Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
PSD a jucat totul pe o carte. Mobilizarea electoratului social democrat.

PSD a jucat totul pe o carte. Mobilizarea electoratului social democrat.

Suntem la finalul campaniei prezidențiale. Duminică românii vor merge la vot pentru a alege președintele. În zilele rămase, vor intra în acțiune militanții partidelor care vor încerca, așa cum știu, să mobilizeze atât activul de partid cât și simpatizanții. Intră în funcțiune motorașele mici, dar extrem de importante, liderii din eșaloanele doi și trei, consilieri locali, consilieri județeni, cei aflați la baza partidului care sunt în contact direct cu cetățenii.

În ultima săptămână de campanie PSD a turat motoarele la maxim. Am putut remarca cu toții faptul că Dăncilă și staff-ul social democrat au aruncat în joc toate armele, s-a tras cu toată muniția.

Campania PSD a fost extrem de agresivă. Dăncilă a alergat pe tot terenul. Și-a făcut propria conferință de presă, în care a vrut să arate tuturor că poate vorbi liber, că poate răspunde la întrebările presei, că nu îi e teamă. Chiar dacă nu a prezentat o viziune pentru România, chiar dacă a preferat să dea doar atacuri politice, candidatul PSD a reușit să ”puncteze” pentru publicul său. A reușit să transmită că este pe baricade și se luptă până la capăt.

 

Tot ce a făcut PSD în ultimele zile a fost pentru electoratul său și doar pentru el.

 

Interviul ”patetic” de unde aflăm că soțul doamnei Dăncilă a luat-o cu ”căruța de la gară”, conferințele de presă, mesajele aruncate pe Facebook, au fost construite doar pentru activul partidului. Toate mesajele au fost simple și directe, făcute pe profilul votantului social democrat.

Poate unui votant liberal sau USR-ist, informațiile apărute în interviul lui Dăncilă pot părea ușor amuzante. Dar pentru electoratul PSD din rural ele vin mănușă.

Strategii PSD au renunțat la ideea de a mai ”aduce” electorat din altă zonă, au abandonat ideea de a mai ”câștiga” voturi și din alte bazine și s-au concentrat strict pe electoratul social democrat.

PSD a făcut și o campanie negativă puternică. A lansat multe fake news-uri privind candidatul PNL, au făcut materiale de manipulare menită să îl defăimeze pe Iohannis în speranța că vor reuși să demobilizeze câteva procente din electoratul advers.

PSD știe că nu poate câștiga președinția, dar își dorește un scor de peste 40%. De aceea, au ales și să meargă pe o strategie de acest gen, cu o mobilizare foarte bună a electoratului propriu, sperând că la o prezență de sub 45%, pot obține acest scor.

Un scor de peste 40% poate reprezenta speranța ”activului” că pot recupera până în alegerile locale și cele parlamentare, că pot redresa partidul și pot să se claseze din nou pe locul doi, dacă nu chiar pe 1, că pot obține cel mai mare număr de mandate de primari și de consilieri locali, mai ales dacă PNL și USR vor merge separat la viitoarele alegeri.

Toți liderii partidului sunt concentrați pe acest lucru. Nu îi interesează de soarta lui Dăncilă. Probabil, ea va fi schimbată oricum, dar pentru liderii partidului este extrem de important ca turul doi al alegerilor prezidențiale să le dea un trend bun pentru viitoarele alegeri.

De aceea, în ziua votului, primarii PSD vor fi mobilizați la maxim, de aceea veți vedea activul de partid făcând agitație, ducând oamenii cu mașinile la vot, făcând propagandă până la ora închiderii secțiilor.

A reușit campania dusă de PSD în ultima săptămână să enerveze electoratul non-PSD? Eu zic că da. Campania de fake news lansată de PSD,” tensiunea” pe care liderii partidului au încercat să o creeze a fost cam aceeași din epoca în care PSD dădea OUG 13 și Iordache ne spunea ”altă întrebare”. S-a văzut din nou cum PSD încearcă să creeze fractura în societate, fără să le pese în vreun fel de efecte, ci doar de obiectivul pe care ei îl au.

Agresivitatea cu care Dăncilă a vrut să ne arate că este un ”personaj capabil” cred că a iritat o parte din publicul non-PSD. Dacă până în urmă cu câteva luni râdeam aproape la fiecare ședință de guvern de o gafă marca Dăncilă, acum, în 30 de zile de campanie, PSD a vrut să ne arate că aceasta este capabilă să reprezinte România în lume, că este capabilă să fie șefa statului.

Da, pentru o mare parte din public contează mai mult emoția. Da, pentru o parte din public va conta mai mult dacă într-o dezbatere va spune ”ba pe-a mă-tii” decât să prezinte viziunea privind politica externă a țării sau să prezinte modul în care vede relațiile cu Republica Moldova.

Cu toate acestea, a fost mult prea mult chiar și pentru strategii PSD să îngroape toată epoca Dragnea-Dăncilă, să îngroape 10 august sau să schimbe imaginea de marionetă a doamnei Dăncilă.

PSD a apăsat pedala până la fund. S-a văzut disperarea din ochii social democraților. Au făcut totul pentru mobilizarea electoratului.

Doar că electoratul lor e limitat. Toată strategia PSD va putea fi anulată de public. O prezență mare la vot, o prezență peste 50% o va duce pe Dăncilă sub 40%. Un scor de treizeci și va însemna un enorm eșec și intrarea în vrie a partidului care, în momentul de față, are cel mai mare număr de aleși. Un scor cu 3 în față poate însemna pentru PSD pierderea viitoarelor alegeri locale și parlamentare.

13 comentarii

 1. daca veorika va castiga aceste alegeri, va fi un miracol chiar mai mare decat a doua venire a lui Isus pe pamant, si cred ca si pesedistii(cei cat de cat rationali) cred la fel, singura lor speranta(si sansa) este scorul, adica cat mai strans, asta va mai prelungi starea de gratie, adica de oarecare legitimitate a pesedeului-chiar in opozitie- daca insa scorul va fi -din nou- catastrofal, pesedeul nu va mai putea juca nici macar in liga a doua… Iar romanii vor asta si asta, cea ce este normal, insa „asa suntem noi”, ei bine, as zice ca mai degraba clasa intelectualilor este asa cum este, desi ar trebui sa fie tamponul intre emanatii lor(politicul) si mase si -in consecinta- sa-i sanctioneze radical pe primii(cand fac si o minima „greseala”-deobicei este voluntara) si sa traga, sa impinga sau sa tarasca masele dupa ei, spre progres…Pentru ca nu exista progres si evolutie pozitiva fara elite, iar la noi „elita ” este cea mai pervertita…Dar -macar cateodata- „Civilizatie se si impune”, esential este cine este in varful acestei elite, iar practica, statistica, etc., arata ca imensa majoritate a republicilor sunt parcul de distractii al diavolului, iar Monarhiile- tot in imensa lor majoritate- sunt Raiul pe pamant…Aviz amatorilor…

  -II-
  Nisipul a devenit una dintre resursele naturale pentru care se ucide (Sambata, 23 Noiembrie 2019, ora 14:29)(…)___—-____ mai jos 2 comentarii(corelate) din 2015 si 2016, este clar ca „conducatorii” tarii(si de atunci si de acum) nu au avut si nu au viziuni economice si pe termene lungi, ihanis inca pare ca rezista, pesemne ca din padurile rase in ultimii 5 ani, si-a facut o pluta, pentru supravietuire…///”1-Este cel mai jenant lucru ca marii corupti ai tarii sa fie arestati de o alta tara, asta dovedeste ca si in justitie si in serviciile secrete exista putregaiuri, pentru ca un asa individ, care incearca sa corupa in plan international, este clar ca tot cea „construit” el, se bazeaza pe fraude, imposibil de a nu fi fost sesizate de servicii si justite… cat despre „proiectele lui Ciolos”, suma de 1, 2 miliarde lei nu-mi spune mare lucru, avand in vedere cum se construieste in Romania, adica la cele mai inalte preturi si la cea mai joasa calitate, incat dupa un an , lucrarea trebuie refacuta…Daca ar fi destept, acest Ciolos ar investi intr-o tara Africana pe nisip, si ar „cumpara” prin troc, cel putin cateva sute de miliarde de tone de nisip, la o paritate de o tona grau pentru doua sute tone nisip, sau (in cel mai rau caz) la o paritate de 1 la 175, iar pentru porumb , etc. chiar de 1 la 150, si -desigur- cu dreptul de exploatare on site, insa cu echipament, management si inginerie romaneasca si chiar cu 1/2 din forta de munca de calificare joasa (sau fara) , deasemeni, 1/2 romaneasca si 1/2 autohtona, iar aceasta „plata” trebuie aranjat sa fie facuta pe un minim de 5 ani, cea ce nu va pune nicio presiune pe exporturile de grane romanesti. Nu cred insa ca acestui Ciolos i se aprind mai multe becuri decat lu’ ponta…(Decembrie 10, 2015)///___—___ 2-LA ZI – cam asta spuneam eu in sfarsitul anului(2015) cioslovecul insa are „planurile” sale, la fel si despre ape, de sute de ori am spus ca trebuie trecute -total- in proprietatea si administratia statului, trebuie considerate(apa) problema de strategie si importanta nationala…Probabil ca este un pic cam tarziu pentru afacerea cu nisip, insa tot nu as renunta, insa „nu-mi fac griji” cioslovecul si bovina de Sibiu au pe umeri cate un bolovan plin cu pietris, asa ca nu-i vad abordand problema, insa oricine poate nota ca amandoi acesti indivizi antiromani se plimba pe nisipuri miscatoare, iar cei care insista, vor fi inghititi de ele…

  -III-
  Dancila a venit la Parlament cu daruri pentru Iohannis: Tricolorul, Constitutia si o Biblie(…)____—–_____ veorika a gafat in ultimele saptamani cat altii in 7 vieti, iar cu simulacrul acesta de ortodoxo-patriotism , le-a cam pus capac la toate (deci timpul nu este chiar total epuizat), in primul rand subtilitatea populara-si sanatoasa, corecta- de a intelege lucrurile spune clar ca cine se prevaleaza de asemenea simboluri supreme, consistent si insistent, este un farsor, iar constitutia si drapelul- intr-adevar- sunt realmente batjocorite de politicieni, desi ei fac caz urias de patriotismul si respectarea constitutiei si a unitatii nationale, exemplul concret fiind VANZAREA pamantului tarii si a diverselor active, catre entitati straine si -la fel- jecmaneala zilnica, comisa de ei, pentru uz intern… Doi, simbolistica cu Biblia, iarasi nu cred ca mai este inghitita de cineva, in realitate poporul roman-da- este peste 85% ortodox, insa -GARANTAT- nici 10% din total nu au citit biblia de la A la Z, in fapt insasi cutumele ortodocsiei romanesti nici nu se mai bazeaza pe Biblie ci pe ce spun „oamenii Domnului”, adica -la modul practic institutionalizat- ortodocsismul romanesc se bazeaza pe falsuri cosmice, se bazeaza pe milogeala, intimidare, amenintare si biciuire( -fapt-calcat cu masina Audi, etc.) de catre popi( a celor recalcitranti) si -evident- blesteme, de genul ” daca nu dai un carnacior sau 10 lei pt. biserica, o sa te calce tractorul”, etc. Pe scurt, veorika daca cumva este manjita(cum sustine Catu-E-Ness- si cred ca are dreptate), poate sa stea (si sa se roage) pe cate 4 Biblii,( la fel si cu constitutiile si drapelurile) sub fiecare genunche, si tot nu o va salva de la a trage de hardau, pe holurile puscariei de femei…Pentru ca, Catu-E-Ness vine cu toiagul lui Moise(cel cu carlig), intr-o mana , iar in cealalata cu arcanul mioritic, si nu pentru a-i prinde pe pesedisti si a-i aduce la oaste, ci pentru a le pune „sula’n coaste” asa cum zicea mai marele lor…Si nu pe „La Rovine in campii”, ci „Pe la Rahova”, unde chiar bilele de plumb vor fi schimbate cu nou metal(sau aliaj) descoperit( inventat) de pesedisti, Rovanitul”…

 2. am citit in aceste zile tot soiul de scenarii despre veorika, cum ca este manipulata de staff-ul ei de campanie, ca ar fi infiltrata, ca baronii, etc,cert este ca consiliata sau nu, viorika a dat cu oistea in gard, la foc automat si numai amintita minune o poate face sa castige si -astfel- sa-si salveze pielea…insa in spatele acestei monumentale expresii a ignorantei si gafarii, s-ar putea sa stea ceva si mai urat, aproape macabru, si ma refer la sotul ei care -stim- este si el mare pe undeva si face bani seriosi…Ei bine, mai ales daca face banii pe bune, adica intreprinderea unde lucreaza este pe castig corect, inseamna ca tipul este si istet, insa -s-ar putea- ca ajungand la bani, putere, etc. omul sa-si fi gasit o fita cu 25-30 de ani mai tinerica decat veorika si -ar fi evident- ar vrea sa scape de veorica pentru a se desfasura in voie…Iar subtilitatea pe care ar merge ASTA , ar fi impreganarea mintii veorikai ca este the best si ca va invinge si casiga orice, si din apropae in aproape, a construit pentru veorika un soclu de ceara, pe care Catu-E._Ness si Orban( care oricum, a mai incercat sa o vare la zdup si inca pentru inalta tradare ) pot sa-l darame cu un singur chibrit, si -cum am zis- daca veorika a semnat cine stie ce harti(de care habar-nu-avea ce repezinta) se va duce la ocna, iar sotul cel iubitor va ramane cu trufandaua cat si cu ceasurile veorikai…

 3. Iohannis e problema, nu solutia(….) -de Octavian Stireanu, ziarul Azi-„…cititorii pot să-și formeze propria opinie despre ce ne putem aștepta de la actualul președinte, în cazul în care el va câștiga al doilea mandat…”____—____se poate compara aceasta votare cu un bilet de si jocul la loterie? Teoretic, da, oricine cumpara un bilet de loterie are sanse de 50/50 sa castige marele jackpot, numai ca dupa ce se trage loteria respectiva unde sansele matematice sunt definite de numarul de jucatori(de obicei de 1 la milioane- se noteaza ca doar unul a castigat…Cu atat mai mult aceste sanse sunt de 50/50, cand sunt doar 2 jucatori, desigur tot teoretic, pentru ca toate predictiile si tot esafodajul ridicat in jurul acestor votari, inclina a priori balanta in favoarea unui jucator…Iar prezenta diasporei la acest tur doi,o prezenta aproape suprarealista, impune idea ca ceva anume a detonat ceva in acest segment: sa fie modalitatea de sanctionare a lui ihanis pentru ca nu a respectat minima regula democratica a alegerilor? NU cred, mai degraba va fi sanctionata veorika chiar si pentru folosirea unui cuvant nepotrivit…Totusi, TEORETIC, sansele raman de 50/50…

 4. Pentru ca in Romania, ziua Orbanului s-a incheiat si cam stim cine a castigat(chiar daca veorika nu admite), pacat de Anna Birchall, daca facea ce i s-a sugerat(nimeni nu-ti spune direct, sa te faca sa te simti la ordin) , adica sa-si fi dat demisia din pesede, ea ar fi fost premierul Romaniei, cumva a calcat pe urmele viorikii, daca veorika se retragea cateva luni in urma( cand i s-a dat marele semnal ca este scoasa din carti) ar fi evitat toata trauma la care s-a supus voluntar, dar cred ca si inconstient si -probabil- ar fi salvat si pesedeul(si alianta), care mai degraba cu ponta si taratzeanu, ar fi facut o mult mai buna figuratie…Cam asta spuneam -mai jos- aproape 3 luni in urma:” LevSt. 29/08/2019 la 19:46
  Dăncilă spune că nu demisionează dacă guvernul său NU primește votul de încredere în parlament.(…)___—-___asta dovedeste doar o incapatzanare ridicola(***), e clar ca ponta si taratzeanu sunt mai agreati de membrii pesede si -mai ales- de baronii lor, deci ipostaza cea mai plauzibila, este „intoarcerea fiilor risipitori”( ponta si taratzeanu), iar udemere nici ei nu vor mai face opozitie,asa ca marea coalitie il va putea bate pana si pe ihanis, care face valuri dar inca nu are curajul sa faca ce trebuia facut demult, adica ce face Boris J. in Anglia, desi acolo lucrurile pot lua o turnura urata, exact cum s-a intamplat si cu idea lui D.Cameron, a vrut ( sau a mimat) sa arate mapamondului ca Anglia vrea in UE, si a iesit pe dos, cu exceptia daca nu cumva tocmai asta s-a urmarit, dar pe ocolite si democratic, adica la cererea publicului…(***- asa ca visul de preamarire prezidentiala a veorikai s-ar putea sa se prabuseasca in cateva zile, ea va fi spulberata de pe scena politica, cu toate garderobele ei mimand ba pe recenta Theresa May ba pe neuitata baronesa Margaret Thatcher care a emis doua cugetari f. peertinente(1-The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.2-
  Being powerful is like being a lady. If you have to tell people you are, you aren’t) care se aplica excelent pe cazul pesede si a sefilor (dragnea si veorika) adica exact asta s-a si intamplat , au ajuns la fundul sacului banilor poporului, tot facand cadouri baronilor si altor acoliti, iar (2) dragnea s-a vrut perceput ca un gentleman ce conduce abil din umbra, dar a ajuns la ocna, iar veorika -prin tinutele si ochelarii sai total nepotriviti cu spiritul si asteptarea romaneasca, a vrut sa-si impuna-extrem de in forta- o imagine de lady stilata cum nu a mai existat… Totusi , hatarul ca sa apara si prima femeie presedinte, s-ar putea sa-i fie facut, insa nu cu ea , ci cu a. birchall, la Washington, una din intrebari va fi daca este pregatita si capabila sa fie 5 ani pm si apoi presedinte…///
  -II-si iata si momentul cand soarta veorikii a fost transata:
  LevSt.
  11/10/2019 la 01:04
  Surse: Vicepreședintele SUA a anulat întâlnirea cu Dăncilă iar secretarul Rick Perry a ignorat-o.(…)____—-____ desi nu prea diplomatic, veorika a primit ce merita pentru indelunga si neantrerupta sa duplicitate( inclusiv , daca nu cumva, mai ales , in situatia cu Birchall)…Altfel, o compatimesc, este o lovitura puternica, mesajul trebuie sa fie ca este scoasa din orice game, ce mai poate face, este sa-l imite pe prorocul Baal, adica sa puna shaua pe magar, sa se intoarca acasa, sa-si puna randuiala la casa si sa-si puna streangul de gat, SAU, poate sa o ia voiniceste spre „orizonturi pierdute”, toate inspre Soare-Rasare.

 5. ce ar trebui sa faca veorika, ar trebui sa se retraga singura, si ar castiga a doua bila alba, alaturi de prima-de ieri- cand a dovedit ca are gusturi, s-a imbracat in negru…in ultima saptamana(sau doua) am luat putin apararea viorikii, pentru a crea un oarecare echilibru, vazand cum cohorte de scribalai s-au napustit peste ea, sa o darame…Insa cum am mai zis( de sute d e ori), veorika a fost si a ramas o tabula rasa (macar in politica si social), a primit cea ce era de asteptat, dar asta nu inseamna ca romanii au facut o alegere buna, veorika si-a dempnstrat incompetenta in 3 ani, ihanis in 5 ani, insasi veorika a fost-cumva- creatia lui… In sfarsit, chestiile astea nici nu ar mai trebui sa conteze, ci ce ar trebui sa conteze este faptul ca in acesti ultimi 30 de ani , cei de la putere se rotesc intre ei, talharesc si pleaca venind tot de ai lor(dati cu alte parfumuri si etichete), iar daca adaugam( si este obligatoriu sa o facem) si ceilalti ani si ‘epoci” de dupa 1947, cea ce per total sunt peste 70 de ani, este imposibil sa nu notam ca oamenii conteaza doar daca functioneaza in cadrul cel mai sanatos, ori republica romana( si inca cel putin inca vreo suta, pe mapamond) sunt doar parcul de distractii al diavolului, in timp ce -in paralel- toate Monarhiile europene- si ” dominioanele” lor( dar si Japonia, Iordania, Marocul, etc) sunt pete de Rai pe pamant, asa cum bine stim, a fost si Romania in perioada moderna Monarhista, practic, perioada( raportat la toate circumstantele internationale ale timpului)in care s-a trait f. bine in Ro. si in care s-au indeplinit toate marile aspiratii nationale si s-au nascut, dar mai ales, s-au remarcat, mai toate personalitatile romanesti in stiinte cat si arte, TOCMAI PENTRU CA , CADRUL LE-A PERMIS O DEZVOLTARE NORMALA…Si, atunci, intrebarea devine simpla, de ce nu ne intoarcem la Monarhie, singura forma de stabilitate si continuitate progresista, pentru ca „piatra din varful unghiului”, este mult, mult mai importanta decat oportunistii republicani romani, lasa a se intelege…Iar Monarhie romana cu aport Englez , la varf, va rezolva(in termen de luni si consolidat la infinit) si problema de aparare nationala, alaturi de o prosperitate generala si o recunoastere internationala, cea ce -automat- va duce la libera circulatie a romanilor in cele mai bune economii ale lumii, Canada, Australia, etc., inclusiv USA…

 6. GABRIEL OPREA FACUT VICEPRESEDINTE DE DANCILA, PE USA DIN DOS(…)___reaparitia lui gabriel opera dovedeste ca desi general, el este unul din locotenentii acoperiti ai lui ihanis, biata veorika nici macar nu banuieste de cine s-a inconjurat, asa ca invartindu-se sau nu, ea se va duce fara sa stie de unde i se trage, de fapt ea a crezut si dupa numaratoarea finala ca trebuie sa fie o greseala, ca poporul „ei” este cu ea, mai ales dupa pateticul show cu constitutia, tricolorul si biblia…Daca ihanis era macar om (cat de cat) gabriel opera ar fi fost -de mult- degradat si lasat pe mana organelor penale, e clar insa ca a fot salvat de ihanis, tocmai pentru a-l putea folosi, candva, cumva…Asa cum monica macovei este partasa (indirecta) la cel mai mare tun al Romaniei(vanzarea flotei) asa si ihanis este parte post-conspiranta la uciderea politistului Gigina un ostas la datorie, la o datorie legitima in ochii sai, dar de la inceput falsificata de comandantul sau, degeneratul opera, care l-a parasit -grav ranit- pe asa-zisul camp de lupta…

 7. ” politici evazioniste ale multinationalelor”, aici am o alta parere, intr-adevar e trista situatia, insa ca si in ecosistemele bio, si aici nisa aparuta a trebuit sa fie valorificata de cineva, chiar opportunistic, este absolut normal si in economie, insa marii evazionisti fiscali nu cred ca sunt aceste multinationale, ci „afaceristii” romani, de o oarecare anvergura(probabil cateva mii), as zice ca toti sunt fosti nomenclaturisti, fosti securisti, fosti parlamentari(de dup „89) si alte posturi inalte si desigur, actuali (si clientele imediata)…care au toate parghiile sa fenteze taxarea…Mai mult, cred ca aceste multinationale , sunt cele care mentin GDP-ul romanesc, alaturi de cateva firme autohtone(ca Dacia) si alaturi de milioanele de romani din diaspora, care trimit bani in Romania, chiar daca un singur million dintre acestia , trimit un minim de 200 euro/luna, avem peste 2 milliarde de euro/an, doar din aceasta sursa…Daca Catu-E-Ness si Orban chiar vor sa aduca bani la buget, trebuie sa reduca anumite taxe( unele chiar desfiintate),insa trebuie sa organizeze totul in asa fel incat evaziunea fiscala sa fie o raritate si nu o norma, cum este acum si de 30 de ani…Plus, reduceea masiva a posturilor din administratia generala, din armata si alte institutii parazitare..

 8. GABRIEL OPREA FACUT VICEPRESEDINTE DE DANCILA, PE USA DIN DOS(…)___reaparitia lui gabriel opera…din ceatza, dovedeste ca desi general, el este unul din locotenentii acoperiti ai lui ihanis, biata veorika nici macar nu banuieste de cine s-a inconjurat, asa ca invartindu-se sau nu, ea se va duce fara sa stie de unde i se trage, de fapt ea a crezut si dupa numaratoarea finala ca trebuie sa fie o greseala, ca poporul „ei” este cu ea, mai ales dupa pateticul show cu constitutia, tricolorul si biblia…Daca ihanis era macar om (cat de cat) gabriel opera ar fi fost -de mult- degradat si lasat pe mana organelor penale, e clar insa ca a fot salvat de ihanis, tocmai pentru a-l putea folosi, candva, cumva…Asa cum monica macovei este partasa (indirecta) la cel mai mare tun al Romaniei(vanzarea flotei) asa si ihanis este parte post-conspiranta la uciderea politistului Gigina un ostas la datorie, la o datorie legitima in ochii sai, dar de la inceput falsificata de comandantul sau, degeneratul opera, care l-a parasit -grav ranit- pe asa-zisul camp de lupta…///
  -II-
  Dancila si-a dat demisia(…)____—–____ vorba vine, de fapt a fost somata si apoi obligata, insa chestiile astea nu schimba nimic in mersul tarii…

 9. Orban: Vom face corectii la OUG 114, care este un act normativ criminal. Anulam toate taxele tampite(…)____—-____se misca repede acest Orban,e ca si cum mi-ar fi citit ultima postare, insa eliminarea acestor taxe va avea un impact negativ monetar asa ca el trebuie sa vina si cu masura care contrabalanseaza aceasta actiune si ANUME, SCOATEREA DE LA PLATILE BUGETARE A ZECI DE MII DE PARAZITI, care nu numai ca sunt o piatra de moara pentru sistem, dar sunt si sabotori si -in plus- sunt singurii care garantat au deja capital incat sa-si deschida o afacere , desi multi chiar o au, insa -tot sistemul- le-a permis sa suga de la doua vaci…Iar „astia” sunt chiar bine grupati, anume popimea, ce trebuie total separata de stat, reducerea armatei la modul radical(si -eventual o usoara crestere a contributiei la NATO), desfintarea academiei romane si refacerea acesteia pe baze obiective , corecte dar cu un numar de membri -prin statut- care sa nu treaca nici de 50, si -bineanteles- „epurari” in administratie in toata tara, inclusiv transformarea unor posturi in part-time job, (1/2 norma), in localitatile f. mici sau fara impact economic, si -cel mai bine, arondarea acestora spre proxima administratie fiscala, care „merge”,plus alte masuri deja enumerate de multe ori, iar la nivel national, Orban trebuie sa inteleaga NECESITATEA unei reforme uriase, adica reducerea judetelor la un max. de 10 si reducerea numarului de parlamentari la un maxim de o suta, cea ce ar fi si in concordanta cu conceptul de reprezentare numerica, totul arata ca populatia(ca cetateni oficiali) rezidenta in Romania scade numeric si inca la o rata si viteza , inalte…

 10. Lazea (BNR) trage un semnal de alarma privind cresterea pensiilor: 99% dintre romani nu inteleg dimensiunea problemei
  (de Irina OlteanuMiercuri, 27 Noiembrie 2019, ora 13:25)

  „Sunt convins de un lucru. 99% din publicul romanesc nu intelege dimensiunea problemei…”____—-____ desi poate fi cu procente serioase eronat, in aceasta declaratie, in principiu are dreptate, insa el se face ca nu stie de „bogatul nu crede la sarac”, pentru ca el este unul din zecile de mii care -IN MOD NEJUSTIFICAT, ABERANT SI CRIMINAL- au un salariu de cel putin 8-9 ori mai mare decat aceste pensii (de 1200-1300 lei) , si asta in timp ce pensionarii respectivi AU MUNCIT deja pentru un drept decent, iar el si cei ca el (ca salariati actuali), desi primesc salarii uriase, nu au nici macar 20 de ani de munca depusa, poate chiar mult mai putin…Cel mai urat din partea acestui „profesionist”, este ca nu vrea sa vada adevarata cauza a acestor discrepante si nici una dintre cele mai efective solutii de rezolvare, solutie care ar satisface-o si pe cea propusa de el (adica investitii productive), iar solutia doar ce am enuntat-o de cateva ori mai sus si de sute de ori, in general, REDUCEREA MASIVA A PARAZITITZMULUI INSTITUTIONALIZAT(si altfel) din Romania…

 11. Mama Luizei Melencu merge vineri la Cotroceni, sa vorbeasca „de la om la om” cu Iohannis.(…)____—–____ „Bate fierul cat e cald!”, daca tot au castigat la urne , de ce nu si un surplus de ‘afectiune” pentru „poporul meu”? Cred ca aceasta femeie nu a avut ea aceasta idee (decat daca este ahtiata dupa vedetism), mai degraba pionii din teren ai lui ihan au incitat-o si manipulat-o in aceasta cerere, pentru a crea impresia de cat de apropiat este ihan de popor…Practic, este doar o forma de populism ieftin,tipica acestui individ(ultima a fost nu stiu ce diploma pentru regretatul singer Mihai Constantinescu, o voce buna, insa ce legatura si ce sens are putin talent cu premieri de la oficiali supremi?!) daca era interest de ceva in acest caz ordona o ancheta impariala( procurori din cu totul si f. distant judet) aupra faptelor , inclusiv pensionarea fostului sef de politie(mirea?) din Caracal, sub a carui bagheta s-au produs nenumarate acte criminale de acest gen, culminand cu crima capitala…

 12. Consiliul Fiscal: Mentinerea deficitului sub 3% nu este posibila fara o reducere a cheltuielilor publice

  Fara un trend descendent al cheltuielilor publice si fara comprimarea sectorului public nu e posibila mentinerea deficitului sub 3%, …”___—___sigur ca ete f. adevarat insa ce masuri se vor lua pentru a mentine un deficit mic, ideal spre zero? Idea cea mare, care ar salva Romania si ar propulsa-o in cateva luni intre tarile de top ale UE, se stie, intoarcerea la Monarhie doar cu aport Englez, insa imediat se pot opera masuri care sa imbunatateaca acest aspect, insa este nevoie de o vointa politica solida , pe care nu o poti atepta de la I-han, poate de la cei doi noi ajuni la putere, Orban si Catu-E-Ness, daca chiar inteleg care este rolul lor , in acele functii, si nu se lasa condusi de I-han, care are interese antiromanesti cat si f. personale, (care tin putin de patologia mintii), dorinta de a demola guverne si partide, prin care el arata un permanent invingator…Sperand ca cei doi amintiti sunt adevarati barbate politici, le sugerez o actiune rapida(dar pe termen mediu) care daca nu va fi trecuta de parlamentul criminal, ar trebui sa fie adusa la nivel de referendum si nu ma indoiesc , ca poporul va dori aceasta actiune, acest MORATORIU PE SALARIILE SI PENSIILE la stat, cum am zis pe un minim de 3 ani…Simplu spus, in Romania una din laturile marelui jaf national sunt salariile si pensile in totala disonanta cu fisa ( si mai ales responsabilitatile ) postului, practic acestea sunt o forma legalizata de sclavagism modern asupra populatiei lucratoare.Deci: in urmatorii 3 ani, toate salariile si pensile de la stat, FARA EXCEPTIE, ( de la vladica la opinca) se vor concentra si aronda pe actualul salar si pensie medie, iar metodologia este , la fel, simpla, persoanele care (iau in exemplu pensile) care primesc pensii mari(mult peste 2500 lei-cifra rotunjita,pentru pensia medie-cu scop de a usura si intelege calculatia) , inclusive (si sigur, ” mai ales”) cei cu pensii uriase (si peste 25 mii/lei/luna!) vor fi impartiti in 3 categorii , cei de acum din varf(P3+) vor primi pentru (minim) 3 ani o pensie redusa la pensia medie , plus 10 lei(adica 2510 lei), cei din P2+(cu pensii actuale intre 10 mii si 25 mii/luna) vor primi 256 lei, iar cei din P1+ (pensii actuale de 2501 si mai sus) vor primi 2503 lei pe luna, in schimb, cei care sunt -acum sub pensia medie-vor primi pensii majorate cu panala 50 lei, cei din P1-, adica cei din prima grupa, imediat sub 2500(insa nu vor primi mai mult de 2502 lei-luna, care vine primul), cei din P2- (adica cei care acum primesc intre 1500 lei si 2000 lei, vor avea o majorare de pana la 100 lei/luna, insa care a fie mai redusa cu 10 lei , raportat la P1-, iar cei de pe linia de jos a grilei( adica pe langa 1300 lei/luna) vor avea o majorare „nelimitata”, insa care sa nu depaseasca 100 lei/luna si sub 50/luna raportat la P1- si P2-…Indiferent de numarul de pensionari, aplicand aceasta metodologie, penisia si salariul tuturor, va fi concentrate pe langa cel mediu, cea ce va permite ca toata lumea sa traiaca decent, un lucru impotant de retinut, si ajustarile ulterioare( raportat la preturi si inflatie) se vor face la aceiasi scara, insa trebuie instituit un control draconic asupra formarii preturilor si s-ar putea nota ca multe preturi ,la produse f. de baza se formeaza precum la produsele de lux, cea ce aduc profituri extraordinare afaceristilor, care nu sunt decat politicienii, administratia si clientela lor, in teren…In cifre, daca Romania are 5 milioane de pensionari(la stat- si la 30 de ani de la „privatizari”, mai toti pensionarii , inca,sunt de stat) si numai 1 million care au pensii de peste 2500 lei/luna(unii de 15 ori mai mult!) si daca in medie, se vor retine 3000lei/luna, se va crea -LUNAR – un fond de 3 MILIARDE lei/luna, care-in primul rand- NU va mai fi scos din bugetul statului, si cu care se vor plati pensile de sub nivelul celei medii, care -la o medie de 200 lei/persoana- vor insuma 800 MILIOANE lei( sa rotunjim, UN MILIARD), cea ce arata clar ca statul va face o economie neta de cel putin 2 MILIARDE lei, bani care pot fi investiti in marile proiecte sociale, spitale de excelenta, scoli, drumuri si noi locuri de munca bine platite.Planul este simplu, si -cred eu- masele (macar 10-12 milioane) il vor accepta fara reserve, cei din grupele 3P+ trebuie sa inteleaga ca prin pensile f.mari (si salarii) ,practic ei s-au facut partasi la jaf, si ca este timpul sa-si repare greseala, dand inapoi ce s-a furat in „numel legii”***,iar si ei-pentru un timp, vor trai cu mai putini bani, insa la fel de decent,pensia medie(si salariul mediu) actual) nu este un lux, dar este decent…(*** cei care vor invoca legea, etc., trebuie sa-si aminteasca ca si legile comuniste erau tot legi, nu?)

 13. PS-in cea ce este corelat cu salariatii,este evident ca cei din varf vor castiga-concret, real-mult mai mult decat salariul actual +10 lei, pentru ca -obligatoriu- in fisa pastului lor vin anumite avantaje, oarecum acceptabile( masini de serviciu, plati pentru deplasari, reduceri de preturi-sau gratuitati- la cazare si mancare, in multe situatii, etc.).Iar daca unii au situatii speciale(multi copii, sotia/sotul bolnavi, etc.) pentru acestia se pot plati sume ajustatoare, tot din acele 2 MILIARDE economisite, deci faca nicio minima presiune asupra bugetului.In cea ce-i priveste pe pensionarii actuali de lux, ei trebuie sa inteleaga ca peste toate, ei nu mai au de intretinut copii sau alte extracheltuieli, in f. multe cazuri acesti pensionari de lux(cu peste 7-8 mii lei/luna)si trecuti de varsta medie(71 ani) -fi el fie o ea- sunt singuri, unul dintre soti este mort, deci „taierea”pensiei nu va avea niciun impact aupra sa, poate doar unul psihologic, de frustrare( La cei TICALOSI) sau de relaxare chiar de bucurie, la cei care inteleg prin ce -inca-trece un intreg popor,de peste 70 ani…Haideti, putina decenta si un minim de umanism, numai asa va asigurati un loc in Rai! Iar -si mai mult- acest act, va avea -cu siguranta- un impact economic general fara precedent, multi dintre salariatii de stat frustrati de aplatizare( la ei de inteles) se vor orienta spre economia particulara, cea ce va creste concurenta la angajari si -in consecinta- va creste calitatea produsului sau serviciilor, fiind angajati cei mai buni, sau multi altii, vor deschide ei insasi diverse -mici sau mari- afaceri, pentru a demonstra ca pot castiga chiar mai mult, prin ei insasi…
  -II-

  Predoiu nu o va vota pe Florea la sefia Sectiei Speciale. Nu desfiinteaza SS fara consultare, dar nici asa nu o lasa(…)-2 Orban da asigurari ca recursul compensatoriu va fi abrogat, desi ministrul Justitiei spune ca OUG nu se poate. Cum s-a sucit Predoiu si ce sustinea acum trei luni (…)-3.101 parchete si instante din tara ii raspund lui Predoiu: Vrem desfiintarea Sectiei Speciale(…)-4. Reactia GRECO la declaratia ministrului Predoiu: Pozitia GRECO nu s-a schimbat, Sectia Speciala trebuie abandonata!(…)____—____ Orban, deja ai facut o greseala cu acest limbric, predoiu, nu-i da nicio sansa sa-si depuna oua, nu-l lasa sa primeasca primul salariu ca ministru, CONCEDIAZA-L imediat! Iar daca tot suntem la (asa-zisa !) justitie, dihorelul de Moldova si -cel putin- si monica machiavella trebuie trimisi in judecata, pentru multe si varii atacuri la justitie si la adresa economiei nationale…Avem un fost pm ajuns la puscarie si diversi altii, avem un sef de partid ajuns la puscarie(si altii, precum voiculescu), de ce nu ar intra la ocna si cativa ministri de justitie, daca sunt dovediti criminali, chiar daca inca poarta(eticheta de ) gulere albe? Curaj , ratiune si forta, Orban! Nu fi precum mamelucul i-han…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: