Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Trocul PNL- PSD. Există? Cine câștigă și cine pierde?

Trocul PNL- PSD. Există? Cine câștigă și cine pierde?

A apărut informația în presă că este o înțelegere între PNL și PSD, un troc politic. PNL a cedat pe subiectul alegerii primarilor în două tururi, PSD a acceptat alegeri anticipate. Foarte mulți blamează acest troc, pe care îl consideră toxic. Dacă este așa, cred că este una dintre mișcările politice foarte tari ale anului. Cinică, pragmatică și care avantajează într-o proporție mult mai mare PNL-ul, decât PSD-ul. Adică, liberalii au reușit să smulgă maxim dintr-un astfel de joc politic.

Argumente: Dacă se respectă trocul și se ajunge la anticipate, atunci e o premieră în politica românească. Iohannis și liberalii vor avea cel mai mult de câștigat, sunt autorii unui joc politic mare, sunt învingătorii. Au furat tema USR, alegeri anticipate, și au pus-o în practică.

Alegerile anticipate au loc în momentul în care PNL este la cea mai mare cotă, când încă sunt sub efectul creșterii după prezidențiale. 

PNL organizează alegerile cu Guvern interimar.

“Lipirea” anticipatelor de locale și apropierea alegerilor avantajează pe cel cu scorul cel mai mare din punct de vedere politic. Va fi un scor aproape tras la indigo între procentul obținut în parlamentare și în locale.

PSD este dezavantajat per ansamblu. Orice lună de opoziție în plus pentru social democrați însemna timp câștigat pentru redresare, timp în plus pentru apariția unor oportunități de atac la adresa PNL.

Vot în două tururi la locale, s-a pierdut sau nu pe acest subiect?

Pentru PNL, era perfect să meargă pe acest sistem de vot. Putea câștiga mai mulți primari, asta este matematic. Ba chiar avea o șansă să ia Bucureștiul. Putea să își bage, datorită scorului politic, candidatul în turul 2 și să o învingă pe Firea. Așa e nevoit să se așeze la masă cu USR sau să riște să îi dea un mandat lui Firea.

Cu toate că PNL era câștigător dacă se mergea pe ”vot în două tururi”, exista un risc imens ca proiectul să cadă la CCR, mai ales după ce s-a văzut că au mai căzut niște proiecte de lege, făcute tot prin asumare, motivația fiind: “dacă există un proiect de lege în parlament, atunci guvernul nu poate veni cu alt proiect”. Exact același tipar ca la votul în două tururi.

Cu alte cuvinte, PNL a cedat ”votul în două tururi” fără a fi siguri că putea a fi adoptat, pentru susținerea PSD privind alegerile anticipate. Dacă e așa, atunci a fost un deal bun.

Desigur, cei care prezintă acest scenariu spun că principalul pierzător este USR. Eu aș înclina să cred că principalul pierzător e PSD. Argumentul cu primarul care saltă deputatul e fals. Primarul va dori să se aleagă, se va ”dezlipi” cât de tare va putea de brandul PSD, îl va pune pe un afiș mic, mic, foarte mic în colțul din stânga jos.

Revenind, dacă e un asemenea deal, dacă informațiile ziariștilor sunt reale și nu sunt ”intoxicări” venite chiar din partea USR sau alte zone, atunci …dealul e mișto, bravo PNL!

Personal, nu cred într-un astfel de deal, nu cred că s-ar angaja PSD să respecte o astfel de înțelegere, dar…în 2 luni ne vom lămuri.

29 comentarii

 1. Cum se zice? ” Unde stau doi la un troc(ihan si orban) este loc si pentru al treilea, mai ales daca vine cu ciolanul de ciolac…///Acelasi ihan, acelasi orban(…)___—-___nu ca ar fi singurul, dar marele vinovat de intreaga situatie din tara( si politica si economica si -in general- sociala) este ihan, care a avut atributii puternice, legale( nu ca in Germania, Elvetia, etc._presedintele este decorativ), dar el le-a vandut pe toate pentru interese personale si ale grupurilor din afara tarii( care-l platesc gras, via parintii si sora, (special stramutati in Germania), tocmai pentru ca el se stie a fi un nimic (moral vorbind) nu a facut si nu face ceace ar face orice bun vecin, dupa alegerile din Ukraina, l-ar fi invitat pe presedintele acestei tari in Romania, sau ar fi aranjat o vizita in Ukraina***( probleme de discutat cu Ukraina sunt multe) insa se fereste -de acest lucru- precum dracu’ de tamanie, stie cum va arata el pe langa acest presedinte ukrainian, adica un munte de rahat, pe langa un stalp de moralitate, acela a facut exact ce a promis, a terminat IMEDIAT CU imunitatile, ihan A MINTIT CA UN PORC,, si niciodata nu va face ce a promis inainte de alegeri, adica terminarea imunitatilor si a privilegiilor, daca el ar fi facut acest lucru imediat dupa inscaunare, Romania nu ar mai fi suferit toate decaderile din ultimii ani…mai mult , individul( stiind ca nu prea mai are ce pierde) a devenit si capos, ana birchall era singura care ar fi rezolvat -echidistant- multe din problemele tarii, ori tocmai asta nu vrea ihan, el vrea Romania distrusa, orban si alti mameluci ca si el sunt doar niste scule proaste…(*** in schimb a fortat o „vizita de lucru” in Japonia- pe bani grei-, tocmai la un eveniment total neutru , raportat la relatiile economice, , doar pentru amorul propriu al sau si al remorcii nesimtite, care macar e vicleana, cat si asculta de ce i-a spus tacs-o securistu, ” Sa nu te muti cu fraierul in Bucuresti, ca ai vazut ce a patit sotia celuilalt tampit…”

 2. Din alte lumi:”… Văd că decența nu prea se mai nimerește decât rar. În politică n-a fost niciodată. Sau poate doar în perioadele regalității,…”___—-___Nici eu -care cred ca-s mai batran- nu am prins regalitatea, dar in primii 10-15 ani de ‘dupa”, lucrurile au mers binisor, TOCMAI pentru ca o epoca nu se sfarseste chiar atat de brusc, decenta si respectul pentru munca si proprietate inca a mai dainuit acei ani, pana cand noul sistem a sufocat totul si degringolada instalata, continua si in acesti ani si zile…///Fostii parlamentari au pensii speciale de pana la 12.000 de lei pe luna Sute de fosti parlamentari primesc in fiecare luna… care in total depasesc suma de 10 milioane de euro pe an. (…)____—–_____ iar catzu si orban se dau in stamba pe internet cu tot soiul de explicatii( pentru noile imprumuturi), ce sa mai zici de orban personal, este un supe Lazar, a inviat chiar inainte de 3 zile…amandoi sunt la fel de banditi ca si ihan, numai ca sunt si sculele acestuia, ei stiu f. bine ca numai UN MORATORIU PE PENSII SI SALARII( LA STAT), chiar si numai pentru un singur an, ar rezolva toate problemele tarii, timp in care se va perfecta o lege a pensiilor si salariilor( la stat) echitabila, iar taxarea generala sa se faca progresiv, asa incat oricine castiga f. mult, sa-si aduca si contribuitia la fondul social, pentru ca nimeni nu poate castiga mult, decat daca se ia de la multi altii…Pot face exceptie inventatorii, etc., insa in Romania aceasta specie a cam disparut, cei care incaseaza salarii si pensii exagerate sunt politicieni criminali si mafiotii lor din teren si capitala, care-i sustin si sunt platiti si ei regeste..

 3. Bucureșteni la congelat în cea mai geroasă noapte a anului. Sute de familii n-au căldură.(…)___—–____ vorba veche spune adevaruri, adica” orice popor isi merita conducatorii”, nu vad de ce nu ar fi valabil si pentru subunitati( localitati) inclusiv „capitala”***, asa ca , „capitalistilor” dati o fuga cu sacaua la catedrala neamului (prost?) *** si daca tot „primiti” lumina de acolo, de ce nu si ceva caldura?!Parca se spunea ” Fiecare popor isi merita conducatorii?!”- se aplica f. bine si la localitati…entru ca acolo a aruncat fierea pamantului, milioanele voastre(probabil peste o suta), cu care s-ar fi putut face minuni nu numai in acest sector , dar in mai toate…(*** adevaratii capitalisti -inclusiv rezidentii din capitale- nu traiesc precum sobolanii din bucuresti, asa cum am mai zis, adevarata capitala a mizeriei si morale si fizice, groapa de gunoi a Europei…///2*** o reala hardughie de cel mai prost gust, nimeni nu-si face poze acolo, de frica ca o sa le poarte ghinion, mai ales ca se stie ca danaila cel belzebut si-a incrustat numele pe clopotul facut de papistasi de prin alte tari…Practic aceasta „catedrala” , estetic nu se poate compara nici cu cateva manastiri de prin Nordul Moldovei, nici pomeneala de vreo comparatie cu catedralele franceze ( gen Notre Dame de Paris, dar altele chiar mai impunatoare, insa cea din Paris a beneficiat de avantajul locatiei), sau Santa Sagrada(Barcelona) nici macar cu Hagia Sophia, initial creestin-greco-ortodocsa, apoi moscheee, la zi muzeu…)

  1. Citu: Romania va intra in procedura de deficit excesiv, cel mai devreme in martie(…)___—–CATZUL ASTA PAREA MAI DESTEPT CAND ERA IN OPOZITIE (SI IN PRIMA GUVERNARE…LA INCEPUT!) se pare ca -intr-adevar- doar parea, el -de fapt- se crede vornic-crainic-cobe(poate chiar profet!?), adica menirea lui ar fi sa anunte dezastrele ce vor veni si nu sa le evite, mai ales ca are toate instrumentele si modalitatile necesare, la degetul mic! Poate ca nu stiu eu, dar s-a crescut salariul minim pe economie (net, brut si mai mare)la 8-9 SUTE de euro si atunci romanii trebuie sa inteleaga care este situatia, au luat caimacul inainte de a fierbe cafeaua, deci trebuie sa puna la loc, adica ceva taieri din salarii, eliminarea voucherelor de vacanta( vorba orbanului), INSA -in realitate- nu asa stau lucrurile, salariul minim si mediu pe economie se zbate la sub 1/2 din cei 9 sute***, NUMAI ca banii sunt luati si se pompeaza in continuare in indivizi precum acest catzu, orban ihan, etc., si sustinatorii lor( toti cu ceva functii), adica IN PENSII SI SALARII( la stat-cel mult 2 sute mii indivizi la fel de declasati) total nemeritate si NEJUSTIFICATE IN NICIUN FEL, IAR REZOLVAREA AM AMINTIT-O deja de cateva ori, un MORATORIU pe pensii si salarii(la stat) pentru macar un an, in care cel mai mare salariu sa fie de max. 3X mai mare ca cel mediu actual, iar pensia cea mai mare, de 2,5X, fata de pensia medie actuala, aceasta este cea mai sigura si cea mai morala rezolvare, ar fi un fel de micronationalizare( si temporara) , care insa tinteste rechinii interni(nationali si deobicei demagogic autodeclarati nationalisti)), si nu cum au facut alte tari , nationalizand anumite resurse, pe care diverse multinationale LE CUMPARASERA SI INVESTISERA SI MAI MULT IN ELE, aici lucrurile sunt extrem de simple, devalizarile institutionalizate sunt total antinationale, si facute intr-un -da!-cadru legal de cei care fac legea( adica ABUZ CRIMINAL) si sunt -real- stapani de sclavi, anume asupra poporului roman, care -din pacate- chiar isi accepta soarta…(*** INDIFERENT UNDE AR FI BANII-DESI STIM PRECIS UNDE SUNT- CATZU AR FI TREBUIT SA CEARA RAPOARTE SI INVESTIGATII DE LA SRI, POLITIA ECONOMICA, CURTEA DE CONTURI, ETC., ETC., ETC.,, si afland unde sunt aceste zeci de miliarde, sa fi dispus -PRIN ORICE SI TOATE CAILE SI MIJLOACELE- recuperarea imediata a banilor si pedepsirea banditilor…dar catzu si orban sunt doar 2 slugi nenorocite ale lui ihan, marele bandit , nici macar national, de a ajuns Romania de rasul lumii, sef de stat reprezentatul celei mai reduse minoritati etnice si religioase, si -pe deasupra- deja dovedit falsificator de acte si mincinos , in general…)

 4. Procurorii au clasat dosarul care vizeaza modul in care Iohannis a intrat in posesia a doua case din Sibiu(…)____—–____acesti asa-zisi procurori( corect:PORCULOR, porculori) sunt doar niste potai kk-tzi pe ei de frica, in special de cand -e clar- satrapul tarii a castigat si al doilea termen, in mare parte datorita tembelismului cronicizat(dar cu frecvente crize de acutizare) din pesede si alde, care au avut ocazii nenumarate sa-l termine pe ihan, insa i-a terminat el pe ei, desi trocurile facute permanent ar fi dus la concluzia ca vor coabita la nesfarsit…In sfarsit, aceasta decizie dovedeste inca odata ca , coruptia si parazitismul institutionalizat, sunt cele care vor distruge (la modul concret) si statul roman, poporul, natia este deja decimata…Iar toate acestea se datoreaza sistemului legiferat de parazitare a economiei tarii, pentru exemplificare am sa dau un exemplu paralel cu statul California, care are o suprafata aproape dubla fata de Romania si o populatie putin( f. putin ) sub 40 milioane, adica aprox., dublu fata de Romania, numai ca , daca ar fi stat(tara) de sine-statatoare, ECONOMIA Californiei ar fi pe locul 5 in lume, depasind Franta sau India, iar aceasta deriva -IN PRINCIPAL- din reducerea maxima posibila a parazitismului institutionalizat( perfect cuplat pe coruptie), acest stat are DOAR 80 DEPUTATI SI 40 SENATORI, care-pe deasupra NU pot fi politicieni de profesie, termene lor fiind limitate la max. 3 mandate, pe cand in Romania, cine are ghiare de fier, s-a ancorta in asemenea functii de zeci si zeci de ani…Practic, ori California ar trebui sa aiba peste O MIE DE reprezentanti politici( sen. si deputati) , sau Romania ar trebui sa se rezume la maX. O SUTA PARLAMENTARI, si cu limitarea numarului de termen la cel mult doua, eventual pot reveni cu un alt singur termen, INSA numai dupa 5 ani, , iar daca au facut ceva bun, populatia nu-i va uita dupa acesti 5 ani, iar ei au toate sansele sa activeze pro bono si pro city, sa-si demonstreze valoarea civica, care altfel este doar simulata , in conditiile actuale…Comprimat, Romania are nevoie de max. O SUTA parlamentari cu max. 2 termene admise, reducerea numarului de judete la max. 10, desfiinatrea unor ministere( al justitiei, care trebuie sa devina un departament in care seful suprem este procurorul-sef; ministerul apararii nationale, total parazitar, si alte cateva ministere non-sens, inclusiv trecere SIE sub directa conducere a SRI, etc.), introducerea acelui Moratoriu pe pensii si salarii la stat, macar pentru un an si introducerea taxarii progresive, pentru toata lumea, cat si alte masuri de desfiintare a tuturor privilegiilor, inclusv scutiri de taxe pentru anume grupe sociale (profesionale)-total discriminativ- , singura exceptie , persoanele cu dizabilitati si incapacitate totala de munca… Numai asa Romania poate ramane in picioare si poate prospera, pana la cel mai necalificat om al muncii, din orice sector, altfel tara este pe duca, la modul cel mai concret si sigur…

 5. (*** California, economie de 3 TRILIOANE dolari si venit mediu/ca locuitor, peste 71 MII dolari, adica o familie de 4, castiga -anual- aprox. 300 MII dolari…)

 6. Parlamentul PSD își bate joc de liberali. A crescut și tichetele de masă, din bani ioc! ( feb. 12, 2020)(…)///2-Cati bani a bagat Orban in buzunarele partidelor conduse de Ponta si Melescanu si care ar fi explicatia.”… decembrie 2019-total 31 MILIOANE!… Nici Pro Romania si nici Forta Nationala nu au participat la alegerile din 2016, prin urmare nu ar fi avut dreptul la subventii, insa Guvernul Orban a introdus in Legea bugetului, adoptata la inceputul lunii ianuarie, Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului inca din 6 ianuarie…” ____—____Este evident ca pesede si-a batut joc de romani, dar nici penele impreuna cu tartorul, satrapul ihan, nu se lasa mai prejos, practic toata politica Romaniei se bazeaza pe relatii si increngaturi mafiotice, indifferent cine este pres-edinte si indifferent cine este la guvernare, toti sunt doar niste banditi post-neo-comunisti si nu vad ca Romania sa scape vreodata de acesta ciuma/ lepra, decat precum in cazul ” operatia a reusit, pacientul a murit’, adica cand Romania va fi terminata…Cat de parsiv trebuie sa fie acest orbete si catzaitul de la natura, care se vaita de ” greaua mostenire” si anunta apocalypse(in timp ce imprumuta MILIARDE!), dar IN REALITATE si ei sunt parte importanta, suprema acum, a marelui dezastru…

 7. Colegiul Medicilor Stomatologi a inceput o ancheta in cazul copilului care a murit dupa o anestezie.(…)___—-____ o actiune necesara, daca nu cumva este pornita si va fi derulata datorita unui populism ieftin si a interferentelor politice, care -in Romania- supreseaza profesionalismul…Este un caz extrem de trist, insa sa nu uitam ce spun de mii de ani ganditorii lumii( la fel si Biblia), inclusiv Luceafarul Romanesc: „Traind in cercul vostru stramt,/Norocul va petrece…/, Cazul este asemanator cu cel al accidentelor postvaccinare, unele debilitante, altele cu deces, ei bine, cu atat mai mult apar situatii tragice in caz de anestezii( chiar locale), si chiar la persoane testate sau fara antecedente de minima alergie, de fapt o statistica spune ca la fiecare 80 de mii de anestezii(cred ca cifra nu este departe de realitate) o persoana nu se mai trezeste, desi toate au decurs normal…Mai mult, in cazul acesta , al profesiei de medicina stomatologica, macar in ultimii 30 de ani, practica anesteziilor locale a devenit si in Romania o norma(***), si -probabil- ca se fac zeci de mii de anestezii locale /zilnic, avand in vedere o alta statistica (la fel de trista) si anume ca -in Romania- 9 din 10(!!!) persoane sufera macar de gingivita(preludiul periodontozei) , dar mai ales de paradontoza (sau peridontoza, etc.) cea ce impune ca medicii stomatologi sunt extrem de ocupati… Situatia actuala (specifica) urmeaza a fi stabilita si adus la lumina adevarul, insa trebuie sa acordam -a priori- circumstante atenuante , pentru ca (macar in aces caz) , nu cred ca cineva a avut o intentie rea si nici nu vad ca ar fi vorba de o grava neglijenta, mai mult , medicii stomatologi trebuie apreciati din mai multe motive, in primul rand ei sunt singurii a caror munca poate ( si este ) normata si usor de verificat, iar actul in sine, necesita permanent o dubla focalizare si un dublu efort, adica si mental si fizic, de cele mai multe ori , medicul stomatolog lucreza din picioare, rotindu-se in jurul pacientului( pentru cel mai bun unghi), in pozitii incomode(char stresante) si -de f. multe ori , trebuie sa poarte ochelari( sau alt dispozitiv) de magnificare, cea ce -in timp- le va afecta propria vedere…Nu mai amintim de purtatul mastii faciale ore in sir…E la fel de dificil sa spui ca ” mortul este de vina”, insa in aceste cazuri( de severa alergie), din pacate, cam asa stau lucrurile, si nici macar nu se poate stabili clar daca sistemul de raspuns al pacientului este cel vinovat, sau poate o mica, o infima contaminare a „serului”, si care-chiar mai mult- nu produce nicio problema la alte sute , sau mii de pacienti…(*** sedarea , tranchilizarea copiilor, este ceva normal intr-o interventie de acest gen,un copil, oricare- s-ar rani singur daca nu ar fi sedat, practic nu s-ar putea face nicio interventie stomatologica, chiar si daca nu una de mare anvergura, si aici trebuie sa insiste orice judecata in asa cazuri, in fond orice act medical chirurgical, implica automat , riscuri…Asta este natura lucrurilor, nu ne ramane decat sa speram ca -candva- se va aduce in practica o forma de anestezie fara niciun risc…)

  1. Totul pentru Baroni:Ion Ghizdeanu, sub control judiciar: A falsificat peste 1.000 de procese verbale pentru baronii PSD „Gizdeanu, 67 ani, omul lui Valcov si Dragnea, a…”____–____acest mosh-pe groshi, trebuie sa fie din cei „care a mancat mici facuti din caluti de mare”***, daca a GHIZDIT-O si la aceasta varsta…Bravo ,lui! Bravo si partidului…
   (*** Sfantul Valentin si preasfanta Vale Calugareasca (poeziile.com-Noaptea Petuniilor)
   „…Caci suntem mai liberali ca stelele din Hollywood,
   Diferenta, ei fac sex sub palmieri,iar noi… sub dud!

   Ei se frig la soare in Miami si beau juice de papaya,
   Iar noi bem sucuri de soc si ne parlim la M-am aia!
   Si fiind o gluma, ”tinerete fara batranete si viata fara de moarte”,
   As zice ca mai tot natul incearca sa-si faca in asta lume parte,

   Si ca urmare nici pensioarii, nu se lasa dansii mai pregiosu’,
   Si pe la revelion si 1 Mai,”sare” si dansii capra si joaca osu’!
   Iar ca diapazonul sa nu intre intre timp in rezonanta,
   La bracinari, au legate in paralel, 3 ace de siguranta(!!!)

   Si unii, altii, pentru a-si tine in fata babetelor cuvantul,
   Umbla luati de mana… sa nu-i doboare, cumva, vantul!
   Si totusi, sunt cativa mosnegi -1 sau 2 la milion- octogenari,
   Un fel de zmei plesuvi, Praslea carunti sau magicii Genari.

   Care fie genetic, fie ca au mancat mici facuti din cal de mare,
   Inca mai bat, dupa „utrenia” de seara, celebrul pas de defilare!
   Spusa pe intelesul tuturor, dupa o zi de fluierat cu trisca,
   Seara, cu o pustoaica…de 55-60 de ani, pornesc morisca!
   Ca’n Ro., femeile se lupta voiniceste, iarna toata cat si vara
   Ca sa doboare inaltul, biblicul record, cel detinut de Sara!…”

   1. Ministerul Agriculturii dă bani pentru producţia de usturoi după ce a constatat că importurile sunt prea mari pentru a acoperi cererea.___—-____Cheltuielile vor fi si mi mari, pentru ca trebuie format si un escadron de vanatori( de elita!) pentru a impusca cormoranii, care -desigur- vor ataca „lanurile” de usturoi… Dar vorba lu’ Daea, care -btw- inca e „free agent-now”, „nici usturoi nu am mancat si nici la bocca nu-mi miroase”… Cine stie, te pomeni ca si Daea este vreun zmeu, precum cel de mai sus, totusi, am o „gadilire” care-mi spune ca si el va fi intrebat de soarta acestor bani, pentru care o ghizdeste acest Ghizdeanu

 8. Cântăreața Irina Rimes, ambasador onorific al Zilei Brâncuși-…Miercuri, 19 februarie…”___—-___80.Dar cine stie? Poate ca, chemat de a strabunior ruguri si soarta,
  Ma voi intoarce si plangand, voi adormi sub a Tacerii Poarta,
  Unde cuprins de linistea serena, in umbra’nselatoare a asfintitului,
  Ma voi visa zburand spre varful nevazut, de la Coloana Infinitului.
  81.

  82.Da, acolo unde in vremile apuse, barbati neinfricati , ca leii,
  Trageau cu arcurile’n sus, chiar sagetandu-si dumnezeii,
  Acolo unde de sute de ani painea este mai amara ca fierea,
  Desi din muntii cei de aur verde, ar fi putut curge lapte ca mierea.
  83.
  84.Aici am sa renasc, am sa invii si reinvii,
  Pe pajisti verzi, paduri batrane, brumate vii,
  Aici am sa zidesc, pornind de la un ars ciot,
  Noua Gradina a Edenului, pe Noul Camelot…”(„Noaptea petuniilor”- poeziile.com)

 9. Comisia Europeană a declanşat oficial procedura de deficit excesiv în cazul României .”…la ora 17:00 catu va tine o conferinta de…”_____—-_____ocazie excelenta pentru catzaitul la minte(de la natura) sa se proclameze profet, desi este doar o cobe, precis va zice ” v-am spus eu?”, desi( cum am zis deja) , rolul sau nu este de crainic-cobe-profet CI de a evita aceste situatii, si are toate mijloacele si instrumentele la indemana sa o faca(impreuna cu orbetele si satrapul national), insa nici pomeneala, ei merg pe ce este sigur, adic IMPRUMUTURI pe care ei, nu le vor plati niciodata, dimpotriva ei isi vor face „parte dreapta” (adica talharie ca la drumul mare) si vor plati cei care (mai) muncesc, acum si -desigur- generatiile care vin, pentru ca asemenea immense imprumuturi nu se platesc in 2- 3 ani…

 10. Egipt: Fratele fostului ministru al Finantelor a fost condamnat la 30 de ani de inchisoare pentru furt….____——____iata o adevarata justitie care -cum zice insasi Biblia- „nu se uita la fatza omului”, iar o justitie solida, este (desi multi nu pot intelege relatia ) apanajul unei dezvoltari economice(si sociale) sanatoase, chiar si in Turcia, unde totusi exista abuzuri dictatoriale, totusi frica a patruns si in marii evazionisti, devalizatori, etc., in sfarsit ,la nivel economic se constata cresteri substantiale in ambele 2 tari, unde in cativa ani, se va ajunge la propulsarea lor in selectul top-ten al economiilor mondiale, adica alaturi de economiile USA ,Chinei si Japonia…. Sa speram ca stirea va avea ceva rezonanta si in mediul juridic si (chiar) politic, din Romania, si ca se va declansa un asalt masiv impotriva marilor devalizatori, toti din cercuri inalte, si se va aplica si o extindere la nivelul DEVALIZARILOR LEGALE, adica asupra monstruoasei situatii in care salariile si pensiile , la stat, sunt total in afara oricarui sens si -la fel- complet nemeritate… NU-l vad pe catzait si orbete sa faca ceva, ma gandesc mai degraba la ridicarea vocii a vreunui magistrat de (aparenta) marca, care ar fi si onest si curajos incat sa-si asume riscul sa spuna lucrurilor pe nume si sa ceara rezolvarea , posibila usor si imediat , in primul rand prin instituirea acelui MORATORIU pe salarii si pensii la stat…

 11. -si precu, „din cand in cand” o mica schimbare de macaz” : „Fara colesterol…”____—-_____explicatie sarita in cealalalta extrema: in primul rand acest colesterol(col.) este produs si de ficatul uman DAR este si de natura exogen, adica prin alimentatie( in special ficat-de animale), practic -in mod natural- nu exista aliment fara colesterol chiar si multe plante contin fitocol., si 2, in prezenta „placilor de atherom”, col. este de la bun inceput prezent, este caramida de baza…Si inca ceva, multe alimente au pe eticheta ” zero col.”, asta nu inseamna neaparat ca sunt chiar total free de acest element, insa legea permite aceasta formulare, daca continutul este sub o, 5%, considerat neglijabil… Intr-adevar statinele au si efecte negative (secundare!), dar nu exista medicament care sa nu aiba si asa efecte(secundare), colesterolul „rau” odata crescut este aproape imposibil sa-l normalizezi pe cale naturala, totusi ajuta renuntatul la carne rosie, la piele si grasime de la pui( care este cea mai gustoasa!), consum marit de vegetale(in special usturoi si hrean) iar PARADOXUL FRANCEZ ne impune clar idea ca un alt dusman al sanatatii, tine in frau si excesul de colesterol, obezitatea si bolile cardio-vasculare, e clar ca francezii -dintotdeauna- sunt mari consumatori de carnuri si branzeturi grase, insa ei beau si f. mult, de fapt beau constant, cate putin, cred ca la fiecare masa, si de aici paradoxul, nu sunt considerati(pe drept) nici betivani si nu au prea multe cazuri de obezitate si decese prin boli cardio-vasculare…Idea este ca alcoolul interactioneaza cu grasimile la NIVEL gastro-intestinal ( si nu la nivel celular) si se produce o inhibitie reciproca, rezultand un compus mai greu de asimilat si care -astfel- doar trece prin organism, fara a-l afecta…-2-
  trebuie sa aduc o clarificare a comentariului de mai sus( scris ‘din prima”) unde am neglijat aspectul educational, anume , banuiesc, ca impresia este ca „in sfarsit s-a gasit teriaka acestor boli” adica panaceul universal, si -este evident- ar fi vorba despre consumul de alcool…Ei bine nu asta a fost intentia mea, vinul( generic pentru bauturi alcoolice) chiar daca element de baza in medicina asclepiana, are permanent ca si componenta principala , definitorie, alcoolul, adica o substanta TOXICA si inca de 3 X toxica, pentru sistemul nervos, pentru ficat si pentru oricare alta celula si tesut din organism…Totusi, nu putem ignora acest PARADOX FRANCEZ, este -pana la urma- cel mai intins studiu de caz din istoria omenirii, practic pe cateva sute de milioane de subiecti, adica milioane si milioane , pe decursul generatiilor( si numai din ultmiele 2 sute de ani) daca ne referim la definitia clasica a generatiei…In continuare, o scurta divagatie,francezii sunt singurii (dintre tarile crestine si cele dezvoltate) care au protestat masiv (fizic) la aparitia fast-food-urilor si la introducerea -in alimentatie si practica- a produselor obtinute prin modificari genetice, si aici este cheia paradoxului lor, ei cred( de la vladica la opinca) in hrana curata, obtinuta cat mai natural, si cred ca multe din problemele datorate alimentatiei deriva mai degraba din folosirea excesiva a chimicalelor si chiar contrafacerea (chiar daca partiala) a unor produse alimentare, inclusiv vinul… Ori (acesta trebuie sa fie adevarul) nu am citit niciodata o stire ca o multime de oameni(in Franta) au suferit o intoxicatie in masa, dupa consum de vin contrafacut cu alcool metilic, practica mai degraba intalnita in Romania (alaturi de alte scheme: folosirea de ganietzi, sau chiar soda caustica- pentru „tarie”! sau cacareze in lapte falsificat pentru colorizare, etc.) si alte tari zise in curs de dezvoltare, pe scurt , francezii chiar se respecta, mananca gras DAR curat si beau vinuri produse si obtinute cat mai natural, cea ce -cel putin- vine in total acord cu genetica, adica omul a baut(beut) vin si a mancat carne grasa de mii si mii de ani si nu prea s-a stiut de obezitate, etc., devine clar, problema sta in respectivele alterari(cu chimicale) si -desigur- si cantitatea consumata dar si de „orar”, iar plenitudinea capitalista (chiar de sute de ani) a facut pe multi oameni sa cada in pacatul imbuibarii si al sneak-urilor , luate mai toata ziua, la care se mai aduga (tot la capitalisti- imprumutat si de tarile ca Romania) scaderea dramatica a miscarii, datorita -la fel- afordabilitatii ca oricine sa aiba o masina, un scuter, etc.. Concret, francezii (si italienii si chiar alte natii cazute in aceiasi grupa) beau mult alcool si mananca gras, insa harana lor este curata , initial, iar pregatirea -deasemeni- are anumite tripticuri care o fac nu numai mai apetisanta dar si mai sanatoasa, concret adaugarea absolut magistrala(ca timp si cantitate) a diverselor condimente, conduc -in final- si la acest aspect, reducerea absorbtiei de grasimi si alcool, cea ce fac, ca francezii sa fie slim si deloc intrati in grupa betivanilor, chiar daca beau cu nadejde…Asa ca daca cineva se gandeste sa aplice modelul francez, trebuie sa porneasca cu verificarea tuturor zalelor lantului respectiv, iar singurii care pot avea succes intr-o asa intreprindere sunt cei care locuiesc( sau se muta) la tara si-si sadesc via lor, isi cresc animalele lor, etc., altfel in Romania- din pacate- exista o adevarata „cultura” a falsului, inclusiv (poate mai ales) a cea ce numim hrana…

 12. Conferinta de Securitate de la Munchen: Premierul Orban a subliniat legitimitatea deplina a Romaniei privind aderarea la Schengen (Duminica, 16 Februarie 2020, ora 18:34) Premierul Ludovic Orban a subliniat, la Munchen, legitimitatea deplina a aspiratiilor Romaniei de aderare la spatiul Schengen, in conditiile in care tara noastra indeplineste „de multa vreme” criteriile…”___—–____ deci tradus, dupa acest Sapalax Hungaricus , tot altcineva este de vina ca Romania inca nu a intrat in spatiul Sch., asa cum „greaua mostenire” ( de la pesede) este responsabila ca ei admit in continuare plati ASTRONOMICE , total nemeritate, prin pensii si salarii la stat, si inca din bani imprumutati, cea ce nu poate conduce si duce decat la faliment general si total, desi ei au la indemana toata gama de instrumente si mijloace sa rezolve si stabilizeze situatia, chiar incepand cu prima luna, desigur daca ar gandi la popor si la conceptul de stat, dar ei sunt primii profitori ai situatiei, plus ca nu vor sa deranjeze ” cadrele de nadejde”, cu salarii mult de peste 10 mii /luna si pensii , asisderea…

 13. Nicolae Ciuca a primit aviz pozitiv la audierile din Parlament: Pensiile militarilor nu sunt speciale. MApN nu face politica!(…)___—–___ ciolanul, pentru asta „bravii nostri militari”, chiar ca sunt gata sa faca razboi cu intreaga natie, de fapt in istoria mai recenta , vajnica armata romana, chiar asta a si facut: prin „cainele rosu”(viitorul autonumit maresal antonescu), armata romana a facut politie politica la rascoala din 1907, suprapanandu-se peste atributiile politiei, apoi (acelasi) a aruncat Romania in cel mai pagubitor eveniment -ever- pentru Romania( pentru care, cumva, el personal a platit un pret prea repede), apoi din nou si imediat, „vajnica armata romana” si-a tradat comandantul suprem ( pe ex-regele mihai) la 1947, la presiunea unor activisti care nu erau mai multi de O MIE in intreaga tara, si -in continuare- sub regimul socialist si comunist, aceasta institutie a devenit carpa de lustruit incaltarile politicienilor si ale lui ceausescu, plus, pe parcurs, au asasinat -prin graniceri- sute de romani care -realmente- fugeau de regim, in 1989, din nou, si-au tradat comandantul suprem si erau hotarati sa puna tunurile pe populatie( ca la 1907), iar de la 1989 incoace sunt aceiasi, doar ca si-au slefuit mijloacele si formele de parazitism…E imposibil de inteles(pentru istorie) cum o natie suporta, si plateste in aur, cele doua mari institutii distrugatoare ale natiei, armata si biserica ortodoxa..

 14. Turcia recurge la sute de noi arestari in Armata si Justitie, la 4 ani de la puci(…)///2- Ritmul de indatorare ne duce la 60% din PIB in 2025: Profilul Romaniei in Raportul Comisiei pe „deficitul excesiv”(…)/// 3-Orban: am economisit 1, 2 miliarde lei(…)____——____ 1- iata si o ocazie in care imi place de spahiu, totusi lucrurile trebuie facute cu masura si sens, adica eliberati cat mai repede(daca nu cumva magistratii respectivi sunt precum cei din Romania, adica corupti),-si cu sens- din arestare trebuie sa derive interdictia totala de a se mai intoarce la slujba respectiva si -desigur- taierea pensiilor speciale…2,3 exact ce spuneam recent, aceste imprumuturi sunt devastatoare, in timp ce solutia este simpla si foarte morala chiar si legala(trebuie legalizata, in fond , adevaratele si marile talharii s-au facut abuziv, prin legalizare), iar „lauda de sine nu miroase deloc a bine”, 1 , 2 miliarde lei(!!!) sunt doar o picatura in oceanul necesitatilor tarii si doar o farama din ce se poate economisi, prin masurile expuse de sute de ori, iar cele mai importante sunt MORATORIU PE SALARII SI PENSII LA STAT, REDUCEREA NUMARULUI JUDETELOR LA 10,REDUCEREA NUMARULUI PARLAMENTARILOR LA MAX. 100 ,REDUCEREA EFECTIVOR ARMATEI CU CEL PUTIN 75%, scoaterea popimii de la plati bugetare, etc., etc. si -astfel- se vor putea economisi LUNAR, CEL PUTIN UN MILIARD DE EURO (nu lei costelivi si anemici)…

 15. Asztalos Csaba: În Transilvania, statul român își cedează din atribuții Ungariei (Laurentiu Gheorghe | 18.02.2020) Ungaria preia indirect din atribuțiile statului român și „construiește o identitate națională pe un teritoriu care depășește granițele de stat”, a declarat la Europa Liberă, Asztalos Csaba, …”____——-____vorba marelui patriot , ihan, „pas cu pas” , sau „cat’un pic, cat’un pic pana n-o mai fi nimic”, am mai zis si cred ca daca nu ar fi venit aceasta structura(UE) Romania ar fi pierdut deja Transilvania, de fapt sunt convins ca multi romani transilvaneni asteapta ca o izbavire alipirea la Ungaria, desigur desgustati de administratia statului roman, un esec de mari proportii, secular, si nu se prevede nicio reforma care sa arate ca exista macar intentia de a salva lucrurile Romanii p merg pe cantecelul „Noi suntem romani, Noi suntem aici pe veci stapani…”, care -chiar la zi a ramas doar o lozinca searbada, pamantul Romaniei este vandut in mare proportie exact catre entitati ungare si austriece, iar economia „romaneasca” are ca motor multinationalele…Iar cand lucrarea chiar se ” va intamla” sa fie executata, tot ihan va fi cel cu dreptatea, adica „Ne-am luat tara, inapoi…”

  -II-
  Terminam cu mitul „lupta cu incalzirea globala vs capitalism”? Sau despre bufnita care se credea Dumnezeu (de Lucian Lumezeanu)”…Da, in cateva decenii nu vom mai avea nevoie de motoare diesel. Asa cum aparitia calculatoarelor a scos pe tusa aproape total industria masinilor de scris si autoturismul a pensionat milioane de birjari. Si va veni tot dintr-o nevoie. Nevoia de a consuma mai putina energie. Nevoia de a plati mai putin. Nevoia de a sta mai confortabil in casa ta. Nevoia de a avea un aer mai curat. Asta e progresul, supravietuiesc companiile care ofera ceva mai inteligent, mai bine, mai util. De fapt, asta e capitalismul.”___—–____ nimic mai adevarat, cum spuneam si alte dati, capitalismul este sistem natural, provenit din evolutia biologica( insa tritat pentru nivelul la care am ajuns, de uman), insasi animalele inferioare au practicat si practica capitalismul, care se bazeaza pe dublu efort, mental si fizic, pe economisire si investitie, iar rezultatele pozitive nu pot sa nu apara, numai „capitalismul” romanesc se bazeaza pe „afaceri cu statul”( adica cu banii tuturor), practic un furt de dimensiuni mega, in defavoarea tuturor inclusiv si a hotilor, pentru ca -pana la urma- din sacul de unde tot iei, se va ajunge la fund…Iar perspectiva cu deficit 60% din Pib, este mult mai aproape decat se anunta, asa cum a fost si cea anuntata -de catzu- cea cu deficit bugetar, pentru luna martie, este daja un fapt…

 16. Munca la negru: … pentru a nu se plati asigurari, taxe…”___—-__cum am zis si in alte dati, lumea ar trebui condusa de afaceristi (cei mai onesti) care stiu sa faca bani si pentru ei dar si pentru cei care muncesc, paralela se poate face si cu religiile crestine, catolicii stiu macar sa faca si bani cat si frumos, atat pentru ei dar si pentru enoriasii lor, iar arta, pentru toata lumea, dar care si ea, aduce profit, iar platitul masiv de taxe catre stat (fie mari fie mici dar f. multe) -specific Romaniei- nu este un act doar incorect, anormal, insa este dea dreptul CRIMINAL, in special cand este deja dovedit ca aceste taxe, nu se regasesc-in return- in investitii publice( ci in vacante si proprietati de lux in strainatate , ale conducatorilor tarii), PRACTIC MAJORITATEA TAXELOR SE SCURG IN BUZUNARELE LA CE MULT 2/% din populatia tarii, adica in SALARII SI PENSII (la stat) URIASE, total nemeritate, si la cohorte de angajati( tot la stat) care sunt -de la inceput- in plus… Micsorarea taxelor si reducerea numarului acestora( pentru simplificarea si fluidifizarea proceselor administrative) se pot obtine prin REDUCEREA NUMARULUI DE PARLAMENTARI LA MAX. 100, REDUCEREA NUMARULUI DE JUDETE LA MAX. 10, ELIMINAREA POPIMII DE LA PLATI BUGETARE SI REDUCEREA EFECTIVELOR ARMATEI CHIAR CU 75%, si alte reduceri( de ambasade , consulate, ” fundatii:, etc.) si evident INTRODUCEREA UNUI MORATORIU PE SALARII SI PENSII LA STAT, IN CARE (macar pentru un an) SALARIUL MAXIM SA FIE DE MAX. 3X FATA DE SALARIUL MEDIU ACTUAL, IAR PENSIA MAX., DE CEL MULT 2,5X, FATA DE PENSIA MEDIE ACTUALA, IAR SI ACESTE SALARII SI PENSII, TREBUIE CONCENTRATE SPRE VALOAREA MEDIE, insa mai ales PRIN RIDICAREA GRILEI INFERIOARE…Insa tara fiind condusa de criminali bezmetici si viciosi, sustinuti de prea multi cretini i(care ei insasi fac pe dezgustatii), Romania se intdreapta vertiginos spre faliment total..

 17. Mircea Beuran ramane in arest la domiciliu. Curtea de Apel Bucuresti i-a respins contestatia.___—-____ o alta decizie parca luata de capete patrate, e ca si cum in Romania nu ar mai fi loc de medici, mai ales chirurgi, m.b. trebuie tinut sub arest insa chiar obligat sa munceasca( deci o ruta scurta(casa-spital), si inclusiv o retinere din salariu, iar daca va fi condamnat( cum pare a fi cazul) , i se va scadea aceasta perioada din total…///-II-Citu: Trei ani s-au ignorat avertismentele de la Comisia Europeana. Procedura de deficit excesiv nu putea fi evitata!—___— nu poti sa zici ca individul fabrica ceva, ca minte sau exagereaza, insa asta nu schimba cu nimic situatia atata timp cat el, orbetele si satrapul de Sibiu -practic- fac blat cu vinovatii, in loc sa-i trimita in judecata si -in paralel- sa recupereze milioane si milioane din imensele sume devalizate direct, sau imprastiate aiurea…Niste ticalosi care se apara intre ei, cazul elenei udrea este absolut fantastic, aceasta a imprastiat cateva MILIARDE bune( de lei), a cheltuit ea insasi milioane, a scuipat Romania intre ochi, cerand azil politic in alta tara, a cheltuit si acolo sute de mii de euro, traind in lux, si s-a intors in tara( unde este „persecutata politic” , nu? )- unde consuma -zilnic probabil- o mie de euro, pentru ca are de unde, de la trezoreria statului, din taxele romanilor…

 18. Iohannis l-a decorat pe Donald Tusk cu Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce
  (Joi, 20 Februarie 2020, ora 19:16)

  De asemenea, seful statului a conferit Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Mare Ofiter lui Jeppe Tranholm Mikkelsen – secretar general al Consiliului Uniunii Europene si Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Comandor lui Klaus Welle – secretar general al Parlamentului European.

  Decoratiile au fost conferite in semn de „inalta apreciere pentru contributia exceptionala avuta la exercitarea cu succes, de catre Romania, a Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene”….” ___——____ e clar ca individul este un maniac convins, a terminat cu mortii din Romania, a inceput sa „acorde” medalii, diplome, etc., si strainilor, impotriva carora nu am nici macar un singur bit impotriva, insa pentru a acorda asa ceva uni strain, trebuie ca acesta sa fi savarsit o fapta, sau mai multe de exceptionala valoare pentru respectiva tara…Culmea absurdului este ca nu a gasit niciun motiv plauzibil , decat cea ce -de fapt- el sustinea ca va fi un esec, ca „Romania nu este pregatita sa preia sefia UE”…Singura idee este ca el vrea sa fure complet orice merit al pesedeului si al veorikai…

 19. Cei care fac evaziune fiscală pot să fie pedepsiți și pentru spălare de bani?
  (în Aspecte juridice, 21 Februarie 2020)

  Alexandros Bakos
  Redactor, avocatnet.ro(…)pres-edintele tarii ar trebui pedepsit primul( doar d’aia este „primul om al tarii”!!!), el a fost deja dovedit evazionist si spalator de bani, si nu de media ci chiar de sistemul de justitie…///Ion Tiriac il critica pe Klaus Iohannis: Am mers cu caciula in mana la el si nu mi-a mai raspuns la telefon (Vineri, 21 Februarie 2020, ora 15:05) Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ion Tiriac, sustine ca a fost mintit de Klaus Iohannis.. ” pentru sport nu a facut nimic: a mai spus Tiriac…”___–___Bietul Tiriac, om batran , dar tot s-a lasat sedus de cantecul sirenelor…El credea ca este in Germania, unde cuvantul este cuvant, si -astfel- s-a lasat sedus de numele lui ihan, nume cu rezonante nemtzesti, altfel individul, este superromanizat, adica fanariotizat pana in prasele…acest ihan tot ce a facut pana acum( inclusiv inainte de a ajunge bulibasa national) a facut prin MINCIUNA si inselatorie, scoala a facut-o pe marci nemtesti( la mare cautare inainte de „89) a ajuns ce a ajuns(dascal, inspector , primar si pres-edinte) datorita acelorasi marci cat si a influentei lui socru-sau, si mai mult, datorita intereselor fostei nomenclaturi si securitati, care aveau nevoie de un idiot-robot, sa-l infiltreze in structurile inalte, asa ca i-au bagat-o pe carmelita pe gat si -in continuare- planul a mers perfect… iar cu „facutul nimic”, dom’le Tiriac, esti nerealist, cum nu a facut nimic? Nu a salvat el onoarea tenisului romanesc, caci daca -si punea el mintea( cea hodinita!) si chiar facea un meci cu Simona, este evident ca o batea de o zavanta, iar Simona ar fi cazut in cine stie ce depresie si adio locul intai in lume, etc, cred ca ihan avea in „minte” sa fie el trecut primul in clasamente, si cel de masculi si cel de female…///2- Nu e bine asa, domnule presedinte Dupa ani de abuzuri,…”____—–____ poti sa-i zici orice talambului, sunt prea multi cretini care l-au votat, il sustin si-l pupa un dos, asa ca „democratia” functioneaza…Vorba lapusneanului.

 20. Siegfried Muresan: Din 2021, fondurile europene pentru Romania vor fi conditionate de independenta Justitiei(…)___—–___subtila si corect formulata, insa la fel de -cu adevarat- corecta, masura vine ca un prim pas in decizia neexprimata a UE de a se debarasa de tarile piatra-de moara(daca UE poate merge inainte si fara UK, ce importanta are o tara ca Romania?!), iar/pentu ca Romania este candidatul mereu prim la aceasta postura, si aceasta pentru simplul motiv ca asa-zisa justitie nu se va putea conforma, CORUPTIA este cadrul betonat al asa-zisei! justitii, iar politicul gireaza pana la ultima picatura acest cadru, in special cand „primul om” al tarii este cineva precum acest satrap de Sibiu, insotit de doi locotenenti , unul mai idiot decat altul, orbetele hungaricus (Spalax H) si catzaitul la minte, fie din nastere, fie prin „educatie”…

 21. Romania a fost in topul inflatiei din UE SI IN ianuarie(…)///2-Inca un maxim istoric pentru euro: A trecut de 4,8 lei. Si dolarul isi bate recordul(…)///3-Orban: stati linistit, dupa anticipate vom avea imprumuturi fara dobanda(…)___—-___
  orban si catzu cred ca deja plutesc in al nouolea cer, ei se cred cei mai charmanti din lume, este evident ca ei cred (in pofida total contrara evidentelor) ca doar pentru ca au fost ei pusi in aceste functii, vor curge miliardele de dolari si euro , spre Romania, fara dobanzi si cine stie, chiar doar si ca , cadouri…Intrebarea este daca sunt nebuni sau doar tembeli, oricum la fel de vinovati, daca nu-si dau demisiile pana nu este prea tarziu…

 22. apreciate

  Aceasta face diferenta la greu.
  „…Investim bucuroși în proiecte și afaceri…”____—-____PANA LA URMA REZULTATUL(POZITIV AL) AFACERILOR DEFINESC OAMENII SI CREAZA RELATII MULT MAI AMIABILE INTRE EI./// Leul e in picaj, Orban si Citu ne spun sa stam fara griji: Anticipatele vor aduce scaderi de pret si dobanzi aproape zero (Joi, 20 Februarie 2020, ora 23:06) Deprecierea usoara a leului este corelata cu deprecierile din regiune, in conditiile in care zlotul si forintul s-au depreciat in urma unor miscari de fluxuri internationale, considera ministrul interimar al Finantelor, Florin Citu. … Fiti fara grija. Dobanzile vor continua sa scada si increderea investitorilor va continua sa creasca in guvernarea PNL. Cu cat avem anticipate mai repede cu atat mai repede vom putea reveni la scaderi de preturi si dobanzi aproape de zero”, a scris ministrul joi seara pe pagina sa de Facebook. Si Ludovic Orban…. „Nu exista niciun motiv de neincredere, de panica. Situatia economica este foarte stabila. Uitati-va la evolutia dobanzilor. Comparati cu cat s-a imprumutat Guvernul nostru raportat la dobanda cu care s-a imprumutat guvernul PSD. E o diferenta semnificativa de un procent la dobanda”, a spus premierul. „Am incredere in Banca Nationala, am incredere in stabilitatea monedei nationale si a cursului de schimb”, a mai spus Ludovic Orban.”___—–____iata o forma de Jmecherie de doi bani,acest catzu vrea sa spuna -in final- ” daca e sa ne ia dracul, nu suntem singuri”, sau ca -vezi Doamne!- fiorintul si slotul ar fi cine stie ce monede extraordinar de puternice, international, si nu cam de aceiasi „valoare” cu leul, adica putin peste ZERO! Iar „incredera investitorilor va continua sa creasca”, este o alta gaselnita, asta (in primul rand) sugereaza ca de cand sunt ei la guvernare , increderea acestor investitori( si pompatul de sute de milioane euro sau dolari) a si inceput sa creasca, ori realitatea este ca nu s-a inregistrat nicio investitie macar medie(***), iar perspectiva (de la acest momet) arata a fi sumbra,,,In shimb ei conteaza pe Banca Nationala(adica sa nu-i saboteze, singurul lucru pe care sa nu-l faca) in „moneda nationala si cursul de schimb”, practic o fraza total demagogica si fara substanta, cele 3 elemente amintite nu sunt deloc definitorii pentru ele insele, acestea depind total de productia interna-cat si servicii- ( de orice fel) facuta cat mai efficient si -obligatoriu- vanduta cat mai rapid si mai profitabil (MAI ales la export-adica pe valuta), si de aici se poate vorbi de atractivitate pentru investitorii internationali, care -desigur- vor adduce un plus in economie…Parerea mea este ca „Romani , faceti-va griji!”, atata timp cat sunteti condusi de Cei Trei Mari Ageamii…(*** si singura actiune -aplicata- de impunere a unui MORATORIU pe salarii si pensii (la stat) chiar si numai pentru un an, ar avea o rezonanta masiva in gandira eventualilor investitori, da , acestia s-ar grabi sa intre pe piata si in economia romaneasca, ce sa mai zicem daca s-ar aplica toate masurile propuse prin planul meu, adica si reducerea judetelor la 10, reducerea nr.-lui de parlamentari la 100, reducerea armatei cu 75%, etc., -garantat ca Romania va deveni o aevarata Mecca pentru investitorii de cel mai mare calibru, si in no time, Romania poate avea un standard de trai comparabil cu orice alta tara din varful ierarhiei, ba inca si mai bine, daca se exploateaza in egala masura(macar) cea mai mare avutie a tarii, AURUL Verde…)

 23. Florin Citu: Am promis lucruri fantastice si asta facem! Economia confirma

  (Duminica, 23 Februarie 2020, ora 14:11)

  „Dobanzile SCAD pentru ca investorii…” ___—-___ FOLOSIREA SUPERLATIVELOR SUPREME , MA FACE SA CRED CA ACEST CATZU NU PREA MAI ESTE IN TOATE MINTILE, PROBABIL ca daca ar mai avea pe inca unul in echipa, s-ar declara 2nd set de „The Fab Four”, asa insa raman la tripleta „catzu-Numidu, S.Hungaricus si mai-marele lor, Bubalina albinotica de Sibiu…Chiar daca nu luam in considerare ” lauda de sine, nu miroase a bine” trebuie sa ne gandim ce sta in spatele unei asemenea fantastice declaratii, cred ca-mai degraba- sta frica ca vor face rahatul praf si – ca si cei dinainte- incearca se braveze…iar despre „dobanzi” el stie precis la ce se refera, la faptul ca primul lor imprumut a avut o dobanda mai mica, asta nu inseamna ca ” ulciorul va merge de multe ori la apa”, acest imprumut a fost un test, iar ei nu-l trec, pentru ca singura solutie este (asa-zisa) AUSTERITATE( de fapt o minima normalizare), insa SELECTIVA, si nu aplicata intregii tari CI DOAR la cateva sute de mii de indivizi cu salarii si pensii(la stat) total iesite din orice minim bun-simt si ratiune, cat si alte cateva masuri enumerate, care ar fi si de bun-simt, dar -mai mult decat orice- ar fi salvatoare pentru situatia actuala…O alta latura a declaratiei sale , deriva din insistenta asupra valorii dobanzilor, semn clar ca intentia lor este sa faca noi imprumuturi, ca si cum o tara (realmente SUPERBOGATA RAPORTAT LA CEL PUTIN 30-40% DIN TARILE LUMII, INCLUSIV raportat la Japonia, economia Nr. 3 in lume, zeci de ani la rand fosta Nr. 2) ca Romania este predestinata ( prin saracie- altfel prin SARACIRE) sa traiasca prin imprumuturi si milogeli…

 24. Dă o hotărâre, după care întreabă dacă e bună (21 februarie 2020 12:30|) Gabriela Firea…”___—-___ aceasta firea( sau fierea pamantului) ori s-a nascut prea tarziu, ori prea devreme sau nu in tara potrivita, pentru ca daca ar fi fost precum in hit-ul Andei Calugareanu?-cred) ” Ce mult mi-ar fi placut macar odata,/ Sa fiu baiat si sa nu mai fiu fata”, adica daca era pe vremea lui ceausescu, ar fi fost granicerul model, in special pe granita cu Yugoslavia si Ungaria, sigur ca facea la fel ca si acum, mai intai tragea si apoi zicea „nu misca, ca trag”..

 25. O masina la fiecare doi bucuresteni. Ce e de facut ca sa nu ne sufocam intre fiare.(…)_—___ orice masura va fi doar paleativa si va ajunge repede intr-o noua infundatura, solutia cea mai buna este exprimata si explicata amanuntit in articolul „TERRA NOVA” (scris vreo zece ani in urma), adica CTITORIREA UNEI NOI CAPITALE, pe linia Alba Iulia-Sibiu, care ar satisface si criteriul geografic (aproximativ in centru tarii) cat si pe cel istoric(iar denumirea va fi NOVA ALBA sau ALBA NOVA), dar mai ales pe cel urbanistic si social, aceasta noua capitala trebuie sa fie una total ecologica si -din toate punctele de vedere- ultramoderna…Iar precedente exista, inclusiv la zi, multe alte capitale de tari -din lume- s-au stramutat, cam pe aceleasi motive(aglomeratie , poluare, etc.) luand exemplul SUA, unde capitalele de state NU sunt cele mai mari(si aglomerate si industrualizate, etc.) orase, ci orasele mai mici si linistite, asa cum nici Washington-ul NU este cel mai intins i/sau cel mai populat oras american…Mai mult, pentru Romania, aceasta intreprindere(cu adevarat mega) va deveni o imensa provocare economica, care va putea reduce masiv somajul si va antrena fluxuri monetare uriase, care -desigur- vor impulsiona rapid si masiv , economia…Important este sa existe idea, vointa politica si presiune publica, iar multi bani cred ca se pot obtine chiar din fondurile UE…Mai mult, mutarea capitalei Romaniei din aceasta zona devine imperativa avand in vedere ca zona respectiva este cea mai vulnerabila , seismic vorbind, iar numerele, matematica NU mint, „Marea Zguduiala” inca nu a venit si se poate produce oricand…

 26. Guvernul Orban II a picat la CCR…”…Intrebat clar daca isi doreste alegeri anticipate sau reinvestire, Ludovic Orban a dat un raspuns surprinzator: „Imi doresc amandoua lucrurile deodata”….”___—–___pana la urma ( si nu neaparat la urna) se pare ca Orban chiar va face cel mai spectaculos multiplu salt mortal, adica din Ludovic Zero, chiar va ajunge Ludovic al XVI-lea, altfel il inteleg, are si el dorinte, adica vrea si cu scroful in cotet, dar Si cu ciolacu in camara…(mai degraba in pod, la afumat!)…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: