Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Orban, de la extaz la agonie!

Orban, de la extaz la agonie!

Negocierile pentru formarea noului Guvern se apropie de sfârșit. S-au stabilit portofoliile care revin partidelor, numărul secretarilor de stat, modul în care se repartizează. Au mai rămas în lucru de negociat agențiile guvernamentale și nominalizarea miniștrilor.

În urma negocierilor, putem afirma că, per ansamblu, a ieșit un Guvern echilibrat din punct de vedere al reprezentării partidelor.

USR a reușit să obțină posturi importante și poate fi nominalizat ca partidul care a reușit să negocieze cel mai bine. Are ministere ”grele”, cu fonduri mari la dispoziție, cu acces direct la banii europeni. Fie că vorbim de Ministerul Fondurilor Europene, fie că vorbim de Ministerul Transporturilor, acestea pot fi structurile de lucru care pot crea plus valoare. Dacă miniștrii din fruntea lor vor performa, atunci USR va putea crește și din punct de vedere electoral.

Așteptările electoratului USR sunt mari, acesta vrea ca reprezentanții lor, trimiși în fruntea statului, să performeze și să își respecte angajamentele asumate de-a lungul acestor ani.

PNL poate fi catalogat ca marele perdant al acestor negocieri. Au obținut 9 ministere, dar Externele și Apărarea sunt ministere care sunt sub patronajul Președintelui, unde vor fi numiți doi oameni mai degrabă tehnocrați, Aurescu și Ciucă.

Liberalii se așteptau să câștige mai multe ministere ”grele” cu bani, cu resurse, pentru a putea să își mulțumească primarii din teritoriu. Faptul că a pierdut Ministerul Dezvoltării este unul dintre lucrurile extrem de imputate actualului președinte PNL Ludovic Orban.

Așteptările liberalilor au fost altele. Aceștia au văzut, de-a lungul zilelor, cum din cauza faptului că Orban trage cu dinții pentru a avea o funcție, partidul pierde la negocieri pozițiile dorite. Nu analizăm aici dacă așteptările liberalilor erau justificate sau nu, dacă se putea ajunge la altă formulă, ci încercăm să observăm modul în care a jucat Orban.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a ajuns în mai puțin de 7 zile din eroul liberalilor în cel care a sacrificat partidul pentru orgoliul său. Orban a reușit să piardă și sprijinul Președintelui Klaus Iohannis, dar și pe cel al partidului. Chiar dacă liderii liberali vor încerca să țină ”sub capac” frământările interne, să le minimizeze, chiar dacă vor încerca să dea mesaje care să liniștească electoratul, este limpede că s-a ajuns la o ruptură mare în interiorul partidului.

Orban a ajuns eroul liberalilor după ce s-a opus desemnării lui Nicolae Ciucă pentru funcția de Prim-Ministru. Membrii partidului au văzut în Orban liderul care poate să se opună președintelui. Nici liberalii, nici șeful lor n-au luat în calcul la acel moment, dacă Ciucă ar fi fost un premier mai bun, dacă ar putea avea rezultate mai bune, mai ales în condițiile în care România va suporta două crize. Nu au analizat nici măcar dacă din punctul de vedere al imaginii PNL ar putea avea o creștere sau nu. S-au opus pentru că s-au temut că Ciucă este un ”corp străin”, nu este un membru de partid și nu gândește în logica de partid.

Orban a reușit în acest moment să își piardă sprijinul Președintelui Iohannis, care a ținut să precizeze într-o declarație publică că el nu i-a cerut niciun moment lui Orban să demisioneze din funcția de Premier, dar a salutat acest lucru și l-a găsit  ca pe un gest normal, după rezultatele obținute în alegeri.

Este clar că Iohannis nu a dorit să intre într-un război cu Orban și nu a dorit să îl impună pe Ciucă, gândindu-se probabil că este mai bine pentru viitorul guvern să nu plece cu un handicap la drum, iar partidul care asigură sprijinul parlamentar să nu fie presat.

După această mișcare, liderul PNL era lăudat de militanții liberali, de activul de partid pentru curajul pe care l-a avut. Dar, Orban a reușit să facă praf acest capital de încredere și în mai puțin de o săptămână a pierdut sprijinul multor organizații puternice.

Faptul că a cedat ministere importante pentru a obține funcția de Președinte al Camerei Deputaților nu va fi un lucru uitat repede.

Partidele funcționează la fel, politicienii se bat pentru a ajunge la putere, pentru a ocupa funcții, pentru a obține acces la resurse. Orban le-a limitat accesul la putere liberalilor, atunci când a cedat ministere importante.

După o mișcare politică bună, care i-a consolidat poziția în partid, a urmat o mișcare politică execrabilă, care deschide drumul înlăturării lui Orban din funcția de Președinte PNL. În acest moment, Orban a pierdut sprijinul unei părți importante din partid, iar cel mai important lucru este că a pierdut sprijinul Cotroceniului.

Comportamentul omului politic din anii 90 a ieșit la iveală exact în momentul cel mai delicat. Orgoliul nemăsurat, cramponarea de putere și neînțelegerea realităților l-au adus pe Orban în poziția asta.

33 comentarii

 1. Ultimele 2 propozitii, definesc-de fapt- „spiritul” national, incepand chiar cu i-han, care are insa, gheare mult mai puternice sa se tina de scaun…Iar saltarea lui catzu, este o mutare desteapta(pentru ei), asa se vor imbarliga lucrurile, si cine mai poate stabili vinovatul pentru -macar- cresterea datoriei externe(cu > 9 MILIARDE EURO!!!) intr-o singura luna? Ceata mioritica acopera totul si „Somn usor , Romania”, cu asemenea conducatori, intr-o dimineata o sa te „trezesti” taiata in patru…

 2. Bulgaria devine o națiune de țigani și emigranți
  (Anonimus/ George Panait -21 decembrie, 2020“)– reducerea numărului uriaș de angajați publici, regionali și municipali, care este de 7-9 ori mai mare decât standardele mondiale;

  – să se pună capăt furtului omniprezent…”
  ___—-___Subtil, ” bate saua sa priceapa iapa”( mai corect” bate samarul sa priceapa magarul”-macar ultimul magar sef!),iar aceasta pentru ca Romania ultimilor 30 de ani a fost si este -INTOTDEAUNA- fie pe un loc egal cu Bulgaria, fie cu unul inainte sau in urma, dar-per total- cele 2 tari sunt -permanent- in “varful” clasamentului european si la multe alte capitole, chiar mondial….Iar cele doua masuri din citat, sunt chintesenta -SI IN ROMANIA- a depopularii, pe scurt, O ADEVARATA SI IMENSA CLASA DE PARAZITI INSTITUTIONALIZATI, de care-este adevarat- este f. greu sa scapi, pentru ca PARAZITII SEFI sunt pres-edintii, pm-ii,sefi de camere, de academii , etc., cat si restul (urias( tagmei lor de imbecili criminali, plus clientela din teren, per total-insa- nu mai mult de 200 MII(inclusiv pensionarii de lux), practic un numar infim din populatie, dar cu gheare si ventuze de otel, pentru a se tine de scaune, de functii…

 3. catzu, uns-deja – PM, scolit si prin USA, si prin functie un fel de -macar- egal cu pres-edintele, ce masuri va adopta: Trumpiste sau Bideniste?…///
  Joe Biden anunță o nouă politică externă americană progresistă
  (Alexandru Lazescu)”…Să ne aducem aminte cum Bertrand Russell îndemna guvernul britanic, …”_____—–_____desi liderul necontestat (al timpului) al „revoltei impotriva idealismului”, BR a cazut in propria plasa, a trebuit sa petreaca ceva timp la inchisoare(chiar daca nepot de ,de -doua-ori PM),unde -zice el- nu i s-a parut a fi rau, si unde a emis o „maxima”, aproximativ, ” colegii mei incarcerati au un moral ca si al nostru, poate au un IQ mai jos, dovada fiind ca au fost prinsi”( si inchisi)!!!///-II-„…Vedem aici o abdicare completă chiar și de la o doză minimală de realism, expresia unui progresism în formulă turbo…”____—–____ Sa nu uitam cine a fost USA chiar si inainte de al DRM(si unde a ajuns) si sa nu uitam ca un american din 20 este milionar(adica tot a cincea casa), iar ceilalti left behind, au si ei 900 de mii, 300 de mii sau 50 mii, in cash, altfel mai fiecare american are garajul plin de junk-uri care inca valoreaza o avere mai oriunde in lume, iar industria storage-lor este pe culmi, pentru acelasi lucru,, populatia stokeaza diversele bunuri foarte functionale, doar pentru ca a intrat pe piata ceva „si mai si”…Pe scurt, realitatea este ca o dezvoltare in forma turbo este f. posibila, cadrul conteaza f. mult, continutul exista si este in astepare…Vorba poetului, ” Dati-mi ranga potrivita,/Si am sa rastorn Pamantul!”

 4. -cont.-„…iar cealaltă mare putere din UE, Franța, cere deschis prin Macron decuplarea de America…”___—-___ declaratia face parte din ciclica „revolta” franceza, inca nu reusesc sa se obisnuiasca cu idea ca au primit ajutor de la lumea angloamericana, un ajutor stanjenitor, pe care -practic- nu-l pot rasplati, asa ca o tin pe insolenta si „uitare”, uita ca Emile Zola* a trebuit sa se refugieze in Anglia (sa nu ajunga el insusi precum capitanul Dreyfus-in scandalul- „afacerea”- Dreyfus-epuizata abia in 1906), si-cam in acelasi timp- PM englez Benjamin Disraeli a fost cel care a finantat terminarea Canalului de Suez (inceput de Franta), si la fel -ceva mai tarziu, americanii vor prelua lucrarile la Canalul Panama si -desigur- planul Marshall**, nu mai detaliem despre cererea presedintelui francez de a intra intr-o uniune cu Angia, ca un fel de protectorat…Se pare ca toate astea (plus „benevola” vanzare a actualui stat Louisiana, adica peste 2milioane kmp(!!!), iar mai mult de jumatate din suma afacerii a intrat in contul datoriei-deja- a Frantei, fata de USA …), inca ii zgandara pe francezi ( * cam acelasi lucru si cu Germania, se stie ca, Karl Marx a trebuit si el sa se mute in Londra pentru a putea sa-si scrie opera, si arhicunoscut, Germania s-a infruptat masiv din Planul Marshall, iar dezvoltarea tarii-fara precedent- se datoreaza investitiilor americane cat si faptului ca germania, zeci de ani, nu a trebuit sa investeasca nici macar o marca in aparare, trupele americane ramanand garantia germanilor, pentru mult timp…;** in filmul „The Family” -un fel de comedie, „black comedy”, intr-un magazin francez, sotia gangsterului american are o discutie cu proprietarul, care zice” da, americanii ne-au eliberat si de atunci ne tot calaresc”, cea ce exprima existenta si intretinerea unei animozitati, impotriva USA)..

 5. Guvernul Republicii Moldova, in frunte cu premierul Ion Chicu, demisioneaza. Parlamentul urma sa examineze o motiune de cenzura
  (Alina TomaMiercuri, 23 Decembrie 2020, ora 11:42)(…)____——_____ din nou, RM surprinde placut, dovedeste ca are/au mult, mult mai mult bun-simt, decat politicienii din Romania, si -la zi- decat acest orban, care a reusit sa produca o noua rotire a cadrelor si o noua disipare a responsabilitatilor, in special in dezastrul pandemic, actual…

 6. Revoltele la adresa globalizării
  (Codrut Constantinescu | 15.12.2020- autor, Nadav Eyal)”…„Guvernul chinez deține capacitatea tehnologică de a controla discursul public, folosind tehnologia pentru analiza volumelor mari de date….”___—–____Se „va purta” peste tot, it’s just a matter of time:””Camerele de corp purtate de poliţişti sunt contrare GDPR? Avertisment dat de ANSPDCP poliţiei clujene ( 23 Decembrie 2020) (Lucia Tozaru-Redactor, avocatnet.ro)”…din cauza camerelor video purtate de poliţişti,…”___—–____ asta este viitorul, inregistrari video si prin paduri , cumva -personal- nu am nimic impotriva, avand in vedere sensul pe care merge si omenirea dar mai ales Romania…Si, apropos:”In cartea mea din 1993-1994(la pag .72) spuneam clar ca, ” Totodata, cel putin un sfert din populatia globului are biografia bagata intr-un computer, iar despre zeci de mii de persoane importante(intr-un fel sau altul)aceste computere iti dau instantaneu , dade despre cele mai mici amanunte din viata acelei persoane”…Iar asta era acum aprox. 30 ani, la zi , cifra trebuie sa fie de peste 75% din intreaga populatie majora, si nu ca- expres si curent- asculta cineva toate telefoanele,etc., insa TOATE CONVORBIRILE raman stocate in baza de date, pentru 6-12 luni( sau pentru totdeauna) , depinde de interesul in persoana respectiva si lista pe care este pus, iar daca in perioada respectiva se intampla ceva corelat cu acea persoana, se verifica toate convorbirile inregistrate…Si fiind convins de aceasta, de peste 17 ani( cred) nu mi-am schimbat adresa e-mail(si nici chiar parola, decat la insistentele provider-ului), pentru ca nu vrea sa stau toata ziua sa compun noi parole, etc.( si sa devin chiar paranoic***), daca cei interesati pot sparge conturile la mari banci sau chiar la politiile secrete, este evident cam ce si cum, cu populatiaa obisnuita, care -cumva- intra in vizorul cuiva, persoana sau organizatie…Tocmai pentru asta, din cand in cand ma delectez cu hit-ul “Somebody’s Watching Me” (by Rockwell) „Who’s watching Tell me who’s watching Who’s watching me I’m just an average man with an average life I work from 9 to 5, hey hell, I pay the price All I want is to be left alone, in my average home But why do I always feel Like I’m in the Twilight Zone?…” (*** marele secret-care acum nu mai este secret- este sa fii permanent pozitiv-in cuget si fapte- si -astfel- “nu te doare capul”-cum se zice!)

 7. La cateva ore de la investirea Maiei Sandu, limba utilizata pe site-ul Presedintiei de la Chisinau a fost schimbata din moldoveneasca in romana(…)///
  -II-Presedintele Senatului initiaza procedura pentru trecerea la Parlament unicameral, cu 300 de alesi
  (Laurentiu SirbuJoi, 24 Decembrie 2020, ora 16:22)(…)____—–____ Rar se intampla sa vezi doua stiri pozitive, in aceiasi zi…Totusi, sa nu uitam ca si i-han a fost la fel in primele zile, pana la urma (si destul de repede) s-a dovedit ca a sarit ca o pantera si a cazut ca o balega, in acest caz MS trebuie sa mearga in forta cu un program complet, adica acel plebiscit, si -daca „da”- ea trebuie sa fie PM sau chiar presedintele adevaratei Romanii Mari…Cazul doi, inca nu am auzit nimic desprea aceasta Dragu, ce history are, sper ca nu bate campii, sau sa dea bir cu fugitii de la prima lupta, pentru ca sacalii care se stiu supranumerar, vor incepe un razboi dintre cele mai mixte si murdare, doar-doar vor ramane in actuala formula… As vrea ca cineva cu ceva functie sa vina cu propunerea si despre armata, adica o reducere substantiala, de peste 75%, practic NU mai avem nevoie de armata, de la momentul intrarii in NATO, deci platim absolut degeaba zeci de mii de trantori, precum si la acdemia romana, care trebuie desfintata complet si refacuta pe un numar de cel mult 30 de membri, practic multimea acestora (cu rezultate ZERO) a si dus la imensa desconsiderare populara a acestei „academii”, cat si din partea structurilor si grupurilor stiintifice, din lume…

 8. Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, despre procedura privind trecerea la parlament unicameral: Este specific tarilor mici si cu interese limitate
  (Laurentiu Sirbu-Vineri, 25 Decembrie 2020, ora 07:39)
  …. Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, apreciaza ca actiunea Ancai Dragu tine de „euforia” obtinerii functiei de presedinte al Senatului, dar si de lipsa de experienta politica.

  …. Eu personal, ca National-Liberal, sustin deschis reducerea numarului de parlamentari atata timp cat totul este realizat responsabil si in limitele…”____——____ deja, primul gheorghe a si iesit din buruienile toxice ale politicii,iar inceputul este inca soft, adica incearca sa arunce in derizoriu persoana si nici macar idea…Practic acest parazit cu mutrisoara de oligofren( char prea tanar pentru orice forma de parazitism), este precum in celebra zicere” sa se revizuiasca, dar sa nu se schimbe nimic!”…Cat despre interes de tara mica si interes limitat, iata ca insasi USA -care nu este nici mica si nici cu interes limitat- are doar 535 membri ai congresului(=parlament), iar Romania 466, cea ce inseamna ca -proportional(raportat la numar de populatie si „reprezentare”) USA ar trebui sa aiba CEL PUTIN de 12 ori mai multi membri, adica macar SASE MII, sau Romania de CEL PUTIN de 12 ORI mai putini parlamentari, adica nici macar 50, cea ce chiar ca ar fi cel mai normal lucru, raportat la nr. populatie si suprafata, DAR MAI ALES la EFICIENTA SI SUCCESUL(!!!) ECONOMIC SI GENERAL-SOCIAL”, dezvoltat si asigurat de aceasta pleiada de paraziti total nesimtiti…Totusi, as accepta un parlament UNICAMERAL de max O SUTA MEMBRI(absolut, arhisuficient), dar -deocamdata- sa acceptam vointa populara, adica 300 de membri, desi cred ca orban, catzu, etc., prin aceasta Dragu , joaca doar o cacialma , nationala, desigur…

 9. Cat de fezabil este parlamentul unicameral cu 300 de locuri: „Statul de drept exista pentru a evita domnia gloatei manipulate de populisti ipocriti precum Basescu”
  (Laurentiu Sirbu-Vineri, 25 Decembrie 2020, ora 14:31)

  Marius Ghincea, expert in politici publice.Si cred ca este deja mai mult decat evident ca argumentul „poporul a votat la referendum” este mai mult decat imbecil…____——____Un alt „doctor” la fel de imbecil ca si gheorghe, iese de sub platforma de balegar, pesemne ca acesta a fost impins la doctorate pe banii statului si trebuie sa-si apere ‘sponzorii”, altfel orice imbecil ar sti ca nu este neaparat vorba despre „argumentul” invocat de el(desi acest argument ar trebui sa fie cel suprem) CI ESTE VORBA DESPRE REZULTATELE ACESTUI parlament supranumerar , raportat la toate natiile care „merg” , iar multe sunt de cateva ori mai mari decat Romania si au numar de parlamentari chiar mai redus…Da’ daca este e „espert”, probabil ca „spnzorii”( i-han, catzu, orban si pleiada cea mare de paraziti) vor urma „recomandarile ” acestuia, pana acum nu au scos un singur cuvintzel despre propunere, semn ca asteptau „espertiza”…M-am uitat la biografia acestui cretin, nimic substantial (adica realistic), poate ca (maine-poimaine) aflam ca este si asta o beizadea de fost securist sau nomenclaturist, sau doar raliat de acestia, tocmai pentru a-l folosi la nevoie…

  1. cred ca acest indivd, „espert” in politici publice, nici el nu stie pe ce lume traieste, practic el demonteaza, chiar anuleaza, bazele democratiei, pentru ca asta inseamna „referendum si vot imbecil”, adica NICI NU ar trebui sa existe sistemul de votare, intotdeauna sunt „elite”(precum el), „esperti” in politica, si care-desigur- stiu ce trebuieste facut, asa ca la ce bun deranjul cu votarile…

 10. Mai jos, ceva de pe pagina „anonimus.ro”, unde am fost interzis( prin „asteptarea de „moderatie”) exact de la data cand comentatorul Viorel a subscris la comentariul meu(*), si caruia i-am raspus, apoi am mai facut si alte „postari”-test, care -desigur!- nu au mai aparut, fiind „moderate” prin ‘delete”, cea ce nu ma surprinde si nu ma impresioneaza , amarati platiti de fosta securitate si nomenclatura(si noile structuri, prelungirea celor amintite) se gasesc peste tot, mai nou au inceput „curatenia”, au sters si alte comentarii, precum cel de la ” Bulgarie devine o natie de tigani si imigranti”, la fel , la art. „parintele episcop ignat al Husilor…” stergeri pe care le-am descoperit accidental, nici nu ma intereseaza prea mult, important este ca acesti indivizi vor -si ei – sa scrie o anume istorie, adica una falsa, asa cum sunt chiar ei…:
  „LevSt. 17 decembrie, 2020 at 11:51
  Romania:seful statului convoaca parlamentul…___—-___ Adica SACALUL SEF, cheam la ordin hienele hulpave…:”Fostul presedinte al Elvetiei, Flavio Cotti, a murit la 81 de ani din cauza COVID-19
  Fostul presedinte elvetian Flavio Cotti, care a ocupat, de asemenea,FUNCTIILE de ministru de externe si de interne…///-II- Ce efecte are marirea drastica a amenzilor de circulatie. “In Elvetia poti plati si 30.000 de euro pentru lipsa centurii”
  Altfel, cred ca mult mai eficiente ar fi fost un sistem, ce functioneaza in Elvetia si in unele tari nordice, unde cuantumul amenzilor este corelat cu starea sociala a contravenientului…/// ___—-____Elvetia, de aprox. 5 ori mai mica decat Romania dar cu aprox. 9 milioane loc. are un GDP nominal de peste 86 MII euro/cap loc.INSA, presedinele lor- total obscur ca si iesiri publice- are -practic-3 joburi, salvand cel putin O SUTA MII EURO/luna, asa si parlamentarii care lucreaza PART-TIME, guvernul (poporul) le plateste doar o indemnizatie si le da gratis un laptop, iar in cea mai mare parte a timpului, ei se ocupa CU PROPRIILE AFACERI (din care au venitul), nu au SALARII SI PENSII URIASE…Acestia NU au birouri centrale, nu au secretare, masini si soferi,si orice alt staff, practic sunt de cea mai inalta eficienta posibila, lucru pe care l-am mai adus in atentia romanilor, daca tot sunem chititi pe republica, de ce nu una tip elvetian, si -asa cum ziceam- cu o suta parlamentari care sa se reuneasca de cateva ori pe an (in capitala), restul in teren, unde sunt problemele, si -la fel- fara staff, etc., eventual decontari pentu combustibil…Insa daca fanariotul de la varf nu face absolut nimic, de ce ar fi cei din subordine altfel? Aceasta “chemare”, vrea sa fie chemare “la ordin”, individul vrea sa-si mai arate si el muschii, in realitate este doar un incurca-lume, ahtiat dupa putere si obsedat sa-si manifeste puterea in lucruri de -absolut- nimic, precum acordarea de medalii si diplome, etc.,sustinerea de “conferinte de presa”, sterile, unde bate campii sau incrimineaza pe oricine despre dezastrul romanesc, desi -daca avea bun-simt- isi dadea demisia cel putin 5 ani in urma… In sfarsit, o catastrofa plina de pretentii si infumurare…

  Răspundeți
  Viorel 20 decembrie, 2020 at 20:26
  Subcriu fara rezerve.
  Spune-mi te rog daca te pot citi pe vreun blog.
  Multumesc
  (*-ei stiu ca daca o singura persoana este-vizibil- de acord cu asa comentarii/sugestii/masuri(ce ar trebui luate), in realitate mai exista inca 10-15-20 care sunt de acord(si care pot „infecta” sute si mii), tocmai pentru a da impresia ca nu exista un numar crescand in aceasta opozitie constructiva, sanatoasa, ei se zbat sa schimbe cursul istoric, practic le este o frica teribil da ziua cand numarul critic de adevarati ganditori critici, va fi atins, este destul de probabil ca adevarata revolutie nu se va opri doar la un cuplu de sefi supremi, ci vor fi tinuti acountabil si acesti indivizi de nimic, plevusca societatii care sunt sustinatorii marilor satrapi…)

 11. Dodon acuza SUA si Occidentul de infrangerea sa in alegeri: „Pregateau si un Maidan”.(…)___—–___asta suna precum Hodoronc-tronc, adica nici cea mai subtire dovada, semn ca Gorgon este tare suparat pe toata lumea…

 12. Deputat AUR, mesaj delirant despre campania de vaccinare: „Incep astfel Zilele Apocalipsei? Ni se cere o jertfa pentru o lume fara suferinta, dar si fara Dumnezeu?” (Laurentiu Sirbu-Luni, 28 Decembrie 2020, ora 10:49) „… un fake-news distribuit de publicatia OrtodoxInfo, care sustine ca doar cei vaccinati ar fi murit in timpul „Gripei Spaniole”. Anterior, Damureanu sustinea ca exista o legatura intre demararea acestei campanii de vaccinare chiar de ziua de Sfantul Stefan, urmand sa inceapa astfel Zilele Apocalipsei…”____—–____acest Ringo este si el un materialist si oportunist pentru care nu-l poti blama prea mult, iar aici nu face nimic altceva decat sa traga focul la propria oala, sau -altfel zis- bate darabana sa fie bagat in seama, compresiv, vrea si el sa fie (a) Starr si inca cu 2 de „r”..

 13. Premierul Florin Citu ii linisteste pe bugetari: „Nu vor fi taieri de salarii”(…)
  -II-Dan Barna anunta referendum pentru initiativa ”Fara penali in functii publice” imediat ce va trece pandemia(…)
  -III-Senatul a perfectat un imprumut cu BIRD de 500 milioane euro(…)___—-___ce bandit si mascarici, acest catzu! In loc sa declanseze reforme puternice( care NU ar afecta pe nimeni*), el merge pe aceiasi lineie, salarii si pensii mari, NEMERITATE, la stat ,si IMPRUMUTURI externe, ca sa le imparta intre ei si sa le plateasca cei care muncesc …La fel si acest al doilea bandit, barna, vrea „fara penali” prin referendum, stie si el -inca f. bine- ca referendumurile la romani, se incerca aplicarea cam dupa 10-11 ani…Si de ce este nevoie de referendum pentru ” penali in functii publice”, nu este legea destul de explicita, sau mai ales, bunul-simt universal nu mai exista la romani, adica oriunde in lume, penalii( mai ales pe anumite fapte-coruptie, spagi, devalizari.etc.-, mai toate la noi) au blocaj la functii publice si chiar la alte drepturi…Romanii iar au dat lovitura(!) : au scapat de dracu cel orbit de trufie , si a venit varu’-sau cel caltzos la minte, sub privirea sashie si aprobatoare a marelui Satan…

 14. -cont- * practic , PARAZITII(in exces) din administratie si armata , popime, plus, plus, au DEJA bani grei adunati, cei mai multi au si afaceri paralele, deci acestia nu ar suferi ABSOLUT NIMIC, daca i-ar trimite la munca, insa nu o face pentru ca ei il sustin pe el si pe ceilalti banditi, adica toti din conducerea tarii , care sunt talhari bine organizati si se sustin unii pe altii, in detrimentul intregii tari, atat ca stat , cat si ca natie, ca si populatie…

 15. Nu ca as fi”profund ingrijorat”(cum zic bombasticii „grijulii”), insa am notat ca nu am mai vazut numele celor 2 autori, in special cel al lui Petrisor Peiu, care era saptamanal-cred- pe ziare.com, practic de la aceasta TREZIRE LA REALITATE, nu a mai aparut pe respectiva pagina, cred ca amandoi autorii, au fost pusi la index, pentru ca se „obraznicisera”, adica cum, chiar asa retorica radicala???!!!(precum mai jos, pentru al doilea, si comentariul meu): „Judecători care rescriu istoria. Perspectiva Securității în decizia din procesul Gheorghe Ursu (Dorin Dobrincu | 04.02.2020). (…)///2- „Este o crima in masa contra constiintei unei natiuni si un omor sadic al meseriei pe care judecatoarea Mihaela Nita o practica.” /// -II-LevSt. 30/05/2020 la 04:27 Ciolacu nu este un lider de forță. Este necarismatic, nu transmite încredere. Este varianta Dăncilă în pantaloni, dar fără să aibă alura de ”victimă”.____—-_____ ciolacu a revelat deja , ca are probleme cu sanatatea( probabil tensiune arteriala marita pe fond de alimentatie grasa, mult colesterol) asa ca atunci cand va pierde(si s-ar putea sa fie chiar mai repede) poate deveni o victima medicala, chiar daca nu o arata , la zi, iar motivatia va fi de natura ” de imagine”, cred ca -intre timp- victor ponta va deveni mult mai acceptabil si pentru f. multi pesedisti, acum impotriva sa…./// -II-Acad. Pop, despre elevii de azi: ”Promoţii animate doar de aspectul material, de competiția după cât mai multe averi” „…astfel se obțin generații întregi de analfabeți funcționali….”/// 2- De ce vor ramane romanii cei mai saraci europeni si de ce nu vom avea niciodata petrochimie (de Petrisor Peiu, analist-Sambata, 30 Mai 2020, ora 00:00) Statul roman s-a decis sa fie un anti-Robin Hood, adica sa isi saraceasca propria populatie si sa umple buzunarele a doua dintre cele mai mari si bogate firme din Europa. Povestea celei mai mari escrocherii…””…In urma articolului de saptamana trecuta in care mi-am permis sa critic lipsa restructurarii in cheltuielile statului, am primit multe mustrari si critici de la unii distinsi cititori. Una dintre critici ma punea la punct pentru faptul ca am lucrat pentru doi prim-ministri, fara sa comentez atunci decizii pe care astazi le critic. Si eu raspund: Aveti dreptate, numai sa tineti cont de faptul ca ATUNCI AVEAM 30 DE ANI de ani si NU stiam si NU intelegeam ce inteleg si stiu astazi la 50 de ani…”_____——_____ „Teoria ca teoria, etc.,”, cam asta este situatia cu acest academician, insa „este greu sa dai cu calcaiul inapoi, intr-un tzepus”( zice Biblia), de ce nu arunca el primul cu piatra( in conducerile tarii) si de ce nu renunta el , primul- macar la un sfert din salarIILE primite(oricum, ii prisosesc), pentru a fi bani disponibili, inclusiv pentru o adevarata educatie? Iar mai sus, un nou art. de PP, care -in sfarsit!- a inteles ( si ne explica), cea ce chiar la ultimul sau articol spuneam (si -altfel- de sute de ori inainte) ca „economul rarii”( nu numai al bisericii) trebuie sa fie un om cu ceva varsta( ziceam eu, pe la 45 ani), a ajuns si el la concluzia mea, mai mult, la modul romantizat( statul roman, un anti-Robin Hood) repeta cea ce eu spun -iarasi de zeci de ani- anume ca, „capitalismul romanesc este de fapt un IMPERIALISM INDREPTAT IMPOTRIVA CETATENILOR, IMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR si inca , faptuit,chiar de CONDUCEREA TARII…In fapt aceasta este esenta societatii romanesti, de peste 70 de ani…Articolul respectiv TREBUIE CITIT, este f. explicativ si -poate- incurajator pentru cei care inteleg ca dezastrul romanesc este facut „pas cu pas”, de CONDUCERILE TARII, INCLUSIV CELE DE DINAINTE DE ’89 , ANGRENATE -MAFIOTIZATE CU CELE DE DUPA…

 16. Senatoarea AUR Sosoaca, despre eventuala candidatura la Cotroceni: „Nu stiu daca poporul roman este pregatit sa accepte o femeie presedinte”——______——Cu poporul este intotdeauna o intrebare, insa este evident ca din partea ei, ” chiar si maine”… desigur, mai intai trebuie sa-l suspende pe i-han si -tot pe repede inainte- sa activeze alte proceduri care trebuie sa existe in asa cazuri… Per total insa, AUR-ul incearca sa se mentina la cote inalte, iar zicala ” bate fierul cat e cald”, cred ca se va dovedi f. valabila in cazul lor, ori pun toate motoarele in functiune si turate la maxim, ori, se vor eroda mult mai repede decat isi inchipuiesc , chiar ei insasi..(vezi-undeva , mai sus- si comentariul din Dec. 23, 2020)

 17. SFIDAREA la rang de lege! Ce au în comun Revelionul Vacanța Mare, Ionuț Cristache și Augusta Lazarov?
  (03.01.2021 @ 18:31 ȘTIRI MEDIA(-Promedia.ro)(…)___—–___cred (suta la suta) ca aceasta televiziune este sprijinita -serios- politic si ca multi dintre lucratori(mai ales la varf) sunt incompetenti si slugarnici, astfel au si ajuns in asa pozitii, iar la o asa mare degringolada, singura solutie este desfiintarea si formarea unei televiziuni publice, unde toata suflarea sa intre prin concurs, plus, exclusi de la bun-inceput, cei inregimentati politic si care au antecedente de discriminare,partizanat, etc. TOTUSI, sunt de acord(admit, nu l-am urmarit, doar franturile din presa) si cu faptul ca respectivul show a fost sub orice critica, insa si aici se pare ca exista ceva incorect, anume faptul ca -se pare- „inculpatii”- si-ar fi permis sa ia in tarbaca pe mai „marii” natiei..Si NU vad nimic de criticat in asta, atata timp cat nu au fost vulgari, DREPTUL la EXPRIMARE trebuie sa primeze, iar cei in discutie trebuie-mai degraba- judecati de public, care -aparent, in asa circumstante- ar trebui sa nu-i mai urmareasca in nicio ocazie, si cu asta cariera lor va fi terminata…Pentru ca altfel, cenzura institutzionala,-stim bine- „naste monstri” , neexistant (pentru ca NU poate exista) o autoritate care sa spuna unde este limita, deci si aceste show-ri, daca ataca explicit o persoana,(fara dovezi substantiale) , trebuie sa fie -ca toata lumea- chemata in fata justitiei, unde se vor transa problemele, la modul cel mai public…

 18. SFIDAREA la rang de lege! Ce au în comun Revelionul Vacanța Mare, Ionuț Cristache și Augusta Lazarov?
  03.01.2021 @ 18:31 ȘTIRI MEDIA-paginademedia.ro- Petrisor Obae)(…)___—-___cred (suta la suta) ca aceasta televiziune este sprijinita -serios- politic si ca multi dintre lucratori(mai ales la varf) sunt incompetenti si slugarnici, astfel au si ajuns in asa pozitii, iar la o asa mare degringolada, singura solutie este desfiintarea si formarea unei televiziuni publice, unde toata suflarea sa intre prin concurs, plus, exclusi de la bun-inceput, cei inregimentati politic si care au antecedente de discriminare,partizanat, etc. TOTUSI, sunt de acord(admit, nu l-am urmarit, doar franturile din presa) si cu faptul ca respectivul show a fost sub orice critica, insa si aici se pare ca exista ceva incorect, anume faptul ca -se pare- „inculpatii”- si-ar fi permis sa ia in tarbaca pe mai „marii” natiei..Si NU vad nimic de criticat in asta, atata timp cat nu au fost vulgari, DREPTUL la EXPRIMARE trebuie sa primeze, iar cei in discutie trebuie-mai degraba- judecati de public, care -aparent, in asa circumstante- ar trebui sa nu-i mai urmareasca in nicio ocazie, si cu asta cariera lor va fi terminata…Pentru ca altfel, cenzura institutzionala,-stim bine- „naste monstri” , neexistant (pentru ca NU poate exista) o autoritate care sa spuna unde este limita, deci si aceste show-ri, daca ataca explicit o persoana,(fara dovezi substantiale) , trebuie sa fie -ca toata lumea- chemata in fata justitiei, unde se vor transa problemele, la modul cel mai public…

 19. Extratereștrii ne-au vizitat în 2017, consideră un profesor de la Harvard. Pe ce se bazează teoria sa…”…În schimb, risipim o mulțime de resurse pe Pământ luptându-se între noi și pentru alte lucruri negative care sunt o mare risipă” a spus astronomul….”magnanews-Simona Cernica)____——____ perfect adevarat, tot rationalul sau are o baza solida, asta spuneam si eu ->12 ani in urmain articolul de mai jos(prima fraza)- problema este ca noi suntem precum grecii unui filozof antic, adica ” stim in ce situatie suntem, dar NU vrem sa ne schimbam”…///THERE IS NO OTHER WAY !..:namespace prefix = o ns = „urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

  For all rationale citizens of the planet Earth:if after 2000 years -at least- of so-called civilization we still kill each other for all kind of stupid and very insignificant reasons,for fabricated ones,very often, even for pleasure ,we need ,we must to understand -at least- that we deserve (an earlier one) the end predicted by Bible.I am sure that for many of us it’s hard to comprehend how we don’t realize that we are not alone in this infinite universe and one of the greatest danger for us will come from a natural cosmic catastrophe or from another civilization more advanced then we are and which -one day- will decide to destroy us for having acces to our resources or for any other reasons ,we even cannot think about what…”(15 Iunie, 2008)///2) si-iata- ce spuneam, in 2017:LevSt. 13/11/2017 at 7:58 pm
  Foarte corect, asta am spus si eu in cateva articole, daca ei -extraterestrii- ne-au gasit (sau ne vor gasi) pe noi, inseamna ca sunt mult mai avansati decat noi, si 2) nimeni nu poate garanta intentiile lor, mai ales cand vor avea detalii despre masacrele perpetue comise de omenire, atat impotriva oamenilor insasi dar (in viziunea lor, si mai important) mai ales impotriva animalelor(mai inferioare) si a mediului, este posibil ca planeta Pamant sa fie -pentru ei- marcata ca un loc de refugiu si/sau alimentare, insa cand vor vedea cum a fost distrusa, nu se poate sa nu aiba ganduri de pedepsire…

 20. Ţiriac despre Serena Williams: Dacă ar avea puţină decenţă, s-ar retrage!
  (Florin Budescu-04/01/2021-Magnanews.ro)___—–___
  realmente ma surprinde aceasta declaratie f. definita, pare mai degraba ca nu vorbeste experienta unui octogenar,ci mustatzile sale…iar asta pentru ca sportul nu este doar o afacere (profitabila), in primul rand SPORTUL a fost si este despre LIMITELE de performanta ale omului, despre depasirea permanenta a acestor limite (care par de netrecut), iar SW este o eroina care face -pentru noi toti- aceasta tentativa, asa cum alte persoane fac in alte domenii, iar -daca este vorba despre femei- se stie ca sunt unele trecute si de 90 de ani care au sarit cu parasuta, tocmai pentru a demonstra ca omul are aceasta permanenta dorinta, resurse si putere, de a-si depasi propriile limite…

 21. -Ulterior,sotul Serenei, afaceristul de 37 de ani a mai postat un mesaj, unul mult mai umilitor: „A trebuit sa-l caut pe Google…se pare ca fetita mea de 3 ani are mai multe titluri de Grand Slam decat acest clovn”.____—-____ exagerat, dar cand deschizi Cutia pandorei, e bine sa fii pregatit pentru uragane si nu doar pentru brize cu miros de trandafiri…
  -II- Ilie Nastase : ” Au ceva cu romanii!”___—-__ sigur ca „prietenul , la nevoie se cunoaste”, si chiar ca si poanta , puem zice ca este acceptabil…

 22. Ciprian Necula: „Nationalismul nostru este xenofob. Cultura, profund rasista. Multi oameni nu isi dau seama ca sunt rasisti”
  (Sambata, 02 Ianuarie 2021, ora 00:11)(…)///-2-Tara cu sistem public inspaimantator de inapoiat: Romania
  ( Ramona Ursu, Marti, 05 Ianuarie 2021, ora 21:29)(…)/// 3-Alai de care cu boi, preoti fara masca si mii de persoane, la slujba de Boboteaza de la Constanta. IPS Teodosie, intr-o caleasca trasa de cai.(…)/// 4-Eurostat: Un roman din 5 nu are in casa baie, toaleta sau dus. Procent de 15 ori mai mare decat media europeana(…)____—-____
  sa mai zica cineva ca nu exista logica si legatura intre diversele aspecte ale unei societati, insa trebuia sa afisez si cheltuielile facute cu „alesii” neamului, cu „primul om”, in stat , cu pm-ul, etc.,si -in general- cu armatele(si armata) de paraziti institutionalizati, care sufoca Romania…

 23. Haos in Washington. Sustinatorii lui Trump au intrat cu forta in cladirea Capitoliului. O femeie a fost impuscata.(…)____—–____ parafrazand titlul, putem zice „Giuliani, de la extaz la agonie”, pentru ca „insurectia” nu are nici-un sortz de izbanda, iar -in prima faza- marele shifonat si sifonat, va fi Rudy Giuliani…

 24. Mass-media ultraconservatoare americane minimizeaza gravitatea evenimentelor, evocand o furie legitima.(…)____——_____ exista o multime de alte situatii in care se dezvolta furie, si inca chiar LEGITIMA, insa una este dezvoltare(care este naturala) si alta este DEZLANTUIRE, adica -de obicei- violenta impotriva altora, sau distrugeri de bunuri materiale, care-iar deobicei- muncite de altii…///-2 „Ce a învățat presa în pandemie
  Senzaționalismul și jurnalismul speculativ practicat mulți ani…
  (Brindusa Armanca)”… jurnalismul este o meserie de risc. ..”___—-___ chiar din masa articolului reise ca -in Romania- aceasta meserie este „de risk”, insa mai degraba precum in „Risky Business” si nicidecum rolul „consumatorului”, ci al „ofertei”…Iar exemple sunt cu nemiluita, inclusiv in randul micilor scriitori, adica comentatorii dornici de a avea si ei 15 minute de faima, desi -si aceasta-sub anonimate si nu sub anonimat…De unde un P.S., cu cel mai recent exemplu care vine de la ultimul articol,”Presa independenta „in carantina, sub pandemie…” unde clientul veteran al renumitei institutii, in loc sa comenteze ceva la articol, sare la jugulara mea, dovedind o obsesie serioasa, parte-sau preambul- al unei dereglari mentale, pe scurt , eu nu sunt nici Vicenzio B, A sau Ce(?!), insa daca mintea sa (si a celor ca el/ea) vrea asa, nu am nimic impotriva (trebuie sa avem mila de cei cu boli mentale), recomandarea este pentru obtinerea unui pat la OSPEDALE degli INCURABILI ( a nu se confunda cu O. d. Innocenti)..

 25. Sfârşitul trumpismului. A fost un virus sau un vaccin?
  In tot răul e şi-un bine: era necesară mineriada asta la Washington pentru ca Partidul Republican să se de-trumpizeze, aşa cum se întâmplă accelerat în ultimele 24 de ore

  (Sorin Ionita-07.01.2021)”…Nici Sudul nu mai e ce sperau unii să fie…”____—–____ intr-un film( cu tente semierotice*), supervizorul unui politist chitit sa plece din Chicago in Sud -la New Orleans-( pentru a „lamuri ” uciderea partenerului sau) ii spune”Nu stii unde te duci… ei nici nu vorbesc ca noi!”, referire, desigur, la Cultura Creole si Cajun…(* desigur cu doua mari sex-simboluri, Richard Gere, care nu in zadar a jucat in „American Gigolo”, si „femeia vulcan”, Kim Basinger- o alta „pretty women”-, sau „No Mercy”-women)… -II- „…Cu alte cuvinte, trumpismul…”___—-___cine a mai citit ceva din comentariile mele, isi aminteste ca am zis de multe ori(in general, despre republica) ca asemenea ” accidente” sunt posibile oricand si -iata!- chiar si oriunde, totul depinde de intamplarea aparitiei” omului providential!”…

 26. „Insurecția” de la Washington și compromiterea definitivă a trumpismului
  (Cristian Campeanu-07.01.2021)___—___”…Miercuri a fost o tentativă slabă și nereușită de a întrerupe o procedură democratică de rutină…”____——-____ f. corect, asta am spus si eu de f. multe ori, USA are resurse(de orice sort) sa treaca rapid peste orice fel de criza, indiferent de ce Mesia apare si indiferent de mesaj, pana la urma asta este-prin definitie- soarta republicilor, si tocmai pentru aceasta cel mult 15-20 de republici(= 10%)-din cele peste 150,fac una bella figura, versus Monarhii, care in proportie de peste 85% fac aceiasi buna figuratie, insa la costuri mult mai mici si fara frisoanele periodice( la cele mai multe republici), sau accidentale, precum in acest caz, al USA..

 27. Barna: Unul dintre obiectivele Guvernului este reformarea feudalismului clientelar al inspectoratelor scolare.(…)____—–____in sfarsit, ceva zis frumos si chiar subtil, bate jugul sa priceapa boul, sau macar iapa, ramasa „neconsolata”, la Sighii, caci cum credeti ca a ajuns dulapul de Sibiu inspector scolar, decat pe marci vest-germane si -mai apoi- bulibasa nationala, decat prin intermediul iepshoarei naravase?!…

 28. Republica Populară Orwelliană
  Condamnarea jurnalistei care a relatat despre Wuhan arată faptul că în China nu mai există nimic altceva decât un prezent fără început și fără sfârșit, în care partidul are întotdeauna dreptate.

  (Eliza Francu-05.01.2021)”…Un tratament echivalent torturii…””…Suprimarea libertății de exprimare e departe de a fi o noutate pentru chinezi,…”____——____Mai jos ce spuneam in Martie , 2020, si -un adaos, pe care l-am explicat de mai multe ori, pe mai multe pagini- , NICIO tara nu ar trebui sa fie mai mare de 500 milioane locuitori, pentru ca la asa -actuale- numere, aceste tari sunt un pericol si pentru ele, cat si pentru cei din jur, chiar pentru intreaga comunitate planetara, iar China – repetat- dovedeste acest lucru, altfel, tara pentru a carei istorie am respect, mai ales ca „ce a fost, a fost”, iar brutalitatea in epocile trecute a fost universala…Problema este ca inca se mentine, in asa tari…///(LevSt.-19/03/2020 la 20:19): „O raza de speranta din China: Nicio infectare locala cu coronavirus si un tratament revolutionary.(…)///2– Bilant negru in Italia: A depasit China la numarul deceselor provocate de noul coronavirus.”… 3405, iar Italia, 3425 decese…”____—-____ evident ca -in numere concrete- nici ele insele nu sunt mari(mai ales pentru China), si nici diferenta nu este deloc batatoare la ochi, TOTUSI aceste numere sunt la distante astronomice (unul de altul) daca ne raportam procentual, la numarul de populatie…Insa , mai important( am avut puschea pe limba sa o spun de la inceput, dar suna ca o declaratie politica si nu erau motive), pare cam iesit din orice ratiune situatia exprimata in primul titlu, si te face sa te intrebi daca nu cumva- DE LA BUN INCEPUT- totul a fost doar un test, iar chinezii aveau deja asul bagat pe maneca, adica „tratamentul revolutionar” si vaccinul, plus ,pe langa test, si un fel insidios de avertizare pentru cei care vor „sa se puna cu China”…Sigur ca ce spun eu suna doar ca o speculatie circumstantiala, insa -sa nu uitam- China poate sa sacrifice usor chiar 200 ( DOUA SUTE!) milioane de oameni, pentru a-si face jocurile (inclusiv itr-un razboi terestru), este dovedit ca acolo asemenea lucruri sunt posibile…

 29. Cine este moldoveanca retinuta in urma asaltului Capitoliului. Kristina Malimon este implicata activ in politica din SUA
  ( Alina Toma-Sambata, 09 Ianuarie 2021, ora 14:40)
  „…Este vicepresedintele Organizatiei de Tineret a Republicanilor din Oregon, acolo unde are resedinta.

  …. Este vorba despre Eugenia Malimon (54 de ani) si fiica acesteia, Kristina Malinom, ambele acuzate de patrundere ilegala in Capitoliu,…”____—–____
  (istoric) „Stefan cel Mare: Unde sunteti voi, moldovenii mei? (raspuns, actualizat)”La Capitoliu din Washington, Maria Ta!”… Circumstantele sunt clare, mai trebuie sa apara si detaliile, pentru a vedea daca vor fi incadrate (acuzate- charged) cu ceva FEDERAL si -astfel- se vor pricopsi cu ani seriosi de inchisoare, care -fiind federala- nu are „scutiri”, reduceri, pardonari, pentru ca scrii carti , etc. „Eroinele” noastre, au sansa sa sfarseasca f. urat…Cel putin se confirma zicerea,” Ca mama, si fiica”!…

 30. mai jos, ceva de pe avocat.net, poate ca-i ajuta pe psihologi, psihiatri si sociologi, sa inteleaga mai bine nivelul intelectual al societatii romanesti, pentru ca -inca odata- as cam face precum M.Scaevola, pariind ca acesti comentatori nu sunt deloc palmasi , ci indivizi care -in primul rand- au timp la dispozitie, adica -cel mai probabil- angajati sau pensionari la stat, si -bineanteles- se autonumesc intelectuali, in realitate mardeiasi pe virtual( altfel potai de cea mai inalta „clasa”!), care turbeaza ca ideile si masurile propagate de mine, ar ajunge la urechile celor multi si ca s-ar si aplica…Chiar si prin forta(si aici e si mai mare frica!)! Tot la acest capitol un alt individ(ion- sa ” clampane si mos/young ion,/ Ca si el se crede om!”) , pe pagina Revista 22, gaseste ca logica mea este stupida, desi nu face nicio sugestie cum s-ar rezolva problemele, este de ajuns -in mintea lui- ca el ” a plecat din tara de 35 de ani”, ca si cum a fi sclav pe alte paralele sau meridiane, te-ar face un candidat la Nobel…Si acesta intra in categoria celor de studiat, mai ales ca el intelege sensul de „logica”(adevarata) numai ce simte el, adica instinct de animal inferior…///(fluxul de mai jos este in ordine cronologica inversa, iar individul respectiv -care poate fi si ion- a pornit in ultima interventie cu „complaint , acontinuat cu x1, s.a.m.d.-boala repetitiei , echivalentul dromomaniei din turbare)
  „-LevSt.(utilizator neanregistrat):”pentru cel cu degetul mijlociu , tinut in gura dupa ce l-a folosit (!!!) , ar fi pierdere de timp sa-i raspund punctual, cu d-zei si urina, etc., etc., nu face decat sa confirme ca este inapt de a comenta ceva, la articol si -in acelasi timp- confirma diagnosticul de turbare neinfectioasa…Oricum, „drum bun”, eu nu fac nimic altceva decat sa-l trimit la origini, cu capatzana inainte si neecornat…

  -x3-x999 you have been warned (utilizator neînregistrat)
  Acum 3 ore
  Hei Administratore de site! Daca nu esti impartial cu stergerea comentariile belicoase (si le pastrezi doar p-alea ce-ti convin din disputa cu LevSt) ai grjia ca va trebui sa faci ore suplimentare cand ma voi apuca sa dau copy/paste de sute de ori pe zi. Nu vei face fata la curatat comentariile inserate automat.

  Consider vocabularul lui LevSt sub limita decentei pentru acest site.
  It is up to you my dear!

  -COMPLAINT (utilizator neînregistrat)
  Acum 3 ore
  Hei Administratore de site! Daca nu esti impartial cu stergerea comentariile belicoase (si le pastrezi doar p-alea ce-ti convin din disputa cu LevSt) ai grjia ca va trebui sa faci ore suplimentare cand ma voi apuca sa dau copy/paste de sute de ori pe zi. Nu vei face fata la curatat comentariile inserate automat.

  Consider vocabularul lui LevSt sub limita decentei pentru acest site.
  It is up to you my dear!

  -LevSt
  Acum 20 de ore
  siktir gunoiului jegos care se baga in vorba precum musca verde, in…. eu macar vorbesc de ceva concret si care are influenta in multe directii, gunoiul -sub alt nume- sare la jugulara doar pentru a-si mai domoli ura si frustrarea devenite anecdotice(si pe mai multe pagini, pe unde se tine cu coltii cariati, de Sfintele Mele Buci)…
  0Răspunde

  -_mIm_ (deget mijlociu) (utilizator neînregistrat) LevSt
  Acum 4 ore
  Bai LevSt bisericosule: Pastele si grijania mati, *tu-tzi D-zeii tai de imbecil! Vrei sa ne-ntrecem in vocabular abject, cretinul dracului ce esti? Rumega-ti fecalele verbale in alta parte. Bea-ti urina de noutati pe alt site, ce are legatura cu subiectul discutat. Mars javra turbata

 31. ANALIZA Cum au explodat salariile la stat din 2016 pana in prezent: comparatia pe ani. Haul care s-a cascat intre privati si bugetari
  (Paul Barbu, Redactor-Duminica, 10 Ianuarie 2021, ora 00:02)
  In timp ce „privatii” se zbat in saracie din cauza salariilor mici pe care le primesc, cei de la stat traiesc bine-mersi cu lefuri de doua sau de trei ori mai mari decat …”____——______ dupa cum stim toti, privatii nu au primarii, departamente, consilii,etc., ei sunt singurii care muncesc, au ferme, fabrici de prelucare a produselor agricole, mici fabrici de productie(in orice domeniu).magazine, etc., etc., practic sunt singurii care fac productie si platesc real taxe, pentru ca bugetarii platesc taxe tot din banii primilor, dupa ce -se arata- au salariile duble si chiar triple, raportat la sectorul particular…De acea este necesara adevarata reforma, insa i-han , catzu, orban, etc., sunt ei insasi clienti ai acestui sistem de sifonare, si nu vor produce niciodata o asa reforma, care chiar ar scoate tara din dezastrul actual…Singura solutie ar ramane cadrele armate (plus justitia) si -mai ales in aceste circumstante internationale- sa se faca presiuni pentru demiterea gangsterului suprem, i-han, si imediat el si inca vreo 20 de mari vanzatori de tara si sabotori ai economiei nationale, judecati si -legal- condamnati si executati, iar alti 5-6 mii de alte naparci( parlamentari, fosti si actuali, plus, plus, plus) aruncati in ocna cu munca zilnica si silnica, pentru minim 10 ani, alaturi de confiscarea integrala si extinsa a averilor acestora, cea ce ar asigura Romania cu un minim de 250 miliarde EURO, cu care -oricine- ar face minuni…In schimb, ei „perfecteaza” noi imprumuturi, calea sigura de sugrumare a unei natii…

 32. mai jos, inca o „repetabila dovada”( despre Monarhii), iar Japonia este urmata in primele 15 pozitii, de mai toate Monarhiile europene cat si de „dominioanele” Australia, Noua Zeelanda, si Canada, la care trebuieste adugat un fapt semnificativ -prin paradox- Japonia este suprapopulata si in mare parte abrupt-muntoasa, fara importante resurse minerale, etc., insa resursa lor suprema este EFICIENTA in orice, de unde per total, de zeci de ani, este a doua cea mai puternica economie a lumii, iar la baza acestui fapt sta solidaritatea si coeziunea sociala datorata Monarhiei ereditare, care -asa cum spunea Max Weber- ” seteaza pentru totdeauna setea de putere”, adica calea sigura spre diviziuni politice puternice, si -consecutiv- anarhia destructiva,mascata (sau nu), in toate sectoarele sociale, Romania fiind caz de studiu si aproape unicat, macar pentru Europa…///” Motivele pentru care cel mai „puternic” pasaport din lume este cel japonez In fiecare an, Henley Passport Index claseaza pasapoartele din lumea intreaga in functie de cate tari pot fi vizitate cu el fara viza. In 2021, pasaportul japonez se claseaza, pentru al 4-lea an…”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: