Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Moțiunea PSD. Cine pe cine a sabotat?

Moțiunea PSD. Cine pe cine a sabotat?

PSD a înregistrat încă un eșec major, nu a reușit nici măcar să strângă cvorumul necesar pentru dezbaterea moțiunii. În aceeași zi în care social democrații au arătat că nu mai pot face jocurile în Parlament, a mai venit o veste proastă pentru ei: barometrul IMAS a prezentat poza actuală a clasamentului: PNL 33.6%. PSD 20.8% USR 18.3%

În acest moment, deși social democrații sunt în opoziție, scorul lor politic este la un minim istoric, 20.8% . În ultimul an, ei au avut o poziție privilegiată. Au făcut jocurile în Parlament, au avut majoritatea parlamentară, fapt ce le-a permis să propună o serie de inițiative populiste, dar nu și-au asumat răspunderea guvernării. Cabinetul Orban a fost cel care a gestionat pandemia, cu toate implicațiile ei, atât sanitare cât și economice și sociale, în timp ce PSD s-a poziționat ca opozant și a încercat să critice măsurile guvernamentale.

Acum, la câteva ore după eșecul moțiunii avem tabloul complet al jocului politic. PSD s-a autosabotat încă din momentul lansării acestei moțiuni.

Anunțul privind depunerea moțiunii a fost lansat cu câteva zile înainte de Congresul social democraților. Ciolacu a făcut acest anunț, încercând să arate că face o opoziție dură la adresa PNL și că vrea înlăturarea Guvernului Orban. La câteva zile după desfășurarea Congresului, în interiorul PSD, s-a discutat strategia în privința abordării moțiunii și data votării.

Aici apare însă un moment care ne dă de gândit. Din atâția oameni cu experiență în politică, în viața parlamentară, nu a fost nimeni care să  se gândească că moțiunea nu ar putea trece și că efectele ar putea fi devastatoare pentru partid, în plină campanie electorală?

Oamenii care sunt de câteva mandate în Parlament, care au văzut multe în politică, care au mai trăit moțiuni de cenzură și care știu ce face adversarul în aceste momente  nu s-au gândit la rezultat și că s-ar putea proiecta imaginea unui partid impotent?

În fond, se vede cu ochiul liber că scorul  actual al PSD  este departe de scorul politic al partidului de acum 4 ani. Sunt câțiva zeci de parlamentari care nu vor mai prinde loc pe listă. Aceștia sunt pradă ușoară pentru orice premier care le poate oferi diverse lucruri pentru a-i determina să nu voteze moțiunea.

Nu cred că aceste lucruri nu au intrat în analiza social democraților, ci mai degrabă cred că taberele din interior s-au împins reciproc spre un eșec. Miza a fost una de ordin intern. Ciolacu a preferat să meargă pe mâna ”vechii gărzi”, să depună moțiunea, chiar dacă știa că nu are cum să treacă, doar pentru a ieși de sub presiune. Probabil strategia ”vechii gărzi” a fost aceea de a-i submina poziția lui Ciolacu din prima lună de mandat.

Reacția lui Șerban Nicolae, apărută la câteva ore după eșecul moțiunii, pare să confirme ipoteza sabotajului intern și faptul că fiecare tabără a vrut să profite de acest lucru și să arunce eșecul în capul adversarului. Acesta a scris pe facebook :” O mare și nescuzabilă rușine…”

 

Ce efecte politice vor fi însă după această moțiune?

 

Este clar că până la sfârșitul acestei legislaturi nu vom mai avea în Parlament moțiuni de cenzură. Guvernul Orban nu va mai fi amenințat și poziția lui nu va mai fi în pericol.

PSD nu mai poate depune o moțiune în septembrie fără a mai risca să se facă de râs. Suntem în septembrie, Parlamentul va mai lucra până în noiembrie, dar este limpede că social democrații nu mai controlează jocurile și nu mai pot strânge o majoritate.  În cazul puțin probabil în care aceștia vor mai depune o moțiune, rezultatul ar fi același, un eșec cu consecințe grave pentru imaginea partidului.

 

PSD este forțat să accepte ca alegerile parlamentare să se organizeze la timp.

 

Strategia social democraților de a lăsa Guvernul Orban să încaseze efectele negative ale guvernării nu a dat rezultat. Se vede și în sondajul de astăzi, că în ciuda crizei, PNL reușește să își mențină un avantaj considerabil. Opoziția făcută de PSD nu este eficientă, partidul nu crește, adversarii nu scad.

Social democrații sunt prinși ca într-un clește, pot critica guvernul, dar nu pot iniția o moțiune de cenzură. Nu pot arăta propriului electorat că au arme eficiente împotriva guvernului deși au cel mai mare număr de parlamentari.

Din acest moment, PSD va fi obligat să schimbe strategia, să accepte desfășurarea alegerilor la timp, pentru a-și putea securiza măcar scorul actual.

 

Ciolacu va putea începe curățenia internă.

 

În ipoteza în care Ciolacu a acceptat să depună moțiunea la presiunea ”vechii gărzi”, atunci acesta este momentul cel mai bun pentru ca președintele PSD să elimine de pe viitoarele liste pentru Parlament pe cei care  au împins partidul spre eșec.

 

Acest articol a fost publicat inițial pe Ziare.com

19 comentarii

 1. „…Cabinetul Orban a fost cel care a gestionat pandemia, cu toate implicațiile ei, …”____—–____ sa speram ca opinia publica va forta acest guvern( si intreaga conducere a tarii) sa suporte si responsabilitatile dezastrului rezultat din aceasta :gestionare”, inainte de venirea iernii Romania va avea pe langa 5 mii de decese , datorate acestei pandemii, iar aceasta TOCMAI pentru ca, conducerea tarii a „gestionat” iresponsabil , chiar criminal, aceasta situatie, si asa cum ziceam mai pe la inceput (februarie-martie), efectele economice vor fi mai mari si mai dure ca cele ale bolii, mai multe persoane au murit si vor muri din efectele colaterale , pana acum -sa zicem- medicale, dar apar cele sociale, adica scaderea nivelului de trai si cresterea cazurilor de depresie grava cu consecinte sinucidere sau violenta impotriva altora…Iar „conducerea” tarii, nici vorba sa treaca la masurile salvatoare,adica TERMINAREA IMENSULUI PARAZITISM NATIONAL INSTITUTIONALIZAT…

 2. Proiect de lege: Defaimarea imnului national sau a drapelului Romaniei… penal…inchisoare…”___—-___unul dintre cele mai absurde acte, cea ce dovedeste -de fapt- ca, conducerea tarii este de tip dictatorial si ca -permanent-incearca sa abata atentia opiniei publice (cu astfel de „proiecte”) de la realele probleme ale tarii, MULTE SI GRAVE, pe care ei NU VOR sa le rezolve , desi ar fi cel mai usor lucru de facut…

 3. Un general cheamă America la luptă contra marxismului
  ( Anonimus -24 august, 2020)(…)___—___ Lupta impotriva marxismului este veche in USA, insa nici capitalismul autohton nu mai este ce a fost, practic omenirea se orienteaza spre un capitalism ” cu fata umana”, iar -la zi- pare solutia potrivita, si -evident- tonul nu poate fi dat decat de USA, desi contextul imperialist capata noi forme, recrudescente, in zone in care -poate- nu ne asteptam, Turcia abil( sau dimpotriva, chiar ultragrosier) manipulata, poate arunca regiunea intr-o noua valtoare a istoriei…
  ” Franța vs Turcia: competiție pentru Mediterana Orientală
  Rivalitățile apărute între țări aliate pentru Levant paralizează NATO la nivel regional.
  Stefan Popescu-25.08.2020)
  “..Franța, care are mai multe interese la nivel regional,…”____—–____Total de acord, cu adaosul ca Franta nu a incetat niciodata sa aiba interese la nivel SI global, si -precum si Germania- dintotdeauna(dupa ultimul mare razboi) s-a simtit ostracizata si tinuta la respect de USA, de unde si aceasta animozitate viscerala impotriva USA(***), inclusiv si sentimentul datoriei/umilintei pentru eliberare, gest pe care-practic- nu pot sa-l rasplateasca niciodata… Cel putin la Germania se poate pune pe seama controlului permanent asupra sa, impus de USA, insa -sa nu uitam planul Marshall- ” cine plateste lautarii, comanda si muzica”…(*** idee, sentiment, surprins f. bine in filmul american “The Family”, in care -intr-un convenient store francez(in Franta), sotia gangsterului american, are un schimb de replici cu un localnic, care zice (despre americani)” da, ne-au eliberat, si de atunci ne tot calaresc”)

  1. „…Astăzi arabii, datorită faliilor religioase adânci, nu par să fie capabili să realizeze din interior o a doua sinteză de dimensiunile celei omeiade, ori măcar similară cu cea otomană; așa că primul președinte turc din perioada republicană care și-a făcut din restaurația otomană un program politic de tip populist și naționalist, și anume Recep Tayyip Erdogan, …”____—–____(mai jos, 2 comentarii din 2011, aduse de pe pagina Mircea Batranu-Cronica Romania de Azi,(articolul „87 de morti in atentatele din Norvegia”)(26 iulie 2011 la 18:40)
   Din nou: eu vorbesc despre o TENTATIVA de islamizare, pe care islamul a facut-o asupra Europei, prin periferia cercului lor, Turcia(Imperiul Otoman) insa nu au reusit, iar despre biserici au distrus destule, acum insa nu mai este vorba dspre Turcia (sau un stat specific), de fapt Turcia este definit ca un stat secular chiar daca 99% sunt islam. Acum este vorba despre o tentativa savarsita de centrul islamului, si care nu se mai efectueaza pe cate armata,sau violenta, decat ca represalii cand li se spune cate un „nu” hotarat…///
   (3 aprilie 2012 la 3:00)
   Samuel Huntington scria profetic cu ani în urmă: ”Într-un anumit moment, Turcia ar putea să fie pregătită pentru a renunţa la rolul său frustrant şi umilitor de cerşetor pledând pentru calitatea de membru al Occidentului şi să îşi reia rolul său istoric mult mai impresionant şi mai elevat de interlocutor principal islamic şi de antagonist al Occidentului.”
   ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
   In Germania sunt peste 3 milioane de turci, care au o natalitate de 2,5 copii/femeie, fata de nemti cu 1,3 copii/femeie, cea ce presupune ca forta de munca pur germana, va fi total insuficienta in max. 50 de ani, iar PM(R.T. Erdogan) turc considera ca cererea nemtilor pentru turci de a se integra, „este o crima” si le cere acestor turci sa nu se lase asimilati, si nici sa invete germana. Concluzia este ca nici imperiul otoman nu a disparut, ci doar a dormitat pentru un timp, iar acum, reuniti cu celelalte puteri islamice vor da batalia finala, dar nu cu iatagane ci prin demografie si ocuparea locurilor de munca, si apoi pe cele de conducere…”

 4. De ce a ales Romania prietenia Germaniei naziste.Motivele explicate de specialisti si contemporani.( 5 Septembrie 2020, 06:06- Cosmin Pătraşcu Zamfirache).”… În pragul celui de-al doilea război mondial, orientarea României se schimbă radical şi ajunge aliată fidelă a Germaniei, duşmanul de moarte al francezilor….”… Atitudinea României de a ceda teritoriile fără luptă şi mai apoi de a căuta cu insistenţă prietenia Germaniei a fost privită cu dezgust de contele Galeazzo Ciano, ginerele lui Mussolini „Îi primesc pe români. Josnicia lor este revoltătoare. Nu deschid gura decât pentru a arunca asupra noastră o cascadă de complimente libidinoase.Josnicia lor este revoltatoare…” „Războiul cu ruşii” — iată ce a aşteptat şi voit Antonescu să se întâmple cât mai curând…

  … Ruptura de Germania Nazistă a fost făcut brusc, pe 23 august 1944. Practic atunci când nemţii pierdeau războiul, românii au întors armele…”(_____——_____si din aceste exemple, rezulta acelasi lucru, anume duplicitatea (inselatoria) romaneasca, perpetuata peste generatii, situatie catalogata genetica, dar nu este deloc adevarat, aceasta trasatura negativa este perpetuata din generatie in generatie, prin ” EDUCATIE” si ” CULTURA”, , toate experimentele sociale dovedesc ca „La nevoie civilizatia se si impune”, important este dascalul (instructorul, sergentul de instructie, etc.) adica ELITELE, concret, clasa politica care este (obligatoriu) emanatia imensei clase de intelectuali, dar care -la noi- a ales sa fie sustinatoarea acestor clase politice( oricat ar fi de incompetente si criminale), pentru maruntisul de subzistenta, aruncat de acestia, ba mai mult, aceasta imensa clasa s-a transformat si in cel mai mare grup organizat de pupincuristi, la adresa emanatilor lor…Mai jos un comentariu vechi de 8 ani, de pe „Flamura verde” la un articol cu „ABUZURI STALINISTE:…”(21/10/2012 la 01:47)
  ____——-_____de acord ca exista si au existat abuzuri-chiar grave- implicand toate partile, insa mi se pare ca noi, romanii, am ajuns un popor de plangaciosi, care nu facem nimic sa ne maturizam, tot timpul gasim vinovati pe altii, si tipam impotriva rusilor, a bolsevismului, a faptului ca nu au venit americanii, ca ungurii ne saboteaza, ca tiganii sunt hoti si evreii* conspira permanent, asa si pe dincolo, etc.etcetera.
  Adevarul este ca ne meritam total soarta si ar trebui sa multumim lui Stalin ca nu ne-a desfintat complet si ne-a lasat sa existam ca natie(oricum, ne vor desfinta „conducatorii”, get-beget romani, cei de azi),cred ca este timpul sa spunem lucrurilor pe nume:
  la 1914 cand a inceput razboiul I, Romania (desi regele era german ) Romania a facut o alegere responsabila si a intrat in razboi de partea Rusiei, care imediat a sarit in ajutorul Serbiei** atacata de imperiul austro-ungar, cu care-aproape simultan- s-a aliat Germania.
  Pentru acest lucru, dupa razboi, marile puteri redau Romaniei drepturile naturale asupra Transilvaniei, Basarabiei si Bucovinei, parte din ele pierdute-mai tarziu- cu ocazia celui de al doilea razboi mondial, ca urmare a unei aliante total iresponsabile, de data aceasta cu Germania si nu din cauza regelui (progerman, sa zicem) ci din cauza unui alt roman „verde”!
  Ma intreb cat de tampit sau ignorant trebuie sa fi fost auto-numitul maresal antonescu, sa nu se uite si el pe harta sa vada impotriva cui porneste la razboi (iunie 1941, luna cand Germania declara razboi Rusiei, desi in 1939 au impartit Polonia), desi Rusia a facut presiuni pentru o alianta cu Romania;
  -oare nu stia din istoria recenta (traita de el) ca Rusia a fost forta principala (din primul razboi) care a infrant Puterile Centrale si a facut si un gest frumos sarind imediat in ajutotul Serbiei ?
  -oare nu stia si el din istoria mai veche ca Rusia este o tara imbatabila, mai ales pe propriile teritorii, dovada fiind decimarea absoluta a celei mai mari armate paneuropene(Grande Armee) a lui Napoleon, chiar daca ajutati de iarna ruseasca, dar -oricum- tot ruseasca?
  -oare nu stia ca Rusia este o tara industrializata (la acel timp: producea ceasuri de mana si autoturisme, radiouri, armament, etc.,etc.) in timp ce noi eram eminamente agrari?
  – si (nu neaparat ultimul argument) de ce sa pornesti razboi impotriva unui vecin, mai ales atat de mare si puternic ?(Nici macar USA nu a mai atacat Cuba prosovietica, tocmai pentru ca , cu un vecin nu trebuie sa te lupti).
  Toate analizele duc la concluzia ca noi am fost agresori impotriva Rusiei si ca ne meritam soarta, insa intotdeauna pentru noi , istoria incepe dupa 1945, cu bolsevismul importat, sau impus, insa asta este natura lucrurilor, invingatorii fac cartile si impart rolurile, iar noi, am fost -cu dea sila- acceptati la masa invingatorilor, nici macar pe jumatate, norocul nostru a fost ca regele Mihai a facut o inteleapta alegere, chiar daca in ceasul de pe urma, si a salvat -realmente a salvat- natia romana de la exterminare.
  Revenind, da, din toate partile si impotriva a toate partile au existat abuzuri, insa decaderea actuala si fara precedent a Romaniei se datoreaza suta la suta „conducatorilor” care sunt romani nascuti si crescuti in aceasta tara, pe care o vor distrusa.

  * Niciodata in Romania nu au trait mai mult de 1,5 milioane de evrei(adica sub 10% la acel timp) la ora actuala, mai putin de 30 mii; la acel timp, sub 3 milioane locuiau in URSS si aprox. 2 milioane in Polonia
  ** asa cum in 1989 a facut USA cu Kuweit, la invazia savarsita de Iraq, si nu prea multe tari au avut de comentat

 5. Nu mai spune nimic la nimeni! Este greșit Roxana Neagu -6 Septembrie 2020 ) Printre cele mai uzuale greșeli … folosirea incorectă a pronumelui negativ „nimeni”. …”___—–___peste toate- si este valabil in orice limba- limba vorbita (mai ales) cat si cea scrisa, au un singur mare scop, acela de a transmite o informatie(matematica sau emotiva), si -in continuare- istoric dovedit, limba este cel mai fluid lucru, chiar romana de se vorbea 70 de ani in urma a suferit modificari serioase, deci indiferent cum folosesti pe acest „nimeni”, (si alte cuvinte sau expresii)important este daca informatia s-a transmis usor si a fost inteleasa corect…Pe scurt, daca cineva vrea sa vorbeasca intr-un fel anume, are tot dreptul(mai ales daca are si parteneri), timpul poate sa-i dea si dreptate, modul sau de vorbire/scriere, poate duce chiar la modificarile oficiale, „datorie/drept” care -acum- vor sa fie apanajul unei caste, cea ce mi se pare exagerat, mai ales daca ne gandim la dialecte si chiar accente… In fine -si in general- l. romana este prea stransa intre capriciile unor altfel de „conducatori”, mai multa flexibilitate, i-ar da mai multa vitalitate…

 6. Organizatia Mondiala a Sanatatii
  ‘…”Credem ca cel putin 60-70% din populatie trebuie sa fie imunizata pentru a intrerupe cu adevarat lantul de transmisie. Daca permitem ca acest lucru sa se intample in mod natural, va dura mult timp, desigur, dar, mai important, va face multe daune colaterale. Deci, chiar daca 1% dintre persoanele care se infecteaza vor muri in cele din urma, este un numar urias raportat la populatia globala. De aceea, credem ca nu este o idee buna sa incercam sa obtinem imunizarea colectiva, eliberand virusul in randul populatiei, si ca ar trebui sa vorbim despre imunizarea colectiva in contextul unui vaccin. Cu un vaccin putem obtine imunitate si imunizare colectiva in siguranta.”, spune dr. Soumya Swaminathan, directorul stiintific al OMS.____—-____incep sa-i dau dreptate lui D.Trump, ca aceasta organizatie este politizata, in primul rand , imunizarea colectiva NU trebuie obtinuta prin ELIBERAREA VIRUSULUI in teritoriu, CI prin trecerea naturala prin aceasta experienta, FARA restrictiile actuale, total INEFICIENTE, atata timp cat sunt aplicate(impuse) pe teritorii limitate, singura optiune este “blocada globala” adica acea “inchidere”(lockdown) care se tot trambita si s-a aplicat(fara succes), pentru minim 15 zile, PE TOATA PLANETA,, timp suficient pentru cateva serii de dezinfectii la fel de globale, actiune care ar reduce la un nivel infim , sansa de intalnire a omului cu virusurile “zbuatoare”, tocmai pentru ca intreaga masa (coloniile) de virusuri ar fi lovita si decimata in acelasi timp, nepermitand mutarea spatiala si reproducerea pe alte organisme…Mai mult, aceasta situatie ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru ceva si mai rau, de aceea ar trebui gandit si introdus un program PLANETAR de medicina PREVENTIVA, altfel acel ceva “si mai rau”-care va veni, este doar o problema de timp-, este deja evident, ca vor muri la fel de usor si medici si orice alte cadre medicale sau auxiliare, care lucreaza in domeniu( cu sanse mai mari de a se intalni cu germenul)…Nu am nimic impotriva medicinei curative, chiar daca a devenit extrem de comerciala, nu am nimic nici chiar impotriva disciplinei estetice, inclusiv a silicoanelor si vaginoplastiilor( “stransul in cercuri” , adica recalibrarea!), insa siguranta omenirii este la risc din cauza lumii invizibile, microbiologice(in special) , a germenilor(inclusiv mucegaiuri patogene) si chiar a parazitilor,din cauza rezervoarelor naturale-sau altfel- ba si chiar din cauza vectorilor, agentilor transmitatori si chiar a gazdelor intermediare si/sau eratice, de unde singura actiune RATIONALA si EFECTIVA este “demodata” tripleta DDD, adica “dezinfectie, deratizare, deparazitare”, insa -inca odata- trebuie executata periodic si la NIVEL PLANETAR, altfel problema este doar invartita si pasata in jurul globului, producand chiar mai multe pagube si costuri decat acele macar doua “inchideri” planetare, si actiunile expuse…

  Si-apropos de vaccinuri- sigur ca acestea reprezinta cea mai buna metodologie de combatere si prevenire a bolii, insa NU este sigur ca din cel peste O SUTA de vaccinuri (in lucru), macar unul singur va fi cel salvator, mai mult, nicio vaccinare cunoscuta nu are raspuns pozitiv nici de la 75% din cei vaccinati, iar-specific , pentru acest corona- toate studiile arata ca organismele(trecute prin boala) capata o imunitate f. scurta, cel mult 4 luni, dar , oricum, unde este aplicatia si valoarea zicalei” Este mai bine sa previi, dacat sa tratezi”?!Deci, daca mai exista medici care chiar gandesc la viitorul omenirii, atunci MEDICINA PREVENTIVA trebuie sa fie in atentia lor,si sa devina promotori ai conceptului, in paralel cu practicarea sa…

 7. Epidemiologul sef din Republica Moldova a demisionat dupa ce a facut o declaratie controversata: „COVID a luat viata celor care si asa erau o povara”
  Nicolae Furtuna,…”____——____O furtuna intr-un pahar cu apa, totusi demisia (fortzata?) acestuia aduce R.Moldova la nivelul Japoniei(!!!), unde -cativa ani in urma- un ministru si-a dat si el demisia , cam pe aceleasi motive, el facea referire la multimile de batrani „doar consumatori”, iar acolo batranii( si peste 90 ani), chiar ca sunt multi, numai ca nu sunt chiar o povara, multi dintre ei isi cauta noi job-uri, si dupa 70 ani, plus ca -la nivel personal- se tin excelent si -inca un plus- acolo acestia chiar isi merita pensia, japonezii sunt considerati cei mai workaholici din lume, si cei care -voluntar- lucreaza over-time, ei niciodata nu pleaca acasa pana nu-si termina norma, oricat timp ar lua, in plus…Sit oate astea fara sa aiba pensii speciale…Cum este pe alte meleaguri!!!

 8. Ce votăm? Ghidul alegătorului excedat
  (Cristian Campeanu-08.09.2020)
  „… virusul…să facă din alegeri un instrument po­litic…”‘Cum rezolvăm această contradicție între nevoia de a vota în număr mare și slaba ofertă politică? Simplu…”_____—-____ Deja ‘virusul” este instrument politic,si-precis- va fi folosit repetat in campanii( cum a fost folosit si aposul salam cu soia), iar rezolvarea contradictiei, chiar ca se poate rezolva simplu, adica renuntarea la votari, oricum sansele de oameni cu adevarat noi( chiar daca vecchio) au fost spulberate -as zice magistral!- chiar de la inceputurile „democratiei originale”, pentru salvarea timpului si banilor, votarile in Romania ar trebui reduse la partide de skandenberg, intre „fruntasii” partidelor, cu acolada ca „invingatorul trebuie sa aiba grija si de invinsi”, adica jaful, devalizarea sa fie facuta pentru toti politicienii si clientelele arondate, adica pentru aceiasi cateva zeci de mii de indivizi(activi sau pensionati), carora -la fiecare ciclu electoral- li se mai aduga macar cateva sute de noi-veniti, la fel de flamanzi sau poate chiar pantagruelici, dar -cu siguranta- la fel de patrioti ca si inaintasii lor, adevaratii vanzatori de tara, pentru care sunt premiati de popor, cu salarii si pensii uriase…Ciudat popor!…/// „30 de ani de alegeri libere si de campanii „murdare” in Romania. „Am gasit la PNT droguri, arme, munitie, masina de scris automata, bani” ( Teodora Munteanu-Marti, 08 Septembrie 2020, ora 15:07) Primele alegeri libere au avut loc pe 20 mai 1990, …romanii au avut trei optiuni – trei candidati proveniti din culturi fundamental diferite. Sustinut de Frontul Salvarii Nationale, Ion Iliescu era, in 1990,… Era fost sef al Asociatiei Studentilor Comunisti, fost secretar de partid comunist, fost ministru, dar si disident din interiorul Partidului Comunist Roman.apare si primul atac „murdar”: „Ratiu si Campeanu nu au mancat salam cu soia”. Pe Iliescu l-a recomandat faptul ca a mancat salam cu soia, adica a trecut prin experienta comunismului. Astfel, batalia ideilor a fost abandonata. Campania nu a mai fost gandita pe politici si strategii destinate dezvoltarii Romaniei, ci pe discursuri populiste si dovezi de patriotism…”

 9. Poliția, între clanuri și politicieni
  În mandatul unui ministru liberal, mâna lungă a PSD pare să controleze ministerul, prin chestorul Despescu
  (Rodica Culcer-08.09.2020) „…De un calm îngrijorător și revoltător în același timp, Ludovic Orban, întrebat despre motivul demisiei lui Vasilescu, își amintea vag…”—–____—– s-ar putea sa fie -cu adevarat- cazut in starea bahica, la un mod cronic, deci mai greu de „pus degetul pe el”, este clar ca Roamania NU va fi un stat esuat, pentru ca deja ESTE, atata timp(specific pentru caz)cat seful suprem al tarii admite o mica rocada , ca si cum acest miritzescu nu ar fi fost -absolut- mana-in-mana cu fostul sef, vasilescu, in toate matrapalzacurile si acoperirile de fapte criminale…Aici este marele „shpil”, la i-hanul patriei, dar individul a dovedit deja( si de sute de ori), ca metodologia lui de a distruge tara si a se termina cu natia romana, este delasare, neimplicarea , plecatul in vacanta cand tara arde, in sfarsit, scopul si metoda sa este destramarea, destructurarea statala, inceata dar sigura, si mai greu imputabila lui…Pana la urma proverbul cu pestele imputzit este permanent adus la zi, i-han este marele vinovat al dezastrului din acesti ultimi ani, care a ajuns la o culme de unde- probabil- caderea va fi cu mari troznete, prin urmare, ar trebui ca societatea sa-l tina pe individ responsabil ,la maximum posibil, adica la modul capital…

 10. Cheie de lectură pentru marea ofensivă mediatică Huawei

  Huawei nu este nici pe departe o simplă corporație de telecomunicații, privată și independentă, așa cum vrea să ne facă să credem, ci un instrument esențial al regimului comunist de la Beijing.
  (Alexandru Lazescu -08.09.2020) ____—–____Intamplator am urmarit un film documentar, ORIGINAL, facut prin 1928, in Shanghai (China) si desi alb-negru, era evident ca spiritul constructiv (chiar al constructiilor importante) era asemanator cu cel al New York-ului, inclusiv marile turnuri luminate feeric cu diverse reclame, etc, Ulterior, acestui timp, China s-a hazardat in aventura comunista si stim ce a urmat pentru zeci si zeci de ani, totusi antica intzelepciune chinezeasca(am putea zice asiatica*) s-a repliat realiatii obiecyive, insa pierduse decenii de dezvoltare , asa ca a trebuit sa recurga la ceva amplificatory si reparator, iar acel ceva a fost si este FURTUL de Tehnologie, iar sansa lor (**) a fost (si este) ca nu a trebuit sa o faca mai mult activ decat pasiv, COMENZILE americane le-au dat aceasta posibilitate , sa produca dar si sa studieze si chiar sa imbunatateasca multe dintre proiectele comandate(gandite si desenate din USA) , ceace –dupa ani si ani- a dus la acea situatie „invatzacelul (aproape ) mai destept decat profesorul”, este adevarat, China nu a ajuns puterea economica mondiala nr. 2, doar prin volum de productie, dar si prin calitate(dublata inca de pret de dumping) si -inca odata- prin propriile inovatii si chiar mari proiete autohtone, pentru ca,da, cu perseverenta si continuu exercitiu, elevul isi poate depasi dascalul…Din pacate reflexul „fir rosu ” al comunismului este profund si total prezent in conducerea societatii chineze, adica totalitarismul care are ca regula prima controlul suprem a tot si toate (si toti) cu care are contacte, relatii, intrepatrunderi, si -evident- dorinta lor este de a-si depasi permanent propriile limite si -mai ales- propriile granite, de unde estomparea acestor dorinte este o necesitate globala , pe care nu o mai poate face nici USA , singura,nici macar doar cu aliatii traditionali(UK, Canada, etc.)(*-chiar si Vietnamul este intr-o dezvoltare fara precedent, datorita si multor mosteniri tehnice/fizice, ramase de la americani- ar fi inutil sa amintim Japonia, S.Korea, vechiul Siam, etc.///**- nu este niciun mister ca aceste immense comenzi au fost facute Chinei-si nu altor state- pentru simplul motiv ca 1) acestia erau ” flamanzi” si aveau nevoie de munca , pe care ei-conducatorii comunisti- inca nu o puteau oferi, iar 2) abilitatile lor manuale au fost dintotdeauna recunoacute ca un apanaj al executarii proceselor la scara f. mica, preluate-mai tarziu- de robotizare, si 3)USA a inteles ca este mult mai bine sa-i tina pe chinezi intre propriile granite, decat, acestia, sa se reverse in/peste toata lumea…)

  1. Alexandre Kojève, filozof francez (de origine rusă)…” sfârșitul istoriei este deja realizat în Statele Unite, prin eliminarea claselor sociale și posibilitatea pentru toată lumea de a avea acces la proprietate.

   China și URSS, niște State Unite mai puțin dezvoltate, dar care tind spre același scop: au abolit clasele sociale și încearcă RECUPERAREA înapoierii din punct de vedere economic…”____—–____F. adevarat si corect din orice punct de vedere, NUMAI o proprietate consacrata prin lege si -la fel- aducatoare de venit, va fi baza armonizarii umaniste, pentru ca -intr-un final- dupa „ordinea rituala” si „ordinea imperiala”, lumea va fi condusa prin „ordinea economica”, adica vor aparea chiar tari( state) noi, care vor fi conduse de CEOs, adica actualii(sau viitorii) miliardari, care vor cumpara parti nelocuite(inca) din tarile intinse si fara populatie, viitoare focare superproductive…Romania-la scara mica- ar putea fi pionier in acest demers, prin sugestiile facute de mine, insa -mai mult decat evident- „elitele” romanesti sunt intr-o stare de sinucidere vicioasa, adica intreg poporul cu ei, daca nu cumva chiar inaintea lor…Iar despre China, „cantitatea a ajuns-deja- sa surclaseze calitatea”, orice s-ar intampla, China va rezista tuturor incercarilor, exceptie reala Apocalilsa naturala, cand insasi planeta va fi dezintegrata, INSA si aici -copiind din nou USA- poate exista exceptie, tehnologia va duce la construirea de mici microplanete total locuibile, care vor fi trimise in spatiu si care nu se vor mai intoarce niciodata, scopul fiind ori gasirea unor altor corpuri ceresti suitabile pentru viata pamanteana, fie perpetuarea speciei umane, plutind „printre stele”…Este doar o chestie de timp, si -intotdeauna- omenirea a fost si este contracronometru, precum in celebra replica din Matrix :” Sa nu uitam, timpul este intotdeauna impotriva noastra”…

 11. Fostul sef al serviciului secret din Republica Moldova, condamnat pentru ca a expulzat sapte profesori turci ceruti de regimul Erdogan

  (Miercuri, 09 Septembrie 2020, ora 12:42)

  Fostul sef al Serviciului de Informatii si Securitate (SIS) din Republica Moldova, Vasile Botnari, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru expulzarea ilegala a sapte profesori turci acuzati de regimul Erdogan….

  … a anuntat ca Botnari a achitat 125.000 – cuantumul amenzii date de CEDO Republicii Moldova.

  „El a achitat benevol 125 de mii de euro, pierduti de Republica Moldova la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), drept prejudiciu si a achitat 380 de mii de lei pentru avionul care a fost arendat pentru transportarea profesorilor turci…”——____—– inca o lectie pe care o da R.M., „sorei” mai mari, Romania, in special ca s-a lucrat si la recuperarea prejudiciului… Iar aceasta lectie ar trebui sa fie o palma usturatoare peste mutra lui I-han si a camarilei sale, inclusiv din justitie, insa la grosimea soricului lor, e gre de crezut ca vor simti ceva si ca vor reactiona cumva…

 12. „Soluția: să revenim la omenie, adică la esența umană, la acele chestiuni simple care ne fac oameni”
  (Anonimus -10 septembrie, 20201)
  Prof. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei: Acasă, în Europa, „…as vota… cu cei care apără credința în Dumnezeu și care nu dau foc catedralelor,…”____—–_____exact ca tot discursul sau , steril , fara nicio masura concreta de redresare a situatiei, individul bate campii( nici macar cu gratzie, realmente este bolovanos si in palavrageala!), trancaneste doar despre lucruri ezoterice(dumnezeu, patriotism de parada, antichitate-si istorie- presupusa, etc.), care nu pot fi demonstrate si -oricum- nu rezolva nimic daca -ca si ex.- ar fi adevarat ca in relatia cu turcii , noi eram „de fapt”(!!!) invingatori!!!Iar daca nu spune nimic concret, ci doar bate campii, este tocmai pentru ca individul stie ca el nu a facut nici macar o singura caramida, ca nu a plantat nici macar un bob de grau, pentru societate, a FOST DOAR UN PARAZIT care-si face datoria fata de cei care l-au propulsat in aceasta pozitie, si-si face aceasta „datorie” IN DETRIMENTUL poporului si al romanitatii, incercand sa abata atentia maselor de la realele probleme grave, ale tarii, unde indivizi ca el sunt temelia furtului, chiar daca legalizat, in fond intr-un sistem unde conducerea este mafiotica, devine clar ca activitatea lor este legalizata, dar nu va fi NICIODATA LEGALA SI MORALA, mai ales la judecata acelei entitati invocate(cat si a oamenilor rationali si a unei istorii obiective), tocmai pentru a insele populatia, careia cei ca el ii fura mai toata munca lor, pentru a umbla ei in faetoane de gala, si fara macar a croi un singur plan de regenerare a societatii, desi ei, tocmai cu asta se lauda, „nu muncesc fizic, dar gandesc pentru popor”…Aiureli de individ nesimtzit, si -din pacate- tara este sufocata de asa palavragii escroci, la toate nivelele…(PS- catedralele NU trebuie daramate ci reconvertite, fie in spitale sau scoli, fie in restaurante, etc., dar mai ales in rezidente pentru familii mari, care dorm cine stie pe unde, flamande si fara acces la facilitati, pe care in occidentul cel hulit , TOTI oamenii le au chiar de peste o suta de ani…)

 13. Societatea noastră a decăzut atât de mult încât nu mai e de recunoscut
  (Anonimus.ro-Românul -10 septembrie, 2020)“(…)___—-____ in general, sunt de acord cu continutul acestui articol, mai putin cu citatul adus, in realitate(cred eu) Romania si noi romanii , nu s-a(ne-am) schimbat , CI DOAR NE-AM EXTERIORIZAT, toate aceste minusuri le-am avut ‘dintotdeauna”( cu siguranta de la 1947 la 1989) numai ca ” la foc mic”, populatia era tinuta in frau la orice capitol, iar crimele savarsite acum democratic( adica cu participare populara), erau savarsite doar de cateva mii de indivizi, conducerea tarii, la varf(in capitala), si cateva capete, in foecare judet…Pe de alta parte, gradul de informatie si acces la informatie face ca acum sa vedem live ce se intampla, in regimul comunist, la modul exceptional(adica f. rar), aflam de la Europa Libera, ce s-a petrecut intr-o localitate la sub 50 km, s.a.m.d. In final, peste toate aceste concluzii , obligatoriu se trage una compresiva, anume ca Romania chiar risca dezintegrarea teritoriala si statala, atata timp cat la conducerea tarii raman acesti criminali psihopati viciosi si incompetenti la modul cel mai total, iohanis, orban, catzu, ciolacu, danaila cel belzebut, aurel pop si alte cateva mii de caricaturi ale umanitatii…Normal ar fi ca armata( si structurile armate plus justitia) sa comita lovitura de stat salvatoare, dar pentru ca si aceste institutii baltesc de acelesi specimene josnice si lase, NU se va intampla, soarta Romaniei ramane pecetluita, iesirea rusinoasa din istorie, sau tarata-de’a pururi- de UE, prin praful de la coada…

 14. mai jos, doua titluri, pe acelasi subiect:
  Povestea unui băiețel cu degetele prinse-n ușă
  (12 Septembrie 2020-Alin Popescu -avocat.net)(„…Și o aud spunându-i șoptit: „Data viitoare când mă mai pârăști, o să îți prind mâinile în ușa. Și o să închid ușa de multe ori, până îți pică unghiile, cum i-au picat lui mami când a bătut-o tati. Să fii mulțumit că nu te-am bătut mai rău. Acasă vei mânca nisip,…” ___—–____ In general ( ba chiar fara exceptie) Eclesiastul 3:18 ramane la fel de valid ca si mult inainte de a fi scris sau gandit, cu atat mai mult pentru copii, care sunt doar o plastelina umana, INTREAGA responsabilitate revine parintilor (si partial scolii, mai ales primele 2 clase), pentru orice act savarsit de acestia, de acea insasi legea exonereaza de responsabilitati copii(inclusiv caz de omucidere), chiar daca numai sub o anume varsta, tocmai pentru ca, (cum zice si Biblia), „Cand eram un copil, gandeam ca un copil”, adica acest „gandit” este bazat integral pe impulsuri si instincte (singura forma de inteligenta innascuta),iar instinctele primare sunt cele pe care le au si toate celelalte animale(mai) inferioare…Si totusi, la acel „fara exceptie”, se poate adauga ceva, anume ca educatia timpurie si riguroasa, poate transforma pe oricine, intr-un om, adica acea fiinta superioara, care este din ce in ce mai rara, desi toata lumea se simte a fi…Adica doar prin emotiv, tot un fel de instinct primitiv…De acea nu ar strica, ca „maturitatea”sa nu mai fie garantata la 18 ani ci pe la 28, iar asta doar pentru anumite probleme, totusi, stiind ca munca este un alt factor principal in modelarea omului, dreptul la munca ar trebui instaurat chiar de la 12 ani, desigur fara a fi obligatie, iar celalalt factor in respectiva modelare(adica educatia) ar trebui sa fie neantrerupta (nici de pandemii) si ceva mai riguroasa, populismul conducerii tarii a dat o lovitura educatiei, scolile NU trebuiau inchise, trebuia urmata sugestia mea, data inca din Martie 2020, adica scoala in 3 schimburi, cu mai putine ore,(3 cicluri de 4 ore) , plus anumite ajustari tehnice, facute in fiecare clasa, adica -acum-reconfiguratia celor 7-8 locuri(scaune/banci per clasa) si instalatie de ventilatie fortata, la fel, strategic gandita…

  pentru conformitate:
  LevSt.
  27/04/2020 la 23:55
  Presedintele tarii:Se amana anul scolar.(…)___—-___Total gresit, si asa educatia generala (cat si instructia tehnica) din Romania este sub nivelul mediu european, mai degraba trebuiau reduse numarul de ore de cursuri si lucrat in 3 schimburi cu cat mai putini elevi/clasa, inclusiv mai multe angajari de personal , pentru supraveghere, in special in pauze…Insa ihan vrea distrugerea totala a Romaniei si nu exista cale mai buna si mai sigura( chiar daca mai inceata) decat distrugerea si/sau coruperea educatiei…2-Reactia bisericii la propunerea de educatie pentru sanatate si viata, inclusiv educatie sexuala.(…)___—-___Romania are peste 18 MII(!) lacasuri de cult( cele mai multe, ortodoxe), si este singura tara din Europa care intra in primele 10, ” cele mai religioase tari”, practic , peste 90% din populatie se declara religioasa, cea ce ar trebui -daca chiar ar exista acel D-zeu- ca Romania sa fie una din acele tari unde curge si laptele si mierea, ori -paradoxal sau nu- Romania este o tara jalnica si in toate suferintele posibile, si asta de sute si sute de ani…Iar aceasta este dovada ferma ca acel D-zeu NU exista si ca omul se trage din animale, poate nu neaparat din maimutza, insa ABSOLUT TOATE CONDUCERILE ROMANIEI(in special din ultimii 70 de ani, contemporani pentru multi dintre noi) dovedesc ca ei SUNT RAMASI LA STADIUL DE ANIMALE INFERIOARE DE PRADA, si IMPREUNA CU BISERICA, isi bat joc de orice principiu umanist, scopul lor prim si ultim este exact cel al animalelor(mai) inferioare, hrana obtinuta fara munca, acces la sex cu persoane cat mai tinere si satisfacerea urii lor turbate, impotriva celor care nu-i asculta…Iar in acest caz, nu este vorba doar de educatie sexuala, este vorba de PRINCIPIUL GENERAL SI INTEGRAL DE EDUCATIE, conducerea tarii si popimea vor o populatie needucata-chiar barbarizata-, pentru a o putea exploata si manipula dupa poftele lor….///
  -II-
  Când semeni palme, culegi doar pumni
  (12 Septembrie 2020-Simona Voiculescu-avocatnet.ro)
  „Poate pentru că am crescut într-un mediu de relativ confo „…Se credea, cumva, că mutând elevii de la o clasă la alta pe fond disciplinar, …”____—–____ si totusi, cel putin la zi, aceasta este singura solutie, formarea de clase de „educatie speciala”, insa nicidecum cu cei mai slabi profesori, ci -dimpotriva- cu cei mai buni pedagogi si psihologi, plus ceva extrapersonal (si in clasa cat si afara) pentru o monitorizare chiar si” 1 la 1″…Sigur, e mai scump, insa educatia si sanatatea NU trebuie privite prin aceasta prisma, pentru ca daca ‘da”, atunci inseamna ca ar trebui desfintate, sunt institutii care nu aduc nici-un profit (imediat) , dar sunt mari consumatoare de buget… Cat despre copii „rai), iarasi, totul incepe in frageda copilarie, din pacate si poate sfarsi tragic, mult mai tarziu
  :”
  =Bang Bang (My Baby Shot Me Down)=
  (Cher)
  I was five and he was six
  We rode on horses made of sticks

  Bang bang, my baby shot me down…
  Seasons came and changed the time…

  …Bang bang, I shot you down

  Music played and people sang
  Just for me the church bells rang…”

 15. Ce-am avut şi ce-am pierdut(
  13 septembrie, 2020)
  PĂREREA UNUI ROMÂN STABILIT ÎN OLANDA:(Adrian N.)”… mancare, în rest numa’ carton,…” ___—___-bai, da’ ce industrie de fabricat carton, trebuie sa mai aiba astia!!!
  2-“…Pamantul , e si el , vai de steaua lui!…”___—___ si probabil , mai ales al olandezilor, care -natural- este doar nisip neproductiv(ba si nisipuri miscatoare!), dar ei l-au facut cel mai productiv din lume, de unde nr. 2 -in lume- la productiile agricole, dupa USA…3-De ciolan afumat nici nu au auzit….”____—–_____ Buna (ca si) gluma, astea le-ar depasi pe toate, daca nu ar mai fi si altele….4-“…net inferior celor care se aruncau în spatele aprozarelor lui Ceaușescu!…”___—–____.cum am zis, alta gluma buna, intrebarea este , chiar “se arunca ceva in spatele….”(adica la gunoi), pe vremea lui ceausescu, ca dupa cum stiu eu, nu numai ca se vindea tot, dar trebuia sa ai si relatii sa apuci sa cumperi ceva…Inclusiv cartofi, poate ciolanul facea exceptie, numai ca ciolanul respectiv era complet nud…..5- “…cel mai bun pamant”___—___ ei, aici chiar ca nu o mai da oabla, si chiar daca nu este cel mai bun, este printre cele mai bune inclusiv ca si suprafata de arabil, locul 4 in Europa…”6-“…Așa că… n’șpe milioane de români și-au luat lumea in cap…” ___—–___Ce fraieri, s-au dus sa se indoape cu carton, in loc sa se umfle cu rabdari prajite, in Romania…Si inca prajite la soare, “la modul ecologic”, nu in ulei… ca si ala era pe ratie!( Apropos de mancarea “din carton” si acum, dupa 30 de ani, imi amintesc de gustul absolut delicios al pestelui gras, prajit-incet- in unt, din pietele olandeze, asa cum erau o delicatese si scoicile -proaspete si la minut pregatite, intr-un sos unic- banuiesc- , de un norvegian, cu o toneta mobila, intr-una din piata unui oras belgian, la care -in pret- venea si un pahar de sampanie racita perfect…-In sfarsit,atatea aberatii agregate intr-un singur loc si spuse cu atata patima, inca nu am mai intalnit, probabil ca autorul este dintre cei care si-a incercat si el norocul prin vest, si daca nu l-au primit cu covor rosu, limuzina si cazare de lux, imediat si-a adus aminte de mamaliga consistenta, adica-si in paralel- de proverbul cu vulpea si strugurii acri…Sau -la fel de bine- este doar un propagandist lesinat de foame, dupa modul cum ii considera pe romani( si o tot repeta), adica chiar ii crede prosti, si ar fi , daca se mai uita cineva in gura celor ca el..

 16. Naționalism – suveranismul renaște! România ARE alternativă!( Ileana Adriana Postolache)
  “…Legea Lupu, de restituire de mari suprafete de teren si paduri catre fostii proprietari,…”___—–___ personal, urez succes noii miscari taraniste, insa nu cred ca vor mai avea rezultate pozitive, indivizi ca ciorba reancalzita (ca avocat ” al poporului”) au distrus si acest partid, iar cliseele cu “vopsim, curatzam, etc.”, sunt deja “fumate”, nu vad nici macar o singura propozitie in care concretul sa fie vizibil, exemplul din citat este ilustrativ, de ce ar avea unii mai mult dreptul la o proprietate absolut naturala( pamantul, fie ca arabil, sau paduri, pasuni, etc.), nu se explica, tocmai pentru ca nicio explicatie nu poate fi valida , in special de cand si romanimea a aflat ca insasi D-zeu a zis” Pamantul si tot ce este pe el este al Meu”, deci pamantul nu poate fi in proprietatea nimanui, decat cu 2 exceptii, prima ar fi (si a fost) “proprietatea colectiva” (adica statul este realul , unicul si absolutul proprietar) si stim f. bine ce efecte dezastruoase a avut acest tip de proprietate,si 2) proprietatea individuala, insa egala, adica pamantul tarii impartit in mod egal la toti cetatenii trecuti de 16 ani, pe care pot sa-l exploateze individual sau in diverse marimi de asociatii, cu doua amendamente, imposibilitatea de vanzare si obligatia de a se pastra destinatia de exploatare,specifica zonei…Practic , idea nu este nici macar noua , aceasta A Treia Cale, s-a incercat a fi aplicata de calugarii iezuti in America de Sud(500 ani in urma) insa capii bisericii catolice nu au acceptat asa ceva, practic intelegeau ca libertatea economica( prin proprietate) este drumul spre totala libertate a individdului, in speta, imposibilitatea de a-i mai exploata, manipula, controla… Exact si la zi, tocmai pentru acest motiv “elitele” romanesti nu ar accepta o asa real-umanista reforma, dar absolut toti, poseda pamanturi intinse , de la mici moshioare de 10-15 ha, pana la holdinguri de zeci de mii de hectare, exemplele cele mai ilustrative(dar deloc ilustre, dimpotriva!) sunt un fost securist si un raspopit( socrul lui ponta), iar alti banditi s-au specializat in case,etc.NUMAI cu cetateni bogati, o tara este bogata si numai in asa formula, cetatenii pot fi cu adevarat liberi, nemaipatand fi santajati sau cumparati cu hrana sau alte lucruri, care -in mai toata lumea- nu reprezinta nicio valoare…

 17. solutia finala si cea -garantat- efectiva:
  “Homo pesedeus în campanie
  Desființarea acestei fantome a totalitarismului comunist, …
  (Rodica Culcer-22.09.2020)media propesed:Clotilde Armand, agent francez”…”….ar lucra pentru serviciile secrete franceze și ar scoate ilegal bani din țară…”___—–____ daca chiar este agent francez, trebuie dovedita si tratata ca atare, idem si cu banii, insa nu cred nici una nici alta, cert este insa ca -vreo 10 ani in urma- CIA(care are capacitatile necesare-monitorizari pe ambele filiere, legale si ilegale) spunea clar ca -pana la acei ani- din Romania iesisera -ilegal si neanregistrat- peste 500 MILIARDE dolari, cea ce inseamna ca la zi, trebuie sa fie vorba de acel trilion ((=999 miliarde +1), iara aceasta impresionanta suma nu a fost devalizata doar de pesede sau de penele ci de intregile clase politice care se tot rotesc , tocmai pentru a mai smulge ceva de pe ciolanul numit Romania…Si nimic nu se va schimba, tocmai pentru ca toti cei care analizam, criticam, etc., nu facem decat la fel, cea ce -in final- marilor devalizatori le prinde bine, este un fel de turnesol pentru ei, daca nimeni (Justitie, armata, SS, etc.) nu porneste o cruciada impotriva lor, inseamna ca sunt de acord cu sistemul, si -stim- aceste institutii-dulai- de -paza(mai degraba sefii si “oamenii”-cheie), incaseaza si ei oase mari si zemoase din aceste imense furturi, asa ca NU exista cale de iesire normala, mai ales ca singura ar mai fi doar cererea de ajutor de la ONU, EU si NATO, dar pentru ca si ongourile (cu nemiluita) sunt platite tot de stat (si controlate, deci), nu are cine sa faca chiar si aceasta ultima cerere, speranta ar mai fi in ceva oswalzi autohtoni, care vor sa devina martiri, (iar cu putin noroc, doar eroi(, facand o curatenie finala in varfurile societatii, singura solutie care i-ar face pe urmatorii conducatori sa se gandeasca de 2 ori daca mai candideaza la orice functie si -apoi- sa se gandeasca si de 3 ori cand comit orice act , mai ales din cele potential negative, chiar daca la momentul respectiv, reusesc sa dea impresia de “lucru bine facut”..

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: