Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Ce a vrut să zică Ciolacu?

Ce a vrut să zică Ciolacu?

Marcel Ciolacu a avut ieri un interviu la RTV și a făcut mai multe declarații interesante. Una dintre aceste declarații se referă la faptul că PSD ar putea nominaliza un intelectual în cursa pentru Cotroceni.
Ciolacu: ”Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa această funcţie, cea mai înaltă funcţie din statul român… Poate că PSD de această dată nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un intelectual” a afirmat Marcel Ciolacu la România TV.

Ce vrea Marcel Ciolacu și ce semnal transmite el liberalilor?

 

În primul rând, cred că aruncarea lui Cristoiu în acest scenariu e doar o șmecherie a lui Ciolacu și orientarea ziariștilor pe o pistă falsă. În schimb, ideea în sine, ”intelectualul la Cotroceni”, e un scenariu de lucru real.

Ce înseamnă asta pentru PNL?

 

În primul rând este sperietoarea menită să fie în același timp și o ofertă de nerefuzat. Ea poate fi tradusă așa: avem un candidat cu care putem câștiga și separat. Dacă mergeți cu Ciucă, noi venim cu un intelectual, cu care vom și câștiga pentru că vom crea antiteza.
Este o mână întinsă de a forma o alianță în alegerile următoare și de continua guvernarea. Mergeți și facem USL.2.0 și ne înțelegem pe funcții sau candidăm separat, câștigăm președinția și parlamentarele și fiecare se descurcă.
PSD are complexul alegerilor prezidențiale. Știe că le pierde în turul doi. O alianță PSD-PNL cu un candidat unic ar fi varianta cea mai sigură.
PSD are o formulă bună pentru prezidențiale. Are și un intelectual care s-ar potrivi pentru acest rol și care ar lua voturi din mai multe zone. De altfel, numele lui a mai fost vehiculat de-a lungul timpului:

Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române.

 

Pop ar putea lua zone atât de pe stânga, cât și din zona de dreapta, din zona conservatoare. Votanți PNL, votanți AUR ar putea opta în turul doi pentru Ioan Aurel Pop. Ar fi intelectualul perfect pentru PSD și pentru scopul său, câștigarea președinției.
Acesta poate fi un scenariu de lucru pentru Ciolacu și contextul politic viitor îi este favorabil. De altfel, în intervenția de aseară a lăsat de înțeles că nu poți candida separat în alegerile locale și după aceea să ai candidat comun. În altă cheie, asta înseamnă că dacă ai candidați comuni la alegerile locale, poți aborda și restul alegerilor la fel. Și a mai fost un model în istorie, în care partidele au căzut de acord și au împărțit funcțiile, președinte și premier. A fost în 2004.

7 comentarii

  1. „…Dacă mergeți cu Ciucă, noi venim cu un intelectual, cu care vom și câștiga pentru că vom crea antiteza…”___—-__intelesul este si ca, ciuca-samuratul-de-Plenita, nu este sub nicio forma intelectual, lucru dovedit, de fapt…Dar care sa fie „intelectualul” pesedeului, este chiar o cursa serioasa, in a-l gasi, Romania gemand de „intelectuali”, blindati chiar cu doctorate…Totusi, revelatia nu se lasa asteptata, „intelectualul” este insasi „mai marele cantaretilor”, ioan aiurel trei-sferturi-popa, care a declarat ca „Romania a iesit victorioasa din relatia cu imperiul Otoman”, plus alte declaratii care au lasat sa se inteleaga ca , individul nu este doar putintel la minte, dar este si manipulat, probabil in contul ca a fost informant al fostei securitati, de unde santajul si eventuala propunere pentru functia suprema, pana la zi (30 ani !!!) toate marile functii sunt ocupate de fosti nomenclaturisti si/sau indivizi corelati cu nomenclatura si fosta securitate, care -prin interpusi si din spatele scenei-cel mai adesea-, conduc -REALMENTE- societatea si statul roman, insasi „rezultatele” tarii, sustin aceasta declaratie…

  2. intre timp, em sisi, -precum lupul din Capra cu trei iezi- si-a dat dintii pe tocila, incat l-a suparat pe malai-mare, care a zis ca ciolacu s-a trezit si el zicand ceva , „pe la televiziuni”, precum a zis despre bogdan cel cu mintea si bun-simtul rare(f.f. rare!), adica „l-ar fi luat valul”, in „cestiunea” cu „infometarea occidentului!!!”: Tranzitia s-a incheiat.Intram in idiocratie(Raluca Alexandrescu-Revista 22)”Președintele României nu trebuie să pronunțe un discurs despre starea națiunii…”___—___Chiar daca ar fi fost obligat, cu ajutorul unor tampitzi, evita sa tina discursul, asa cum a facut in situatia votarilor, a refuzat sa participe la o discutie live (si national) cu ceilalti candidati la presedintie, in special pentru a nu se confrunta cu veorika, oricum nu prea mult mai idioata si criminala decat iohanis…///2-iohanis intrebat cand vom intra in Schengen: Nu conteaza cand, dar vom intra”(…)…///3- România a încheiat 2022 cu un deficit comercial uriaș, de peste 34 miliarde de euro (…)___–___oparit cu ciorba austriaca, malai-mare sufla si in mamaliga autohtona, l-ar manca limba sa zica „La sfantu’ asteapta!”, dar stiindu-l(toata lumea) yellow, se abtine, mai ales de cand „em sisi” a inceput sa ridice nasul, practic ii este teama de o suspendare, chiar ” la mustatza”…Oricum , la toate :realizarile” sale, pe toti anii(nu dor pe ultimul), discursul sau ar fi fost sub 10 secunde..

  3. Marcel Ciolacu, după ce a petrecut câteva zile pe Sfântul Munte Athos: „Cel mai mult m-au impresionat călugării români”___—-___ pesemne ca macar o zi, e’ sisi, a „petrecut-o”, in butoi, de unde satisfactia respectiva, altfel ramane in registrul sau, total pupincurist, acest mototol reprezentant al noii ciume rosii, stie ca fara ajutorul ciumei negre, nu are sanse nici macar la pm-ie, daramite la pres-edintie…Dar , vorba cea, ” o sa-i vina si lui randul (spera) sa popeasca si el pe altii” , dar acum , pentru a trece puntea, se face frate cu dracu’…

  4. Ce zice ciolacu, prin intermediul actelor legislative si administrative, nu este altceva decat ” aceiasi talharie, sub o noua palarie”, adica ceva pe stil nou, cu miros de ciolac afumat:„Coalitia pregateste… masuri fiscale…”///Decizie istorică a Curții Europene de Justiție: Toate cele 5.000 de procese anulate în România în baza „marii prescripții” sunt contrare dreptului european(…)///2-Avertismentul grav al unui fost ministru de Finanțe privind o slăbiciune majoră a economiei” …deficit bugetar… vunerabilitate majora…”___–-___TOATE ‘MASURILE” mafiei politico-administrative, TINTESC IN PREZERVAREA talhariilor deja savarsite in ultimii 70 ani, toate acestea sunt doar praf in ochi, singurele masuri viabile sunt ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE SI RECUPERAREA SUMELOR DEJA RISIPITE/CADOU((banditilor sustinatori),si introducerea TAXARII PROGRESIVE pe venit DAR SI PE AVERE totala…Iar despre „prescriptii”, nu e vorba de dreptul european ci de DREPTUL INTERNATIONAL SI UMANITAR, doar in Romania, sunt prescrise talhariile conducerilor tarii, este clar ca asa-zisa justitie romana trebuie reformata din temelii, iar inceputul nu poate fi altul decat scoaterea din sistem a „judecatorilor” care au admis prescriptiile, trimiterea lor in judecata si incarcerare ,si confiscarea integrala(si colaterale) a averilor acestora, dobandite prin cardasire cu jefuitorii fizici…

  5. Augustin Zegrean, indignat că judecătorii europeni au invalidat ”Marea prescripție”: ”E inadmisibil să le spună judecătorilor români să nu respecte deciziile Înaltei Curţi” ___–-___talharul cel batran , imbracat in cojoc de oaie, ese indignat ca cineva cere reala justitie si dreptate…Pe scurt, porcul batran, tot porc este…

  6. Din ciclul ” Fumigene zegrene”:(plus, mai sus)-II- gabriel oprea, achitat definitiv.Fostul ministru de interne…”____–-____cu un rahat de comandant suprem(al fortelor armate) cum este iohanis, achitarea este „normala”, inca din prima zi , acest iohanis trebuia sa-l degradeze pe criminal si sa-l suspende fara plata, insa el l-a trimis in Chile, sa reprezinte Romania! Iar problema este si mai mare avand in vedere fratia dintre iohanis si marii profitori de la buget, ioanis a „facut” cei mai multi generali, practic(si este oficial), Romania are aprox. 2 mii !!! de generali, mai mult decat are USA, Anglia si NATO, la un loc, este fara tagada ca Romania are in plati, cei mai multi „ofiteri” si alte cadre militare(active si in rezerva), DIN INTREAGA LUME si din TOATE TIMPURILE ISTORICE, Romania este demna de Cartea Recordurilor, unde am si trimis 2 aplicatii, inca nu s- a afisat nimic, este f. posibil ca, contrainformatiile armatei sa fi interceptat mesajele si sa fi intervenit , cumva, pentru a nu se face public( la asa mod, international) respectiva situatie, care -de la A la Z- este doar o schema de DELAPIDARE URIASA, COMISA DE POLITIC SI ARMATA , CARE PRIN NUMAR (SI SALARII SI PENSII)chiar are un cuvant de spus, la alegeri…Practic, Romania este un stat sclavigist, in care sub 2% din populatie( si tocmai cei care NU MUNCESC), impart bugetul tarii intre ei, si ce mai ramane, ajunge si la plebei, care -deobicei- mor inainte de 65 ani, in timp ce marii paraziti(iliescu, brucan, fecior, visinescu, etc.) , traiesc si peste 90 ani, media de 71 ani este o medie obtinuta din reala calculatie, ca 2 indivizi de 90 ani, „trag dupa ei”, cel putin 16 indivizi, care mor si cu 25 de ani inantea lor, evident, din cauza salariilor si pensiilor de mizerie, pe care le primesc…///Cine sunt judecatorii…”/Tortionarii dizitentului Ursu, achitati definitiv(…)____––____iarasi, nici’o mirare, este si de pe luna vizibil ca romanilor li se pregateste ceva, iar iohanis si bandele sunt in varful actiunii, practic se incearca scoaterea Romaniei din UE si -din nou- sclavagizarea la modul cel mai fizic, a romanilor, adica Romania va redeveni marea puscarie, unde nu se intra si nu se iese decat cu voia jupanilor, iar cartela de ulei si copite de porc, va fi -macar atat!- la purtator…Singura sansa a celor ca inteleg, daca sunteti nu tocmai batrani si inca apti de munca, parasiti iohania* post/neo/comunista ASAP…(* individul -chiar daca pare un mameluc desavarsit, in realitate este un scelerat si criminal genocidar)

  7. „…ciolacu: salariile si pensiile care ar putea fi marite…///2-Ciolacu, acuzat că păstrează un minister inutil: ”Sute de milioane de lei din banii noştri de taxe şi impozite pentru a o vedea la televizor pe Firea” (…)/// 3- Forma în care a fost agreat pachetul fiscal de liderii coaliției: Dispare cota de TVA de 5%. Taxele și impozitele care vor creste…”___—-___ parca zicea ca ciolacu nu va creste taxele si impozitele, mai ales ca stie unde se distribuie banii…:
    „Andrei Ursu, după ce torționarii tatălui său au fost achitați: „Acest Cristian Troncotă are semnătura pe dosarul falsificat” fost decan al academiei SRI… general de securitate…”___–-___probabil facut general macar de iliescu daca nu chiar de ceausescu, oricum era o chestie doar de timp, pentru ca il facea iohanis, cel care a facut cei mai multi generali, incat Romania este demna de Cartea Recordurilor, are cei mai multi generali DIN LUME(activi si in rezerva), practic Romania are mai multi generali decat are USA, Anglia si tot NATO, la un loc!!! si are mai multe „cadre militare ” (active si in rezerva, generali alti ofiteri, diversi gradati, maistri militari, etc-platiti generos, lunar, de la buget.)decat INTREGUL EFECTIV DE MILITARI IN TERMEN !!! Iar helwing s-a retras de la conducerea serei si pentru ca stia ca vine acest verdict si nu voia sa mai minta din nou in public(nu ca i-ar fi fost rusine!), plus ca-in curand- iohanis va fi detronat si vor incepe anchete , in care acest al doilea criminal al tari(iohania nr.1-helwing nr. 2)va trebui sa dea raspunsuri despre acoperirile facute, insa este posibil ca acesta sa fuga din tara inainte de caderea lui iohanis(care-l va urma)…Iar , pe scurt, este o iluzie sa crezi ca actualul serei nu este mostenitorul „in cuget si simtiri”, al fostei securitati, practic fosta securitate si nomenclatura-CHIAR LA URMATOARELE GENERATII(copii, nepoti, rude fidele, etc.)- controleaza si manipuleaza tot ce misca in toata tara…Si aceasta forta diabolica, numeric, nu este nici macar UNU la suta din populatie, insa este efectiva tocmai pentru ca in politic si la varful suprem -pres-edinte- troneaza adevarati securisti, chiar daca fara grade…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: