Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
INTERVIU Podul.ro: „A susține că Rusia și-a dat OK-ul ca Maia Sandu să devină președinte este o prostie. O altă prostie este să spui că România nu a făcut nimic pentru această victorie”

INTERVIU Podul.ro: „A susține că Rusia și-a dat OK-ul ca Maia Sandu să devină președinte este o prostie. O altă prostie este să spui că România nu a făcut nimic pentru această victorie”

Podul: Domnule Cristian Hrițuc, vă așteptați ca Maia Sandu să câștige?

Cristian Hrițuc: Înainte de al doilea tur chiar am scris o analiză, cred că în vinerea de dinainte de scrutin, și am spus că Maia Sandu va câștiga cu un avantaj consistent.  Am avut însă emoții înainte de primul tur, pentru că nu știam cât de tare se va mobiliza electoratul său. Ziua începuse extrem de prost, pe demografice se vedea cum Dodon ia avans și, ca întotodeauna în R. Moldova, bătălia se dă în primul tur. Aici a contat enorm candidatura lui Renato Usatîi. A fost încă un tip de politician care a rupt de pe partea stângă a electoratului și lucrurile au decurs bine.

După ce am trecut de primul tur, după ce am văzut tipul de campanie folosit de Igor Dodon, după ce am văzut atmosfera care se creează și mobilizarea de pe rețelele sociale, nu am avut nicio emoție. Mă bucur că a ieșit așa.

 

– L-ați menționat pe Renato Usatîi. Vă propun să vorbim despre el, pentru că a fost o variabilă importantă. Cum vă explicați faptul că a făcut campanie anti-Dodon?

– Lucrurile sunt foarte foarte fluide în Republica Moldova. Acum patru ani Usatîi juca într-o alianță cu Dodon, lucrurile s-a schimbat între-timp, el a reușit să se repoziționeze, după ce s-a întors în R. Moldova- el a fost o perioadă în exil-, i s-a interzis dreptul de a candida în alegerile prezidențiale, s-a reconstruit, a fost un fel de Corneliu Vadim Tudor, cu un mesaj foarte dur la adresa corupției, a jucat pe această carte și a reușit o performanță foarte mare. Practic, a reușit să capteze nemulțumiții din zona Stângii.

 

– Ce va face cu acest electorat? Care sunt planurile lui?

– Cred că va dori să ajungă un actor relevant și în Parlament. Când a negociat cu Maia Sandu a cerut dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate. Trebuie să înțelegem că Usatîi nu este un actor politic convențional, așa cum avem noi, în lumea mai obișnuită cu politica. Usatîi este un mercenar, un om care a avut legături și cu FSB-ul (fostul KGB- n. red.), acum reclamă că a ieșit din acea zonă și chiar că a primit amenințări. Este un actor inconstant pe care nu te poți baza pe termen lung. El poate întoarce armele în orice moment, în funcție de interesele de moment.

 

– Ce resorturi credeți că au determinat mobilizarea din Diaspora? S-a înregistrat o prezență record, nemaiîntâlnită până acum.

– Este normal. Gândiți-vă că, după atâția ani petrecuți în Occident, acești oameni au văzut cum funcționează un stat de drept, au văzut ce înseamnă civilizația, ce înseamnă să muncești și să nu fi furat. După ce au văzut atitudinea lui Dodon din timpul pandemiei, mai ales mesajele că închide granițele ca să nu se întoarcă Diaspora acasă, că vrea să-i pună să plătească asigurările sociale, toate aceste elemente au contat în timp.

Cei care au plecat în Occident s-au obișnuit cu democrația, cu un anumit standard de viață, nu mai pot fi păcăliți ușor de propagandă. Mai mult, la bugetul R. Moldova sunt și banii pe care acești oameni le trimit acasă pentru a-și ajuta părinții. În aceste condiții, este firească această mobilizare, cu scopul de a-și schimba propria țară.

Au fost și elemente emoționale în Diaspora, care au amplificat starea de mobilizare, exact ca în 2014 la alegerile prezidențiale din România. Sunt aceleași sentimente în joc. Când vezi că țara ta este condusă pe un drum greșit, când vezi conducătorii care te desfid aroganți, alegi să se dai un vot de blam.

 

– Maia Sandu a câștigat și în Republica Moldova, pe fondul, spun specialiștii, unui vot negativ la adresa guvernării Chicu, premierul lui Dodon. Acesta este principalul motiv?

– Da. Față de acum patru ani, când Dodon părea acel Făt- Frumos pe cal alb, care vine și își pune în slujba poporului toate calitățile, am observat pe parcurs că Dodon începe să preia din obiceiurile foștilor guvernanți, că au apărut imaginile cu „kuliokul” (punga cu bani pe care Dodon a luat-o de la Plahotniuc- n. red.)…

 

– Modelul Plahotniuc replicat.

– …modelul Plahotniuc replicat la un nivel mult mai slab, cu un actor mult mai slab și s-a simțit rapid diferența. Oamenii au avut niște așteptări de la Dodon și de la PSRM, care nu au fost satisfăcute. Într-adevăr au venit pandemia și criza economică, dar toate acestea au fost potențiatori de vot anti-Dodon. Cel mai mult a contat faptul că Dodon și-a tratat poporul cu dispreț.

La prezidențiale, am avut două profiluri diferite. Maia Sandu, văzută ca un politician onest, corect, care nu poate fi agățat pentru matrapazlâcuri, pentru falsuri, pentru acte de corupție și, în partea cealaltă, Igor Dodon, care primea bani în pungă de la Plahotniuc, în timp ce clama că el se bate cu regimul oligarhic.

 

– Să nu o uităm pe Maia Sandu, care a avut o contribuție importantă la propria victorie.  

– O, da. Maia Sandu trebuie apreciată mai ales pentru anduranța de care a dat dovadă. A fost ca un boxer care, indiferent câte lovituri a primit, a stat acolo în ring și a continuat să lupte. E de admirat, pentru că și-a sacrificat câțiva ani din viață să se bată cu niște mașini uriașe de propagandă, cu niște politicieni care foloseau orice mijloc, inclusiv intimidarea fizică, și a reușit să-și păstreze linia strategică, fără compromisuri mari- mă rog, aici trecem peste episodul guvernului cu PSRM- dar ea a reușit să-și proiecteze imaginea de Ioana D’Arc, care se luptă cu oligarhii, se luptă pentru dreptate, cinste și adevăr. Este incontestabil meritul ei. Pe lângă toate acestea, votul negativ a mobilizat inclusiv votanții altor partide. Totuși, în turul întâi, Maia Sandu a pierdut voturi față de acum patru ani. E normal, a intervenit rutina, erodarea. În turul doi, Igor Dodon a propulsat-o, prin campania extraordinar de agresivă, de proastă calitate pe care a făcut-o, a propulsat-o pe Maia către victorie.

Aș vrea să remarc un lucru, care ar trebui să ne bucure. S-a mai risipit un mit, acela al FSB-iștilor, care vin și fac niște strategii geniale. Dodon a avut 9 oameni din structurile FSB în stafful său. Mi-am dat seama că ei nu mai percep exact psihologia poporului moldovean. Au rămas ancorați în trecut, au aplicat tacticile care mergeau acum câțiva ani, cele de intimidare, ceea ce este un lucru bun. Când Moscova slăbește și nu mai cunoaște terenul de joc ăsta chiar este un lucru care ar trebui să ne bucure.

Apropo de tacticile de intimidare, inclusiv cele despre iminența războiului în Transnistria, ele au fost folosite cu precădere înainte de turul doi. Ei nu se așteptau ca Igor Dodon să iasă al doilea în turul întâi și s-a văzut că s-a acționat oarecum în disperare, s-a încercat a se proiecta o frică în rândul populației, pentru a mobiliza electoratul lui Dodon și pentru a demobiliza electoratele de mijloc.

 

– Se vorbește despre o înțelegere geopolitică în care Germania a primit dreptul de a pune președintele Republicii Moldova, cu acceptul Rusiei. Aveau rușii vreun interes să piardă Igor Dodon?

– Eu nu cred în teza asta. Am auzit și eu că Rusia nu mai era interesată. Trebuie să ne uităm la fapte. Rusia nu a jucat la vedere, nu l-am văzut pe Putin în Republica Moldova în campania electorală, lucru care s-a vehiculat că ar fi fost posibil. Nu l-am văzut pe Putin să dea foarte mulți bani, dar asta vine și din faptul că Moscova nu are resursele necesare la acest moment.

În schimb am văzut milioane de euro veniți în conturile lui Igor Dodon în campanie și am văzut o echipă de consultanți ruși, mulți încadrați în FSB, în structurile statului rus. Să nu-mi spună mie nimeni că în momentul în care Moscova trimite o echipă specială, care să-l ajute pe Igor Dodon, Moscova vrea să piardă Republica Moldova.

Negocieri geopolitice între Germania și Rusia vor fi. Fiecare vrea să se păstreze un echilibru, ca să nu se destabilizeze regiunea. Probabil va fi o negociere cum se va face alternanța la putere, dacă va rămâne Guvernul Chicu sau nu.

A spune că Rusia și-a dat ok-ul ca Maia Sandu să devină președinte, nu. Rusia are interese în Republica Moldova și am văzut asta încă de la numirea Procurorului General, numirea șefului Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS).  Acolo niciodată Moscova nu cedează teren decât atât cât vrea ea, indiferent de cât negociază.  Am mai văzut un lucru. Am văzut că Moscova nu a clipit acum câteva luni, când Igor Dodon a scos-o pe Maia Sandu de la guvernare. Cine crede în povești că Moscova cedează… Nu, Moscova trebuie forțată să cedeze și întotdeauna, dacă îl îmbrățișezi prea tare pe rus s-ar putea ca mâna să o aibă în buzunar sau să stea pe la spatele tău cu lama cuțitului.

 

– „România nu a făcut nimic”. Asta este o altă matră a acestor zile.

– Da, e o altă prostie, vehiculată de oameni care nu au habar de ce s-a întâmplat în ultimii ani în Republica Moldova. Dacă o luăm metodic, România a fost unul din pionii principali care au dus la schimbarea regimului Voronin. România, prin președintele Traian Băsescu, l-a forțat atunci pe Voronin să depună cererea de aderare la UE. Toți banii investiți de România. Aici trebuie spus că poate politica guvernelor care s-au perindat prin România a fost uneori execrabilă, dar trebuie să ne uităm în mod diferit la ce s-a făcut în Republica Moldova. De la cetățenia română acordată moldovenilor, la faptul că au fost oferite autobuze școlare, la faptul că au primit ajutoare materiale pentru a-și reconstrui casele afectate de inundații, an de an România a pompat bani. Ce vreau să zic: banii ăstia s-au dus în chestiuni utile pentru cetățeni, i-au făcut pe cetățeni să vadă diferența dintre un stat ancorat în Uniunea Europeană și statul moldovean.

Faptul că, prin intermediul pașaportului românesc, au avut posibilitatea să plece în Diaspora și să vadă ce înseamnă Vestul, i-a maturizat ca cetățeni moldoveni care făceau parte dintr-un spațiu ex-sovietic. Ăsta este adevărul.

România a jucat acolo, în ultimii ani, inclusiv prin investiții strategice, avem prima bancă privată românească ce a cumpărat cea mai mare bancă din Moldova, avem bani băgați în infrastructură, avem bani băgați în energie. Nu se poate spune că România nu a făcut nimic de-a lungul anilor.

A, faptul că acum a fost făcut un joc deștept și nu s-a strigat toată ziua ”Hai, Maia Sandu!”, „Hai, Unionismul!” a fost parte, dacă vreți, a unor decizii strategice, pentru a o ajuta pe Maia Sandu să câștige președinția.

 

– Cum ar fi încurcat-o discursul unionist?

– Mulți cred că toți moldovenii vor să se unească cu România. E fals. Sunt foarte mulți cetățeni moldoveni care s-au născut și știu de statul moldovean. Nu vorbim aici de considerentele istorice. Dragoste cu forța nu se poate. Nu poți să țipi tu ca stat „Hai, Unirea!”, „Hai, Unirea!” atâta timp cât nu ai dincolo un mediu propice.

Eu sunt un susținător al faptului că, în 20-30 de ani, România trebuie să se unească cu Republica Moldova, dar lucrul ăsta trebuie făcut deștept, nu declarativ. Mai deștept o faci ajutându-i, creîndu-le infrastructură, ajutându-i să-și crească nivelul de trai, ca ei să vadă diferențele între Est și Vest.

 

– Vă propun să vorbim un pic despre viitor. Ce cărți mai are Igor Dodon de jucat? A pierdut bătălia sau mai poate juca?

– Nu, bătălia este în toi.

 

– Mă refer la mandatul de președinte.

– Mandatul de președinte e jucat, din momentul în care Vladimir Putin a ieșit și a salutat victoria Maiei Sandu. Igor Dodon va mai face un pic pe supăratul, va mai face niște declarații dure pentru a mai trage de timp, pentru a-și clarifica situația în propriul partid, pentru a-și mobiliza activul propriu.  Gândiți-vă că el acum este un perdant în PSRM, iar lucrurile într-un partid politic evoluează.

 

– Primarul Chișinăului, Ion Ceban, stă la pândă.

– Da, stă la pândă, este un tip mult mai cerebral, este moderat, a facut cursuri și pe la francezi, este altă tipologie spre diferență de Dodon, dar, din punctul meu de vedere, sunt declarații care se vor termina cât de curând și Dodon își va înmuia discursul și mesajele.

 

– Dar bătălia politică va fi dură.

– Da și aici trebuie să plecăm de la sistemul politic, sistemul constituțional din Republica Moldova. Avem o republică parlamentară, iar un parlament otil poate transforma președintele într-unul decorativ. Aduceți-vă aminte cum se juca Plahotniuc cu Dodon atunci când voia să treacă anumite legi, îl suspenda din funcție pentru trei zile.

Maia Sandu este președinte, dar are nevoie de o majoritate parlamentară pentru a da rezultate, pentru că așteptările sunt enorme.

 

– În actuala configurație parlamentară, poate Maia Sandu coagula o astfel de majoritate? Nu există riscul să fie prea diversificată și să fie nevoită să facă prea multe compromisuri?

– Din punctul ăsta de vedere Maia Sandu ar trebui să joace cu pistolul pe masa negocierilor. Ați observat foarte bine. Faptul că este o diversitate de parlamentari, de partide politice îi va crea mari probleme, pentru că este greu să împaci interesele fiecărei tabere.

De cealaltă parte, așteptările oamenilor sunt enorme, iar ea trebuie să răspundă acestor așteptări. Maia Sandu nu are, efectiv, timp, ea trebuie să ia criza în piept, și criza pandemiei, și criza economică și fără guvernul său nu poate face nimic. Ea este obligată să facă compromisuri pentru a-și instala propriul guvern cu care să treacă la treabă. Ori lucrul acesta este extrem de greu de făcut, tocmai pentru că sunt o serie întreagă de interese divergente și avem acolo parlamentari care, trcutul a dovedit-o, pot fi cumpărați ușor. Oricând pot migra peste noapte de la un partid la altul și pot arunca jocul politic în aer.

Nu uitați un lucru: toate instituțiile statului, în acest moment, sunt controlate de PSRM. Poți să faci reforma Justiției fără să ai control pe Ministerul Justiției, poți să faci legi pentru reforma Justiției fără să ai majoritate parlamentară? Nu.

 

– Are câteva butoane de putere moștenite de la Dodon: poate numi șefii serviciilor secrete, poate înlocui procurorul general.

– Da, dar atunci când nu ai majoritatea în parlament, toate aceste lucruri pot dispărea.

 

– Cum crezi că vor fi relațiile Maiei Sandu cu Andrei Năstase? Ele au fost destul de tensionate în ultima vreme. Vedeți posibilă nominalizarea lui pentru funcția de premier?

– Este greu, pentru că aici ai nevoie de un personaj agreat de toate partidele pe care le strângi în jurul tău. Andrei Năstase nu mai are forța necesară, el, ca personalitate publică…

 

– După scorul mic obținut în alegerile prezidențiale.

-…exact. Ratingul lui este scăzut. Sunt animozitățile create în timp. Cred, mai degrabă, că ar trebui identificată o altă soluție, poate un premier tehnocrat care să vină din afara partidelor politice existente, cu un Cabinet format din oameni politici din celelalte partide. Maia Sandu are nevoie de un premier care, la rândul lui, să insufle încredere, cu un background puternic, corect, onest, care nu a fost prins în jocuri politice, care s-o ajute să treacă criza.

 

– Credeți că Maia Sandu va duce la bun sfârșit negocierile pentru formarea unui nou guvern?

– Maia Sandu are o legitimitate enormă, procentele ei îi deschid drumul către a obține aproape orice. Trebuie să fii irațional ca politician, mă refer la politicienii pro-Vest, să îi pui piedici, să te bați cu omul care are cele mai multe voturi, cea mai mare legitimitate în Moldova.

Nu vor fi negocieri ușoare. Și acolo sunt interese, sunt orgolii, dar cred că lumea se va alinia în spatele Maiei Sandu.

Este bine să fim entuziaști pentru această victorie, dar suntem departe de o Republica Moldova care să fie pe un drum ireversibil spre Vest. Mai are pași mulți de făcut, iar Maia Sandu trebuie ajutată și de Uniunea Europeană, și de România, și de SUA, și, în primul rând,  politicienii săi. Aceștia trebuie să conștientizeze că, dacă nu vor răspunde rapid așteptărilor oamenilor, pentru că peste trei ani, la parlamentare, sau peste patru, la prezidențiale, s-ar putea ca PSRM să se întoarcă întărit.

Nu trebuie să uităm că PSRM a câștigat alegerile de anul trecut. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece că a câștigat Maia Sandu, tot poporul vrea spre Vest, PSRM este istorie și îl aruncăm la gunoi. Nu.

 

– De mandatul Maiei Sandu poate depinde și începutul decuplării de sub sfera de influență rusească?

– Da, poate fi un pas important, dar și aici nu trebuie să ne furăm căciula singuri. Ușa Uniunii Europene nu este deschisă pentru R. Moldova. Nu există o dată la care Uniunea Europeană o va primi cu brațele deschise pe biata Republică Moldova. UE are, din păcate, propriile ei probleme. Vom vedea, probabil același joc între Marile Puteri, o tragem mai spre Est, o tragem mai spre Vest. Dar este clar că în acest moment Vestul, în primul rând Uniunea Europeană, are un avantaj. Cetățenii vor mai mult în această direcție. E nevoie ca politicienii să nu dezamăgească, pentru că altfel le va veni oferta frumos ambalată a PSRM.

 

– Ar fi utile alegerile anticipate?

– Eu nu cred deloc în teza alegerilor anticipate în acest moment. Nimeni nu are interes să facă alegeri anticipate. Nici Andrei Năstase, nici Ilan Shor, nici PDM, nici PSRM. Nu cred că Maia Sandu trebuie să devină acum prizoniera intereselor de partide mici. De aceea nu cred că se va ajunge la alegeri anticipate și nici nu cred că este bine. În schimb, Maia Sandu trebuie să dea dovadă acum de multă maturitate și pragmatism politic să ducă negocierile.

 

– Care ar trebui să fie strategia României în următorii patru ani în relația cu Republica Moldova?

– România trebuie să facă ce a făcut și până acum și mai bine de atât. România este principalul partener economic al R. Moldova. Dacă am avut investiții mari acolo, dacă am avut ajutoare pentru satele moldovenești, dacă am adus SMURD pe teritoriul moldovean, asta trebuie să continue. Infrastructură, infrastructură puternică, trebuie făcută o autostradă între Chișinău și București și trebuie să fim în continuare lobby-iștii numărul 1 al intereselor R. Moldova în Uniunea Europeană. Când nimeni din UE nu voia să dea bani R. Moldova să treacă criza România a făcut acest lucru.

 

Interviul a fost publicat pe Podul.ro

51 comentarii

 1. Patriarhul Moscovei i-a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu: “Va doresc ajutorul si succesul lui Dumnezeu”—-___—–sa zicem ca traducerea este putin inversata, insa asta nu conteaza ci -conteaza- avalansa de urari, intelegere si cooperare, exact din partea cui nu se astepta mai nimeni, nu cumva este doar o cacialma si -in curand, sau in cateva luni- o sa se”intample” ceva radical? Adica -acum- suntem martorii marii Linisti, dinaintea Marii Furtunii…

  -II-Lista odraslelor de politicieni care viseaza la un loc caldut in viitorul Parlament
  ( Teodora MunteanuMiercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 00:02)
  (…)
  CITESTE SI Lista necuvantatorilor cu obrazul gros. Abia au deschis gura in Parlament patru ani, dar candideaza senini pentru inca un mandat(…)____—–____ nu numai ca viseaza, dar pentru multi va deveni realitate, in fapt sunt cu mult mai multe(decat in aceasta lista) personaje care “mostenesc” functiile parintilor sau ” si mai si”(unii/unele, sunt bagatori de seama chiar prin parlamentul european), practic republica romana (cat si alte republici) este o frauda istorica, in Romania nu se vrea reala Monarhie, insa se intretin zeci si zeci de “familii regale”, care -per total- costa de sute de ori mai mult decat intretinerea unui REALE MOnarhii, la care se adauga volatilitatea acestor regi si imparati centrali si in teren, adica incompetenta lor proverbiala , dublata de incapacitatea societatii de a-i tine macar responsabili pentru dezastrele comise, deobicei, acestia paseaza responsabilitatile pe altii, actuali, care au fost, si chiar care vor veni…In sfarsit, Romania este cu adevarat-prin sistemul republican- adevaratul parc de distractii al diavolului, dar sustinut de o gramada de ” scriitori” , care trebuie sa fie abonati la cei 30 de banuti aruncati in scuipatoare, pentru a denigra Monarhia, desi toata lumea ar vrea ca sa traiasca precum in Danemarca, Norvegia, Olanda, Suedia, etc., iar daca nu se poate acasa, fac si pe dracu in patru, pentru a se muta in una din aceste tari…

 2. Maia Sandu, catre ambasadorul Rusiei la Chisinau: “Este misiunea mea sa scot tara din izolare internationala si sa dezvoltam relatii bune cu Federatia Rusa”___—-___trebuie -deocamdata- sa acceptam ca in aceasta declaratie este vorba doar de pura diplomatie, dar DACA chiar MS ar fi partea “neasteptata”???!!!

 3. Ministrul Florin Cîțu cere anchetarea liderilor PSD pentru subminarea autorităţii statului
  ( 18.11.2020)(…)____—–____o actiune -de la bun-inceput- idioata, acesti 3 banditi (care conduc tara) au avut prilejuri extrem de clare pentru a initia o asemenea actiune, anume impotriva inaltelor prelate(!) , popii, care chiar au emis declaratii si COMIS fapte care au dus la raspandirea bolii, insa nu au facut-o, iar acum incearca aceasta Jmecherie ieftina, probabil ca nici procurorii cei mai inversunati nu vor accepta o asa investigatie, pentru ca nu are MERIT JURIDIC, plus, frica, ca Florin Iordache ii demoleaza de la prima aparitie la tribunal…Mai degraba -aceasta declaratie infantila- este ordonata de i-han, care doar ce a fost pleznit de marcel ciolacu, cu “calcatul pe cadavre”, plus, o noua (dar veche) strategie de deflectare a responsabilitatilor, avand in vedere lucruri clare, anume, DEFICITUL BUGETAR, care a trecut de 9 la suta( exact cum ii spuneam catzu-lui cateva luni bune, in urma), inflatia este cea mai inalta din toata Europa, iar “marea” crestere economica, devine evident, va fi dusa la un egal cu zero, ba chiar si marele ajutor (de la UE( 30 Miliarde euro-se zice) va fi facut praf, pe cumetrii si -BINEANTZELES- prin continuarea de plati de salarii si pensii URIASE, total NEMERITATE, la stat…

 4. Tara care ne arde de vii.(Anonimus/Alexandru Petria)“…medici psihopati…”____—–____ exista si aceasta grupa, insa mult mai multi-in Romania- sunt motivati spre tortura si crima (greu de dovedit) pe motive ideologice, fie politice, religioase sau de apartenentza profesionala, este posibil ca cineva(ca mai jos) din team-ul respectiv(de la spital) sa fi avut o problema cu politistii(o amenda, etc.).Iar aceste probleme apar si se dezvolta tocmai din cauza conducerii tarii -la varf(politic si sistem de “justitie”)- in ultima instana cei mai multi medici ramasi in Romania sunt dintre cei care sunt odrasle, nepoti sau pile ale fostei nomenclaturi si securitati, asa ca-si satisfac nestingheriti poftele diabolice da a-si ucide semenii. inclusiv prin tortura: ///
  “Un jandarm din Mures a murit dupa ce a asteptat cinci zile in spital sa fie operat. Fiica: “Plangea la telefon. Spunea ca nu mai rezista”
  (Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 20:00)”…avea dureri imense, si i-au gaurit genunchii cu bormasina sa-i bage niste greutati ca sa-i traga soldurile la loc. Pe viu. In anul 2020, facem interventii pe viu. L-au pus in salon, nu i-au dat nici macar o cana cu apa…{“Un om sanatos a murit cu zile. L-au bagat in mormant cu zile, Nu-mi explic ce suflet pot sa aiba, nu pot sa le zic oameni, indivizii aia din spitale sa-si bata joc de pacienti, sa-si bata joc de sufletul unor oameni, iar noua, apartinatorilor, sa ne zica ca, daca n-o murit, mai rabda. Pana nu ajungi sa dai piept cu sistemul si sa fii constient de problemele pe care le are, n-ai de unde sa stii prin ce trece un om…”///
  PS parca tot nu cred ca i-au gaurit genunchii PE VIU, dar nici nu pot exclude, avand in vedere situatia generala a “sanatatii” din Romania si chiar situatia generala a tari, probabil ca pe undeva (inca nedepistat) se practica supercanibalismul…

 5. Orban, intrebat daca a luat in calcul demisia dupa incendiul de la Piatra Neamt: Nu am niciun motiv.(…)____—-_____Culmea nesimtirii este atinsa in acest raspuns, insa culmea-culmilor este ca societatea accepta acest raspuns…Deci ponta a fost responsabil pentru evenimentul Colectiv, unde – este real- situatia era total diferita, in general putem zice ca locul respectiv era un fel de carciuma, unde prin definitie se pot intampla accidente, iar acum avem acelasi “accident”, intr-un loc numit spital, unde -tot prin definitie si orice altceva- locatia este considerata cel mai sigur loc din lume…Problema este si mai mare, dar -la fel- trecuta sub tacere, este vorba de o responsabilitate si mai inalta, pentru ca daca 2 dezastre similare se petrec sub comanda a doi adjuncti DIFERITI, rezulta ca cea mai mare parte de vina si responsabilitate , revine sefului suprem, adica lui i-han, prin urmare nu numai orbetele trebuie demis si trimis in judecata dar si-mai ales- pres-edintele tarii…Intrebarea este cine poate sa faca asta…armata, SS, justitia? Normal ar fi ca justitia sa o faca, dar NU o va face asa cum nici armata, SS sau politia nu o vor face, pentru ca toti sunt partasi la asemenea crime …Iar asa-zisa societate civila, este doar o molusca “condusa” de cefalopode precum ‘iiceanu, ‘ndrei ‘ lesu si alti cativa “filozofi’ construiti din hartie higienica uzata…

 6. Igor Dodon: Pentru Romania e mare fericire ca un cetatean al sau a devenit presedinte al Republicii Moldova.Aici nu e nimic straniu.
  (Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 12:32)(…)___—–___ ce devine straniu, este ca ” prea mult lapte, prea multa miere” si inca care curg chiar si din la bocca Gorgonului, si nu cred ca este „la bocca della verita”, pentru mine inca persista idea ca se cloceste ceva, adica se va destupa izvorul cu fiere…///
  -II-Arhiepiscopia Tomisului contesta in instanta decizia CJSU Constanta prin care au fost interzise pelerinajele religioase: “Autonomia BOR are caracter absolut”Arhiepiscopia Tomisului impreuna cu mai multe persoane, printre care generalul Mircea Chelaru, profesorul Florian Colgeac,…”
  “…avocat d. p-sOSOACA… dar si ca autonomia Bisericii Ortodoxe Romane are caracter absolut in ceea ce priveste continutul convingerilor religioase si modalitatea lor de manifestare. (…)___—–____”trei, drace si totzi trei!/Cu inca vreo doi , pe langa ei…iata un moment si o situatie in care guvernul (in specail catzaitul la minte!) poate trimite in judecata niste dobitoci plini de venin, nu prea am gasit ceva despre “profesorul” colgeac-sau colceag ? (probabil, original, hogeac), ma intreb ce fel de profesor este, probabil de teologie, de se baga intr-un rahat ca asta…Despre chelaru se stie, un escroc inca platit regeste de stat, desi condamnat tocmai -culmea!-pentru sabotarea statului( a armatei- fura si vindea izmenele trupelor, la talcioc!), despre “DRACUL cel batran cu infatisare de urangutan supersalbatec, ce sa mai adaugam, interesant ca prin gura avocatei lor, ei isi exprima “crezul”(cel real) adica AUTONOMIE ABSOLUTA IN MODALITATI DE MANIFESTARE, adica ei sunt o entitate suprema si -realmente- pot distruge pe oricine/ orice altceva, doar pentru ca vor…Dar acum sunt speriati ca o sa le scada veniturile NEMUNCITE SI NICI MACAR IMPOZITATE, practic acestia-popimea- sunt cea mai intinsa-si singura ca- patura sociala, carea creeaza grosul evaziunii fiscale, in Romania…

 7. OMS: Rezistenta antimicrobiana, la fel de periculoasa ca o pandemie. Ameninta sa distruga un secol de progres medical.(…)—–____—– total de acord, fiintele evoluate(mamiferele si omul) NU pot tine pasul -in mod natural- cu diversitatea si agresivitatea crescanda a germenilor, solutia DE TRATARE va deveni doar o himera in multe situatii, tocmai pentru (si) acest motiv, in COMBATEREA unei boli (oricare, dar mai ales infectioase si in special infecto-contagioase) trebuie introdusa idea de a prima PREVENIREA la maximum posibil, iar aceasta se poate obtine prin triada DDD, care -in ultima instanta- se practica de mii de ani, pornind de la nivel individual, de familie( casa) de bloc, de oras de regiune si chiar de tara, deci nu este vorba de un cost in plus, ci este vorba doar de a aplica aceasta masura(DDT) la NIVEL PLANETAR, SINCRON pana la minut, si -nicio exagerare- impunerea a cel putin cateva SARBATORI MEDICALE, INTERNATIONALE /AN, adica macar de 4 X/an efectuate aceste actiuni*, si GARANTAT- numarul bolilor grave vor fi reduse, iar pandemiile, chiar anulate…Iar urmarea economica va fi REDUCEREA MASIVA A cheltuielilor pentru sanatate si doar -ce simplu!- aplicand ubiquitara masura a DDD, SINCRONIZAT, pe intreaga planeta…(* alaturi de alte actiuni care vizeaza sanitatia generala- ex. un nou model de asezari umane-, iar POLUAREA trebuie sa fie cap de lista si a devenit posibila o reducere consistenta a acestul flagel, declansator al altora, si de natura medicala, de exemplu)…

 8. Drumul de la mafiotizarea Securitatii pana la mafiotizarea Statului astazi. In fundal ruleaza PCR (Pile Cunostinte Relatii)
  ( Daniela Ratiu, Senior EditorSambata, 21 Noiembrie 2020, ora 00:00)
  “… Dovada sta faptul ca fosta Securitate cu sistemul ei super-mafiotizat a preluat Romania dupa 1989, iar PCR – sistemul de Pile Cunostinte si Relatii functioneaza ca un vehicul al sistemului mafiot, sau ca un sistem de vase comunicante, sau ca o simbioza. Aceasta simbioza este cea care cangreneaza fiinta acestui popor…”___—-____cu un pres-edinte ginere de securist, cu un pm copil de securist, cu o fosta (sau doua?)minstru al justitiei, copil de securist si cu inca cateva sute de decidenti inalti, insurubati in cele mai inalte functii(toti copii sau nepoti de securisti si/sau de nomenclaturisti), Romania se va stinge incet-incet, dar sigur…

 9. Harry si Meghan Markle au vandut casa primita de la Regina Elisabeta ca sa restituie o datorie fata de britanici
  Harry si Meghan Markle au vandut casa pe care o primisera de la Regina Elisabeta, Frogmore Cottage, printesei Eugenie, care s-a mutat acolo impreuna cu sotul ei, Jack Brooksbank. Printesa…(…)///
  2-Procesul lui Nicolas Sarkozy incepe luni. Fostul presedinte francez este judecat pentru coruptie, o premiera in istoria postbelica a Frantei.(…)___—-___SISTEME si SISTEME, nu? Si nici macar nu e vorba chiar de o republica bananiera sau chiar ceva mai elevata, este vorba de insasi “republica republicilor”…Iar , daca ne referim la Romania, practic toti pres-edintii tarii ar trebui judecati nu doar pentru imensa coruptie, dar realmente pentru sabotarea economiei nationale si genocid…

 10. Iohannis: Campania de vaccinare – chestiune de securitate nationala. Luni, sedinta cu ministrii Apararii, de Interne si Sanatatii
  (Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 15:44)____—–____”mafiotul-sef si toata gashca’n par! “Daca chiar ar fi insemnand pentru ei “securitate nationala”, Romania si-ar fi produs singura acest vaccin, asa cum a produs si alte vaccinuri…Vaccinul, prin definitie este un produs care se administreaza IN MASA si la modul imposibil de a fi retras la modul efectiv, daca ar produce efecte negative, mai ales ca un vaccin parsiv, poate produce aceste efecte la mult timp de la inoculare, iar efectele pot fi devastatoare…Ihan si acesti ministri ai “securitatii nationale” sunt -toti- doar sabotori ai securitatii nationale si prin aceasta prisma, iar istoria ii va judeca, societatea actuala este pusa in lanturi si anesteziata, si nu va lua nicio masura…

 11. Ce contine vaccinul anti-Covid. Explicatiile unui medic infectionist despre cel mai asteptat vaccin din lume
  (Duminica, 22 Noiembrie 2020)

  Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului “Victor Babes”, a vorbit la…
  …Este un vaccin extrem de nou si extrem de performant din punct de vedere medical si ca tehnologie de preparare a vaccinurilor. Este absolut recomandat.

  Pentru cei care se tem de acest virus, pentru ca ar contine substante periculoase sau netestate, medicul a precizat ca sunt mai multe substante netestate intr-un spray pe care il folosesti zilnic decat intr-un vaccin

  “Aceste vaccinuri sunt substante extrem de bine studiate. Sunt loturi intregi, de exemplu pentru acest vaccin de Sars-CoV-2 au fost cam aproape 50.000 de oameni testati in cadrul testelor clinice oficiale, asa cum se fac in toata lumea…____——____ e clar ca individa este o propagandista platita, paralela cu spray-ul este ilustrativa, pentru ca un spray se foloseste NUMAI la exterior(pe par, piele si mai ales haine) iar vaccinurile, -in marea majoritate- se injecteaza si ajung, sunt difuzate in cateva minute in tot organismul si -deci si – in organele interne esentiale(vitale), iar o alta problema deriva din propria ei contradictie, adica “un vaccin extrem de nou”, adica(este evident) ca NU a avut timp sa fie studiate efectele pe diverse termene( decat cele pe termen f. scurt), si -la fel(zice ea)- “extrem de performant”, desi S-AR fi testat pe 50 mii persoane, probabil din diverse medii, singura testare conclusiva poate fi facuta doar pe armata (sau detinuti), vaccinezi zeci de mii , le dai liber ziua(pentru a trai ca un civil), insa seara toti se aduna la cazarma, iar cei care acuza cele mai mici probleme, intra sub monitorizare permanenta , pentru saptamani…Totusi, la gradul de infectare si la situatia deceselor, la care s-a ajuns, orice vaccin trebuie incercat, atata timp cat este exclusa cea mai EFICIENTA si NEINVAZIVA masura(cat si cea mai EXPEDITIVA si IEFTINA), adica distrugerea virusului in afara corpului, deci acea triada DDD, PLANETARA si SINCRONIZATA…
  -II-

  Predictie sumbra a unui oficial al OMS despre al treilea val al pandemiei in Europa: “Guvernele au esuat”
  (Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 14:36)”… dar a laudat tarile asiatice , in special Korea de Sud…”___—–___ sigur ca au esuat si trendul continua, cu Elvetia care deschide partiile de schiat, versus Austria care le tine inchise, s.a.m.d., totul converge spre idea ca pentru a reduce (sau ‘eradica”) bolile f. contagioase, este nevoie de o atacare la scara extrema(in egala masura si geografic), a situatiei, in acest caz la scara planetara, iar OMS-ul trebuie sa se considere -in materie de sanatate- GUVERNUL MONDIAL, si -prin urmare- daca guvernele statale au esuat, ei trebuie sa impuna masurile necesare LA NIVEL GLOBAL…Iar aceasta cu atat mai mult cu cat in ultimii 30 de ani au avut loc schimbari majore, in special in circulatia fara precedent de marfuri si persoane, la care exista -suprapuse- dintotdeauna, circulatia libera a animalelor salbatice(mai ales pasari), a vanturilor si apelor , care trec granitele statale, far nicio restrictie…

 12. Medicul militar Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid: Ne asteptam ca in decembrie sa avem primele doze de vaccin.____—–____ cum ziceam cateva saptamani in urma” Nu va cadea prima zapada si numarul deceselor-doar prin corona- vor ajunge la zece mii’, doar ce s-a “intamplat”, predictia este (si este logica) ca acest numar, in cel mai bun caz va ramane in platou, insa scopul cel mare ar trebui sa fie reducerea masiva a noilor infectati ( si a deceselor inseparabile), iar aceasta se poate obtine doar printr-o carantina si izolare TOTALA a tarii( daca NU se vrea a intregii lumi-,dublata de actiunea planetara DDD), pana la aducerea si efectuarea vaccinarilor de masa, daca asa s-a hotarat la nivelul cel mai inalt, iar populatia este de acord, desi cred ca va fi cam cu” gheorghita si aghiasma”, numai ca gheorghita ii va pune pe altii sa o bea, pentru ca daca nu face aceasta miscare, inseamna ca nu s-a gandit la ea, cea ce presupune ca este dobitoc sau elev de’al lui dr. “belciug”, adica “dati-ne banii si nu intrebati cum ii cheltuim”, ori daca s-a gandit si nu aplica masura, ori este o potarnichie fricoasa(ca mai toti asa-zisii ofiteri ai asa-zisei armate romane) ori este de’a dreptrul criminal, pentru ca idea principala trebuie sa fie salvarea a cat mai multi oameni, iar aceasta se obtine(in boli contagioase) in PRIMUL RAND prin izolare , dublata de tratament si confort general special…Iar economic, chiar si aceasta inchidere totala, pentru o luna sau doua, va fi mai buna decat pierderile care se vor amplifica prin inmultirea masiva a numarului de bolnavi (cea ce inseamna cheltuieli uriase), si ulterior -luni de zile- plati pentru convalescanta acestora, pentru ca f. multi “vindecati”, raman in incapacitate de munca pentru luni sau ani…

 13. Nimic nu poate clătina încă statusul politrucului român ajuns în diverse funcții publice
  (De Ioan Vieru/ Anonimus -23 noiembrie, 2020)

  „…Faptul că aceste persoane, care se ocupă acum de cosmetizarea efectelor propriilor consecințe, sunt în campanie electorală, generând anulări suplimentare ale siguranței publice, arată că repetiția evenimentelor tragice își are originea în chiar cinismul preluat de la fosta Securitate și de la partidul unic.

  O demisie în bloc, cât și o responsabilizare reală a sistemului, reprezintă un minim efect reparatoriu în sensul întrezăririi schimbării din temelii a unei construcții socio-politice special concepută să producă teroare și dezastre.____—–____“scurt si la obiect”, iar ultimele doua paragrafe exprima chintesenta societatii romanesti(in special la varf, politic si administratie), cu remarca insa, ca nimeni NU-si va da demisia, -IN SPECIAL IN BLOC!- iar singurii sau singurele institutii care ar putea forta asa “demisii”(sau macar la nivel de grup mai mic sau la nivel individual) sunt structurile armate si perene ale statului(armata, politie, justitie, SS) dar nici acestea NU o vor face, pentru ca sunt intim, profund si fara de scapare, PRINSI in aceasta schema criminala, realmente genocidala, pentru ca Romania este de zeci si zeci de ani una dintre cele cateva tari din coada clasamentului european, unde “se moare cu zile”(cum se zice), adica cu vreo zece ani inaintea- de rata medie a- tarilor din varf si cu 6-7 ani inaintea grosului tarilor europene…Iar aceasta in conditii naturale de superioritate a Romaniei fata de cel putin jumatate din tarile Europei…De aici rezulta GENOCIDUL DE STAT…

 14. Sondaj facut la Moscova: 70% dintre respondentii rusi spun ca si-ar dori un presedinte precum Maia Sandu.(…) ___—-___cel putin -in acest caz- sunt mai rau decat Toman Necredinciosul, inteleg “lapte si miere” dar si presarat cu miezuri de nuci, scortzishoara si alte mirodenii, mi se pare prea mult…Mai degraba trebuie sa fie bombonica diplomatica aruncata MS, pentru a o forta sa NU forteze lucrurile prea tare, spre West…
  -II-Sotia unui pompier infectat cu SARS-CoV-2 mort intr-un salon neincalzit, cerand o patura: “Dadea telefon dupa telefon la asistente pentru ca avea crize”
  (Miercuri, 25 Noiembrie 2020, ora 15:49)Era un paramedic pe SMURD, nu un boschetar. Colegii lui si cadrele in functie de la ISU Valcea nu s-au interesat de starea lui si asta ma dezamageste cel mai mult. …” De ce? Lipsa de respect fata de oamenii care sunt carne de tun la interventii…”___—–____ un alt caz tragic, dar si mai tragic mi se pare aceiasi mentalitate , de “respectare” a ierarhiilor si privilegiilor venite la pachet(se pare), dupa cum gandeste sotia decedatului, boschetarii nu au drept la atentie medicala(sau oricum, doar “daca mai ramane”), desi regula trebuie sa fie , staff-ul medical NU trebuie sa stie cine este pacientul, ca si caracter social, orice persoana trebuie tratata la acelasi nivel, nu zice si Biblia “Nu cauta la fata si haina omului?”///
  -III-Iohannis, catre comunitatea evreiasca: Sunteti de secole acasa aici, aveti locul binemeritat atat in prezentul Romaniei, cat si in viitorul european.(…)___—-___In sfarsit, spune si iohannis ceva care face sens si e drept…

 15. ÎPS Teodosie către Orban: Ne veți bate și executa pe toți cei care vom merge la Peștera Sf. Andrei?
  (Laurentiu Gheorghe | 25.11.2020)”…Teodosie i-a transmis premierului Orban „să nu subestimeze” dorința oamenilor „de a striga din nou în stradă cu noi este Dumnezeu”…..”____—-___cea ce spune acest semisalbaticit incrancenat, este un indemn la razmerita si -f.direct- sabotarea sanatatii publice, cu toate acestea orice drac-ce-se-arata-intr-un-stalp-de-lumina, are voie sa-si spuna si el punctul de vedere, asa ca nu trebuie sa i se caute nod in papura pentru chestii de retorica, ci trebui pus pe lista “numaratului de oua” , adica AVEREA LA CONTROL, garantat, individul este putred de avutii NEMUNCITE si netaxate, adica poate fi aruncat la gherla , la modul cel mai legal, pentru serioasa evaziune fiscala, -garantat(inca o data) la asta si cei ca el, nu este cazul unui tarabagiu care a deschis si el “afacerea” 2-3 ani in urma, astia praduiesc poporul de zeci si zeci de ani, iar acum , tocmai pentru asta urla si amenintza, pentru ca nu vrea sa piarda din pomenile, donatiile si “taxele” lui personale, adica nu ar mai putea sa-i jupoaie pe enoriasi, chit ca le pune -grav- sanatatea si chiar viata, la risc…

 16. PARAZIȚII din sistemul consular românesc. Funcționarul din Dubai care a batjocorit doi tineri români, pus sub ancheta MAE
  (Mugur Popovici-25/11/2020)(…)___—–____Chiar daca -in extremis- o sa-l gaseasca vinovat cu “neglijenta in serviciu” sau asa ceva, probabil ca nu o sa-l dea afara, fiind vr’un pilos…Cum spun de peste zece ani, in marea -si reala- reforma, trebuie introdus si micsorarea numarului de consulate si ambasade, si -MASIV- reducerea numarului de functionari, cel putin 50% din functionarii unei ambasade si consulat, sunt IN PLUS, doar primesc salarii(plus diurne, sporuri pentru hrana, de risc. etc.) uriase, pentru simplul motiv ca sunt pila/ nepotul/ metresa, etc., a cuiva si “mai mare”, deobicei tot PARAZITI dar insurubati chiar in randul doi a conducerii tarii.,.

 17. – Spaga fabuloasa incasata de seful gruparii „fabrica de permise auto”: peste 20.000 de euro intr-o SINGURA ZI(…)???

  -II-Kovesi: „Atacurile la statul de drept pot sa apara atunci cand exista suspiciuni de coruptie sistemica”. Cand isi incepe activitatea Parchetul European(…)///

  -III-Ce se intampla in Romania cu ajutoarele de stat pentru firme lovite de pandemie: „Un numar de beneficiari au transferat sumele nerambursabile in conturile personale(…)___—-___ iata una dintre multele dovezi ca Romania este devalizata de peste UN TRILION 999+, miliarde) dolari( sau euro),si ca -daca justitia ar fi justitie, plus, impulsionata direct de LCK , prin parchetul European- s-ar putea recupera macar 250 MILIARDE euro, bani cu care Romania ar face -realmente- MINUNI…

 18. Rusii nu pleaca din Transnistria. Moscova transmite ca retragerea trupelor ‘va afecta reglementarea pasnica a conflictului'(…)____—–____ se pare ca incepe „sfarsitul inceputului, lunii de miere”…Nu ca ar fi sah-mat, dar -pentru MS- este o mutare amenintzatoare si cred ca, direct la regina…///
  -II-Soros a transformat Europa intr-o “camera de gazare”, sustine directorul unei importante institutii culturale ungare
  (Sambata, 28 Noiembrie 2020, ora 20:12)”…Ungaria si Polonia se vor sustine reciproc…”___—-____ chiar si o aluzie tangentiala la camere de gazare, pentru un supravietzuitor al acestora, este o aberatie enorma si de un cinism greu de intalnit…Iar daca cele doua tari se incapatzaneaza sa ramana separate, Polonia are sanse mari sa fie ajutata de USA, insa Ungaria recenta are alte proiecte, nu prea legate de USA, asa ca -pana la urma, ca efect colateral- Romania ar iesi in castig, adica chiar mai poate cere niste dreptruri teritoriale, Ungariei, in respectiva circumstanta…

 19. “…Zeng Guang, fostul epidemiolog şef al Centrului pentru Controlul Bolilor, din China, susţine şi el această ipoteză: ”Când şi unde a început să circule virusul? Cercetarea virusului nu poate răspunde la toate întrebările, dar este foarte probabil ca virusul să fi coexistat ăn mai multe locuri, înainte să fie detectat la Wuhan”, spune acesta pentru Global Times,…”____—–_____facand abstractie de orice afiliere ideologica , politica, etc., adevarul general trebuie sa rezide in aceasta declaratie, pentru ca si in alte epidemii(regionale) nimeni nu poate spune precis( adica sa poata dovedi), ca gripa de anul trecut a inceput in tara sau orasul X, acesti germeni sunt ubiquitari, si -mai degraba- se manifesta -“lucrarea” lor( adica boala)- atunci cand conditiile de mediu inconjurator le sunt cele mai prielnice, combinat cu o scadere oarecare in rezistenta imunitara personala(plus varsta si comorbiditati), lucruri ce se sincronizeaza odata cu venirea sezonului rece, sau cu schimbari mari in clima regionala-chiar f. temporare-, toate suprapuse peste un factor ceva mai nou, anume poluarea…

  -II-
  O boala mai devastatoare decat Covid-19 continua sa ucida sute de mii de oameni. Un copil moare la fiecare doua minute (OMS).(…)___—-____ e vorba de malarie, boala parazitara , dar pentru ca procesul patologic se desfasoara intracelular, este considerata boala infectioasa si desi deloc contagioasa, face de mii de ani cele mai multe victime, practic acesta boala a insotit omenirea in calatoria ei, si mai concret, tzantzarul anofel( agent transmitator) este inca precum calul, formand cel mai nelipsit duo, care a fost permanent prezent in evolutia omenirii…Iar daca multe tari au eradicat malaria, aceasta -cum se spune in acest raport- face inca ravagii in anumite zone ale globului, iar solutia consta in obositoarea (repetare) a acelei vechi triade, DDD, care ar fi precum in vorba” Cu o piatra, lovesti mai multe pasari”, exact acesta ar fi cazul daca OMS-ul si-ar impune vointa si ar canaliza fondurile alocate pentru 4 “mari si late”, actiuni DDD /an, iar in zonele afectate puternic de malarie(regiunea submagrebiana, etc.) chiar mai dese, si asa cum boala a fost ‘eradicata” din tari imense ca teritoriu sau populatie(USA, zona europeana,etc.) , la fel poate fi “eradicata” si in celelate regiuni, este nevoie doar de vointa si canalizarea fondurilor banesti…

 20. Maia Sandu: Domnul Basescu ar trebui sa reia procedura si sa depuna actele de la inceput pentru a-i putea fi redata cetatenia(…)___—-___”Semne “bune”, anul are”, chiar daca este vorba de sfarsit de an, se pare ca MS are apetit pentru”izma si marar”(vezi parabola biblica), daca la asta se rezuma inceputul carierei ei de presedinte, adica o preocupare iesita din orice ratiune, doar pentru o singura persoana (cetatean al altei entitati), care nici macar nu a cerut azil politic sau economic, de unde respectiva preocupare ar fi avut justificarea umanista…Prin asa declaratii MS nu face altceva decat sa alimenteze idea ca este habarnista , dar populista, si -posibil- ca Gorgon sa capitalizeze si aceasta situatie(oricum , sunt sigur ca el nu doarme) si sa o faca pe MS, precum la Bilete de Papagal- sa “mai traga odata” adica sa mai incerce inca o tura, mai precis sa nu accepte iesirea sa din scena, pe motive multe, inclusiv ca MS nu este calificata ci doar infantila…Asa ca, MS s-ar putea sa ajunga chiar mai “bien” decat atunci cand a fost PM, adica “n-a cantat decat o vara”, s-ar putea ca acum nici sa nu ajunga in vara, ci “sa iasa in primavara, facuta turta de ceara”…

 21. Portretul lui IPS Teodosie, cel care s-a pus contra legii riscand sanatatea a mii de oameni: “Cine vrea sa fie in afara de Biserica sa fie, noi nu silim pe nimeni”
  ( Laurentiu Sirbu-Marti, 01 Decembrie 2020, ora 00:00)

  “IPS Teodosie a negat pericolul reprezentat de noul coronavirus si a incitat la revolta impotriva restrictiilor sanitare. Acest ultim episod il readuce in lumina reflectoarelor pe IPS Teodosie, un important ierarh al BOR, cu relatii apropiate cu politicieni corupti precum Radu Mazare, cu acuzatii de coruptie si de colaborare cu fosta securitate.
  Slujba de Sf. Andrei: Stiinta e de la Dumnezeu, nu de la oameni
  In final, pelerinajul de la Sf. Andei s-a desfasurat luni, 30 noiembrie, fara mari incidente si fara miile de credinciosi ajunsi din toata tara, asa cum se intampla in anii trecuti. Acum au fost CEL MULT 120 de persoane si 150 DE preoti care au oficiat o slujba la biserica de la Pestera Sfantului Andrei…’…
  IPS Teodosie scapa de probleme cu justitia…1), 2),3)”____—-___in sfarsit, s-a ajuns si la acea situatie preconizata de mine, anume momentul cand gazda colapseaza sub greutatea(si numarul) , PARAZITILOR, situatia este de fapt ilustrarea a celei de nivel national, numarul (salariile si privilegiile) PARAZITILOR NATIONALI( politicul, parte din administratie, mare parte din armata si TOATA popimea), este in crestere, incat economia nationala -pur-si-simplu- va ceda si va cadea si inca “cu un mare troznet”, desigur daca nu se iau masurile necesare, adica – in cateva cuvinte spus- DISTRUGEREA PARAZITITSMULUI INSTITUTIONALIZAT, condus de i-han si cei doi locotenentzi ai sai, la fel de nemernici ca si el…Iar despre acest “preasfintit*”, se pare ca ceva “procurori” din jud. Constanta sunt doar niste porci jegosi, trebuie sa fie mafioti de’ai lu’ mazare, de vreme ce ei insasi, l-au scapat pe acest bandit, de cel putin 3 ori, practic individul nu a ajuns niciodata la judecata, tocmai pentru ca acei (asa-zisi) procurori, l-au salvat a priori…(*- cred ca -pe functii egale- mai sunt inca cativa in tara, plus danila cel Belzebut, as garanta ca acesti 4-5-6 indivizi, consuma zilnic cateva mii de euro, numai “odajdiile” lor( plus toiagurile),-si trebuie sa aiba cateva randuri, pentru diverse ocazii- costa (garderoba totala), cel putin UN MILION EURO(fiecare), datorita faptului ca sunt impodobite cu aur (probabil macar de 22 K) si chiar cu ceva pietre pretioase, forma de ostentatie suprema dar la fel de abjecta, mai ales cand sute de mii de copii romani, se culca flamanzi…///
  -II-
  “Tradiţia” Sf Andrei, moaştele lui Eminescu şi cruciadele IPS Teodosie Tomitanul.
  Arhiepiscopul Teodosie de Constanţa, acest Radu Mazăre al BOR, se agită periodic pentru organizarea câte unui carnaval televizabil, în bunul obicei local.

  (Sorin Ionita-30.11.2020)

  Acum are pe agendă pelerinajul la peştera Sf Andrei, “o veche tradiţie locală”. Veche cam de pe la anul 1991 cum ar veni, când biserica ieşită de sub obrocul comunist a descoperit şi început să popularizeze scrierile amatoristice ale unui original politician-activist cultural şi colecţionar local de antichităţi, avocatul Ion Dinu, care a trăit în perioada interbelică…”___—–___ exact, “traditii” inventate doar pentru a fraieri amaratii, care sunt si singurii care muncesc…///
  -III-
  „Este timpul, după atâta ură și hulire, să cântăm un imn de glorie tuturor românilor. La mulți ani, români!”
  (ian aurel pop/ Anonimus -1 decembrie, 2020)
  Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de „preoți cu crucea-n mână”, ca și Revoluția din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele orașelor cu prapori în frunte…”___—–___individul asta incepe sa para a fi batut in cap, cu atata demagogie , plus ca este chitit sa “scrie istoria” pe o minciuna gogonata, anume ca popimea ar fi savarsit “revolutia” de la “89…Trebuie sa ai o minte si un suflet f. decripte sa sustii religia in sec. XXI(mai ales din asa pustura), cu siguranta ca tocmai pentru ca exista asa indivizi in asa posturi, de f. multe ori, Romania este adnotata ca mergand spre Evul Mediu…
  Iar “cantatul de “imnuri de glorie”, NU aduce nici caldura in apartamente NU asfalteaza( sau cimenteaza) nici stazi(chiar si din capitala!!!!!!!!) NU termina pandemia, sau epidemia de TBC , etc.,si NU rezolva nici cel mai mic lucru, este doar o palavrageala menita sa abata atentia populatiei de la realele probleme, PROBLEME in care toata tara este tarata si mentinuta de indivizi pusi in inalte functii fara sa aiba nici cea mai mica capacitate, si care IMPART BUGETUL TARII INTRE EI, iar acest trei-sferturi-popa, face parte -degajat si cu brio- dintre marile capusi nationale…

 22. Maia Sandu cheama oamenii in strada: “Va indemn sa iesim maine sa aparam dreptul nostru pentru ordine si dreptate”
  ( Laurentiu Sirbu-Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 20:33)

  “Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei incearca sa ne fure rezultatele votului, sa anuleze in mod abuziv votul popular din 15 noiembrie….”___—-____ abia acum se intra in realitate, sa vedem cum se va colora aceasta hartie de turnesol…Oricum, cum am spus, era prea frumos sa fie si real…///
  -II- Sebastian Lazaroiu: „Vor fi restructurari in aparatul bugetar. Nimeni nu stie amploarea, dar sa nu uitam: deficitul – 10%, datoria publica – 50%”___—-___ cu cifrele, SL este destul de realist, insa nu cred ca vor fi restructurari, iar daca da, vor fi si de amploare, pentru a avea si impact, practic media celor doua cifre avansate, cade f. bine pe procentul dat de mine(de cel putin 25%) , adica scoaterea din administratie a cel putin 25% din cei care toaca frunze la caini, adica NU este nevoie de ei, doar inghit salarii(si beneficii, etc.) mari, fara a produce ceva(chiar specific,adica servicii publice), INSA miscarea va fi total insuficienta , daca nu se aliniaza cu altele, adica REDUCEREA ARMATEI cu cel putin 75%, reducerea parlamentului la max. 300, scoaterea popimii de la plati bugetare, etc., etc.///
  -III-„Țara nu are nevoie de ochii plânşi ai unei dragoste făţarnice”
  ( Anonimus -3 decembrie, 2020)(…)___—-___Titlul comprima tot, si denunta situatia (si) actuala, in care cel mult 0, 2% din intreaga populatie(conducerea si ceva clientela) urla despre patriotism in timp ce numai ei detin valoarea de subzistenta a peste 75% din populatie, cateva procente(“clasa medie”) fiind extrem de redusa , patura care se erodeaza permanent, multi decad iar cei care au reusit sa faca economii, pleaca din tara… Si (zis de Eminescu, inainte), mai degraba “patriotismul inseamna a lupta impotriva propriului guvern necinstit”, insa factiunile politice ale Romaniei lupta una impotriva alteia, doar pentru ciolan, iar aceasta lupta este una din marile cauze ale dezastrului national,iar din cauza ca intelectualitatea (in masa ei) accepta o incarcatura (de politicieni si guvern) uriasa(imposibil de suportat si pentru natii mai bogate), acestia s-au transformat-realmente- in stapani de sclavi si exploateaza masiv poporul si resursele tarii, practic -prin lege- acestia si-au format atatea avantaje, imunitati si privilegii, incat pare normal(pentru ei) sa se tina si cu ghiarele, de pozitiile pe care le au…

 23. Klaus Iohannis, președinte-jucător
  (Rodica Culcer-02.12.2020)(…)
  Apuleio(Apuleius) zicea“Il primo bicchiere è per la sete, il secondo per la gioia, il terzo per il piacere, il quarto per la follia”, in multe cazuri realitatea este ca „il primo bicchiere e di colpa”, asa ca „prima promisiune politica incalcata…”, ar fi prima vina(evident, prin varsta, f. voluntara), insa prima s-a vina a fost (de accord,f. involuntara) ca s-a nascut, cea ce nu inseamna ca va trai si cat zice Sfanta Scriptura, chiar daca are „inima larga”(care-i poate juca marele renghi!) si medaliaza in prostie, vii si morti, ultimul caz de medaliere a unei secretare ar dovedi ca de fapt i-han nu este(cum ziceau gurile rele) bulangiu(cea ce ar fi o chestie -totusi- personala si de optiune individuala), ba te pomeni ca ,pana la urma, se va dovedi ca mutu’ este un fel de mut din Decameronul, si ca a dat iama prin sirenele guvernului, idee sustinuta si de faptul ca su esposa ( si el), sunt precum in „Ea, la M-am aia si el cu tataia”(pana acum), insa -inca odata- pare ca individul este chiar un Don Julan mioritic…Cat despre „Klaus Iohannis este și el, până la urmă, un om al sistemului, pe care nu-l putem crede pe cuvânt, nici măcar când aduce daruri.”, este precum zicerea cu grecii, adica ” pe sasiii adevarului sa nu-i crezi nici cand vin cu sacul plin” , in special /si pentru ca el a venit la pomul laudat, care si-a vandut milioanele de frati, austro-germanilor…

 24. In mare parte este adevarat ca “omul este sub vremuri”, dar si mai adevarat este ca “vremurile”(timpurile, epocile) sunt create de SISTEME*, iar mai jos avem inca o dovada ca ‘exista sisteme si sisteme:

  “Ofensiva economică a Beijingului în Asia
  Cea mai recentă inițiativă a Chinei este numai o poveste de succes pe un drum care se anunță foarte lung.
  (Stefan Popescu-02.12.2020)”…China are nevoie de povești de succes, mai ales în această perioadă când Taiwanului s-a întărit considerabil ca urmare a gestionării perfecte a pandemiei de COVID-19 (numai șapte decese la o țară de peste 23 de milioane de locuitori),…”____—-____iar aceasta intr-o tara dintre cele mai aglomerate, densitatea populatiei este printre cele mai inalte din lume, luand in calcul ca Taiwanul este chiar mai mica(ca suprafata) decat Olanda,, adica 36 mii kmp, dar reusesc sa aiba un GDP nominal de 27 mii $/cap loc. Iar si acest succes economic, ca si cel sanitar-actual, are radacini in interactiunea de 50 de ani cu Monarhia Japoneza, care a transportat aceasta mica tara, din epoca superbarbarismului, la cea moderna:”…Japanese colonial rule was instrumental in the industrialization of the island, extending the railways and other transport networks, building an extensive sanitation system, and establishing a formal education system in Taiwan.[68] Japanese rule ended the practice of headhunting…”(* la fel, omul se conformeaza sistemului, bun sau rau, prin constrangere sau voluntar, cazul China /Taiwan , este f. ilustrativ, asa cum cazul Romania este -deasemeni-f ilustrativ, omul a fost declasat masiv sub sistemul comunist, sistem care doar s-a cosmetizat putin prin impopotzonare cu idei si expresii falsificate de la bun inceput(precum democratie, drepturile omului,etc.), deci sistemul a devenit neocomunismul ortodocso-mioritic, asa si “omul”…)

 25. CEO-ul Pfizer nu este sigur ca vaccinul sau va preveni transmiterea COVID-19 catre alte persoane

  CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, nu este sigur …”____——_____ cel putin provizoriu, putem spune “na-ti-o franta ca ti-am dres-o!’, insa este ceva sigur in aceasta afacere, anume vorba cu pielea ursului, numai ca in acest caz “pielea ursului din padure”, chiar a fost vanduta, si inca pe sute de milioane de dolari…Totusi , ce spune acest CEO pare -mai degraba- sa fie preambulul pentru un alt anunt sau pentru o eventuala scuza(in caz de esec), pentru ca -in general- vaccinurile nu sunt destinate stoparii transmiterii germenilor si -la fel – nu sunt destinate distrugerii germenilor, vaccinurile sunt facute doar sa protejeze persoana vaccinata, si nici macar nu o protejeaza prin A NU se infecta, ci prin a tine sub control germenii DEJA patrunsi in organism, deci orice persoana vaccinata poate fi (chiar permanent) PURTATOARE a acelui germen, si -evident- il poate “da” altora…Asa cum spuneam prin iulie despre faptul ca “s-a ajuns la acel punct in care carantinarea, etc., pe tari NU mai este valabila, ci trebuie instituita o masura cu adevarat “pandemica”, adica pe tot globul si sincrona”, desigur este vorba despre acea DDD, care ar fi tinut sub control acesti germeni(si multi altii) IN AFARA CORPULUI , ei bine acum suntem la acel punct, in care “vrei nu vrei, trebuie sa bei aghiazma”, adica (in eventualitatea ca vaccinul va fi efectiv) TREBUIE VACCINATA TOATA OMENIREA, numai asa se mai poate (in aceasta circumstanta) restrange puterea de infectare, deci numarul de imbolnaviri( si decese), prin “infometarea” virusului, prin faptul ca in orice organism ar ajunge, va fi lovit de sistemul imunitar, avertizat de “invazie”…Cel mai ieftin si cel mai sanatos , ramane tot DDD-ul global, trebuie sa intelegem ca acest virus nu este nici macar o fiinta(nici unicelulara), este doar o particula infima, si CARE ESTE FOARTE SENSIBILA, atat de sensibila incat chiar si oxigenul concentrat il poate omora, la fel si lumina solara(prin ultraviolete), chiar si sapunul home made(cu soda caustica) il distruge, si -la fel- chiar simpla apa clocotita iar cel mai important, avem disponiblie sute de chimicale (si combinatii) care-l distrug rapid si in proportie de peste 99, 99 la suta, deci asta TREBUIE sa fie calea de urmat…

 26. Alegeri parlamentare 2020. Liderul PLUS, Dacian Ciolos: “Am votat pentru oameni noi in politica”(…)/// 2-Alegeri parlamentare 2020. Sorin Grindeanu: “Am votat pentru schimbare”(…)///
  3-Cat castiga, de fapt, lunar un parlamentar. Toate beneficiile financiare acordate de stat senatorilor si deputatilor
  (Duminica, 06 Decembrie 2020, ora 15:01)
  Cat castiga, de fapt, lunar un parlamentar. Toate beneficiile financiare acordate de stat senatorilor si deputatilor

  “…465 de parlamentari – deputati si senatori. Pentru indemnizatia lor statul cheltuieste nu mai putin de 92 de milioane de lei anual. Adica in jur de 18,5 milioane de euro. La aceasta suma se mai adauga si alte cheltuieli, cum ar fi cele cu cazarea in Bucuresti, cu diurna sau cu transportul…”___——___Corecta asertiune, mai sus doua exemple, doi fosti mari gangsteri politici, vorbesc despre oameni noi si schimbare, practic ei se refera la binecuvantarea (DOAR pentru ei)prin impamantenita Rotire a Cadrelor, asa ca indiferent pe cine votezi, nimic nu se va schimba(in bine, desigur), iar cheltuielile doar cu parlamentarii(per total, cel PUTIN 20 milioane euro/an) arata clar de ce are nevoie tara, anume de reducerea masiva a acestui clan de paraziti, adica la max. O SUTA, dar reduceri mari-si cu sens- in mai toata structura de stat a tarii, NUMAI ASA se pot salva zeci si zeci de milioane euro/anual (si investiti in cea ce este cu adevarat benefic pentru societate), si -in acelasi timp, se va reduce puterea de agregare mafiotica a respectivilor, fiind mult mai putini va fi mai greu sa-si gaseasca perechile, plus, societatea ii pota monitoriza mult mai eficient…Dar “Lasciate ogni speranza!”, alegerile sunt pe sfarsite , deja, si Rotirea Cadrelor -macar partial- executata, iar un alt aspect -in diabolica schema-este faptul ca marele papusar este insasi seful statului, acesta a avut toate sansele sa schimbe cu adevarat ceva, dar el s-a mafiotizat rapid si este reala parte a stabilimentului de gangsteri politici…

 27. Mii de protestatari la Chisinau. Maia Sandu: Rabdarea noastra este pusa la grea incercare. Dodon da foc la tara!
  (Duminica, 06 Decembrie 2020, ora 14:15)

  Mii de protestatari s-au adunat la Chisinau in semn de prostest fata de puciul parlamentar pus la cale de Dodon…”____—–____In primul rand cred ca „in numar este si putere”( macar cateodata!), deci ce inseamna acest ” mii de…”, 2 mii, 3 mii sau 9 mii? Pentru ca ar face o diferenta , insa -cum ziceam- Gorgon este cam pregatit pentru orice,ce este cert, este ca in R.M. se prefigureaza ceva destructiv si marii perdanti vor fi tot oamenii de jos, masele…

 28. Liderul partidului ultranationalist din Rusia ameninta Moldova cu o „baie de sage”. Moscova continua atacurile impotriva Maiei Sandu pe problema Transnistriei.(…)___—–___a trecut -f. repede- vremea pistoalelor cu apa, era de asteptat sa intre in scena, artileria grea…

 29. Alegeri:Restrans la Romania, stim cine a pierdut si cine a luat AUR-ul, mai interesanta mi se pare intrebarea daca -la nivel individual- orban chiar a pierdut, mai ales in contextul general (cu pandemia), parerea mea este ca demisia sa, este -pentru el insusi- o gura serioasa de oxigen, a inteles ca toate oalele se vor sparge in capul utimului pm, asa ca aceasta “infrangere”(in fata pesede, altfel tot ei conduc, cu alti aliati) a venit la tzanc, este cea mai buna scuza, plus ca individul are deja un post mult mai fara responsabilitati, pregatit…Desigur ca ar fi trebuit sa se retraga definitiv, asa fac presedintii, pm-ii si chiar alte functii inalte(sefi de servicii, etc.)-din tari real democratice-, cand pleaca sau sunt demisi, ies din politica, intra in practica particulara( ca advocati, dascali pe le vreo inalta scoala) sau -presedintii si pm-ii- se apuca sa scrie carti, sa tina conferinte motivationale( pe bani, ok) , dar nu se mai agata de functii publice(platite de contribuabil)…In originala democratie romaneasca, este invers, toti marii sefi, odata scosi(cumva) de pe functii, se lupta caineste tot pentru un post inalt, si -oricine stie- DOAR PENTRU A -SI MENTINE I M U N I T A T E A(!!!!!!!), pentru ca absolut toti se stiu a fi facut talharii serioase, de unde oricand pot fi saltati de un procuror onest si indraznet…Spre deosebire de orban, mult mai marele satrap, i-han, NU poate sa-si dea demisia, asa ca tocmai puntru acest motiv l-a numit interimar pe un general de armata, pentru a fi protejat in continuare, stiindu-se ca armata romana este plina de lasi si ca vor fi trup si suflet cu generalul lor, chiar daca piere patria… Si inca odata, aceiasi analogie, cu doi adjuncti care se dovedeste ca nu sunt buni, nu inseamna asta ca seful lor imediat este si mai tampit, sau criminal? Iar in acest caz, avem de 6 ori acest raspuns, i-han are 6 ani de sefie si tot atatia pm, devine evident ca -de fapt- el este adevaratul incurca-lume, dar fiind sef suprem, sacrifica-unul dupa altul- pe subalternii idioti…

 30. Avocata Sosoaca, viitor senator AUR, confirma intentia partidului de suspendare a lui Iohannis: “Sunt foarte multi romani care-si doresc asta”(…)////
  -II-iohannis: Este “absolut fundamental” ca fenomenul coruptiei din Romania sa fie combatut cu fermitate.(…)___—___ in citarea nr. 2, regasim acelasi limbaj de lemn, absolut gol, al acestui distrugator de natie, care a avut TOATE PARGHIILE si TOATA PUTEREA OFICIALA, LEGALA CAT SI ILEGALA, sa combata coruptia, insa el este cel care a inmultit-o si aprofundat-o( an acesti 6 ani!!!), incat Romania a ajuns un ras de tara… Si din cauza acestor aberatii biologice(iohanis, dragnea, veorika, etc,etc.) aceasta formatiune-AUR- a ajuns sa fie votata de multi, si chiar daca sunt considerati extremisti, aceasta masura(de a-l suspenda pe gangsterul-bovina) este foarte corecta si binevenita, chiar daca in ceasul al 13-lea, inca (cererea) este incompleta, in declaratie trebuie specificat ca odata suspendat, individul declasat , trebuie si va fi arestat si judecat pentru vanzare de tara, sabotarea economiei nationale si chiar genocid, alaturi de alte capete de acuzare, f. grave…

 31. Fost general israelian: „Extratereştrii există, guvernele din Israel şi SUA sunt în contact cu ei!””…există chiar și o „Federație Galactică”.”””____—–_____ si nu intamplator un cetatean al Poporului Ales, face aceste declaratii,pentru ca , cum am spus de multe ori, este absurdul absurdurilor sa crezi ca intr-un sistem infinit(adica cu sute si mii de miliarde de corpuri fizice, planete,etc., sau oricum vrei sa le numesti*) exista inteligenta biologica (sau de alta natura) doar pe acest bolovan , numit Pamant, in special cand exista dovezi clare ca planeta noastra a fost vizitata de acesti extraterestri, care -fiind mai multi si poate chiar concurentiali, la o anume perioada- au hotarat formarea acestei Federatii Galactice, tocmai pentru a putea preveni mai eficient dezastrele cosmice care “se intampla” din loc in loc si din timp in timp, de acea este nevoie de investitii masive pentru a se putea formula predictii cat mai exacte si -la fel- investitii in nave de capacitati uriase, care -practic- sa fie un fel de microplanete, numai ca viata va fi adapostita in interior si nu PE suprafata sistemului fizic…Nu sunt sigur daca cele 2 guverne chiar au contact cu acesti ET, insa sunt sigur ca acesti adevarat DUMNEZEI ai omenirii au puteri supraomenesti, totusi limitate, chiar ei sunt in permanenta alerta pentru a supravietui cataclismelor cosmice, care odata declansate pot cuprinde volume greu de imaginat, adica constelatii si galaxii intregi, care -realmente- vor fi facute praf si pulbere, si -din
  nou, in timp-chiar miliarde de ani- reconstituite in corpuri ceresti sasizabile, unele chiar uriase, asa cum sunt si acum, detectate…(*iar aceste miliarde sunt doar o forma de exprimare, pentru ca este posibila numaratoarea doar in ipostaza INGHETZARII universului macar pentru o secunda-, cea ce este imposibil, deci acest numar de corpi ceresti, este -practic- infinit, de unde si numarul corpilor ceresti locuiti este urias…)

 32. Memoriile unei proscrise
  (Justina Irimia | 02.12.2020)”…Exponent al armoniei universale”…”___—-____interesant si placut scris, acest articol, dar necitind respectiva carte, banuiesc ca respectiva ‘armonie universala’ se refera (poate, doar) la „universalitatea” pamanteasca, lumeasca, asa cum se face in milioane de circumstante, desigur , exprimarea derivand din egocentrismul uman, altfel f. natural si care bate de multe ori cea ce este cel mai uman lucru, adica gandirea, apoi gandirea analitica, logica, ratiunea…Iar aceasta , in contrast cu adevaratul „universal”, care NU va putea fi niciodata pe deplin deslusit, datorita exact acestei „particularitati” (foarte generale!!!) adica de universal, care -in primul rand- inseamna INFINIT…Si -la fel- in contrast ultradovedit, ca respectiva ” armonie” este doar o intamplare regionala, „Cosmosul fiind un loc foarte periculos”( asa cum spune Schopenhauer)

 33. Povestea italiencei care s-a mutat la Bucuresti fiindca ii place Romania: “Coruptia de aici este doar o virgula fata de cea din Italia” “…Nu degeaba italia este tara Mafiei!…” ___—–___ Se mai intampla si minuni, nu? Sigur ca nu putem avea absolut nimic impotriva alegerei facute de aceasta tanara, insa explicatia cu mafia necesita ceva nuantari, mafia italiana este o asociatie de persoane “din popor”, Mafia romaneasca este insasi statul…Doi, mafia italiana este prin excelenta actorul nr. 1 in evaziunea fiscala, INSA, cei mai multi bani sunt folositi tot in Italia, inclusiv pentru a plati “pe sub masa”, iar in Romania mafia SCOATE banii(la fel, nedeclarati si netaxati) din tara, si-i cheltuie oriunde in lume, inclusiv in Italia, si inclusiv cumparand produse italiene de lux(masini sport, ca ex.) care costa cel putin 1/4 milion dolari/bucata, si -probabil- ca sunt mai multe asemenea masini in Romania, decat sunt Dacii, in Italia, care nu costa nici 10 la suta din pretul unui Lamborghini…Altfei, ii uram -italiencei- Tante Cose Belle!

 34. De ce vor sa ne distruga erma taraneasca.(anonimus.ro)(…)___—-___Sunt mai bine de 10 ani de cand am scris un articol (pe subiect), intitulata”ROMBUL DE PLATINA” in care spuneam ca toti romanii CARE VOR, pot avea CASA si MASINA si GRADINA cu PISCINA, evident fiind si persoane care vor sa traiasca la bloc, dar altfel, Romania (ca geografie si resurse) a fost EXTRAORDINAR de darnica cu oamenii sai, care INSA AU VANDUT-O SI S-AU VANDUT SI PE EI INSASI, si nici in ceasul 24 nu vor sa-si repuna tara pe fagasul normalitatii, caramida de baza fiind PROPRIETATEA STATORNICA SI ADUCATOARE DE VENIT, adica pamantul, unde trebuie sa fie construita o casa cu tot ce este mai novelty(in rezistenta, termoizolare, etc.)si cu o gradina precum cele ale Semiramidei, care sa produca pe 1/2 ha cat de pe 4-5 ha, asa cum in tari minuscule chiar “se intampla”(Olanda, Louxemburg, Belgia, etc.) .Putem zice ” inca nu este totul pierdut”, doar pentru ca speranta moare (ar muri) ultima, dar avand in vedere realitatea groaznica , ca tara si neamul , sunt “conduse” de cei mai perversi calai, NU cred ca se va intampla, adica NATIONALIZAREA intregului pamant si redistribuirea a cate un ha(max.) / cap loc, trecut de 16 ani si statul sa inceapa sa construiasca ferme MIRAJ(ferma si rezidenta pe aceaisi suprafata de max. 2 ha) , si vanzarea acestora fara down payment, fara dobanda(pentru primii 5 ani) si plati lunare de max. 10(15%-pentru cuplu) din TOT VENITUL Real…Si astfel s-ar rezolva si problema somajului( va fi impins spre “zero”) si -CRED- multi romani se vor intoarce in tara, producand reversia demografica, cea actuala fiind dezastruoasa…

 35. Noul bombardier stealth al Chinei, H-20, poate ajunge pana in SUA doar pe hartie.(…)___—-___ asta spuneam si eu, chinezii sunt f. buni la copiat si chiar la inovatii, insa cand lucrurile sunt f. complicate, au nevoie de ani, ca “sa le dea de capat”, iar in acesti ani, occidentul( aici USA) nu stau cu mainile in sholduri,ba chiar lucreaza in asa fel, incat pot ajunge chiar cu doua ture inaintea Chinei…

 36. „Naţiuni superioare şi inferioare nu există pe lumea asta-ion aurep pop”
  De Anonimus/ Andrei Popescu -11 decembrie, 2020)ANALIZA Saracii din Romania au devenit si mai saraci in 2020. Cum a evoluat salariul mediu net pe diverse ramuri ale economiei
  (Sambata, 12 Decembrie 2020, ora 00:02)

  Salariul mediu net pe economie a crescut cu 22 de lei in octombrie 2020 fata de septembrie 2020, ajungand la 3.343 de lei. Cu toate acestea realitatea financiara a multor industrii din Romania arata un adevarat dezastru salarial, dus pentru multi angajati la limita subzistentei…”___—–___Sigur ca -conform “gandirii” marilor “patrioti” de hartie creponata- strainii sunt de vina, si nu imensa CLASA PARAZITARA DIN TARA, oricum avem si rezolvarea, LE CANTAM ROMANILOR un f. calduros “LA MULTI ANI!”, adjustat, adica “La anu’ si la multi bani!” si -gata!- toti se vor trezi ca nici nu mai au ce sa faca cu purcoaiele de euro,asa cum celor ramasi fara caldura si apa( chiar in inima tarii, capitala) le recitam ” Si ape curg in vale”, etc. iar celor din cele 3 judete ramasi recent fara lumina(electricitate) , le uram “ochi” de liliac( ca tot suntem tara vampirilor!) (cat si “pe langa drum, pe langa gard”) si i-am rezolvat si pe astia…Asta este marea problema cu “patriotii” de profesie, ei niciodata nu vorbesc despre realele si concretele probleme, ci o tin doar pe sabloane lacrimogene, tocmai pentru ca ei se stiu BAZA problemelor economici-sociale ale tariii(prin furt si/sau parazitism suprem)…Nu mai amintim(in detalii) ca chiar simplu academician (sa ajungi), in orice tara serioasa(ba chiar si in Romania ceausista-exceptie elena ceausescu), era o pozitie rezervata celor cu 30-40 de ani de catedra universitara si/sau cercetare si macar cu ceva realizari veritabile(practic, atinse cand ieseau la pensie), acum, orice putza-verde are si 2-3 doctorate si ajunge academician, practic Romania (la acest capitol) pluteste in “Tara Fanteziilor”, inca ma intreb cum de cei 15-20 de ingineri, medici, etc.(adica practicieni a ceva), care au realizari notabile in domeniul lor, nu se rascoala pentru a-si alege ca sef pe UNUL DINTRE EI, raspunsul trebuie sa fie ca sunt -CU ADEVARAT PREA PUTINI- si se simt total sufocati de MARELE REST( de vreo 200?), care tocmai pentru acest motiv il mentin sef pe acest aurel, este adevarata mina de aur in a le mentine si lor privilegiile nemeritate, furate…E prea de duzina sa mai zici “Jenant”
  , este de’a dreptul CRIMINAL…

  si-continuand- referitor la cele 2 titluri, pentru primul este complet fals ca “NU exista…”, poate ca este corect politic sa NU zici asa ceva, insa realitatea ULTRAPALPABILA o DOVEDESTE, iar superioritatea sau inferioritatea unei natii este data de CLASA INTELECTUALILOR, care trebuie sa fie si intelectuali veritabili cat si luptatori sociali, pentru ca una fara alta nu poate avea succes, sau daca da, acest succes se relativizeaza , inclusiv in timp…In fond , contrastele(bun/rau, lumina/intuneric, superior/inferior, etc., etc.) FAC PARTE DIN NATURA UNIVERSALA, adica peste tot in univers(ul cunoscut , macar) exista IERARHIZARE, iar in in anumite planuri, treptele de jos ajung sa fie total opuse varfurilor, asa si in acest caz, EXISTA NATII SUPERIOARE, nenorocirea este ca nu sunt nici 3 duzini din totalul de aprox. 200 natii… Iar despre tittlu nr. 2(adus de mine), oare de ce acest “patriot si nationalist”, autodelarat (pe oriunde apuca) nu vorbeste despre aceasta situatie si nu vine cu solutii, incat acesti multi oameni sa poata trai si ei decent, adica sa ajunga sa castige macar 15-20% din cat „castiga” el insusi, per total? Raspunsul il stie toata lumea si l-am exprimat de sute de ori, inclusiv mai sus…

 37. Sefii din Primaria Bucuresti care incaseaza intr-o luna cat altii intr-un an. Marii „rechini bugetari” cu functii si lefuri cat cuprinde
  (de Anca Olteanu-Duminica, 13 Decembrie 2020, ora 00:02)”… 300.000 lei/an…”___—-____ asta numai oficial, inregistrat, insa acesti indivizi fac tot soiul de matrapazlacuri, de unde mai scot chiar mult mai mult…Iar aceasta este posibil pentru ca mafiotul-sef, i-han, este trup si suflet cu devalizatul prin lege, si -cred- ca el primeste „daruri” cam de la fiecare minister, care -la randul lor- colecteaza din teren, taxa de protectie… a functiilor, desigur!
  -II-OMS, acuzată că încearcă să acopere proasta gestionare a pandemiei de Guvernul italian
  (Laurentiu Gheorghe | 11.12.2020)

  Raportul, redactat de cercetătorul OMS Francesco Zambon și alți 10 cercetători din Europa, a fost finanțat de guvernul Kuweitului…”____—–____ chiar asta spuneam cateva saptamani in urma(mai sus) ca OMS nu-si face datoria , ci face jocuri politice internationale…Urat, grav, criminal…

  1. Salariu uriaş pentru noul şef al Academiei Române: Ioan Aurel Pop va câștiga jumătate de milion de lei anual după ce a decis să cumuleze funcțiile de rector și președinte al Academiei
   ( Raluca Pantazi HotNews.ro-Miercuri, 25 aprilie 2018, 14:04)
   “…Amintim că Revista 22 a scris pe larg că numele lui Ioan Aurel Pop a apărut pe o listă a colaboratorilor Securităţii, iar reacția acestuia a fost: “Mă aştept să mi se ceară condamnarea la moarte”…///

   -II-Șefii Academiei Române, cu averile la secret. Ioan-Aurel Pop „ascunde” venituri lunare de 6.100 euro
   (DE OCTAVIA CONSTANTINESCU | Actualizat: 14.01.2020 – 14:30)____—–_____ sincer, eu am zis cam la plezneala ca acest individ este propulsat si mentinut de securitate si nomenclatura co- si neocomunista, pentru ca nu gaseam alta explicatie, si -iata- este adevarat, plus ca individul trebuie sa fie de o rapacitate infernala, asa cum este si “calitatea’ sa de baza, patriotard si total fals nationalist, de fapt un devalizator si distrugator al economiei romanesti, de mare ” clasa”…Nu stiu daca cineva i-a cerut condamnarea la moarte, insa studentii sai ar trebui sa-i ceara un minim bun-simt, si sa-i ceara sa-si dea demisia din orice functie, eventual sa se retraga la o manastire de taici, ca tot este el marele aparator al celorlalti mari hotzomani, popimea…

 38. Duminica, 13 Decembrie 2020, ora 11:47

  Fosta sefa a Tribunalului Timis, despre negocierile pentru formarea guvernului: “Fiii securistilor si tortionarilor isi impart ce a mai ramas din tara”….”

  Fostul presedinte al Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, critica intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook negocierile dintre PNL, USR PLUS si UDMR pentru impartirea functiilor in viitorul guvern si ii aseamana pe politicieni cu “imaginea hienelor impartindu-si un starv”. Adriana Stoicescu face trimitere, in mesajul sau, si la umilirea Justitiei de catre politicieni.

  “Imaginea hienelor impartindu-si un starv… O poza cat un milion de cuvinte, in care, cu zambete mijite pe sub mastile de bascalie, fiii securistilor si tortionarilor bunicilor si parintilor nostri isi impart ce a mai ramas din tara. Limita abisului in care ne prabusim de 30 de ani nu se mai vede…. Cum sa tac atunci cand un politician ramas pe din afara unei scene oricum cangrenate isi permite sa afirme ca Dana Garbovan nu are moralitate si onestitate, ca Lia Savonea este un “sapun”? ___—-___ daca citesti doar prima parte a declaratiei, nu poti sa nu zici” Iata ca mai sunt si romani onesti si curajosi”, insa-continuand cititul- notezi rapid cu cine este inhaitata aceasta ex-judecatoare, adica ea face parte doar dintr-o alta ramura a mafiei de stat, pare ca este cu pesedeul, in sfarsit , indiferent cu cine, ea este doar un alt agent mafiotic, lupta pentru grup (si pentru ea) si nu pentru cei multi , care – inselati, exploatati,furati- sustin material/banesc aceste lepre(si) din justitie, mai ceva decat pe vechii regi…

  1. -cont- “…oamenii care au muncit toata viata, au dat examene toata viata, si-au asumat decizii toata viata. Cum sa tac atunci cand citesc ce scrie un minuscul personaj, cocotat vremelnic de altii in demnitati pe care nici macar nu le intelege, fara a avea nici o legatura cu justitia? …”____—–____Intr-adevar, este vorba de “intelegere”( a lucrurilor, valorilor, principiilor), insa -se pare- ca ea insasi nu intelege menirea justitiei, ea insasi se rezuma la judecati de individ(valide in sala de judecata), in loc sa INTELEAGA mecanismele care (aparent , chiar pe ea) o revolta…Ea nu intelege ca -in primul rand- cei din justitie nici macar nu trebuie sa fie cine stie ce destepti( chiar daca au invatat ceva), pentru un justitiar este mult mai important sa fii integru , adica adevarat OM, sa ai curaj si sa ai si cultura generala, tocmai pentru a putea analiza si conecta multele puncte care sunt peste tot, in procesul de justitie…La fel de important este faptul ca ea nu intelege ca situatia actuala(cronica) este datorata tocmai slabiciunilor si dezinteresului lor( al celor din justitie), pentru o societate normala si pentru insasi actul de justitie, altfel ar sti ca insasi faptul ca ei sunt umiliti de polititiceni, SE DATOREAZA ACCEPTARII DE CATRE JUSTITIE CA politicul (si guvernul) sa fie mult,mult supranumerar, de unde puterea acestora in a crea bisericute si a face presiuni(din multiple unghiuri) asupra justitiei, practic ea nu intelege ca Romania NU are nevoie de 500+ parlamentari, atat prin referinta la suprafata tarii, atat prin referinta si la nr. populatie( de unde al treilea aspect, densitatea, cu o mica exceptie, capitala*),DAR MAI ALES prin referirea la PERFORMANTA ECONOMICA SI SOCIALA, ba dimpotriva, TOCMAI ACEASTA URIASA INCARCATURA DE POLITIC, GUVERN SI ADMINISTRATIE, sunt BAZA DEZASTRULUI romanesc…Deci daca vrea sa fie luata in serios pentru prima parte a declaratiei, atunci ar trebui sa initieze o campanie prin care sa se impuna -pentru a fi legal- acel numar de 300 parlamentari(desi O SUTA este arhisuficient),sa continue cu cereri si formulari de reforme drastice, adica reducerea armatei( absolut inutile) cu cel putin 75%, scoaterea popimii de la plati bugetare, reducerea numarului de ambasade si consulate, etc.,etc. adica EFICIENTIZAREA intregii societati prin DISTRUGEREA IMENSULUI PARAZITISM INSTITUTIONALIZAT LA NIVEL NATIONAL…Altfel, ramane doar cu o hartie care confirma ca a terminat dreptul si -ca si multi alti gusteri din justitie si celelalte sectoare privilegiate- va iesi si ea cu mult inainte de orice normal, la pensie , cu o pensie astronomica, adica aruncand direct la gunoi mancarea furata de la gura a zeci de mii de copii si sute de mii de batrani, care au muncit si au fost talhariti de cei ca si ea…( * capitala, care -in mare- este ridicata preponderent tot pe orizontala,si nu ca marile metropole cu cartiere intregi de blocuri f. inalte- inclusiv zgarie-nori- in Romania o mare parte a populatiei traieste in orase si orasele, insa mai rar vezi un ciorchine de blocuri de peste 10 etaje, norma este de cele cu 4 etaje, asa ca reala densitate este inca acceptabila chiar si in aceste orase mai mari, sau capitala…)

 39. Veniturile FARAONICE ale judecatorilor CCR, dublate in ultimii doi ani. Magistratii amana cu repetitie discutarea reducerii veniturilor
  (de Laurentiu Sirbu-Luni, 14 Decembrie 2020, ora 00:02)

  Daniel Morar, fostul sef al DNA si actual judecator CCR, s-a pensionat in 2015, la varsta de doar 49 de ani si a beneficiat, pe langa salariul de judecator CCR (201.509 lei) si de o pensie speciala de 57.648. Acesta isi indeplinise cei 25 DE ANI in magistratura care-i dadeau dreptul la pensionare.Cea mai mare pensie speciala din Romania: 73.890 de lei, lunar…
  Fostii militari, politisti, angajati ai serviciilor de informatii, aviatori, diplomati si parlamentari, alaturi de magistrati sunt categoriile ce primesc pensie nu in functie de contributia lunara ci in baza unei legi speciale. In total, numarul celor care beneficiaza de aceste pensii este de circa 170.000 de persoane….
  Cei peste PATRRU MILIOANE si jumatate de “cetateni obisnuiti” beneficiaza de o pensie medie de 1.586 de lei….”___—-___prea mult de comentat este inutil, ce mai poti zice , decat”Bai romani, da’ isi bat astia joc de voi, cum nu s-a mai pomenit si cum nu mai exista pe lume!” Si doi, Intotdeauna am zis -si repet- cel mai urat mirositor si cel mai ihoros si namolos putregai, este ,in asa-zisa justitie romana…

 40. Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 9,2 miliarde euro in octombrie, la 118,99 miliarde euro, anunta BNR
  (Luni, 14 Decembrie 2020, ora 18:04)___—–____ inca o „realizare” faraonica, in Romania,intr-o singura luna, DATORIE EXTERNA de peste 9 MILIARDE EURO, iar prin Aprilie-Mai, va depasi si caracteristica de faraonica(per total), adica va deveni PARAMOUNT, cu mult peste jumate din PIB-ul nominal, chiar acum este pe langa jumatete, iar orban si catzu vor sa faca rotirea cadrelor, in loc-impreuna cu i-han- sa fie impuscati sau macar pusi la ocna, pentru macar 25 ani…Si culmea, aceste datorii sunt facute cu acelasi scop , mereu si mereu, pentru salariile lor uriase si platile de pensii astronomice pentru doar o farama din populatia Romaniei…

 41. Romania:seful statului convoaca parlamentul…(…)___—-___ Adica SACALUL SEF, cheam la ordin hienele hulpave…:”Fostul presedinte al Elvetiei, Flavio Cotti, a murit la 81 de ani din cauza COVID-19
  Fostul presedinte elvetian Flavio Cotti, care a ocupat, de asemenea,FUNCTIILE de ministru de externe si de interne…///-II- Ce efecte are marirea drastica a amenzilor de circulatie. “In Elvetia poti plati si 30.000 de euro pentru lipsa centurii”
  Altfel, cred ca mult mai eficiente ar fi fost un sistem, ce functioneaza in Elvetia si in unele tari nordice, unde cuantumul amenzilor este corelat cu starea sociala a contravenientului…/// ___—-____Elvetia, de aprox. 5 ori mai mica decat Romania dar cu aprox. 9 milioane loc. are un GDP nominal de peste 86 MII euro/cap loc.INSA, presedinele lor- total obscur ca si iesiri publice- are -practic-3 joburi, salvand cel putin O SUTA MII EURO/luna, asa si parlamentarii care lucreaza PART-TIME, guvernul (poporul) le plateste doar o indemnizatie si le da gratis un laptop, iar in cea mai mare parte a timpului, ei se ocupa CU PROPRIILE AFACERI (din care au venitul), nu au SALARII SI PENSII URIASE…Acestia NU au birouri centrale, nu au secretare, masini si soferi,si orice alt staff, practic sunt de cea mai inalta eficienta posibila, lucru pe care l-am mai adus in atentia romanilor, daca tot sunem chititi pe republica, de ce nu una tip elvetian, si -asa cum ziceam- cu o suta parlamentari care sa se reuneasca de cateva ori pe an (in capitala), restul in teren, unde sunt problemele, si -la fel- fara staff, etc., eventual decontari pentu combustibil…Insa daca fanariotul de la varf nu face absolut nimic, de ce ar fi cei din subordine altfel? Aceasta “chemare”, vrea sa fie chemare “la ordin”, individul vrea sa-si mai arate si el muschii, in realitate este doar un incurca-lume, ahtiat dupa putere si obsedat sa-si manifeste puterea in lucruri de -absolut- nimic, precum acordarea de medalii si diplome, etc.,sustinerea de “conferinte de presa”, sterile, unde bate campii sau incrimineaza pe oricine despre dezastrul romanesc, desi -daca avea bun-simt- isi dadea demisia cel putin 5 ani in urma… In sfarsit, o catastrofa plina de pretentii si infumurare…

 42. „Deputatii si senatorii care vor forma corpul noului Legislativ…”___—-___Se pare ca ” la timpuri noi, tot noi”…///:”Cine sunt cei doi parlamentari AUR implicati in reprimarea Revolutiei din 1989. Mesajul cu care a fost intampinat George Simion la Timisoara: “Dispari, provocatorule!”( Teodora MunteanuJoi, 17 Decembrie 2020, ora 11:33)

  “…Reprezentantii societatii arata ca doi ofiteri implicati in reprimarea Revolutiei – Francisc Toba si Nicolae Roman – au ajuns parlamentari AUR, …

  Francisc Toba

  Fost FSN-ist acuzat de crime atroce la Revolutie, eligibil pentru un loc in Parlament din partea AUR. In decembrie 1989 a activat la Sibiu

  Francisc Toba s-a aflat pe prima pozitie pentru Camera Deputatilor din partea AUR Brasov, fiind eligibil sa prinda un loc in Parlament. Fost FSN-ist, Toba a fost ales deputat in 1992, din partea PDSR-ului condus de Ion Iliescu.

  Toba a fost consilierul lui Adrian Nastase si a candidat si pe listele PSD pentru Parlament. A facut parte din conducerea Partidului Neamul Romanesc al fostului parlamentar PSD, Ninel Peia.

  Numele lui Toba apare si in dosarul legat de represiunea care a avut loc in Sibiu, in timpul Revolutiei. In acest dosar, clasat in 2010, sunt peste 700 de victime, morti, raniti si lipsiti de libertate.

  Potrivit informatiilor de la CNSAS, Lt.col. (r) Francisc Toba a fost acuzat de tentativa de omor deosebit de grav si complicitate la tratamente neomenoase. Presa a relatat despre Toba ca impreuna cu Lt. Col. Dragomir Aurel, incepand cu data de 22.12.1989, insotiti de militari in termen, inarmati, au ridicat din sectiile Spitalului Judetean Sibiu mai multe persoane ranite, in ciuda insistentelor cadrelor medicale. Acestia au fost dusi intr-o sala de sport unde ar fi fost batuti de militari…”____——_____despre nicolae roman- cel putin din textul de pe ziare.com- incriminarea de “reprimare a revolutionarilor,tratamente neomenoase”, etc., pare a fi subtirica, insa despre aceasr toba , se pare ca dovezile sunt clare, practic individul trebuie inculpat pentru CRIME IMPOTRIVA UMANITATII,(lege internationala si imprescriptibila) , pentru ca preluarea cu forta a bolnavilor dintr-un spital, chiar si pentru interogatorii (desi aici acestia au fost maltratati fizic si mental) inseamna crima impotriva umanitatii, chiar daca scuza este de “terorism”(pana la urma niciodata dovedit, mai degraba armata-si el, toba- au fost teroristi), pentru ca aceiasi lege spune clar ca si un terorist (sau alt criminal DOVEDIT), daca are nevoie de ingrijire medicala, O VA PRIMI, chiar daca ulterior , respectiva persoana va fi condamnata capital si executata…Iar -tot de la ziare.com- daca foto. a acestui toba, nu este trucata, atunci ilustreaza perfect “o poza mai mult decat o mie de cuvinte”, adica-in acelasi context- indivdul este unul dintre aceia care-si etaleaza pe complexul facial, gandurile si sentimentele, mutra lui chiar ca arata ca a unui criminal psihopat si extrem de vicios…Iar daca formatiunea AUR defileaza cu asa indivizi, nu prea vad cum o sa reziste prea mult…

 43. Un sofer a fost impuscat mortal dupa ce a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor. Agentii au urmarit masina si au tras initial spre roti…///
  -II- Sindicatul Europol, despre soferul impuscat in Botosani: A spart mai multe baraje, a lovit mai multe autospeciale. S-au tras 17 focuri de arma. Era condamnat pentru trafic de minori
  (de Alina TomaJoi, 17 Decembrie 2020, ora 17:39)___—–____ daca prima stire este cea adevarata, inseamna ca -de fapt- respectivul sofer a FOST EXECUTAT de politie(si care merge pe varianta” mortul este de vina”), care il cunosteu(avea deja condamnare), practic nicio deosebire intre acest caz si asasinarea lui Ghe. Ursu, pentru care “scuza” a fost ca “detinea valuta”…Iar daca da, (adica respectivul a murit impuscat), probabil ca si acest caz va fi “rezolvat” de fOmeia-judecator mihaela nita(sau nitu),pentru ca -nu-i asa?- actiunea a fost facuta pentru binele societatii…

 44. (avocatnet.ro)Poluarea a contribuit la moartea unei fetite din Londra. Decizie in premiera a justitiei britanice
  Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 20:21Comenteaza acest articol
  Poluarea a contribuit la moartea unei fetite din Londra. Decizie in premiera a justitiei britaniceJustitia britanica a recunoscut pentru prima data rolul poluarii aerului intr-un deces,..”____—–____ocazie magnifica pentru a reveni cu propunerea mea si mai ales-magnifica- pentru un-sau un grup de- advocat(i), care vor sa-si serveasca poporul si -evident- sa-si castige si ei cozonacul, la modul onest…Si , apreciind ca tu Lucia Tozaru, poti fi unul dintre acestia, as vrea chiar mai mult pentru tine, anume sa devii „LUCY in the SKY with DIAMONDS”, adica sa fii cea care initiaza actiunea, mai ales in aceasta circumstanta, de existenta-deja- a precedentului, chiar daca international.Cei care mai mi-au citit „aberatiile” stiu despre ce este vorba, anume initierea unui proces, „class action”, in care sa fie colectate toate decesele prin afectiuni respiratorii si sub varsta medie de deces din Romania, si trimiterea in judecata a firmei( sau firmelor) austriece care au despadurit Romania( chiar si legal), pentru ca multe cazuri de decese(din grupa amintita, chiar f. selectate, tot vor ramane f. multe) sunt datorate inrautatirii conditiilor de atmosfera respirabila(chiar si la distanta), prin DEFRISARILE uriase si in ritm rapid…Iar pentru a nu exista suspiciunea unei discriminari , in randul celor chemati in fata instantei trebuie sa fie si oficiali romani (trecuti si actuali), care au avut putere de decizie in respectiva problema , iar unii chiar au profitat baneste, la modul vizibil, in urma acestei BARBARII ECOLOGICE, propun sa fie lasati la o parte pestii cei mici, lucratorii fizici si chiar primarii locali, daca nu exista dovezi clare de coruptie in aceasta speta…Parerea mea ca aceasta actiune in justitie , BINE FONDATA SI BINE PLEDATA- poate sa recupereze de la cei implicati chiar mai mult de UN MILIARD de EURO, bani ce vor fi distribuiti familiilor care au pierdut pe cineva , prematur, datorita POLUARII, indusa de DEFRISARE si colaterale( echipamente si utilaje de mare capacitate, functionand pe motorina, transporturi masive, dasemeni poluante, etc.)…Succes

 45. ”S-a deschis sezonul descoperirii adevărurilor Revoluției
  (Anonimus/ Cristian Pătrașcu -18 decembrie, 20201)

  Revolutia Romana – Episodul 20-Acestea sunt zilele în care printre populațiile de la gurile Dunării, ființe bipede, fără pene și cu unghii late (cum le-ar caracteriza Platon cu și mai mult rezon), care se numesc între ei „români”, în vreme ce ceilalți îi numesc tot ami mult „țigani”, se deschide sezonul anual al descoperirii adevărurilor Revoluției.” ” …acea rupere definitiva…”____—–____ cum am spus inca din 1993-1994( in “Religia, Dusmanul Credintei.Religiile, Parintii Urii”), in Romania nu a fost o revolutie ci doar o miscare sociala si restransa(cateva puncte fierbinti) si scurta ca timp, si INCA , CU Bilet de Voie, de la alte tari, Marile Puteri(sa le zicem) , insa noi, romanii am ratat esenta unei revolutii, adica SCHIMBAREA SISTEMULUI, cea ce ar fi insemnat RESTAURATIA MONARHIEI, adica inceputul de drum pentru o adevarata rupere si una definitiva…Ratand inceputul, am distrus toate sansele, sigur ca -TEORETIC- inca mai este posibil acel reviriment, insa cu ” elite” precum i-han, orban, catzu, aurel pop, etc, este doar o gluma cinica sa mai speram la asa ceva, acestia si inca cateva zeci de mii ca si ei(unii chiar marunti ca functii, dar extraordinar de egoisti), sunt de fapt cei care sunt cea mai puternica prelungire comunista si -mai degraba- vor distruge tara la modul fizic, decat sa infaptuiasca acea rupere definitiva, care -in fapt- ar repune Romania pe harta lumii civilizate, in special printr-o alianta de maxim pragmatism si interes national, adica MONARHIEE CU APORT ENGLEZ..

 46. (Legile Tehnologiei. Episodul 24-avocatnet.ro)Amenzi de 10% din cifra de afaceri, noua sperietoare a legislației europene””…amenzi de 10 % din…”___—–____ nu subscriu neaparat la cuantum, insa principiul este f. corect, chiar daca incalca mult declamata si aplaudata expresie” Egali in fata legii”, si este corect si in situatiile individuale, de ex. sanctiunile(amenzile) pe circulatie( rutiera), este total INEFICIENT, sa amendezi egal 2 persoane diferite, pentru aceiasi abatere de la norme, in timp ce prima persoana abia subzista de la un cec la altul(muncitor palmas), iar a doua persoana(director prin vreun minister) „castiga” pe luna, cat castiga prima, in doi ani(!), adica pentru acea persoana (nr. 1) amenda contraventionala este cu adevarat o forma de pedeapsa(si trezire la realitate), pentru a doua este mai putin decat maruntisul cazut pe podea , cand, undeva , face o plata, deci practic nu inseamna ABSOLUT NIMIC… De aici deriva necesitatea diferentierii pedepselor si anume in raport cu VENITUL TOTAL PERSONAL sau FAMILIAL, si nu raportat la salariul minim sau mediu, acelasi lucru si cu firmele, si -deloc prin extensie- asa ar trebui procedat si in cazurile generale ajunse in justitie, de acord sa-i dai 6 luni de inchisoare cu executare portarului de la spital care (petntru 10 lei) a permis o vizita interzisa(din motive de siguranta medicala, precum criza actuala), dar este absurd sa aplici aceiasi pedeapsa medicului care nu a operat pe cineva pana nu a primit 0 mie lei, sanctiunile, pedepsele, trebuie sa fie corelate cu POZITIA SOCIALA, cu gradul de salarizare si cu evaluarea constientizarii si autoconstientizarii sociale, a individului in cauza, in paralela amintita, medicul respectiv trebuie sa primeasca de cel putin 10 ori mai multa inchisoare, pentru ca societatea i-a garantat automat(orbeste, pana la urma) de cel putin 10 ori mai multe privilegii( decat portarului), iar propria dezvoltare mentala si de constiinta ar fi trebuit sa-l oblige la mai multa responsabilitate decat la acel portar, care -in ultima instanta- „nu poate mai mult”( cum se zice)….

 47. Copilul de 16 ani ucis cu salbaticie in fata parintilor, in timpul Revolutiei din 1989 de la Cugir. Ce s-a intamplat cu securistul criminal
  (de N.G.-Sambata, 19 Decembrie 2020, ora 00:02)

  Constantin Ponenaru este printre cei 47 de minori ucisi in evenimentele sangeroase din Decembrie 1989. A murit acasa, la Cugir, fiind impuscat de maiorul de Securitate Blaj Emil in fata parintilor sai, fara nicio somatie.Mr. Blaj Emil a ordonat transportarea cadavrului de catre militari la masina si apoi la morga, continuandu-si noaptea prin a teroriza pe cei banuiti a fi participat la Revolutia din 21 decembrie 1989. La ora 04,00, s-a deplasat la familia Cercea unde, a tras 2 focuri de pistol mitraliera in tavan si a retinut, imbracati sumar, pe trei membri ai acestei familii, afara, cu mainile pe gard, iar dupa ce i-a transportat la unitatea militara, i-a interogat daca au participat sau nu la Revolutie. In data de 6 ianuarie 1990, a retinut, fara drept, abuziv, pe un tanar – Vintila Ioan, cerandu-i sa declare daca este terorist. L-a amenintat cu impuscarea acuzandu-l ca face parte din gruparile teroriste “camasile negre”, pentru ca acesta purta o asemenea camasa de culoare inchisa…” 15 ani de inchisoare…”____—-____ articolul nu ne mai spune insa daca chiar acest maior a facut inchisoare si -mai ales cati ani din cei 15- si nu spune daca inca mai traieste, oricum , ar trebui sa aiba pe langa 70 ani, si-probabil cu o pensie grasa- va mai trai mult si bine…Ce vreau sa spun, este ca Justitia trebuie sa aiba si rolul de RAZBUNARE, mai ales cand este vorba de ucideri din culpa, iar acest caz de TERORISM AL ARMATEI ROMANE(deloc singurul) , este un caz in care razbunarea ar trebui sa fie parte din justitie chiar si daca individul a efectuat 15 ani de inchisoare… Nu stiu cati vor fi de acord cu mine, dar familia acelui copil asasinat LA VRERE, LA POFTA, ar trebui sa-i convoace pe toti ceilalti cetateni ( sau urmasii lor), TERORIZATI de acest maior, pe care trebuie sa-l localizeze si sa-l omoare ca pe un caine turbat, cu pietre sau cu bate…Legea nu ar putea face nimic impotriva lor, sunt sigur ca cea mai mare parte din opinia publica internationala (si chiar din Romania) ar fi de partea acestora, care-astfel- ar duce la adevarata indeplinire a justitiei…

 48. Studiu: Fumul degajat de incendiile de vegetatie poate raspandi boli infectioase
  (de Alina TomaSambata, 19 Decembrie 2020, ora 02:00)____—–____ este f. evident acest adevar, asa s-a intamplat si cu prima mare (globala) criza ecologica indusa de om, adica cu una din repercursiunile ei, Gripa Spaniola, care a inceput in Febr. 1918, la cateva luni inaintea terminarii Primului Razboi Mondial(Nov. 1918), tocmai pentru ca a existat acea mare (nemaivazuta) poluare, adusa atat de imensele detonari de munitie, si -la fel- de noua forma de lupta, adica MECANIZATA ,extrem de poluanta, cat si prin supralicitarea tuturor mijloacelor de productie(oricum poluante), incepand cu minele pentru obtinerea a cat mai multe metale , necesare in fabricare a orice, pentru razboi…Ulterior , poluarea a crescut si mai mult, dar omenirea a dezvoltat-in paralel- metode de mentinere sub control a multor boli(inclusiv prin folosirea sulfamidelor si antibioticelor cat si a serurilor si vaccinurilor), care- macar unele- altfel ar fi devenit si ele pandemice, iar aceasta pandemie doar ne arata ca intotdeuna va exista o bresa in aceasta relatie, a omului, cu restul mediului inconjurator, atat abiotic dar -cum se noteaza -mai ales cel biologic si inca cu cel mai inferior si neorganizat, etc….

 49. Seful OMS: “Este esential sa vaccinam unii oameni din toate tarile decat toti oamenii din unele tari”(…)____—-____ in sfarsit o declaratie coherenta, adica (in cazul ca vaccinul este eficace) o oarecare acoperire , pe un oarecare termen( se spune , cam 3 luni , numai), in sfarsit, raman la concluzia exprimata inca din primavara, aceasta boala va deveni un fel de al doilea TBC, care, permanent(an dupa an), va avea o rata a imbolnavirilor clinice de 20-30 %, iar rata deceselor poate deveni cu mult mai mica, avand in vedere ca se pun la punct tot soiul de scheme de tratament, pe grupe de varsta(de alte boli, etc.,etc.) chiar pana la individualitate, un lucru bun, insa reducerea masiva, planetara , a incidentei acestei viroze(si a altor infectii contagioase, sau nu, chiar si parazitoze,etc.), se va obtine numai prin introducerea actiunilor de DDD de minim 4X/an, la nivel planetar, SINCRONIZATE la minut, care -PRACTIC- vor bloca oamenii in case nici macar o ora… Iar procedura este simpla si -posibil- chiar mai ieftina decat milioanele de actiuni DDD care se efectuaza zilnic, in diverse cladiri,sau spatii deschise, chiar pe zone mai intinse…Personal am conceput “tunul antivirus”, un tun cu PATRU „guri de foc”, care folosesc 4 feluri de munitie, cea ce inseamna ca eficienta va fi de peste 99,99%…Mai mult aceste tunuri se pot instala – chiar la modul PERMANENT- si PE mijloace de transport in comun, in special pe cele electrice, inclusiv trenuri, insa pentru o actiune concentrata- de o ora- , ele vor fi montate pe orice camioneta gen F-10 sau S-10, si chiar mai mici…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: