent antrenament in atac si aparare corp la corp, iar fizic inseamna si anduranta (viteza, etc.) , deci nu cum sunt mii de politisti -in Romania- burtosi si care abia-si trag sufletul din cauza osanzei…Avem nevoie de politisti puternici, rapizi si cu inalt IQ, si nu de din astia care cred ca pistolul este rezolvarea. mai ales in asa situatii…(probabil ca cei doi sunt imaturi mental si din cei care au vizionat prea multe filme cu Clint Eastwood sau cele din genul „Bonnie and Clyde”, „Gun Crazy”, etc.)

  1. Un comisar de politie a fost filmat in timp ce batea un barbat pus la pamant.(…)///2– Un ofiter de politie a luat spaga 10.000 de lei si pentru asta va fi pedepsit sa munceasca la spatii verzi,’… a incheiat o intelegere cu procurorii…”____—–____ desi aceste cazuri trebuie sa fie mai rare, totusi dovedesc ca justita nu-si face datoria, iar in cazul 2, se pare ca putregaiul a patruns si intre procurori, acest (asa-zis!) ofiter, trebuia sa serveasca timpul prevazut de condamnare, exact in spatele gratiilor si nu „muncind la spatii verzi”, este -pana la urma- vorba si de puterea educationala a exemplului, aici total anulata de o asa decizie…

 27. Puterea executivă o dă la întors. Tăierea salariilor bugetarilor nu mai e de actualitate (…- de A>M>Press)___—___exact ce spuneam in comentariul din 6 Aprilie, cand organizatia Declic si -in paralel-o lunga lista de „personalitati”, cereau ceva asemanator, si spuneam ca nici aceste jumatati de masura nu vor fi aplicate, iar aceasta tocmai pentru ca tara este condusa de criminali psihopati, este posibil ca acest orbete national chiar sa fie un alcolist cronic si masa lui cerebrala pluteste in etanol precum diversele organe puse in borcane cu formol, iar catzaitul si satrapul ihan, alte doua nulitati care -TREBUIE SA FIE ADEVARAT- in fundul si strafundul sufletelor lor, ii urasc pe romani si vor terminata aceasta natie…Nu-i bai ca nici respectiva organizatie si „lista de personalitati” nu au aratat seriozitate si consecventa, au aruncat si ei o piatra in balta si -hai sa vedem!- cine o sa o scoata, adica chiar de a doua zi au uitat ce au cerut, s-au facut ca ploua, poate chiar li s-a aruncat ceva maruntis in gushi, etc…Parerea mea este ca si acest orban cat si catzu( alaturi de ihan) sunt in ” drepturi depline” de a face parte din primul pluton DE EXECUTAT, daca chiar se va savarsi si in Romania, o adevarata justitie…Sigur ca armata si-a dat examenul si inca de multe ori, in ultima suta de ani, dar sa mai speram ca macar in politie, jandarmerie( adevaratii soldati activi, ai tarii) se vor gasi cativa adevarat patrioti si vor forma un nucleu de unde sa se porneasca o adevarata revolutie, care -pe scurt- trebuie sa TERMINE STAREA ACTUALA DE IMENS PARAZITISM INSTITUTIONALIZAT si la scara nationala…Pana la urma chiar exista o mirare mare si o intrebare pe masura , cum este posibil ca din cele peste 80 de MILIOANE de romani, din ultimele 4-5 generatii(clasice), care s-au perindat prin Romania(iar unii din prima generatie inca mai traiesc si nu au avut chiar functii periferice), chiar nu au aparut acele exceptii care sa traga natia spre progres?!

 28. Nu e timp pentru orgolii.„… ci sa faca asa cum trebuie…”—-___—- tocmai aici este paradoxul, astia isi schimba ” deciziile” in doi timpi si 3 miscari, practic seamana la modul legiferat si stiintific, anarhia, practic se poate vorbi si de orgolii, insa -cu siguranta- este timpul pentru orgii finaciare( ca mai jos):Orban spune ca statul va da masti doar celor aflati in pragul saraciei.(…)____—-____ inseamna ca iar s-a schimbat directia vantului, si cum orbetele nu se ghideaza dupa lumina , ci dupa vant, si-a schimbat imediat directia….Iar pana o sa le si dea, va fi ca si cu taierile -tot de el propuse- de 25% din salariile bugetarilor, adica a zis” NU mai sunt de actualitate”… Chiar asa sa fie? Chiar si numai un strop? Toata lumea stie ca -de fapt- dezastrul romanesc este datorat PARAZITIZMULUI INSTITUTIONALIZAT, iar salariile si pensile (la stat-nesimtite, cum se zice) sunt „perla” coroanei, si perla chiar a coronavirusului, cu bani seriosi, s-ar putea face multe, iar aceasta chestie cu „masti -gratis- doar pentru saraci”, este dovada ca alde orban, au ajuns la fundul sacului cu bani, cea ce inseamna ca defictul bugetar nu va mai fi sub 4% (cum zicea catzu, 3 luni in urma), nici macar 7% ( cum zicea acelasi catzu, o saptamana in urma) ci va urca spre 10%, cea ce va insemna- printre multe altele ca dolarul( mai ales) va face cel putin 6-7 lei, adica orice se va produce in Romania, pentru export, va fi „vandut/cumparat”, cam pe gratis…

 29. Amurit printul M.D.Sturdza.(…)”Familiile boieresti din Moldova si Tara Romaneasca ( autor, Mihai Dimitrie Sturdza) :

  „Revenind la originile mele sociale, care, in 1945-1946, erau deja socotite de propaganda comunista drept origine foarte putreda (acesta era termenul), familia mea facea parte cu multa vizibilitate din ceea ce se numea atunci bestiile burghezo-mosieresti.”____—-____ sigur ca INDIVIDUL M.D.Sturdza merita respect pentru munca sa de zeci de ani, insa -ca si clasa sociala- burghezo-mosierimea romaneasca chiar era o bestie , care spre deosebire de aceleasi clase similare din occident, NU au facut nimic pentru progresul general si propasirea economica a maselor, singura lor ocupatie a fost exploatarea si oprimarea poporului si cheltuirea profitului la Paris, etc. Practic nu avem nici macar un singur boier care sa fi participat la o inventie tehnica sau la un program social progresist, dimpotriva, acestia impreuna cu popimea au fost un factor franator in dezvoltare, tocmai si pentru aceste lucruri, populatia Romaniei nu s-a implicat intr-o rezistenta intinsa la terminarea respectivului regim(care a cazut extrem de usor), culmea a fost insa ca noul regim comunist, A DEVENIT-RAPID- O SUPERBESTIE, iar la 1989, este ca si cum insasi D-zeu (pentru a fi in ton cu preacredinciosii!)ar fi blestemat natia romana, cele doua entitati(vechea clasa a burghezo-mosierimii si mai noua clasa comunista, alaturi de perpetua bestie, popimea) SI-AU DAT MANA, S-AU INFRATIT SI AU CREAT A TREIA FIARA , anume BURGHEZO-MOSIERIMEA NEOCOMUNIST- ORTODOXA(o asociatie MAFIOTICA extrem de solida, practic -in esenta si detalii- un real stat mafiotic), care a reusit cel mai mare dezastru din istoria tarii, VANZAREA A APROX. 1/2 din teritoriul tarii si IZGONIREA DIN TARA a cel puin 1/4 DIN INTREAGA POPULATIE, cu specificarea ca este vorba de populatia cea mai apta de munca( ca si varsta) si cel mai inalt educata, in Romania, pe banii populatiei lucratoare…

 30. Cercetatorul care spune ca restrictiile sunt inutile. In cat timp dispare coronavirusul singur

  Isaac Ben-Israel, seful programului de securitate la Universitatea Tel Aviv si presedintele Consiliului National pentru Cercetare si Dezvoltare,____—–_____, exact ce am spus de zeci de ori, multe tari vor trebui sa recunoasca ca si-au distrus economia pentru nimic, si -in fnal- chiar daca se va gasi ‘antidotul”(tratament, vaccin ) la acest coronavirus, este normal ca -in cativa ani- omenirea sa fie lovita de alta „pandemie”( poate chiar mai rea), in fond Panta Rei, adica totul curge, se misca , si -in final- totul evolueaza, inclusiv miile de specii de microbi , iar omenirea nu poate tine pasul cu acestea nici prin tratamente specifice si nici prin vaccinari( cum am zis, prea multe vaccinari pot produce un dezastru mai mare ca orice boala), solutia cea mai pertinenta( care -se va dovedi- este si cea mai ieftina), este o REASEZARE a stilului de viata, iar prin anul 2009, scrisesem un articol „Rombul de Platina” in care spuneam ca Romania poate oferi la toti cetatenii sai „CASA, MASINA SI GRADINA CU PISCINA”, cea ce ar fi rezolvat -de mult – problema aglomeratiilor urbane ( si a biopoluarii generate), care alaturi de unele schimbari la nivel de individ, alaturi de o sanitatie( si legislatie specifica f. dura) generala aplicata „la sange”, nu numai o boala sau alta pot fi tinute in frau(evitate sau rapid de stins) dar toate afectiunile, atat microbiene cat si parazitare, vor deveni minime ca focare si intensitate…Este evident ca trebuie sa invatam si sa acceptam realitatea ca NICI AERUL NU MAI POATE FI DE INCREDERE, de acea casele individuale( cu cele mai moderne sisteme posibile) , devin sansa la supravietuire , in diversele alte ocazii care vor apare, fie ca sunt tot de natura microbiana, dar pot fi si de natura chimica si/sau de iradiere, etc…

 31. Aproape 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu, in martie: Cea mai mare pensie medie este de 18.880 lei
  (Duminica, 26 Aprilie 2020, ora 13:14)Numarul de beneficiari de pensii de serviciu era, la finele lunii martie 2020, de 9.463 de persoane, in crestere cu 175 de persoane….

  „…cea mai mare pensie medie, respectiv 18.880 lei, din care 17.614 lei cota suportata din bugetul de stat, iar diferenta din bugetul asigurarilor sociale de stat…”___—–___ cat poate fi de nemernic acest catzu( marele economist al tarii!!!) si orban(nu mai amintim de scursoarea umanitatii, satrapul ihan), cand stiu precis de unde vine dezastrul tarii, si stiu precis si remediul, iar situatia de mai sus este total revoltatoare, un asa pensionar merita o pensie de cel mult O MIE TREI SUTE LEI(in accord cu singurul criteriu valabil, propria contributie), insa marea mafie politica, a facut -si admite in continuare- ca aceasta pensie sa fie suplimentata de inca vreo15 ORI MAI MULT, adica -din nou- bani furati din buget, adica din taxele platite de cei care -efectiv- muncesc si produc ceva material, inclusiv prin servicii…Iar aceasta pentru a cumpara protectie de la acesti asa-zis magistrati, si -evident- pentru a mentine regula precedentului, ca ei insasi sa iasa la pensie cu asa sume…Iar concret, daca acum, s-ar impune MORATORIU pe salarii si pensii la stat, si -f. usor- s-ar reduce pensile si salariile la stat cu macar O MIE LEI/LUNA( cea ce este mai nimic pentru imensa majoritate a salariatilor si pensionatilor de la stat), la cele aprox. 200 MII cazuri, in FIECARE LUNA s-ar economisi 200 MILIOANE lei( adica peste 40 milioane euro- CINCI MILIARDE DE EURO/AN!), bani ce -rapid- pot creste nivelul de trai a milioane de romani, inclusiv prin investitii in economie, si -desigur- crearea de noi locuri de munca…Dar cum tara este condusa de criminali viciosi, cred ca este utopic sa speram ca acesti banditi vor face vreodata cea ce trebuie, pentru tara…

 32. errata- mai sus, in loc de 5 miliarde, a se citi 5 sute milioane, dar daca s-ar aplica si celelalte masuri( reducere masiva a armatei, etc.), se poate vorbi si de miliarde/ an…

 33. Presedintele tarii:Se amana anul scolar.(…)___—-___Total gresit, si asa educatia generala (cat si instructia tehnica) din Romania este sub nivelul mediu european, mai degraba trebuiau reduse numarul de ore de cursuri si lucrat in 3 schimburi cu cat mai putini elevi/clasa, inclusiv mai multe angajari de personal , pentru supraveghere, in special in pauze…Insa ihan vrea distrugerea totala a Romaniei si nu exista cale mai buna si mai sigura( chiar daca mai inceata) decat distrugerea si/sau coruperea educatiei…2-Reactia bisericii la propunerea de educatie pentru sanatate si viata, inclusiv educatie sexuala.(…)___—-___Romania are peste 18 MII(!) lacasuri de cult( cele mai multe, ortodoxe), si este singura tara din Europa care intra in primele 10, ” cele mai religioase tari”, practic , peste 90% din populatie se declara religioasa, cea ce ar trebui -daca chiar ar exista acel D-zeu- ca Romania sa fie una din acele tari unde curge si laptele si mierea, ori -paradoxal sau nu- Romania este o tara jalnica si in toate suferintele posibile, si asta de sute si sute de ani…Iar aceasta este dovada ferma ca acel D-zeu NU exista si ca omul se trage din animale, poate nu neaparat din maimutza, insa ABSOLUT TOATE CONDUCERILE ROMANIEI(in special din ultimii 70 de ani, contemporani pentru multi dintre noi) dovedesc ca ei SUNT RAMASI LA STADIUL DE ANIMALE INFERIOARE DE PRADA, si IMPREUNA CU BISERICA, isi bat joc de orice principiu umanist, scopul lor prim si ultim este exact cel al animalelor(mai) inferioare, hrana obtinuta fara munca, acces la sex cu persoane cat mai tinere si satisfacerea urii lor turbate, impotriva celor care nu-i asculta…Iar in acest caz, nu este vorba doar de educatie sexuala, este vorba de PRINCIPIUL GENERAL SI INTEGRAL DE EDUCATIE, conducerea tarii si popimea vor o populatie needucata-chiar barbarizata-, pentru a o putea exploata si manipula dupa poftele lor…

 34. Atipicul somaj romanesc de sub media europeana(…)____—–____sunt chiar mai multe lucruri atipice in Romania, dar care au devenit (din cauza anilor scursi) foarte tipice pentru Romania, iar problema cu somajul in randul tinerilor, este (in mare parte) datorat faptului ca multe fosile comuniste(nomenclatura, securitate, etc.) au preluat multe posturi si functii( suta la suta, pozitii de „taiat frunze la caini” adica doar pentru extrasalari si putere de manipulare a maselor), in special in administratia si centrala si locala, tocmai pentru scopurile amintite, asa ca tinerii practic nu au loc de munca din cauza pensionarilor (unii cu pensii f. grase) care sunt a cincea coloana a fostei nomenclaturi si securitati, nimic de zis, infiltrata masiv in toate grupele de varsta… Alt aspect atipic( se mai intalneste si in alte republici bananiere) este cel legat de GDP-ul nominal, cine citeste, zice ” nu-i rau de loc”, insa problema este ca acest GDP(nominal) ESTE O MEDIE, si pentru ilustrare usor de inteles, luam chiar ultimele raportari oficiale , de exemplu despre pensionari cu 18 mii lei/luna, si -sa zicem- luam in calcul 10 persoane, 3 primesc cate 15 mii lei/luna(nu neaparat 18 mii) iar 7 primesc cate 2 mii (si o suta si ceva) luna( exemplul este f. realistic), si facand media, avem (45 mii + 15 mii) , total 60 MII! impartit la 10, inseamna 6 mii lei/luna pentru fiecare pensionar, cea ce ar insemna supelux pentru toata lumea, ori, in realitate, lucrurile sunt teriblile pentru cei 7, desi f. multa populatie are pensii chiar mult mai mici. de 2 mii/luna..Iar daca ne uitam -alaturi de distrubutia banilor- si la grupele de beneficiari(real beneficiari, doar cei de la varf), notam ca singurii care au pensii de 6 Mii ( in sus, sau putin mai jos) sunt ABSOLUT CLASELE PARAZITATRE, fosta administratie si aparatul politic comunist, securitatea, armata si popimea… Intr-adevar, Romania lupta din greu sa se intoarca in Evul Mediu…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: