Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Ciolacu va avea soarta lui Dăncilă. Președinte pentru o perioadă scurtă de timp!

Ciolacu va avea soarta lui Dăncilă. Președinte pentru o perioadă scurtă de timp!

În PSD încep jocurile pentru președinția partidului. Marcel Ciolacu a afirmat că va candida la alegerile interne, care probabil se vor desfășura în luna iulie. În acest moment, se pare că nu va exista și un al doilea candidat, iar Ciolacu va putea să câștige fără probleme. Chiar dacă există președinți de filiale județene nemulțumiți de evoluția partidului, nu există acum un lider puternic în interior care să poată capacita organizațiile și să preia frâiele partidului.

Dragnea a ținut partidul cu mână de fier. A înlăturat principalii opozanți, a pus la conducerea filialelor oameni obedienți. A contat mai mult loialitatea față de lider și mai puțin competențele politice. Fostul președinte de partid a avut toate pârghiile de putere. El numea premierul, el îl schimba, el controla numirile pe funcții, el controla accesul la putere și la fonduri.

Odată cu plecarea lui, la vârful partidului s-au creat mai multe fracturi. Fosta echipă a liderului a făcut un pas în spate după scorul slab de la europarlamentare și după încarcerarea lui Liviu Dragnea.

Inițial s-a mers pe o variantă de tranziție. Dăncilă a fost aleasă președinte, dar asta pentru că era premier în funcție și pentru că se apropiau alegerile prezidențiale. Imediat după ce a pierdut prezidențialele a pierdut și funcția de președinte PSD.

Există toate șansele ca Ciolacu să aibă soarta lui Dăncilă. Să fie un președinte cu un mandat scurt. S-ar putea ca mandatul lui Marcel Ciolacu să dureze până după alegerile parlamentare și formarea noului guvern. Tabăra lui Dragnea așteaptă acum, știe că nu e momentul să revină dar, după ce social democrații vor înregistra un nou eșec, vor putea veni să preia conducerea partidului. Social democrații și-au sacrificat întotdeauna liderii care au pierdut alegerile. Este partidul în care președintele nu rezistă decât dacă duce organizația la putere.

Șansele ca PSD să ajungă la guvernare sunt aproape zero. Așa cum sunt scorurile partidelor la acest moment, putem observa că se poate crea o alianță între PNL și USR. Liberalii sunt în poziția cea mai avantajoasă. Sunt primii în sondaje și chiar dacă nu vor avea scorul de acum și în alegeri, îl au pe Iohannis care va desemna premierul. Din punct de vedere al poziției pe care o au în jocul de putere, au două avantaje incontestabile, au de partea lor președintele României și sunt principalul partid de pe partea dreaptă. Datorită primarilor în funcție și a exercitării actului guvernării vor putea păstra un avantaj mare față de USR. Vor fi principalul partid de dreapta și după alegeri și, chiar și în scenariul puțin probabil în care PSD va obține primul loc, liberalii vor putea forma o majoritate parlamentară cu USR și eventual un partid din categoria celor care vor lua 5-7% ( UDMR, PMP, PRO România).

La acest moment, se poate observa în aproape toate sondajele, și cele realizate de casele independente și cele realizate de casele apropiate PSD, că social democrații nu reușesc să treacă de 30%.

Deși se află în opoziție, social democrații nu pot capitaliza. Nu pot încă să crească. Este prea devreme. Perioada Dragnea este încă vie în memoria multora. Trecerea de la un discurs agresiv împotriva Justiției, a valorilor UE, la unul mai ponderat a produs o rupere chiar în interiorul electoratului social democrat. După ce vreme de câțiva ani PSD și-a mobilizat electoratul cu un gen de discurs, acum mulți dintre aceștia văd că li se livrează alt produs.

Ciolacu nu este un lider de forță. Este necarismatic, nu transmite încredere. Este varianta Dăncilă în pantaloni, dar fără să aibă alura de ”victimă”.

Ciolacu poate fi cel mult un președinte ”pentru liniștea PSD”, pentru a ține un echilibru pe o perioadă limitată, dar nu pentru a duce partidul la putere.

Din 2012 social democrații au fost la putere, cu o pauză foarte scurtă, pe vremea Guvernului Cioloș, dar și atunci și-au păstrat oamenii în structurile descentralizate, ba chiar au avut oameni și în Guvern. Chiar dacă nu mai aveau puterea totală în executiv, știau că e un compromis pentru un an de zile.

Acum va veni o perioadă în care vor avea de stat câțiva ani în opoziție. Greu de acceptat pentru un partid ca PSD, greu de acceptat ca după alegeri, liderii filialelor județene să accepte în fruntea lor un lider ca Ciolacu. Acesta nu va putea oferi nici sentimentul că îi va duce la putere, nu va putea oferi guvernarea și nici ”protecție” în fața Justiției, așa cum au promis alți lideri social democrați pentru a se putea menține la putere.

Așadar, chiar dacă va câștiga președinția partidului la congresul din iulie, Ciolacu nu va avea mijloacele necesare pentru a-și putea menține scaunul. Va fi doar o chestiune de timp, până când liderii radicali, care astăzi stau în spate, vor scoate săbiile din teacă. Eșecul PSD în alegerile din toamnă va echivala cu eșecul lui Ciolacu și aruncarea lui peste bord.

21 comentarii

 1. Ciolacu nu este un lider de forță. Este necarismatic, nu transmite încredere. Este varianta Dăncilă în pantaloni, dar fără să aibă alura de ”victimă”.____—-_____ ciolacu a revelat deja , ca are probleme cu sanatatea( probabil tensiune arteriala marita pe fond de alimentatie grasa, mult colesterol) asa ca atunci cand va pierde(si s-ar putea sa fie chiar mai repede) poate deveni o victima medicala, chiar daca nu o arata , la zi, iar motivatia va fi de natura ” de imagine”, cred ca -intre timp- victor ponta va deveni mult mai acceptabil si pentru f. multi pesedisti, acum impotriva sa….///
  -II-Acad. Pop, despre elevii de azi: ”Promoţii animate doar de aspectul material, de competiția după cât mai multe averi”
  „…astfel se obțin generații întregi de analfabeți funcționali….”///

  2- De ce vor ramane romanii cei mai saraci europeni si de ce nu vom avea niciodata petrochimie
  (de Petrisor Peiu, analist-Sambata, 30 Mai 2020, ora 00:00)

  Statul roman s-a decis sa fie un anti-Robin Hood, adica sa isi saraceasca propria populatie si sa umple buzunarele a doua dintre cele mai mari si bogate firme din Europa. Povestea celei mai mari escrocherii…””…In urma articolului de saptamana trecuta in care mi-am permis sa critic lipsa restructurarii in cheltuielile statului, am primit multe mustrari si critici de la unii distinsi cititori. Una dintre critici ma punea la punct pentru faptul ca am lucrat pentru doi prim-ministri, fara sa comentez atunci decizii pe care astazi le critic. Si eu raspund: Aveti dreptate, numai sa tineti cont de faptul ca ATUNCI AVEAM 30 DE ANI de ani si NU stiam si NU intelegeam ce inteleg si stiu astazi la 50 de ani…”_____——_____ „Teoria ca teoria, etc.,”, cam asta este situatia cu acest academician, insa „este greu sa dai cu calcaiul inapoi, intr-un tzepus”( zice Biblia), de ce nu arunca el primul cu piatra( in conducerile tarii) si de ce nu renunta el , primul- macar la un sfert din salarIILE primite(oricum, ii prisosesc), pentru a fi bani disponibili, inclusiv pentru o adevarata educatie? Iar mai sus, un nou art. de PP, care -in sfarsit!- a inteles ( si ne explica), cea ce chiar la ultimul sau articol spuneam (si -altfel- de sute de ori inainte) ca „economul rarii”( nu numai al bisericii) trebuie sa fie un om cu ceva varsta( ziceam eu, pe la 45 ani), a ajuns si el la concluzia mea, mai mult, la modul romantizat( statul roman, un anti-Robin Hood) repeta cea ce eu spun -iarasi de zeci de ani- anume ca „capitalismul romanesc este de fapt un IMPERIALISM INDREPTAT IMPOTRIVA CETATENILOR, IMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR si inca , faptuit,chiar de CONDUCEREA TARII…In fapt aceasta este esenta societatii romanesti, de peste 70 de ani…Articolul respectiv TREBUIE CITIT, este f. explicativ si -poate- incurajator pentru cei care inteleg ca dezastrul romanesc este facut „pas cu pas”, de CONDUCERILE TARII, INCLUSIV CELE DE DINAINTE DE ’89 , ANGRENATE -MAFIOTIZATE CU CELE DE DUPA….

 2. Cazanciuc, fost procuror și ministru al Justiției, cere CCR să-l scape pe Tăriceanu de dosarul penal.Președintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc,…”____—–____ Practic, nici nu mai poate fi evaluat in ce epoca traieste Romania( a barbarismului timpuriu, a Inchizitiei?) avand in vedere la ce functii a putut ajunge un asa individ-animal-inferior-de-prada, practic unul dintre cei mai verosi mafioti din structurile statului mafiot roman…

 3. – Ciolacu, despre relatia cu Dancila: De multe ori a luat decizii care au afectat partidul cu oameni din afara partidului. Nu avem niciun fel de comunicare…/// -II-Amenda primita de Orban, pentru ca nu a respectat regulile impuse de el, a facut inconjurul lumii: Ce scrie presa externa
  Presa externa l-a taxat pe premierul Ludovic Orban, dupa ce acesta a fost amendat pentru ca a fumat intr-un spatiu inchis, unde nu purta masca de protectie. „Orban al Romaniei isi incalca propriile reguli legate de coronavirus”…/// -III-Dacă, de exemplu, principiul meu este să fie respectată libertatea de exprimare dar mă supăr și sancționez (verbal, comportamental sau oricum altcumva) pe cel care își exprimă o părere diferită de a mea,…”____—–_____Poate ca nu am cautat la modul exhaustiv, dar (aparent) A.V. ai avut (cateva saptamajni in urma) un articol f. filozofic, iar eu un comentariu in care sugeram 2 hit-uri celebre, ca fundal sonor, pentru respectivul articol… Cum am zis, nu-l mai gasesc, si -desi cred eu- comentariul meu era paliativ, se pare ca a intrat in categoria celor sanctionate” oricum altcumva”, asa ca „avutul de principii”, este precum ” Nu luati prizioneri”…PS-Pentru ca la alte articole mi-au fost sterse comentariile -raspuns la diverse interpelari( foarte neortodocse si marlanesti, chiar fara sens), iar unii sunt si niste potai fricoase( posteaza duapa zile si zile, sperand ca nu o sa mai vad respectivele comentarii). le spun , pe scurt” Hai siktir, amaratilor!”_____——_____Evident ca „reputatia prim-ministeriala” a veorikai a ramas un cartof fierbinte cu timp de injumatatire abia dupa moartea ei, dar cred ca -mai degraba- ciolacu o evita pe aceasta doar de teama ca orice asociere cu ea, ii va defini(prin contagiune) si lui, acelasi drum…///-II- in sfarsit un lucru mic, un gest oarecare, dar care -analizat- ne spune ceva foarte clar despre orban, un individ nesimtit si plin de el, in mod normal ar trebui sa-si dea demisia, dar tocmai datorita careacteristicilor(chiar daca doar doua din aceiasi categorie) , enumerate, NU o va face… Il vede cineva la premierul Japoniei sau Olandei, etc., sa nu-si dea demisiile pentru asa lucruri( si chiar mai mici si total neintentionate- cum a si fost cazul cu diversi minstri), INSA ii vede cineva-in prima instanta- pe acestia,facand acele lucruri , in totalul dispret al legii si regulatiilor?//-III- adus de pe pagina avocat. net, unde troneaza lozinca ” pe dinafara vopsit gardul si inlauntru leopardul metamorfozat in discretionar si discriminare, doar pentru ” ca pot” si -banuiesc- multi dintre ei sunt asociati cu mafiile politice…)

 4. -cont- la punctul III( de mai sus), referirea expresa (si comentariul) este la articolul ” DESPRE PRINCIPII” ( de Andreea Vrabie)

 5. -cont.-Si, apropos de soundtrack-uri, pentru ca J..Cameron (cel mai bun regizor-canadian, ca origine- al acestor timpuri, in special pentru un anumit gen de filme) s-a reantors cu echipa sa, pentru a continua filmarile la noul „Avatar”(in Noua Zeelanda). doar ce am postat -la stirea respectiva- o cerere expresa, anume, ” Dear James, Te rog, te implor, sa folosesti ca soundtrack, in noul Avatar, o parte din Ian Anderson’s „Aqualung” (classical version) este o piesa care se potriveste perfect acestui film, este prea tarziu pentru „Brigadoon”, dar nu pentru noul tau film!”

 6. Fostul primar Poteras iese din inchisoare. L-au ajutat recursul compensatoriu si ca a scris o lucrare stiintifica.”… Poteras a mai castigat 30 de zile deoarece a scris o lucrare stiintifica…
  „…Cristian Poteras mai este trimis in judecata in alte doua dosare de coruptie de catre procurorii DNA, dar acestea sunt pe rolul instantelor…”____—___ cred ca la CORECTELE ( chiar daca radicale) cereri ale mele pentru salvarea tarii( moratoriul amintit de sute de ori, reducerea masiva a armatei, etc., etc.) va trebui sa adaug si DESFINTAREA in integrum a asa-zisei justitii, politia va trebui sa probeze doar flagrantele clare, si fiecare vinovat se va duce la inchisoare si va iesi cand stie ca s-a reeducat… Chestia asta cu „lucrari stiintifice”, este un tren de 200 vagoane, plin cu gunoi, , ARUNCAT PESTE lumea stiintifica mondiala, adica in lumea cu adevarat academica cineva abia reuseste sa faca un comunicat stiintific dupa ani si ani de scoala- apoi munca- si cercetare, iar in Romania niste escroci infecti, cum ajung la puscarie, imediat da stiinta peste ei…Haida, de, e ceva de o nesimtire iesita fin orice tipar…Iar in acest caz, pe individ il asteapta inca doua procese, oare asta nu le da de gandit „milostivilor”(asa-zisi!) judecatori, sau banii primiti de la familia lui poteras ( bani furati, oricum) au fost mai convingatori decat orice „constiinta” de judecator sau -simplu- constiinta civica…

 7. Giorgiana Radu: Muritori, cu veşnicie limitată”9AM Press)…Rămânem veșnici, nu doar prin binele pe care-l sădim, ci și prin necazurile pe care unora li le pricinuim…”___—-____ iar exemplele negative, abunda in societatea romaneasca, de oricand, cel mai recent ramane -totusi- cel al lui ceausescu…Iar aceasta „vesnicie” este f. limitata(pentru om, altfel exista), se poate parafraza cu ” forever… care se termina maine”, etc., etc., deci totul este limitat la ce spune insasi Biblia (despre om) : „Sunteti doar un abur care va aratati putintel si apoi dispareti”, adica pot aparea evenimente care sa mentina Planeta vie, insa sa distruga tot de pe ea, prin urmare chiar si amintirile, indifferent ” de bine” sau altfel, iar despre cele „rele fapte”, fac o trimitere la filmul „The Fischer King”, unde Jeff Bridges(alaturi de Robin Williams), isi arata clasa in roluri dramatice(totusi, pentru unii, poate prea lung si chiar putin plictisitor, acest film), dar este posibil ca publicul romanesc sa-l cunoasca mai bine pe J.B. din „Against All Odds, un remake *** impresionant, inclusiv prin „mutra” de f. dur (si inca ramasa simpatica) a lui James Wood si -evident- a senzualei Rachel Ward, pe care -deasemeni- trebuie sa fie cunoscuta publicului roman ( mai in varsta, in special) din rolul Meggie din serialul(TV) „The Thorn Birds” alaturi de un mare, mare actor, Richard Chamberlain( „Contele de Monte Cristo”)(***- e vorba de film-noir-ul „Out of the Past”, cu doi monstri sacri ai cinematografiei mondiale, Kirk Douglas si Robert Mitchum, si cu una din superfrumoasele timpului, Jane Greer, distribuita si in acest remake, in rolul compatibil varstei…Iar despre soundtrack, nici nu trebui spuse prea multe, vocile si piesele sunt celebre…)

 8. Citu: Vom reveni la perspectiva ”stabil” cat mai curand
  Sambata, 06 Iunie 2020, ora 14:18
  „Aceasta perspectiva negativa nu este responsabilitatea acestui guvern,…”..Tot ce vom face in perioada urmatoare va duce, veti vedea…”_____—–_____ In primul rand, catzaitule, esti ridicol pedaland-DUPA 6 LUNI DE GUVERNARE- pe „greaua mostenire”, insa imi „place” ca esti scurt si (mai ales) „cuprinzator,” adica nu spui nimic(dar absolut nimic!) concret, fie ca te crezi d-zeu, cand a zis ” sa fie lumina”( si a fost- desigur , conform povestilor nemuritoare), sau il mimezi ( reflexiv, instinctual) pe ceausescu, cand zicea :” To’arosi, sa se faca 10 MII kg. boabe de porumb, la hectar”, cea ce -in Romania- nici macar pe suprafete experimentate nu s-a obtinut, in timp ce australienii( ca ex.,) fac de zeci de asa productii, si inca in masa! Dar incepem sa intelegem mentalitatea catzaitului (si la „minte”, si la suflet) cand aflam cine-i sunt parintii, doi speculanti ordinari, in loc sa investeasca banii in ceva productiv(si de unde aveau bani?), ei au deschis CASE DE AMANET, unde JEFUIESC oameni saraci, care au neaparata nevoie de ceva bani(pentru supravietuire) si acesti banditi(catzoii cei batrani) ii storc de tot ce se mai poate…Mai mult, cei doi banditi batrani, s-au improprietarit (f.recent-ce coincidenta! ) cu 50 HECTARE de pamant pe malulul lacului Vidra (locatii cu valori uriase, mai ales pentru viitor), iar catzaitul cel tanar, a dat afara pe toti cei care s-au opus samavolniciei…

  1. Ministrul de Finante sustine ca este atacat prin stiri false de un politician si prietenii lui: O gasca organizata de teroristi economici
   (Luni, 08 Iunie 2020, ora 15:09-ziare.com) „…Presa a relatat ca Florin Citu ar fi desfiintat Directia Generala Juridica din Ministerul pe care il conduce pentru a evita un proces in care e parte tatal sau. Familiei Citu i-a fost retrocedat un teren de 50 de hectare de padure langa partia de schi din Voineasa, iar retrocedarea este acum subiect de proces, in care statul roman este reprezentat de ministerul condus de Citu, care ar trebui sa se judece cu parintii ministrului.”___—-___Deci catzu & supusii, il judeca chiar pe tatal sau, pare destul de evident ca nu este -sub nicio forma- calea corecta, procesul trebuie dus -direct- la o instanta suprastatala, altfel rezultatul este previzibil…

 9. Tătaru: After school-urile, grădiniţele şi creşele private s-ar putea deschide în această vară.”…„În situaţia în care contextul epidemiologic … și atunci trebuie să ne gândim și la acest lucru”____—–____,alt dobitoc care ” se gandeste” la lucruri, doar dupa ce este strans cu usa…Bai, astia , guvernantii lu’ peste stricat ( de la cap pana la coada!), de ce nu ganditi de la inceput (sau macar mai din vreme) , la situatiile grave si sa elaborati planul B, C si chiar D, voi sunteti niste manelisti optimisti, pentru ca orice s-ar intampla, voi tot o sa va mentineti supersalariile si o sa iesiti(anticipat) la /cu pensii speciale…In primul rand economia nu trebuia blocata ci „rarita”, adica pe aceaisi suprafata sa lucreze un numar de 1/2 sau 1/4 numar de persoane pe schimb, si -desigur, unde era cazul- marite numarul de schimburi, cu 2 sau 3 ore reducere in durata, iar scolile la fel, incepute de dimineata f. devreme (si f. tarziu)cu copii mai mari( de la clasa a 5-cea) , reduse ca numar de elevi si, la fel, 3 -schimburi, in 14 ore( de la 7 am, la 9 pm) cea ce ar fi tinut toti copii la scoala si ar fi angajat( ca „ajutori” de dascali), multi altii disponibilizati din alte domenii…Si-desigur- conditii sanitare si hranire de exceptie, cea ce ar fi tinut mult mai bine sub control, aceasta boala…

 10. Ciolacu face declaratii…”…Ciolacu le-a mai spus membrilor partidului că el crede că ”Viorica Dăncilă va fi săltată de către DNA”….”////-2-Cîțu: Încă o estimare a teroriștilor economici din Parlament a fost demontată: parlamentarii pesedisti…”___—-___Puse cap-la-cap, cele doua stiri par a face sens, interesant de stiut daca veorika va fi „saltata” pentru terorism economic, sau pentru crima de lese majeste, adica pentru ca a indraznit sa-l acuze grav,pe pres.-edinte, iar acesta asteapta de mult la cotitura sa o tranteasca si pe veorika( asa cum a asteptat ani si a facut si cu dragnea) si -se pare- ca ciolacu a fost introdus in joc, ihan il foloseste pe ciolac ca si profet care -pentru propriul interes- se debaraseaza de orice balast…

 11. A fost depistat al doilea elev, cu Covid-19(…)___—–___„Cruciada Copiilor?!”- Daca da, a fost previzibil , avand in vedere distorsiunile din „restrictiile” si regulile adoptate( si chiar de guvernanti incalcate), insa aceasta cruciada va fi -de fapt- a tinerilor, care sunt bravi si nu le pasa de nimic(adica cam iresponsabili si cu ei insasi, lucru f. natural pentru specia umana), plus ca starea de alerta -chiar prelungita- vine cu multe „inlesniri”, precum deschiderea mall-urilor, exact locul unde agrega tinerii intre 13-14 ani, pana si peste 20 ani, asa ca predictia este ca numarul infectatilor va creste, dar nu este obligatoriu si al deceselor, avand in vedere 2 lucruri, rezistenta naturala a tinerilor si faptul ca s-a incalzit si timpul de insolatie este mult mai lung, plus alte aspecte mai mici(aparent) , o hranire cu mult mai multe verdeturi si fructe proaspete…

 12. Tensiuni puternice in mediul intelectual. Regizorul Radu Jude, acuzat ca a facut un film „de o violenta fara precedent”, impotriva intelectualilor.
  (de Daniela Ratiu, Senior Editor-Miercuri, 10 Iunie 2020, ora 14:05)”..Citatul din Hannah Arendt e foarte limpede: spune ca nu vrea sa mai aiba de-a face cu intelectuali (si din context se intelege ca e vorba de un anumit tip de intelectual), in nici un un caz ca „ii vrea stirpiti”.___—–____ avea perfecta dreptate H.A. , ascensiuea la putere a diversilor dictatori, este datorata- in proportie de peste 75%- intelectualilor, mai degraba fals intelectualilor, pentru ca un veritabil intellectual , este umanist si rationalist, iara daca intra -accidental- in ceata, recunoaste ASAP si se dezice de suportul sau initial, cea ce NU este cazul cu „intelectualitatea ” romana( in proportie de peste 95%!!!) adica PSEUDO-INTELECTUALITATE, care troneaza in varfurile societatii si care este propulsata si sustinuta de randurile 2,3, 4, etc. de alti” intelectuali”, din capitala(mai ales) si din toata tara, adica inregimentare si indobitocire politica…Felicitari lui R. Jude si asociatilor, care au avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume,…probabil ca -fara sa recunoasca- cei mai vizati sunt(se simt) , iohanis, dragnea, dancila, ciolacu, tariceanu , etc., etc., cat si sustinatorii lor de marca, ‘ndrei ‘lesu,’iiceanu, etc.,etc.

 13. CE: România nu îndeplineşte niciunul dintre cele patru criterii necesare pentru adoptarea monedei euro.(…)___—–____ Nicio grija! Situatia este ca si rezolvata, de catzu si-mai nou- santa famiglia, mai intai insa trebuie sa fie sigur ca intra in posesia celor 50 de ha de teren(de pe o partie de ski-imens potential financiar!), „mostenite” de la bunicii, „muncitori si onesti”!///-2 Misterul morții celor doi polițiști arși de vii la Brăila încă nu e dezlegat.(…)___—-___As cam face pariu ca situatia este precum ” Cu o mana pe volan,/Si cu alta pe bulan” adica(si invers) „Cu o mana pe volan,/Si cu alta pe pulan”( ca sa ramanem in mediu!)…. daca nu cumva, si mai si! Amen!

 14. Adevarul: Dan Voiculescu isi pune Antenele la picioarele PSD, in schimbul unei aliante cu partidul lui de buzunar pentru viitorul Parlament.(,,,)///-2-Senatul, vot pentru legea lui Dragnea privind repatrierea Tezaurului. Cererea lui Iohannis, respinsa.(…)///-3-Proiectul de impozitare a pensiilor speciale a fost respins de majoritatea PSD.(…) ///4-Ciolacu explica cum a ajuns nepoata sa sa fie angajata fara concurs la ICR: Este o artista, are nenumarate premii castigate.(…)///-5– Proiectele legislative de desfiintare a Institutului Revolutiei Romane si a Institutului Levantului, conduse de Iliescu si Constantinescu, respinse de Senat si Camera Deputatilor.(…)///-6-Legea initiata de PSD, care blocheaza listarea Hidroelectrica, adoptata de Camera Deputatilor.(…)____—–____ toate aceste 6 titluri converg spre aceiasi idee(si fapt) ca Romania este -in continuare- la discretia unei MAFII ISTITUTIONALIZATE, si nu numai parlamentare dar si guvernul si prese-edintia sunt parte intima a acestei lucraturi mafiotice,chiar daca -apparent- sunt anuntate tot soiul de frictiuni, in realitate, acestea sunt doar praf in ochii maselor, altfel ei sunt toti doar pentru ei insasi, cine crede ca exista un singur individ din aceste structuri care nu vrea salariu imens si pensie speciala( amandoua , total nemuncite), se insala… iar o alta latura, este cea care dovedeste ca structurile comuniste si securiste, sunt cele care conduc ( mai din umbra) aceste jocuri, cel putin dan voiculescu este macar destept, stie cum sa jongleze marile jocuri politice, pentru ca -da!- prin parlament se poate obtine controlul total al econoliei tarii…Iar daca criminalul de ihan( orban si catzu) NU AR FI cooptati in acest joc mafiotic, ar cere dizolvarea parlamentului si alegeri anticipate pentru un numara (macar) de TREI SUTE DE MEMBRI…dar fiind la fel de banditi ca si pesedistii, accepta orice , chiar daca mai fac si ceva opozitie, insa -cum am zis- doar de ochii lumii..

 15. Ziua Maghiarilor, respinsă de Parlament.Kelemen Hunor:” unii lucreaza cu ura…”___—-___ Nicio grija, Kelemen H., pana la urma o sa aveti si voi castig de cauza, romanii(in frunte cu romanul-sef, ihan!!!) lucreaza spre binele oricui, mai putin al Romaniei si romanilor, asa ca -nu dispera!- va veni timpul cand Transilvania va cadea ca o para coapta , in mana voastra(vezi mai sus)…

 16. Si pentru ca este Vineri („Friday on My Mind”- The Easybeats***) daca „Era Marti, era Belgia”, etc., sa ne mai descretim si gushile, putzintel…: Meryl Streep, la 71 de ani: Pentru a fi fericit, ai nevoie doar de trei lucruri simple – dragoste, mâncare gustoasă și sex.”When asked if religion plays a part in her life in 2009, Streep replied: „I follow no doctrine. I don’t belong to a church or a temple or a synagogue or an ashram.” ____—–____ Femeie desteapta, cred ca cele 3 lucruri enumerate de ea stau chiar in Top Five( cu siguranta Top Ten) cand vine vorba despre lucrurile care fac oamenii fericiti, oricat ai fi de scrupulos, sofisticat, snob, etc.etc. , practic ea confirma vechea scriere biblica „Bread is made for laughter, and wine gladdens life, and money answers everything.”(Ecleziastul 10:19), iar cine are bani are si acces la „o manacre gustoasa”, la un vin de calitate si chiar la dragoste, desi ea nu a avut neaparata nevoie de bani pentru a „face dragoste”, se ‘cupla” cu ‘horny little devil’(Jack Nicholson), desi casatorita si cu copii…Si-probabil- tocmai si pentru ca „nu apartine niciunei biserici” a trait fericita (in lux si orice altceva), pana la aceasta varsta, si premisele arata ca are inca ani buni de trait, exceptie un accident, etc., iar relatia deriva din faptul ca persoanele ” credincioase” sunt intotdeauna stresate de ” ce /cine sunt” si de cum ” vor sa arate”, discrepanta care -pe unele dintre aceste persoane- chiar le distruge, inclusiv prin actul final(vezi un dialog din „Noaptea Iguanei”***, despre Miss Fellowes(2***) „is a highly moral person. If she ever recognized the truth about herself it would destroy her.”(***cu Richard Burton, in rolul raspopitului care declarase de la amvon ca „D-zeu este un delicvent senil”, si astfel ajunsese ghid turistic de mana a doua” 2*** conducatoarea grupului religios, a carei nepoata -tanara, zglobie si cu hormonii ca un vulcan activ- voia neaparat sa se cupleze cu fostul popa, iar baba isterica voia sa arate ca este invers…//////—————————–

  ***desi farte multe cover-uri apartin vocilor masculine( asa cum este originalul- olandezul Oscar Benton cu ” Bensonhurst Blues Bui Bui Bui…”, TOTUSI, STRENGARITZA muzicii „usoare” romanesti („Paslaritza!”)a facut un exceptional cover- , iar despre „Vineri…”, ei bine, Phoenicsii din Banat, au realizat un -la fel- excelent cover, insa este usor sa sesizezi ca Beatlesmania „trecuse (si) Carpatii”, in vocea solistului( Nicu Covaci?) se resimt intens, inflexiuni, rezonanta , reverberatii din vocea lui John Lennon…

 17. Dragos Paul Aligica: Trei mari perdanti neasteptati ai evenimentelor recente
  (de Dragos Paul Aligica, Publicist si profesor universitar-Sambata, 13 Iunie 2020, ora 13:55)

  Primul mare perdant este, evident, comunitatea stiintifica …
  Al doilea mare perdant este domeniul mass media…. Oamenii au ajuns sa se intrebe daca nu cumva intre New York Times si Pravda nu exista decat o mica diferenta de nuanta, nu una de natura. Ideea ca CNN este un post de stiri si informatii a devenit o gluma globala…
  Al treilea perdant este si mai surprinzator desi nu ar trebui sa surprinda: Este vorba de Universitatea Occidentala, …”//// MAI JOS, ceva „din urma”(2013) cand eu scriam la „Revista 22 = Cuib de vipere, ciocoi” -ca si Uranus- si unde l-am dibuit pe acest Mos Aligica, ca este de fapt Mos Algica, o mica rotita a coloanei a cincea, infiltrata in Occident, pentru a roade – ca viermele- din interior…Iata ca, confirmarea (sau reconfirmarea ) a venit dupa 7 ani ” sfinti”, de notat ca insasi mos algica, are obsesii pentru anumite numere, aici „trei”, o fi de la Sfanta Treime…In general, „articolul” recent, arata ca Mos Algica inca este tributar jocului „alba/neagra…”////

  „Trei reactii la cald privind Miscarea Populara
  Dragos Paul Aligica
  (23.07.2013)
  U R A N U S – 07-29-2013

  „…In ceea ce ma priveste, nu am nimic impotriva doamnei Udrea. Din contra. Dar nu asa se face treaba…”__________——————_________ Cred si eu, domnul Aligica este specializat in treburi „la rece”, gen atacuri asupra unui premiant Nobel din occident(altfel cum, daca era de’al nostru, nu mai avea niciun chichirez!) si chiar a intregului occident, probabil ca el se considera un erou ramas singur pe meterezele razboiului rece!

 18. Pentru conformitate: Sir James, economistul nobelist, trezit dand sfaturi Romaniei
  (Dragos Paul Aligica-02.06.2013)
  Iata un exemplu tipic de interventie publica ce distruge reputatia stiintei economice si economistilor: Interviu luat de jurnalisti romani unui laureat al Premiului Nobel pentru economie, James Mirrlees, laureat în 1996 . …..Despre ce e vorba? Fara sa gandesca prea mult, laureatul nostru consideră că cea mai bună soluţie pentru România este ieşirea din Uniunea Europeană. Uite-asa: Solutie….’Comentarii:

  U R A N U S – 06-02-2013

  Articolul se inscrie cu brio in trendul romanesc-in orice si la orice nivel- adica bascalie ieftina, insa -de acord- si marii premianti pot fi si trebuie luati in tarbaca, din cand in cand. Numai ca in acest caz Sir James are dreptate, mai ales daca mutam datele cronologice cativa ani in urma, desi -s-ar putea- sa fie profetic si pentru „la zi”.Oricum, cativa ani in urma si consecutiv ani la rand, eu insumi am sugerat aceasta manevra, adica autosuspendarea aderarii la uniune, tiparirea de unu, doua sau 3 trilioane de lei, si „facerea temelor acasa”, si apoi, pe picior de oarecare egalitate, intrarea in uniune, si nu ca o cenusereasa a natiilor, sau -acum- ca o remorca fara roate, tarata in coada Europei, prin toate glodurile istoriei.Si asta ar fi fost posibil acei cativa ani in urma,cand imprumuturile inca nu trecusera de 40% din GDP(nominal) iar economia romaneasca nu fusese atat si asa de „privatizata” , cat si ruginita si anchilozata ca acum, cand datoria este de 126 miliarde(peste 70% din acelasi GDP), iar guvernul se milogeste in continuare sa imprumute bani pentru platirea salariilor si pensiilor si sa cumpere cam jumatate din alimentatia populatiei, de la aceiasi, de la care imprumuta banii!Asa ca Sir James, n-o avea nici caderea „epistemica si nici morala ” sa se pronunte, insa ca si autorul articolului are dreptul universal la opinie. Si ce este mai grav (nu pentru SJ) este ca pare a fi mult mai probabil ca nu a luat premiul Nobel pe daboji. Adica are dreptate si in acest caz, mai ales ajustat cronologic si cu detaliile necesare. Cea ce insa nu a fost intrebat respectivul este daca Romania s-ar putea ralia economiilor si performantelor sociale occidentale, in circumstante deosebite, raspunsul este ca nu, atata timp cat aceasta clasa politica este activa, fie cu , fie fara Europa, Romania va continua sa fie o greutate imensa , si pentru zona europeana, dar mai ales pentru ea insasi, marii bolovani ai tarii fiind chiar capul si gatul acesteia.Unica solutie este Armata & Comp. -pentru scurt timp- si impreuna cu valorile autentice-oricat de putine- ale societatii civile, inceperea reformelor corecte, in forta si fara intrerupere.”///

  U R A N U S – 06-03-2013

  „Asa ceva nu poti inventa…” (explicatii clarificatoare?) Desi eu cred ca la aceasta data autosuspendarea si gasirea potecii salvatoare prin forte proprii este mai mult decat riscanta, inteleg insa si subtilitatea lui SJ, el -sunt convins- stie acelasi lucru, dar adancimea gandirii sale se referea la faptul ca mai bine sa iesim singuri din uniune, decat sa fie pusi dobermanii pe noi si aruncati pe scari…Insa , cativa ani in urma , era solutia buna, acum nu mai este, pentru ca datoria externa este uriasa, si -se pare- este preferabil (cel putin mai usor ) sa platim acele 3 trilioane de lei in sarje anuale, insa imensul dezavantaj este ca aceste 3 trilioane,plus plus, de lei reprezinta doar dobanzile -aviz, antinflationistu’- (si alte taxe in small print) la sumele imprumutate, si de fapt sunt platite prin produse NU pe care le avem in exces, ci pe care le vor ei, pentru ca cine „plateste lautarii , comanda si muzica”, iar noua ne va „fugi” -in curand- si pamantul de sub picioare , unde se joaca sarba.Cu toate acestea risc si zic ca , chiar si in acest extremis, varianta cu autosuspendarea ar fi mai buna, insa numai cu o conditie sine qua non: distrugerea completa a acestei caste politice si inlocuirea ei cu totul nou si totul prin concurs.Si nu vad nici cel mai mic rau si obstacol, ca Romania sa dea faliment, pentru ca situatia financiara a tarii(si nu numai) permite si chiar reclama acest lucru.Islanda este dovada vie ca falimentul este salvator, chiar daca se leaga cu proverbul cu rusinea /fuga si sanatatea. Insa exista o solutie forte chiar si in cadrul UE, insa trebuie sa ai nerv sa o discuti (cu mai marii UE) si anume trebuie sa se expuna urmatorul plan: Un „imprumut „nerambursabil de 200 miliarde euro, si suspendarea actualelor plati pe timp de min. 5 ani(fara penalizari), timp in care -cu cei 200 mild. euro- Romania poate ajunge din urma occidentul(santaj: varianta cu falimentul).Bonus (pentru ei): in fiecare resedinta de judet la un hotel bun, 3 camere gratuit pentru oamenii lor(in capitala chiar 10), care vor monitoriza -in 3 schimburi!-miscarea fiecarui euro si cent…Aceasta insa impune -in prealabil-un plan beton, care sa-i convinga si pe cei mai sceptici dintre ei, si aici rezida problema uriasa si cronica, aceasta clasa de politicieni nu au nici o clasa, ei au pierdut deja sute de milioane de euro, nefiind in stare sa vina nici macar cu planuri, cum sa cheltuiasca banii UE…Ateu ateu, da’ chiar ca te crucesti!

 19. Franţa, Germania şi Italia au cumpărat în avans 400 de milioane de doze de vaccin anti-COVID
  ( Iunie,14, 2020)”…vaccinul a fost creat de Universitatea Oxford …”____—–____banuiesc ca pentru mos algica, aceasta stire trebuie sa fie o ” stire falsa”, universitatile occidentale*** nu se ridica nici la nivelul liceului terminat de mos algica, iar aceasta INVESTITIE gigantica(numita cumparare anticipata), trebuie -la fel- sa fie considerata de mos algica un fel de „tunul mileniului” (in domeniul respectiv), in realitate acesta tranzactie (da,f. mare) este o investitie (care vine cu riscul de rigoare), insa produce exact cea ce s-a gandit, IMPULSIONAREA si accelerarea procesului in aceasta speta( adica producerea acestui vaccin) prin (eventual) angajari de noi creiere dotate, cumparare de cele mai bune materiale existente, formarea a mult mai multe grupe de cercetatori care lucreaza diferit , dar au acelasi scop, etc ., etc…Iar , pur economic, chiar daca nu reusesc sa produca acest vaccin( sau NU primii), precis ca experienta va fi fructificata pe viitor, asa ca banii acestia (putini-pana la urma- luati „pe tara”) nu vor fi o pierdere prea mare, insa daca vaccinul ” va merge”, profitul va fi urias si nu numai in plan social si umanitar, dar chiar si pur monetar, zeci si zeci de tari il vor cumpara , la fel in cantitati(numar) de milioane si milioane/tara…(*** iar aceasta firma Astrazeneca este o firma de cea mai pura sorginte capitalista, nicio tangenta cu China, Belarusia, etc., ba si „mai bine” este o corporatie Anglo-Suedeza, adica -culmea!- si doua Monarhii, care -se stie!!!- sunt forme anacronice de conducere a natiilor, opresive, exploatatoare a omului, etc., etc., adica exact ce i se turna in cap lui mos algica, la scoala romaneasca, si -se pare- i s-a betonat, in cap…

 20. Consiliul Fiscal: Cheltuielile de personal au crescut in 2019 cu 18,8% fata de anul anterior
  (Duminica, 14 Iunie 2020, ora 12:45)
  „… salariul mediu brut a ajuns la nivelul de 6.472 lei/luna in sectorul bugetar, fiind mai mare cu 36,6% fata DE CEL din mediul privat. In comparatie cu celelalte tari din UE, Romania inregistreaza pentru al doilea an consecutiv cea mai ridicata pondere a cheltuielilor cu salariile in total venituri bugetare …”____—–____ De ce asa? Simplu, pentru ca Romania este un stat SUPERPARAZITAT, , aproape prin definitie si probat istoric(si statistic),pentru ca la conducerea tarii se instaleaza -prin rotatie- cele mai infecte lipitori si capuse, apartinand speciei umane…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: